Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Šárka F

22.11.2015 14:35
Šárka F

XXX.XXX.81.74

Máme doma 8 měsíčního jorkšírka, nechce se mu chodit ven, jak vezmu do ruky kšírky, že jdeme ven, tak se přimáčkne k podlaze, nebo se utíká někam schovat.Začalo to, až když se venku ochladilo, mikina, ani bunda mu nevadí, dokud bylo ještě kolem 15 stupňů, tak běhal v mikině, sice otravoval, že chce do tašky, je to lenoch, ale ven chodil, teď ho obléknu, vylezeme před vchod a on kňučí a nejde, takže zase zalezeme!

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.11.2015 14:44

Šárka F napsal(a):
Máme doma 8 měsíčního jorkšírka, nechce se mu chodit ven, jak vezmu do ruky kšírky, že jdeme ven, tak se přimáčkne k podlaze, nebo se utíká někam schovat.Začalo to, až když se venku ochladilo, mikina, ani bunda mu nevadí, dokud bylo ještě kolem 15 stupňů, tak běhal v mikině, sice otravoval, že chce do tašky, je to lenoch, ale ven chodil, teď ho obléknu, vylezeme před vchod a on kňučí a nejde, takže zase zalezeme!

Proč jste ho oblékala když bylo 15 stupnů ? ted je zchoulostivělý a je mu zima. Chápu oblečky když je mínus patnáct, ale zdravý pes ho nepotřebuje ani ted, ani ten jorkšír ne.

22.11.2015 14:46
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Šárka F napsal(a):

Jak jste si ho vychovali, tak ho mate.Jaka mikina bunda taška? Jork je terier, tedy lovecky pes, byval pouzivan k lovu hlodavcu, myslim, ze mikinu nenosil.

22.11.2015 14:59
lavacca

XXX.XXX.164.49

Šárka F napsal(a):

Jaké zakňučí a zase zalezeme? Pes poslouchá pána, ne naopak. Dle popisu jste z něj vychovali pokojovou květinku, co může všechno!

8 měsíční jork by Vám měl lítat jak drak a ven se těšit, ať je jakékoli počasí! Navíc mě napadá - co na procházkách děláte za aktivity? Chce to mu ukázat, že je venku zábava a má se tam těšit. A ne aby uviděl kšírky a utíkal se schovat! To psychicky vyrovnaný pes, který s venkem nemá nějaké drastické zkušenosti (napadnutí psem, apod.) neudělá... a zimou to nebude, zvlášť oblíkáte-li ho.

PS: Oblíkat začínám jorkovou až s velikým ochlazením, kdy i hodně fouká /jsme na kopci, tak tu fakt fučí/. Ale oblíkat ji při 15 stupních? Na co? To ho máte ostříhaného na kraťoučko? Nebo je nějaký nemocný?

22.11.2015 15:32
Clayton

XXX.XXX.104.9

Při 15 stupních je pořát psům vedro.Oblíká se, když už, až je pod nulou.Pokud má dlouhou srst, tak jen vyjímečně.Krátkosrstého bych oblékla je-li sychravo a fouká.Ven se musí těšit.Dělejte spolu venku nějakou zábavnou činnost a ono ho to začne bavit.Psy nebaví nosit se v tašce, to jen maximálně v davu lidí.

22.11.2015 17:31
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Šárka F napsal(a):

Taky máme jorka, oblečky jí nevadí ale začnu s nima až ted, do ted bylo celkem teplo. Naší se nelíbí když prší nebo je všude mokro ale chodí v každém počasí, no někdy je teda vyvenčená během pár minut . ale máme jí od března a hned druhý den jsme s ní šla ven a jak vidí vodítko tak hned běží. Na ruku í neberu a tašku na ní teda nemam vůbec, proč? je to pes, má 4 funkční nohy tak at běhá, dneska poprvé viděla sníh . Hm pes knučí a nejde a kdy se teda venčí? naše musí za každého počasí . Už jí bude 11m takže nevenčim tak hodně často ale když je doba venčení tak jdeme, pokud fakt leje a neni to ráno kdy prostě jít musí tak klidně počkam než déšt zmírní nebo přestane ale někdy se musí jít i do velkého deště Beru to tak že je to pes i když malinkej a přece min vyvenčit se musí ne

Šárka F

22.11.2015 17:33
Šárka F

XXX.XXX.81.74

Ano, náš pes je ostříhaný nakrátko, je maličký, váží 1,7kg, takže jak padla teplota pod 15 stupňů, klepal se a tak jsme ho začali oblékat, venku lítá se synem, za balónkem, s jinými malými psy..., na tašku jsem si ho naučila, to je pravda, potřebuji, abych si ho mohla brát všude, kam to jde, sebou. Je doma do 16 hod. sám a pak je mi ho líto ho nechávat samotného.Vítr, déšť...to je u nás tabu. Tak holt budeme zřejmě do jara zavření doma.

