Tak jsme dnes byli poprvé na cvicaku, jeli jsme 30 km na cvicak s velmi dobrymi doporucenimi, tam kde bydlim mame take ještě dva, ale zkusili jsme tento. Mam z toho tedy smisene pocity. Štěněti je 7 měsíců, po telefonu nam bylo řečeno, ze přijít můžeme. Byli jsme tam 4 s dalsimi uz dospelimi psy, ty cvicili odložení apod. Vypadalo to jako příprava na zkoušky. Stendo umi sedni lehni, i odlozeni ve smyslu cekej. Bylo mi řečeno, že to je špatně. Prcek byl divokej chtěl si psi ocuchat a hrát si. Ani ocuchani nebylo možne. Po hodině cvičení (v našem případe prihlizeni).jsme odchazeli, stendo tahalo za ostatnimi trochu jsem s nim skubla. Pak mi vycvikar ukazal jak.na to skubnul se stendem tak ze udělalo dva kotrmelce a takhle se to opakovalo asi 3x. Nevim mam z toho všeho zvláštní pocit, pes me ted přijde takový smutný. Co si o tom myslite? Určitě si nemyslim ze je to špatný cvicak nebo tak, psiska byla šikovna. Ale asi mam počkat az bude starší?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Andrýsek3
napsal(a):
Tak jsme dnes byli poprvé na cvicaku, jeli jsme 30 km na cvicak s velmi dobrymi doporucenimi, tam kde bydlim mame take ještě dva, ale zkusili jsme tento. Mam z toho tedy smisene pocity. Štěněti je 7 měsíců, po telefonu nam bylo řečeno, ze přijít můžeme. Byli jsme tam 4 s dalsimi uz dospelimi psy, ty cvicili odložení apod. Vypadalo to jako příprava na zkoušky. Stendo umi sedni lehni, i odlozeni ve smyslu cekej. Bylo mi řečeno, že to je špatně. Prcek byl divokej chtěl si psi ocuchat a hrát si. Ani ocuchani nebylo možne. Po hodině cvičení (v našem případe prihlizeni).jsme odchazeli, stendo tahalo za ostatnimi trochu jsem s nim skubla. Pak mi vycvikar ukazal jak.na to skubnul se stendem tak ze udělalo dva kotrmelce a takhle se to opakovalo asi 3x. Nevim mam z toho všeho zvláštní pocit, pes me ted přijde takový smutný. Co si o tom myslite? Určitě si nemyslim ze je to špatný cvicak nebo tak, psiska byla šikovna. Ale asi mam počkat az bude starší?
Najděte cvičák, kde se štěnětem nebudou smýkat, takové mám ze všeho nehraději
Andrýsek3
napsal(a):
Proč dáváte štěně z ruky neznámému člověku? Pes se nikdy z ruky nedává, jen když tak kamarádům, vyzkoušeným lidem a určitě ne takovému magorovi k potrestání?
Když škube se štěnětem, že lítá vzduchem, dobrý cvičák to určitě nebude.
Mně zkušenější vždy říkají, že pokud se vám na cvičiteli/cvičáku cokoliv nezdá, je vám to (a i psovi!) nepříjemné nebo to je přesně pravý opak toho jak se k pejskovi chováte vy, máte toho okamžitě a bez výčiek nechat. Hledejte jinde, budete překvapená jaké budete mít pocity z lekce u někoho, kdo své práci rozumí a bude se vám věnovat, místo toho aby vás nechal čumět, když jste nováček.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Andrýsek3
napsal(a):
Měla jsem už jasno potom, co na mě stendo tak vycitave koukalo, bylo vidět, ze tam neni rád.
To, co dělal výcvikář s vašim psem komentovat nebudu, ale možná by bylo už dobré začít u sebe, a přestat dělat ze 7 měsíčního nevychovaného puberťáka štěňátko - na tom, že se pes chová, tak jak se chová máte nemalou zásluhu vy, a tím že z budete dělat štěňátko ze psa který už je v podstatě schopný rozmnožování, tomu rozhodně nepřidáváte.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To, co dělal výcvikář s vašim psem komentovat nebudu, ale možná by bylo už dobré začít u sebe, a přestat dělat ze 7 měsíčního nevychovaného puberťáka štěňátko - na tom, že se pes chová, tak jak se chová máte nemalou zásluhu vy, a tím že z budete dělat štěňátko ze psa který už je v podstatě schopný rozmnožování, tomu rozhodně nepřidáváte.
Štěně to prostě je a v tomhle věku se dá ještě všechno krásně zvládnout.
Andrýsek3
napsal(a):
Samozrejme jsem nevěděla co bude dělat, stendo tahalo protože si chtělo alespon ocuchat psi, ja ho brzdila on mi rekl at se nenecham tahat a ze mi ukaze jak na to, vzal si voditko a zacal s nim skubat. Vim jistě, ze uz se tam neukazeme.
Odkud jste?
Určitě Vám tady lidé z okolí doporučí dobrý cvičák.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
scylla
napsal(a):
Štěně to prostě je a v tomhle věku se dá ještě všechno krásně zvládnout.
Samozřejmě, že se to všechno dá pěkně zvládnout, ale takto starý pes už by měl mít nastavené od majitele nějaké mantinely, a ne si dělat co chce, s omluvou, že je to ještě štěně.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevychovany pubertak
Trávil asi hodinu se psy, ktere si nemohl ani ocuchat, samozdrejme, ze jsem ho usmernovala, ale kdyz se před nim rozbehne pes tak zatim nesedí v klidu vedle mě. Ale pracujeme na tom. Snažím se ho vychovávat od malička a nemyslim si, ze je to nejak nevychovany pes.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Samozřejmě, že se to všechno dá pěkně zvládnout, ale takto starý pes už by měl mít nastavené od majitele nějaké mantinely, a ne si dělat co chce, s omluvou, že je to ještě štěně.
Nikdo ho jako štěně neomlouval. A kdo rika, že si děla co chce? Na voditku normalne netaha, ani když vidi psa, ale pokud travil poprve cas se psy, ke kterym se nemohl priblizit, tak uplne v klidu nebyl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Andrýsek3
napsal(a):
Nevychovany pubertak
Trávil asi hodinu se psy, ktere si nemohl ani ocuchat, samozdrejme, ze jsem ho usmernovala, ale kdyz se před nim rozbehne pes tak zatim nesedí v klidu vedle mě. Ale pracujeme na tom. Snažím se ho vychovávat od malička a nemyslim si, ze je to nejak nevychovany pes.
Prcek byl divokej chtěl si psi ocuchat a hrát si...
...jsme odchazeli, stendo tahalo za ostatnimi...
... stendo tahalo protože si chtělo alespon ocuchat psi, ja ho brzdila...
...Ale asi mam počkat az bude starší...
tohle jsou vaše slova - já nevím, ale ať se na to dívám z kterékoliv strany, tak pořád vidím nevychovaného puberťáka, který si dělá co chce, a vy z něj děláte mimino!
Pes pracovního plemene v jeho věku už běžnou výchovu zvládá - nebo si myslíte, že lidi co bydlí třeba ve městě nechají do roka psa aby je vláčel za každým psem, kterého vidí, nebo aby každýmu sklákal po hlavě...?
Tak jezdit nekolkrat tydne by asi.stejne neslo. Nemate neco bliz? Ono je.potreba ze zacatku casteji. Pokud se vam jako novackovi nebude nekdo venovat, utecte. O skubani psat nebudu, pochybuji ze to bylo az tak dramaticke.
Ale vy zmente pristup.7 mesicni uz opravdu neni stenatko, ale vyrostek
Hrat se psy si muze jinde a ne pokud oni cvici. A ze byl "smutny"? Chudinka...
nemohl se priblizit ke psum, ktere nezna... a proc by mel?
bydlime v centru města, denne potkame tak 20 psu a opravdu za nimi nebeha nebo netaha.to s tim pockanim bylo mysleno na cvicak ne na vychovu. Ne neni to dokonaly superpes, chyb jsem nadelala spostu, ale na jeho věk je řekla bych dobře vychovaný a dost toho umi. Tahal za těmi psy a neni to dobře, ale neomlouvam ho, ze je štěně! Nebo snad ano, kde prosim vas?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Andrýsek3
napsal(a):
bydlime v centru města, denne potkame tak 20 psu a opravdu za nimi nebeha nebo netaha.to s tim pockanim bylo mysleno na cvicak ne na vychovu. Ne neni to dokonaly superpes, chyb jsem nadelala spostu, ale na jeho věk je řekla bych dobře vychovaný a dost toho umi. Tahal za těmi psy a neni to dobře, ale neomlouvam ho, ze je štěně! Nebo snad ano, kde prosim vas?
Že je štěňe píšete pomalu v každé větě
Jaký cvičák jste hledala?(myslím očekávání) Odkud jsou ta velmi dobrá doporučení?První hodina byla zkušební?
Já si sestavila co chci-chci psí školku?rozdělené na začátečníky-pokročilé?je možnost socializace?atd...
Podle toho jsem přejela dva nejbližší cvičáky, dva v blízkém okolí a brala až ten další. Dnes je spousta možností a třeba co se líbí mně, že se ve psí školce prve štěňata pohrají, vylítají, pak pocvičí a zase vylítají nemusí vyhovovat jinému a hledá cvičák, kde se tohle nedělá a mladí se přiřadí zrovna k pokročilým. Nečekala bych, až bude starší, ale hledala cvičák či výcvikáře, který bude sedět mně a mému psovi.
anonymx
napsal(a):
Tak jezdit nekolkrat tydne by asi.stejne neslo. Nemate neco bliz? Ono je.potreba ze zacatku casteji. Pokud se vam jako novackovi nebude nekdo venovat, utecte. O skubani psat nebudu, pochybuji ze to bylo az tak dramaticke.
Ale vy zmente pristup.7 mesicni uz opravdu neni stenatko, ale vyrostek
Hrat se psy si muze jinde a ne pokud oni cvici. A ze byl "smutny"? Chudinka...
nemohl se priblizit ke psum, ktere nezna... a proc by mel?
Opet, ja ho neomlouvam, vim, že je to špatně, neměl se snažit za nimi chodit a taky jsem mu to nedovolila. Myslim před tim a.potom o tom ocuchani. Ale to.je jedno proste nebylo vhodne aby se k nim priblizoval tak jsem to respektovala a snažila se aby to respektoval i on. Byl spis vykuleny jak se motal po zemi, když s nim zacloumal. Chudinka to není. On to prezije.ale.pristup se mi nelíbil a on nadseny taky nebyl. Jeden tady ze mě děla že mam psa na zahrade a neumi chodit po městě a druhy ze z nej delam chudinku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Andrýsek3
napsal(a):
Proto abych ho odlisila od ostatnich psu, je to jen pravdive oznaceni nic vix od ted ho budu oznacovat jako nevychovanou bestii.
Nejste trochu paranoidní...?
Andrýsek3
napsal(a):
Opet, ja ho neomlouvam, vim, že je to špatně, neměl se snažit za nimi chodit a taky jsem mu to nedovolila. Myslim před tim a.potom o tom ocuchani. Ale to.je jedno proste nebylo vhodne aby se k nim priblizoval tak jsem to respektovala a snažila se aby to respektoval i on. Byl spis vykuleny jak se motal po zemi, když s nim zacloumal. Chudinka to není. On to prezije.ale.pristup se mi nelíbil a on nadseny taky nebyl. Jeden tady ze mě děla že mam psa na zahrade a neumi chodit po městě a druhy ze z nej delam chudinku.
