Cvičenie malého plemena

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2016 20:15
lona

XXX.XXX.112.226

Dobrý deň, chcela by som, aby ste mi poradili ako cvičiť psíka (malé plemeno). Ešte psíka nemáme doma a nechcela by som zanedbať jeho výchovu hneď od začiatku. Bola by som rada keby ste mi poradili nejaké stránky o cvičení, nejaké rady, alebo videá, jednoducho niečo čo mi s tým pomôže. Ďakujem

9.1.2016 06:37
anonymx

XXX.XXX.130.107

Stejne jako velke plemeno. Cvicak.

9.1.2016 07:24
scylla

XXX.XXX.150.32

lona napsal(a):
Dobrý deň, chcela by som, aby ste mi poradili ako cvičiť psíka (malé plemeno). Ešte psíka nemáme doma a nechcela by som zanedbať jeho výchovu hneď od začiatku. Bola by som rada keby ste mi poradili nejaké stránky o cvičení, nejaké rady, alebo videá, jednoducho niečo čo mi s tým pomôže. Ďakujem

Až si přinesete malého domů, kašlete na cvičení, snažte se o vybudování dobrého vztahu na bázi vzájemné důvěry a vzájemného respektu a o dobrou výchovu. Cvičit můžete pro zábavu kdekoli a kdykoli, cvičák na to nepotřebujete. Ale výchova je základ. Jestli chcete nějakou inspiraci, podívejte se sem. Vyhozené peníze to nebudou a souhlasím s jednou z recenzí - je to jedna z nejlepších knížek o psech, která tu byla v posledních letech napsána, najdete tam naprosto všechno.

www.clovekpritelpsa.cz.

9.1.2016 11:30
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

scylla napsal(a):
Až si přinesete malého domů, kašlete na cvičení, snažte se o vybudování dobrého vztahu na bázi vzájemné důvěry a vzájemného respektu a o dobrou výchovu. Cvičit můžete pro zábavu kdekoli a kdykoli, cvičák na to nepotřebujete. Ale výchova je základ. Jestli chcete nějakou inspiraci, podívejte se sem. Vyhozené peníze to nebudou a souhlasím s jednou z recenzí - je to jedna z nejlepších knížek o psech, která tu byla v posledních letech napsána, najdete tam naprosto všechno.

www.clovekpritelpsa.cz.

Ještě k tomu dodám: najděte si kamarády s podobně velkými klidnými psy, se štěňaty a hodnými velkými psy a střídejte společné venčení, ať se pejsek naučí komunikovat s ostatními pejsky..ostatně ti ho psímu chování naučí nejvíc. Zbytek, tedy výchovu, nějaké ty základní povely a dovednosti ho můžete naučit sami. Měla jsem dva velké psy a vychovala jsem si je sama, na cvičák jsme si chodili jen pohrát a trochu agility pro zábavu, základní cvičení ne.

9.1.2016 11:47
aj

XXX.XXX.50.88

Štěňátko si má hrát, jestli ho už chcete něco učit v tomto věku, tak vždy by to mělo být formou hry. Jestli se nechcete věnovat výcviku psa, tak stačí, když ho naučíte pár základních povelů, které vám usnadní pozdější život se psem např. přivolání, zůstaň a pod. Pokud by jste zjistila, že vás a psa to baví, můžete ho učit i nějaké blbinky jako pac. Ať už ho učíte užitečné cviky nebo blbinky, tak společně strávený čas utužuje váš vztah se psem.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2016 14:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.147

lona napsal(a):

Nejdříve si pejsek musí zvyknout na nové prostředí, na vás a teprve potom můžete začít s tím nejzákladnějším cvičením. Důležité je předem si v literatuře o pejskovi, kterého si chcete pořídit něco pročíst. Tak i poznáte, jestli se k sobě budete hodit.
Mně např. vyhovuje povaha německého ovčáka. Manžel si přivezl z útulku zakrslou jezevčici Amálku, která byla týraná. Kora /NO/ se jí ujala a dnes už je Amálka jezevčík se vším všudy. Na společných procházkách s Korou odkoukala a naučila se přivolání - ke mně i k noze - sedni i lehni - chodí perfektně u nohy a podává packu. Samo, že za piškotek, který miluje. / pamlsek je další výhoda při výcviku/. No a víc už se Amálka naučit nehodlá.Tak jako tak s tím co umí, budí obdiv, takže stačí a dál ať si cvičí Kora.
Takže je správný další názor, že společnost vychovaných psů je pro vašeho nového pejska velice důležitá.Hodně se od nich naučí, ale pozor! Od nevychovaných psů se učí daleko rychleji.
Přeji vám i vašemu novému pejskovi hodně hezkých společných chvil.

9.1.2016 15:55
kniga

XXX.XXX.128.66

lona napsal(a):

KOlikrat jsou mali sikovnejsi nez ti velci..
Na co se zamerte at ma co nejvic dobrych zkusenosti s velkejma psama, aby se jich stene nebalo a pak na ne nepostekavalo.. O to jsme se snazila se svoji malou knirackou, no trikrat mela zksuenost spatnou a ted tedy ji velci psi nejsou vubec prijemni :( Bohuzel.. no malame na tom dal :)
I s malym psem muzete poradne cvicit pokud psim sportum propadnete :) Podle referenci si najdete dobry cvicak, nebojte se jich :).

9.1.2016 17:10
Clayton

XXX.XXX.104.9

Dneska byl na cvičáku shi-tzu.To jsem teda koukala, ale šlo mu to pěkně.Učili ho hlavně přivolání.

2.2.2016 00:14
kniga

XXX.XXX.128.66

Kdyby jeste nekdy prisel doporucte mu klub vycviku malych plemen :) Jinak letos to vypada na pomerne hooodne zavodu (v pomeru na mala plemena):
v dubnu Jitrnicka, v kvetnu cosi taky bude, v cervnu zavod a hlavne v zari prebor! Kniraci maji navic vlastni mistrovstvi, kde je kategorie pro male...
Tak snad se to vice rozsiri do podvedomi lidi!

2.2.2016 05:42
scylla

XXX.XXX.150.32

lona napsal(a):

Už jste něco vybrali?

2.2.2016 07:03
mishule

XXX.XXX.99.26

Clayton napsal(a):
Dneska byl na cvičáku shi-tzu.To jsem teda koukala, ale šlo mu to pěkně.Učili ho hlavně přivolání.

K nám na cvičák pravidelně chodí malý teriér, nevím přesně který, ale velikostně je jako jezevčík akorát je kudrnatý a bílý. A to je panečku frajer. Kde jaký majitel NO (jakožto hojné zastoupení asi jako všude jinde) se před ním stydí.

Občas je za místního komedianta, jak moc rád se předvádí, ale jinak cvičí moc pěkně. A to s ním chodí na stará kolena cvičit paní kolem 70 roků.

Malí psíci jsou na cvičení super.

Neregistrovaný uživatel

2.2.2016 07:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

lona napsal(a):

Tak záleží na tom jestli chcete psa výchovného a nebo vycvičeného

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.2.2016 07:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak záleží na tom jestli chcete psa výchovného a nebo vycvičeného

To se jako vylučuje? (teda pokud si výchovného přeložím jako vychovaného...).

2.2.2016 12:38
balisek

XXX.XXX.7.27

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To se jako vylučuje? (teda pokud si výchovného přeložím jako vychovaného...).

Nevylučuje. Je však rozdíl, zda si zadavatelka představuje, že její pes bude mít běžnou "společenskou výchovu" nebo s ním chce podnikat něco víc.

2.2.2016 17:54
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

mishule napsal(a):
K nám na cvičák pravidelně chodí malý teriér, nevím přesně který, ale velikostně je jako jezevčík akorát je kudrnatý a bílý. A to je panečku frajer. Kde jaký majitel NO (jakožto hojné zastoupení asi jako všude jinde) se před ním stydí.

Občas je za místního komedianta, jak moc rád se předvádí, ale jinak cvičí moc pěkně. A to s ním chodí na stará kolena cvičit paní kolem 70 roků.

Malí psíci jsou na cvičení super.

Bílý kudrnatý malý teriér? Můžete zjistit, co je to za teriéra? Takového neznám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík