Sibiřský husky - neposlušné štěně, agresivní vůči ostatním lidem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Isra

10.11.2015 11:35
Isra

XXX.XXX.168.19

Dobrý den,

mám takový problém, do dnes jsem mé 10ti týdenní štěně omlouval, protože je štěně :), ale dnes jsme byli očkovat a tam vyjížděl po doktorce a vrčel, zatím vrčel u dvou případů jen a to když byl v blízkosti dítěte co si hrálo a chtělo si ho prudce pohladit, což mi taky nedělá radost. Další velký problém je, že když si skoro pořád hrajeme, tak nás prostě furt kouše, ano je to štěně, ale vůbec se s ním nejde pomazlit, když ho chci pohladit, hned začne jehlama okusovat až to i bolí, při hraní je až agresivní s vyceněnými zuby.

Má někdo nějakou radu, jak ho převychovat? Snažím se se vztyčeným prstem ho upozorňovat slovem NESMÍŠ! Ale začne štěkat a po prstě vyjíždět (chce si hrát), tak ho musím vytahat za kůži už kolikrát, to zakvičí, hodím ho do pelechu, ale přileze zpět a začne znovu. Je to už neúnosný, chápu, že si chce hrát, ale celý den nás takhle kousat, ruce máme od zubů seškrábané, to takhle dál přeci nejde.

Díky moc.

10.11.2015 12:07
tlupa

XXX.XXX.106.11

Doktorky a dětí se bojí a vyjíždí ze strachu.

Vás kouše zatím jen ve hře, ale pokud s ním budete dál zacházet takhle, tak se i vás začne bát a bránit se.

10.11.2015 12:25
scylla

XXX.XXX.150.32

Isra napsal(a):
Dobrý den,

mám takový problém, do dnes jsem mé 10ti týdenní štěně omlouval, protože je štěně :), ale dnes jsme byli očkovat a tam vyjížděl po doktorce a vrčel, zatím vrčel u dvou případů jen a to když byl v blízkosti dítěte co si hrálo a chtělo si ho prudce pohladit, což mi taky nedělá radost. Další velký problém je, že když si skoro pořád hrajeme, tak nás prostě furt kouše, ano je to štěně, ale vůbec se s ním nejde pomazlit, když ho chci pohladit, hned začne jehlama okusovat až to i bolí, při hraní je až agresivní s vyceněnými zuby.

Má někdo nějakou radu, jak ho převychovat? Snažím se se vztyčeným prstem ho upozorňovat slovem NESMÍŠ! Ale začne štěkat a po prstě vyjíždět (chce si hrát), tak ho musím vytahat za kůži už kolikrát, to zakvičí, hodím ho do pelechu, ale přileze zpět a začne znovu. Je to už neúnosný, chápu, že si chce hrát, ale celý den nás takhle kousat, ruce máme od zubů seškrábané, to takhle dál přeci nejde.

Díky moc.

Štěně se musí něco naučit, vy jste tam od toho, abyste vysvětloval, vedl, ukazoval. Zákazové povely nepoužívejte, protože tím nikoho nic nenaučíte. Převeďte pozornost na hračku a s tou si s ním hrajte. Nikdy netahejte za štěně za kůži, to je výhrůžka zabití. Vy jste tam také od toho, abyste řídili dění kolem něho, ne to nechávali na něm, vy jste jho ochranka. Se štěnětem nikam neházejte. Jestli nemáte trpělivost, vraťte ho chovateli, bude mu tam lépe.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2015 12:43

Isra napsal(a):
Dobrý den,

Díky moc.

Přesně jak vám píšou doktorky a dětí se bojí. To že vás kouše je normální, to štěňata normálně dělají, víte. Se psem se nehází a ani se netahá za kůži až zakvičí, kde jste přišel na tyhle metody ? Pokud v tom budete dál pokračovat bude vás nesnášet a pak vás pokouše doopravdy. Proč vůbec máte psa? A na co vůbec potřebujete plemeno jako je sibiřský husky ?

10.11.2015 12:48

tlupa napsal(a):
Doktorky a dětí se bojí a vyjíždí ze strachu.

Vás kouše zatím jen ve hře, ale pokud s ním budete dál zacházet takhle, tak se i vás začne bát a bránit se.

Přesně

10.11.2015 14:11
lizbeth

XXX.XXX.213.21

Sibiřský husky / kadění a čůrání doma / agresivní štěně a následně info o odhazování psů na místo, výhružky, tahání za kůži, nedejbože povalování na zem

-> nejpoužívanější termíny pro diskuzi za posledních pár měsíců tady...svět se v pr...obrací

10.11.2015 14:12
lizbeth

XXX.XXX.213.21

Abych nebyla úplná sv...k dotazujícímu, radím si přečíst (kniha, internet) COKOLIV o výchově štěněte, myslím, že by vám to do začátku mělo stačit, nemluvím o tom, že to už jste dávno měl udělat, achjo
druhým krokem je navštívit psí školku nebo podobně vedený cvičák.

10.11.2015 17:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přesně jak vám píšou doktorky a dětí se bojí. To že vás kouše je normální, to štěňata normálně dělají, víte. Se psem se nehází a ani se netahá za kůži až zakvičí, kde jste přišel na tyhle metody ? Pokud v tom budete dál pokračovat bude vás nesnášet a pak vás pokouše doopravdy. Proč vůbec máte psa? A na co vůbec potřebujete plemeno jako je sibiřský husky ?

A na co vůbec potřebujete plemeno jako je sibiřský husky ?

Kámoši z PL je mají všichni.
Při hodinách psychoterapie nám slouží ke kanisterapii, je to bezva .
Dr. Nešpor nás chválí - snad si i tento pes zvykne.

10.11.2015 17:32

Takéto správanie mu v žiadnom prípade nesmiete dovoliť. Treba mu to zakázať. Vy musíte byť alfa a ukázať mu čo smie a nesmie. Doporučil by som Vám nejaký cvičák. Mali by ste začať najprv so socializáciou a cvičiť nejaké základné povely smajlík Má pes dostatok pohybu?

10.11.2015 17:48
tlupa

XXX.XXX.106.11

Takéto správanie mu v žiadnom prípade nesmiete dovoliť. Treba mu to zakázať. Vy musíte byť alfa a ukázať mu čo smie a nesmie. Doporučil by som Vám nejaký cvičák. Mali by ste začať najprv so socializáciou a cvičiť nejaké základné povely smajlík Má pes dostatok pohybu?

Zakázat mu strach? Zakázat mu normální štěněčí hru? Ano, to všechno je výborná metoda, jak z naprosto normálního štěněte vyrobit agresivního psa, kterého se bojí i vlastní majitel.

10.11.2015 18:00

tlupa napsal(a):
Zakázat mu strach? Zakázat mu normální štěněčí hru? Ano, to všechno je výborná metoda, jak z naprosto normálního štěněte vyrobit agresivního psa, kterého se bojí i vlastní majitel.

To som nepovedal, ale nemal by vrčať na veterinárku a malé dieťa. To považujete za správne?

10.11.2015 18:08
tlupa

XXX.XXX.106.11

To som nepovedal, ale nemal by vrčať na veterinárku a malé dieťa. To považujete za správne?

