Štěně - maso - granule - postopadesáté :-)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2016 09:41
Terven

XXX.XXX.110.147

Zdravím, už jsem to tady v některé diskuzi nakousla, ráda bych znala názor zkušenějších, dotáhnu tedy dotaz do konce. Mám doma 9 týdnů staré štěně křížence shih tzu. U chovatelky žralo štěněčí Eminenty, koupila jsem jich tedy pro začátek 3 kg pytel, aby štěně pokračovalo v tom, na co je zvyklé. Granulky mu chutnají, baští je ochotně, já jsem ale dost nešťastná z toho složení. Na výživu jsem "ulítlá", rodině i koni se snažím dávat to nejlepší, proto blbě snáším, že psisko musí žrát takové prefabrikáty.
Jsem rozhodnutá krmit masem a 1 dávku granulí ponechat jako pojistku, či spíš taková zadní vrátka. Rájka už mi tu poradila, nejdřív přejít na maso a až potom měnit značku granulí.
Jenže se pořád nemohu odhodlat to syrové dát do mističkysmajlík Na manwe.eu už jsem si početla, že je dobré začít libovým kuřecím a klidně už po pár dnech. Pokud bych tedy jednu dávku granulí začala nahrazovat masem, spočítanou dávku krmiva bych vydělila třemi? Vyjde mi poněkud pidi množství - jedna uživatelka, krmící masem jorka, už se tu nad tím pozastavila.
Je tu víc lidí, co krmí masem i štěňata malých plemen? Ta naše má nyní necelé dvě kila, doma je týden, druhou dávku očkování před sebou. Myslíte, že mohu směle do toho anebo ještě aklimatizovat s Eminenty?

22.1.2016 10:46
lev

XXX.XXX.253.186

Začala bych používat zdravý selský rozum, ani my lidi, nemáme stále vyvážené "krmivo". Pokud se do psa stále cpe všechno, tak se tělo nenaučí hospodařit. Stejně tak, jako striktní granulář má problémy s trávením. Je to prostě tak, ale reklama je mocná. Takže pokud chcete přejít, dejte psovi pro začátek pár kousků masa a uvidíte, pokud nic tak přejděte na maso. Možná bych pro začátek dala maso s rýží a pak teprve přešla na syrové. Ale jako letitý chovatel vám můžu říct, že naši psi, vč. štěňat žerou úplně všechno, vařené, syrové, mléčné výrobky, když není čas, nebo jsem na cestách, tak granule. Je jim zcela lhostejné, že dostanu do vývaru na jeho zahuštění granule. Nemají nejmenší problém, nemají průjmy, dostanou klidně syrová játra, slezinu, max. mají černé bobky.( Akorát zeleninu pečlivě olížou a nechají, pokud není namixovaná.) Prostě mají naučené trávení. A jsou ve vynikající kondici.

22.1.2016 10:53
Terven

XXX.XXX.110.147

lev napsal(a):
Začala bych používat zdravý selský rozum, ani my lidi, nemáme stále vyvážené "krmivo". Pokud se do psa stále cpe všechno, tak se tělo nenaučí hospodařit. Stejně tak, jako striktní granulář má problémy s trávením. Je to prostě tak, ale reklama je mocná. Takže pokud chcete přejít, dejte psovi pro začátek pár kousků masa a uvidíte, pokud nic tak přejděte na maso. Možná bych pro začátek dala maso s rýží a pak teprve přešla na syrové. Ale jako letitý chovatel vám můžu říct, že naši psi, vč. štěňat žerou úplně všechno, vařené, syrové, mléčné výrobky, když není čas, nebo jsem na cestách, tak granule. Je jim zcela lhostejné, že dostanu do vývaru na jeho zahuštění granule. Nemají nejmenší problém, nemají průjmy, dostanou klidně syrová játra, slezinu, max. mají černé bobky.( Akorát zeleninu pečlivě olížou a nechají, pokud není namixovaná.) Prostě mají naučené trávení. A jsou ve vynikající kondici.

Díky moc - a myslíte syrové s rýží nebo vařené s rýží?
Své nebožce stařence jsem na sklonku života vařila mix kuře-rýže-mrkev, ačkoli byla bohužel celoživotně na granulích, tohle jí vyhovovalo.

22.1.2016 10:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Jéžíš, dyk je to fuk.
Střídejte, zkoušejte.

22.1.2016 11:14
manbea

XXX.XXX.70.116

Já převáděla na syrové maso štěníka 10 týdnů,1700g. Od chovatelky byl zvyklý na vařenou stravu + granule, začala jsem jednou dávkou syrového, pak dvěma atd, do 14 dnů již byl na syrovém. Dnes (8. měs.) má syrového tak 70 %, vařeného 20 % a zbytek granule. Nemá žádné zažívací problémy, alergie apod.
Nebojte se, hlavně nezapomeňte např. syrové kuřecí krky pořádně rozbít paličkou na kaši a přidat k nim trochu svaloviny a balastu (stačí vařená brambora), já takhle malého naučila i na kosti, jen je třeba hlídat množství a druhy. Všechno maso (kupuji pouze u řezníka) pro jistotu ještě přemražuji.

22.1.2016 11:16
ropopi-an

XXX.XXX.137.29

Tak tímto nemůžete nic zkazit : mix kuře-rýže-mrkev,
Dejte mu to ze začátku jako svačinku a uvidíte...
A nemějte z toho takové bobky
Pokud ještě nemáte...kupte si knihu od paní Novosadové a jeďte podle ní.

22.1.2016 11:17
manbea

XXX.XXX.70.116

Terven napsal(a):
Díky moc - a myslíte syrové s rýží nebo vařené s rýží?
Své nebožce stařence jsem na sklonku života vařila mix kuře-rýže-mrkev, ačkoli byla bohužel celoživotně na granulích, tohle jí vyhovovalo.

Můžete udělat kompromis - syrové maso (bez kostí) na pár vteřin hodit do vroucí vody, nebo dát do mikrovlnky, aby se na povrchu zatáhlo. Takhle se učí na syrové psi, kteří o něj jinak moc nestojí...

22.1.2016 11:18
ropopi-an

XXX.XXX.137.29

Manbea - ano maso by mělo být přemražené...

22.1.2016 11:39
Terven

XXX.XXX.110.147

ropopi-an napsal(a):
Tak tímto nemůžete nic zkazit : mix kuře-rýže-mrkev,
Dejte mu to ze začátku jako svačinku a uvidíte...
A nemějte z toho takové bobky
Pokud ještě nemáte...kupte si knihu od paní Novosadové a jeďte podle ní.

Díky za pošťouchnutí, to jsem potřebovala
S bobkama máte pravdu, stačí, že je mám všude na zemi.

22.1.2016 11:41
Terven

XXX.XXX.110.147

manbea napsal(a):
Můžete udělat kompromis - syrové maso (bez kostí) na pár vteřin hodit do vroucí vody, nebo dát do mikrovlnky, aby se na povrchu zatáhlo. Takhle se učí na syrové psi, kteří o něj jinak moc nestojí...

Manbea- díky. Asi zvolím tu mikrovlnku - téměř vždy, když rozmrazuju maso, trochu to přeženu a ono se zatáhne.

22.1.2016 11:50
ropopi-an

XXX.XXX.137.29

Terven napsal(a):
Díky za pošťouchnutí, to jsem potřebovala
S bobkama máte pravdu, stačí, že je mám všude na zemi.

Není zač jak se říká, kdo se bojí, nesmí do lesa...
Ono to zase tak složité není, za půl roku to pro Vás bude brnkačka.

lenka.dobby

22.1.2016 12:51
lenka.dobby

XXX.XXX.29.118

Ja jsem moc spokojena s obsahem u granuli znacky regal. objednavam je normalne z eshopu smajlíkje bez chemickych barviv a konzervantu, ten nas se na to naucil ze dne na den na nic si nezvykal proste mu to zachutnaloo a nebylo co resit. smajlík

22.1.2016 19:29
lev

XXX.XXX.253.186

Proboha lidi, dětem taky nedáváte přemražené maso, nebo ano ? Když koupím u řezníka čerstvé maso, proč ho mrazit ? I na jatkách prochází veterinární kontrolou. Jediné, co by se mělo převařit je zvěřina, kančí 100%.

22.1.2016 21:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Mně přemražené odmítají.
Kočky i pes.
Nepřemražuji.
Krmím syrovým leta a nikdy nebyl problém.

Jen tedy ošklivý průjem po kuřecím - čerstvě zakoupeným
v "Drůbeži". Nekupuji tam a kuřecí syrové nedávám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.1.2016 22:38

Můj pes je granulář z poloviny až ze dvou třetin a ok. Když jsem hledala ty nej granule, co mu sednou, tak byl skoro měsíc na barfu, i když jsem pro tu chvíli do detailů nešla. Prostě ze dne na den přestal dostávat granule a nijak to neodnesl. Pak zas z ničeho nic granule dostal (Marp Holistic), sedly. Tak dvakrát týdně je na mase, co okrájím při sušení, denně pamlskuje ovoce, zeleninu, sušené maso, lžičku jogurtu... Když dělám rýži, brambory nebo kuřecí vývar (kvůli němu nic nesolím :), taky si dá. Jako malý téměř výhradně na granulích s kukuřicí a předtím i s kuřecím měl pořád nějaký problém. S granulemi to má vůbec těžké, srajdí po čemkoliv s kuřetem a spoustu nedává, ani Orijen. Takhle tláská páté přes deváté (abych nekecala, mimo granule samo řeším, co všechno spolknul, aby to bylo vyvážené, uzeniny a podobné slané a chemické pochutiny vůbec :) a konečně je v pohodě. Změn na přirozenou stravu bych se nebála, většinou jedině dobře.

23.1.2016 20:10
Terven

XXX.XXX.110.147

Ještě jednou všem dík za rady, vyzkoušeno...malá příšera už měla dvakrát masitou večeři- kuřecí maso ala Chytrá horákyně (ani vařené, ani syrové) a k tomu vařenou mrkev. Úspěch obrovský, vylízala mističku a dlouho do ní koukala, jestli se ještě neobjeví nášup
Bobky OK, takže budeme směle pokračovat.
Předpokládám, že takového mrňouse bez problémů uživím lidským masem - tedy masem a odpadem z masa pro lidi
Jen zatím nemám úplně jasno, jak s rybama - jaké psiskům dáváte? My doma jíme akorát kapra na vánoce, pak hypermarketovou aljašskou tresku a lososa, kterého máme výhodně od souseda - co z toho můžu přihodit do psí misky?

24.1.2016 17:26

Terven napsal(a):
Ještě jednou všem dík za rady, vyzkoušeno...malá příšera už měla dvakrát masitou večeři- kuřecí maso ala Chytrá horákyně (ani vařené, ani syrové) a k tomu vařenou mrkev. Úspěch obrovský, vylízala mističku a dlouho do ní koukala, jestli se ještě neobjeví nášup
Bobky OK, takže budeme směle pokračovat.
Předpokládám, že takového mrňouse bez problémů uživím lidským masem - tedy masem a odpadem z masa pro lidi
Jen zatím nemám úplně jasno, jak s rybama - jaké psiskům dáváte? My doma jíme akorát kapra na vánoce, pak hypermarketovou aljašskou tresku a lososa, kterého máme výhodně od souseda - co z toho můžu přihodit do psí misky?

Kuřecí maso s mrkví samotné nestačí, pokud by jste tak krmila dlouhodobě. Pokud jste pročetla Manwe, tak je vám jasno. Masem pro lidi, v pohodě uživíte. Do misky dejte různé druhy masa a VNITŘNOSTI. Např.1/3 svaloviny k tomu 1/3 vnitřnosí a 1/3 přílohy se zeleninou, např. kulatozrnná rýže rozvařená hodně naměkko( jinak uvidíte nestrávenou v bobku), pohanku apod., no a k tomu zeleninu, strouhanou mrkev, petržel, pyré z červ. řepy, salát apod. Zeleninu krátce tepelně upravte. Je lépe stravitelná. Taky přihoďte do misky kuřecí krček-SYROVÝ! Já přidávám ještě doplňky, pangamin, kelpu, hydrol. kolagen, sušené šípky, konopnou pastu, balancer, bylinky, oleje. Ale ne, všechno naráz, jeden den to, pak zase něco jiného, pak třeba 2-3 dny bez doplňků atd. Ryby krmte vždycky syrové, u takového prcka, bych začla např. v supermarketu, teď je v Kaufu v akci aljašská treska filé bez kosti ty kostky, od Kimbex za 115/ kg, ( je jich tam 10 ks),1 kostku by měla na 1 jídlo a jak by si pochutnala, nebo jsou k dostání malé mražené šproty, taky mraž. sardinky jsou fajn, můžete dát i v konzervě( pozor na sůl v konzervě), apod., tak bych s rybama začla, větší ryby s kostmi, bych se zatím bála dát. Větší rybu od kostí, raději oberte.2x týdně dejte na sváču vejce(celé vařené, žloutek může být syrový, bez syr. bílku přidán třeba do bílého jogurtu, prostě pestrá strava, je tolik možností. A klidně i ty granule můžete dát na 2. jídlo. Akorát vyberte něco kvalitnějšího. Pokud bude krmený pestře, trávení bude pracovat tak, jak má, bobek bude v pohodě a když vám venku sežere nějaký fujtajbl, nic se neděje, ani se neposrandí.

24.1.2016 17:28

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kuřecí maso s mrkví samotné nestačí, pokud by jste tak krmila dlouhodobě. Pokud jste pročetla Manwe, tak je vám jasno. Masem pro lidi, v pohodě uživíte. Do misky dejte různé druhy masa a VNITŘNOSTI. Např.1/3 svaloviny k tomu 1/3 vnitřnosí a 1/3 přílohy se zeleninou, např. kulatozrnná rýže rozvařená hodně naměkko( jinak uvidíte nestrávenou v bobku), pohanku apod., no a k tomu zeleninu, strouhanou mrkev, petržel, pyré z červ. řepy, salát apod. Zeleninu krátce tepelně upravte. Je lépe stravitelná. Taky přihoďte do misky kuřecí krček-SYROVÝ! Já přidávám ještě doplňky, pangamin, kelpu, hydrol. kolagen, sušené šípky, konopnou pastu, balancer, bylinky, oleje. Ale ne, všechno naráz, jeden den to, pak zase něco jiného, pak třeba 2-3 dny bez doplňků atd. Ryby krmte vždycky syrové, u takového prcka, bych začla např. v supermarketu, teď je v Kaufu v akci aljašská treska filé bez kosti ty kostky, od Kimbex za 115/ kg, ( je jich tam 10 ks),1 kostku by měla na 1 jídlo a jak by si pochutnala, nebo jsou k dostání malé mražené šproty, taky mraž. sardinky jsou fajn, můžete dát i v konzervě( pozor na sůl v konzervě), apod., tak bych s rybama začla, větší ryby s kostmi, bych se zatím bála dát. Větší rybu od kostí, raději oberte.2x týdně dejte na sváču vejce(celé vařené, žloutek může být syrový, bez syr. bílku přidán třeba do bílého jogurtu, prostě pestrá strava, je tolik možností. A klidně i ty granule můžete dát na 2. jídlo. Akorát vyberte něco kvalitnějšího. Pokud bude krmený pestře, trávení bude pracovat tak, jak má, bobek bude v pohodě a když vám venku sežere nějaký fujtajbl, nic se neděje, ani se neposrandí.

24.1.2016 19:50
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Děkuji za vyčerpávající info a jj, je mi jasné, že si nevystačím s kuřecím a mrkví. Ale právě na manwe.eu jsem se dočetla, že u štěněte, které bylo u chovatele krmeno granulemi, je nejlépe začít libovou kuřecí svalovinou a trochou zeleniny, další druhy přidávat postupně. Malá měla negranulovou večeři dnes teprve potřetí.
Jelikož chovatelka prý občas dala i Pribináček, zkusila jsem už tvaroh i bílý jogurt, do toho jablko a pampeliškový med.
Hm...sušené šípky...to mě nenapadlo, ty dávám koni , vyzkouším.

24.1.2016 20:03

Terven napsal(a):
Děkuji za vyčerpávající info a jj, je mi jasné, že si nevystačím s kuřecím a mrkví. Ale právě na manwe.eu jsem se dočetla, že u štěněte, které bylo u chovatele krmeno granulemi, je nejlépe začít libovou kuřecí svalovinou a trochou zeleniny, další druhy přidávat postupně. Malá měla negranulovou večeři dnes teprve potřetí.
Jelikož chovatelka prý občas dala i Pribináček, zkusila jsem už tvaroh i bílý jogurt, do toho jablko a pampeliškový med.
Hm...sušené šípky...to mě nenapadlo, ty dávám koni , vyzkouším.

Těch doplňků je hromada, pokud chcete, napište mi do SZ a já Vám vypíši všechny možnosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík