wejka
napsal(a):
Dobry den, je neco cim muzu fence pomoct od nalitych ceciku?ma 2mes po harani, takze opet faleska, zatim bez jinych potizi a z ceciku nic nevymacknu.
Rodičů fenka na to také trpí. Veterinář jim jen doporučil sebrat všechny hračky (aby neměla pocit, že má štěňata, neměla co nosit atd.), a nějak přehnaně se s ní nemazlit a i snížit krmnou dávku. Ale osobně mám psy takže nevím.
wejka
napsal(a):
No ona si prave hracky ani netaha, zadne jine priznaky falesky, jen ty teple ceciky no.kazdopadne se budu radit s vet.o kastraci, zatim 2x harala a vzdy mela falesku..a jeste se zeptam, v prosinci mela jit na vzteklinu, tak to chci posunout, je v tom nejaky problem?:).
A nemůže to být teda i něco jiného než faleška?
Jinak s posunutím očkování by neměl být problém. Jelikož mám dva psy, tak jsem to jednomu posunula asi o dva měsíce, aby jsme jezdili s oběma najednou, a i vet říkal, že úplně v pohodě
Dobry den, tak mame falesku docela rozjetou dnes jsme sli na prochazku a kdyz jsme se oddalovali od baraku, zacla knourat a couvat zpet, chvilema jsem se bala ze mi vezme roha tak sla na voditko a pustila jsem ji az v lese, obcas si knourla-doma je to horsi.chodi, hleda..nasadili jsme suchou ryzi se zeleninou a jen polovicni porci..no mam z ni depky akorat ten nas pesan, kdyz fenka zacne knourat zacne lizat ucho a pusinkovat ji, ona se necha..myslite ze to mam zakazat?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Přemýšlela si nad kastrací?
Bys měla klid a fena taky...
wejka
napsal(a):
Dobry den, je neco cim muzu fence pomoct od nalitych ceciku?ma 2mes po harani, takze opet faleska, zatim bez jinych potizi a z ceciku nic nevymacknu.
Nemačkat, nesahat na ně, ubrat kalorií v krmení, přidat zábavy, uklidit hračky, moc nerozmazlovat, spoustu procházek - venku je zima, to také pomůže. Nenechat si radit zbytečné kastrace.
scylla
napsal(a):
Nemačkat, nesahat na ně, ubrat kalorií v krmení, přidat zábavy, uklidit hračky, moc nerozmazlovat, spoustu procházek - venku je zima, to také pomůže. Nenechat si radit zbytečné kastrace.
Zbytecne?vzdyt 2x harala a vzdy mela falesku a snasi to opravdu spatne..bojim se ruznych svinst pocinaje zanetem konci rakovinou..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
wejka
napsal(a):
Zbytecne?vzdyt 2x harala a vzdy mela falesku a snasi to opravdu spatne..bojim se ruznych svinst pocinaje zanetem konci rakovinou..
Scyllu v tomhle neber vážně, je zaujatá proti kastracím...
Dle mě to zbytečně není, po každém hárání faleška, je prostě trápení tebe i feny...
Nech jí vybrat, zbavíš se falešky, nádorů, pyometry... atd...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Scyllu v tomhle neber vážně, je zaujatá proti kastracím...
Dle mě to zbytečně není, po každém hárání faleška, je prostě trápení tebe i feny...
Nech jí vybrat, zbavíš se falešky, nádorů, pyometry... atd...
Dost jsem si o tom prave cetla a priklanim se ke kastraci..akorat nevim, zda nechat odebrat jak vajecniky tak i delohu?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
wejka
napsal(a):
Dost jsem si o tom prave cetla a priklanim se ke kastraci..akorat nevim, zda nechat odebrat jak vajecniky tak i delohu?
Vybrat celé a máš to po jistotě...
wejka
napsal(a):
To se dělá? A nevzít co? Máme peklo se sousedovic fenkou, které vzali asi jen dělohu a vaječníky má, nebo jí tam jen zapomněli kus vaječníku(ani majitelka neví) a fenka hárá snad co dva měsíce, psi kolem lítají, demolují ploty, přechcávají barák a stejně tak ona...právě před dvěma hodinama už byla zase u nás, samozřejmě skrz plot
wejka
napsal(a):
Zkuste s faleškou pracovat, dá se to. Můžete objednat bachovky od Markéty Tomanové, www.umarkety.cz má s nimi dobrou úspěšnost.
Kastrace s sebou nese možná dost závažná zdravotní rizika, takže když kastrace, tak jen ze závažných zdravotních důvodů.
scylla
napsal(a):
Zkuste s faleškou pracovat, dá se to. Můžete objednat bachovky od Markéty Tomanové, www.umarkety.cz má s nimi dobrou úspěšnost.
Kastrace s sebou nese možná dost závažná zdravotní rizika, takže když kastrace, tak jen ze závažných zdravotních důvodů.
Kdyz me to momentalne s jejim stavem prijde cekani na nejakou pohromu, zanet atd..ja verim, ze ty bachovky mohou zabrat, ale preci nezabrani rakovine delohy ci necemu jinemu :( moc tomu neverim..
lesnížínka
napsal(a):
To se dělá? A nevzít co? Máme peklo se sousedovic fenkou, které vzali asi jen dělohu a vaječníky má, nebo jí tam jen zapomněli kus vaječníku(ani majitelka neví) a fenka hárá snad co dva měsíce, psi kolem lítají, demolují ploty, přechcávají barák a stejně tak ona...právě před dvěma hodinama už byla zase u nás, samozřejmě skrz plot
'děloha je onen hlavní problém proč se feny kastrují - zánět dělohy v případě uzavřené formy se většinou pozná až pozdě a často se z toho fena nedostane :/ proto je důležité, aby se při kastraci vzalo všechno, jak vaječníky, aby se nevytvářeli hormony a nevzniklo tam nádorové bujení a i děloha, aby nedošlo ke vzniku zánětu dělohy (pyometry) a nebo nádorům...'.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
wejka
napsal(a):
Kdyz me to momentalne s jejim stavem prijde cekani na nejakou pohromu, zanet atd..ja verim, ze ty bachovky mohou zabrat, ale preci nezabrani rakovine delohy ci necemu jinemu :( moc tomu neverim..
Přesně tak...
Bachovky jsou takový dobrý placebo, psa nespasí a už vůbec nepomůžou od rakoviny či různých zánětů (nejzávažnější pyometra)... atd...
ps: každá operace sebou nese zdravotní rizika - nicméně kastrace je vcelku banální operace, která je většinou zachvíli hotová...
Ano, preventivní operace bývají bez komplikací, protože tam není přídavný problém: těžký zánět, nádor atd. Málokdy se bez problémů obejde kastrace feny s pyometrou, nemyslím přímo operace, ta je v tu chvíli těžká velmi, ale následné komplikace, ke kterým patří ta často zmiňovaná inkontinence a také asi špatně odebrané vaječníky(nebo se u toho neberou?) protože na všechny nám známé feny operované na pyometru, následně samojed v jednom kuse skáče, pořád mu nějak voní...takže pro fenu je to pak silně obtěžující(když ji v jednom kuse otravujou nějací čokli).