HELENA73

XXX.XXX.93.102
MAM 5FENKU JOKSIRA ZACALA MIT PRUJEM ZVRACI BYLA JSEM NA VETERINE JE TO OTRAVA CHODIME OBDEN NA INJEKCE POKAZDY DOSTANE 2 ALE NECHCE ZRAT JEN LEZI NEKDY SE PROJDE MALINKO A HNED VLEZE DO PELECHU MUSIM DO NI ALSPON NECO DOSTAT VUBEC NIC NECHCE ALSPON TROCHU PORADI NEKDO
HELENA73
napsal(a):
MAM 5FENKU JOKSIRA ZACALA MIT PRUJEM ZVRACI BYLA JSEM NA VETERINE JE TO OTRAVA CHODIME OBDEN NA INJEKCE POKAZDY DOSTANE 2 ALE NECHCE ZRAT JEN LEZI NEKDY SE PROJDE MALINKO A HNED VLEZE DO PELECHU MUSIM DO NI ALSPON NECO DOSTAT VUBEC NIC NECHCE ALSPON TROCHU PORADI NEKDO
Poradit Vám měli na té veterině, ne? Jinak - pokud to není z nějakého důvodu kontraindikováno - tak třeba stříkačkou do ní se snažit dostávat hlavně tekutiny (vodu), nejlépe s Glukopurem, který dodá cukr, a tím pádem energii. Dobré jsou také Nutridrinky - určené normálně pro lidskou spotřebu - opět nabušené energií, buď jsou obyčejné, anebo proteinové se zvýšeným pbsahem bílkovin. Ale finální rada musí být od veta.
Nam se fenka v 1 roce taky otravila, sezrala granulovane hnojino, doted nevime zda jed na slimaky nebo jine svinstvo, ale druhy den v noci zavla zvracet hnedou hnusnou vodu snad 10x tak jsme jeli na veterinu, tam ji dal injekce, dal nam domu antibiotika a probiotic.pastu na spraveni zaludku a aby se trochu ten zaludek srovnal, prvni den byla hruza, klepala se nemohla ani vstat, ale cerstvy vzduch ji delal dobre tak jsem s ni proste sedela venku :) prvni den nechtela nic, ani piskoty nic.druhy den jsem ji udelaka jeji oblibene ryzi a kureci a zalila ji to vyvarem.staci kdyz sezere aspon neco, nebo vypije vyvar.. A zkuste tu probiotickou pastu.
HELENA73
napsal(a):
Najdôležitejšie je aby pila, bez žrádla pár dní vydrží, ale bez vody nie. Ak nepije tak jej treba dať infúzie ale to by snáď už veterinár naordinoval ak by bolo treba.
HELENA73

XXX.XXX.93.102
NAŠE ODOLAVA VŠEMU I CO DŘIV MILOVALA.
HELENA73

XXX.XXX.93.102
ZKOUŠIM TEN GLUKOPUR ALE MOC JI TO NEŠMAKUJE DAVAM STŘIKAČKOU VETERINAŘ DAVA OBDEN INJEKCE ALE HLAVNĚ ŽE TOHLE DOKAŽOU UDĚLAT PSOVI KTERY NIKOMU NEUBLIŽIL A JE TO JAKO DITĚ DĚKUJI VŠEM ZA RADU A ZKUSIM TO Z RUKY NIC NECHCE ANI NAMKY CO MNELA RADA JEN LEŽI A KDYŽ JDU KRMIT TAK OTAČI HLAVU A NECHCE SYN JI DAL KUŘ.MASIČKO A NIC NĚKDO PORADIL AKTIVII TAK UVYDIM
Uživatel s deaktivovaným účtem

HELENA73
napsal(a):
ZKOUŠIM TEN GLUKOPUR ALE MOC JI TO NEŠMAKUJE DAVAM STŘIKAČKOU VETERINAŘ DAVA OBDEN INJEKCE ALE HLAVNĚ ŽE TOHLE DOKAŽOU UDĚLAT PSOVI KTERY NIKOMU NEUBLIŽIL A JE TO JAKO DITĚ DĚKUJI VŠEM ZA RADU A ZKUSIM TO Z RUKY NIC NECHCE ANI NAMKY CO MNELA RADA JEN LEŽI A KDYŽ JDU KRMIT TAK OTAČI HLAVU A NECHCE SYN JI DAL KUŘ.MASIČKO A NIC NĚKDO PORADIL AKTIVII TAK UVYDIM
Zkuste sehnat kozí kolostrum.
HELENA73

XXX.XXX.93.102
A JAK SE JMENUJE TO MI NAŠ VETERINAŘ NENABIT MAME 4 INJEKCI PO 2 A JE TO STEJNY.

HELENA73
napsal(a):
A JAK SE JMENUJE TO MI NAŠ VETERINAŘ NENABIT MAME 4 INJEKCI PO 2 A JE TO STEJNY.
Zeptejte se veterináře, ať Vám dá kontakty na chovatele koz ve Vašem okolí, obvolejte je a třeba budete mít štěstí, spousta chovatelů si kolostrum zamražuje.
HELENA73

XXX.XXX.93.102
Nežere leži krmi střikačkou dnes jsem si všimla že ma jazyk trochu venku a špička je nafialova.
HELENA73
napsal(a):
Nežere leži krmi střikačkou dnes jsem si všimla že ma jazyk trochu venku a špička je nafialova.
A čo vám vlastne naordinoval veterinár? Stav ktorý popisujete je tak na pobyt na klinike pod stálim dohľadom veterinára. Ak sa to za 5 dní nezlepšilo tak by som už bola na inej klinike.
HELENA73

XXX.XXX.93.102
Ano dal.
HELENA73

XXX.XXX.93.102
Moje fena jokšira zvracela, byla malatna nežrala krmila jsem střikačkou několikrat jsem s ni byla u doktora ktery povidal je otravena daval ji obden injekce hodne telefonatu ze se to nelepši a pořad jen daval injekce a stale nic krev nebral proste nic pes stale vracel a po 14 dnech mi uhynula to uš ani nechodila vubec zadne vyšetřeni jen injekce kdyz jsem chtela ject k vzdalenějši doktorce tak to nevydrzela nechala jsem u doktorky udelat pitvu a zjistila ze mnela zanet delohy a pak ji selhaly ledviny stacilo vzit krev a udelat pry sono to se pozna i z krve ona by hned dala kapacku krev vzala a dal ptala se na veci ktery vubec doktor se neptal kdyz jsem mu volala ze nemam psa a na co umrela tak se tomu divyl ze jsem mu ji mnela privest na pitvu aby se predsvetsil ze to byla deloha a jeste mi rekl ze umiraji mimina, deti, mladi lidi a stari lidi a ze muzu mit dobry pocit ze jsem neco pro ni udelala a ze tohle pro ne jina vec a radil mi co sni mam delat a ze to mu radily jiny lidi ale von nevedel nic nevim jak takovy doktori kterym verite muzou lecit na radu doktorky mnenim doktora a kdyz zvraci neco tmaviho je to krev to nam taky rekla dekuji lidem ktery tohle cetly ale psa jsem pochovala po pitve se zjistilo ze mnela zanet delohy a pak ji selhaly ledviny po TYDLE ZKUSENOSTI MNENIM DOKTORA I KDYZ JE DOST DALEKO UMRELA ZBYTECNE STACILO VZIT JEN JENNNNNN KREV A MOHLA ZZZZIIITTT A NE ZE BYLA OTRAVENA JAK NAM TVRDIL

Njn, otrava je u některých veterinářů velmi oblíbená diagnóza od stolu. Bohužel.

napsal(a):
Njn, otrava je u některých veterinářů velmi oblíbená diagnóza od stolu. Bohužel.
Psala jsem příspěvek k otravě rtw ( tam tedy z.děl. nehrozí ), měl přijít sem.
Okamžitě jeďte se psem na nějakou větší veterinární kliniku, kde ho pořádně vyšetří a dají ho na kapačku. V tomto stavu se obávám, že Vám dlouho nepřežije. Nám tedy ve Stodůlkách dali psa s podezřením na otravu na infuze hned a až po výrazném zlepšení stavu nás pustili domů, druhý den kontrola atd. Tento postup s injekcemi a psem v kritickém stavu se mi nějak nezdá.
HELENA73
napsal(a):
Moje fena jokšira zvracela, byla malatna nežrala krmila jsem střikačkou několikrat jsem s ni byla u doktora ktery povidal je otravena daval ji obden injekce hodne telefonatu ze se to nelepši a pořad jen daval injekce a stale nic krev nebral proste nic pes stale vracel a po 14 dnech mi uhynula to uš ani nechodila vubec zadne vyšetřeni jen injekce kdyz jsem chtela ject k vzdalenějši doktorce tak to nevydrzela nechala jsem u doktorky udelat pitvu a zjistila ze mnela zanet delohy a pak ji selhaly ledviny stacilo vzit krev a udelat pry sono to se pozna i z krve ona by hned dala kapacku krev vzala a dal ptala se na veci ktery vubec doktor se neptal kdyz jsem mu volala ze nemam psa a na co umrela tak se tomu divyl ze jsem mu ji mnela privest na pitvu aby se predsvetsil ze to byla deloha a jeste mi rekl ze umiraji mimina, deti, mladi lidi a stari lidi a ze muzu mit dobry pocit ze jsem neco pro ni udelala a ze tohle pro ne jina vec a radil mi co sni mam delat a ze to mu radily jiny lidi ale von nevedel nic nevim jak takovy doktori kterym verite muzou lecit na radu doktorky mnenim doktora a kdyz zvraci neco tmaviho je to krev to nam taky rekla dekuji lidem ktery tohle cetly ale psa jsem pochovala po pitve se zjistilo ze mnela zanet delohy a pak ji selhaly ledviny po TYDLE ZKUSENOSTI MNENIM DOKTORA I KDYZ JE DOST DALEKO UMRELA ZBYTECNE STACILO VZIT JEN JENNNNNN KREV A MOHLA ZZZZIIITTT A NE ZE BYLA OTRAVENA JAK NAM TVRDIL
To snáď ani nie je pravda že takíto ľudia môžu robiť veterinárov
Bohužiaľ sú takí všade a preto každému doporučujem nájsť si jedného dobrého veterinára na ktorého budete mať referencie a je na neho spoľah 24h denne (väčšina zodpovedných veterinárov má za seba aj náhradu v prípade že nie je k dispozícii čiže hocikedy potrebujete pomoc tak ju zoženiete) a nie keď je už zle tak ísť na blint k prvému debilovi. A potom druhá vec, že každý kto má zvieratko musí byť tiež tak trocha veterinár, keď môjmu psovi niečo je tak si pozisťujem okolo toho všetko čo sa dá a vypytujem sa aj veterinára, vždy viem čo mu presne diagnostikoval, aké lieky dostal a v prípade že sa mi niečo zmení či už k lepšiemu alebo horšiemu tak ja som tá čo si to musí všimnúť a dôležité je to veterinárovi presne popísať.
Vášho psíka mi je ľúto, mali by ste zverejniť meno toho "šikovného" doktora aspoň ako výstrahu pre ostatných

tarantel
napsal(a):
Okamžitě jeďte se psem na nějakou větší veterinární kliniku, kde ho pořádně vyšetří a dají ho na kapačku. V tomto stavu se obávám, že Vám dlouho nepřežije. Nám tedy ve Stodůlkách dali psa s podezřením na otravu na infuze hned a až po výrazném zlepšení stavu nás pustili domů, druhý den kontrola atd. Tento postup s injekcemi a psem v kritickém stavu se mi nějak nezdá.
Té fenečce už nepomůžou ani na větší klinice...

mgtka
napsal(a):
Je dobré, pokud si člověk není jistý zda-li jeho doktor postupuje správně, nezávazně prokonzultovat stav s jiným veterinářem.
Zejména starší veterináři (neříkám všichni) třeba nesledují aktuální trendy v diagnostice nebo léčbě a jedou si svou starou školu.
Musím se zastat starších veterinářů. Kopíruji sem příspěvek, který jsem dala vedle k otravě rtw.
Já nevím, jestli je to jen na změnu veterináře, jestli to není na stížnost na vet.lékařské komoře.
U fenky by měl možnost zánětu dělohy předpokládat. Kdysi jsem šla s fenou k veterináři se stejnými příznaky, já si myslela zkažený žaludek, zánět střev. Veterinář dal antibiotika a zároveň nás chtěl objednat na histerektomii ( nevíte, co jsem si o něm myslela ! ). Bylo to 20.12. a 31.12. jí operoval obrovskou pyometru a zachránil ji.
Chci tím říct, že dobrý veterinář umí diagnostikovat a u feny i při příznacích york feny, mohl problém dělohy předpokládat.
Byl to dost starší veterinář, praktik a velmi dobrý diagnostik.
HELENA73

XXX.XXX.93.102
MOJE FENKA ZEMŘELA PŘESNÉ NA SILVESTRA 31:12 2015 DOKTOR TO BRAL S KLIDEM JAK POVIDAL UMIRAJI MIMINKA, MALE DETI, MLADI LIDI A STARY LIDI A ZE MUŽU MIT DOBRY POCIT ZE JSEM NECO UDELALA PRO NI NA TOHLE NIKDY NEZAPOMENU U NAS POVIDALY V PRACI ZE TO BERE KUS ZA KUS ALE ZE VY K TOMU MATE HODNE VELKY VYTAH A JAKO DITE TO MATE KTERY SE PRIJDE POMAZLIT KDYZ VAS NECO TRAPI LEHNE SI K VAM, BRANI VAS JE TO PORAD ZIVY HLAVNE TO PRAZDNY MISTO V SRDCI NAS VSECH A JEJI SESTRY KTERA SI TET ANI NELEHNE DO PELECHU KTERY JE VYPRANY ZASTAVI SE OCICHA A ODEJDE DRIV TAM SPOLU SPALY VSUDE JI HLEDA A TEN DEN PLAKALA A STRKALA DO NI TO SE VRYJE DO PAMETI HNED JSME ZMENILY DOKTORA HLEDAME NOVEHO PEJSKA K NI PORAD HLEDA A ZE DELALA PITVU JINA DOKTORKA A TA TO POTVRDILA ZE TO BYL ZANET DELOHY A ON ZE TOMU NEVERI A ABYCH JI PRIVEZLA K NEMU ZE JI UDELA NOVOU PITVU A ZE SE PODIVA ON SAM TAK NA TO JSEM NEPRISTOUPILA POCHOVALA JSEM SI JI NA ZAHRADE
HELENA73
napsal(a):
MOJE FENKA ZEMŘELA PŘESNÉ NA SILVESTRA 31:12 2015 DOKTOR TO BRAL S KLIDEM JAK POVIDAL UMIRAJI MIMINKA, MALE DETI, MLADI LIDI A STARY LIDI A ZE MUŽU MIT DOBRY POCIT ZE JSEM NECO UDELALA PRO NI NA TOHLE NIKDY NEZAPOMENU U NAS POVIDALY V PRACI ZE TO BERE KUS ZA KUS ALE ZE VY K TOMU MATE HODNE VELKY VYTAH A JAKO DITE TO MATE KTERY SE PRIJDE POMAZLIT KDYZ VAS NECO TRAPI LEHNE SI K VAM, BRANI VAS JE TO PORAD ZIVY HLAVNE TO PRAZDNY MISTO V SRDCI NAS VSECH A JEJI SESTRY KTERA SI TET ANI NELEHNE DO PELECHU KTERY JE VYPRANY ZASTAVI SE OCICHA A ODEJDE DRIV TAM SPOLU SPALY VSUDE JI HLEDA A TEN DEN PLAKALA A STRKALA DO NI TO SE VRYJE DO PAMETI HNED JSME ZMENILY DOKTORA HLEDAME NOVEHO PEJSKA K NI PORAD HLEDA A ZE DELALA PITVU JINA DOKTORKA A TA TO POTVRDILA ZE TO BYL ZANET DELOHY A ON ZE TOMU NEVERI A ABYCH JI PRIVEZLA K NEMU ZE JI UDELA NOVOU PITVU A ZE SE PODIVA ON SAM TAK NA TO JSEM NEPRISTOUPILA POCHOVALA JSEM SI JI NA ZAHRADE
No to by mě zajímalo, co by ten "úžasnej" doktor při té druhé pitvě chtěl "objevit"! Pyometru by asi opravdu nijak "nezaretušoval"! Také by mě zajímalo, zda by tu pitvu udělal zadarmo...to asi ne, že?
Celé mi to připadá tak na stížnost na komoru!
No, Vám hodně síly a pokud na to máte (psychicky, finančně), tak pořiďte nového pejska/fenku. Mně to vždy pomohlo. Držte se!
HELENA73
napsal(a):
To je mi opravdu líto.
Až se s bolestivou ztrátou vyrovnáte a budete chtít další štěně, koukněte do útulků a udělejte dobrý skutek. Dejte lásku a domov někomu, koho nikdo nechce. Budete mít nového kamaráda a ještě dobrý pocit, že jste někomu pomohla.
HELENA73

XXX.XXX.93.102
CHci se svami podělit o radostnu zpravu od děti jsem dostala nove štěně jokšira uš jsme se přihlasily hned k vzdalenějši doktorce i mistnimu uš nepudu na to co mi provedl s fenkou a pak na ty slova co mi řekl a vzali jsme i tu starši sestru co zustala po ZUZCE a nestačila jsem se divit prohlidla ji nabrala krev a ma neco se štitnou žlazou slinta a špatne polika ten dřivějši doktor kdyz jsem mu to povidala tak řikal že je to normani ta nova ji dala leky ktere ji davam a je po slintani 5 let k němu jsme chodily a stačilo vzit male krev a předepsat leky a on že je to normalni on umi jenom očkovat a kastrakci jinak nic jak je něco jineho tak uš nevi seznamily jsme se u ove doktorky v čekarně s panem ktery ma 13letyho kocoura pochazi blizko ČB kdyz mu kocour onemocněl před 5 lety řekly mu at ho necha utratit a on si našel telefon na tuto doktorku a ta mu ho vykuryrovala a kocour ješte žije a ma se k světu na svuj věk tak jsem rada i chovani ty doktorky k zviřatum je uplně jine než u toho doktora na co se všechno ptala na to jsme vudec nebyly zvykle mala dostala včeličku a je to jak černa čara lita neni k zastaveni ta tet starši par dni na ni vrcela a uš e vše v pořadku naučila i lest na postel i skakat z ni během 2 dnu je to zase ZUZKA

HELENA73
napsal(a):
CHci se svami podělit o radostnu zpravu od děti jsem dostala nove štěně jokšira uš jsme se přihlasily hned k vzdalenějši doktorce i mistnimu uš nepudu na to co mi provedl s fenkou a pak na ty slova co mi řekl a vzali jsme i tu starši sestru co zustala po ZUZCE a nestačila jsem se divit prohlidla ji nabrala krev a ma neco se štitnou žlazou slinta a špatne polika ten dřivějši doktor kdyz jsem mu to povidala tak řikal že je to normani ta nova ji dala leky ktere ji davam a je po slintani 5 let k němu jsme chodily a stačilo vzit male krev a předepsat leky a on že je to normalni on umi jenom očkovat a kastrakci jinak nic jak je něco jineho tak uš nevi seznamily jsme se u ove doktorky v čekarně s panem ktery ma 13letyho kocoura pochazi blizko ČB kdyz mu kocour onemocněl před 5 lety řekly mu at ho necha utratit a on si našel telefon na tuto doktorku a ta mu ho vykuryrovala a kocour ješte žije a ma se k světu na svuj věk tak jsem rada i chovani ty doktorky k zviřatum je uplně jine než u toho doktora na co se všechno ptala na to jsme vudec nebyly zvykle mala dostala včeličku a je to jak černa čara lita neni k zastaveni ta tet starši par dni na ni vrcela a uš e vše v pořadku naučila i lest na postel i skakat z ni během 2 dnu je to zase ZUZKA
Hodně štěstí s novým štěňátkem! A je dobře, že jste našli pořádnou veterinářku, přeji Vám se Zuzkou vše nejlepší!
HELENA73
napsal(a):
Radost s Vámi sdílím, ale...příště pište s diakritikou. Mám problémy Váš příspěvek přečíst.