22.11.2015 17:36
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Šárka F napsal(a):
Ano, náš pes je ostříhaný nakrátko, je maličký, váží 1,7kg, takže jak padla teplota pod 15 stupňů, klepal se a tak jsme ho začali oblékat, venku lítá se synem, za balónkem, s jinými malými psy..., na tašku jsem si ho naučila, to je pravda, potřebuji, abych si ho mohla brát všude, kam to jde, sebou. Je doma do 16 hod. sám a pak je mi ho líto ho nechávat samotného.Vítr, déšť...to je u nás tabu. Tak holt budeme zřejmě do jara zavření doma.

Naše je taky malá, ted skoro v 11m 1,9kg ale je v srsti. A venčit se venčí doma? Já ní od těch 9 týdnů chodila v jakémkoliv počasí, prost vyvenčit se musí no, pokud je hnusně tak je vyvenčená během pár minut . No jo taky stříhat jorka , ta srst je termoregulační

22.11.2015 17:41
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Šárka F napsal(a):

Zavreni doma? A kde se bude vencit.Muj jeden kluk take nemusi zimu, ale vencit se musi, takze se jde a hotovo, nediskutuji s nim o tom.

Šárka F

22.11.2015 17:44
Šárka F

XXX.XXX.81.74

Je naučený chodit na podložku, byl zvyklý už od chovatelky a já u toho zůstala, kdybych musela náhodou zůstat déle v práci, tak aby se netrápil. Domů jsme si ho přivezli a začaly ty strašný horka, takže to ani nešlo s ním chodit moc ven. Není výstavní, tak jsme ho nechali ostříhat, navíc je to kluk a náš syn nechtěl mít doma "holčičku s culíkem".

22.11.2015 17:49
lavacca

XXX.XXX.164.49

Šárka F napsal(a):

Tak ono je otázka, proč jste ho nechali stříhat na krátko takhle na zimu, že... ale ok, dejme tomu, tak oblečete. Ale obleček = je psovi zima a tak jde normálně ven.

Taška je snad jen když jdete do obchodu, apod. ne? Takže normálně má ťapat po svých. V Praze denně potkám několik jorků v kabelce, kteří koukají závistivě na ty psy, kteří běhají po svých... je to pes! Není to plyšák, aby byl pořád v kabelce! Nebo s ním obrážíte OC, apod.? že tráví spoustu času v tašce, že ani sám nechce běhat?!?

To ho necháváte doma chodit na plenu nebo co? Vždyť se musí vyvenčit a vyběhat... tak jaké " Tak holt budeme zřejmě do jara zavření doma" ?!? Zanedbáte tím další socializaci, pes přijde o možnost pořádně nasvalit, atd...

22.11.2015 17:52
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Naše taky byla učená na podložku, to téměř všechna štěnata ale neni to tak že je na podložce celý život , naše se naučila z podložky před 5m věku a venčí se 100% jen venku. Výstavy taky neplánuju ale chci jí mít v srsti. Aha takže ani v horkách se pes nevenčil, v zimě taky ne? Ostříht psa před zimou je docela blbost nedokážu si představit aby se mě pes celý život venčil doma, i pro toho psa to neni přirozené

22.11.2015 18:01
aritim

XXX.XXX.19.70

Šárka F napsal(a):
Je naučený chodit na podložku, byl zvyklý už od chovatelky a já u toho zůstala, kdybych musela náhodou zůstat déle v práci, tak aby se netrápil. Domů jsme si ho přivezli a začaly ty strašný horka, takže to ani nešlo s ním chodit moc ven. Není výstavní, tak jsme ho nechali ostříhat, navíc je to kluk a náš syn nechtěl mít doma "holčičku s culíkem".

Učit štěňátka u chovatele na podložku je nutnost. Už od několika týdnů opouští pelíšek a potřebu vykonávají mimo, s více štěňátky prostě nejde běhat několikrát za hodinu ven. U nového majitele už je možné (a nutné) zajistit, aby se venčilo venku, a to za jakéhokoliv počasí. Podložka jako nouzové řešení je dobrá, ale správně venčený pes jí v dospělosti nevyužívá. Že jste pejska ostříhali ničemu nevadí a v 15° C fakt není nutné ho oblékat. Já je neoblékám nikdy a i v zimě chodíme na hodinu a víc ven. Jen když hodně leje a fouká studený vítr, tak procházku zkrátíme.

22.11.2015 18:02
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Šárka F napsal(a):

Je to marny je to marny je to marny, nedovolite psovi chovat se jako pes a ted chcete radit?Viz vyse, samy jste ho tak ne-vychovali. Holcicka s culikem by vam vizuelne vadila, ale v podstate se tak k nemu chovate.

Šárka F

22.11.2015 18:07
Šárka F

XXX.XXX.81.74

Samozřejmě, že jsme ven chodili ráno a večer, když už nebylo takové horko. Venku běhá, ale za chvíli po mě skáče a chce na ruku, když mám sebou tašku, tak skáče na ní. Holt jsem si ho naučila. Měli jsme 13 let bígla,4x denně venku, takže jsem trávila se psem 6 hodin venku, teď už jsem tohle nechtěla, nebylo by to už ani časově možné. Takže díky za názory, poprat se s tím budu muset sama.

22.11.2015 18:07
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Take byste meli vedet, ze kluk potrebuje znackovat, az vam bude zvedat nohu u kazde zidle ci rohu nabytku good luck

22.11.2015 18:08
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Šárka F napsal(a):
Samozřejmě, že jsme ven chodili ráno a večer, když už nebylo takové horko. Venku běhá, ale za chvíli po mě skáče a chce na ruku, když mám sebou tašku, tak skáče na ní. Holt jsem si ho naučila. Měli jsme 13 let bígla,4x denně venku, takže jsem trávila se psem 6 hodin venku, teď už jsem tohle nechtěla, nebylo by to už ani časově možné. Takže díky za názory, poprat se s tím budu muset sama.

Kdyz jste to nechtela nechapu, proc jste si psa porizovala, mela jste si poridit kocku.

22.11.2015 18:12
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Přijde mi, že pes je spíše hračka pro syna. To budete nechávat psa celou zimu doma? A když je horko tak taky? Vždyť je to pes ne morče. potřebuje běhat a ne se nosit v kabelce.

22.11.2015 18:16
linduš

XXX.XXX.79.4

Morčata mám venku v horku i mrazech...
ten pes je chudák.

Šárka F

22.11.2015 18:22
Šárka F

XXX.XXX.81.74

To, že pes značkuje, samozřejmě vím! O naší situaci bohužel nic nevíte, proč a z jakého důvodu... takže respektuji vaše názory.

22.11.2015 18:25
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Šárka F napsal(a):
To, že pes značkuje, samozřejmě vím! O naší situaci bohužel nic nevíte, proč a z jakého důvodu... takže respektuji vaše názory.

Aha, takze mozna chudak krome srsti, radosti z pobytu venku, prijde o kulky...

Šárka F

22.11.2015 18:28
Šárka F

XXX.XXX.81.74

A takhle vznikají nesmyslné debaty o ničem. Náš pes není rozhodně chudák, to mi věřte, jen tady nejde popsat a vypsat vše.

22.11.2015 18:30
linduš

XXX.XXX.79.4

Lexaurin napsal(a):
Aha, takze mozna chudak krome srsti, radosti z pobytu venku, prijde o kulky...

To nepomáhá, občůrává i kastrát.

22.11.2015 18:32
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

linduš napsal(a):
To nepomáhá, občůrává i kastrát.

Ale najdou se taci veterinari, kteri kastraci jiste doporuci

22.11.2015 18:34
linduš

XXX.XXX.79.4

Lexaurin napsal(a):
Ale najdou se taci veterinari, kteri kastraci jiste doporuci

Nejsem proti kastracím, jenže to tady v tom případě nemá vůbec žádný význam. jediný výsledek bude lehčí peněženka a zbytečný zákrok.

22.11.2015 18:35
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Šárka F napsal(a):
A takhle vznikají nesmyslné debaty o ničem. Náš pes není rozhodně chudák, to mi věřte, jen tady nejde popsat a vypsat vše.

Z vaseho pohledu mozna ne, ale pes, ktery nema povoleno chovat se jako pes, JE CHUDAK.Mel moznost se seznamit s jinymi psy? Ucit se psi komunikaci?

22.11.2015 18:36
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

linduš napsal(a):
Nejsem proti kastracím, jenže to tady v tom případě nemá vůbec žádný význam. jediný výsledek bude lehčí peněženka a zbytečný zákrok.

Ja to take absolutne nedoporucuji, jen odhaduji vyvoj, dle soucasneho pristupu k psovi.

22.11.2015 18:43
linduš

XXX.XXX.79.4

Šárka F napsal(a):

Pardon, ale když si pes musí chcát do "boudy", na procházku se dostane jen, když je 20-25 stupňů, se psi se nevylítá, nepohraje, celý den musí čumět na 4 zdi a jednu plenu.
copak tohle je život pro teriéra, který zvládne běhat celý den a rdousit krysy?
se štěnetem běžný člověk vyběhne ven i každou hodinu. nechá ho hrát si se psy atd. atd...
nedivte se, že se klepe, když to venku skoro nezná. bojí se.
a bude hůř, když ho budete zavírat před okolním světem. připravte se na problémy, že vám počůrá a pokadí celý barák, možná začne i štípat zubama. bude se klepat i doma...
klidně se zlobte, ale je to pes, ne plyšák. má potřeby...

22.11.2015 20:11

Chudák pes, i když je malý pořád je to pes a ne panenka. Pes potřebuje ven at je jakékoliv počasí, každý pes, i ten malý. I když je malý proč z něj děláte chcípáka?

22.11.2015 20:38
lavacca

XXX.XXX.164.49

Šárka F napsal(a):

Beru plenu pro případ, kdy je člověk v práci a stalo by se něco, že nemůže běžet hnedka domů. Ale rozhodně není normální, aby pes chodil jen na plenku a nechodil se venčit ven.

To s výstavama nemá nic společného. Taky na výstavy nechodím, ale přesto nakrátko fenu stříhám jen v létě (a ani ne vysloveně na kůži) a na zimu ji nechávám obrůst, aby se neklepala při sebemenším ochlazení. Naopak krom zimy celý den lítá s ostatníma psama venku a je šťastná. Zimu tráví víc doma a je vidět, že se těší zase ven, aby mohla dovádět s ostatníma. Prostě ji obleču a lítá i v závěji.

PS: "Holčička s culíčkem" to u nás nikdy nebyla, stříhám ji, aby ji to nepadalo do očí, ale přitom ji nesvítilo přímo slunce do očí. Ale gumičku nikdy neměla. Nemám ráda dělat ze psů panenky... i oblečky má šedé, zelené a hlavně funkční. Žádná růžová, zbytečný kapucky, apod.

22.11.2015 20:46
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Šárka F napsal(a):

No normální je chodit se psem ven a vycházka u štěněte 2x denně je prostě málo, já chodila ze začátku až 8x denně a přesto občas šla na podložku, ted vydrží tak chodíme 4x denně. neni normální se psem ven nechodit, fakt chudák ano taky nemam tolik času ale s jorkem ty vycházky se dají zvládnout rychle . pokud vim že na psa čas nemam abych ho vzala několikrát za den alespon vyvenčit tak si ho nepořídim . Je to divné koupit psa a nechodit s nim ven a tim pádem se pes čistotnost nikdy nenaučí

22.11.2015 21:41
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Markéta80 napsal(a):
No normální je chodit se psem ven a vycházka u štěněte 2x denně je prostě málo, já chodila ze začátku až 8x denně a přesto občas šla na podložku, ted vydrží tak chodíme 4x denně. neni normální se psem ven nechodit, fakt chudák ano taky nemam tolik času ale s jorkem ty vycházky se dají zvládnout rychle . pokud vim že na psa čas nemam abych ho vzala několikrát za den alespon vyvenčit tak si ho nepořídim . Je to divné koupit psa a nechodit s nim ven a tim pádem se pes čistotnost nikdy nenaučí

