Uživatel s deaktivovaným účtem

kapybara
napsal(a):
Dobrý den, máte někdo nemocného pejska se štítnou žlázou a jak to probíhalo, jak jste do zjistili? Můj pejskem má tlustý krk a celkově přibírá a jídlo jí 1x denně. Děkuji.
Dá se to zjistit jednoduše z krve.
Nicméně naprostá většina tlustých psů nemocnou štítnou žlázu nemá, jsou jen překrmovaní.
Krmení jednou denně ještě neznamená, že nedostává moc.
kapybara
napsal(a):
Dobrý den, máte někdo nemocného pejska se štítnou žlázou a jak to probíhalo, jak jste do zjistili? Můj pejskem má tlustý krk a celkově přibírá a jídlo jí 1x denně. Děkuji.
Mám psa nemocného se štítnou žlázou. Měl pár kilo navíc vždycky a to i přes to, kolik měl pohybu. Nepřekrmovali jsme ho. Ale když mu začli problémy s klouby, tak jsem potřebovali něco shodit. Přestali jsme mu dávát piškoty a podobné pamlsky, začali jsme dávat jen pamlsky masové a to co dostane přes den v pamlskách, tak o to méně mu dám granulí. Podařilo se nám cca 6 kg dostat dolů. Teď se mi nezdá tlustý, ale klidně by kvůli kloubům ještě shodit mohl, ale bohužel už je starší a nemá téměř žádný pohyb, tak už jsme se s váhou zastavili. Ale nemyslím si, že by byl tlustý kvůli štítné žláze, spíš z toho důvodu, že dostával pořád piškoty atd...
Jinak teď dostává téměř poloviční dávku granulí, než by měl. A menší už mu opravdu dát nemůžu, to by měl pořád hlad a už by to bylo fakt málo.
Ono k tomu, že dostává jednou denně předpokládám granule nebo maso, ale kolik toho ještě dostane dalšího přes den? Třeba babička má berňačku, opravdu hrozně tlustou. Furt se oháním tím, že dostává hrozně málo granulí..a to fakt dostává, ale už jí nedochází, co všechno do ní nacpe ještě přes den.
Jo a jinak Vám to opravdu zjistí jedině veterinář z krve. Zjistí přesné hodnot a podle toho určí dávku léků. Jinak my jsme na to přišli celkem náhodu, když měl jiné problémy, ale patřilo k tomu také to, že měl nekvalitní srst, takovou matnou, suchou.

Mám psa s nemocnou štítnou žlázou, zjištěno to bylo z vyšetření krve, protože pes byl unavený, apatický, trpěl na průjmy. Bere dvakrát denně euthyrox. srst má pěknou, přetloustlý není. neprojevuje se to skoro nijak jen má menší výdrž než zdravý pes. Normálně s ním pracuji.Normálně ho krmím, chovám se k němu jako ke zdravému psovi, jen beru trošku ohledy na jeho větší únavnost, takže do ničeho nenutit.
napsal(a):
Mám psa s nemocnou štítnou žlázou, zjištěno to bylo z vyšetření krve, protože pes byl unavený, apatický, trpěl na průjmy. Bere dvakrát denně euthyrox. srst má pěknou, přetloustlý není. neprojevuje se to skoro nijak jen má menší výdrž než zdravý pes. Normálně s ním pracuji.Normálně ho krmím, chovám se k němu jako ke zdravému psovi, jen beru trošku ohledy na jeho větší únavnost, takže do ničeho nenutit.
A neprojevuje se to u každého psa trošku jinak? U nás to bylo znát opravdu jen na srsti, jinak že by byl unavený, apatický nebo trpěl na průjmy tak to vůbec.