Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2015 17:02

Ahojte. Mám fenku SH (HUSKY) Včera oslávila 9 mesiacov. Chcem sa opýtať či ešte bude rásť. Jej výška je na psa husky dosť veľká čo ma ale po svojich vysokých rodičoch (obaja s PP).Má výšku 60-63 cm a dĺžku (merala som od oči ku začiatku chvosta) 85-90 cm...Čo je na Huskyho veľká výška... Váhu bohužiaľ neviem ale odhadom 20-25 možno viac. Tučná nie je.. Taká aká má byť (teda rebrá jej nevidnodám fotku dúfam že ju otvorí)

22.11.2015 17:01

22.11.2015 17:06
22.11.2015 20:01
davidka

XXX.XXX.14.251

Opravdu je to čistý husky? Já tam vidím spíš ještě něco přikříženýho. Tipuji, že ji nemáte s PP, že vám jen řekli, že oba rodiče PP mají.

Jinak růst by už moc neměla, jen asi trochu zmohutní. Je pěkná, pokud ji opravdu máte bez PP, výšku nemusíte řešit. Kvalitně krmte, dopřejte jí dostatek pohybu bez přetěžování, všímejte si, jestli jí rostou dobře nohy (např. bez prošlapů). Pak by mělo být všechno v pořádku.

23.11.2015 22:22

Ona je čistokrvná po PP rodičoch videla som ich osobne smajlík to je skôr tými očami keďže V jednom oku má viac farieb. Neviem všetci čo ju videli si mysleli že PP má :-D
Kríženec to na 1000% nie je.Ale to nič z obrázkov je to ťažšie posúdiťsmajlík Ale inak ďakujem za odpoveď ;-).

23.11.2015 22:36
davidka

XXX.XXX.14.251

Možná rodiče nebyli uchovnění právě kvůli nestandardnosti - výšce, odlišné stavbě těla apod.
Já bych to být vámi neřešila, hlavně že je zdravá.

24.11.2015 16:48

To že je zdravé je prvoradé samozrejme. Ja len hovorím že rodičia sú na 1000% s PP to viem keďže som to videla na vlastné oči smajlík Sú trochu mohutnejsi ale zapadajú. Neviem odkiaľ tu výšku naša má. Od začiatku to bol skôr taký "pes" ako fenka :-D.

24.11.2015 19:52
brebera

XXX.XXX.31.114

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To že je zdravé je prvoradé samozrejme. Ja len hovorím že rodičia sú na 1000% s PP to viem keďže som to videla na vlastné oči smajlík Sú trochu mohutnejsi ale zapadajú. Neviem odkiaľ tu výšku naša má. Od začiatku to bol skôr taký "pes" ako fenka :-D.

Tak otcem může být kdokoli, fenu mohl klidně nějaký pes překrýt...

24.11.2015 20:50
kniga

XXX.XXX.239.159

A proc rodice s PP nemaji stenata s PP? proc?

24.11.2015 20:54
kniga

XXX.XXX.239.159

24.11.2015 21:14
koldy

XXX.XXX.73.226

Protože rodiče nejsou uchovněni (aspoň jeden z nich), proto nemají štěňata "papíry"
K.

24.11.2015 21:27
kniga

XXX.XXX.239.159

Koldy to byla recnicka na zadavatelku smajlík. Proste ma asihusky a tak i vyska je tak asihusky... nic vic nic min...

24.11.2015 22:32
koldy

XXX.XXX.73.226

kniga napsal(a):
Koldy to byla recnicka na zadavatelku smajlík. Proste ma asihusky a tak i vyska je tak asihusky... nic vic nic min...

Jaj :) trochu mi to nedošlo, jinak souhlasím, to že paní viděla PP rodičů neznamená, že její fena je taky to co uvádí.
Napadla mne jedna otázka, ale nechci spamovat téma, myslíte si, že se někdo zeptá při koupi štěněte bez pp po rodičích s pp, proč štěňata pp nemaj?
K.

25.11.2015 12:10
Huskyjanina

XXX.XXX.252.7

To není fena, to je žirafka smajlík Haskounská fenka má mít max výšku 56 cm. Jinak v 9 měsích už moc neporoste, spíš bude mohutnět, což ale ten 1-2cm může ještě dát. Co na tom, že je veliká, aspoň bude mít sílu vás tahat na kole smajlík

25.11.2015 12:29
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

koldy napsal(a):
Jaj :) trochu mi to nedošlo, jinak souhlasím, to že paní viděla PP rodičů neznamená, že její fena je taky to co uvádí.
Napadla mne jedna otázka, ale nechci spamovat téma, myslíte si, že se někdo zeptá při koupi štěněte bez pp po rodičích s pp, proč štěňata pp nemaj?
K.