Pani prece neva, ze neni cistotny, vadi ji, ze nechce chodit ven, tuk tuk na palicku...pardon, no comment.

bazz

22.11.2015 23:22
bazz

XXX.XXX.178.61

Já mám zatím také 2 ne úplně čistotné fenečky.8 měsíční jorkšířice je na tom ale lépe, než 5 měsíční Stb. Chodíme ven za každého počasí, což se mi nedávno pěkně vymstilo, protože mě hrozně moc obě promokly a od té doby se hlavně Stb dešti vyhýbá jak může a než by vystrčila packu, tak se doma klidně počůrá i hodí bobek. a když to vidí docela už čistotná jorkšířice tak se občas přidá, protože moc dobře ví, že jí vyjma vynadání nic nehrozí. A taky Stb nemá ráda večerní venčení, to jde jen proto, že je na vodítku, ale o konání potřeby většinou není ani řeč, hrozně rychle běží, jen aby už byla zase doma, a tak se dost často stane, že v noci počůrá i pokaká, což nás doma dost štve. Snažím se je obě dvě pořád odměňovat, chválit když to všechno udělají venku, ale když prší je to všechno marné. Nevíte někdo jak je zbavit strachu s deště? Taky jsem se jim pokusila dát obleček aby neměly mokré celé tělo, ale efekt žádný. jen podotýkám, že když neprší, tak je vše v pohodě a obě dvě řádí venku i na zahradě a ani žádný obleček nepotřebují.

23.11.2015 00:18
Markéta80

XXX.XXX.176.2

tohle já nějak nechápu no , ano taky jsme vybrala jorka ač jsem ho vlastně nikdy nechtěla. nevim proč možná ty co jsme vypadala byli uječení, agresivní . nejsraší syn alergik takže jsme věděla že potřebujeme takového co nelíná a nechtěla jsme bílou srst takže s eten výběr prostě zúžil fakt hodně a nakonec jsme řekla že jediný pes který ve výběru zůstal je jork a musim sama říct že je fajn, zatim nejchytřejší ze psů co jme měli. Času fakt moc nemam takže jsme i potřebovala takového nenáročného na pohyb ale zase když je potřeba aby dokázala ujít někam dál a čistotnost byla základ, přece jenom 3 děti takže jsem sice věděla že je šikovná a chodí na podložku ale chodila jsme fakt často a vyplatilo se, kolem 4,5m zlom a najednou na podložku šla ale když jsme na ní koukala tak udělala pár kapek možná že věděla že tam podložka je takže podložka letěla a už jsme další nedala a bez nehod . Ale venčit se musí, nesnesla bych uklízet denně po psovi když vi že to má dělat venku a díky mojí lenosti se venčí v bytě . ač s culíkem tak doma podložka neexistuje a fenka vyadá spokojeně. neumim si představit že by doma byla celé léto a i zimu

23.11.2015 00:22
Markéta80

XXX.XXX.176.2

bazz napsal(a):
Já mám zatím také 2 ne úplně čistotné fenečky.8 měsíční jorkšířice je na tom ale lépe, než 5 měsíční Stb. Chodíme ven za každého počasí, což se mi nedávno pěkně vymstilo, protože mě hrozně moc obě promokly a od té doby se hlavně Stb dešti vyhýbá jak může a než by vystrčila packu, tak se doma klidně počůrá i hodí bobek. a když to vidí docela už čistotná jorkšířice tak se občas přidá, protože moc dobře ví, že jí vyjma vynadání nic nehrozí. A taky Stb nemá ráda večerní venčení, to jde jen proto, že je na vodítku, ale o konání potřeby většinou není ani řeč, hrozně rychle běží, jen aby už byla zase doma, a tak se dost často stane, že v noci počůrá i pokaká, což nás doma dost štve. Snažím se je obě dvě pořád odměňovat, chválit když to všechno udělají venku, ale když prší je to všechno marné. Nevíte někdo jak je zbavit strachu s deště? Taky jsem se jim pokusila dát obleček aby neměly mokré celé tělo, ale efekt žádný. jen podotýkám, že když neprší, tak je vše v pohodě a obě dvě řádí venku i na zahradě a ani žádný obleček nepotřebují.

