Jak je to s injekcema proti hárání?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.11.2015 17:41
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Mám dotaz, tedy hlavně pro Bodlinku, či ty, co s tím mají zkušenost. Já jsem ani nevěděla, že to existuje, ale když jsem hledala, narazila jsem na to. Jde mi o tu fenku ze sousedství. Blbě vykastrovaná, asi ponechaný vaječník. Je jí určitě už 8let. Při hárání zdrhá k nám, ničí nám ploty, pes už mi z toho onemocněl. Ano, jeho kastrace přichází taky v úvahu, ale ne ve stavu, ve kterém momentálně je a její hárání se zase blíží. Mluvila jsem o tom i s její paničkou a je z toho taky na nervy, barák přechcaný od psů, právě říkala, že ji snad dá znova vykastrovat. Řekla bych, že pro nemalý peníz, se jí do toho nechce, já mám fenku ráda a nechce se mi už (a podruhé) řezat do starší fenky. Klidně by jsme to zaplatili, protože léčení našeho psa a opravy a úpravy plotů, nás už stály mnohem víc. Pokud by byla alternativa nějaká injekce, zaplatila bych tu. Nebo je ještě nějaká šetrná možnost? Fenka tedy dělohu nemá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.11.2015 18:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Injekce proti hárání, jako starý covinan, depopromone a podobně, to se nedá dávat dlouhodobě. V tomto případě by ale šel vyzkoušet suprelorin. Jen pozor, u feny po aplikaci nejdříve vyvolá hárání. Pokud teda ta fena opravdu má vaječník.

15.11.2015 18:41
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Už jsem se určitě ptala, ale: do kdy bude fenka hárat, až do smrti? Je už hodně šedivá, vždyť přeci příroda by měla, stejně jako u žen v pozdním věku těhotenství zabránit, protože by to bylo pro starou fenku už nebezpečné, ne? Všechny naše fenky v rodině, byly dříve či pozděj kastrované, takže jak je to se starýma nekastrovanýma opravdu nevím...

15.11.2015 18:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Jo, až do smrti.

15.11.2015 18:55
koňadra

XXX.XXX.128.31

Znala jsem fenu podvraťáka, která měla štěňata ještě ve 12 letech, o 2 roky později uhynula stářím. Injekce bych nedoporučovala, snad raději tu druhou kastraci.

15.11.2015 18:57
scylla

XXX.XXX.150.32

Nebo si fenku prostě ohlídat? Je to levnější a pro její zdraví nejšetrnější.

15.11.2015 20:09
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

scylla napsal(a):
Nebo si fenku prostě ohlídat? Je to levnější a pro její zdraví nejšetrnější.

No, tak to bych ráda, ale majitelce se nějak moc nedaří. Má dvě malé děti a asi ji vždycky někdo pustí na zahradu a odtud ona zdrhne, na škubání plotů je machr Sama bych svoji fenku vykastrovala, ale jestli i v tolika letech, to nevím. Nedovolila bych si ji na to přemlouvat, co kdyby to nepřežila, či měla jiné následné obtíže? Není to můj pes..Také to neřeší několik nápadníků jak u nich v zahradě, tak kolem baráku na ulici, který jak říkala, mají celý přechcaný, rozdrápané dveře, vrata..Na vesnici tohle opravdu není jednoduché, sama jsem to zažila.

15.11.2015 20:13
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

rapotacka11, koňadra - no to jste mne děvčata moc nepotěšila Já doufala v nějakou dřívější menopauzu...

15.11.2015 23:05
atamanka

XXX.XXX.111.240

Tak nevím, my jsme dávali protihárací injekci už před cca 25lety- kdy byly jiné veterinární přípravky než dnes, a nikdy jsme žádné problémy u fen neměli. To bude asi jako u žen - některé berou antikoncepci bez problémů, u jiných je řada nežádoucích účinků. Než mít nechtěné voříšky, raději jdu do injekce.

16.11.2015 09:53
scylla

XXX.XXX.150.32

lesnížínka napsal(a):
No, tak to bych ráda, ale majitelce se nějak moc nedaří. Má dvě malé děti a asi ji vždycky někdo pustí na zahradu a odtud ona zdrhne, na škubání plotů je machr Sama bych svoji fenku vykastrovala, ale jestli i v tolika letech, to nevím. Nedovolila bych si ji na to přemlouvat, co kdyby to nepřežila, či měla jiné následné obtíže? Není to můj pes..Také to neřeší několik nápadníků jak u nich v zahradě, tak kolem baráku na ulici, který jak říkala, mají celý přechcaný, rozdrápané dveře, vrata..Na vesnici tohle opravdu není jednoduché, sama jsem to zažila.

Na vesnici bydlíme 8. rok, kvůli psům jsme odešli z města. Nevidím žádný problém v ohlídání fenky aspoň po dobu hárání. Já bych zase fence do zdraví zbytečně nezasahovala, pokud by nebyla nutná kastrace ze zdravotních důvodů.

16.11.2015 17:48
balisek

XXX.XXX.7.13

Můžete zkusit podkožní hormonální implantát Suprelorin. Účinkuje zhruba půl roku a není zrovna nejlevnější - jedna dávka stojí cca 1.800 Kč.

16.11.2015 18:33
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

balisek napsal(a):
Můžete zkusit podkožní hormonální implantát Suprelorin. Účinkuje zhruba půl roku a není zrovna nejlevnější - jedna dávka stojí cca 1.800 Kč.

Ten je ale pro psy-kluky, já potřebuju řešit sousedovic feňulu.

16.11.2015 22:54
balisek

XXX.XXX.7.13

lesnížínka napsal(a):
Ten je ale pro psy-kluky, já potřebuju řešit sousedovic feňulu.

Suprelorin spolehlivě funguje i na feny, kočky a kocoury - akorát výrobce na to nemá kompletní klinické studie, tj. to nemůže oficiálně deklarovat.

"Suprelorin, v zahraničí také označován obchodním jménem Desrolerin, je možné použít k reverzibilní sterilizaci jak psů, tak fen. Peptech Animal Health zmiňuje využití na obou pohlavích, nicméně doporučuje jej spíše ke sterilizaci fen. Evropská agentura léčiv (Eurpean Medicines agency) doposud oficiálně schválila jen využití na psech samcích a fretkách.".

Přidejte reakci

Přidat smajlík