Nemusíte se před nikým obhajovat, přeci. Vyberte si cvičák, který bude vyhovovat psovi i vám, to znamená, kde budete mít jistotu, že tam vědí, co dělají, nechovají se ke psům hnusně jako tady. Sledujte, jak se chovají psi výcvikářů, jak se výcvikáři chovají ke psům. Jste platící zákazník, takže vy rozhodujete, co se bude nebo nebude dít s vaším psem. Všechno si nechte vysvětlit a zdůvodnit, co se vám nebude zdát, prostě nedělejte. Vybrat slušný cvičák je docela těžké a je jich opravdu hodně málo.
Sapp
napsal(a):
Jaký cvičák jste hledala?(myslím očekávání) Odkud jsou ta velmi dobrá doporučení?První hodina byla zkušební?
Já si sestavila co chci-chci psí školku?rozdělené na začátečníky-pokročilé?je možnost socializace?atd...
Podle toho jsem přejela dva nejbližší cvičáky, dva v blízkém okolí a brala až ten další. Dnes je spousta možností a třeba co se líbí mně, že se ve psí školce prve štěňata pohrají, vylítají, pak pocvičí a zase vylítají nemusí vyhovovat jinému a hledá cvičák, kde se tohle nedělá a mladí se přiřadí zrovna k pokročilým. Nečekala bych, až bude starší, ale hledala cvičák či výcvikáře, který bude sedět mně a mému psovi.
Doporučení byla od více lidi. Chtěla jsem chodit na jeden cvicak přímo tady k jedne mlade pani, ktera děla i agility. Bohužel mi nevyhovoval čas. To.jsem zrovna v práci. Ted se mi to ale zmeni, takže to zkusíme tam a uvidíme.chci zakladni poslusnost, odlozeni, zlepsit chuzi u nohy bez voditka i s a aby mel pes dalsi vyziti aby ho to hlavne bavilo, těšil se tam, učil se nove věci a aby na mě meli čas. Ještě tu mame jeden cvicak ale to bude asi podobne jako tento. Kdyztak je to ještě posledni moznost.
Andrýsek3
napsal(a):
Doporučení byla od více lidi. Chtěla jsem chodit na jeden cvicak přímo tady k jedne mlade pani, ktera děla i agility. Bohužel mi nevyhovoval čas. To.jsem zrovna v práci. Ted se mi to ale zmeni, takže to zkusíme tam a uvidíme.chci zakladni poslusnost, odlozeni, zlepsit chuzi u nohy bez voditka i s a aby mel pes dalsi vyziti aby ho to hlavne bavilo, těšil se tam, učil se nove věci a aby na mě meli čas. Ještě tu mame jeden cvicak ale to bude asi podobne jako tento. Kdyztak je to ještě posledni moznost.
A doporučení od těch lidí na kvalitní cvičák ve smyslu výsledků, nebo způsobu výcviku? Pro mě je třeba zásadní to druhé.
Když jsem na začátku slyšela: "Kdo praští(zbije, kopne..) psa, toho praštím já" , věděla jsem, že tady by to šlo ... Když to bude bavit vás oba (to je základ), možná půjdete dál než na základní poslušnost Zkuste se jen podívat na výcvik (bez psa), jak probíhá, jak se chovají ke psům, jestli umí pracovat s více plemeny, jestli je to to, co hledáte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Andrýsek3
napsal(a):
Proc myslíte? Nebo mi chcete říct, že půlroční pes není štěně? Nemělo to nic dělat s obhajovanim, jen jsem ho tak nazyvala, protoze to je pravda. Nic vic nic min. Ale vy čekáte na každé me slovo.
Ale vy čekáte na každé me slovo..
nečekám, ke zhodnocení situace stačilo přečíst si úvodní příspěvek...
... ale paranoia to není:-D.
Sapp
napsal(a):
A doporučení od těch lidí na kvalitní cvičák ve smyslu výsledků, nebo způsobu výcviku? Pro mě je třeba zásadní to druhé.
Když jsem na začátku slyšela: "Kdo praští(zbije, kopne..) psa, toho praštím já" , věděla jsem, že tady by to šlo ... Když to bude bavit vás oba (to je základ), možná půjdete dál než na základní poslušnost Zkuste se jen podívat na výcvik (bez psa), jak probíhá, jak se chovají ke psům, jestli umí pracovat s více plemeny, jestli je to to, co hledáte.
Rikali, že maji kvalitni vysledky, ale ja osobne nikoho neznam, kdo nejake ty vysledky.ma
popravde celkove znam jen majitele, kteří se psi nic moc, spíš nic, nedělají. Takže ja sama nemůžu posoudit jestli ten cvicak kvalitni je. Zkusila jsem a viděla jsem. Dobry pocit jsem.nemela, tak zkusimen jiny a uvidime. Ja sama zatim zadne ambice nemam, jsem začátečník, je to.muj prvni.pes. chtela bych s nim pro zabavu zkusit agility, kdyby ho to bavilo. Zatim chci aby z nej byl vychovany pes, ktery nestravi zivot jen na voditku.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale vy čekáte na každé me slovo..
nečekám, ke zhodnocení situace stačilo přečíst si úvodní příspěvek...
... ale paranoia to není:-D.
To je jasny. Z toho ze muj pes zatahal na voditku. Je z nej nevychovanej pubertak, ktereho omlouvám, že je to miminko jen proto, ze ho nazyvam stenetem. Nakonec ještě nikdy nebyl ve městě, děla si co chce. Atd...
Trochu mam obavy, že ani nevíte co paranoia je. Nevadi. Uz stacilo tak jste mlady holce natrela p*del, ze ma nevychovanyho psa a muzete jit zase do jine diskuze.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Andrýsek3
napsal(a):
To je jasny. Z toho ze muj pes zatahal na voditku. Je z nej nevychovanej pubertak, ktereho omlouvám, že je to miminko jen proto, ze ho nazyvam stenetem. Nakonec ještě nikdy nebyl ve městě, děla si co chce. Atd...
Trochu mam obavy, že ani nevíte co paranoia je. Nevadi. Uz stacilo tak jste mlady holce natrela p*del, ze ma nevychovanyho psa a muzete jit zase do jine diskuze.
Jenom jsem nazvala věci pravým jménem, a jestli jste mladá nebo stará vůbec nevím - v úvodním příspěvku jste se pohoršovala nad tím, že si váš pes nemohl očuchat cvičící psy, a psala jste jak za nima tahal a chtěl si hrát. Pak zase, že ve městě tohle vůbec nedělá, a je strašně vychovanej...
Je to vaše věc, ale na žádným cvičáku vás nenechají přijít, a nechat psa obtěžovat cvičící psy - když ho chcete nechat hrát si, tak vypusťte do psího výběhu, a budete spokojení všichni
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenom jsem nazvala věci pravým jménem, a jestli jste mladá nebo stará vůbec nevím - v úvodním příspěvku jste se pohoršovala nad tím, že si váš pes nemohl očuchat cvičící psy, a psala jste jak za nima tahal a chtěl si hrát. Pak zase, že ve městě tohle vůbec nedělá, a je strašně vychovanej...
Je to vaše věc, ale na žádným cvičáku vás nenechají přijít, a nechat psa obtěžovat cvičící psy - když ho chcete nechat hrát si, tak vypusťte do psího výběhu, a budete spokojení všichni
Ja nechci aby muj pes otravoval cizí psi když cvičí. Jen jsem řekla, že se ani neocuchali, nestezovala jsem si. Byl vedle nich v klidu když cvicili vsimal si mě, ale když psi pelasili ven on pelasil.za nimi. Nebo chtěl, což jsem mu nedovolila a navazala.ho zpet na sebe v tu chvili si me vycvikar všiml. Ano ve městě za psi netaha, potkavame jich denne několik. S cizimy psy ho ocuchat nenechavam az po pripadne domluvě s majitelem. Vazne ještě neumí vse dokonale, hodně toho neumi dokonale, ale snažím se ho od malička všemu učit. A ne neskáče mi po hlavě co jste si opet vymyslela. A za celou.dobu jsem ho neobhajovala, vim ze nemel tahat a dala jsem mu to najevo. To že vás to zmátlo, že ho stále nazyvam stenetem a tim ho teda.urcite obhajuju neni důvodem si vymyslet to co nevíte (a ze toho teda bylo)..
Scylla vyse uvadi, ze na cvicaku jste platici zakaznik s to.je velikansky omyl. Platici zakaznik jste v soukrome skole. Na cvicaku jste pouze eventualne clen s povinnostmi a pravy danymi clenskym radem a stanovami CKS.
Ale to nic nemeni na tom jaky by mel byt pristup k.novym clenum a k jejich psum. Ale i vas. Pokud mate o neco zajem asi byste sama mela projevit aktivitu. Nekoho oslovit, eventualne se zapojit a ne hodinu postavat a koukat. Tim nechci omlouvat pristup instruktoru toho cvicaku, ale asi jste si v prvni rade mela s vycvikarem ujasnit co a jak tam chodi.
Se 7mesicnim psem uz jdete skoro pozde. Uz budete mit mnohem Vic prace.s ucenim pozadovaneho. Chuzi u nohy by uz davno mel umet, zrovna jako odlozeni a hlavne privolani. Neuvadite plemeno, ale chcete delat agility a tak budete muset asi spis hledat kde cvici agility a tam se zase poslusnosti.moc nezabyvaji. Najit cvicak.kde delaji kurz zakladni poslusnosti a soucasne agility asi bude problem.

Sedmiměsíční pes pracovního plemene není žádné miminečko ale pěkně nevycválaný puberták. A na tom že vám kázal jak správně škubnout se psem aby to přineslo nějaký efekt a nebylo to jen hloupé přetahování nevidím nic zlého.Jinak při výcviku se opravdu ostatní psi neruší a na očmuchávání si najděte nějaké psíky na psím hřišti.Práce není oňuchávání na to si pes taky musí zvyknout.
Cvičáky pořádají různé kurzy, které si můžete zaplatit, aniž byste byli členy. Předpokládám, že toto je jeden z nich. Majitel rozhoduje, co bude se svým psem dělat nebo nebude, výcvikář má hlas poradní, ale nemůže majitele k ničemu nutit.
V sedmi měsících není vůbec pozdě, naučit cviky se dá i mnohem starší pes, tak buďte v klidu.
anonymx
napsal(a):
Scylla vyse uvadi, ze na cvicaku jste platici zakaznik s to.je velikansky omyl. Platici zakaznik jste v soukrome skole. Na cvicaku jste pouze eventualne clen s povinnostmi a pravy danymi clenskym radem a stanovami CKS.
Ale to nic nemeni na tom jaky by mel byt pristup k.novym clenum a k jejich psum. Ale i vas. Pokud mate o neco zajem asi byste sama mela projevit aktivitu. Nekoho oslovit, eventualne se zapojit a ne hodinu postavat a koukat. Tim nechci omlouvat pristup instruktoru toho cvicaku, ale asi jste si v prvni rade mela s vycvikarem ujasnit co a jak tam chodi.
Se 7mesicnim psem uz jdete skoro pozde. Uz budete mit mnohem Vic prace.s ucenim pozadovaneho. Chuzi u nohy by uz davno mel umet, zrovna jako odlozeni a hlavne privolani. Neuvadite plemeno, ale chcete delat agility a tak budete muset asi spis hledat kde cvici agility a tam se zase poslusnosti.moc nezabyvaji. Najit cvicak.kde delaji kurz zakladni poslusnosti a soucasne agility asi bude problem.
Ja jsem tam jen nestala zkousela jsem co. dělali ostatní, to mi bylo řečeno že dělám špatně, tak mi vysvetlil jak to dělat a ja se tomu věnovala az téměř dokonce. Pes umi chodit u nohy umi mnoho povelu včetně přivolání. Ktere neni 100procentni a chuzi u nohy chci doladit. Agility chci jen zkusit pro zábavu, kdyz bude možnost. Je to labrador. Znam právě jednu pani z kterou budu kontaktovat.
napsal(a):
Sedmiměsíční pes pracovního plemene není žádné miminečko ale pěkně nevycválaný puberták. A na tom že vám kázal jak správně škubnout se psem aby to přineslo nějaký efekt a nebylo to jen hloupé přetahování nevidím nic zlého.Jinak při výcviku se opravdu ostatní psi neruší a na očmuchávání si najděte nějaké psíky na psím hřišti.Práce není oňuchávání na to si pes taky musí zvyknout.
Pes se dvakrat přetočil na zemi. Ja nechtěla aby si tam spolu hráli. Jen je řekla ze se ani neocuchali. Ja to respektuju, když to tak na cvicaku nechtějí. A ten pes něco umi. Vazne jsem ho tady nenechala pul roku jen pobihat. Presneji je mu 6 a pul měsíce. Ono 7 mesicu si někdo. muže prefstavit jako.skoro 8. ale to jen aby nedošlo k.mylce ne ze mi nekdo řekne ze ho omlouvam.
Tak okouknete i ty ostatni cvicaky a uvidite. Ale je mozne, ze i tady na tom zjistite, ze to zas tak spatne neni. Psa nedavejte z ruky, klidne reknete "ja sama" a uvidite. Kdyz tam najdete kamose bude to lepsi. Kazdy zacatek je tezky a clovek se.musi naucit prosadit si svoje. Tak s labradorem agi je fakt pro zabavu, ale vydrzte a cvicte.

anonymx
napsal(a):
Ne, není problém se cvičákem se základní poslušností a agility. Ač nejsme Praha, našly by se tu nejmíň dva.( Tedy z toho jeden soukromý, kde se výcvikové bloky platí, ne jen členské příspěvky, ale zase cena půlročního kurzu není likvidační ). Přece když chce někdo dělat agility, tak musí mít základní poslušnost ( ale třeba jsem zase naivní ).
scylla
napsal(a):
Pes podle některých nemůže projevit zájem o nic jiného než o psovoda nebo pamlsky, jinak je nevychovaný a nemožný a kdesi cosi. Pokud si dovolí projevit zájem, musí se s ním umět škubnout..., jiinak to asi na tom cvičáku bohužel neumí.
Scylla-zase blabolite. O tom ze zasah vycviksre nebyl to nejlepsi neni pochyb. Zrovna tak nikdo netvrdi ze pes.je nevychovany, natoz nemozny! Pri cviceni pes opravdu nesmi projevit zajem o nic jineho nez o psovoda. Ale.k tomu ma zadavatelka hodne daleko a snad bude mit stesti a nekde ji to nauci. Ale pokud by mela zajem najde na youtube stovky videi jak na to a to uz mohla mit davno nastudovane ona i pes. A kdyby ji to neslo, kazdopadne mela hledat uz pred pul rokem.
anonymx
napsal(a):
Scylla-zase blabolite. O tom ze zasah vycviksre nebyl to nejlepsi neni pochyb. Zrovna tak nikdo netvrdi ze pes.je nevychovany, natoz nemozny! Pri cviceni pes opravdu nesmi projevit zajem o nic jineho nez o psovoda. Ale.k tomu ma zadavatelka hodne daleko a snad bude mit stesti a nekde ji to nauci. Ale pokud by mela zajem najde na youtube stovky videi jak na to a to uz mohla mit davno nastudovane ona i pes. A kdyby ji to neslo, kazdopadne mela hledat uz pred pul rokem.
No právě, že tu někdo tvrdil, že dle jednoho zatahnuti je nevychovany, skáče mi po hlavě, nikdy nebyl ve městě a podobne