Larae

XXX.XXX.108.185
Ahoj všichni, mám takových pár otázek. Dostala jsem k Vánocům malého čivaváka, ale ten muj raubíř nechce chodit na plenku, venku je pod nulou a bylo mi doporučeno, že ho ven brát nemám, až když se oteplí. Jenže co dělat, když mi malej čůrá a kadí všude po bytě a plenku má akorát tak na hraní? Devastuje mi tím prakticky nové koberce, nemluvě o tom, že teď má průjmík a to je vám povím taky labůžo... nevíte jak ho odnaučit značkovat mi byt bobkama a naučit ho aby chodil na tu plenku ?... Děkuju za všechny odpovědi
Uživatel s deaktivovaným účtem

Larae
napsal(a):
Ahoj všichni, mám takových pár otázek. Dostala jsem k Vánocům malého čivaváka, ale ten muj raubíř nechce chodit na plenku, venku je pod nulou a bylo mi doporučeno, že ho ven brát nemám, až když se oteplí. Jenže co dělat, když mi malej čůrá a kadí všude po bytě a plenku má akorát tak na hraní? Devastuje mi tím prakticky nové koberce, nemluvě o tom, že teď má průjmík a to je vám povím taky labůžo... nevíte jak ho odnaučit značkovat mi byt bobkama a naučit ho aby chodil na tu plenku ?... Děkuju za všechny odpovědi
Choďte s ním ven, čím dŕív se to naučí, tím lépe.Venčí se po každém hraní, jídle a spánku.
Larae
napsal(a):
Takže už ho máš měsíc a ven nechodí? kolik váží? my máme fenku yorka a šla jsme s ní hned druhý den co jsme jí přivezla, vždyt tam s nim nebudeš hodinu ale musí si zvyknout na to že se venčí jen venku a na vodítko. Naše byla chovatelkou učena na plenku a z 90% šla vžd dobře ale i tak jsems ní chodila co nejčastěji ven abych plenu mohla brzo odstranit . Na plenku ho fakt neuč, je to pes a ti čůrají venku
Larae
napsal(a):
Z chlupaté ponožky vyrobit obleček pro štendo, obléknout ve výtahu, štěně vynést před barák a tam si s ním hrát, aby bylo v pohybu. Za prvé se mu začne chtít dělat potřeby, za druhé mu nebude zima a za třetí budete mít prima zážitky Malé štěně má tendenci následovat, takže když mu budete "utíkat", poběží za Vámi
. Za loužičku i bobek samozřejmě hodně chválit a klidně pochválit nejen slovně a "tanečkem", ale i nějakou mňamkou
.
Přeji pevné nervy, ale věřte... ono to půjde, naučili se to jiní, naučí se to i Vaše štěndo