Délka vodítka a stopovačky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.12.2015 22:57
Clayton

XXX.XXX.104.9

Krásný večer,
Chtěla bych se zeptat, jaká je podle vás nejideálnější délka stopovačky, když ji používáte na stopování (NIKOLIV k nácviku přivolání!).Jestli stačí 10 metrů nebo je lepší čím víc, tím líp, tj.i 20 metrů.
Pak by mě ještě zajímalo, jak dlouhé vodítko na obrany.Vím, že se vyrábí speciální 4 metrové, ale někdo říká, že je to zbytečně dlouhé a používá 2,5 metru.
Jde mi o vaše zkušenosti, co se komu víc osvědčilo a moc všem děkuji.

Neregistrovaný uživatel

26.12.2015 23:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Clayton napsal(a):
Krásný večer,
Chtěla bych se zeptat, jaká je podle vás nejideálnější délka stopovačky, když ji používáte na stopování (NIKOLIV k nácviku přivolání!).Jestli stačí 10 metrů nebo je lepší čím víc, tím líp, tj.i 20 metrů.
Pak by mě ještě zajímalo, jak dlouhé vodítko na obrany.Vím, že se vyrábí speciální 4 metrové, ale někdo říká, že je to zbytečně dlouhé a používá 2,5 metru.
Jde mi o vaše zkušenosti, co se komu víc osvědčilo a moc všem děkuji.

Délka stopovačky je daná zkušebním řádem - 10 metrů, ale v treninku většina lidí používá kratší (třeba 4-5m).
Na obrany je u lepší to delší vodítko, protože jde použít na úvaz, i na nácvik útěku na vodítku (tzv. do trojuhelníku). Když máte hotovýho psa, tak už vám stačí obyč vodítko nebo couračka, ale pokud psa všechno učíte, tak se bez dlouhýho vodítka neobejdete.

26.12.2015 23:55
Clayton

XXX.XXX.104.9

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Délka stopovačky je daná zkušebním řádem - 10 metrů, ale v treninku většina lidí používá kratší (třeba 4-5m).
Na obrany je u lepší to delší vodítko, protože jde použít na úvaz, i na nácvik útěku na vodítku (tzv. do trojuhelníku). Když máte hotovýho psa, tak už vám stačí obyč vodítko nebo couračka, ale pokud psa všechno učíte, tak se bez dlouhýho vodítka neobejdete.

Moc děkuji...

27.12.2015 14:50
Sapp

XXX.XXX.224.129

Na stopování 10m, na obrany 5m(pořídila jsem 5m lanovou stopovačku) - tu jsem využila i na nácviku stop, třeba při obrysovém čtverci, než jsem přešla na dlouhou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík