Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2016 08:42
Iliena

XXX.XXX.37.246

Dobrý den,
před pár dny jsme u fenky hezky zahojili odřený pysk odvarem z řepíku. Byla jsem mile překvapená jak hojení urychlil. Když jsem měla hrnek před sebou a máčela v něm vatičku fenka mi to upíjela. Říkala jsem si, že je plus když je ochotná pít bylinný čaj a když by bylo potřeba mohli by jsme si pomoct bylinkami a ne do ní hned cpát léky (samozřejmě u akutních věcí apod. je jasný veterinář). Na co se užívá řepík vnitřně? Používáte u svých pejsků bylinky? A jaké?

8.1.2016 12:12
aha

XXX.XXX.227.154

Když měla bulina zlomenou tlapku, tak jsem dávala obklady z kostivalu a i vývar z bylinek, ale jestli to růstu kosti nějak extra pomohlo, to nemůžu řict..

Jinak mám doma levandulový olejíček-když se před spaním mažu, máznu i bulinu, to pak chrní jak miminko

Za mě bylinky rozhodně ano, přidávám do žrádla i různé olejíčky.

8.1.2016 13:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Na řepík také nedám dopustit(léčila jsem odvarem babči diabetickou nohu) Pro psy jsem měla mast, na různé pořezané tlapky odřeniny atd. ale došla mi, musím někde koupit novou, protože je nepříjemné, když se něco stane a není k dispozici. Mám uvařený kopřivový sirup a dávám psům na artrozu místo chondra(to mají v podobě kostí) každý den lžíci, když kulhají, pak dám pauzu a zase až když začnou kulhat. Odvar by mi nepili a mám to tip od mámy, která si tak vyléčila tenisový loket. Na kašel pro sebe(neměla jsem ho ale už víc, jak 10let ) prostě pro jistotu či pro rodinu a velmi se mi hodil, když psi dostali psincák, mám domácí jitrocelový sirup. Jinak jim na střídačku sypu různé bylinky, co mám v zahradě a suším si, do jídla. Střídám různě majoránku, oregano, mátu, šalvěj, estragon, tymián, libeček a nebo natrhám čerstvé kopřivy, jitrocel, popenec...co v zahrádce najdu Pokud se objeví nějaký určitý problém, najdu si co na to a natrhám buďto v zahradě, či přírodě. Pokud se tu nevyskytuje, tak sypané z lékárny, či např. kapsle ostropestřce pro lidi.

8.1.2016 18:25
Iliena

XXX.XXX.37.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Stačí trošku hledat
http://www.cajovydychanek.cz/clanek-repik-lekarsky-pouziti-a-lecive-ucinky.html.

Já vím, že ano spíš mě zajímalo jaké bylinky využívají ostatní

8.1.2016 18:55
aj

XXX.XXX.50.88

To lesní žínka: Co je to "psincák" ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.1.2016 19:01

Dávám sem tam brusinku, i když to vlastně bylinka není. Teď mi pes trochu nastydl, druhý den odpoledne a v noci hodně pil a čůral, ale okamžitě jsem nasadila brusinky ve vyšším množství a další den ráno už nebylo proč letět na veterinu.

8.1.2016 21:26

aj napsal(a):
To lesní žínka: Co je to "psincák" ?

Psincový kašel.

9.1.2016 11:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Psincový kašel.

Ano, děkuju, neuvědomila jsem si, že to někdo třeba nezná