Zdravim vsechny. Prosim o radu jake byste doporucili granule pro 14 mesicniho juniora kavkazana. Doposud krmi Acanou puppy large breed+ maso s prilohou. Mam ale pocit, ze tento druh neni to, co by bylo pro neho to nejvhodnejsi. Proto uvitam radu, pokud mozno od chovatelu obriku, jake granule davaji sami... Uvazovala jsem nad Brit care, ale nevim... Psik ma 85 cm a 57 kg... Dekuji predem vsem.
Radvajs
napsal(a):
Vite, je to muj prvni kavkazan. Tak jsem tu vahu tam dala jen jako informaci, zda by se zkusenym zdalo, ze je to treba moc nebo malo. Nic jineho v tom nebylo... A dekuji, ze jste doporucil/a, co byste poradila koupit vy!
Nedoporučila, protože jsem nevěděla vaše kritéria(či nepochopila) a tak velké plemeno má jiné nároky, než třeba čivava. Měla jsem berňáka a samojeda a spokojenost až s granulema Wolfsblut. Mají x příchutí, měnili jsme jen ty, co se chytly(měla jsem nežravky) Teď už bych do granulí nešla vůbec a krmila jen masem.
Dekuji za nazor. Zmenu chci zkusit z toho duvodu, ze ma ridsi stolici a zvazuji, ze by mu nemuselo delat dobre treba kur.maso- jen uvazuji. I kdyz syrove mu chutna, ale z vareneho kureciho zvracel. Po zdravotni strance je v poradku. Granule davame obcas, pokud nejsem doma a krmi tchnan. Ale i tak chci neco kvalitnejsiho. Maso varim, syrove mu moc nejede, jen ty kur.skelety, krky, kridla... Jinak je to takova vytahla zizala-sama ruka, noha. Chci pro neho kvalitni krmeni, nez dospeje(potom samozrejme taky).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Radvajs, velká plemena mají s Acanou často problémy - právě řidší stolici.
Co se týká váhy a žížalovitosti - číslo není podstatné, podstatná je kondice - žebra nesmí ani trčet ani být zcela nehmatná. Tvůj pes je v růstu (i když výšky už dosáhl) a teď bude mohutnět, až do tří let a možná i déle (můj pyreneják byl tak do roku dvourozměrný - jenom výška a délka, teď je z něj krásný kus psa).
Skelety, krky i křídla jsou dobrý základ.
Radvajs
napsal(a):
Dekuji vsem za nazor... Zkusim patrat, snad nejake vhodne vyberu. Je to tezke, je spousta druhu. Prave Acanu mi doporucila chovatelka kavkazanu, no a mozna nam nesedi.
Acanu máte kuřecí a s ovsem, možná právě to nesedí. Můžete klidně zkusit třeba Grasslands, nebo jinou z bezobilné řady, jsou kvalitnější. U nás po nich nikdy průjem nebyl.
Sice mame NO ale jelikoz jsme meli velke problemy se strevy, jedine dobre a myslim ze i kvalitni granule nam vysly platinum, v nekterych prichutich neni ani mala primes psenice. Mame doma nezravku ale tyto granule jsou mekke a chutnaji ji. Cena se pohybuje okolo 600 az 700 kc za petikilovy pytel. Vetsi baleni se nevyrabi aby granule nevyschly.... Mezi kvalitnejsi granule patri take anameat ( nejsem si ted jista jak se to pise ), taky jsme je pejsande davali bez problemu ale je vybiravka a prestala je zrat, jsou take pomerne drazsi

Zkuste GO! Natural, my měli s lososem, fena 42kg.

Nebo Barking Heads, taky kvalitní i s ovsem.
PetraEmily
napsal(a):
Sice mame NO ale jelikoz jsme meli velke problemy se strevy, jedine dobre a myslim ze i kvalitni granule nam vysly platinum, v nekterych prichutich neni ani mala primes psenice. Mame doma nezravku ale tyto granule jsou mekke a chutnaji ji. Cena se pohybuje okolo 600 az 700 kc za petikilovy pytel. Vetsi baleni se nevyrabi aby granule nevyschly.... Mezi kvalitnejsi granule patri take anameat ( nejsem si ted jista jak se to pise ), taky jsme je pejsande davali bez problemu ale je vybiravka a prestala je zrat, jsou take pomerne drazsi
Annamaet *.
koo

XXX.XXX.60.48
Kuře, dršťy, vnitřnosti, č.řepa, petržel, celer, atd.Chemické plesnivé umělé granule nikdy.

