Pes na hlídání ke zvířatum

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ooooooooooo

1.2.2016 15:44
ooooooooooo

XXX.XXX.117.119

Dobrý den,
mám zahradu cca 150m od domu. zahrada je dobře oplocena mám tam králíky a drůbež ( slepice, kachny atd... časem přibude možná ještě nějaké zvíře. Jde my o to že jelikož neni zahrada hned u baráku chci pořídit nějakého hlídače. Mám tam sice foto pasti, ale když tam bude hlídač budu klidnější. Chci psa střední až velké velikosti, aby byl vhodný k domácím zvířatum, mohl být celoročně venku a když bude v noci sám na zahradě aby nesmutnil. Přes den se budu psovi plně věnovat čas na něj mám jinak bych ho ani nechtěla. -přes den by mohl chodit k nám baráku, na procházky, ale v noci by musel být na zahradě měl by tam svůj kotec se zateplenou boudou měl by se dobře nic by mu nechybělo. Zkušenosti ze psy mám ( čivava, krysařík, basset, ovčák, argentinská doga, slovenský čuvač, ) vyjmenovaná plemena jsem některá měla (psi jsou už po smrti) a některý ještě mám.
napadl mě nějaký pastevec, ale budu ráda za každý tip, pokud si vyberu tak si pak seženu solidního chovatele a ještě snim vše proberu než psa koupim.
Předem všem díky za rady.

1.2.2016 15:59
TBerry

XXX.XXX.32.199

ooooooooooo napsal(a):
Dobrý den,
mám zahradu cca 150m od domu. zahrada je dobře oplocena mám tam králíky a drůbež ( slepice, kachny atd... časem přibude možná ještě nějaké zvíře. Jde my o to že jelikož neni zahrada hned u baráku chci pořídit nějakého hlídače. Mám tam sice foto pasti, ale když tam bude hlídač budu klidnější. Chci psa střední až velké velikosti, aby byl vhodný k domácím zvířatum, mohl být celoročně venku a když bude v noci sám na zahradě aby nesmutnil. Přes den se budu psovi plně věnovat čas na něj mám jinak bych ho ani nechtěla. -přes den by mohl chodit k nám baráku, na procházky, ale v noci by musel být na zahradě měl by tam svůj kotec se zateplenou boudou měl by se dobře nic by mu nechybělo. Zkušenosti ze psy mám ( čivava, krysařík, basset, ovčák, argentinská doga, slovenský čuvač, ) vyjmenovaná plemena jsem některá měla (psi jsou už po smrti) a některý ještě mám.
napadl mě nějaký pastevec, ale budu ráda za každý tip, pokud si vyberu tak si pak seženu solidního chovatele a ještě snim vše proberu než psa koupim.
Předem všem díky za rady.

Mě napadl bernardýn. Není tak složitý jako pastevec a přitom tělem budí respekt, zároveň k ostatním zvířatům mírumilovný.
Nebo pokud už jste měla NO, tak bych do něj šla klidně znovu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.2.2016 16:11

TBerry napsal(a):
Mě napadl bernardýn. Není tak složitý jako pastevec a přitom tělem budí respekt, zároveň k ostatním zvířatům mírumilovný.
Nebo pokud už jste měla NO, tak bych do něj šla klidně znovu.

Bernyrdýn a že by uhlídal zvířata? Ještě jsem takového neviděla. Spíše moskeváka, když už.

1.2.2016 16:35
aj

XXX.XXX.50.88

Mně napadla tibetská doga. Známí mají párek na hlídání výrobního objektu. Je dost to mohutný pes, aby budil respekt a je tak trochu sám pro sebe- nezávislák. Jen nevím, jak by vycházel se zvířaty.

1.2.2016 16:59

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bernyrdýn a že by uhlídal zvířata? Ještě jsem takového neviděla. Spíše moskeváka, když už.

Bernardýn uhlídá cokoliv...samozřejmě neznám všechny bernardýny osobně, ale ty co znám jsou velmi spolehlivý hlídači...zadržení vetřelce proběhlo u všech jmenovaných stejně...nechal vejít...zahnal do rohu a tím dotyčnej skončil, neříkám, že by na tom byl stejně jako moskevák nebo nějaký pastevec, ale při jeho hmotnosti se s ním moc lidí dohadovat nebude, spíš nevím jak by na tom byl s ostatními zvířaty, s tím zkušenost nemám...

1.2.2016 17:04

Bernardýn uhlídá cokoliv...samozřejmě neznám všechny bernardýny osobně, ale ty co znám jsou velmi spolehlivý hlídači...zadržení vetřelce proběhlo u všech jmenovaných stejně...nechal vejít...zahnal do rohu a tím dotyčnej skončil, neříkám, že by na tom byl stejně jako moskevák nebo nějaký pastevec, ale při jeho hmotnosti se s ním moc lidí dohadovat nebude, spíš nevím jak by na tom byl s ostatními zvířaty, s tím zkušenost nemám...

Tak to màte evidentně víc štěstí s bernardýny než jà, já jich znám několim a bohužel ani jeden nehlídá.

1.2.2016 17:06

Tak to màte evidentně víc štěstí s bernardýny než jà, já jich znám několim a bohužel ani jeden nehlídá.

Můj tedy hlídá a dost, ale jak už jsem psala jinde je to bezpapírák, který se ke mně dostal až jako dospělý, takže netuším, co všechno se v něm vlastně skrývá za plemena

1.2.2016 17:18

Můj tedy hlídá a dost, ale jak už jsem psala jinde je to bezpapírák, který se ke mně dostal až jako dospělý, takže netuším, co všechno se v něm vlastně skrývá za plemena

Ááá, tak to jste měla říct hned

1.2.2016 17:39
milannn

XXX.XXX.90.222

Škoda, že jste asi neviděla bernardýna na Pustevnách (Beskydy), jak moc "přívětivě" se tvářil ve své ohradě. Byl tím v regionu docela známý a vlezl by mu tam snad jen sebevrah smajlík Pravda, dost let tomu nazad, ale tak snad takoví ještě jsou.

1.2.2016 17:41

milannn napsal(a):
Škoda, že jste asi neviděla bernardýna na Pustevnách (Beskydy), jak moc "přívětivě" se tvářil ve své ohradě. Byl tím v regionu docela známý a vlezl by mu tam snad jen sebevrah smajlík Pravda, dost let tomu nazad, ale tak snad takoví ještě jsou.

Právě že pamatuji bernardýny z dávných dob a to, co je z nich teď a tak to bych nechtěla ani náhodou.

1.2.2016 17:46

aj napsal(a):
Mně napadla tibetská doga. Známí mají párek na hlídání výrobního objektu. Je dost to mohutný pes, aby budil respekt a je tak trochu sám pro sebe- nezávislák. Jen nevím, jak by vycházel se zvířaty.

Tibetskou dogu mám a pokud si pán s ní umí vytvořit vztah je na něm velice závislá.Venku je sice ráda, ale blízko své smečky.Na to by byl už lepší Slovenský čuvač.Ty také mám a hlídání mimo dům jim nevadí, ale tibeťák těžko pochopí proč je vyhoštěn od domu.Se zvířaty vychází dobře obě plemena, pokud se to naučí.

1.2.2016 17:47
milannn

XXX.XXX.90.222

Právě že pamatuji bernardýny z dávných dob a to, co je z nich teď a tak to bych nechtěla ani náhodou.

Neznám je teď, ale věřil bych.

1.2.2016 17:52

To mě mrzí. Říkala jsem si, že až jednoho dne nebude ten můj stávající, tak že příštího psa si pořídím právě čistokrevného bernardýna... No to ale ještě doufám pár let řešit nebudu, tak uvidíme, jak se situace vyvine.

1.2.2016 18:04

To mě mrzí. Říkala jsem si, že až jednoho dne nebude ten můj stávající, tak že příštího psa si pořídím právě čistokrevného bernardýna... No to ale ještě doufám pár let řešit nebudu, tak uvidíme, jak se situace vyvine.

Doufejme, ale tenhle trend jde napříč všemi plemeny, bohužel. Dříve jsem mívala bosíky, dneska je situace katastrofální, ale skoro nikomu to nevadí...dnes bych si beaucerona nepořídila ani za nic

1.2.2016 18:38

Doufejme, že trend v chovu psů povede spíše k jejich "funkčnosti" než hnát exteriér do krajních mezí...musím říct, že když to vidím...tak další pes jenom pastevec a budu se modlit, aby je "chovatelé" nezkazili nějakými nesmyslnými módními vlnami co se exteriéru týče...

1.2.2016 18:40
conie

XXX.XXX.206.202

Z vlastní zkušenosti můžu doporučit šarplanince. Ničemu domácímu neublíží, naopak si to hlídá, je vhodný být celoročně venku a pokud se mu budete přes den věnovat, v noci to klidně zvládne sám. A proč neuvažujete o čuvačovi, když s ním máte zkušenosti? Ten by to měl taky zvládnout bez větších problémů. Samozřejmostí musí být socializace a výchova psa.

1.2.2016 19:19
lavacca

XXX.XXX.164.49

Každého psa budete muset na drůbež, atd. zvyknout - každé štěně má tendenci pohybující zvířata honit.

Pokud jste už měla čuvače, tak bych do něj šla znovu. My máme např.2.kavkazačku a pokud bych chtěla dalšího pastevce, jdu zas do kavkazáka. Jinak k drůbeži máme 25 kg kříženku z útulku. Ze začátku musela chodit na vodítku, aby se naučila, že se drůbež nehoní, atd. a dneska mezi nimi chodí jak královna.

1.2.2016 20:47
MUCHA

XXX.XXX.19.34

Mám u králiků a slepic NO a Foxteriera - někdy je veselo, ale vše je dobře zabezpečeno a tak chytají jen potkány a myši.

jolyha

1.2.2016 20:52
jolyha

XXX.XXX.229.101

Doufejme, že trend v chovu psů povede spíše k jejich "funkčnosti" než hnát exteriér do krajních mezí...musím říct, že když to vidím...tak další pes jenom pastevec a budu se modlit, aby je "chovatelé" nezkazili nějakými nesmyslnými módními vlnami co se exteriéru týče...

Mám obavu, že ne. "Funkčnost" - vezměte si, že dneska pes v noci nesmí štěknout aby to nevadilo sopusedům. Na výstavě si musí nechat vlézt do huby úplně cizího člověka a kdyby jen do té tlamy, že (konkrétně tedy u samců...) Co se "použitelnosti" týká, většina plemen jde do kytek.

1.2.2016 20:54

jolyha napsal(a):
Mám obavu, že ne. "Funkčnost" - vezměte si, že dneska pes v noci nesmí štěknout aby to nevadilo sopusedům. Na výstavě si musí nechat vlézt do huby úplně cizího člověka a kdyby jen do té tlamy, že (konkrétně tedy u samců...) Co se "použitelnosti" týká, většina plemen jde do kytek.

No buhužel mysím, že máte pravdu

1.2.2016 20:59
milannn

XXX.XXX.90.222

jolyha napsal(a):

Ještě, že je stále na výběr z různých původních nebo ryze pracovních plemen nezachvácených (rozuměj nezdevastovaných) show cirkusem. A i u některých, které už do kytek odcházejí, lze ještě najít slušné linie zachovávající původní vlastnosti

1.2.2016 21:17
lavacca

XXX.XXX.164.49

jolyha napsal(a):

No, tak třeba u KAO běžně ukazují zuby majitelé. Neumím si představit, že by jim rozhodčí lezl do té mordy sám - to by brzy byl bez prstů. A sáhnutí na varlata - dá se zvládnout krásně zezadu s tím, že majitel psovi přidrží hlavu, takže je to proveditelné i u pastevců. Však na veterině si taky musí nechat pes sáhnout kdekam bez toho, aby sežral veta. Ale to z něj nedělá o nic menšího hlídače.

Přidejte reakci

Přidat smajlík