Ondrej967
napsal(a):
Máte nejaké tipy ako viesť psa od malička k stráženiu? Viem, že niektoré psy to majú v sebe a niektoré nie, ale dá sa to psa naučiť. Moji susedia napr. nenechávali hladiť ich labradora od cudzích ľudí a teraz stráži ovce.
O hlazení a nehlazení cizími lidmi hlídání fakt není...
Čistokrevný labrador by NIKDY neměl zaútočit na člověka!A vyštěkávání není hlídání.
Vyštěkávání není hlídání.
Právěže pro spoustu lidí vyštěkávání JE hlídání. Vždyť snad nejčastěji hlídá např. na vesnici u domu voříšek, který bystře reaguje na každý zvuk a (jen) štěká. Možná bych i řekl, že většina lidí nechce/nepotřebuje zabijáka, který jim naporcuje na kusy i pošťáčku, která omylem vešla do zahrady.
Že si já taky tak nepředstavuju hlídání, je vedlejší.
No, jak se to vezme. Vyštěkávání je hlídání, tedy to, že pes zaštěká u plotu a upozorní, že jde někdo kolem. Nemyslím to, že v zahradě z nudy vyštěkává půl dne. Jak píše Milannn - některá plemena hlídají tímto způsobem, který je psu přirozený, jiná ani nehlesnou a sežerou tu pošťačku. Třeba i NO hlídá způsobem že se přiřítí s řevem k brance a pošťačce ukousne ruku, když ji nestihne včas vyndat. Můj samojed zaštěká, snad aby jsme věděli, že je tu poštáááá, ale kdyby ho přes branku začala hladit, bude nadšený.
lesnížínka
napsal(a):
No, jak se to vezme. Vyštěkávání je hlídání, tedy to, že pes zaštěká u plotu a upozorní, že jde někdo kolem. Nemyslím to, že v zahradě z nudy vyštěkává půl dne. Jak píše Milannn - některá plemena hlídají tímto způsobem, který je psu přirozený, jiná ani nehlesnou a sežerou tu pošťačku. Třeba i NO hlídá způsobem že se přiřítí s řevem k brance a pošťačce ukousne ruku, když ji nestihne včas vyndat. Můj samojed zaštěká, snad aby jsme věděli, že je tu poštáááá, ale kdyby ho přes branku začala hladit, bude nadšený.
V tom případě není co učit.Za plotem štěká prakticky každý pes a pokud Vám to stačí...
nexxi
napsal(a):
No nevím jak to máte vy na slovensku, ale my v česku tu máme tak geniální zákony, že to lítání podél plotu a řvaní je jedinej možnej legální způsob hlídání pozemku. možná je to v SK jinak, ale tu v ČR je zakusování zlodějů zakázáno.
Ještěže u nás na zahradě nefungují jen ty legální způsoby hlídání...
Ale zatím jsme nic nelegálního nezpůsobili, žádný "zářez na pažbě" není.
milannn
napsal(a):
Ještěže u nás na zahradě nefungují jen ty legální způsoby hlídání...
Ale zatím jsme nic nelegálního nezpůsobili, žádný "zářez na pažbě" není.
NO, k nám kdyby někdo vlezl... Snad by ho čuba zahrabala stejně jako oblíbenou kostičku!?! Na druhou stranu - já bych si to asi i klidně odseděla, když moje rodina a vše kolem je v naprostém bezpečí - hlídané 2 pastevci. Ploty označené nápisy i piktogramy pro negramoty po 3 metrech, nasvícení reflektory s pohybovými čidly, snímání kamerami. Co pro naši bezpečnost (a beztrestnost) můžu udělat víc? Jsme na konci obce, kolem bydlí i nepřizpůsobiví, sousedi opakovaně vykradení...
anonymx
napsal(a):
Vam jeste nikdo nerekl, ze varovne napisy by vam v pripade "sezrani" znacne pritizily protoze tim jednoznacne davate najevo, ze jste si vedoma ze jsou vasi psi nebezpecni.
Nápisy jsou schválené právníkem ve znění: Pozemek střežen psy + reálné foto. Nesmí být zmínka o zlém psovi apod.
Uživatel s deaktivovaným účtem

anonymx
napsal(a):
Vam jeste nikdo nerekl, ze varovne napisy by vam v pripade "sezrani" znacne pritizily protoze tim jednoznacne davate najevo, ze jste si vedoma ze jsou vasi psi nebezpecni.
Přesně, lepší jsou pouze tabulky s fotkou psa.