Obojek s "integrovaným" vodítkem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2016 11:38
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Http://www.izviratka.cz/Obojek-Patento-Pet-Basic-M-41-50cm-d525.htm
Máte někdo zkušenosti s tímto obojkem? Přijde mi celkem fajn, na nějaký to přidržení psa na procházce. Nebo třeba na cvičák místo couračky, ale nevím, jestli by nebyl problém v tom, že je ten úchyt pružný a pes by tak byl v tahu. Ale jelikož to používám jen jako pojistku když je potřeba psa přidržet nebo trošku navést tak by to nemusel být problém.
Další věc, jak dlouho ten úchyt vydrží, než se vytahá.

12.1.2016 15:11
mishule

XXX.XXX.99.26

Tohle by se mi hodilo na běžné procházky, kdy mi fenka čmuchá k cizím lidem a vodítkem se mi špatně ovládá. Respektive ke snadnějšímu odnaučení.

Máte s tím někdo zkušenosti?

12.1.2016 16:37
anonymx

XXX.XXX.235.102

Dalsi vyrobek naprosto k nicemu. Voditko neslouzi k ovladani psa, k tomu mate hlas, ruce. Voditko je pojistka.

12.1.2016 16:58
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

anonymx napsal(a):
Dalsi vyrobek naprosto k nicemu. Voditko neslouzi k ovladani psa, k tomu mate hlas, ruce. Voditko je pojistka.

Já jsem psala, že to chci jako pojistku Já se třeba z procházky se psem vracím po silnici, mezi dvěma malými vesnicemi, takže tam moc aut nejezdí. Ale občas nějaké potkáme, a i když vím, že pes umí jít u nohy, nebo že si umí na povel sednout a čekat, tak vždycky když vidím auto, tak ho prostě pro jistotu přidržím za obojek, náhoda je blbec. A tak třeba k tomu by se mi to hodilo, že bych se nezastavovala, psa jen chytla za tohle a za chůze přidržela, než auto přejede.

12.1.2016 17:28
Clayton

XXX.XXX.104.9

Jedna známá ho měla na ridgebacka.Obojek sám o sobě je chatrný a nespolehlivý.Úchyt praskl za týden, co pes trošku škubnul.Navíc byl pro psa celkově nepříjemný, všude se zachytával, psi ho za to tahali...k ničemu.
Radím ne, je to na jedno použití.

12.1.2016 17:30
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Clayton napsal(a):
Jedna známá ho měla na ridgebacka.Obojek sám o sobě je chatrný a nespolehlivý.Úchyt praskl za týden, co pes trošku škubnul.Navíc byl pro psa celkově nepříjemný, všude se zachytával, psi ho za to tahali...k ničemu.
Radím ne, je to na jedno použití.

Moc děkuji, přesně o tohle mi šlo, o nějakou osobní zkušenost.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.1.2016 17:33

Dělá se něco podobného, rozhodně bytelnějšího - kožené obojky s uchem - madlem. jsou určeny velkým plemenům. To ucho - madlo je napevno. Pro velkého psa to snad smysl má, pokud ho potřebuje člověk jen tak přidržet nebo kousek vést a nechce ho připínat na vodítko.. Ale stejnou službu udělá obojek - prostě ho chytíte za obojek.

12.1.2016 17:41
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dělá se něco podobného, rozhodně bytelnějšího - kožené obojky s uchem - madlem. jsou určeny velkým plemenům. To ucho - madlo je napevno. Pro velkého psa to snad smysl má, pokud ho potřebuje člověk jen tak přidržet nebo kousek vést a nechce ho připínat na vodítko.. Ale stejnou službu udělá obojek - prostě ho chytíte za obojek.

Já mám štěně, takže bych držet ho za obojek a jít normálně vzpřímeně je nemožné Zatím to řeším couračkou, asi u ní tedy i zůstanu

12.1.2016 17:44
Clayton

XXX.XXX.104.9

No kožené obranářské obojky, to je něco jiného.Ty vydrží všechno.

12.1.2016 17:47
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Clayton napsal(a):

Jo na staršího psa mám také postroj na obrany s uchem, ale u štěněte jsem chtěla něco, abych nešla shrbená.

12.1.2016 17:48

Clayton napsal(a):

Nevím, jestli jsou obranářské, tak moc jsem to nezkoumala, ale jsou opravdu velké, určitě i větší než na NO. My ho nepotřebujeme. Kavkazanka má kožený stahovák, tak ji přidržíme za něj, když potřebujeme. A doma - na zahradě - je bez obojku.

12.1.2016 18:39
anonymx

XXX.XXX.235.102

Na takove to jistejsi přidržení (auta apod.) existuje figl-voditko pouzit jako pojistku-smycku pod krk.

12.1.2016 18:49
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

anonymx napsal(a):
Na takove to jistejsi přidržení (auta apod.) existuje figl-voditko pouzit jako pojistku-smycku pod krk.

No tak já na to prozatím používám normální krátkou šňůrku, kterou má na obojku. Tak jsem myslela, že tohle by mohlo být taky dobré, ale pokud to nic nevydrží, tak je mi to na nic.

12.1.2016 19:15
anonymx

XXX.XXX.235.102

Snurka je pomůcka na nacvik chuze u nohy, jinak je k nicemu. Snadno se z ruky vyskubne a v pripade nutnosti zabezpeceni psa je to skoro nebezpecne. K tomu neni urcena.

12.1.2016 19:28
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

anonymx napsal(a):
Snurka je pomůcka na nacvik chuze u nohy, jinak je k nicemu. Snadno se z ruky vyskubne a v pripade nutnosti zabezpeceni psa je to skoro nebezpecne. K tomu neni urcena.

No tak já pokud ho za ní chytím když jede auto, tak má pes buď povel k noze, kdy hezky jde, nebo má sedni a sedí, takže nepředpokládám, že by se vyškubnul. Než bych v bundě vyhrabala vodítko, udělala na něm smyčku a dala ho psovi na krk, tak do té doby auto dávno projede.
Teď nevím, jestli jsem to nenazvala špatně šňůrkou, je to prostě v železářství koupená šňůra, která má cca 1 cm v průměru a na konci mám udělané "očko" na chycení do ruky.

12.1.2016 19:31
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

marcelaamax napsal(a):
No tak já pokud ho za ní chytím když jede auto, tak má pes buď povel k noze, kdy hezky jde, nebo má sedni a sedí, takže nepředpokládám, že by se vyškubnul. Než bych v bundě vyhrabala vodítko, udělala na něm smyčku a dala ho psovi na krk, tak do té doby auto dávno projede.
Teď nevím, jestli jsem to nenazvala špatně šňůrkou, je to prostě v železářství koupená šňůra, která má cca 1 cm v průměru a na konci mám udělané "očko" na chycení do ruky.

Nebo vlastně pak by bylo možná i rychlejší psovi to vodítko normálně připnout, alespoň pro mě

12.1.2016 20:03
anonymx

XXX.XXX.235.102

A s tou snurkou beha i na volno? Jestli ano, tak to uz je fakt nebezpecne. Nejak mi unika smysl takove snurky. Bud voditko nebo na volno.

12.1.2016 20:05
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

anonymx napsal(a):
A s tou snurkou beha i na volno? Jestli ano, tak to uz je fakt nebezpecne. Nejak mi unika smysl takove snurky. Bud voditko nebo na volno.

Normálně na volno ne, používám ji na cvičáku když s ním cvičím a nebo právě na té silnici mezi vesnicema.

12.1.2016 20:33
anonymx

XXX.XXX.235.102

To je trochu kontraproduktivní. Snurka (tenka, cca pul metru, lehounka, bez ouska) na chuzi ma za ucel, ze o ni pes ani nevi. Ma ji volne a ja po ni sshnu jen v pripade potreby korekce-pes se na ni nevodi. Pokud ji pouzivate i jinak, psa na ni vodite, ztraci smysl. Od toho je voditko nebo proste podrzet za obojek.

12.1.2016 20:45
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

anonymx napsal(a):
To je trochu kontraproduktivní. Snurka (tenka, cca pul metru, lehounka, bez ouska) na chuzi ma za ucel, ze o ni pes ani nevi. Ma ji volne a ja po ni sshnu jen v pripade potreby korekce-pes se na ni nevodi. Pokud ji pouzivate i jinak, psa na ni vodite, ztraci smysl. Od toho je voditko nebo proste podrzet za obojek.

Tak půl metru ji dlouhou ani nemám, to mám kratší. Prostě ji používám, abych psa učila chůzi u nohy když projíždí kolem auto, a nemusela lovit vodítko a připínat ho. Úplně na volno si se štěnětem kolem auta netroufám. Na cvičáku si tím psa přidržuji když jde po kladině, aby neletěl, a nebo ho za ní drží výcvikářka, když trénujeme přivolání (ona drží psa, já jdu od něj a volám). Ale nepoužívám jí tam pravidelně, někdy ji má, jindy ne. A vyhovuje nám to.

13.1.2016 04:53

Měla sem v červeném, obojek máme stále, ale ta guma se za chvíli utrhla a nebylo to zrovna levné.

13.1.2016 09:30
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

anonymx napsal(a):

Co do ní pořád jedete? Když jí to takto vyhovuje a psovi to nevadí, je to snad její věc, jak si psa vodí. Nejchytřejší cvičákovec, takový mám nejradši.

Neregistrovaný uživatel

13.1.2016 09:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Couračku to nenahradí...
A dál nějak postrádám smysl tohoto obojku...
Když chci psa chytit, tak ho chytim za obojek a hotovo...
Pokud psa potřebuju přidržet na delší dobu nebo tak, tak prostě cvak na vodítko a je to...
Dle mě zas jedna věc, jak z lidí dostat prachy za blbost...

13.1.2016 10:00
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Místo toho obojku bych pořídila asi tohle.

13.1.2016 10:08
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Měla sem v červeném, obojek máme stále, ale ta guma se za chvíli utrhla a nebylo to zrovna levné.

No našla jsem ho kolem 200 kč, ve velikosti M, ale jestli ta guma nevydrží tak to nechci

13.1.2016 10:09
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

kobylatko napsal(a):
Místo toho obojku bych pořídila asi tohle.

No něco podobného mám udělaného z té šňůry smajlík

13.1.2016 10:12
kobylatko

XXX.XXX.45.44

marcelaamax napsal(a):
No něco podobného mám udělaného z té šňůry smajlík

No já asi taky budu muset zahájit výrobu, protože kvalitní ručku nemůžu nikde sehnat.Akorát nevím jestli seženu v železářství ty kovový spony.

13.1.2016 11:36

kobylatko napsal(a):
No já asi taky budu muset zahájit výrobu, protože kvalitní ručku nemůžu nikde sehnat.Akorát nevím jestli seženu v železářství ty kovový spony.

My tomu říkáme "ucho" a koupili jsme na výstavě, kde měli velký výběr - kožené ploché, kožené kulaté, popruhové ploché, kulaté z různě silných šňůr (něco jak je na vašem obrázku).

13.1.2016 16:28

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Couračku to nenahradí...
A dál nějak postrádám smysl tohoto obojku...
Když chci psa chytit, tak ho chytim za obojek a hotovo...
Pokud psa potřebuju přidržet na delší dobu nebo tak, tak prostě cvak na vodítko a je to...
Dle mě zas jedna věc, jak z lidí dostat prachy za blbost...

Kdyby to drželo byla by to dobrá věc. pes navolno se v případě potřeby krátce podrží, přes silnici, když se míjí jiný pes apod. někdo píše že se pes může podržet za obojek, ale pokud je nižší musíte se k němu ohnout, tohle vyhovovalo. akorát že se to za chvíli urvalo. Jinak žádné šnůry nebo smyčky bych na volně pobíhajícího psa nedávala, může se někde zachytit a způsobit si úraz.

13.1.2016 16:36
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Kdyby to drželo byla by to dobrá věc. pes navolno se v případě potřeby krátce podrží, přes silnici, když se míjí jiný pes apod. někdo píše že se pes může podržet za obojek, ale pokud je nižší musíte se k němu ohnout, tohle vyhovovalo. akorát že se to za chvíli urvalo. Jinak žádné šnůry nebo smyčky bych na volně pobíhajícího psa nedávala, může se někde zachytit a způsobit si úraz.

Jo přesně na to jsem to chtěla...tu šnůru dávám jen u té silnice, kde psa nenechávám tolik lítat a nemá se na silnici za co zachytit.

13.1.2016 17:21

Souhlas s tou možností zachycení. Toto ucho je použitelné na vycházce, když člověk ví, že bude pes na volno, tak aby přece jen měl něco, na co ho v případě potřeby připne. Nebo na výstavu na předvádění velkého psa v kruhu.

13.1.2016 17:25
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

umpa.lumpa napsal(a):
Co do ní pořád jedete? Když jí to takto vyhovuje a psovi to nevadí, je to snad její věc, jak si psa vodí. Nejchytřejší cvičákovec, takový mám nejradši.

Asi chápu jak to anonymx myslí. Je to myšleno tak, že když pak tu šňůrku budu potřebovat použít na cvičáku tak, jak myslí ona, tak to ztratí smysl, protože tím, že jí používám i jinak o ní pes ví. Ale už jsem si na tohle používání zvykla, takže už to tak nechám, případné problémy na cvičáku budu řešit jinak.

irzi

26.1.2016 02:12
irzi

XXX.XXX.198.27

Tak sleduji ty názory, ale stále jsem přesvědčena, že tento obojek pořídím :). Na fb ve skupině RR (ridgeback) naopak několik lidí velice doporučovalo. Je to asi věc osobní zkušenosti. Já například bych toto ocenila na cvičáku - děláme agility a obedience a tam přecházíme mezi různými překážkami či psy při cvičení. Pes se mezi ostatními pohybuje na vodítku, při cvičení se však vodítko odepíná (cvik vykonává navolno). Pro mě by to bylo super řešení, než pořád připínat, odepínat...ale bohužel v celé ČR není velikost L s polstrem uvnitř a okem na vodítko pod krkem (aby při chycení za integrované vodítko nepřekáželo). Tak kdyby jste na nějaké narazili, dejte sem info. Díky.

26.1.2016 07:05
anonymx

XXX.XXX.227.40

Ale takhle ho prave pouzit nemuzete. V treninku ho bude mit a pak na zavodech nebo zkouskach ne. Co asi tak udela az bude najednou neco jinak?

Neregistrovaný uživatel

26.1.2016 10:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.19

Totéž udělám s klasický obojkem...
V případě potřeby podržím za obojek a jdem...

Jediný smysl tedy v tom vidím, že když mám menšího psa, tak aby se člověk nemusel ohnout... ale jiný smysl v tom nevidim...

26.1.2016 11:04
anonymx

XXX.XXX.27.66

Ale stejně se ohnout musíte, to madlo asi netrčí vysoko do vzduchu...

26.1.2016 12:08
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):
Ale takhle ho prave pouzit nemuzete. V treninku ho bude mit a pak na zavodech nebo zkouskach ne. Co asi tak udela az bude najednou neco jinak?

Pokud byl cvičen dobře, tak nic.

26.1.2016 12:21
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

anonymx napsal(a):

Já teda někdy cvičím s nylonovým obojkem, někdy s kovovým, někdy má i postroj, někdy couračku a někdy nemá vůbec nic a cvičí mi pořád stejně.

26.1.2016 18:16
anonymx

XXX.XXX.224.252

marcelaamax napsal(a):
Já teda někdy cvičím s nylonovým obojkem, někdy s kovovým, někdy má i postroj, někdy couračku a někdy nemá vůbec nic a cvičí mi pořád stejně.

Asi bude zalezet na tom co a jak cvicite. Mozna byste byla prekvapena jak rychle stene pozna stopovacku a postroj, postroj na obranu apod. A presne vi co bude nasledovat.

26.1.2016 18:20
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

anonymx napsal(a):
Asi bude zalezet na tom co a jak cvicite. Mozna byste byla prekvapena jak rychle stene pozna stopovacku a postroj, postroj na obranu apod. A presne vi co bude nasledovat.

Jo on taky ví, že když mu dám postroj tak budou obrany...když má stopovačku taky o ní ví... Ale i když to ví tak mi pořád cvičí tak nějak stejně. Cvičíme sportovku... A právě třeba v neděli, když jsou i obrany, tak mu postroj rovnou z auta nechávám, nejdřív cvičíme poslušnost, a pak až obrany.

26.1.2016 18:23
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Spoustu lidí na cvičáku má psy taky naučené tak, že jakmile jim dají kovový obojek, tak pes ví, že půjde cvičit. Já ho na tohle neučím, já na to mám prostě slovně "jdeme cvičit" a je jedno co má pes na sobě.

26.1.2016 18:42
anonymx

XXX.XXX.224.252

Ono to tak docela jedno neni kdyz potřebujete aby pes pracoval naplno a v dokonale koncentrovan na disciplínu.

26.1.2016 18:53
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

anonymx napsal(a):
Ono to tak docela jedno neni kdyz potřebujete aby pes pracoval naplno a v dokonale koncentrovan na disciplínu.

Já tedy nevím, ale mě to takhle se psem funguje. Z jakého důvodu se mají měnit obojky podle toho co bude následovat, když to jde říci psovi slovně?

26.1.2016 19:03
anonymx

XXX.XXX.224.252

Pokud mate vyssi ambice je potreba pouzit vse co vede k co nejlepsim vysledkum. Samozrejmeje, ze psa "hecujene" i slovne nebo naopak koncentrujeme, ale vystroj tomu hodne pomaha. Ale na to prijdete sama az jednou budete treba se psem zavodit.

26.1.2016 19:12
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

anonymx napsal(a):
Pokud mate vyssi ambice je potreba pouzit vse co vede k co nejlepsim vysledkum. Samozrejmeje, ze psa "hecujene" i slovne nebo naopak koncentrujeme, ale vystroj tomu hodne pomaha. Ale na to prijdete sama az jednou budete treba se psem zavodit.

No uvidíme, zatím mi to stačí takhle smajlík Ale třeba na cvičáku co vím, tak se jedna paní připravuje s fenou na IPO 3 a taky cvičí s nylonovým obojkem. Kovový má jen na zkoušky a závody. A na ty je teda radost pohledět když cvičí.

26.1.2016 19:22
anonymx

XXX.XXX.224.252

Ze cvici na IPO 3 jeste neznamena zavodni karieru a pro vas je to mozna krasa a pri mne mozna hruza. Tim nerikam, ze to treba tak neni. Ale obojky nestrida nikdo ze zavodniku.

26.1.2016 19:26
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

anonymx napsal(a):
Ze cvici na IPO 3 jeste neznamena zavodni karieru a pro vas je to mozna krasa a pri mne mozna hruza. Tim nerikam, ze to treba tak neni. Ale obojky nestrida nikdo ze zavodniku.

Ano, všechno to bude asi o tom, kdo jaké má představy. Pro mě je tohle krásné, a pokud mi bude jednou pes cvičit tak jako jí, tak budu spokojená až až a víc chtít nebudu

26.1.2016 19:30
Clayton

XXX.XXX.104.9

Na ''osahání'' mají tyto obojky i ve větších velikostech v Zoo Ve dvoře-Praha, Štefánikova;nebo Zoo U Bohouše na I.P.Pavlova.Mám pocit, že ale jsou polstrované.

26.1.2016 19:38
anonymx

XXX.XXX.224.252

marcelaamax napsal(a):
Ano, všechno to bude asi o tom, kdo jaké má představy. Pro mě je tohle krásné, a pokud mi bude jednou pes cvičit tak jako jí, tak budu spokojená až až a víc chtít nebudu

Jasne, drzim palce. Ale zkuste se podivat na youtube na videa skutecnych jednicek. A je treba klast si cile co nejvyssi. Vsechno jde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík