Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.11.2015 18:36
DExi

XXX.XXX.1.37

Dobry den,
Potřebuji poradit. Mam pul roční stendo BOC a máme problémy. Chodíme na agility a ja ho potřebuji mit privazaneho. Privazala jsem ho a za chvíli koukám, ze pes běhá okolo me. A Všimla jsem si, ze mu na obojku visí kus vodítka.. tak jsem koupila kovové a myslela, ze je po problému.. Jenže se mi začal vyvlikat z obojku. Děla to od te doby, co nám na cvicaku řekli, ze odložení máme cvičit tím způsobem, ze se mu prislapne vodítko těsně u krku... Udělala jsem jak řekli (myslela jsem si, ze ví co dělají..) a vodítko prislapla a od te doby se umí z obojku vyvliknout.. Zkoušela jsem ho dat na fest, ale nepomohlo ani to. Jedinej obojek z kterého se nevyvlikne je pro bulliky.. Nevim jak jinak ho to naučit než ze mu to samotnymu dojde.. Snad poslední varianta byl postroj. Objednala jsem teda postoj Short od Zera s tím, ze chci kvalitu. Dneska přišel a ja ho chtela hnedka vyzkoušet tak jsme šli na procházku a všechno vypadalo fajn jen do te doby, než jsem mu postroj sundala. To, ze bude spinavej by asi ani jinak neslo, ale byl zespodu rozkousanej. Musel tak nějak strčit čumák nebo nevim.. Tak zasije se, ale jen se bojím, abych ho za chvíli nemusela vyhazovat.. Nevim, kousal jen uvazanej a to ze žárlivosti, ze jsem byla s jiným psem a na prochazkach v pohodě, ale tímhle me dorazil. Uz nevim, co mam dělat.. Jsem zoufalá. To, ze okusuje všechno na co přijde mi nevadí, jelikož je venku a přece jenom je to stěně, ale nenašla jsem důvod, proč kouše postroj. Neni na nej zvyklý, ale ze až tak? Dekuju za názory.

27.11.2015 19:26
anonymx

XXX.XXX.239.57

A co takhle naucit ho odlozeni? Dalsi moznosti jsou kenelka nebo stahovaci obojek a voditko=retizek.

27.11.2015 20:54
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

DExi napsal(a):
Dobry den,
Potřebuji poradit. Mam pul roční stendo BOC a máme problémy. Chodíme na agility a ja ho potřebuji mit privazaneho. Privazala jsem ho a za chvíli koukám, ze pes běhá okolo me. A Všimla jsem si, ze mu na obojku visí kus vodítka.. tak jsem koupila kovové a myslela, ze je po problému.. Jenže se mi začal vyvlikat z obojku. Děla to od te doby, co nám na cvicaku řekli, ze odložení máme cvičit tím způsobem, ze se mu prislapne vodítko těsně u krku... Udělala jsem jak řekli (myslela jsem si, ze ví co dělají..) a vodítko prislapla a od te doby se umí z obojku vyvliknout.. Zkoušela jsem ho dat na fest, ale nepomohlo ani to. Jedinej obojek z kterého se nevyvlikne je pro bulliky.. Nevim jak jinak ho to naučit než ze mu to samotnymu dojde.. Snad poslední varianta byl postroj. Objednala jsem teda postoj Short od Zera s tím, ze chci kvalitu. Dneska přišel a ja ho chtela hnedka vyzkoušet tak jsme šli na procházku a všechno vypadalo fajn jen do te doby, než jsem mu postroj sundala. To, ze bude spinavej by asi ani jinak neslo, ale byl zespodu rozkousanej. Musel tak nějak strčit čumák nebo nevim.. Tak zasije se, ale jen se bojím, abych ho za chvíli nemusela vyhazovat.. Nevim, kousal jen uvazanej a to ze žárlivosti, ze jsem byla s jiným psem a na prochazkach v pohodě, ale tímhle me dorazil. Uz nevim, co mam dělat.. Jsem zoufalá. To, ze okusuje všechno na co přijde mi nevadí, jelikož je venku a přece jenom je to stěně, ale nenašla jsem důvod, proč kouše postroj. Neni na nej zvyklý, ale ze až tak? Dekuju za názory.

A nejmenuje se Kajinek?

27.11.2015 20:55
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

S Bockou byste mela vedet, co to je pozitivni motivace.

27.11.2015 21:37
DExi

XXX.XXX.1.37

Lexaurin napsal(a):
S Bockou byste mela vedet, co to je pozitivni motivace.

A to pomoci pozitivky psu vysvětlím, ze ten postroj se nekouše? Mohla bych se teda zeptat jak?

27.11.2015 21:49
DExi

XXX.XXX.1.37

anonymx napsal(a):
A co takhle naucit ho odlozeni? Dalsi moznosti jsou kenelka nebo stahovaci obojek a voditko=retizek.

Na odložení pracujeme, ale přece jenom ne vždy to stačí.. Prave jsem do vůbec nečekala, protože mi přišel celkem v pohodě a ničeho jsem si nevšimla. dekuju.

27.11.2015 22:08
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

DExi napsal(a):
A to pomoci pozitivky psu vysvětlím, ze ten postroj se nekouše? Mohla bych se teda zeptat jak?

S pozitivkou Bocku naucite i hackovat.

27.11.2015 22:10
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Nenacita se mi text.Ale doporucuji knihu "Sveho psa nestrilejte" od Karen Pryor a pochopit jak ucit psa.Mozna by to chtelo dobreho trenera.

27.11.2015 22:12
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Nejde o kousani postroje, ale aby pes pochopil, ze cekat v klidu je super.

27.11.2015 22:14
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

A kdyby to neslo tak nahubek

28.11.2015 06:08
scylla

XXX.XXX.150.32

DExi napsal(a):
Dobry den,

Když už se to jednou naučil a vyplatilo se mu to - osvobodil se, tak to dělat bude. Jediná možnost je nedat mu příležitost to dělat. Musíte ho mít uvázaného? Nestačila by přepravka? Nemůžete ho dát do auta? Na úvaze se evidentně stresuje, takže zvolte místo odložení tak, aby neviděla na plac a také neslyšel ječení cvičících, nebo se bude přetáčet pořád.

Nikdy neuvazujte psa na stahovacím obojku, zvláště ne psa tohoto založení a těchto reakcí.

28.11.2015 10:27
DExi

XXX.XXX.1.37

scylla napsal(a):
Když už se to jednou naučil a vyplatilo se mu to - osvobodil se, tak to dělat bude. Jediná možnost je nedat mu příležitost to dělat. Musíte ho mít uvázaného? Nestačila by přepravka? Nemůžete ho dát do auta? Na úvaze se evidentně stresuje, takže zvolte místo odložení tak, aby neviděla na plac a také neslyšel ječení cvičících, nebo se bude přetáčet pořád.

Nikdy neuvazujte psa na stahovacím obojku, zvláště ne psa tohoto založení a těchto reakcí.

Dekuju. Celkem me na to cvicaku namichli tímhle, protože do te doby to nedělal. On když je u me tak v pohodě, ale jakmile musí někde čekat nebo nekam mermomocí chce, tak je problem, ale myslím, ze s tím postrojem to bylo spis tak, ze neni zvyklej. Na to agility chodíme pěšky, takže v autě ho nechat nemůžu. Nevim, přepravka taky možnost. Ale nevim, jestli by v ni vydržel.. Ale budu o tom silné přemýšlet. Je to nicitel a o tom vím. Jako jsem rada, ze tady jsde spis o to agi, kde potrebuju, aby vydržel, ale potom třeba ve městě (nebo spis když ví, ze ho vidím) tak si to nedovolí. Postroj musím zkoušet. Když to udělal jednou tak nebude problem podruhy, ale smířila jsem se s tím, ze to holt nebude lehký.. Včera jsem to psala jeste v afektu, protože jsem byla úplně nadšena z toho postroje a potom tohle..

28.11.2015 10:56
anonymx

XXX.XXX.239.57

Scylla- takovi psi absolutne nejsou ve stresu, jen se nudi a bohuzel se mu povedlo prijit na to jak to resit.
Dexi- prestan vymyslet na co ho uvazat a venuj se intenzivne nauceni povelu cekej. Ze zacatku uvaz, povel, odejdi aby te videl, vrat, pochval, odvaz a znova. Pak se schovej aby jsi ho videla ale on nevidel tebe kdyz to zvladne at ho nekdo nenapadne hlida.

28.11.2015 10:59
scylla

XXX.XXX.150.32

Psi, kteří se vzpínají a ječí na úvazech ječí z nudy? Fakt? A štěně, které vyvádí na úvaze není ve stresu? Tak proč si nelehne a neodpočívá?

28.11.2015 11:10
anonymx

XXX.XXX.239.57

Ale tady o nejakem vyvadeni neni ani zminka. A jeste jsem nevidela za 40 let 6ti mesicni stene aktivniho psa, ktere by si na uvazu lehlo a odpocivalo, zvlast na treninku. Pokud vyvadi je to proto ze se nudi a ne ze strachu. Krome toho mam a mela jsem par jedincu, kteri v klidu cekali az zmizim za rohem a v ten moment byli za mnou. I z kotce, kenelky apod. Jejich sikovnost bylaobcas neuveritelna.

28.11.2015 11:32
DExi

XXX.XXX.1.37

anonymx napsal(a):
Ale tady o nejakem vyvadeni neni ani zminka. A jeste jsem nevidela za 40 let 6ti mesicni stene aktivniho psa, ktere by si na uvazu lehlo a odpocivalo, zvlast na treninku. Pokud vyvadi je to proto ze se nudi a ne ze strachu. Krome toho mam a mela jsem par jedincu, kteri v klidu cekali az zmizim za rohem a v ten moment byli za mnou. I z kotce, kenelky apod. Jejich sikovnost bylaobcas neuveritelna.

Ja si taky myslím. Ono ho to baví, ale nemůže běhat porad. A ja nemůžu bejt zas porad u nej, aby byl v klidu. Asi bude nejlepší ho naučit povel. Prave, ze jsme ho zkoušeli zavřít, ale podhrabal se..

28.11.2015 12:01
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):

Já nikde netvrdila, že je to ze strachu.

Já zase nevidím důvod uvazovat aktivní štěně tak, aby se na přetáčelo na úvaze.

28.11.2015 12:16
kobylatko

XXX.XXX.45.44

scylla napsal(a):
Já nikde netvrdila, že je to ze strachu.

Já zase nevidím důvod uvazovat aktivní štěně tak, aby se na přetáčelo na úvaze.

Proč? Pokud se to pes naučí nevidím v tom problém.O přetáčení a jančení na úvaze tu zadavatelka nepsala ani slovo.To ho má jako sebou tahat třeba i na záchod ?

28.11.2015 12:36
anonymx

XXX.XXX.239.57

Ale ono o pretaceni nepadlo ani slovo. A navic kdyz to jinak nejde musi se to naucit. I kdyby dopilovala odlozeni ze by zustal lezet bez uvazani. Ti moji rohati andilci sebou flakli a jak jsem zmizela za rohem byli u mne. Ale.mne stacil jeden vikend treninku. Ti soucasni jsou v kotci nebo v aute.

28.11.2015 13:42
DExi

XXX.XXX.1.37

Tak on uz to vzdal a prave zjistil, ze prekousat co se prekousat da je jednodušší. Jako porad věřím, ze po par dalších nošení co si na postroj zvyk ne a přestane, protoze první obojek taky nedopadl slavne a do ty doby než se začal vyvlikat z tohoto problem nebyl, takže doopravdy si myslím, ze až si zvykne, ze to bude (snad) lepší a na to agi buď teda koupím nějakou kenelku nebo tak... Bojím se teda, ze je tak výčuranej, ze najde způsob jak se i z ni dostat, ale bude to chtít proste čas.

28.11.2015 13:58
Sapp

XXX.XXX.224.129

DExi- pořád mi vrtá hlavou, proč se při učení odložení má zašlápnout vodítko těsně u krku? Není to ironie, jen tomu nerozumím a co jsem to přečetla, tak dumám. I na agility můžete vyfiltrovat co ano svému psovi a co ne, ne? Mně se to zdá na štěně moc drsné - tím spíše BOC, ale zase agility běhaj právě hodně bordery, tak je snad vedou lidi rozumící této jemné nátuře.../agility nedělám, tudíž zkušenost nemám/
Běháte s více psy a štěně se domáhá jít běhat s vámi, když zrovna cvičíte jiného?

28.11.2015 14:00
Sapp

XXX.XXX.224.129

Lexaurin napsal(a):
S pozitivkou Bocku naucite i hackovat.

dnes si řeknu o dečku na stolek

28.11.2015 15:01
anonymx

XXX.XXX.239.57

Dexi- na postroj si sice zvykne, ale uz prisel na to jak se z nej dostat, takze bud naucit odlozeni nebo kenelku nebo nahubek. Jine reseni neni.

30.11.2015 08:52
DExi

XXX.XXX.119.130

Sapp napsal(a):
DExi- pořád mi vrtá hlavou, proč se při učení odložení má zašlápnout vodítko těsně u krku? Není to ironie, jen tomu nerozumím a co jsem to přečetla, tak dumám. I na agility můžete vyfiltrovat co ano svému psovi a co ne, ne? Mně se to zdá na štěně moc drsné - tím spíše BOC, ale zase agility běhaj právě hodně bordery, tak je snad vedou lidi rozumící této jemné nátuře.../agility nedělám, tudíž zkušenost nemám/
Běháte s více psy a štěně se domáhá jít běhat s vámi, když zrovna cvičíte jiného?

Ted si zpětné za to nadavám.. Nevěděla jsem skoro nic a na cvicak šla s tím, ze mi pomůžou odbornici.. Ve třech měsících uz uměl povely jako sedni, lehni, pac, ke mne... Jenže po prázdninách uz nebylo tolik času, takže jsme zůstali u nich a nějak se nehýbeme dal. Mne to taky přišlo celkem hnusny, ale myslela jsem, ze ví, co radi.. On nevydrží ležet z donuceni, takže si asi dokážete představit tu scénu, za kterou mi byli schopni jeste vynadat.. Na agility nechodím na ten cvicak, takže až tam jsem se dozvěděla co všechno mi tam nakecali.. Chodím k cvicitelce, která ma s agi dost velké zkušenosti a dobře výsledky v soutezich, tak snad vi o čem mluví. Ano, půjčim si občas jejího psa (uz ne závodního) a trénuju sebe, aby to pak s mým psem nebylo tak složitý se ucit vlastně oba. Muzu si zkusit si poradne zabehnout, protoze přece jenom skákat poradne jeste nemůže..

30.11.2015 08:56
DExi

XXX.XXX.119.130

anonymx napsal(a):
Dexi- na postroj si sice zvykne, ale uz prisel na to jak se z nej dostat, takze bud naucit odlozeni nebo kenelku nebo nahubek. Jine reseni neni.

Bojím se, ze kenelku znici. Nevim, tahat v ruce se mi moc nechce. Potrebuju spis něco prechodnyho, než se naučí poradne odložení.. Jen se bojím, ze takovou dobu nevydrží..

30.11.2015 09:29
anonymx

XXX.XXX.27.66

Ale naučení odložení je jeden víkend. To není nic dramatického.

30.11.2015 10:14
DExi

XXX.XXX.119.130

anonymx napsal(a):
Ale naučení odložení je jeden víkend. To není nic dramatického.

Aha. Ja teda myslela, ze je to běh na dlouhou trať.. Krátkodobé mozna, ale ze bych psa naučila takové odložení, ze by se za těch 15-20min nezvedl a nepřeběhl za jediný víkend si nedokážu představit.

30.11.2015 11:32
anonymx

XXX.XXX.27.66

Není, jen i musíš najít pomocníka (žalobníčka). Vyzbrojit se trpělivostí a důsledností.

30.11.2015 14:17
Psočka

XXX.XXX.119.130

anonymx napsal(a):
Není, jen i musíš najít pomocníka (žalobníčka). Vyzbrojit se trpělivostí a důsledností.

Mohla bych se zeptat jak, protože ja to psa učím cca. Měsíc a zatim vydrží jenom těch 5 minut.

30.11.2015 15:21
anonymx

XXX.XXX.235.132

Napis do zpravy jak ho to ucis a najdeme chybu. Ted mazu se psy, vecer vic.

Přidejte reakci

Přidat smajlík