Ano, pokud má ten pes z veterinářky a z dětí strach, považuju za správné, že vrčí, místo toho, aby rovnou útočil natvrdo. S tím strachem je potřeba pomalu a citlivě pracovat, postupně psu ukázat, že není důvod se bát a že ti "bubáci" jsou vlastně docela fajn.

Zakázat psu projevy strachu, protože "tohle si přece nesmí dovolit", vede k jedinému - ten strach se zvětší a příště ho pes projeví opravdu navážno.

10.11.2015 18:12
fram

XXX.XXX.70.158

Desetitýdennímu štěněti zakazovat hru... "Vy musíte být alfa..." Teď je dost v módě srovnávat lidi se psy- není to mým zvykem, ale použiju to - vaše batole už studuje na vysoké škole ?

10.11.2015 18:19
tlupa

XXX.XXX.106.11

fram napsal(a):
Desetitýdennímu štěněti zakazovat hru... "Vy musíte být alfa..." Teď je dost v módě srovnávat lidi se psy- není to mým zvykem, ale použiju to - vaše batole už studuje na vysoké škole ?

To je teď nějaká móda - štěně si nesmí dovolit dělat naprosto normální štěněčí věci, člověk není povinný ho učit, co má dělat správně, prostě ho má zrubat za to, že dělá to, co je mu přirozené, protože štěně má přece samo od sebe vědět, co po něm "alfa" chce smajlík
Už jsem pomáhala umísťovat několik psů s touto historií pro "nezvladatelnou dominanci a agresivitu" - jakmile jim někdo místo nesmyslných "alfatrestů" naprosto normálně vysvětlil, co se po nich chce, tak jsou to úžasní pohodoví psíci.

10.11.2015 18:48

fram napsal(a):

Ešte raz opakujem. Ja by som nezakazoval šteňaťu hru a ani som to nikde nenapísal. Určite je tento pes bez pp. Množitelia podporujú chov bojazlivých alebo agresívnych jedincov. Je to smutné.

10.11.2015 18:50

tlupa napsal(a):
To je teď nějaká móda - štěně si nesmí dovolit dělat naprosto normální štěněčí věci, člověk není povinný ho učit, co má dělat správně, prostě ho má zrubat za to, že dělá to, co je mu přirozené, protože štěně má přece samo od sebe vědět, co po něm "alfa" chce smajlík
Už jsem pomáhala umísťovat několik psů s touto historií pro "nezvladatelnou dominanci a agresivitu" - jakmile jim někdo místo nesmyslných "alfatrestů" naprosto normálně vysvětlil, co se po nich chce, tak jsou to úžasní pohodoví psíci.

Vrčanie na ľudí je normálne a prirodzené? To som sa dozvedel zase niečo nové :-D Budem aj môjho psa v tom podporovať, keď bude vrčať a štekať na koho chce, však je to normálne.

10.11.2015 18:53

Isra pohlaďte svojho psa a pochváľte, keď bude znova vrčať na deti alebo veterinárku ako hovoria ostatní. Kludne ho nechajte robiť si čo chce. Je to šteňa.

10.11.2015 19:02
tlupa

XXX.XXX.106.11

Isra pohlaďte svojho psa a pochváľte, keď bude znova vrčať na deti alebo veterinárku ako hovoria ostatní. Kludne ho nechajte robiť si čo chce. Je to šteňa.

Jestli neznáte jiné způsoby výchovy nejistého psa, než zrubání za strach a pochvalu za strach, tak je to dost smutné...

Isra

10.11.2015 19:16
Isra

XXX.XXX.168.19

Ráda bych reagovala na příspěvky (i když pod přezdívkou přítele smajlík ).. Nestačím se divit, co někteří z vás píšou. Čím bych začala - výrazem hodit do pelechu rozhodně není žádné házení o zem a podobně! Bylo tím myšleno obyčejné sundání! a povel na místo. Proč jsme si pořídili huskyho? Asi proto, že se nám líbí a chceme ho s sebou brát sportovat. Každý nám o výchově tvrdí něco jiného - jeden tohle, druhý tamto, články a názory se liší. A proto se ptáme tady, pravých extertů na výchovu, to je snad správné, ne? smajlík Na cvičák s ním rozhodně chodit chceme, o tom bez debaty. Jen jsme si říkali, zda neúnavné kousání je normální, nebo už není. Vrčení na děti nám normální také nepřišlo, protože toto plemeno má mít děti rádo, tak nás to jen zarazilo. Sama veterinářka s ním hodila o váhu a to dost ošklivě, že přítel pejska vzal raději do rukou sám. Máme malého prďolu rádi a on to ví moc dobře!
Snažíme se vychovávat motivací - pamlsky, pochvaly... Vytahání za kůži nám radili ostatní pejskaři a k tomu jsme se uchýlili až v případě, že z hryznutí opravdu tekla krev. Jinak má tady hraček dost, které mu strkám do tlamy, aby nehryzal do rukou když si hrajeme.
Takže o nějakém týrání štěňátek, mlácení a podobně nemůže být rozhodně řeč!
Psi jsme měli oba od malička, naši měli například velmi problémovou fenku (s PP kdyby to někoho zajímalo), která letos zemřela ve 12ti letech, takže o trpělivosti víme své. Jen se jednalo o úplně jiné plemeno, a každé přeci jen vyžaduje jinou výchovu.
Děkujeme tedy těm, kteří reagují bez urážek a k tématu

10.11.2015 19:21

tlupa napsal(a):
Jestli neznáte jiné způsoby výchovy nejistého psa, než zrubání za strach a pochvalu za strach, tak je to dost smutné...

Mal som veľmi bojazlivého psa. Bohužiaľ to mal dedičné. Od malička sa bál, ale správnou socializáciou sa z neho stal vyrovnaný pes.

10.11.2015 19:43
Majka14

XXX.XXX.207.135

Oni ti huskouni jsou povahově trošku odlišní od jiných psů.. Je to původní "primitivní" nezávislé a smečkovité plemeno - vrčení je forma komunikace a ne každé vrčení znamená agresi. Člověku zpočátku dělá problém se v tom vyznat. Chce to trpělivost a snažit se vysledovat, jak v kterých situacích reaguje a přemýšlet, co tím chce štěně říct.. Můj husky po mě například vždy vrčel, když jsem ho třeba nenadále vzbudila nebo když už bylo moc mazlení a chtěl mít svůj klid. Nikdy to však neznamenalo přímou agresi, pes se mnou prostě po svém komunikoval. A pamatujte, že huskoun nikdy nebude poslouchat proto, aby vám udělal radost.. Poslechne až ve chvíli, kdy v tom uvidí pro sebe užitek. S kousáním s největší pravděpodobností přestane po výměně zubů, ale připravte se na jiné problémy - kolem 5. - 6. měsíce se začne stávat nezávislým a začne lovit a náhle "ohluchne" v situacích, ve kterých předtím poslouchal. Pokud máte pejska na zahradě, tak žádný plot nebude dostatečně vysoký a pokud je doma, tak se připravte na ničení bytového zařízení. Pokud myslíte, že straším, tak si na tuto diskuzi vzpomeňte za pár měsíců smajlík.
Ještě k tomu kousání - já to u štěňat řešila buď tak, že když už to bylo přes míru, tak jsem jim místo ruky nabídla buď hračku, nebo jsem se hrou úplně přestala a štěně ignorovala. Vesměs to fungovalo, ale co si vzpomínám, tak ze štěňat, co jsem měla byl huskoun nejhorší . Ale možná to bylo tím, že to byl můj první pes.. Výhodou je, že pak už se mi zdál každý další poměrně snadno vychovatelný . Přeji hodně štěstí

10.11.2015 19:45
tlupa

XXX.XXX.106.11

Isra napsal(a):
Ráda bych reagovala na příspěvky (i když pod přezdívkou přítele smajlík ).. Nestačím se divit, co někteří z vás píšou. Čím bych začala - výrazem hodit do pelechu rozhodně není žádné házení o zem a podobně! Bylo tím myšleno obyčejné sundání! a povel na místo. Proč jsme si pořídili huskyho? Asi proto, že se nám líbí a chceme ho s sebou brát sportovat. Každý nám o výchově tvrdí něco jiného - jeden tohle, druhý tamto, články a názory se liší. A proto se ptáme tady, pravých extertů na výchovu, to je snad správné, ne? smajlík Na cvičák s ním rozhodně chodit chceme, o tom bez debaty. Jen jsme si říkali, zda neúnavné kousání je normální, nebo už není. Vrčení na děti nám normální také nepřišlo, protože toto plemeno má mít děti rádo, tak nás to jen zarazilo. Sama veterinářka s ním hodila o váhu a to dost ošklivě, že přítel pejska vzal raději do rukou sám. Máme malého prďolu rádi a on to ví moc dobře!
Snažíme se vychovávat motivací - pamlsky, pochvaly... Vytahání za kůži nám radili ostatní pejskaři a k tomu jsme se uchýlili až v případě, že z hryznutí opravdu tekla krev. Jinak má tady hraček dost, které mu strkám do tlamy, aby nehryzal do rukou když si hrajeme.
Psi jsme měli oba od malička, naši měli například velmi problémovou fenku (s PP kdyby to někoho zajímalo), která letos zemřela ve 12ti letech, takže o trpělivosti víme své. Jen se jednalo o úplně jiné plemeno, a každé přeci jen vyžaduje jinou výchovu.

Že má plemeno v atlasech napsanou lásku k dětem, ještě neznamená, že každý jedinec musí být nutně nadšený z nespoutaně řádících nepředvídatelných batolat. Vaše štěně se dětí evidentně bojí. Bylo by dobré naučit se číst už jemnější signály jeho strachu a nejistoty a reagovat na ně (pomoci štěněti, uklidnit ho, odvést ho, zabránit dítěti v dalším kontaktu), aby to nemuselo dojít až k vrčení - když pes vrčí, je to proto, že vyčerpal strašnou spoustu jemnějších komunikačních signálů. Pokud se naučíte tyhle signály číst a adekvátně na ně reagovat, stanete se pro vaše štěně někým, na koho se může spolehnout, na koho se může s důvěrou obrátit. A to je obrovská deviza pro váš vzájemný vztah.

Vytaháním za kůži nenaučíte štěně nic. Nejúčinnější metoda na to štěněčí okusování je ukázat štěněti, že když kouše moc silně, hra končí - buď odejdete, nebo úplně znehybníte. Ale chce to dobře načasovat, aby mělo štěně opravdu okamžitou zpětnou vazbu - do vteřiny.

10.11.2015 20:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Isra
Sama veterinářka
s ním hodila o váhu a to dost ošklivě, že přítel pejska vzal raději do rukou sám.
"""""""""""""""""""""""""""""""
Znám vetku , která vodí svýho psa (pořád - 4-5 let ?)
na haltině .
Ne každý vet je pro mne autorita.

10.11.2015 20:49
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

To, že u kousání štěněte teče krev - je běžná věc, těma zoubkama jak jehličky vás škrábne raz dva. To jsme si zažili všichni, všichni jsme chodili zrasovaní(já ke dvoum štěndům, měla ještě dvě koťata, tak si to vynásobte ) U nás vždycky pomohlo moje žalostné zakvičení a ukončení hry. Popřípadě přesměrování hry na přetahování se o ručníček(mírné přetahování, bacha na zoubky) Mám samojeda, takže o vrčení seveřanů také něco vím. Je to jejich způsob komunikace, pokud se mu něco nezdá brblá. Nikdy nevyjede, ale brblá. Brblá na mne, když mu třeba přinesu jídlo a on jíst nechce. Tak leží a brblá Brblá na berňáka, který (když ho tedy nechce) mu to jídlo jde sníst. Nevyletí na něj, ale brblá., Normální" psi tohle moc nepoužívají, berňák vůbec, ten nevoli nijak výrazně neprojeví, prostě to strpí beze slov.

10.11.2015 21:15
Iliena

XXX.XXX.37.7

Sama veterinářka s ním hodila o váhu a to dost ošklivě
asi by bylo namístě změnit veterináře...

10.11.2015 21:20
tlupa

XXX.XXX.106.11

Iliena napsal(a):
Sama veterinářka s ním hodila o váhu a to dost ošklivě
asi by bylo namístě změnit veterináře...

To je bez debaty. A k novému vetovi začít se štěnětem chodit co nejčastěji jen tak - na pokec, podrbání a piškot.

MarkNavr

10.11.2015 22:17
MarkNavr

XXX.XXX.98.36

Štěně vás kouše ve hře. To, že někdy teče krev je prostě běžný, protože štěně má ostré zoubky a ještě neumí používat sílu. Musíte jej to naučit. Takže žádný tahání za kůži. To je prostě blbost.

10.11.2015 23:29
Šarina

XXX.XXX.231.146

Snažíme se vychovávat motivací - pamlsky, pochvaly... Vytahání za kůži nám radili ostatní pejskaři a k tomu jsme se uchýlili až v případě, že z hryznutí opravdu tekla krev.

Toho, kdo vám radí vytahat štěně za kůži... pošlete někam a už nikdy(!) si od něj nenechte radit! To jsou -blbé- rady z doby "krále klacka".
Máte malé štěně, které reaguje na situace... jako malé štěně. Za to ho nemůžete trestat. Viděli jste štěňata při hře? Štěňata neumějí mluvit, tak prostě štěkají, vrčí, kňučí atd... vše je komunikace, které se člověk musí naučit rozumět.
Trestá štěně maminka, když si s ní a sourozenci hraje a projevuje se podobně?
Pokud byla situace, se kterou si štěně nevědělo rady, případně mu byla nepříjemná, a tak zavrčelo (zakňučelo, zaštěkalo atd)... tak co jste udělali vy?
Myslíte, že štěně musí být milounké na jiné štěně (ve vašem případě lidské), které se navíc chová pro něj nesrozumitelně? Není to spíš vaše vina, že se děcko ke štěněti vůbec dostalo a štěně muselo dát najevo, že si s tou situací neví rady, nebo že mu je nepříjemná?
Doktorka ho hodila na váhu, navíc v prostředí, kde se cítilo nejistě, kde vycítilo ohrožení... a ono pak vrčelo? Co jste pak udělali? Mělo ve vás oporu?
Doma si s vámi hraje jako...no jako štěně... to znamená, že používá to jediné, co má a co by používalo při hře se sourozenci, tedy zubiska... a co uděláte vy? Budete ho trestat, nebo to využijete k laskavé ale důsledné výchově?
Jenom tady na IFauně je spousta diskuzí na toto téma což teprve jinde na internetu a nedejbože v knihách...
-
Obstarali jste si huskyho, takže ne úplně běžného "středoevropského"psa. Předpokládám, že máte jasné důvody, PROČ zrovna toto specifické plemeno, a ne něco obyčejnějšího, co by ale bylo vhodnější pro začátečníky. Protože vy JSTE začátečníci, ať jste se psy možná vyrůstali. Jenom začátečník by psal tak, jak píšete vy a ptal by se na podobně začátečnické věci! Pokud jste si haskouna pořizovali "na sport", tak to je hodně široký pojem, ale "sportovat" by s vámi mohlo spousta vhodnějších (neseverských) plemen, jejichž výchova a soužití by byla možná méně problémová.
No, počkejte na pubertu, máte se na co těšit!

11.11.2015 05:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Znovu jsem si to přečetla.
Nemohu pochopit, proč ?
Proč jste si pořídili "psa", který nebude nikdy poslouchat jako jiný.
Se kterým nebudete vést pohodový život, jako s jiným.
Kterého nebudete moci pustit, protože ho nepřivoláte, jako byste
přivolali každého jiného
a když ho pustíte, bude průšvih. Buď se serve, někomu vyloví komplet
dvůr, nebo způsobí dopravní nehodu.
Budete se s ním přetahovat celý život na vodítku.
Je to půl pes - půl "vlk".
Třeba se pletu, za rok dejte určitě vědět .
Život s ovladatelným, spolehlivým psem je příjemný, radostný, krásný
a naopak....

11.11.2015 05:59
scylla

XXX.XXX.150.32

Kam lidi chodíte na takovéhle číčoviny?

11.11.2015 06:01
scylla

XXX.XXX.150.32

Isra napsal(a):

Jak to tak čtu, nejlepší bude ho opravdu vrátit chovateli.

11.11.2015 08:45

rapotacka11 napsal(a):
Znovu jsem si to přečetla.
Nemohu pochopit, proč ?
Proč jste si pořídili "psa", který nebude nikdy poslouchat jako jiný.
Se kterým nebudete vést pohodový život, jako s jiným.
Kterého nebudete moci pustit, protože ho nepřivoláte, jako byste
přivolali každého jiného
a když ho pustíte, bude průšvih. Buď se serve, někomu vyloví komplet
dvůr, nebo způsobí dopravní nehodu.
Budete se s ním přetahovat celý život na vodítku.
Je to půl pes - půl "vlk".
Třeba se pletu, za rok dejte určitě vědět .
Život s ovladatelným, spolehlivým psem je příjemný, radostný, krásný
a naopak....

Taky se divím proč.Myslela jsem si že ta doba už pominula. před 25 lety jich bylo všude plno, husky na každém rohu. Pak se všichni ti psi postupně vytratili, tragicky uhynuli, ztratili se, Z těch co sem vídávala se dožil delšího věku jeden. ten zestárl, celý život ho vláčeli na prádelní šnůře po sídlišti a pak umřel. Poté si jeho majitelé pořídili obyčejného bílého voříška, proč asi. Myslela sem že už lidi pochopili že to není normální pes. nehodí se do města, do bytu, na výcvik, prakticky se nehodí k ničemu co očekáváme od běžného psa. Nechápu proč si ho někdo pořídí jen tak jako domácího psa na nějaké blíže nespecifikované sporty, zajímalo by mě na jaké? A když už si ho pořídí tak ještě se psem neumí vůbec zacházet a odmala ho prakticky týrá, což tahání za kůži a házení se štěnětem je.Jinak nevím co je na tom až tak špatně že pes at už jakýkoliv zavrčí na veterináře, který mu z jeho pohledu ubližuje nebo na cizí dítě, vždyt to není plyšáček, je to pes.

11.11.2015 09:55

Pro jeho krásné modré oči ?
Nebo z bobosti ? :
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2630603/sibirsky-husky/.

11.11.2015 10:24

Pro zadavatele : viděli jste někdy hrát si štěňata, nebo mladé psy mezi sebou ? Jaký je to rachot ?
K mé 5ti leté feně přibylo loni do rodiny štěně. To byly "rvačky", to bylo řevu, ta malá dračice jí chvíli nedala pokoj. Myslíte si, že by si to fena nechala líbit, kdyby nešlo o hru ?
Vy jste tam ten druhý pes, bohužel nejste chlupatí a tak to bolí. Rukavice ?

11.11.2015 10:37
Xeska

XXX.XXX.168.56

Takto napsano to vypada ze hasky je pes k ničemu. To neni pravda, hasky je skvely pes na dlouhe tury, skvele se dá utahat během u kola, nebo spíše tahem kola s páníčkem. Ale u toho je lepsi aby byl na voditku, ma silny lovecky pud. Mám smečku 6 haskounu, dva jsou z komplikovanych chovu a sama nevim co bych napsala na ten problem, neni vrceni jako vrceni. Na me tady vrči skoro všichni moji psi, jeden když ho drbu, druhej když ho chci přestat drbat dalsi kdyz chystam krmeni.. A pritom mezi musherama se tvrdilo že mám nejvychovanejši smecku co kdy videli.

10 tydenni stene mate tak sotva 2 tydny, pořešila bych aby mu nikdo neubližoval a doufala že ho to přejde aspon tohle fungovalo po dve generace haskyu u mě.

Kolikrat jsem tady četla ruzny navody jak se chovat jako vudce smečky, ruzny kdo jako chodi do dveri, kdo kdy žere atd.. Z meho pohledu blbost naprosta. Vudce smečky je neco co bud v sobe máte a pak se do dveřá muzete treba plazit jako polsedni, ale když o něco jde, psi vas respektuji, takze ono se dá poradit celkem tezko, co delat, když to prostě nepujde z přesvědčeni tohho člověka že to má udelat. Snad jen duslednost, klid, rozvahu a zodpovednost bych doporucila.

Isra

11.11.2015 10:40
Isra

XXX.XXX.168.19

No...říkal jsem si jestli mám napsat na internet o tuhle malou radu nebo ne, když jsem pročítal všechny fóra a všude kde se někdo zeptal ať jen na maličkost, tak všichni hned do něj jeli, že když neví ať ho vrátí, že co to je za člověka atd. Vidím, že jsem udělal chybu, člověk se chce poradit jak omezit jeho kousání a všichni hned jak stádo hyen odpoví ať ho hned vrátím, že co to je za chování psa "ZRUBAT"...proboho lidi kde píšu, že psa rubu? Jste normální? Ale co bych tak měl chtít od klasické české nátury co všechno hned převrátí, snad jediný pán ze Slovenska tady pochopil jak jsem příspěvek podal. Nic o nás nevíte a hned děláte ukvapený závěry. Měl jsem staforda 12 let, kterého jsem cvičil a vychovával mnohem přísněji a důsledněji a vyrostl z něho vyrovnaný, věrný hodný pes, který v životě žádnému člověku neublížil, byla to pro mě neskutečná ztáta. Takže si někteří z vás ty rádoby chytrý kecy nechte a nepište radši nic.

Jinak pro ostatní, kteří se mi snaží poradit, ano myslím, že máte pravdu s tou výměnou veterinářky, jako docela jsem fakt koukal jak se k mému psovi chovala chladně a celkově byla nepříjemná, vím, že snad všichni psi vrčí na veterináře, tahle mě ale zkusila oblbnout na to, že štěňata tohle nedělaj, podle mě je to ale blbost. nejsem si ale tak jist s těmi dětmi (že bych ho měl opravdu pochválit za to, nebo odvést pryč, když na dítě zavrčí a udělat z něj alfu, že může vše jak tu někteří píší? :) ). Ne vážně, jako dle mého to mohlo být možná tím, že byl poprvé v cizím prostředí a to batole dělalo před ním opravdu rozruch, ale zase nechci ho hned omlouvat. No uvidíme jak to bude dál, každopádně díky všem rozumným co se mi snažili poradit.

11.11.2015 10:47

Xeska napsal(a):
Takto napsano to vypada ze hasky je pes k ničemu. To neni pravda, hasky je skvely pes na dlouhe tury, skvele se dá utahat během u kola, nebo spíše tahem kola s páníčkem. Ale u toho je lepsi aby byl na voditku, ma silny lovecky pud. Mám smečku 6 haskounu, dva jsou z komplikovanych chovu a sama nevim co bych napsala na ten problem, neni vrceni jako vrceni. Na me tady vrči skoro všichni moji psi, jeden když ho drbu, druhej když ho chci přestat drbat dalsi kdyz chystam krmeni.. A pritom mezi musherama se tvrdilo že mám nejvychovanejši smecku co kdy videli.

10 tydenni stene mate tak sotva 2 tydny, pořešila bych aby mu nikdo neubližoval a doufala že ho to přejde aspon tohle fungovalo po dve generace haskyu u mě.

Kolikrat jsem tady četla ruzny navody jak se chovat jako vudce smečky, ruzny kdo jako chodi do dveri, kdo kdy žere atd.. Z meho pohledu blbost naprosta. Vudce smečky je neco co bud v sobe máte a pak se do dveřá muzete treba plazit jako polsedni, ale když o něco jde, psi vas respektuji, takze ono se dá poradit celkem tezko, co delat, když to prostě nepujde z přesvědčeni tohho člověka že to má udelat. Snad jen duslednost, klid, rozvahu a zodpovednost bych doporucila.

Nepsala jsem že je k ničemu, každý pes je původně k něčemu. Psala sem že se nehodí pro běžného člověka. Vy s ním děláte to pro co byl původně určen, takže pro několik málo jedinců u nás, kteří jim dají využití k něčemu je. Ovšem že by to byl skvělý pes na dlouhé tůry už o tom se dá polemizovat. Pro mě je skvělý pes na tůry ten který mě následuje, nezdrhá za zvěří, je ovladatelný a nemusím ho hlídat, natož vodit na vodítku. to by mě na té tůře opravdu obtěžovalo. Jako běžný člověk nepotřebuji aby mě pes tahal na kole, a když už na kolo sednu, chci psa který se mnou navolno poběží. tak si to představuje většina lidí.A dá se vybrat spousta plemen která na to vytrvalost mají a přitom jsou dobře ovladatelná. takže pochybuji že zadavatel přemýšlel když si psa vybíral. myslím že tady bylo vybíráno podle vzhledu. Ale když už se stalo a psa si nerozvážne pořídil, měl by se mu začít věnovat, podle rad někoho zkušeného kdo tyhle psy chová, vybrat si činnost pro kterou je pes použitelný, aby měl nějaké vyžití a uspokojení, a nebo pokud se na to necítí psa vrátit chovateli dokud je malý. Aby se za pár měsíců nezbavoval problematického zkaženého jedince, takový pes je pak velmi těžko umístitelný.

11.11.2015 10:53

Isra napsal(a):
No...říkal jsem si jestli mám napsat na internet o tuhle malou radu nebo ne, když jsem pročítal všechny fóra a všude kde se někdo zeptal ať jen na maličkost, tak všichni hned do něj jeli, že když neví ať ho vrátí, že co to je za člověka atd. Vidím, že jsem udělal chybu, člověk se chce poradit jak omezit jeho kousání a všichni hned jak stádo hyen odpoví ať ho hned vrátím, že co to je za chování psa "ZRUBAT"...proboho lidi kde píšu, že psa rubu? Jste normální? Ale co bych tak měl chtít od klasické české nátury co všechno hned převrátí, snad jediný pán ze Slovenska tady pochopil jak jsem příspěvek podal. Nic o nás nevíte a hned děláte ukvapený závěry. Měl jsem staforda 12 let, kterého jsem cvičil a vychovával mnohem přísněji a důsledněji a vyrostl z něho vyrovnaný, věrný hodný pes, který v životě žádnému člověku neublížil, byla to pro mě neskutečná ztáta. Takže si někteří z vás ty rádoby chytrý kecy nechte a nepište radši nic.

Jinak pro ostatní, kteří se mi snaží poradit, ano myslím, že máte pravdu s tou výměnou veterinářky, jako docela jsem fakt koukal jak se k mému psovi chovala chladně a celkově byla nepříjemná, vím, že snad všichni psi vrčí na veterináře, tahle mě ale zkusila oblbnout na to, že štěňata tohle nedělaj, podle mě je to ale blbost. nejsem si ale tak jist s těmi dětmi (že bych ho měl opravdu pochválit za to, nebo odvést pryč, když na dítě zavrčí a udělat z něj alfu, že může vše jak tu někteří píší? :) ). Ne vážně, jako dle mého to mohlo být možná tím, že byl poprvé v cizím prostředí a to batole dělalo před ním opravdu rozruch, ale zase nechci ho hned omlouvat. No uvidíme jak to bude dál, každopádně díky všem rozumným co se mi snažili poradit.

Měl jste staforda píšete. Povaha huskyho a staforda je absolutně odlišná. Možná by v tomhle případě bylo lepší kdyby byl husky úplně první pes kterého vlastníte. Tahle dvě plemena jsou každé úplně jinde. Jinak ty vaše výrazy přísnost, řešit kdo je alfa apod. s tím moc nepochodíte.ono je lepší než řešit kdo je alfa být se psem přátelé, pak se bude mnohem lépe pracovat i s tím huskym.

11.11.2015 10:57
tlupa

XXX.XXX.106.11

Psal jste, že ho vytaháte za kůži, až zakvičí, a pak ho hodíte do pelechu. To se dá shrnout jediným slovem: zrubat. Štěně přejímá vzorce chování od svého okolí, takže pokud se ke štěněti chováte takhle agresivně, naučí se také řešit své problémy agresí.

A prosím vás - to, že si štěně dovolí projevit svůj strach, nejistotu či nespokojenost, naprosto neznamená, že chce být nějaký "alfa"! Štěně se prostě něčeho bojí, tečka. Pokud chcete být skutečný "vůdce smečky", tak tyhle jeho pocity respektujte a udělejte vše pro to, aby štěně vědělo, že se na vás jako na vůdce může spolehnout a že u vás je v bezpečí. Až pokud se u vás bude cítit skutečně bezpečně a bude vám důvěřovat, můžete pracovat na postupném odstranění jeho strachů. Tresty za projevy strachu z vás "alfu" neudělají, naopak jen podkopou důvěru štěněte ve vás.

Doporučuju k pročtení tyhle dva pěkné články:
http://blog.koira.cz/vycvik-psu/pomoc-ja-se-bojim
http://blog.koira.cz/pes-ucitel/zenovy-mistr.

11.11.2015 10:58
Xeska

XXX.XXX.168.56

Zvykla jsem si a vodeni cele smečky na voditku mi nevadi, naopak nedela mi problem vzit smečku na tydenni vandr. A asi pred 25 lety jsem udelala to same co zadavatel, poridila jsem si haskyho nic zleho netuse, pro jeho krasný kukč. Internet jeste nebyl, takže nasledovalo neco jako samostudim plemene.

11.11.2015 11:03

Xeska napsal(a):
Zvykla jsem si a vodeni cele smečky na voditku mi nevadi, naopak nedela mi problem vzit smečku na tydenni vandr. A asi pred 25 lety jsem udelala to same co zadavatel, poridila jsem si haskyho nic zleho netuse, pro jeho krasný kukč. Internet jeste nebyl, takže nasledovalo neco jako samostudim plemene.

super, ovšem ne každý je blázen (to myslím v dobrém slova smyslu ) jako my. taky jsem si nejdřív pořídila psa a pak kvůli němu začala dělat to co je mu vlastní

11.11.2015 11:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Štěně - každé - prostě kouše, tak to je,
ale vy už máte druhého psa...
A tomuto plemeni nedokáže každý poskytnout
optimální podmínky....

11.11.2015 11:11
Xeska

XXX.XXX.168.56

Dobře, je teda videt ze takovy pristup neni neobvykly a než doporucit dat psa pryč, bylo by lepsi zavadateli pomoct. At se spoji s nekym kdo hasky má, staci zatim treba jen jednoho, popovidaji si nazivo a to je mnohem lepsi nez xx vet pres net.

11.11.2015 11:28

Xeska napsal(a):
Dobře, je teda videt ze takovy pristup neni neobvykly a než doporucit dat psa pryč, bylo by lepsi zavadateli pomoct. At se spoji s nekym kdo hasky má, staci zatim treba jen jednoho, popovidaji si nazivo a to je mnohem lepsi nez xx vet pres net.

Vy?

11.11.2015 11:31
Xeska

XXX.XXX.168.56

Řekla bych že v tomhle by mela iniciativa vzejit od zadavatele, zalezi taky odkud je, jestli chce at mi napise do zpravy, slibuji že jeho totžnost zde ani odkud je neprozradim.

11.11.2015 11:58
Xeska

XXX.XXX.168.56

Sory že odboočuju: Musim uznat ze ten lovecky pud mě už trochu unavuje, takze uvazuju o tom, že až dožijou tihle haskouni, poridila bych si neco běhaveho bez loveckeho pudu, zacala jsem se obcas poptávat po známych, ale zjistila jsem že lovi i královsti pudlove, i dalmatini, esp ani ah nechci jsou na me moc psycho. Habe tady psala ze kdyby chtela jezdit na kole, poridi si behavyho psa bez lovecké vašně a to jsou prosím kteří?

11.11.2015 12:02
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

super, ovšem ne každý je blázen (to myslím v dobrém slova smyslu ) jako my. taky jsem si nejdřív pořídila psa a pak kvůli němu začala dělat to co je mu vlastní

Tak, přesně tak to je. Většina lidí si právě pořídí psa určitého plemene a zaměření..a pak se diví, viz majitelé bíglů...A zadavatel: měl staforda a na to si pořídí psa absolutně odlišné nátury, chování a obávám se, že s přístupem ala staford. To nedopadne. Nikdy jsem žádné bull plemeno neměla, ale co tak pořád slyším kolem je: musí se na ně tvrdě, mnohem tvrději než na ostatní plemena. Ovšem u plemen jako je husky, můj samojed apod. se tohle absolutně praktikovat nedá, tam je to o porozumnění psu, o domluvě(něco za něco ) a ne o povelování. Myslím si, že majitel psa prostě musí mít stejně (nevím jak to popsat) anarchistickou, volnomyšlenkářskou, svobodnou povahu, jako tato plemena, jinak si nesednou. Můj muž je celkem puntičkář, všechno musí být, jak se řeklo atd. a sedí mu víc mírný, přemýšlivý, naprosto poslušný berňák. Samojeda také miluje (stejně jako mne ) a říká: ten pes je naprosto stejný jako ty. Člověk by skoro věřil, že je to tvoje dítě
Zapomněla jsem směrem k zadavateli dodat: proboha, není pravda, že na veterináře vrčí každý pes, na to zapomeňte. Chodila jsem s naším starým psem, chodím se svýma dvouma, chodím s mamky feňulí a v životě nezavrčel ani jeden z nich. Psa musíte prostě odmala zvykat na manipulaci i od cizích lidí, nesmí se bát, že na něj někdo cizí sáhne. Začněte s kamarády, rodinou, sousedy atd. Vytáčí mne neskutečně tady na fórech věty typu: na mého psa nemá kdo co sahat...a pak se dodatečně diví, že jim pes znenadání na někoho vystartuje.

11.11.2015 12:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Xeska napsal(a):
Sory že odboočuju: Musim uznat ze ten lovecky pud mě už trochu unavuje, takze uvazuju o tom, že až dožijou tihle haskouni, poridila bych si neco běhaveho bez loveckeho pudu, zacala jsem se obcas poptávat po známych, ale zjistila jsem že lovi i královsti pudlove, i dalmatini, esp ani ah nechci jsou na me moc psycho. Habe tady psala ze kdyby chtela jezdit na kole, poridi si behavyho psa bez lovecké vašně a to jsou prosím kteří?

To nevím. Snad každý, který má poslušnost.

Já jezdila s NO.
Samozřejmě běhal volně.
Vycvičený pes. Pohoda ! Pohoda, jen a jen pohoda .
Jezdila jsem i s labradorkou. Ta byla "jen" poslušná, vychovaná.
Neměla výcvik. Byla zásadně volně, držela se u kola.
Ani mě nenapadlo, že by si snad šla někam - zalovit, ji taky ne.
Nejeli jsme žádný dostihy, "čuchnout" si mohli, zpomalila jsem,
doběhli mě.....

11.11.2015 12:08
tlupa

XXX.XXX.106.11

Xeska napsal(a):

Každý pes má určitou loveckou vášeň. Pes, kterému přímo pod nosem vyběhne zajíc a s ním to ani trošku nehne, je mrtvý.
Ale zrovna třeba u těch dalmatinů je to poměrně dobře zvládnutelné výcvikem. Nebo retrívři, ti byli vyšlechtění k ovladatelnosti i u zvěře - ke kolu by byl z retrívrů nejvhodnější flat; taky ovčácká plemena - napadá mě třeba krátkosrstá kolie, beauceron, belgický ovčák tervueren nebo groenendael...

11.11.2015 12:16
milannn

XXX.XXX.90.222

Tohle nemyslíte vážně, že ne?

11.11.2015 12:28

milannn napsal(a):
Tohle nemyslíte vážně, že ne?

Ale myslím :-D :-D :-D

11.11.2015 12:32
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Xeska napsal(a):

U mě- tibetský teriér- venku si hlídá on mě, ne já jeho, což je k nezaplacení

11.11.2015 12:42

Xeska napsal(a):

Lovecký pud je trošku v každém psovi, ale u mnoha se dá dobře zvládnout. Takže ke kolu např některého z ovčáků. Ale já bych se nebála ani některého z ohařů, protože jsou to lovečtí psi ale dají se dobře vycvičit. Mou srdeční záležitostí jsou retrievři, ale ti se zas nehodí na dlouhé běhání u kola, možná flat.

11.11.2015 12:50

Je mu 10 týdnů. To si chcete honit triko a předvádět alfu na miminu ?

11.11.2015 13:02

Zajímalo by mě co máte za psa a co s ním děláte ?

11.11.2015 13:07

"Pes, kterému přímo pod nosem vyběhne zajíc a s ním to ani trošku nehne, je mrtvý."
ale ne, děkuji za optání, ještě pořád se mu daří dobře
Když mu na stopě vystřelil zpod čumáku zajíc (jeden přímo doslova) či kočka, tak maximálně zintenzivnil čuchání, patrně se bál, že by mu tu jeho stopu ukradli...
Jó veverky, to je jiná...

11.11.2015 13:59
tlupa

XXX.XXX.106.11

"Pes, kterému přímo pod nosem vyběhne zajíc a s ním to ani trošku nehne, je mrtvý."
ale ne, děkuji za optání, ještě pořád se mu daří dobře
Když mu na stopě vystřelil zpod čumáku zajíc (jeden přímo doslova) či kočka, tak maximálně zintenzivnil čuchání, patrně se bál, že by mu tu jeho stopu ukradli...
Jó veverky, to je jiná...

Pes pracující na stopě je trošku jiná situace, než pes volně pobíhající. A i tak na toho vyběhnutého zajíce zareagoval - to intenzivnější čuchání je kvůli přílivu adrenalinu, který v něm lovecký pud (byť ovládnutý) vyvolal.

11.11.2015 15:29
hunter

XXX.XXX.22.6

Lovecký pud je trošku v každém psovi, ale u mnoha se dá dobře zvládnout. Takže ke kolu např některého z ovčáků. Ale já bych se nebála ani některého z ohařů, protože jsou to lovečtí psi ale dají se dobře vycvičit. Mou srdeční záležitostí jsou retrievři, ale ti se zas nehodí na dlouhé běhání u kola, možná flat.

To už se tady každý zbláznil ? To se musí každý dotaz "hejtovat" ? Zvlášť, když tu pár lidí pokrytecky hejtuje, co sami dělali...
Zadavatele tepete, že si pořídil neuváženě a zbytečně husky a na to napíšete "taky jsem si nejdřív pořídila psa a pak kvůli němu začala dělat to co je mu vlastní" - jako proč ? když evidentně jste kdysi udělala to samé ?
Pak píšete, jak každé plemeno je pro něco vhodné atd, a ke kolu doporučíte ohaře...

Stejně, jako někdo zaráží nad tím, proč si člověk pořídí takového psa. Sakra, tak asi mu imponuje ta divokost, nebo se později bude věnovat sportu, nebo ne...nikdo tu nemáme křišťálovou kouli. Jenže by byla škoda vynechat příležitost, jak někomu něco moci omlátit o hlavu.

Neříkám, že ve spoustě věcech nemáte pravdu. Spíš jste mi posloužila, jako příklad.

11.11.2015 16:18
scylla

XXX.XXX.203.100

To je smutné.

11.11.2015 16:25

hunter napsal(a):
To už se tady každý zbláznil ? To se musí každý dotaz "hejtovat" ? Zvlášť, když tu pár lidí pokrytecky hejtuje, co sami dělali...
Zadavatele tepete, že si pořídil neuváženě a zbytečně husky a na to napíšete "taky jsem si nejdřív pořídila psa a pak kvůli němu začala dělat to co je mu vlastní" - jako proč ? když evidentně jste kdysi udělala to samé ?
Pak píšete, jak každé plemeno je pro něco vhodné atd, a ke kolu doporučíte ohaře...

Stejně, jako někdo zaráží nad tím, proč si člověk pořídí takového psa. Sakra, tak asi mu imponuje ta divokost, nebo se později bude věnovat sportu, nebo ne...nikdo tu nemáme křišťálovou kouli. Jenže by byla škoda vynechat příležitost, jak někomu něco moci omlátit o hlavu.

Neříkám, že ve spoustě věcech nemáte pravdu. Spíš jste mi posloužila, jako příklad.

Nechci polemizovat, navíc nevím, co je to hejtovat.
Ale : Sakra, tak asi mu imponuje ta divokost, . Kdyby mu tak imponovala ta divokost, snad by se nedivil, že je v 10 týdnech kouše.

11.11.2015 16:38
lucias

XXX.XXX.173.128

Isra napsal(a):

Myslím, že nátura staforda a haskouna se dost liší a možná by se měla v některých ohledech lišit i výchova. Váš mrňous nejspíš vrčí ze strachu, pak ale opravdu nepomůže ho trestat. Mám australačku, taky citlivku a v podobných situacích mi nejvíce pomohl přístup, co blbneš, vole, nic se neděje, hele, já se taky nebojím " a v klidu jsem jí všechno ukázala, člověka, kterého se bála, jsem se dotkla a normálně se s ním bavila. prostě ukázat, že se nic neděje. Pokud jde o děti, najděte mezi kamarády nebo příbuznými rozumné rodiče rozumného trošku většího dítěte, které se nebude bát a hafuškovi ukažte, že by to mohl být kamarád na hraní a blbnutí, všechno v klidu a pohodě. Samozřejmě názory a zkušenosti mohou být různé, ale mě se osvědčilo právě tohle. Držím palce

11.11.2015 17:18
Žaneta kocková

XXX.XXX.2.82

Isra napsal(a):

No, říkala jsem si, jestli vezmete vážně rozumné rady nebo ty nerozumné... tipovala jsem, že se vám bude líbit především pán ze Slovenska. Škoda, že jsem se nespletla.

Zkuste se nad tím vším ještě zamyslet, odhlédnout od svého ega a dojmu, že se do vás ostatní navážejí - v zájmu toho štěněte vás o to prosím.

11.11.2015 17:57
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Nechte je.
Chtějí sportovat, pomůcku už si pořídili, tak ať se daří .

Isra

11.11.2015 18:50
Isra

XXX.XXX.168.19

Achjo, takže by měl každý mít nejlépe doma vořecha nebo nějakou pouliční směsku, že... My měli doma pyrenejáka - taky jiný typ psa a byl s námi spokojený 12 let.. Mít celý život jedno plemeno? Proč si nevzít prostě i jiné? Pokud by nám bylo jedno co z pejska bude, tak se neptáme. Ale tohle nemá smysl.. Rady typu nevšímat si pejska když už kouše opravdu až moc jsme si vzali k srdci, to že vrčí v neznámém prostředí je pochopitelné taky. Další řeči že ho máme vrátit jsou mimo mísu, lidem taky neřeknete že se mají raději vrátit domů k rodičům, když vás štvou
Hlavně že si někteří porýpali, ostatním děkujeme za ochotu

11.11.2015 22:49

hunter napsal(a):

Nevím co je to hejtovat, bohužel tohle slovo neznám a nerozumím mu.
Ano pořídila sem si psa a teprve potom jsem s ním začala pracovat, ovšem trošku jinak než zadavatel.Mám trošku jiného psa než zadavatel. Mám plemeno které většina lidí považuje za společenské a podivuje se nad tím že je to pes lovecký. Toho samého psa jsem měla i před ním ale bez pp. Se psem s pp jsem měla původně v úmyslu udělat jen to základní co je potřeba k uchovnění, ale když sem viděla jeho nadšení pro práci začali jsme se učit a pracovat spolu.Dělám to co baví psa, a pro to to začalo bavit i mě, i když před deseti lety bych tomu sama nevěřila.
Jinak ke kolu sem doporučovala hlavně některého z ovčáků. Ale jelikož se mě na to ptal zkušený člověk který zvládá několik haskyů, napsala sem že já bych si pořídila i třeba ohaře. Já za sebe, kdybych provozovala takové jízdy na kole že bych potřebovala vytrvalého běhavého psa. Chcete mi tvrdit že třeba maďarský ohař, nebo třeba i výmar nebo malý musterland není vhodný pes pro aktivního člověka co rád jezdí na kole, rád chodí na dlouhé trasy přírodou a psovi se bude věnovat?.Samozřejmě je to lovecký pes, ale kdyby si tyhle psy pořizovali pouze myslivci tak většina těhle plemen vyhyne.

11.11.2015 23:08
hunter

XXX.XXX.22.6

Nevím co je to hejtovat, bohužel tohle slovo neznám a nerozumím mu.
Ano pořídila sem si psa a teprve potom jsem s ním začala pracovat, ovšem trošku jinak než zadavatel.Mám trošku jiného psa než zadavatel. Mám plemeno které většina lidí považuje za společenské a podivuje se nad tím že je to pes lovecký. Toho samého psa jsem měla i před ním ale bez pp. Se psem s pp jsem měla původně v úmyslu udělat jen to základní co je potřeba k uchovnění, ale když sem viděla jeho nadšení pro práci začali jsme se učit a pracovat spolu.Dělám to co baví psa, a pro to to začalo bavit i mě, i když před deseti lety bych tomu sama nevěřila.
Jinak ke kolu sem doporučovala hlavně některého z ovčáků. Ale jelikož se mě na to ptal zkušený člověk který zvládá několik haskyů, napsala sem že já bych si pořídila i třeba ohaře. Já za sebe, kdybych provozovala takové jízdy na kole že bych potřebovala vytrvalého běhavého psa. Chcete mi tvrdit že třeba maďarský ohař, nebo třeba i výmar nebo malý musterland není vhodný pes pro aktivního člověka co rád jezdí na kole, rád chodí na dlouhé trasy přírodou a psovi se bude věnovat?.Samozřejmě je to lovecký pes, ale kdyby si tyhle psy pořizovali pouze myslivci tak většina těhle plemen vyhyne.

Ale pokud vy jste psovi dokázala dát to, co mu je vlastní, tzn lov, tak kde berete hned jistotu, že zadavatel se časem nevydá cestou mushingu ? Může, nemusí...
Velká část plemen se hodí k podobným aktivitám, spíše psů, protože spoustu kříženců bude mít také předpoklady.
Uživatelka xeska přemýšlí o jiném psu hlavně kvůli loveckému pudu, tak se mi nezdá moc logické ji doporučit ohaře. i když pravdou je, že ohaři zaplatili za líbivost právě svým loveckým pudem...

12.11.2015 06:19

tlupa napsal(a):
Pes pracující na stopě je trošku jiná situace, než pes volně pobíhající. A i tak na toho vyběhnutého zajíce zareagoval - to intenzivnější čuchání je kvůli přílivu adrenalinu, který v něm lovecký pud (byť ovládnutý) vyvolal.

tlupa, tomuhle psu je šumák i zajíc či srna vystřelivší mu zpod/před čumákem i když se jen tak bloumá, na to fakt nemusí být pes mrtvý... Je to o té míře loveckého pudu a temperamentu...

MarkNavr

12.11.2015 07:42
MarkNavr

XXX.XXX.115.30

Isra napsal(a):
Achjo, takže by měl každý mít nejlépe doma vořecha nebo nějakou pouliční směsku, že... My měli doma pyrenejáka - taky jiný typ psa a byl s námi spokojený 12 let.. Mít celý život jedno plemeno? Proč si nevzít prostě i jiné? Pokud by nám bylo jedno co z pejska bude, tak se neptáme. Ale tohle nemá smysl.. Rady typu nevšímat si pejska když už kouše opravdu až moc jsme si vzali k srdci, to že vrčí v neznámém prostředí je pochopitelné taky. Další řeči že ho máme vrátit jsou mimo mísu, lidem taky neřeknete že se mají raději vrátit domů k rodičům, když vás štvou
Hlavně že si někteří porýpali, ostatním děkujeme za ochotu

Nemusíte mít celý život jedno plemeno, ale když už si pořídíte jiné, tak je dobré si o něm něco hlavně zjistit. Každé plemeno je jiné, některé citlivé, některé tvrdohlavé a vy pak toho psa formujete a vychováváte.
A docela mě překvapuje, že se divíte obyčejným štěněcím věcem, když máte se psy zkušenosti. Předpokládám, že taky nejste štěstím bez sebe, když musíte jít k doktorovi a ten na vás sahá. (Akorát teda nevrčíte, páč to umíte vstřebat). A předpokládám, že jako dítě jste si hrál, nechával hračky, jak vám odpadly od ruky a chvíli vám trvalo, než jste matku poslechl na slovo. (Ano, nekousal jste ji, teda doufám). Takže to berte tak, že je to prostě mimino a vy ho vše musíte naučit tak, jako vás učila vaše matka. Ať už chodit na záchod, uklízet si a hrát si slušně a nebát se.
A teda doufám, že psovi po celý jeho život dopřejete dostatek zábavy, pohybu a zaměstnání, jinak vám udělá z domu kůlničku na dříví a budete tu znovu.

12.11.2015 08:24

hunter napsal(a):
Ale pokud vy jste psovi dokázala dát to, co mu je vlastní, tzn lov, tak kde berete hned jistotu, že zadavatel se časem nevydá cestou mushingu ? Může, nemusí...
Velká část plemen se hodí k podobným aktivitám, spíše psů, protože spoustu kříženců bude mít také předpoklady.
Uživatelka xeska přemýšlí o jiném psu hlavně kvůli loveckému pudu, tak se mi nezdá moc logické ji doporučit ohaře. i když pravdou je, že ohaři zaplatili za líbivost právě svým loveckým pudem...

Možná že se zadavatel tou cestou dá, třeba ho to kvůli psovi začne bavit. Ovšem sama tomu moc nevěřím, protože mě prostě udivuje když už jak píše psa měli, že se podivuje normálním věcem, jako to že štěně kouše.To jsem věděla už ve čtyřech letech že malá štěňata strašně koušou a že to těmi zoubky strašně bolí, to ví skoro každý. Každý taky ví že se zvíře brání když ho něco bolí, nebo když se bojí, v takovém případě pokouše i malé štěně, kotě nebo třeba i králík Vždyt to je taky normální. Tohle mě udivuje. Jinak k těm ohařům. určitě jsou tisíckrát zvládnutelnější, ovladatelnější a cvičitelnější než husky. Bohužel už některá plemena opravdu ten svůj správný pud ztrácí, to samé se stalo třeba s německými ovčáky. Taky jednu mám a k ovcím by nemohla ani omylem. Ta zas naopak loví všechno co se pohne, a není to jediný ovčák co se takhle chová, ovčák už je to jen podle jména smajlík. Jinak psi budou, a lidi si je pořizovat budou at se nám to líbí nebo ne, a je lepší když se se svými psy snaží dělat cokoliv, at už jim je to lov a nebo třeba agility, ale všechno je lepší než nechat hnít psa v paneláku na gauči nebo na dvorku za plotem a jednou za den s ním obejít ulici.

Přidejte reakci

Přidat smajlík