Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.12.2015 00:40
nBETAn

XXX.XXX.31.181

Ahoj,

prosím jaké máte zkušenosti s tímto plemenem? Myslím osobní zkušenosti - ne, že jste landseera potkali nebo ho mají sousedé. Spíš myslím zkušenosti skutečného pejskaře, který si toto plemeno zvolil záměrně, vychovává ho a věnuje se mu (tedy ne někdo, kdo ho má pouze na zahradě a rozčiluje se, že na té zhradě hrabe). Také prosím nesrovnávat s novofundlandem, je to samostatné plemeno, tak proč je srovnávat. Myslím, že právě toto srovnání jim dost škodí. Dělají se z nich pomalu agresivní psi, kteří jsou dominantní a jenom se perou (četla jsem už pár diskuzí, ale nějak mi to nesedí) Mají však ve standardu napsané něco celkem jiného, landseer se řadí lmezi mírumilovná a snadno zvladatelná plemena, stejně tak na stránkách chovatelských stanic, používají se na canisterapii a vysloveně se píše, že se dobře snáší s jinými psy i zvířaty. Psi - samci - můžou mít vždy problémy s dominancí (a to i toy plemena - ta mají problémy dokonce častěji). Tak jak to tedy je, čemu věřit?

Také se chci zeptat na velikost, byli jsme se podívat na výstavě (2x), ale jednou jsme landseera potkali jenom jednoho a byl nějaký maličký, až nás to překvapilo, podruhé už jsme viděli i "normálně" velké, ale nebyla příležitost se bavit s chovateli. Přecejenom je landseerů u nás ještě hrozně málo a tak asi zajedeme na klubovou výstavu. Ale není to jediné plemeno, o kterém uvažujeme, tak se předem ptám i tady. Ještě jak je to s úpravou srsti? A opravdu potřebuje velký pozemek? Viděla jsem jednoho landseera dokonce žijícího v bytě. Já mám na chov psů v bytě pozitivní názor, navíc v bytě mají lidé i ohaře nebo jiná vysloveně pracovní plemena, tak proč ne landseera? Já si ho do bytu opravdu pořídit nemůžu (máme 1+kk), ale stavíme domeček a tak se pomalu rozhlížíme po velkém psovi a landseer nás naprosto učaroval,

Díky

21.12.2015 16:11
anonymx

XXX.XXX.132.12

Ackoliv znam fundlaky, pokukovala jsem po landserech. Nedivte se, ze je lide srovnavaji. Jsou dost podobni i povahove. To ze se perou je obvykle zavineno vychovou. Vetsinou jsou to sebevedomi psi, vedomi si sve sily a velikosti. Jsou dost palicati a chce to obrovskou duslednost, trpelivost a more lásky od prvniho dne. Co ho naucite spatne uz nikdy poradne nenapravite. Jeste ze skutecne netrpi anorexii. Navic je problem velikost a sila. Fyzicky s nim nezmuzete nic. Pokud ho jako stene nenaucite na 1000-% chodit na voditku a privolani, budete trpet. Pohyb na zahrade mu nestaci ani omylem. V byte trpi. Pece o srst je pomerne narocna v dobe linani. Tenisovy loket a mozoly. Jinak staci bezne udrzovaci cesani.

Neregistrovaný uživatel

31.12.2015 18:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25

Jedna fenka tohoto plemene byla vycvičena jako vodící pes. Byla to, samozřejmě, výjimka, speciální přání pána, kterému se vyhovět dalo. Byla výborná, tedy po výcviku. Samotný výcvik trval déle, než u klasických plemen na tuto práci, protože byla občas svéhlavá a nechtěla se vždy podřídit. To je jen takový malý poznatek s jednou fenkou. Jinak je neznám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík