4 měsíční karanténa na Kubě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2016 20:49
helois158

XXX.XXX.101.168

Zdravím, plánuju vycestovat na Kubu (trvale). Chci si s sebou vzít mého staforda. Bohužel, zatím jsem se dočetla, že pes po příletu musí být 4 měsíce v karanténě. Mám z toho hrůzu smajlík.
Máte někdo podobné zkušenosti, jak to probíhá, popřípadě jak to váš pejsek snášel?

22.1.2016 21:39
jezicek

XXX.XXX.94.7

Http://www.pettravel.com/immigration/cuba.cfm

Cuba does not quarantine healthy pets who meet the following requirements:

- Proof of current rabies vaccination administered at least 30 days and not more than 12 months prior to entry.
- Veterinary Certificate for Cuba completed by a licensed veterinarian shortly prior to entry. Although it is not required, we recommend that a USDA or CFIA licensed veterinarian complete the APHIS Form 7001 and you have it endorsed by the USDA or CFIA if traveling from the United States or Canada. If you are traveling from another country, the Governing Authority responsible for the import and export of animals should endorse the forms.
- A copy of the Rabies Certificate should also be included for endorsement.

This will complete a passport for your dog or cat to enter Cuba.

22.1.2016 22:09
helois158

XXX.XXX.101.168

Můj pesan je v pohodě. Je mu 2,5 roku. Takže pokud je v dobré kondici, karanténa nemusí být. To by bylo parádní. Alespoň pokud to dobře chápu.

23.1.2016 17:01
balisek

XXX.XXX.109.177

Chápete to dobře. Potřebujete však potvrzení o očkování proti vzteklině, veterinární osvědčení (mělo by stačit v pet pasu) a tyhle dva certifikáty, potvrzené Státní veterinární správou:
https://www.aphis.usda.gov/library/forms/pdf/APHIS7001.pdf
http://4h.wsu.edu/dog/VaccinationCertificate06.pdf

Za potvrzení od SVS se platí 50, - Kč v kolkových známkách (musíte kolek přinést s sebou).

23.1.2016 18:18
helois158

XXX.XXX.101.168

Děkuji všem za radu a info, spadl mi velký kámen ze srdce

Přidejte reakci

Přidat smajlík