Take potkavate tolik lidi s nasvicenym modrym oblicejem jak intenzivne cumi do mobilu a prito jsou venku se psem? Ja hodne, i se stenaty borderek, ET cumi do mobilu, stene navolno, pak vzhledne a hleda psa, no mela jsem na jazyku proc si ho porizoval, ze mu na venceni staci mobil nebo tamagoci
My jsme zas za obvykle povazovani za podiviny co si povidaji sami pro sebe.. vencime spolu s mamkou ale deli nas nekolik desitek kilometru a telefonujem pres handsfree, ktery ale mame na uchu pod vlasama a taky se na nas lidi koukaj divne nebo se radej vyhnou.ale psy neztracime, mame kazda toho sveho na voditku.
nexxi
napsal(a):
My jsme zas za obvykle povazovani za podiviny co si povidaji sami pro sebe.. vencime spolu s mamkou ale deli nas nekolik desitek kilometru a telefonujem pres handsfree, ktery ale mame na uchu pod vlasama a taky se na nas lidi koukaj divne nebo se radej vyhnou.ale psy neztracime, mame kazda toho sveho na voditku.
Já se zeptám -(není to rýpání, to vůbec ne) - není ale člověk venku proto, aby byl s tím psem? Aby s ním něco podnikal? A ne s někým telefonoval?
Já jsem naopak za podivína proto, že když jdu se psy, věnuju se jim, hrajeme si, pracujeme, i jen tak prostě jsme. Ale pořád všichni na příjmu. Psi jsou navolno.
Pocvicit chodime na cvicak a tak.. ale u me je teda vetsina prochazek spis o tom ze psice je zaprazena v postroji, tahne si a ja rychle jdu. Psice vypada spokojene, doma se tahame o plysaky a tak.. a ja teda popravde bez tohodle denniho ritualu telefonatu s mamkou, uz nejak nemuzu byt. Na druhou stranu ano, uznavam, ze my s psici primarne tahame a behame a tlapkame. Klidne i tri a vic hodin denne.
nexxi
napsal(a):
Pocvicit chodime na cvicak a tak.. ale u me je teda vetsina prochazek spis o tom ze psice je zaprazena v postroji, tahne si a ja rychle jdu. Psice vypada spokojene, doma se tahame o plysaky a tak.. a ja teda popravde bez tohodle denniho ritualu telefonatu s mamkou, uz nejak nemuzu byt. Na druhou stranu ano, uznavam, ze my s psici primarne tahame a behame a tlapkame. Klidne i tri a vic hodin denne.
A není lepší (fakt to prosím neberte jako rejpání, vůbec ne) být s tím psem mnohem víc intenzivněji, než tak jak píšete? Víte ono se to pak příšerně krásně projeví na vašem vztahu,. Vy poznáte líp jeho, on vás. Naučíte se spolupracovat. Víc si porozumíte, víc se na sebe můžete spolehnout.
Cvičák je fajn, to jo, ale cvičít je důležitý hlavně v reálu, aby vás pes bral, vnímal a chápal právě tam, v tom reálu. Pro mě je vodítko příííííšernej opruz. Chci aby na moje psy bylo spolehnutí a nemuseli na tom špagátě být. Jsou pak mnohem svobodnější, spokojenější, uvolněnější. Pokud pesan nejde pustit celou procházku, tak se určitě najde místo, kde to jde. A tam se mu můžete intenzivně věnovat. Věřte mi, že to hodně ocení. To že si budete hrát, budete spolu něco kutit.
Neberu jako rejpani.. kazdy mame to traveni volnyho casu nastaveny jinak my zas takrka denne travime vecery spolecnym gaucingem kdy ja si ctu a psice v ruznych krkolomnych polohach lezi pritulena na me atd. Navic kdyz vidim jak moc rada taha, dokince tak, ze kdyz vidi postroj a zacne nadsene pobihat a nedockave poknouravat at uuuuuz jdem, za tahu se na me obraci a vylozene se usmiva.. tak si myslim, ze nestastna nebude
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak to u mě je při venčení všechno kromě psa tabu. Je to samostatně uvažující tvor, takže oči na šťopkách a pořád hlídám. Už mockrát se stalo, že lidi, kterém znám 2 roky a "vidím" je minimálně jednou za týden, jsem potkala bez psa a neměla tušení, kdo mě to zdraví. Rozsvítilo se mi jen díky tomu, že pes je běžel přivítat.
nexxi
napsal(a):
Neberu jako rejpani.. kazdy mame to traveni volnyho casu nastaveny jinak my zas takrka denne travime vecery spolecnym gaucingem kdy ja si ctu a psice v ruznych krkolomnych polohach lezi pritulena na me atd. Navic kdyz vidim jak moc rada taha, dokince tak, ze kdyz vidi postroj a zacne nadsene pobihat a nedockave poknouravat at uuuuuz jdem, za tahu se na me obraci a vylozene se usmiva.. tak si myslim, ze nestastna nebude
Nene, to jsem nemyslela, že by byla nešťastná. Vůbec ne. Jen jsem chtěla ukázat i jiný možnosti. ale pochopitelně, je na každý, co si vybere.
Já třeba venčení vnímám tak, že je to čas toho psa, tedy jsem tam pro něj, nejdu jen tak. On je velkou dobu doma sám, spí. čeká na mě. A když přijdu a jdeme ven, maximalisticky se mu věnuju, abychom využili ten čas, kdy můžeme být spolu.
Tak nějak jsem si vzpomněl na tento obrázek...
když vidím, jak lidi dělají spoustu činností, ale všichni s mobilem na uchu..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Jojo a pak se hrozně divý, že pes je v háji nebo na něj někdo volá, ať si psa připne...
kobylatko
napsal(a):
Telefon používám venku maximálně na focení a mám ho s sebou kdyby náhodou... Jinak mám snad oči i na zadeli .
Jo, tlf s sebou kdyby něco, to jsem se musela naučit (a dodnes občas zapomenu a pak si nadávám), protože se mi stalo, že si mi pes v polích hnusně rozříznul nohu. Od té doby se snažím ho mít s sebou, to máte pravdu. A taky mám psy pořád na očích (což je teď, když je tma a oni jsou díky svý zrzavý barvě neviditelní, dost fuška . Černýho psa uvidíte ve tmě spíš, než zrzavýho. Ten opravdu splyne a zneviditelní. Oni jsou v pohodě, poslušní, spolehlivý, ale jednak je mám ráda pod dohledem kvůli jejich bezpečí, abychom někoho neotravovali a v neposlední řadě, abych po nich uklidila.