Ten déšt naší taky vadí ale i pak mokro jak necítí žádné stopy ale i večer je taková vykulené a furt se otáčí ale prostě bez vyčůrání ví že se domů nejde takže potřebu vykoná, jsem s ní venku na poslední venčení kolem 23h cca 10 minut, obejdeme barák a pak hned maže domů nezbývá než vydržet aby pochopili že čím dříve se vyvenčí o to rychleji zase budou doma . min se musí vyčůrat, bez toho prostě se domů nejde, max jí změnim trasu vycházky a to se vyčůrá skoro hned

23.11.2015 00:55
awake

XXX.XXX.115.136

Šárka F napsal(a):

Před rokem jsem měla štěňata. K odběru byli v prosinci a nejmenší měl při odběru necelých 800g. Od cca.6 tého týdne chodili štěňata několikrát denně na zahradu vyvenčit se, vyřádit se a unavit. A TO BYL VENKU i SNÍH! Nechápu proč bych je měla mít zavřené jen doma.
Vítr, déšť nebo teplo je překážka? To ten pes nepůjde ven celý rok? Že po Vás skáče a chce chovat, případně schovat do tašky? Tak mu to prostě nedovolte. Nezvedejte ho, nenoste ho. On to pochopí a dělat to nebude. Dělá jen to co jste ho naučila.

23.11.2015 08:41
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

awake napsal(a):
Před rokem jsem měla štěňata. K odběru byli v prosinci a nejmenší měl při odběru necelých 800g. Od cca.6 tého týdne chodili štěňata několikrát denně na zahradu vyvenčit se, vyřádit se a unavit. A TO BYL VENKU i SNÍH! Nechápu proč bych je měla mít zavřené jen doma.
Vítr, déšť nebo teplo je překážka? To ten pes nepůjde ven celý rok? Že po Vás skáče a chce chovat, případně schovat do tašky? Tak mu to prostě nedovolte. Nezvedejte ho, nenoste ho. On to pochopí a dělat to nebude. Dělá jen to co jste ho naučila.

Ale kdyby to zadavatelka chtěla jinak, nejspíš to jinak udělá, evidentně jí to vyhovuje, ven se primárně NECHCE JÍ, tak tu není co řešit.

23.11.2015 10:04
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Lexaurin napsal(a):
Ale kdyby to zadavatelka chtěla jinak, nejspíš to jinak udělá, evidentně jí to vyhovuje, ven se primárně NECHCE JÍ, tak tu není co řešit.

Mě se dneska před 6h taky moc nachtělo , ta na mě venku koukalo co jako po ní chci a nakonec se vyvenčila nějak rychle a od té doby chrápe na židli, ale je fakt že s to neumim představit mít psa a nechodit s nim ven, celý jeho život . ono když se to sečte tak úplně ideálního počasí zase tolik neni

23.11.2015 10:27
Andrýsek3

XXX.XXX.41.161

Markéta80 napsal(a):
Mě se dneska před 6h taky moc nachtělo , ta na mě venku koukalo co jako po ní chci a nakonec se vyvenčila nějak rychle a od té doby chrápe na židli, ale je fakt že s to neumim představit mít psa a nechodit s nim ven, celý jeho život . ono když se to sečte tak úplně ideálního počasí zase tolik neni

Je to chudak, tohle mi přijde jako tyrani. Vždyť potřebuje pohyb a kontakt se světem ne strávit život na podložce a az ji začne znackovat rohy a kadit do postele, tak ho z rodinných důvodů darujou

23.11.2015 10:32
tiffany

XXX.XXX.96.13

No, my máme občas také problém s odejitím od domu. Myslela jsem, že z toho vyroste. Přitom tašku nezná, venku lítá jak splašená, miluje házení míčků, klacků a šišek, chodí po lese na volno, nemá problém lítat venku 1,5 hodiny, venčí se zásadně venku za každého počasí. Ale hlavně večer, nebo když je mokro, nebo někdy jen tak se prostě zasekne a prostě nejde a nejde, nedá se nalákat ani na pamlsek. Když ji odnesu na roh ulice, tak pak už se rozejde a chodí klidně hodinu v pohodě. Ale občas se stane, že je ten začátek " o nervy" smajlík

23.11.2015 11:24
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Andrýsek3 napsal(a):
Je to chudak, tohle mi přijde jako tyrani. Vždyť potřebuje pohyb a kontakt se světem ne strávit život na podložce a az ji začne znackovat rohy a kadit do postele, tak ho z rodinných důvodů darujou

Chudáci ti kterym ho darují. Tohle pro žádného psa neni přirozené , žádný pes se nechce venčit tam kde žije ale musí, proto jsem chtěla fenu protože to značkování mě děsilo a to bych neuhlídala takže byla jasná volba.

