Zdravím,
feňule měla druhé hárání. Trvalo moc dlouho a i přes léčbu dostala zánět dělohy. Nyní by měla být v pořádku, ale máme podezření na falešnou březost. Jediné co nám nějak nesedí, že už třetí den nevzala sousto z misky, vezme si jen ňamku. Je to možné přikládat k té pravděpodobné falešné březosti, nebo to může být něco jiného ?
PS: U vet jsme byli, nic na ní neshledal, máme ji prý zatím sledovat
Díky za rady
My jsme meli vyhodu, ze ji mela v lete, takze to doslova 'vyplavala' nevim, jaky rezim musi mit vase fenule po zanetu, ale kazdopadne ji zabavte, at se unavi :) pred mesicem se u nas faleska opakovala silnejsi raz, takze se chystame na kastraci..po konzultaci s vet kdy videl oba jeji stavy pri falesce nam to i doporucil..
Do pití přidejte glukopur či dát pastu Calopet, ať doplní energii.
Jinak ano, jsou feny, jež při falešce naopak žerou víc a jsou takové, co s jídlem stávkují. Taky jsme 1x měli u KAO falešku, kdy právě nežrala, už je to pár let. Měla v tu dobu i alergii na bleší kousnutí, tak měla límec, aby se neškrábala a dostat do ní po pár dnech vůbec něco bylo hrozně těžké. Když jsme byli na kontrole u veta a říkali jsme mu o tom, že nechce žrát (jinak je to skoro popelnice), tak nás hnedka chtěl hnát na testy krve, atd. Až jsem řekla, že má asi i falešku, že má naběhlou mléčnou žlázu a je i taková citlivější, tak se zasmál, že to jsme měli říct jako první (do té doby jsem fakt měla spojenou falešku s tím, že si fena myslí, že čeká štěnda a cpe se tak jako březule, fakt mě nenapadlo, že ze stejného důvodu může i stávkovat s jídlem). A taky že jo. Za pár dní už jedla jako obvykle.
lavacca
napsal(a):
Do pití přidejte glukopur či dát pastu Calopet, ať doplní energii.
Jinak ano, jsou feny, jež při falešce naopak žerou víc a jsou takové, co s jídlem stávkují. Taky jsme 1x měli u KAO falešku, kdy právě nežrala, už je to pár let. Měla v tu dobu i alergii na bleší kousnutí, tak měla límec, aby se neškrábala a dostat do ní po pár dnech vůbec něco bylo hrozně těžké. Když jsme byli na kontrole u veta a říkali jsme mu o tom, že nechce žrát (jinak je to skoro popelnice), tak nás hnedka chtěl hnát na testy krve, atd. Až jsem řekla, že má asi i falešku, že má naběhlou mléčnou žlázu a je i taková citlivější, tak se zasmál, že to jsme měli říct jako první (do té doby jsem fakt měla spojenou falešku s tím, že si fena myslí, že čeká štěnda a cpe se tak jako březule, fakt mě nenapadlo, že ze stejného důvodu může i stávkovat s jídlem). A taky že jo. Za pár dní už jedla jako obvykle.
Dekuju za zkusenost i radu s rou vodou