Můj pes se dneska kousnul do jazyka. Kňučel, tekla mu krev, ale jinak vypadal, že je v pohodě. Ale teď jen tak leží občas sedí, ale hrozně křečovitě. Má takovej nepřítomnej pohled a teče mu slina, kde má furt trochu krve. Je to normální? Rodiče říkají, že ho to jenom bolí. Ale mě se tak nějak nezdá...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Psočka
napsal(a):
Můj pes se dneska kousnul do jazyka. Kňučel, tekla mu krev, ale jinak vypadal, že je v pohodě. Ale teď jen tak leží občas sedí, ale hrozně křečovitě. Má takovej nepřítomnej pohled a teče mu slina, kde má furt trochu krve. Je to normální? Rodiče říkají, že ho to jenom bolí. Ale mě se tak nějak nezdá...
Tak zavolejte na veterinu.
Nelitovat a nedramatizovat. Jakmile toho našeho cíťu začnu pozorovat, hned si toho všimne a začne se tvářit...nevím jak to popsat: křečovitě a vyděšeně. Druhému psu prokousnul jazyk pes ze sousedství a také mu pěkně tekla krev...ale v pohodě to zvládal. já ho navíc nelitovala, ještě dostal vyhubováno, protože dobře mu tak, neměl mu strkat tlamu k díře v plotu
No jak pise rajka nic nezkazíte tim že zajdete na veterinu. Ale myslím si že stim veterinář stejne nic neudělá.... Záleží do jake části jazyka se kousl a zda je to na siti. Ale na jazyk se nedá střiknou t ani desinfekce. A pokud je pes cita... me se stalo něco podobného. Házela jsem balónky a feny se mi srazily cumakama.jedné začala z nosu téct krev...bylo to fakt osklive. Nechala jsem to.... rána se zatáhla... jen jsem ji kontrolovala aby krev nevdechla. Druhy den to bylo ok.
Sledujte, jestli bez problémů dýchá. Nabízejte mu často ledovou vodu a když si lehne, dejte mu před čumák - ne na čumák, něco zmrzlého, aby dýchal studený vzduch. Podle příznaků mu to kousnutí oteklo, případně se mu do toho něco dostalo. Nebo mu, jeslti leží sníh jako u nás, dejte žižlat sněhovou kouli. Pomáhá to. Kdybyste měli pocit, že se dusí, tak okamžitě na veterinu.
Psočka
napsal(a):
Byla jste u toho? To, co popisujete, tak ve mně evokovalo také možnost epileptického záchvatu - tam dochází k pokousání jazyka. Sezení - křečovité s nepřítomným pohledem zas může být záchvat typu absence. Nechci strašit, ale pro jistotu jsem napsala, co mě napadlo jako první...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Prohlédněte mu to jak to vypadá a když tak ráno na veterinu. To samé jsem řešila minulý týden, psi si hráli a najednou jeden mordu plnou krve, vypadalo to hrozně, natrhl si špičku jazyka. Opláchli jsme to vodou, psa zavřeli aby nelítal a přestalo to krvácet, a za chvíli v pohodě.Kamarádky pes to měl asi týden před tím ale to bylo na šití.
anonymx
napsal(a):
Ale nebolí, jen vidí, že kolem toho děláte divadýlko tak si to užívá. Kašlete na něj, dejte mu najíst.
Jak nebolí? Já nebývám přehnaně hysterická, ale jak můžete říct, že to nebolí? Vy když se kousnete do jazyka, tak vás to taky nebude bolet? Myslíte, že je to betonový pes.
Já jsem za to - nehysterčit, kontrolovat jestli nehnisá. Ale určitě prokousnutý jazyk bolí.
anonymx
napsal(a):
Jistě, ale nedělat z toho přehnané divadlo, Už jste někdy viděla v ústní dutině otevřenou hnisající ránu? Já tedy za 45 let ne a to máme kousnutí do jazyka u některého skoro denně.
Psočka - jak jídlo tam má?
Copak vy necháváte psovi jídlo k dispozici?
Babi mu tam dala vajíčko a jinak tam má rýži s kuřecím. No, nechávám.
Achjo, neuvěřitelné. Vám dosud nikdo neřekl, že to je to nejhorší co můžete dělat? Nežere, protože prostě nemá hlad. Dejte mu misku 1 - 2x denně,5 minut a sebrat. To je zásadní pro krmení psa. Pak se nedivte, že nemá zájem o pamlsky a že má asi i nějaké to kilo navíc. Ten chudák vlastně nikdy nemá ne hlad, ale ani chuť k jídlu.
Psočka
napsal(a):
O pamlsky má zájem a je právě hubený, teda teď trošku přibral. Ale to tu s vámi opravdu řešit nebudu.
Neplašila bych se. Náš pesan si kdysi jazyk slušně trhnul zubem, když na něj zaútočil pes a dal mu tečku do tlamy. Krvácelo to hodně, ale žádné komplikace nebyly- když nebudu brát v potaz, že mu ten jazyk teda nesrostl.
Pár let předtím na cvičáku se hodně uvnitř huby kousnul do tváře. Nateklo mu to, vypadal jak šarpej , stačilo mu tlamajznu vyplachovat odvarem z hřebíčku, který je antiseptický /používají i zubaři/, ránu to krásně desinfikovalo. Proplachovala jsem stříkačkou vždy po žrádle, aby se to vydesinfikovalo. do druhého dne pohoda.