Mám problém s přivoláním psa :(

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.1.2016 18:07
Lenča Velehradská

XXX.XXX.84.244

Ahoj. Mám 9 měsíční borderkolii. Chodím s nim na procházky každý den, a bydlíme na vesnici, tak ho pouštím i na ulici. jen přes hlavní ho převádim na vodítku. jinak normálně slyší na jméno a umí ke mně, čekej a zůstaň a i lehnout na povel. a těď ten problém... kdykoli vidí jakéhokoli psa, tak mě naprosto ignoruje. ani nepohne uchem. ani se na mně nekoukne. a když je puštěnej, tak uvidí psa a běží k němu, (se psama vychází dobře i s samcema ) a já mám pamlsky, a mužu se postavit na hlavu a prostě nepříde. ať ho volám po dobrym, nebo na něj křičim. nic. na cvičáku mi radili abych běžela a přitom ho volala. jakž takž to funguje ale když je tam ten cizí pes/fenka tak nic ://. nemáte nákou radu ? už jsem fakt zoufalá a nechci ho mít pořád jen na vodítku...
díky za odpovědi :).

21.1.2016 20:08
aha

XXX.XXX.230.122

A má pejsek dost kontaktu s ostatními pejsky, nebo se s nimi vidí jen na cvičáku? Čím víc se s nimi bude stýkat, tím méně vzácní mu budou. Pro všechny případy bych volila stopovačku, aby neměl možnost sám od sebe běžet za každým. Pejska si dát k noze a v klidu dojít k tomu druhému pejskovi. Pokud bude majitel souhlasit, dej pejskovi volno ať se může s druhým pejskem seznámit a očuchat. Je to ještě mladík, časem pozná, že mu za to každý pes nestojí. :).

22.1.2016 12:31
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Lenča Velehradská napsal(a):
Ahoj. Mám 9 měsíční borderkolii. Chodím s nim na procházky každý den, a bydlíme na vesnici, tak ho pouštím i na ulici. jen přes hlavní ho převádim na vodítku. jinak normálně slyší na jméno a umí ke mně, čekej a zůstaň a i lehnout na povel. a těď ten problém... kdykoli vidí jakéhokoli psa, tak mě naprosto ignoruje. ani nepohne uchem. ani se na mně nekoukne. a když je puštěnej, tak uvidí psa a běží k němu, (se psama vychází dobře i s samcema ) a já mám pamlsky, a mužu se postavit na hlavu a prostě nepříde. ať ho volám po dobrym, nebo na něj křičim. nic. na cvičáku mi radili abych běžela a přitom ho volala. jakž takž to funguje ale když je tam ten cizí pes/fenka tak nic ://. nemáte nákou radu ? už jsem fakt zoufalá a nechci ho mít pořád jen na vodítku...

A dřív ty psy nevídal, nebo je také vídal, ale nedělal to? Taky už bude v pubertě, tak je jen možné, že zkouší, co si může dovolit. Rozhodně bych mu to netolerovala a zabránila bych tomu, aby se ke psovi dostal. Čím víckrát takhle k psovi uteče, čím hůř se to bude odnaučovat.
Já tohle trénovala i s kamarádkou a jejím psem. Sešli jsme se za vesnicí, když se můj pes snažil rozeběhnout za jejím, přivolala jsem ho k sobě (klidně můžete pomocí šňůry) a když přiběhnul, tak jsem mu za odměnu dala volno a nechala se psem pohrát. Ale ne vždycky, někdy jsem si ho dala k noze, prošla kolem psa, a když šel klidně, teprve pak jsem ho pustila. U cizích psů jsem ho nepouštěla vůbec, aby taky pochopil, že ne vždycky si půjde hrát.

22.1.2016 14:14
wejka

XXX.XXX.40.45

Lenča Velehradská napsal(a):

Tak s tim mam taky problem.feňule jakmile vidi psa, ktery ale neni zas tak daleko, zbystri a zdrne.mame s tim problemy od mala, jinak posloucha, ke mne zvlada dobre.hlavne to dela u baraku, kdyz jdeme curat.takze jsem vzdy v pozoru, jakmile vidim psa z dalky, nejak ji zabavim, reknu ke mne a nebo jsem uz zkousela ji utikat-nezabralo..obcas se zadari ze zustane na miste a jen pozoruje a mrcasi k zblazneni..hl.ona tam ma par jedincu, ktery doslova miluje, tak jestli si treba mysli, ze jdou oni(opravdu nevim) uz jsem si kolikrat rikala, tak a budes ma voditku, ale to neni reseni preci. Uz byla jednou pokousana, ale nestalo se to v takove situaci, kdy by utekla, ale kdyz pritel s ni sel a mijel je chlap ze se jenom 'očuchaj' a rafnul tu nasi do tlamky..ale ze by se ponaucila?vubec ne.

22.1.2016 14:26
aha

XXX.XXX.41.2

wejka napsal(a):
Tak s tim mam taky problem.feňule jakmile vidi psa, ktery ale neni zas tak daleko, zbystri a zdrne.mame s tim problemy od mala, jinak posloucha, ke mne zvlada dobre.hlavne to dela u baraku, kdyz jdeme curat.takze jsem vzdy v pozoru, jakmile vidim psa z dalky, nejak ji zabavim, reknu ke mne a nebo jsem uz zkousela ji utikat-nezabralo..obcas se zadari ze zustane na miste a jen pozoruje a mrcasi k zblazneni..hl.ona tam ma par jedincu, ktery doslova miluje, tak jestli si treba mysli, ze jdou oni(opravdu nevim) uz jsem si kolikrat rikala, tak a budes ma voditku, ale to neni reseni preci. Uz byla jednou pokousana, ale nestalo se to v takove situaci, kdy by utekla, ale kdyz pritel s ni sel a mijel je chlap ze se jenom 'očuchaj' a rafnul tu nasi do tlamky..ale ze by se ponaucila?vubec ne.

Kolik fence je? To že bude na vodítku není sice řešení, ale je to pomocník k vyřešení. Když bude na stopce, máš pojistku, že za psem nevyrazí, protože jí stačíš stopku zadupnout nebo chytit, dáš povel ke mě, a pokud se jí nebude chtít, pomůžeš si tou stopkou. Takže se nestane, že bez svolení vyběhne za psem.

22.1.2016 14:28
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

wejka napsal(a):

Buďte ráda, že z toho nemá špatnou zkušenost a nevyjíždí na všechny psy. Jinak doporučila bych to trénovat prostě se stopovačkou, aby viděla, že i když je tam pes, tak poslouchat musí, a udělala bych jí to tak, aby to pro ní byla zábava. Pak pořádně pochválit, jestli má ráda hračky tak za odměnu vytáhnout hračku a pohrát si. Máte dobré, že kolem baráku Vám chodí ostatní lidi se psy, takže máte možnost to trénovat pořád. U nás na vesnici bohužel moc lidí se psem nechodí, takže jsem na to právě využila tu kámošku, a nebo kvůli tomu jezdila do města.

A nebo nepoužívat ke mě, ale třeba lehni nebo čekej, to si myslím pro psa není tak složité.

22.1.2016 14:32
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

aha napsal(a):
Kolik fence je? To že bude na vodítku není sice řešení, ale je to pomocník k vyřešení. Když bude na stopce, máš pojistku, že za psem nevyrazí, protože jí stačíš stopku zadupnout nebo chytit, dáš povel ke mě, a pokud se jí nebude chtít, pomůžeš si tou stopkou. Takže se nestane, že bez svolení vyběhne za psem.

Souhlasím, čím vícekrát se jí podaří za psem zdrhnout, tím větší to pro ní bude zábava a bude se to hůře odnaučovat. S tím mám vlastní zkušenost u retrívra, který mi takto za psema taky běhal, jelikož bydlím na vesnici, kde znám všechny co chodí se psema ven, tak jsem ho taky nechávala za nima běžet, pak se to opravdu špatně odnaučovalo, ale zvládli jsme to.

Jinak ještě bych poradila, pokud už se to stane, a víte že fenka nepřijde, tak jí nedávejte povel ke mě. Buď počkat, než uvidíte že už reaguje a poslechne, utíkat pryč, nebo si pro ní prostě dojít. Já to řešila tak, že jsem se rozeběhla na druhou stranu, a když ani to nezabralo, tak jsem se tam schovala, jakmile pes zjistil, že tam nejsem, tak mě hned letěl hledat.

22.1.2016 16:23
wejka

XXX.XXX.57.129

marcelaamax napsal(a):
Souhlasím, čím vícekrát se jí podaří za psem zdrhnout, tím větší to pro ní bude zábava a bude se to hůře odnaučovat. S tím mám vlastní zkušenost u retrívra, který mi takto za psema taky běhal, jelikož bydlím na vesnici, kde znám všechny co chodí se psema ven, tak jsem ho taky nechávala za nima běžet, pak se to opravdu špatně odnaučovalo, ale zvládli jsme to.

Jinak ještě bych poradila, pokud už se to stane, a víte že fenka nepřijde, tak jí nedávejte povel ke mě. Buď počkat, než uvidíte že už reaguje a poslechne, utíkat pryč, nebo si pro ní prostě dojít. Já to řešila tak, že jsem se rozeběhla na druhou stranu, a když ani to nezabralo, tak jsem se tam schovala, jakmile pes zjistil, že tam nejsem, tak mě hned letěl hledat.

Fence je 16mes.k tomu mame pulrocniho pesana, ten bezi okamzite za ni.pritel zařve a poslechnou ho, takze je problem ve me.jsem moc mekka, řika :D pritelovi kdyz utecou dojde si pro ne a vytaha je za kůži (nechci aby vypadal jak tyran, ani nekňournou) jen si sednou a provinile jednim okem koukaj :D opravdu zkousim vsechno mozne, dam povel 'no pojd ke me honeem' hracim hlasem nebo jak to nazvat :D udela dva kroky a stejne ji to neda a utece, horsi je ze ti co jdou tak 'no ahoooj' a je to v prd... A nasi skacou po psoj cely bez sebe. Asi zkusim chodit s pamlskama, pamlsky davame jen doma kdyz neco noveho ucime, jinak venku jsme ucili bez...mozna i to je ta chyba..

22.1.2016 16:28
wejka

XXX.XXX.57.129

A s tim utikanim od psa, to uz mam 100x odzkouseno, ona by sla snad s nima domu..

22.1.2016 16:41
aha

XXX.XXX.139.58

S tím taháním za kůži nesouhlasim. Je Vaše chyba, že utečou, tak proč jím za to vyhrožovat zabitím? Jiný význam tahání za kůži nemá. Fenka je puberťačka. Dejte jí tu stopku a trénujte, ke mně''.

22.1.2016 16:54
wejka

XXX.XXX.57.129

aha napsal(a):
S tím taháním za kůži nesouhlasim. Je Vaše chyba, že utečou, tak proč jím za to vyhrožovat zabitím? Jiný význam tahání za kůži nemá. Fenka je puberťačka. Dejte jí tu stopku a trénujte, ke mně''.

Nikdy nedostali na zadek ani nic jineho, nechci aby jste si to vylozili špatne.. Stopovačku asi zkusime, dekuju :).

22.1.2016 18:03
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Venku urcite používejte pamlsky, já venku používám něco ještě "lákavějšího" než doma. Pro psa je to venku těžší, má tam více zajímavých podnětu okolo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík