Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.11.2015 20:06
Psočka

XXX.XXX.1.239

Můj pes se dneska kousnul do jazyka. Kňučel, tekla mu krev, ale jinak vypadal, že je v pohodě. Ale teď jen tak leží občas sedí, ale hrozně křečovitě. Má takovej nepřítomnej pohled a teče mu slina, kde má furt trochu krve. Je to normální? Rodiče říkají, že ho to jenom bolí. Ale mě se tak nějak nezdá...

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.11.2015 20:10

Psočka napsal(a):
Můj pes se dneska kousnul do jazyka. Kňučel, tekla mu krev, ale jinak vypadal, že je v pohodě. Ale teď jen tak leží občas sedí, ale hrozně křečovitě. Má takovej nepřítomnej pohled a teče mu slina, kde má furt trochu krve. Je to normální? Rodiče říkají, že ho to jenom bolí. Ale mě se tak nějak nezdá...

Tak zavolejte na veterinu.

26.11.2015 20:15
Psočka

XXX.XXX.1.239

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak zavolejte na veterinu.

Bohužel číslo na veterináře nemam a na veterině jsou jen do sedmi...

26.11.2015 20:15
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Nelitovat a nedramatizovat. Jakmile toho našeho cíťu začnu pozorovat, hned si toho všimne a začne se tvářit...nevím jak to popsat: křečovitě a vyděšeně. Druhému psu prokousnul jazyk pes ze sousedství a také mu pěkně tekla krev...ale v pohodě to zvládal. já ho navíc nelitovala, ještě dostal vyhubováno, protože dobře mu tak, neměl mu strkat tlamu k díře v plotu

26.11.2015 20:20
Psočka

XXX.XXX.1.239

Je pravda, že si taky vždycky hraje na to, že "umírá", za chvilku ho půjdu zase zkontrolovat a pak uvidím.

26.11.2015 20:25
ropopi-an

XXX.XXX.133.144

No jak pise rajka nic nezkazíte tim že zajdete na veterinu. Ale myslím si že stim veterinář stejne nic neudělá.... Záleží do jake části jazyka se kousl a zda je to na siti. Ale na jazyk se nedá střiknou t ani desinfekce. A pokud je pes cita... me se stalo něco podobného. Házela jsem balónky a feny se mi srazily cumakama.jedné začala z nosu téct krev...bylo to fakt osklive. Nechala jsem to.... rána se zatáhla... jen jsem ji kontrolovala aby krev nevdechla. Druhy den to bylo ok.

26.11.2015 20:30
scylla

XXX.XXX.150.32

Sledujte, jestli bez problémů dýchá. Nabízejte mu často ledovou vodu a když si lehne, dejte mu před čumák - ne na čumák, něco zmrzlého, aby dýchal studený vzduch. Podle příznaků mu to kousnutí oteklo, případně se mu do toho něco dostalo. Nebo mu, jeslti leží sníh jako u nás, dejte žižlat sněhovou kouli. Pomáhá to. Kdybyste měli pocit, že se dusí, tak okamžitě na veterinu.

26.11.2015 20:41
Psočka

XXX.XXX.1.239

Zatim je tak nějak v pohodě. Takže veterinář kdyžtak až zítra. A dekuju za radu s tou sněhovou kouli.

26.11.2015 20:49
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Psočka napsal(a):

Byla jste u toho? To, co popisujete, tak ve mně evokovalo také možnost epileptického záchvatu - tam dochází k pokousání jazyka. Sezení - křečovité s nepřítomným pohledem zas může být záchvat typu absence. Nechci strašit, ale pro jistotu jsem napsala, co mě napadlo jako první...

26.11.2015 21:11
Psočka

XXX.XXX.1.239

Byla, běžel pro klacek a kousl se, nejdřív byl v pohodě a tohle začal dělat asi hodině. Třásl se fakt jenom nepatrně. Teď už nic takového nedělá, jenom ho to bolí. Tak to snad bylo jenom to kousnutí do jazyka...

26.11.2015 21:20
anonymx

XXX.XXX.228.197

S tou kouli je to ten nejdeb... napad. Jeste.mu zpusobite strevni katar. Predne se poradne podivejte jestli se jen kousl nebo jestli si nezapichl nekam kus.klacku. Ono hazeni klacku je taky napad k nezaplaceni. Kdyz uz tak syrove mekke drevo.

26.11.2015 21:59
Psočka

XXX.XXX.1.239

Tak sníh jsem nikde nenašla, takže jsem mu to nedávala. Je videt, že to ma fakt od zubu a nic tam nemá. Takze ho budu chodit v noci kontrolovat a uvidíme...

26.11.2015 22:42
anonymx

XXX.XXX.228.197

Jdete klidne spat a na veterinu nejezdete. S kousnutim do mekke tkane jazyka se neda delat vubec nic. Za 2 dny uz nenajdete ani stopu. Pokud si neukousne kus-neprestavajici silne krvaceni kdy by to bylo na siti, neni nutne z toho delat vedu. U nas jsou takove prihody skoro denne.

26.11.2015 22:48

Prohlédněte mu to jak to vypadá a když tak ráno na veterinu. To samé jsem řešila minulý týden, psi si hráli a najednou jeden mordu plnou krve, vypadalo to hrozně, natrhl si špičku jazyka. Opláchli jsme to vodou, psa zavřeli aby nelítal a přestalo to krvácet, a za chvíli v pohodě.Kamarádky pes to měl asi týden před tím ale to bylo na šití.

27.11.2015 06:53
Psočka

XXX.XXX.1.239

Už je lepší, je videt, že ho to pořad dost bolí. Snad už se večer i nají.
Díky za rady a uklidnění.

27.11.2015 09:01
anonymx

XXX.XXX.27.66

Ale nebolí, jen vidí, že kolem toho děláte divadýlko tak si to užívá. Kašlete na něj, dejte mu najíst.

27.11.2015 09:44
Psočka

XXX.XXX.119.130

Jídlo tam má, ale nežere.

27.11.2015 09:54
vava69

XXX.XXX.136.28

anonymx napsal(a):
Ale nebolí, jen vidí, že kolem toho děláte divadýlko tak si to užívá. Kašlete na něj, dejte mu najíst.

Jak nebolí? Já nebývám přehnaně hysterická, ale jak můžete říct, že to nebolí? Vy když se kousnete do jazyka, tak vás to taky nebude bolet? Myslíte, že je to betonový pes.
Já jsem za to - nehysterčit, kontrolovat jestli nehnisá. Ale určitě prokousnutý jazyk bolí.

27.11.2015 09:59
anonymx

XXX.XXX.27.66

Jistě, ale nedělat z toho přehnané divadlo, Už jste někdy viděla v ústní dutině otevřenou hnisající ránu? Já tedy za 45 let ne a to máme kousnutí do jazyka u některého skoro denně.
Psočka - jak jídlo tam má?
Copak vy necháváte psovi jídlo k dispozici?

27.11.2015 10:46
Psočka

XXX.XXX.119.130

anonymx napsal(a):
Jistě, ale nedělat z toho přehnané divadlo, Už jste někdy viděla v ústní dutině otevřenou hnisající ránu? Já tedy za 45 let ne a to máme kousnutí do jazyka u některého skoro denně.
Psočka - jak jídlo tam má?
Copak vy necháváte psovi jídlo k dispozici?

Babi mu tam dala vajíčko a jinak tam má rýži s kuřecím. No, nechávám.

27.11.2015 11:10
anonymx

XXX.XXX.27.66

Achjo, neuvěřitelné. Vám dosud nikdo neřekl, že to je to nejhorší co můžete dělat? Nežere, protože prostě nemá hlad. Dejte mu misku 1 - 2x denně,5 minut a sebrat. To je zásadní pro krmení psa. Pak se nedivte, že nemá zájem o pamlsky a že má asi i nějaké to kilo navíc. Ten chudák vlastně nikdy nemá ne hlad, ale ani chuť k jídlu.

27.11.2015 11:23
Psočka

XXX.XXX.119.130

O pamlsky má zájem a je právě hubený, teda teď trošku přibral. Ale to tu s vámi opravdu řešit nebudu.

27.11.2015 11:31
anonymx

XXX.XXX.27.66

Neřešte, ale zachovejte se podle toho. Pak možná i budete mít přehled o tom jestli nežere, protože mu něco je nebo jen nemá hlad.

27.11.2015 11:35
anonymx

XXX.XXX.27.66

Onehdá jste řešila problémy s motivací, takže se asi pro pamlsek nepřetrhne.

27.11.2015 12:46
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Psočka napsal(a):
O pamlsky má zájem a je právě hubený, teda teď trošku přibral. Ale to tu s vámi opravdu řešit nebudu.

Neplašila bych se. Náš pesan si kdysi jazyk slušně trhnul zubem, když na něj zaútočil pes a dal mu tečku do tlamy. Krvácelo to hodně, ale žádné komplikace nebyly- když nebudu brát v potaz, že mu ten jazyk teda nesrostl.
Pár let předtím na cvičáku se hodně uvnitř huby kousnul do tváře. Nateklo mu to, vypadal jak šarpej , stačilo mu tlamajznu vyplachovat odvarem z hřebíčku, který je antiseptický /používají i zubaři/, ránu to krásně desinfikovalo. Proplachovala jsem stříkačkou vždy po žrádle, aby se to vydesinfikovalo. do druhého dne pohoda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík