Pavlínka Č.

XXX.XXX.115.30
Dobrý den,
mám dotaz ohledně očkování. Po skoro roce jsem se vrátila ze zahraničí a zjistila, že rodiče zapomněli v květnu nechat naočkovat psa. Je to velkej průšvih?
Než se to tady na mě sesype, tak upozorňuji, že pes není můj, ale jejich a připomínala jsem jim to, než jsem odjížděla. Bohužel marně. A tak se teď ptám, co hrozí nebo jestli je to prostě velkej problém, za který nás veterinář přetrhne.
Děkuji za seriózní rady.
Pavlínka Č.

XXX.XXX.115.30
Mnohokrát vám děkuji za uklidnění. Přeočkování asi přežijeme. Pes má návštěvu veterináře hrozně rád
Pavlínka Č.
napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz ohledně očkování. Po skoro roce jsem se vrátila ze zahraničí a zjistila, že rodiče zapomněli v květnu nechat naočkovat psa. Je to velkej průšvih?
Než se to tady na mě sesype, tak upozorňuji, že pes není můj, ale jejich a připomínala jsem jim to, než jsem odjížděla. Bohužel marně. A tak se teď ptám, co hrozí nebo jestli je to prostě velkej problém, za který nás veterinář přetrhne.
Děkuji za seriózní rady.
POvinná je jen vzteklina a pokud pesan měl očkování loni- tak mohl dostat vakcínu dvou či tříletou. Dnes už se snad jinak neočkuje, myslím. To ostatní je nepovinné. Myslím, že nemusíte mít obavy.
Terven
napsal(a):
Přesně tak, záleží na veterináři. Jednou jsme ze zdravotních důvodů přišli na očkování místo v listopadu až v březnu. Veterinářka zvažovala primovakcinaci, že prý prodleva je už dost velká, nakonec jsme skončili s jednou injekcí.
Nic se neděje, záleží na vás, jak to budete chtít ne na veternáři - normálně nechte jedenkrát naočkovat (tak jako byste očkovali v květnu), u psů co už byli očkovaní několikrát se vůbec nic neděje - vakcina stejně drží déle než rok. Pokud je to jen domácí pes, co nechodí na akce, tak se vůbec nic neděje. Stačí normálně jednou naočkovat, nic nemusíte u staršího psa co už byl několkrát očkovaný přeočkovávat víckrát, ani když jdete na očkování později než jste měli - nenechte se zbytečně od veterináře tahat z peněz - někteří veti to rádi dělají.
Pavlínka Č.

XXX.XXX.115.30
bilusik
napsal(a):
Nic se neděje, záleží na vás, jak to budete chtít ne na veternáři - normálně nechte jedenkrát naočkovat (tak jako byste očkovali v květnu), u psů co už byli očkovaní několikrát se vůbec nic neděje - vakcina stejně drží déle než rok. Pokud je to jen domácí pes, co nechodí na akce, tak se vůbec nic neděje. Stačí normálně jednou naočkovat, nic nemusíte u staršího psa co už byl několkrát očkovaný přeočkovávat víckrát, ani když jdete na očkování později než jste měli - nenechte se zbytečně od veterináře tahat z peněz - někteří veti to rádi dělají.
Děkuji Vám za radu, beru na vědomí. Je to domácí gaučák. Na žádné akce nechodí. Odpolko tam zajdu a uvidím, co mi řekne.
Se stejným problémem jsem byla v úterý s mámou u veterináře. Má osmiletou jorkšírku, která měla být očkovaná už v únoru a mám na to zapoměla. Veterinář říkal, že se nic neděje, že když byla 8 let pravidelně očkovaná, tak ty protilátky stejně má v sobě. Takže ji oočkoval s tím, že na leptospirozu musí za 14 dní asi znova, že tam je kratší účinnost. Jinak osatní, že stačí jednou.
marcelaamax
napsal(a):
Se stejným problémem jsem byla v úterý s mámou u veterináře. Má osmiletou jorkšírku, která měla být očkovaná už v únoru a mám na to zapoměla. Veterinář říkal, že se nic neděje, že když byla 8 let pravidelně očkovaná, tak ty protilátky stejně má v sobě. Takže ji oočkoval s tím, že na leptospirozu musí za 14 dní asi znova, že tam je kratší účinnost. Jinak osatní, že stačí jednou.
...Se stejným problémem jsem byla v úterý s mámou u veterináře...
pááárdon, pardon, pardon, ale... zní to dosti humorně tuta větička
a co přeočkovali jí? Mámu?
Zrzavci
napsal(a):
POvinná je jen vzteklina a pokud pesan měl očkování loni- tak mohl dostat vakcínu dvou či tříletou. Dnes už se snad jinak neočkuje, myslím. To ostatní je nepovinné. Myslím, že nemusíte mít obavy.
Pokud chcete se psem cestovat do zahraničí, chodit na výstavy nebo jiné pejskařské akce (i jako pouhý divák), musí mít vzteklinu očkovanou jednou ročně. Takový je předpis.
Pavlínka Č.

XXX.XXX.115.30
Děkuji všem za rady a uklidnění. :) Nakonec jsme zjistili, že na psí choroby jdeme včas, jen nemáme vzteklinu, tak tu dáme za tři týdny.
Uživatel s deaktivovaným účtem

balisek
napsal(a):
Pokud chcete se psem cestovat do zahraničí, chodit na výstavy nebo jiné pejskařské akce (i jako pouhý divák), musí mít vzteklinu očkovanou jednou ročně. Takový je předpis.
Zákon už je v tomto směru několik let aktualizovaný a organizátoři psích akcí nemůžou jít přes něj. Pes musí být v imunitě, což znamená očkovaný v době platnosti předcházejícího očkování tak, jak je určena výrobcem. Nebo 21 dní po primovakcinaci.
Prostě zahraničí i pejskařské akce už znají existenci víceletých vakcín.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!