Třeba já. Fena nedodělala zkoušky vzhledem k rodinné situaci. Můj původní záměr při pořizování prvního ohaře bylo štěně s PP. Jeli jsme do chovky, všechno bylo supr, sedli jsme si i s chovateli. Tam jsem se do detailů dozvěděla, co všechno je třeba pro uchovnění psa následně udělat / hrubý nástřel jsem měla, už než jsme jeli, to ano/ a přiznám se, že mi bylo jasné, že pesana já dál nikdy neuchovním. Oba rodiče lovecky i výstavně velmi úspěšní. Bude to asi někomu připadat naprosto nesmyslný, ale nechtěla jsem, aby práce - a ne malá - těch přede mnou následně přišla vniveč. V té době ještě nebyl takový boom mého plemene, kdy dnes i chovatelům - hlavně u psíků samců - nejde až tolik o to je dostat do chovu. Takže jsem následně svoje rozhodnutí přehodnotila. Dala jsem si práci a nešla po prvním inzerátu. Objeli jsme toho víc a všichni vypadli. Naše štěně bylo vychovávané v rodině, doma v obýváku, v domku se zahradou, v rodině se dvěma malými dětmi. S majitelkou fenky, jsme toho hodně probraly. Jedna druhou podrobila u kafe přísnému výslechu , bylo to moc příjemné odpoledne. Jeli jsme tam pak následně ještě několikrát, než fičel mrňous k nám domů. Zůstaly spolu v kontaktu dodnes, i po smrti našeho pesana. Vím, že kdybych potřebovala, pomůže mi dnes i když už mám dávno jiné psy, stejně jako jsem se na ni mohla obrátit tehdy. No a její fena tehdy, kdy ona sama měla starostí fůru, prostě ty zkoušky nedodělala a ona neměla na to - časově, zůstala s dětmi sama - dotáhnout to do konce. Přes to od ní štěně chtěla. Babetka měla úžasnou povahu, kterou předala svým potomků. Právě proto, že se spolu dál tak dobře známe, vím, že to nebyla báchorka, ale reálný stav situace tehdy. Ona a způsob výchovy a to jak štěňata u ní vyrůstala mi nastavilo vysokou laťku při dalším výběru odkud štěně vezmu.

25.11.2015 12:50
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Kdyby jsi situaci vysvětlovala jak chtěla, i když ji znáš podrobně a chápeš...já ne. Pro mne to chovatelku neomlouvá k množení. Chtěla od ní štěně...jenže těch štěňat mohlo být 12 a polovina z nich mohla skončit po útulcích. Měla je alespoň čipované, aby bylo možné identifikovat, odkud psi pochází? Sama své psy miluju a berňák je pes, kterého povahu obdivují všichni, kdo ho znají osobně. Exterierově také krásný. X krát jsem měla nabídky na to, aby obskočil nějakou berňačku, ať už v okolí, nebo od lidí, co nás potkávali na výletech. Nikdy bych to nedovolila, přestože uchovněný není jen kvůli mé nechuti k výstavám. Teď se u něj projevilo to autoimunitní onemocnění, které často bývá dědičné(či predispozice k němu) Jsem moc ráda, že jsem ho nenamnožila...

25.11.2015 13:20
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

lesnížínka napsal(a):
Kdyby jsi situaci vysvětlovala jak chtěla, i když ji znáš podrobně a chápeš...já ne. Pro mne to chovatelku neomlouvá k množení. Chtěla od ní štěně...jenže těch štěňat mohlo být 12 a polovina z nich mohla skončit po útulcích. Měla je alespoň čipované, aby bylo možné identifikovat, odkud psi pochází? Sama své psy miluju a berňák je pes, kterého povahu obdivují všichni, kdo ho znají osobně. Exterierově také krásný. X krát jsem měla nabídky na to, aby obskočil nějakou berňačku, ať už v okolí, nebo od lidí, co nás potkávali na výletech. Nikdy bych to nedovolila, přestože uchovněný není jen kvůli mé nechuti k výstavám. Teď se u něj projevilo to autoimunitní onemocnění, které často bývá dědičné(či predispozice k němu) Jsem moc ráda, že jsem ho nenamnožila...

Situaci nijak nevystětluju. Já ji popisuju. Je to odpověď na otázku. Nic víc. To jak se k tomu stavěla ona to je její věc. Jestli to chápeš, nechápě ty nebo někdo jinej, to mě je tak nějak fučik.
Pro mě osobně je termín množitel o něčem jiném a může to být klidně papírová chovka.

25.11.2015 13:31
Clayton

XXX.XXX.104.9

Nezlobte se na mě, ale přesně takhle vypadá kříženec husky a NO.Fakt, beze srandy.Neberte to špatně...
To by vysvětlovalo, poněvadž NO je větší než husky.
To, že oba rodiče mají papíry, neznamená nic.Otec muže být někdo úplně jiný anebo jich může být dokonce několik.Fenečky husky jsou opravdu droboučké.

25.11.2015 20:08

kniga napsal(a):

Prepáčte ale odbocujete od témy... Otázka nie je či jej rodičia PP majú... Akoby sa psy točili len okolo toho. Človek má psa a prvá otázka co je má aj PP
Rodičov som videla oboch keďže ich aj oboch vlastní... Tu pani poznám... Navyše sa jej otec s mojou neskutočne podobajú... Ale "nie určite to nebude jeho šteňa "
Tak nejak som to pochopila ja nehnevajte sa...

25.11.2015 20:10

brebera napsal(a):
Tak otcem může být kdokoli, fenu mohl klidně nějaký pes překrýt...

A zasa len mohol... Áno mohol no neprekryl... Síce neviem prečo ma všetci presviedčate že jej rodičia PP nemali, ale tak vy určite to neviete lepšie ako ja alebo majiteľka rodičov...môj názor...

25.11.2015 20:15
kniga

XXX.XXX.128.66

Prepáčte ale odbocujete od témy... Otázka nie je či jej rodičia PP majú... Akoby sa psy točili len okolo toho. Človek má psa a prvá otázka co je má aj PP
Rodičov som videla oboch keďže ich aj oboch vlastní... Tu pani poznám... Navyše sa jej otec s mojou neskutočne podobajú... Ale "nie určite to nebude jeho šteňa "
Tak nejak som to pochopila ja nehnevajte sa...

Resite vzhled plemene, ale vase fenka proste neni prislusnici toho plemene...

Psi se netoci kolemk pp, o kvalite psa nerozhoduje to zda ma ci nema pp... Ale pokud resite to, jestli bude jako husky tak proste o pp je!

Ja se ptam proc kdyz maji rodice PP proc je neuchovnila? Proc nemaji stenata papiry taky? zkuste se nad tim zamyslet!

25.11.2015 20:21

Clayton napsal(a):
Nezlobte se na mě, ale přesně takhle vypadá kříženec husky a NO.Fakt, beze srandy.Neberte to špatně...
To by vysvětlovalo, poněvadž NO je větší než husky.
To, že oba rodiče mají papíry, neznamená nic.Otec muže být někdo úplně jiný anebo jich může být dokonce několik.Fenečky husky jsou opravdu droboučké.

No merala som ju cez srsť alebo ako to nazvať... Proste sa mi vždy točila... Nemusí to byť presné meranie rčite nie je... Skúsim ju zajtra zmerať ešte raz a dám to sem... Čím psy meriate vy? No kríženec to nie je... Neviem ako vám to mam vysvetliť ale proste ak sa na ňu pozriete proste tam toho čisto.huskyho vidíte...Len ma mrzí že tu každý píše o tom PP koľko chovateľov psy "množí" tiež každé haranie šteňatá... Aj takto to môže byť.. Kríženec NO by vyzeral úplne inak.Podľa mňa.. Je to čistý husky a už to rozobrať nejdem to mi nikto nevezme... +ak by bola kríženec niečoho či už NO tak by aspoň minimálne ochraňovala územie.. Má správanie huskyho, aj tak vyzerá smajlík tiež je to len môj smajlík

25.11.2015 20:35

kniga napsal(a):
Resite vzhled plemene, ale vase fenka proste neni prislusnici toho plemene...

Psi se netoci kolemk pp, o kvalite psa nerozhoduje to zda ma ci nema pp... Ale pokud resite to, jestli bude jako husky tak proste o pp je!

Ja se ptam proc kdyz maji rodice PP proc je neuchovnila? Proc nemaji stenata papiry taky? zkuste se nad tim zamyslet!

Idem sa nad tým zamyslieť :1. predošlé vrhy PP mali.
2.ak by ponúkla psa s PP stál by okolo 400€ čo myslíte koľko ľudí by si tak drahého psa kúpili? Neviem možno pár.. Keď som psa hľadala bolo to tohto roku V máji a pár mesiacov predtým nenašla som ani jednu ponuku sibírskeho huskyho s PP.Prečo? Áno chcela som psa s PP. No keďže som mala veľa možností (alebo iba tieto) kúpiť psa bez PP aspoň som si vybrala z tých ponúk... Na výstavy ma to aj tak netahalo(viem PP nieje iba o výstavách)
Psom sa dávajú papiere ako nejakým veciam... Som zvedavá kedy sa začnú dávať papiere ľuďom... Možno už čoskoro...
4.fenka im neutiekla ani raz V živote. Otec mojej fenky im sem tam utečie.. Majú ich voľné pustenych V záhrade... Nemyslím si že by ten pes pustil k hrajúcej fene ešte iných psov..
5.Pani čo mi psa predávala má s chovom dlhoročné skúsenosti a po týchto skúsenostiach dosť pochybujem že by si nedokázala postrážiť fenu...
Všetko k tomu

25.11.2015 20:57
hunter

XXX.XXX.22.6

2.ak by ponúkla psa s PP stál by okolo 400€ čo myslíte koľko ľudí by si tak drahého psa kúpili? Neviem možno pár.. Keď som psa hľadala bolo to tohto roku V máji a pár mesiacov predtým nenašla som ani jednu ponuku sibírskeho huskyho s PP.Prečo? Áno chcela som psa s PP. No keďže som mala veľa možností (alebo iba tieto) kúpiť psa bez PP aspoň som si vybrala z tých ponúk... Na výstavy ma to aj tak netahalo(viem PP nieje iba o výstavách)
Psom sa dávajú papiere ako nejakým veciam... Som zvedavá kedy sa začnú dávať papiere ľuďom... Možno už čoskoro...
4.fenka im neutiekla ani raz V živote. Otec mojej fenky im sem tam utečie.. Majú ich voľné pustenych V záhrade... Nemyslím si že by ten pes pustil k hrajúcej fene ešte iných psov..
5.Pani čo mi psa predávala má s chovom dlhoročné skúsenosti a po týchto skúsenostiach dosť pochybujem že by si nedokázala postrážiť fenu...
Všetko k tomu

To jsem slyšel tolikrát, klasické výmysly.
1. vrhy měly PP, ale evidentně máte nestandardního jedince.
2. Cena se odvíjí od trhu, pokud by chtěla majitelka psů s pp po úspěšných rodičích prodávat za 1€, tak je bude prodávat za euro. Husky není extra rozšířené plemeno, tzn nabídka bude velmi malá a nedivil bych se, že nebude pár měsíců žádné volné štěně. Nevýhoda málopočetných plemen.
Lidi dostávají papíry, rodné listy. Pokud byste chtěla německé občanství s odůvodněním, že jste po matce němka, budou to hledat tam. Jestli rodný list nebudete mít, nebudete braná za němku, i když můžete vypadat a mluvit jako rodilá němka.
4. volně v zahradě...to zamezí všemu
5. znám hodně dlouholetých chovatelů, kteří nedokázali ohlídat svou fenu. A měli krásné křížence s bobíkem od vedle.

25.11.2015 21:00
Clayton

XXX.XXX.104.9

Nuže dobrá, představíme si, že máte hypoteticky čistokrevného psa.Proč je tedy výrazně vyšší než standardní psi?Na otázku si odpovězte sama..., náhoda to nebude.
Nicméně, psa změřte tak, že mu vestoje srovnáte přední nohy a krejčovským metrem změříte vzdálenost od podlahy ke kohoutku (za krkem, pes tam má lopatky).Pokud by sebou hodně šila, ve spánku ji natáhněte nohu a tlapka-kohoutek změříte vleže.Délku zad změřte od kohoutku ke kořeni ocasu.Nikoliv od hlavy!

25.11.2015 21:01

Zrzavci napsal(a):
Třeba já. Fena nedodělala zkoušky vzhledem k rodinné situaci. Můj původní záměr při pořizování prvního ohaře bylo štěně s PP. Jeli jsme do chovky, všechno bylo supr, sedli jsme si i s chovateli. Tam jsem se do detailů dozvěděla, co všechno je třeba pro uchovnění psa následně udělat / hrubý nástřel jsem měla, už než jsme jeli, to ano/ a přiznám se, že mi bylo jasné, že pesana já dál nikdy neuchovním. Oba rodiče lovecky i výstavně velmi úspěšní. Bude to asi někomu připadat naprosto nesmyslný, ale nechtěla jsem, aby práce - a ne malá - těch přede mnou následně přišla vniveč. V té době ještě nebyl takový boom mého plemene, kdy dnes i chovatelům - hlavně u psíků samců - nejde až tolik o to je dostat do chovu. Takže jsem následně svoje rozhodnutí přehodnotila. Dala jsem si práci a nešla po prvním inzerátu. Objeli jsme toho víc a všichni vypadli. Naše štěně bylo vychovávané v rodině, doma v obýváku, v domku se zahradou, v rodině se dvěma malými dětmi. S majitelkou fenky, jsme toho hodně probraly. Jedna druhou podrobila u kafe přísnému výslechu , bylo to moc příjemné odpoledne. Jeli jsme tam pak následně ještě několikrát, než fičel mrňous k nám domů. Zůstaly spolu v kontaktu dodnes, i po smrti našeho pesana. Vím, že kdybych potřebovala, pomůže mi dnes i když už mám dávno jiné psy, stejně jako jsem se na ni mohla obrátit tehdy. No a její fena tehdy, kdy ona sama měla starostí fůru, prostě ty zkoušky nedodělala a ona neměla na to - časově, zůstala s dětmi sama - dotáhnout to do konce. Přes to od ní štěně chtěla. Babetka měla úžasnou povahu, kterou předala svým potomků. Právě proto, že se spolu dál tak dobře známe, vím, že to nebyla báchorka, ale reálný stav situace tehdy. Ona a způsob výchovy a to jak štěňata u ní vyrůstala mi nastavilo vysokou laťku při dalším výběru odkud štěně vezmu.

Ale on je rozdíl uchovnit ohaře a uchovnit husky. Husky nemusí mít nic jiného než bonitaci.
Pro zadav.: Dojem křížence děla ta fotka stojícího psa v louce z boku. Je na ní celý takový proporčně nevyvážený, jako kdyby zadní nohy byly k jinému tělu. Takový štafloidní postoj. Ale asi je to fotkou, protože na té ve strništi vypadá normálně.

25.11.2015 21:06

Všetko k tomu

Předchozí vrhy měly PP? Pak není důvod, aby další vrh PP neměl. Pokud ovšem jsou rodiče ti stejní jako v těch předchozích vrzích. Pravděpodobně nejsou - zřejmě opravdu fenu nakryl nebo překryl jiný pes a chovatel to ví, proto prodal bez PP. Protože myslete - není přece předepsána cena štěněte, a tak i štěňata s PP může chovatel prodat za cenu, jakou zájemci akceptují. Chovatel registrovaný v - teď nevím jak se jmenuje kynologická organizace na Slovensku, která zastřešuje slovenskou kynologii a je partnerem FCI - nesmí množit psy bez PP stejně jako v ČR jinak mu hrozí postih.
Papíry lidem se už dávno dávají - copak nemáte rodný list? Podle něj lze dohledat vaše předky.

25.11.2015 21:09

Než jsem napsala svůj příspěvek, tak v podstatě to stejné napsal i hunter...

25.11.2015 21:34

Clayton napsal(a):
Nuže dobrá, představíme si, že máte hypoteticky čistokrevného psa.Proč je tedy výrazně vyšší než standardní psi?Na otázku si odpovězte sama..., náhoda to nebude.
Nicméně, psa změřte tak, že mu vestoje srovnáte přední nohy a krejčovským metrem změříte vzdálenost od podlahy ke kohoutku (za krkem, pes tam má lopatky).Pokud by sebou hodně šila, ve spánku ji natáhněte nohu a tlapka-kohoutek změříte vleže.Délku zad změřte od kohoutku ke kořeni ocasu.Nikoliv od hlavy!

