Jorkšírský teriér-osobní zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.12.2015 21:37
eli235

XXX.XXX.221.241

Potřebuji zjistit veškeré info ohledně této rasy
díky předem
čím krmíte?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.12.2015 21:40

Kvalitní krmivo je jistě důležité, ale spíš bych se jako první zeptala na zdraví a na co si mám dát pozor. :).

5.12.2015 21:44
eli235

XXX.XXX.221.241

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kvalitní krmivo je jistě důležité, ale spíš bych se jako první zeptala na zdraví a na co si mám dát pozor. :).

Moc diky takže se ptam podle odpovedi ollie na co si mam dat pozor a jake nemoci jste zažily.

5.12.2015 21:59

eli235 napsal(a):
Moc diky takže se ptam podle odpovedi ollie na co si mam dat pozor a jake nemoci jste zažily.

Jorka nemám, ale jedno z hlavních kritérií při výběru psa bylo právě zdraví. Nicméně všeobecně známá je luxace patel, kolaps trachey, hydrocephalus... Dejte pozor, jaká mají rodiče zdravotní testy, prolustrujte si i zdraví předků, příp. předchozích vrhů matky. Určitě naučte pejska na čištění zoubků, jorci často trpí na zubní kámen s následnou paradentózou. Pětiletý jork bez poloviny zubů není nic výjimečného. Symbolicky strkat kartáček do tlamičky je vhodné už od dvou měsíců, aby si pejsek zvykl, až budete po přezubení skutečně čistit.

7.12.2015 00:05
Markéta80

XXX.XXX.176.2

eli235 napsal(a):
Potřebuji zjistit veškeré info ohledně této rasy
díky předem
čím krmíte?

Začala bych hledánim dobré ch s . Já měla na chovatelku štěstí, fenka je super, až na tu její vybíravost . je fakt hodná, skoro neštěká, je hodně přátelská, čistotná a hodne mězlivá, jen to česání, to s ejí moc nelíbí i když za to dostává vždy pamlsek. ale tm že jí češu každý den tak otázka 10 minut, kolikrát i méně

7.12.2015 15:13
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Jorka nemám, ale jedno z hlavních kritérií při výběru psa bylo právě zdraví. Nicméně všeobecně známá je luxace patel, kolaps trachey, hydrocephalus... Dejte pozor, jaká mají rodiče zdravotní testy, prolustrujte si i zdraví předků, příp. předchozích vrhů matky. Určitě naučte pejska na čištění zoubků, jorci často trpí na zubní kámen s následnou paradentózou. Pětiletý jork bez poloviny zubů není nic výjimečného. Symbolicky strkat kartáček do tlamičky je vhodné už od dvou měsíců, aby si pejsek zvykl, až budete po přezubení skutečně čistit.

S těma zubama souhlasím. Máma má jorkšírku, teď tuším 8mi letou. Už dvakrát byla na odstranění zubního kamene a letos nebo začátkem nového roku jí to čeká zase. Dávají na to kelpu, která začla trochu pomáhat ale nic moc. Nevím kolik má v 8mi letech zubů, ale hodně jich má venku, když spí tak ji občas kouká jazyk ven, jak nemá zuby tak ho nemá v tamě co držet. Jinak teda je hodně aktivní, ale zároveň mazlivá, pokud se rodičům nechce na procházku tak jí stačí kousek a pak ležet na gauči. Co mě u ní hrozně vadí, je uštěkanost. Když něco slyší i v noci, je schopná vypálit a řvát a řvát , Ale je pravda, že je rozmazlená - pokud ji máma okřikne tak se nic neděje a štěká dál, ale pokud ji okřikne táta, je klid

13.1.2016 06:25
elinka-

XXX.XXX.221.241

Tak doslova bych to nebrala ! Ale se zuby sohhlasim naprosto !

Neregistrovaný uživatel

13.1.2016 09:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Tak v první řadě koukej po chovatelských stanicích, aby ti z Yorka nevyrostla 6kg obluda...
A rovněž koukej, co mají rodiče za různá zdrav. vyšetření.
Dál čím krmit je jako ptát se 100 lidí, kterou barvu má rádo...
Nikdo z nás ti neřekne čím krmit, protože každej krmí jinak. Základ pro tebe bude, čím krmí chovatelé "tvé" štěně.
Přímo já Yorka nemám, ale moje babička ano. Udělala s ním ZOPky - chodí na cvičák, York loví střapec, tahá se o peška, chodí přes kladinu, hopsá překážky, aportuje, zvládá všechny povely, které ho babča naučila, dál s ní loví střapec, ťapká i delší procházky a vůbec je z ní takovej živej pes. York je teriér, není to barbínka do postele... pokud mu dáš takovýhle vyžití, bude šťastný

13.1.2016 11:09

elinka- napsal(a):
Tak doslova bych to nebrala ! Ale se zuby sohhlasim naprosto !

No u těch módních plemen, kde se to mrská hlava nehlava často i u PP, bych právě byla opatrná o to víc. Chytit dobré geny je terno, znám jorkovou 12 let, majitelé na jakoukoliv péči o chrup bobkují a přesto má zoubky jako štěňátko a všechny, ačkoli nikdy nebyla ani na čištění.

13.1.2016 13:16
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak v první řadě koukej po chovatelských stanicích, aby ti z Yorka nevyrostla 6kg obluda...
A rovněž koukej, co mají rodiče za různá zdrav. vyšetření.
Dál čím krmit je jako ptát se 100 lidí, kterou barvu má rádo...
Nikdo z nás ti neřekne čím krmit, protože každej krmí jinak. Základ pro tebe bude, čím krmí chovatelé "tvé" štěně.
Přímo já Yorka nemám, ale moje babička ano. Udělala s ním ZOPky - chodí na cvičák, York loví střapec, tahá se o peška, chodí přes kladinu, hopsá překážky, aportuje, zvládá všechny povely, které ho babča naučila, dál s ní loví střapec, ťapká i delší procházky a vůbec je z ní takovej živej pes. York je teriér, není to barbínka do postele... pokud mu dáš takovýhle vyžití, bude šťastný

Je super, že alespoň pár lidí se jorkovi takhle věnuje Rodiče mají taky jorkšírku, dřív s ní hodně jezdili na hory, kde nachodili denně X kilometrů a fena úplně v pohodě. Akorát je strašně rozmazlená doma od krbu, a teď je jí venku prostě zima a nechce moc chodit, takže v takovým počasí chodí jen na kratší procházky. Jinak ale přes jaro a léto chodí třeba 10 - 15 km procházky úplně v pohodě, v létě taky ráda plave v rybníce.
Musím ale říct, že i přes to jak je aktivní, tak prostě v zimě ji stačí kraťoučká procházka, zaleze k máminejm nohám na gauč a je spokojená. Na procházce v tomhle počasí prostě protestuje.

13.1.2016 13:40
davidka

XXX.XXX.14.251

Náš jork má vše - luxace patel, problémy s tracheou, citlivý žaludek i problémy se zuby. Na odstranění zubního kamene chodíme každý rok, přestože se snažíme zuby pravidelně čistit, do žrádla přidáváme řasy.
Je to první a poslední jork, co máme, už nikdy více. I když je dobře vycvičený, poslušný, milý, kvůli neustálým zdravotním problémům bych ho už nechtěla. A pro ty, co mi budou psát, že jsme měli jen smůlu na jedince - v okolí máme plno jorkšírů a snad jediný není po 5. roce věku zdravý. Mluvím samozřejmě o opravdových jorcích, s PP, ne o křížencích nejasného původu.

Neregistrovaný uživatel

13.1.2016 13:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.189

Zuby asi nejcastejsi problem, luxace patl take. A ja bych byla opatrna nevim jak u pp psu ale u bez pp je hojne rozsirena i epilepsie.

13.1.2016 15:10
davidka

XXX.XXX.14.251

Tak epilepsie se nám naštěstí vyhnula. Největší problém vidím v kolapsu trachey. Když koukáte, jak se pes každou chvíli dusí a nemůžete mu moc pomoci smajlík Operaci nám veterinář nedoporučil vzhledem k celkovému zdravotnímu stavu psa, navíc prý ne vždy vsunutí stentu pomůže.
A luxace patel jsou taky hrozné, některé dny pes nechce vůbec chodit, a to byl vášnivý aportér a byl zvyklý chodit na dlouhé procházky.

13.1.2016 15:34

Hlavně musí být člověk maximálně obezřetný, protože skákání po třech není znak plemene a 6 kg jork není australská linie. Ale takové hlášky se týkají spíš bez PP. Zní to možná neuvěřitelně, ale skutečně jde o střípky debat při venčení - info, které majitelé získali od 'chovatelů'.

13.1.2016 15:41
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Hlavně musí být člověk maximálně obezřetný, protože skákání po třech není znak plemene a 6 kg jork není australská linie. Ale takové hlášky se týkají spíš bez PP. Zní to možná neuvěřitelně, ale skutečně jde o střípky debat při venčení - info, které majitelé získali od 'chovatelů'.

Já až s jorkem dostávam takové info , např že my máme tu mini a oni max, po zhubnutí má jen 8kg a kdy jí hodlam vzít na stříhání, když řeknu že se mě líbí jork s dl srstí tak na mě koukají jak na debila že prý každý jork má být ostříhaný a taky jsem se dozvěděla že ta naše je prý kříženec protože má dl ocas . Moc pravýchjorků tady neni, to je fakt

Přidejte reakci

Přidat smajlík