koo
napsal(a):
Kuře, dršťy, vnitřnosti, č.řepa, petržel, celer, atd.Chemické plesnivé umělé granule nikdy.
Kuře nikdy více.
Zdravim a jeste se vracim k vyberu granuli. Brouzdam a procitam na netu slozeni ruznych granuli a recenze atd. Je toho dost. Nevim, ale nejak me porad lakaji ty Brit care dog junior large breed lamb&rice. Lesni zinka by je nebrala- dekuji za nazor. Je nekdo, kdo by mel s nimi dobre zkusenosti pro tyto velke obriky? A jak prejit z Acany na jiny druh? Zbylo mi jeste tak 8kg- primichavat nove granule nebo je dat samotne hned?
Radvajs
napsal(a):
Zdravim a jeste se vracim k vyberu granuli. Brouzdam a procitam na netu slozeni ruznych granuli a recenze atd. Je toho dost. Nevim, ale nejak me porad lakaji ty Brit care dog junior large breed lamb&rice. Lesni zinka by je nebrala- dekuji za nazor. Je nekdo, kdo by mel s nimi dobre zkusenosti pro tyto velke obriky? A jak prejit z Acany na jiny druh? Zbylo mi jeste tak 8kg- primichavat nove granule nebo je dat samotne hned?
Do brit care bych nešla, máte obří plemeno a to potřebuje kvalitu. Šla bych do carnilove, mají hodně příchutí a hodně chutnají. Taky cena je přijatelná. Nebo když už jste u te acany tak bych přešla na vyšší řadu např. grasslands. S přecházením záleží na citlivosti psa, začala bych pomalu nové granule přimíchávat do starých v průběhu týdne.
Radvajs
napsal(a):
Diky za reakci. Ty granule Grasslands od Acany jsem nasla jen jeden druh? To je pro stenata i dospele a bez rozliseni velikosti psa? Nebo spatne hledam? (I to je mozne).
Myslím celkově řadu Acana Regionals http://acana.com/nase-vyrobky/acana-regionals/?lang=cs&lang=cs ale zkušenosti mám jen právě s tou grasslands a hodně lidí si ji chválí. A ano je pro všechny. Většina granulí vyšší řady jsou pro všechny věkové skupiny i velikosti.
Diky za odkaz. Vypada to zajimave, myslim slozeni. Davkovani je taky fajn- 420g denne? Pravdepodobne cim kvalitnejsi granule, mensi davka? Jestli se nepletu. U Acany co mam ted je to 650g na den. Zrejme je zkusim. Jeste jsem nasla jedny Taste of the Wild High Prairie Puppy 13,6 kg- nevite, zda jsou dobre? Jinak co mate za psa?
Radvajs
napsal(a):
Diky za odkaz. Vypada to zajimave, myslim slozeni. Davkovani je taky fajn- 420g denne? Pravdepodobne cim kvalitnejsi granule, mensi davka? Jestli se nepletu. U Acany co mam ted je to 650g na den. Zrejme je zkusim. Jeste jsem nasla jedny Taste of the Wild High Prairie Puppy 13,6 kg- nevite, zda jsou dobre? Jinak co mate za psa?
Ano, většinou je to tak že čím kvalitnější tím menší krmná dávka ale taky je potřeba se dívat co vyhovuje psovi. TOTW taky nejsou nejhorší ale kvalitou jsou níž než zmiňovaná Acana. Mám křížence Bernského salašnického s dobrmanem takže taky žádný drobek . Právě zkouším druhý pytel Carnilove a můžu doporučit . Předtím jsem právě krmila Acanama a příští pytel zase bude Acana .
Pekný večer prajem,
ja už tu čítam rôzne názory ohľadom granúl a kŕmenia a pod. Je to naozaj obsiahle a človek sa stráca. Ale predsa mi to nedá a rýpnem si: všetky psy sa v minulosti a v hojnom počte aj dnes vo veľkej časti sveta kŕmia len tým čo je po ruke.Konkrétne plemená ako Kavkazák, SAO, Anatol a pod. sa v ich domovine, kde ich stále používajú na prácu kŕmia pravidelne chudobnejšou stravou, napr. syrovátka, múka. ( mäso veľmi nepoznajú). Tie hmotnosti veľkých psov v EÚ sú absurdné a ich gigantické rozmery im vôbec nepridávajú na kráse.. Chcel by som naozaj vidieť týchto psov pracovať ak majú trebárs 60kg a viac...Takže menej hýčkania by vôbec neuškodilo, lebo zakrátko ich vypypláme na teľatá bez úžitku.. V niečom mi tí naši psi pripomínajú našu spoločnosť ( zhýčkanú ).
Tak sa držte a už vopred sa ospravedlňujem citlivejším v tejto diskusii.
pepy
napsal(a):
Pekný večer prajem,
ja už tu čítam rôzne názory ohľadom granúl a kŕmenia a pod. Je to naozaj obsiahle a človek sa stráca. Ale predsa mi to nedá a rýpnem si: všetky psy sa v minulosti a v hojnom počte aj dnes vo veľkej časti sveta kŕmia len tým čo je po ruke.Konkrétne plemená ako Kavkazák, SAO, Anatol a pod. sa v ich domovine, kde ich stále používajú na prácu kŕmia pravidelne chudobnejšou stravou, napr. syrovátka, múka. ( mäso veľmi nepoznajú). Tie hmotnosti veľkých psov v EÚ sú absurdné a ich gigantické rozmery im vôbec nepridávajú na kráse.. Chcel by som naozaj vidieť týchto psov pracovať ak majú trebárs 60kg a viac...Takže menej hýčkania by vôbec neuškodilo, lebo zakrátko ich vypypláme na teľatá bez úžitku.. V niečom mi tí naši psi pripomínajú našu spoločnosť ( zhýčkanú ).
Tak sa držte a už vopred sa ospravedlňujem citlivejším v tejto diskusii.
Tak já mám úplně jiná plemena, ale ono se to dá trošku vztáhnout na hodně plemen. Takže s vámi souhlasím. Syrovátka si myslím, že je pro psa dobrá alternativa. A trošku spekuluju, ale tipla bych si, že pokud jsou tihle pastevci ve své domovině, v podstatě se víc o jejich jídlo nikdo nestará a nechají se, co si uloví sami. Takže nějaké maso: srnče, zajíc, bažant...tam asi bude Zbytek jídla je asi odpad z toho, co zbude pastevci po zabití ovce ke své spotřebě.
Zdravim,
Urcite mate pravdu... Zaciname byt vsichni i nasi mazlicci citlivejsi az precitliveli na ruzne potraviny a slozky, co obsahuji. Ale tak to je a bude. Nikdy uz to nebude jako "kdysi davno"...
Ja jsem si taky rikala, ze nebudu nijak stresovat a ridit se rozumem a budu davat psovi to, co si myslim, ze je pro nej nejlepsi... Ale pak prijde nejaky problem-i mensi- a zacnete brouzdat na netu a cist diskuze atd. A uz jste "nahlodany", co to zkusit tak ci onak. A co dat treba to ci ono... Chci krmit prevazne masem a prirodnimi potravinami, ale nekdy to nejde...
Dobrý den,
ono postavit vedle sebe 10 lidí, tak Vám každý poradí něco jiného.
Já jelikož prodávám granule mohu doporučit značku NATIVIA, zavedli na trh novou řadu s obsahem 89% bílkoviny živočišného původu a z toho 42% opravdového masa, musím říct, že zákazníci jsou velice spokojeni, ikdyž teda 8kg pytel stoji přes 1 000, - což ve vašem případě teda by toho pejsek snědl opravdu dost. Mají ovšem i takové ty klasické kvalitní granule jako dospělácké Adult a Adult maxi pro velká plemena v přijatelné cenové relaci.
Jako další značku co za mě teda hodně dobrá je Winner Plus, je to vlastně německá značka, má kolem 30% podílu bílkovin. Cenově výjde 15kg mezi 1 000 - 1500, - podle toho jakou to má "příchuť" dělají jehněčí, což je vlastně nejdražší. Mají i tzv. Holistickou řadu, která neobsahuje žádné obiloviny, ale jen brambory + maso, což je vlastně super na to zažívání. A jako bonus opravdu znám zatím asi tak 2 lidi co přišli, že bohužel pejskoj moc nejeli.
Podle mě každý výrobce šetří kde se dá, jak mi jednou říkal obchodní zástupce od Royalu, že ve všech granulích jsou vlastně ony odřezdy a další věci, které se mi nechce ani psát
Ikdyž Royal je teda pro mě jako kdybych já měla jíst támhle někde hlínu
Doufám, že mě neukamenujete za můj názor... Pouze postřehy ze života prodavačky granulí

kllarka95
napsal(a):
Dobrý den,
ono postavit vedle sebe 10 lidí, tak Vám každý poradí něco jiného.
Já jelikož prodávám granule mohu doporučit značku NATIVIA, zavedli na trh novou řadu s obsahem 89% bílkoviny živočišného původu a z toho 42% opravdového masa, musím říct, že zákazníci jsou velice spokojeni, ikdyž teda 8kg pytel stoji přes 1 000, - což ve vašem případě teda by toho pejsek snědl opravdu dost. Mají ovšem i takové ty klasické kvalitní granule jako dospělácké Adult a Adult maxi pro velká plemena v přijatelné cenové relaci.
Jako další značku co za mě teda hodně dobrá je Winner Plus, je to vlastně německá značka, má kolem 30% podílu bílkovin. Cenově výjde 15kg mezi 1 000 - 1500, - podle toho jakou to má "příchuť" dělají jehněčí, což je vlastně nejdražší. Mají i tzv. Holistickou řadu, která neobsahuje žádné obiloviny, ale jen brambory + maso, což je vlastně super na to zažívání. A jako bonus opravdu znám zatím asi tak 2 lidi co přišli, že bohužel pejskoj moc nejeli.
Podle mě každý výrobce šetří kde se dá, jak mi jednou říkal obchodní zástupce od Royalu, že ve všech granulích jsou vlastně ony odřezdy a další věci, které se mi nechce ani psát
Ikdyž Royal je teda pro mě jako kdybych já měla jíst támhle někde hlínu
Doufám, že mě neukamenujete za můj názor... Pouze postřehy ze života prodavačky granulí
Koukla jsem na Winner Plus Holistic a nic moc. Brambory na prvním místě, živočišný tuk (jaký?), hydrolyzované živočišné/rostlinné proteiny alias odpad živočišné/rostlinné výroby... Pes se tím rozhodně neotráví, ale na to složení dost drahé.
napsal(a):
Koukla jsem na Winner Plus Holistic a nic moc. Brambory na prvním místě, živočišný tuk (jaký?), hydrolyzované živočišné/rostlinné proteiny alias odpad živočišné/rostlinné výroby... Pes se tím rozhodně neotráví, ale na to složení dost drahé.
Souhlasím, za ty peníze se dají sehnat lepší granule, do toho bych nešla.

kllarka95
napsal(a):
Ono odpad zivocisne/rostline výroby je v 70% granulich Ale taky názor
Já tak ze třetiny barfuji (z nedostatku času), tak to dost řeším. Hlavně deklaraci surovin, protože pes má trávicí problémy s kuřetem (se syrovým ne, nicméně nechci mít v granulích ani kuřecí tuk, natož nástřik z kuřecích jater, ale to už asi jen z principu) a s obilím. No a pak ty vstupní suroviny a jejich obsah vs. cena, přestože mě granule stojí jednou tolik.
Radvajs
napsal(a):
Nemám sice obra, jen k těm Brit care. Náš pes měl velké zažívací potíže, po všem zvracel, měl průjem... Vyzkoušeli jsme opravdu hodně druhu granulí lepších než brit care, ale žádné nesedly. Pak jsme zkusili právě Brit Care a u těch jsme zůstali, už je nějakej ten rok je má a žádnej problém...a to střídáme různé příchutě. Teď jak se měnila receptura, tak jsem z toho měla celkem strach, aby to psovi sedlo, ale naštěstí je to pořád v pohodě.
Ale pokud váš pes nemá takové problémy jako náš a můžete si to finančně dovolit - tak zkuste něco lepšího, jak Vám radí výše
Třicet let máme obříky a krmíme kombinovanou. Mokré jako hlavní dávka ( maso, kosti, trochu rýže, maličko zeleniny, přídavky - olej, momentálně třeba kelpa ale i pivovarské kvasnice ) a granule jako druhá. Momentálně střídáme Wolfsblut, TOTW, zkoušeli jsme i Purizon. Minulý pes měl jako druhou dávku Delikan, jiné granule prostě nevzal, spousta jich skončila v útulku a jaké kvalitní. No a dožil se krásných 12 let bez zdravotních problémů.
Každý pes je jiný.