Takže z toho vyplýva že zas budem sprostá... :-D
Dĺžku som merala od jej oči ku koreňa chvosta... Takže zle :-D smajlík ešte z toho vyplynie že bude mať proporcie pre fenku SH :-D Skúsim jej zajtra zmerať výšku ešte raz lebo síce som merala od lopatiek ale nepritlačila som jej srsť... Ak teda odpocimtame 60cm-cca5cm(tu nepritlačenú srsť) =50cm... To by do tej rady sadla...
Tak dúfam že to bude tou mojou sprostostou a nie jej výškou...
Každopádne ju zajtra pri krajčírskom metre odfotím aby ste teda videli aká vysoká je... Ja som na to tiež zvedavá... Možno z toho nevyplinie nič a možno veľa...
Prepáčte ale nikdy som psovy výšku nemerala keďže so väčšinou mala darované psy ktoré nikto nechcel malého vzrastu... (typ dedinská zmes)
Ak si niektorí budú myslieť že to chcem všetko len obrátiť... Myslite si to ďalej mne je to jedno... Každopádne viem kde som urobila chybu a ospravedlňujem sa...

25.11.2015 21:37
kniga

XXX.XXX.232.3

Všetko k tomu

smajlík lol smajlík
Papiry se lidem davaji uz nejaky ten patek, rika se tomu rodny list, vime?! To je tptiz to co je PP smajlík
Nema pp je to imho krizenec. Plemeno je jwn registracni znacka smajlík
Da se koupit treba z CR atd... to k te nedostupnosti stenat s pp smajlík

25.11.2015 21:39
kniga

XXX.XXX.232.3

A hlavne jakou cenu za psa si urcuje sama, proc by mel pp stat tak strasne moc? to je takova blbost!

25.11.2015 21:58
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

ria0505 - opravdu paní znáte osobně? Protože pokud vám podala takové vysvětlení, jako jste popsala sem: předchozí vrhy měly PP...tak vás opravdu nechutně obalamutila. Každý vrh uchovněných psů má PP. Každé štěně z vrhu uchovněnách psů má vždycky PP. Ale nic si z toho nedělejte, nejste sama, kdo naletěl. Sama jsem téhle problematice také nerozumněla, dokud jsem nešla kupovat své nynější psy.
Ještě dodám: sousedé kousek od nás mají taky fenku husky, shodou okolností ze Slovenska, ale přesně odkud nevím(že by stejná, chovka"? ) Jestli má papíry nevím, ale vůbec to nepředpokládám(nedali by tolik peněz) jsem si ovšem 100% jistá, že báchorku o rodičích s PP bych slyšela. Fenka má už dva roky pryč a vypadá tedy vyspěleji než ta vaše, ale vychrtlá žížala je pořád. Oni by chtěli (podle jejich vyjádření) pořádného psa a mají takové nedomrlče. To je holt riziko toho, že je možná napůl vořech od vedle...

25.11.2015 22:05

lesnížínka napsal(a):
ria0505 - opravdu paní znáte osobně? Protože pokud vám podala takové vysvětlení, jako jste popsala sem: předchozí vrhy měly PP...tak vás opravdu nechutně obalamutila. Každý vrh uchovněných psů má PP. Každé štěně z vrhu uchovněnách psů má vždycky PP. Ale nic si z toho nedělejte, nejste sama, kdo naletěl. Sama jsem téhle problematice také nerozumněla, dokud jsem nešla kupovat své nynější psy.
Ještě dodám: sousedé kousek od nás mají taky fenku husky, shodou okolností ze Slovenska, ale přesně odkud nevím(že by stejná, chovka"? ) Jestli má papíry nevím, ale vůbec to nepředpokládám(nedali by tolik peněz) jsem si ovšem 100% jistá, že báchorku o rodičích s PP bych slyšela. Fenka má už dva roky pryč a vypadá tedy vyspěleji než ta vaše, ale vychrtlá žížala je pořád. Oni by chtěli (podle jejich vyjádření) pořádného psa a mají takové nedomrlče. To je holt riziko toho, že je možná napůl vořech od vedle...

Tak je pravda že som ju nepoznala až tak dobre smajlík No neviem verila som jej a ešte stále verím kým si neoverím podrobnejšie zdroje... smajlík Ak sú môžem opýtať aké máte psíky? smajlík

25.11.2015 22:06

kniga napsal(a):
A hlavne jakou cenu za psa si urcuje sama, proc by mel pp stat tak strasne moc? to je takova blbost!

Tak akurát tento týždeň sa na bazoši napríklad objavili husky psy za 600€.

25.11.2015 22:08

kniga napsal(a):
smajlík lol smajlík
Papiry se lidem davaji uz nejaky ten patek, rika se tomu rodny list, vime?! To je tptiz to co je PP smajlík
Nema pp je to imho krizenec. Plemeno je jwn registracni znacka smajlík
Da se koupit treba z CR atd... to k te nedostupnosti stenat s pp smajlík

Áno to máte pravdu...
Berte to z hľadiska že kedy nás začnú posudzovať ako psy bez PP alebo s PP.

25.11.2015 22:11
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Tak je pravda že som ju nepoznala až tak dobre smajlík No neviem verila som jej a ešte stále verím kým si neoverím podrobnejšie zdroje... smajlík Ak sú môžem opýtať aké máte psíky? smajlík

Samojeda a bernského salašnického.

25.11.2015 22:13
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Áno to máte pravdu...