MarkNavr

23.11.2015 11:31
MarkNavr

XXX.XXX.115.30

Tak to mému psovi se ráno a večer taky nechce chodit ven. Je nadlidský výkon ho dostat z postele. Dnes dokonce zalezl úplně do rohu, abych na něj nedosáhla a musela lézt po posteli a popostrčit ho.
Ale nikdy mě nenapadlo, že bych ho prostě přestala venčit úplně a naučila ho chodit doma. To je blbost. Venku se pak buď rozběhá a nebo vykoná to, co je potřeba a peláší domů.

Zadavatelka je spíš líná to řešit. Prostě i když se psovi nechce, tak ho drapnu a jdeme ven. Ať je vedro, zima, prší nebo ledovka. Vždy to venčení tomu přizpůsobím, ale prostě jde se ven. Prospěje to jak psovi, tak majiteli.

23.11.2015 13:53
Clayton

XXX.XXX.104.9

Já myslím, že jediný, komu vadí zima, vítr nebo vedro je ZADAVATELKA!Nikoliv pes.Jí se nechce a přijde jí zbytečné chodit kvůli ''maličké'' loužičce AŽ ven. Neříkejte mi, že je problém čapnout dvoukilového jorka a přimět ho jít...

Šárka F

23.11.2015 21:21
Šárka F

XXX.XXX.81.74

Teda, vy jste úplní znalci, znáte našeho psa, mě...pes venku lítá, psích kamarádů má ažaž, když je venku, očůrá kde co...bázlivý je trošku víc, to je už od štěňátka, už mezi svými sourozenci byl odstrkovaný...ano, čapnu ho a jde se, ale když nejde, tak mám dělat co?!, připnout ho na vodítko a táhnout smykem?! Jediné, kde mu nic nevadí, je na zahradě. A proč myslíte, že bysme ho dávali pryč?! Jo a taky jsem asi na rozdíl od vás všech "soudců" pracující, takže každou hodinu asi těžko budu venčit!

23.11.2015 21:54
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Šárka F napsal(a):
Teda, vy jste úplní znalci, znáte našeho psa, mě...pes venku lítá, psích kamarádů má ažaž, když je venku, očůrá kde co...bázlivý je trošku víc, to je už od štěňátka, už mezi svými sourozenci byl odstrkovaný...ano, čapnu ho a jde se, ale když nejde, tak mám dělat co?!, připnout ho na vodítko a táhnout smykem?! Jediné, kde mu nic nevadí, je na zahradě. A proč myslíte, že bysme ho dávali pryč?! Jo a taky jsem asi na rozdíl od vás všech "soudců" pracující, takže každou hodinu asi těžko budu venčit!

Jsem pracujici na plny uvazek, mam dve deti a tri psy, ani jeďen se nevenci doma a to chodim na etapy, takze 8x denne za kazdeho pocasi !

MarkNavr

24.11.2015 08:01
MarkNavr

XXX.XXX.115.30

Šárka F napsal(a):

Když nechce jít, tak ho zase vemte do ruky a poponeste. A jděte vy. Půjde snad za vámi, ne? Nalákejte ho na hru. To jako z něj raději uděláte morče nebo co?
Myslím, že do práce chodí asi většina lidí tady. A myslíte si snad, že i většina těchto psů se venčí doma? Ne. Takže to byla blbá výmluva. Pes nemusí chodit ven dvacetkrát za den. Jemu stačí klidně i třikrát, čtyřikrát, když ho na tenhle režim naučíte.

24.11.2015 08:36
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

A veliká legrace byla, když jsem měla nefunkční koleno a berle, a na ledovce jsem venčila dva dospěláky a štěně, a zvládla jsem to, ono totiž KDYŽ SE CHCE, VŠECHNO JDE.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík