Ahoj už jsem tu psala téma ohledně alergie mého psa. Nevím na jakou složku potravy má alergii. Bylo mi tu doporučeno krmit masem. Dávám přes týden hovězí maso s droby. Ale zatím se žádná změna neděje. Jak dlouho tak trvá než se nějaká změna projeví? A dáváte popř. do masa nějaké vitamíny?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Monika28
napsal(a):
Ahoj už jsem tu psala téma ohledně alergie mého psa. Nevím na jakou složku potravy má alergii. Bylo mi tu doporučeno krmit masem. Dávám přes týden hovězí maso s droby. Ale zatím se žádná změna neděje. Jak dlouho tak trvá než se nějaká změna projeví? A dáváte popř. do masa nějaké vitamíny?
Určitě vydržet měsíc.Vitamíny jako takové skoro nedávám, ale krmnou dávku doplňuji o spoustu přírodních doplňků, bylinek, semínek, ořechů, doplňky z tech. konopí, atd...
napsal(a):
Určitě vydržet měsíc.Vitamíny jako takové skoro nedávám, ale krmnou dávku doplňuji o spoustu přírodních doplňků, bylinek, semínek, ořechů, doplňky z tech. konopí, atd...
Ale nutné to není, to je spíš jen pro náš dobrý pocit, jak jsme zblbnutí granulema, pes nic z toho nepotřebuje. Stačí mu to maso. Trávení se hned tak neupraví, minimálně těch 14dní, spíše více, jak píše rájka999 Druhá možnost je, že může být alergický na hovězí, což také není vyjímečné. Čím jste krmili doteď, když se alergie projevovala? Jistě jste to už psala jinde, ale je tu alergických pejsků tolik, že už nevím, co kdo

lesnížínka
napsal(a):
Ale nutné to není, to je spíš jen pro náš dobrý pocit, jak jsme zblbnutí granulema, pes nic z toho nepotřebuje. Stačí mu to maso. Trávení se hned tak neupraví, minimálně těch 14dní, spíše více, jak píše rájka999 Druhá možnost je, že může být alergický na hovězí, což také není vyjímečné. Čím jste krmili doteď, když se alergie projevovala? Jistě jste to už psala jinde, ale je tu alergických pejsků tolik, že už nevím, co kdo
Vy reagujete na mě, ale píšete to zadavatelce? Jinak, co není nutné?

Moniko, nejdřív musíte zjistit, na co je pes alergický a nasadit mu eliminační dietu. To znamená jeden druh proteinu a jeden škrobu (nejlépe se kterými se pes ještě nesetkal). NIC VÍC! Žádné doplňky, pamlsky, ořechy, prostě vůbec nic. Na té dietě byste se měla domluvit s veterinářem - co, jak dlouho, kdy začít přidávat složky...
Článek o alergiích a dietě např. tady :
http://www.veterina-info.cz/odborne-clanky/nove-poznatky-o-potravni-alergii-u-psa-a-kocky-118.html
Jinak na netu najdete víc.
Zrovna hovězí a drůbeží je častý alergen. Zkuste vepřové a brambory (je to i v tom článku) a vůbec nic k tomu.

napsal(a):
Moniko, nejdřív musíte zjistit, na co je pes alergický a nasadit mu eliminační dietu. To znamená jeden druh proteinu a jeden škrobu (nejlépe se kterými se pes ještě nesetkal). NIC VÍC! Žádné doplňky, pamlsky, ořechy, prostě vůbec nic. Na té dietě byste se měla domluvit s veterinářem - co, jak dlouho, kdy začít přidávat složky...
http://www.veterina-info.cz/odborne-clanky/nove-poznatky-o-potravni-alergii-u-psa-a-kocky-118.html
Zrovna hovězí a drůbeží je častý alergen. Zkuste vepřové a brambory (je to i v tom článku) a vůbec nic k tomu.
Myslela jsem, že to Monika s těmi vitamíny myslí do budoucna, samozřejmě, že nejdřív musí zjistit el.dietou, na co je pes alergický.
napsal(a):
Mě jde právě o to abych mu prozatím dávala jen to samotné maso a pak až uvidím jestli to pomohlo tak bych pomalu přidávala to ostatní. A v tom mase přece jenom všechno není tak jestli by nebylo lepší mu tam něco přidat.
lesnížínka
napsal(a):
Krmila jsem normálníma granulema králičí. pak na doporučení veta jsem dávala Eukanubu Dermatitis. Ale ani u těch žádná změna. Ana to mi právě tady psaly, že nejlepší je normální maso a zkoušet no.. Mám v plánu vydržet teda alespoň těch 14 dní a potom vyzkouším třeba jiné maso. Poslední možnost je Prednison, který mu jako jediný zabírá, ale to chci nechat opravdu až na konec.
napsal(a):
Já vím, že nejlepší by byl veterinář, ale upřímně už jsem tam nechala takových peněz a nic z toho. Takže to teď chci zkusit takhle. Ale to, že hovězí je častý alergen jsem nevěděla to jsem myslela, že je to naopak. A taky mi ho tu doporučovaly. Ale díky za radu zkusím to vepřové.

U nás jsou všechny druhy masa kromě drůbeže +vajec v pohodě.

Monika28
napsal(a):
No tak ještě doděláme to hovězí a pak zkusím to vepřové.. Jak dlouho vám to trvalo než jste zjistili přesné suroviny na které jsou alergičtí? Mě už pomalu dochází síly... A pes se stále kouše a kouše...
A krmite hovězì s hovězími droby? Zkuste to vepřové nebo pak jehněčí, zvěřinu.

Monika28
napsal(a):
Ano hovězí s hovězími droby.. Na zvěřinu jsem taky koukala, ale to už je docela drahé. Nemáme žádného prcka má 30kg takže to je pak hodně znát. Proto chci vyzkoušet nejdřív ty dostupnější varianty.
Já kupuji zvěřinu i jiné druhy masa na probarf.cz.
Letos už mu bude deset. Ani teď už nevím kdy to začalo.. nejdřív začal mít záněty uší což nikdo nepřisuzoval alergii a potom k tomu přibylo kousání pacek a má takovou matnou srst a jakoby lupy. nemá dělané testy, ale podle toho, že má příznaky celoročně tak mám za to, že je to na potravu. Když bylo nejhůř bral prednison, který mu zabral samozřejmě. Po vysazení zase začaly problémy.
Tak já bych zkusila doporučit jehněčí nebo skopové, je to nejmenší možnost alergie. Nejspíše ve spojení s trochou rýže. Zcela jistě by neuškodily vitaminy ze skupiny B, na kůži je opravdu nejlepší Biotin a i když nic nedělá s případnou alergií, vylepšuje stav kůže a srsti. Jinak doufám, že onemocnění štítné žlázy veterinář vyloučil.
Nevím, jaké maso kupujete, já bych při hledání alergie nekupovala směsky, spíše bych vsadila na masa kusová a postupně přidávala třeba ty vnitřnosti. Co králík u Vetamixu ?

Rýže je rovněž častý alergen. Ty brambory.
Jinak Moniko, nějaké komplexní vyšetření se dělalo? To nemusí být alergie.
Monika28
napsal(a):
Teď čekáme až z těla úplně vyprchá ten Prednison prý to trvá až půl roku a bude se dělat ta štítná žláza. Jinak nic nedělali.
Počkat...jak...nic nedělali?!? Myslím tedy zpočáku obtíží(než se nasadil Prednison)rozbor moči a krve? Váš pes už je starší a tohle nemá od začátku, tak to bych spíš než alergii přisuzovala tomu, že něco nefunguje dobře. Ať už ta štítná žláza, ledviny, játra...I když, samozřejmě ani alergii nelze vyloučit, takže dietou nic nepokazíte. I když...pokud by dobře nefungovaly ledviny, je naopak jen maso dost špatně
Nee on už to má od malička. proto si už nepamatuju kdy to začalo. Ale mám pocit, že když byl štěňátko tak to ještě neměl. A testy mám pocit, že mu ani tenkrát nikdo nedělal okamžitě usoudili, že je to alergie. A, že pry testy jsou hrozně drahé a stejně neukážou na sto procent na co je alergický Už u toho veterináře nejsme. Ten nový právě prednison vysadil a nasadil Eukanubu, ale ta nezabrala tak zkouším to maso.15.2 jsme objednaný tak nejspíš ty testy bude dělat. Mimochodem nevíte kolik vyjdou?
Jo tak, má to od začátku. A to s tím žije 10let a řešíte to až teď?V těchto letech(když s tím vydržel do teďka) už bych se asi na drahé testy vybodla(alergologické) stejně prý nejsou průkazné a je mi celkem divné, že u psa najdou alergii na 20věcí. Zkoušela bych tedy už víše popisovanou vylučovací dietu, dobré je králičí maso, hodně psů, co nemůže i kuře, tak v pohodě snáší kachnu a krůtu. Držím palce, ať to vychytáte.
Dobrý den, váš příspěvek mně hodně připomíná naši bývalou situaci. Už jsem zde několikrát i psala a proto se nebudu rozepisovat. Mojí fence je přes 15 roků, testy jsme nechaly udělat až v jejích 13 letech na doporučení jiného veterináře, testy se dělaly v Laboklinu v Německu, mají dvě možnosti - levnější a dražší, my měly dražší na větší množství potravin, cena byla asi tři tisíce, možná čtyři, už nevím. Myslím si, že Laboklin už má pobočku i v naší republice..Nelituju vůbec těch peněz, lituju jen toho, že mně dřív žádný lékař tuto možnost nenabídl. Za těch 13 roků jsem na veterinách nechala hodně peněz a navíc jsme zažili spoustu trápení, my i naše fenka. Z testů vyplynulo, že fenka má alergii skoro na všechna masa co jsem zkoušela - kuřecí,
jehněčí, koňské, losí, buvolí, dále na obilniny, rýži, mléko, atd. Nebudu to vypisovat. Může jen rybu, brambory a krůtí a ledový salát. Peču jí piškoty z pohankové mouky. Je jí nesrovnatelně líp, ovšem úplně bez problémů není, těch 13 roků špatné výživy má nějaký dopad.
lesnížínka
napsal(a):
Jo tak, má to od začátku. A to s tím žije 10let a řešíte to až teď?V těchto letech(když s tím vydržel do teďka) už bych se asi na drahé testy vybodla(alergologické) stejně prý nejsou průkazné a je mi celkem divné, že u psa najdou alergii na 20věcí. Zkoušela bych tedy už víše popisovanou vylučovací dietu, dobré je králičí maso, hodně psů, co nemůže i kuře, tak v pohodě snáší kachnu a krůtu. Držím palce, ať to vychytáte.
Právě proto ty testy nedělali, že pry jsou drahé a neprůkazné. Žije s tím pořád a řešime to celý jeho život. Ale připadá mi, že poslední rok je to horší než kdy předtím. Vždycky jsme jen léčili ty uši to pomohlo na nějakou dobu. A bylo mi řečeno, že už je to chronický. Teď až mě napadlo zkusit to maso jinak jsme zkoušely všelijaké granule.
Nonetka
napsal(a):
Dobrý den, váš příspěvek mně hodně připomíná naši bývalou situaci. Už jsem zde několikrát i psala a proto se nebudu rozepisovat. Mojí fence je přes 15 roků, testy jsme nechaly udělat až v jejích 13 letech na doporučení jiného veterináře, testy se dělaly v Laboklinu v Německu, mají dvě možnosti - levnější a dražší, my měly dražší na větší množství potravin, cena byla asi tři tisíce, možná čtyři, už nevím. Myslím si, že Laboklin už má pobočku i v naší republice..Nelituju vůbec těch peněz, lituju jen toho, že mně dřív žádný lékař tuto možnost nenabídl. Za těch 13 roků jsem na veterinách nechala hodně peněz a navíc jsme zažili spoustu trápení, my i naše fenka. Z testů vyplynulo, že fenka má alergii skoro na všechna masa co jsem zkoušela - kuřecí,
jehněčí, koňské, losí, buvolí, dále na obilniny, rýži, mléko, atd. Nebudu to vypisovat. Může jen rybu, brambory a krůtí a ledový salát. Peču jí piškoty z pohankové mouky. Je jí nesrovnatelně líp, ovšem úplně bez problémů není, těch 13 roků špatné výživy má nějaký dopad.
No tak to jsme na tom podobně. To by člověk ani nevěřil na co všechno můžou být alergický. Ale za váš příspěvek děkuju alespoň vím, že má smysl to zkoušet. Na tu kliniku se mrknu.
monanata

XXX.XXX.89.52
Monika28
napsal(a):
No tak to jsme na tom podobně. To by člověk ani nevěřil na co všechno můžou být alergický. Ale za váš příspěvek děkuju alespoň vím, že má smysl to zkoušet. Na tu kliniku se mrknu.
Zkuste dithiaden, je účinější než zyrtec. Jestli svědění ustane, je to alergie.
monanata

XXX.XXX.89.52
lesnížínka
napsal(a):
Pes byl na Prednisonu...
Prednison tlumí příznaky jakéhokoliv původu, Dithiaden pouze alergické. Příčin svědění může být mnoho, nemusí to být alergie.

monanata
napsal(a):
Zkuste dithiaden, je účinější než zyrtec. Jestli svědění ustane, je to alergie.
Nebo fenistil kapky.

Monika28
napsal(a):
Fenistil kapky mám dokonce doma.. Myslíte, že to mám teda zkusit?
Mojí čubě 30kapek stačilo a můžete dát i 40.
Monika28
napsal(a):
Tak ja to zkusim...
Ale to vám nic nevyřeší. Utlumíte příznaky a můžete měnit maso jak chcete, tímto už nic nepoznáte. Než nasadíte cokoliv z tohoto jmenovaného, vysledujte tu alergii. Být alergický na složku v potravě a tlumit to do konce života lékama je blbost. Celiakovi taky nenanasadí Pradnison a hotovo...
lesnížínka
napsal(a):
Ale to vám nic nevyřeší. Utlumíte příznaky a můžete měnit maso jak chcete, tímto už nic nepoznáte. Než nasadíte cokoliv z tohoto jmenovaného, vysledujte tu alergii. Být alergický na složku v potravě a tlumit to do konce života lékama je blbost. Celiakovi taky nenanasadí Pradnison a hotovo...
Ale vyřeší. Nikdo tady přece neradí držet psa na lécích. Je to jen pokus, jestli se opravdu jedná o alergii. Pokud ano, je samozřejmě nutné vypátrat a odstranit alergen. Pokud je příčina jinde, bylo by zbytečné kupovat drahá masa a zkoušet a zkoušet.
Helena15
napsal(a):
Ale vyřeší. Nikdo tady přece neradí držet psa na lécích. Je to jen pokus, jestli se opravdu jedná o alergii. Pokud ano, je samozřejmě nutné vypátrat a odstranit alergen. Pokud je příčina jinde, bylo by zbytečné kupovat drahá masa a zkoušet a zkoušet.
A jak tím, že psa utlumíte poznáte, že se jedná o alergii? Ty léky totiž utlumí všechno, všechny projevy.

Monika28
napsal(a):
No už mu dávám tři dny 30 kapek ráno a večer a vůbec žádná změna. A to by asi mělo zabírat hned že jo? No to mě uplně děsí co to bude.. A já tady roky řešim alergii...
Ano, to zabírá hned...tak to alergie asi nebude. Mrzí mě, že mu to nepomohlo
Tak včera jsem o tom hodně načetla a dočetla jsem se, že to mohou být i paraziti. Docela dost lidí psalo, že to kolikrát vet. nepoznal a pes byl léčen bůhvíjak dlouho na vše možné a pak stačilo se zbavit parazitů. Nebo kvasinek. nemáte někdo s tímhle zkušenost. Mě pořád veterinář tlačí do těch testů na alergii, které stojí 4000, - a začínám ho podezřívat, že v tom vidí hlavně peníze. A alergie to podle mě není

Monika28
napsal(a):
Tak včera jsem o tom hodně načetla a dočetla jsem se, že to mohou být i paraziti. Docela dost lidí psalo, že to kolikrát vet. nepoznal a pes byl léčen bůhvíjak dlouho na vše možné a pak stačilo se zbavit parazitů. Nebo kvasinek. nemáte někdo s tímhle zkušenost. Mě pořád veterinář tlačí do těch testů na alergii, které stojí 4000, - a začínám ho podezřívat, že v tom vidí hlavně peníze. A alergie to podle mě není
Tak ho odčervěte širokospektrálním odčervovadlem.
Helena15
napsal(a):
Já si hlavně myslím, že to určitě nebude štítnou žlázou. A ty testy také nebudou levné. Onemocnění štítné žlázy může mít různé příznaky, ale svědivost k nim nepatří. Mohla by třeba řídnout i zcela vypadat srst, ale kůže nesvědí, pes by se neškrábal a nevykusoval.
To se mi právě teď už taky nezdá.. A právě se mi nechce dávat tisíce zbytečně.. Tak mu řeknu ať udělá stěr z kůže a zkusí ty parazity nejdřív.. Srst mu právě vůbec nevypadává ani nelíná. Hlavně si kouše ty packy mezi prstama to úplně hrozně..
Monika28
napsal(a):
To se mi právě teď už taky nezdá.. A právě se mi nechce dávat tisíce zbytečně.. Tak mu řeknu ať udělá stěr z kůže a zkusí ty parazity nejdřív.. Srst mu právě vůbec nevypadává ani nelíná. Hlavně si kouše ty packy mezi prstama to úplně hrozně..
Nerada bych to popletla a ještě vás domátla, ale už jsem různě několikrát četla o tom vykusování pacek a myslím, že nakonec to byla alergie. Ještě se mi něco mate o kvasinkách, ale to si právě vůbec nejsem jistá, jestli léčili léta kvasinky a ona to byla nakonec alergie, či právě naopak. Možná zkuste dát nový dotaz: pes si vykusuje packy(nebo nedávala jste ho už někdy?) a třeba se ozvou stejně postižení s dobrou radou.
Omlouvám se, že vám do toho vstupuji. Je několik typů alergií. Antihistaminika nezabírají na všechny typy alergií.
Odčervení může stav byť přechodně, avšak dramaticky, zhoršit. Asi bych šla cestou vyšetření na parazity a odčervení dle toho. Kožní paraziti nemusí být zachyceni vždy. Tak možná Advocate nebo Stronghold, který hubí i střevní parazity, kromě tasemnice, pokud to chcete zkoušet "naslepo", jakože se to tak i dost často dělá.
Není pravda, že by onemocnění na štítnou žlázu nesvědily. Ano, traduje se to. Onemocnění š.ž. však zcela nepopiratelně provází změny v produkci kožního mazu a prokrvení, což může ke svědění přispět, byť později to svědění může být spíš z nerovnováhy v mikroflóře kožního povrchu.
Vyšetření hormonů štítné žlázy není drahé.
Já vím, že je několik druhů alergie, ale to bych asi nechala jako poslední možnost. Napadlo mě i jestli není alergický na trávu, protoževím, že mu vadí chůze po trávě a jak byl teď chvilku sníh tak byl pořád venku a byl i veselejší a běhal a hrál si.. Ale jak slezl sníh tak už nechce zase vůbec ven Ale to vůbec nevim jak se to pak řeší, když trávě nevyhne. To vyšetření štítné žlázy prý 1500, - To mám hned jako druhou možnost..
Jestli už je to takové roky, bude o pravděpodobně kombinace všeho možného, od něčeho se musíte odpíchnout. Nechte vyšetřit tu štítnou žlázu, udělat základní biochemii krve, krevní obraz. Podle toho budete vědět, jestli je +- zdravý, nebo to někde hapruje. Podle toho se zařiďte. Pokud by z krve bylo vše ok, vylučte parazity. Jako poslední si nechte variantu alergie, budou k tomu dozajista změny v kožní flóře, na to nemusíte dělat bůhvíjaké stěry, ale musíte učinit opatření. Pokud to chcete opravdu řešit a vyřešit, nemůžete začít od konce, ani od prostředka, ale od začátku. A zlepšení nebude hned. Pokud se na něco přijde, vytrvejte, věnujte se tomu podle Vašeho nejlepšího přesvědčení a ne střídat tisíc věcí, doplňků, postupů, veterinářů.
Love vera

XXX.XXX.68.148
Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)
Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.
Sooke

XXX.XXX.243.124
Nonetka
napsal(a):
U Laboklinu jsem testovala levnější test, stojí teď kolem 3100, - a přišly mi výsledky k 19 základním složkám, což mi přijde dostatečný. Vyřešilo to náš problém s kuřecím masem, tak je konečně aspoň klid! Jinak vzorek jsme posílali rovnou do jejich německé laboratoře přes český servis, kde pomůžou, takže úplně v pohodě.