To už tu bylo: šlechta...a ten zbytek

25.11.2015 22:18
koldy

XXX.XXX.73.226

Děkuji za odpovědi, takže si to shrneme, ostatní vrhy PP měli, nejspíš tam nebyl stejný otec, zvlášť u tak málo početného plemene (zachování genetické variability), váš vrh PP neměl - nad tímhle se zastaví každý, kdo rozumí aspoň trochu chovu (fenu obskočil nějaký podobný alík od vedle a pak radši překryli, aby nějaká štěňata tak vypadala a nebo z nějakého důvodu nepřiznali vrh klubu, protože věděli to co vy nevíte), kdyby to byli psi s pp a oba uchovnění tak by štěňata (všechna) pp dostala, jinak cenu si určuje sám chovatel (jak se tady už několikrát psalo), nikdo tady nechce být hnusný, ale jak čtu, že si lidé dovezli štěně bez pp skoro za takovou cenu jak s pp ta jdu do kolen.
K.

26.11.2015 00:25
Clayton

XXX.XXX.104.9

Takže z toho vyplýva že zas budem sprostá... :-D
Dĺžku som merala od jej oči ku koreňa chvosta... Takže zle :-D smajlík ešte z toho vyplynie že bude mať proporcie pre fenku SH :-D Skúsim jej zajtra zmerať výšku ešte raz lebo síce som merala od lopatiek ale nepritlačila som jej srsť... Ak teda odpocimtame 60cm-cca5cm(tu nepritlačenú srsť) =50cm... To by do tej rady sadla...
Tak dúfam že to bude tou mojou sprostostou a nie jej výškou...
Každopádne ju zajtra pri krajčírskom metre odfotím aby ste teda videli aká vysoká je... Ja som na to tiež zvedavá... Možno z toho nevyplinie nič a možno veľa...
Prepáčte ale nikdy som psovy výšku nemerala keďže so väčšinou mala darované psy ktoré nikto nechcel malého vzrastu... (typ dedinská zmes)
Ak si niektorí budú myslieť že to chcem všetko len obrátiť... Myslite si to ďalej mne je to jedno... Každopádne viem kde som urobila chybu a ospravedlňujem sa...

Nechápu, proč se vztekáte, že neumíte změřit psa.Já jsem svůj příspěvek psala jako radu, nikoliv jako nějaké rýpání a provokaci!Nemám zapotřebí se tady hádat a rozčilovat.Všechno v klidu, žádnou paniku.

26.11.2015 06:50

Clayton napsal(a):
Nechápu, proč se vztekáte, že neumíte změřit psa.Já jsem svůj příspěvek psala jako radu, nikoliv jako nějaké rýpání a provokaci!Nemám zapotřebí se tady hádat a rozčilovat.Všechno v klidu, žádnou paniku.

Clayton, fakt ti to přijde jako vztekání se? Prostě přišla na to, že měřila blbě, no...

k PP...uvědomte si, proč vznikla plemena, co to vůbec znamená - nositelé určitého specifického fenotypu a tudíž i genotypu. Nejde jenom o vzhled konkrétního jedince, ale o to, že daný genotyp bude předávat i na své potomstvo. Proto, chci-li mluvit o příslušníku nějakého plemene, musím mluvit o PP.

26.11.2015 07:42
Clayton

XXX.XXX.104.9

Clayton, fakt ti to přijde jako vztekání se? Prostě přišla na to, že měřila blbě, no...

k PP...uvědomte si, proč vznikla plemena, co to vůbec znamená - nositelé určitého specifického fenotypu a tudíž i genotypu. Nejde jenom o vzhled konkrétního jedince, ale o to, že daný genotyp bude předávat i na své potomstvo. Proto, chci-li mluvit o příslušníku nějakého plemene, musím mluvit o PP.

Přišlo mi to napsané dost arogantně a ublíženě...

26.11.2015 07:52
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Clayton napsal(a):

Ne, ne, jen po slovensky

26.11.2015 07:55

Clayton napsal(a):

Mně taky.

26.11.2015 07:56

lesnížínka napsal(a):
Ne, ne, jen po slovensky

Mě jen slovensky smajlík

26.11.2015 08:05

Mě jen slovensky smajlík

Ano, a ve smyslu "jé já blbec"

"Nicméně, psa změřte tak, že mu vestoje srovnáte přední nohy a krejčovským metrem změříte vzdálenost od podlahy ke kohoutku (za krkem, pes tam má lopatky)"
a na kohoutek přiložte třeba pravítko a odměřte výšku od/k pravítka/u.

26.11.2015 08:05
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Bydlím na moravskoslovenském pomezí, naše nářečí je taková českoslovenština. Pokud mám mluvit(či psát) spisovně, někdy s tím mám celkem problém, tedy vyjádřit srozumitelně spisovně, co bych jinak řekla, po našem" Ono to pak o hodně jinak vyznívá a také to nebývá správně pochopeno. Psané se někdy blbě chápe i normálně, natož od lidí, co používají hodně ironii, jako já. To už se skoro ani nepokouším

26.11.2015 08:07
kniga

XXX.XXX.128.66

A? Co jako? Pani kdyby chtela, tak je mohla i s PP prodat za cenu co prodala bezPP.
Pokud bych uverila tomu, ze rodice maji PP a jsou oba uchovneni tak v tom pripade jste podporila mnozitelksou svini... Ono totiz kupovat bezpp po rodicich s pp jeste navic uchovnenych je totiz imho vetsi prasarna nez si koupit potomka uz bezpp psu...
Protoze tady je docela mozne, ze mniozitelka sviha jeden vrh s pp a druhy v tom samem roce bezPP (protoze dva vrhy v jednom roce by treba nesmela!). takze proste humus... no hlavne ze ma fena stenatka, ze :( :( chce se mi blejt...

Jen tak od boku strelim a myslim si ze 600 euro, tedy cca 15000. budou rocni naklady na psa velikosti husky, mylsim tim poplatky dedine, pravidelne ockovani, pytliky na bobky, zradlo (kolik ma krmnou davku na den?) atd...

Ehm, vazne nevite o cem sou papiry, ze? KKazdy clovek ma PP, chapete?!

Ja dokazu pochopit proc si nekdo koupi bezpp, co ale pak nechapu, ez pak resi jestli ma spravnou vysku, vahu, vzhled.. Proste cjak jsem psala chtela sjte neco co je jakohusky tak to proste nereste, sak je to jakohusky...

26.11.2015 10:00
Huskyjanina

XXX.XXX.252.7

Zadavatelka nic neřešila, akorát se přišla zeptat, jestli fena ještě poroste.15 000 je běžná cena haskyho s PP. Pro zadavatelku: jak jsem psala může vyrůst tak ještě o 1-2 cm, jak se bude osvalovat a mohutnět. To, že vám chovatelka řekla, že rodiče mají PP ještě neznamená, že je opravdu mají. Jinak fenka vypadá, jak klasickej haskáč sportovního typu, nevidím v ní nic přikříženýho.

26.11.2015 10:43
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Ale on je rozdíl uchovnit ohaře a uchovnit husky. Husky nemusí mít nic jiného než bonitaci.
Pro zadav.: Dojem křížence děla ta fotka stojícího psa v louce z boku. Je na ní celý takový proporčně nevyvážený, jako kdyby zadní nohy byly k jinému tělu. Takový štafloidní postoj. Ale asi je to fotkou, protože na té ve strništi vypadá normálně.

No rozdíl to je, to hodně velkej. Ale na druhou stranu je to dobře, protože se tak drží vlohy a to, co plemeno dělá tím, čím je, kdyby stačila zkouška vloh a nějaký ty výstavy, byllo by plemeno už někde jinde.
Já ten svůj příspěvek právě psala na dotaz od koldy, jeslti se někdo opravdu pídil po tom proč ty papíry nejsou.

26.11.2015 11:07

Zrzavci napsal(a):
No rozdíl to je, to hodně velkej. Ale na druhou stranu je to dobře, protože se tak drží vlohy a to, co plemeno dělá tím, čím je, kdyby stačila zkouška vloh a nějaký ty výstavy, byllo by plemeno už někde jinde.
Já ten svůj příspěvek právě psala na dotaz od koldy, jeslti se někdo opravdu pídil po tom proč ty papíry nejsou.

Já jsem tím chtěla jen zdůraznit, že odchovat na husky s PP štěnda bez - hodně divné. Po té pohádce, že předchozí vrhy PP měly... Snad jen porušení chovatelského řádu a vložený vrh bez PP mezi dva s PP. Taky nehorázné.
Ale ria už psa má a tak není co řešit ( buď čistý je a nebo ne, třetí možnost jaksi není )
Pro zadav. :Přerůst může i pes s PP, to není směrodatné hledisko.

26.11.2015 12:19
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Já jsem tím chtěla jen zdůraznit, že odchovat na husky s PP štěnda bez - hodně divné. Po té pohádce, že předchozí vrhy PP měly... Snad jen porušení chovatelského řádu a vložený vrh bez PP mezi dva s PP. Taky nehorázné.
Ale ria už psa má a tak není co řešit ( buď čistý je a nebo ne, třetí možnost jaksi není )
Pro zadav. :Přerůst může i pes s PP, to není směrodatné hledisko.

Jo jo, tam žádná složitost není a tím pádem, moc není důvod proč se něčím zaštiťovat, protože jednu výstavu fakt zvládne každej. Ono i ty vlohovky a výstavu (jak jsem si tehdy malovala já :D), to taky není nic hroznýho, nebo jako u retrievrů.

26.11.2015 12:34
davidka

XXX.XXX.14.251

A proč asi? Protože je za tu cenu prodají. Zvlášť když sama píšete, že je vrhů s PP na Slovensku málo.
Hodně lidí chce přímo určité plemeno a rádi si za vysněný zjev a povahu zaplatí. Vždyť i vy jste chtěla husky a najednou se vám nezdá výška. Kdyby PP měla, nemusela jste pochybovat.

Registrovaní chovatelé nesmějí produkovat štěňata bez PP, k tomu se dobrovolně zavazují při vzniku chovatelské stanice a členství v chovatelském klubu. Pokud tak vědomě učinili, jsou to podvodníci a lháři. Pokud by chovka byla registrovaná, psi uchovnění, odchov vrhu by je stál stejně s PP i bez PP, rozdíl je v pár korunách na čipování a vystavení papírů.

Zřejmě nemáte se psy moc zkušeností. JInak byste věděla, co dokáže udělat pes, který cítí háravou fenu. Ani vysoký plot nemusí být překážkou. Známým nakryl fenu cizí pes přímo v jejich kotci, přeskočil plot a ještě se dokázal vyšplhat po okách kotce a prolézt mezerou pod stříškou. To bylo překvapení, když ho tam našli. Kdyby pes přeskočil zpět, ani by nevěděli, kde ke štěňatům přišla.

Proč vlastně pořád řešíte tu výšku? Ani nevíte, jestli máte opravdu husky, uchovňit ji nemůžete, na žádnou výstavu taky ne, tak proč vám tak vadí pár centimentrů? Každý, kdo si kupuje psa bez PP musí počítat s tím, že nemá jistotu, co mu ze psa vyroste.

26.11.2015 12:43

Myslím, že je to primeraná cena. Ja mám tiež málopočetné plemeno a zaplatil som zaň 550 eur. Cena sa odvíja aj od spojenia rodičov. Rodičia mojej feny sú šampióni, otec je z Čiech a matka zo Slovenska. Je to kvalitné spojenie. Fenu sa chystám uchovniť. Zajtra sa chystáme na prvý výstavu smajlík Cena šteňaťa s pp sa môže pohybovať od 200 eur až po 1500 eur. Ak nemá Váš pes pp, tak bude niekde chyba. Rodičia nespĺňajú štandard plemena. Ako tu už niektorí písali, tak fenku mohol prekryť aj nejaký iný pes, kedže predtým chovateľ predával šteňatá s pp.

26.11.2015 12:46
LájošM

XXX.XXX.14.251

Ti vaši chovatelé jsou opravdu velmi hodní lidé. Mohli psa prodat za 600 euro a oni ho prodali jen za 150? Nebo 100? To je přece naprosto běžné, že lidé nechtějí vydělat, nechtějí vrátit své náklady. Dali prachy za psy s PP, výstavy, uchovnění, za vystavení chovatelské stanice, za rentgeny, ale zpátky na štěňatech to nechtějí, oni chovají jen pro radost svou a hlavně vaši. Proč by vás neměli dotovat, vždyť PP je stejně na nic (i když si sami papíráky koupili a uchovnili je).

26.11.2015 15:46

Clayton napsal(a):

Nie nie zle ste to pochopili... Ja sa hnevám na seba nie na vás... Za vašu radu ďakujem smajlík určite sa na vás nehnevam...Nebrala som to ako provokáciu určite nie smajlík

26.11.2015 15:49

Clayton napsal(a):

Napísala som to ako že sa ja hnevám na seba že neviem zmerať psa.
Snažila som sa to napísať tak aby to pochopili všetci..

26.11.2015 15:56

lesnížínka napsal(a):
Bydlím na moravskoslovenském pomezí, naše nářečí je taková českoslovenština. Pokud mám mluvit(či psát) spisovně, někdy s tím mám celkem problém, tedy vyjádřit srozumitelně spisovně, co bych jinak řekla, po našem" Ono to pak o hodně jinak vyznívá a také to nebývá správně pochopeno. Psané se někdy blbě chápe i normálně, natož od lidí, co používají hodně ironii, jako já. To už se skoro ani nepokouším

Tak to sme dve. Som rada že to čo som napísala pochopilo aspoň pár ľudí smajlík pre ostatných :myslela som to zmysle že som sprostá lebo neviem poriadne zmerať vlastného psa...

26.11.2015 16:00

kniga napsal(a):
A? Co jako? Pani kdyby chtela, tak je mohla i s PP prodat za cenu co prodala bezPP.
Pokud bych uverila tomu, ze rodice maji PP a jsou oba uchovneni tak v tom pripade jste podporila mnozitelksou svini... Ono totiz kupovat bezpp po rodicich s pp jeste navic uchovnenych je totiz imho vetsi prasarna nez si koupit potomka uz bezpp psu...
Protoze tady je docela mozne, ze mniozitelka sviha jeden vrh s pp a druhy v tom samem roce bezPP (protoze dva vrhy v jednom roce by treba nesmela!). takze proste humus... no hlavne ze ma fena stenatka, ze :( :( chce se mi blejt...

Jen tak od boku strelim a myslim si ze 600 euro, tedy cca 15000. budou rocni naklady na psa velikosti husky, mylsim tim poplatky dedine, pravidelne ockovani, pytliky na bobky, zradlo (kolik ma krmnou davku na den?) atd...

Ehm, vazne nevite o cem sou papiry, ze? KKazdy clovek ma PP, chapete?!

Ja dokazu pochopit proc si nekdo koupi bezpp, co ale pak nechapu, ez pak resi jestli ma spravnou vysku, vahu, vzhled.. Proste cjak jsem psala chtela sjte neco co je jakohusky tak to proste nereste, sak je to jakohusky...

Beriem váš názor. smajlík už to nechcem viac rozoberať.. Keby si beriem psa teraz urobila by som to ináč a chovateľke by som položila viac otázok.. No čas sa vrátiť nedá a ja som šťastná že mám doma takú veľkú stíhačku ktorá je zatiaľ zdravá a.dúfam že aj ďalej bude smajlík

26.11.2015 16:06

Huskyjanina napsal(a):
Zadavatelka nic neřešila, akorát se přišla zeptat, jestli fena ještě poroste.15 000 je běžná cena haskyho s PP. Pro zadavatelku: jak jsem psala může vyrůst tak ještě o 1-2 cm, jak se bude osvalovat a mohutnět. To, že vám chovatelka řekla, že rodiče mají PP ještě neznamená, že je opravdu mají. Jinak fenka vypadá, jak klasickej haskáč sportovního typu, nevidím v ní nic přikříženýho.

Ďakujem za odpoveď ;-).

Přidejte reakci

Přidat smajlík