Francouzský buldoček-rada-

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.1.2016 21:36
barča123

XXX.XXX.212.66

Hezký večer všem,
moc děkuji předem za Vaše rady.Dnes jsem si přivezla dvou měsíční fenečku, chovatelka měla štěnátka jen doma nikdy nebyli venku, chodili na dečku.Prcek se vyspal tak jsem s ním pádila ven, taaak 2-3 minutky na mě koukala jako že mi hráblo, kňukala a lezla mi na boty, začala se klepat.Dostala jsem strah, aby nenastydla jsme z Krkonoš je tu sníh.Doma jsem jí dala na dečku a hned loužička.Tak nevím mám s ní být venku než se vyčůrá, zase aby mi nenastydla :/Nebo nechat na tu dečku, zase aby si nezvykla na trvalo :-o.Paní chovatelka měla doma krb.kamna, pelíšek kousek od nich, strašný teplo tam bylo.Můžete mi poradit? Děkuji moc všem Barča

13.1.2016 21:54
noemi

XXX.XXX.64.236

Postupně otužujte, učte, že venku je prima. Lákejte na hračku, uzlíky, mňamky.
Naše buldočka chodí v zimě chvílemi o třech, aby si nemusela chladit všechny 4 tlapky .

Klidně bych pořídila svetřík - nejjednodušší je ustřihnout rukávky od nějaké dětské mikiny, štěndo stejně poroste, takže kupovat padnoucí obleček za zbytečnost.

Štěndo bude zhýčkané. Je nerozum od chovatelky za 2 měsíce nevytáhnout štěňátka ven...o nějaké socializaci asi vůbec neslyšela.
Za každé vyčůrání venku chvalte, chvalte a chvalte. Je to běh na delší trať, ale zvládnete to .

Hledejte v okolí psího kamaráda...uvidíte, kolik věcí štěňátko obkouká, navíc si bude hrát a na nějaké kňukání zapomene.
A nezapomeňte, že se konají pravidelné frbulí akce : http://www.ffrbulmorava.estranky.cz/clanky/akce-2016/.

13.1.2016 21:58
aha

XXX.XXX.128.75

Nebudu soudit postup chovatelky, ale rozhodně správný není.
Je maličká, chce to nespěchat. Venčete jí ihned po každem probuzení, napapání a po každé hře. Venku se s ní projděte, pohrajte si a jděte zase domů i kdyby se nevyčůrala. Ona to časem pochopí. Píšete, že venku nikdy nebyla, třeba se tam bojí, ukažte ji, že i venku je legrace.

13.1.2016 21:59
imattree

XXX.XXX.109.4

Vyrobit nějaký jednoduchý obleček a udělat z venku tu druhou nejlepší věc na světě (První musíte být vy :) ), jak se otrká tak sama poznáte, kdy jí je zima a kdy se klepe např. ze strachu atd.

Zkoušejte to třeba po půl hodině na 10 minut, ať se otrkává a i když jste zrovna přišli domů, tak jak začne přisedávat, hned vzít do náruče a jít rychle ven, i kdybyste to tak musela udělat 4x, rozhodně zatím doma za loužičky netrestat :).

13.1.2016 22:13
barča123

XXX.XXX.212.66

Děkuji všem moc, já se jen bála když doma měla tak +- 25 stupńů, nikdy nebyla venku a já s ní hrrr ven, aby nenastydla.Budu chodit vždy když se probudí, a interval pobytu venku vždy o fousek prodloužím.Je to teď takový prd maalinkej :).
Možná tak ze silné manželovi ponožky něco spíchnu :).Děkuji všem za milé rady :) jste hodní :)

13.1.2016 22:25
Markéta80

XXX.XXX.176.2

barča123 napsal(a):
Hezký večer všem,
moc děkuji předem za Vaše rady.Dnes jsem si přivezla dvou měsíční fenečku, chovatelka měla štěnátka jen doma nikdy nebyli venku, chodili na dečku.Prcek se vyspal tak jsem s ním pádila ven, taaak 2-3 minutky na mě koukala jako že mi hráblo, kňukala a lezla mi na boty, začala se klepat.Dostala jsem strah, aby nenastydla jsme z Krkonoš je tu sníh.Doma jsem jí dala na dečku a hned loužička.Tak nevím mám s ní být venku než se vyčůrá, zase aby mi nenastydla :/Nebo nechat na tu dečku, zase aby si nezvykla na trvalo :-o.Paní chovatelka měla doma krb.kamna, pelíšek kousek od nich, strašný teplo tam bylo.Můžete mi poradit? Děkuji moc všem Barča

My teda máme jorka takže v době odběru měla kolem 900gr a od druhého dne jsem s ní chodila ven, prní dny vodítko za mnou ale pochopila rychle a hned vždy se vyčůrala, dostal odměnu a šla jsem s ní domů. jde o to aby si to rychle spojila že se venčí venku, lítala jsme s ní často a i tak ještě chodila doma na podložku, byla naučená od chovatelky. Kolem 5m podložka zmizela . Chodila bych po každém probuzení na chvilku, musí si zvyknout, je zima no ale to se nedá nic dělat, za pár minut nezmrzne naše poprvé byla taky venku když jsme si jí vezla domů a zvládla to v pohodě. Po pár dnech se jí venku bude líbit ale nechala bych to jen aby pochopila že se venku čůrá , určitě to brzo zládne

Přidejte reakci

Přidat smajlík