Dobrý den,
mám dvě feny - skoro 9tiletou NO a 8letou SAO. Obě byly ze zdr. důvodů před rokem vykastrovány. Obě feny jsou přes noc v domě, přes den na zahradě. Poslední dobou mám problém s NO, která začala zdrhat ze zahrady k sousedům, vždycky rozplete plot na jiném místě. Dělá to i v době, kdy je někdo doma.
Jedna možná příčina je, že se tam zdrhá vykadit, protože jsme tam našli množství bobků Naši zahradu pravidelně čistíme. Nevím, co by jí mohlo vadit? Jestli přítomnost druhé feny? Jak jinak lépe zahradu (trávu) vyčistit, než sběrem, nevím. Začala to dělat až po vykastrování. Nevíte co s tím?
Se sousedem jsme již domluveni, stavba nového bytelnějšího plotu je už naplánovaná na jaro, zatím se snažíme jí v tom zabránit kari sítěma, ale vždycky najde nějakou skulinu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neporadím vám, ale můj pes by se "doma" nevykakal, i kdyby měl snad prasknout. Ani v celkem velkém parku před kanceláří, celé to bere za svojí zahradu a odevzdat bobek musíme chodit dál. :).
Ollie: no ale před tím 8 let normálně na zahradě kadila..
Na procházku chodíme denně, cvičíme poslušnost, hlavolamy, aporty. Utekla i ráno, když jsem je pustila na zahradu a asi za 5 minut jsem jim nesla snídani. Opravdu mi přijde, že tam utekla se vyvenčit. Jinak nevím, proč by utíkala před snídaní, když jsou na ní zvyklé..