Zdravím všechny ve spolek,
mám takový dotaz, přítel přišel s nápadem jet na hory (on na lyže, já se víceméně flákat) i se psem (praštěná bordera). Což jsem mu bohužel letos musela odmítnout, kvůli práci, ale i tak mi to vrtá hlavou...
Jezdí tu někdo z vás lyžovat a bere psa s sebou? Samozřejmě mi nejde o to, tahat ho na sjezdovku, nejsem blázen, ale spíš o případné rady, kam tady v ČR vyrazit z pohledu penzionů/hotelů, kde psiska nevadí.
Případně, jak moc špatný je to nápad. :)
V případě, že bychom se rozhodli jet oba celodenně lyžovat, tak psíka samozřejmě nechám na týden rodičům, jelikož u nich stále bydlím i s hafanem.
Případně máte tu někdo nějaké veselé historky o psech a horách?
Já bych volila penzion, kde nevadí psi - předem bych si to zjistila od majitelů.
Mám takovou humornou příhodu se psem na horách - před x lety jsme měli naší fenu s sebou v zimě na Božím Daru. Ubytování bylo skromnější, na faře, na sjezdovku jsme ji nebrali.
Během našeho pobytu ale nastala doslova sněhová kalamita, během pár dnů nám zapadalo zaparkované auto. Nikdy by mě to nenapadlo, ale nastal problém, kde venčit psa, navíc menšího, který všude zapadne
Městečkem vedla jenom vyfrézovaná cesta pro auta a všude kolem sněhové valy a bariéry.
A pak už jenom upravené běžecké stopy nebo sjezdovky.
Takže nakonec to dopadlo, že fena vykonávala potřebu uprostřed hlavní silnice, já jsem zastavila dopravu a čekala s pytlíkem v ruce až bude hotovo
mishule
napsal(a):
mám takový dotaz, přítel přišel s nápadem jet na hory (on na lyže, já se víceméně flákat) i se psem (praštěná bordera). Což jsem mu bohužel letos musela odmítnout, kvůli práci, ale i tak mi to vrtá hlavou...
Jezdí tu někdo z vás lyžovat a bere psa s sebou? Samozřejmě mi nejde o to, tahat ho na sjezdovku, nejsem blázen, ale spíš o případné rady, kam tady v ČR vyrazit z pohledu penzionů/hotelů, kde psiska nevadí.
V případě, že bychom se rozhodli jet oba celodenně lyžovat, tak psíka samozřejmě nechám na týden rodičům, jelikož u nich stále bydlím i s hafanem.
Jezdíme takhle na hory léta. Já jsem lyžník, druhá půle nelyžník. Takže já se jdu flákat na sjezdovku a o on vyrazí se psem / se psema na výšlap. Za dva dny jsem celá hyn z toho, že oni jsou pohromadě a já ne, hodim lyže do lyžárny a vyrazím s nima na výlet. A taky se známýma. Jde to, zvlášť pokud je pes zvyklý na cizí prostředí a nebude mu vadit, vegetit na pokoji nějakou dobu sám. Jezdíme na dovolenou se psy v zimě, v létě.
http://www.dedenik.cz/2013/08/19/psi-esus-snehu-nejni-nikda-dost/.
Zrzavci
napsal(a):
Jezdíme takhle na hory léta. Já jsem lyžník, druhá půle nelyžník. Takže já se jdu flákat na sjezdovku a o on vyrazí se psem / se psema na výšlap. Za dva dny jsem celá hyn z toho, že oni jsou pohromadě a já ne, hodim lyže do lyžárny a vyrazím s nima na výlet. A taky se známýma. Jde to, zvlášť pokud je pes zvyklý na cizí prostředí a nebude mu vadit, vegetit na pokoji nějakou dobu sám. Jezdíme na dovolenou se psy v zimě, v létě.
http://www.dedenik.cz/2013/08/19/psi-esus-snehu-nejni-nikda-dost/.
Vidíte, pokud je "do Bedřicha" myšleno do Bedřichova u Liberce, tak to mám kousíček, tam to můžem otestovat denním dojížděním! Bydlíme v takovém tom ďolíku v Jizerkách, kde samozřejmě není nikdy sníh ani žádná sjezdovka.
mishule
napsal(a):
Vidíte, pokud je "do Bedřicha" myšleno do Bedřichova u Liberce, tak to mám kousíček, tam to můžem otestovat denním dojížděním! Bydlíme v takovém tom ďolíku v Jizerkách, kde samozřejmě není nikdy sníh ani žádná sjezdovka.
Jojo, Bedřichov řečený Bedřich , případně můžu doporučit penzion u Jarošů, tam mají psiska rádi (sami v majetku několika psů).
mishule
napsal(a):
My jezdíme každý rok lyžovat do Rakouska, psa samozřejmě bereme. :)
Stačí si najít ubytování kde pes nebude vadit.
Jediný problém co tam občas bývá, že při určitých podmínkách (určitá teplota atd.) se stává že se na tlapky strašně moc lepí sníh a tvoří přimrzlé strašně tvrdé hroudy, takže fenka po 5 minutách nemůže chodit - takže praktické botičky jsou občas pro nás nutností.