Jakého psa si pořídit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Janae

6.2.2016 16:03
Janae

XXX.XXX.244.27

Nastíním naší situaci.
Bydlíme na kraji vsi, téměř samota, velká zahrada.
Pes by měl být většího vzrůstu, ne menší než německá ovčák.
Měl by být hlídací - to je důležité, nechceme psa vítacího.
Vhodný k dětem a k ostatním zvířatům.
Pes bude mít přístup do domu.
Já psům moc nerozumím, ale se psem budu trávit většinu času, měl by být lehce ovladatelný.
Manžel psům rozumí, je psí duše, výchova bude na něm.
Já psa nic učit nebudu, moje funkce je venčení (denně procházka asi 10km) a krmení, ovšem měl by se ode mne nechat odvolat.
Ne útulkového, psům moc neholduju a útulkovému bych nikdy nevěřila.

Ne NO, sice asi splňuje vše co je psáno, ale nemám je ráda.
Ne hovawart, máme teď a je to celkem tvrdohlavé zvíře, mě neuznává jako pána a i manžel by radši něco tvárnějšího (je zvyklí na NO).

Já hlasuji pro dogu, ale znala jsem pouze jednu a ta splňovala vše. Ovšem dle jednoho exempláře nemůžu usuzovat. Manžel jí nechce, je krátkověká a prý i hloupá.

Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 16:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Podle toho co si vypsala, tak opravdu NO...
Doga opravdu není malá, je to pes vítací a na dlouhé procházky teda také moc není...

Co královského pudla, rtw, velkého knírače?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2016 16:10

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Podle toho co si vypsala, tak opravdu NO...
Doga opravdu není malá, je to pes vítací a na dlouhé procházky teda také moc není...

Co královského pudla, rtw, velkého knírače?

Pudl a hlídací? Max.tak srandista na cvičaku s figurantem, ne? Knírač by snad šel. Rtw nedoporučuju, samostatný, tvrdohlavý, není pro začátečníka.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 16:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pudl a hlídací? Max.tak srandista na cvičaku s figurantem, ne? Knírač by snad šel. Rtw nedoporučuju, samostatný, tvrdohlavý, není pro začátečníka.

Kamarádka královské pudly chová a ano dělá s nimi obrany a ano hlídají...
Rtw samostatný a tvrdohlavý? Že jsem si nevšimla... Rtw normální služební plemeno, dobře ovladatelný, pokud pán pracoval s NO, zmákne i rtw...

Janae

6.2.2016 16:14
Janae

XXX.XXX.244.27

Pudla by manžel nezkousl.
Velký knírač je v užším výběru, ale není až moc akční? Já dám procházky, hodím aport, se psem si pohraju, ale žádné větší zaměstnání ode mne čekat nemůže.
Ještě máme ve výběru moskevského strážního, ale to je kus psa a není do domu.

Zatím na štěně nechvátáme. Máme 12 letého hovawarta, ale už má svůj věk, procházky už nezvládá vůbec a bez dospělého psa být nechceme. Ideální by bylo pořídit štěně k našemu dědečkovi.

Navíc nás veterinář straší, že sehnat zdravého NO se rovná zázraku.

6.2.2016 16:15
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Janae napsal(a):
Velký knírač je v užším výběru, ale není až moc akční? Já dám procházky, hodím aport, se psem si pohraju, ale žádné větší zaměstnání ode mne čekat nemůže.

Zatím na štěně nechvátáme. Máme 12 letého hovawarta, ale už má svůj věk, procházky už nezvládá vůbec a bez dospělého psa být nechceme. Ideální by bylo pořídit štěně k našemu dědečkovi.

Chodsky pes.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 16:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Janae napsal(a):

No o hovíkovi říkáte, že je to tvrdohlavé zvíře a na moskeváka (polovičního pastevce) si troufnete? Moskevák, který je svůj (má svou hlavu) a tvárný také úplně není...

6.2.2016 16:18

Kamarádka královské pudly chová a ano dělá s nimi obrany a ano hlídají...
Rtw samostatný a tvrdohlavý? Že jsem si nevšimla... Rtw normální služební plemeno, dobře ovladatelný, pokud pán pracoval s NO, zmákne i rtw...

Pardon, já totiž rozlišuji hlídání a trdlování na cvičáku s rukávem.Tak třeba by i pudl hlídal. U rotvíků, záleží na jedinci, ikdyž ty dnešní, to bych nechtěla stejně jako spoustu dalsích psů.Povahy se strašně mění. Já roky mívala mimo jiné i NO a s rtw se to srovnat nedá ani nahodou.

6.2.2016 16:19

No o hovíkovi říkáte, že je to tvrdohlavé zvíře a na moskeváka (polovičního pastevce) si troufnete? Moskevák, který je svůj (má svou hlavu) a tvárný také úplně není...

Souhlas.

Janae

6.2.2016 16:19
Janae

XXX.XXX.244.27

Chodského navrhnu a pohledám informace, ale přiznávám, že na mě je moc vlčákoidní a já prostě vlčáky nemusím.

Doporučíte nějakou dobrou chovnou stanici NO, za mě radši dlouhosrstých.
Nakonec asi opravdu skončíme u NO.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 16:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Pardon, já totiž rozlišuji hlídání a trdlování na cvičáku s rukávem.Tak třeba by i pudl hlídal. U rotvíků, záleží na jedinci, ikdyž ty dnešní, to bych nechtěla stejně jako spoustu dalsích psů.Povahy se strašně mění. Já roky mívala mimo jiné i NO a s rtw se to srovnat nedá ani nahodou.

Z ČR už bych si rtw taky nevzala, ale můj kamarád ze Srbska má rtw na úplně jiné úrovni...

6.2.2016 16:21

Janae napsal(a):
Chodského navrhnu a pohledám informace, ale přiznávám, že na mě je moc vlčákoidní a já prostě vlčáky nemusím.

Jenže pokud se psem nebudete makat, tak to pro vás bude k zlosti.

6.2.2016 16:22
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Janae napsal(a):

Vlčákoidní, nemusíte, a skončíte u NO ? Vtipné

6.2.2016 16:23

Z ČR už bych si rtw taky nevzala, ale můj kamarád ze Srbska má rtw na úplně jiné úrovni...

Jo věřím, naši známí z Rumunska chovají rotvíky a mioritiky a to je tepr povaha

Janae

6.2.2016 16:29
Janae

XXX.XXX.244.27

Co to znamená makat?
Pes bude hlavně manželův, on bude vychovávat, už několik NO bez problému vychoval, v tomto směru se nebojím.

Ale manžel pracuje, takže samozřejmě nemá tolik času jako já. Já jsem ochotná psa vzít denně na dlouhou procházku a pohrát si s ním. ALe přiznávám, že bylo na mě a bydleli jsme na jiném místě, tak psa nemáme.

NO, možná bych se nechala ukecat na jezevčíka, to je pes s názorem a vychovaný jezevčík je zlomený jezevčík - ovšem to by mého chlapa trefil šlak.

Janae

6.2.2016 16:30
Janae

XXX.XXX.244.27

Lexaurin napsal(a):
Vlčákoidní, nemusíte, a skončíte u NO ? Vtipné

Tak doporučte něco s povahou vlčáka, ale nevlčákoidního vzhledu.

6.2.2016 16:32
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Janae napsal(a):
Co to znamená makat?
Pes bude hlavně manželův, on bude vychovávat, už několik NO bez problému vychoval, v tomto směru se nebojím.

Ale manžel pracuje, takže samozřejmě nemá tolik času jako já. Já jsem ochotná psa vzít denně na dlouhou procházku a pohrát si s ním. ALe přiznávám, že bylo na mě a bydleli jsme na jiném místě, tak psa nemáme.

NO, možná bych se nechala ukecat na jezevčíka, to je pes s názorem a vychovaný jezevčík je zlomený jezevčík - ovšem to by mého chlapa trefil šlak.

No fuj... "vychovaný jezevčík je zlomený jezevčík"
Vychovaný jezevčík je prima parťáka na procházky lesem, ne?

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 16:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Janae napsal(a):
Tak doporučte něco s povahou vlčáka, ale nevlčákoidního vzhledu.

A co velký švýcarský salašnický pes?

6.2.2016 16:33
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Vlčí špic by to být nemohl? Ten není hlídací? A ten je docela velký, ne?

Janae

6.2.2016 16:35
Janae

XXX.XXX.244.27

A co velký švýcarský salašnický pes?

A je vhodný do domu?
Náš hovarart doma vysloveně trpí, leží v tom nejchladnějším koutě, evidentně je mu strašný hic a touží po pobytu jít ven.
Salašnik je ještě víc osrstěný.

6.2.2016 16:35

Janae napsal(a):
Co to znamená makat?

Pokud si pořídíte NO z pracovní linie, kde oba rodiče budou mít alespoň zvv3, tak bych Vám nedoporučovala si takové štěně brát. Makat znamená se psovi na plno věnovat, nejen vychovàvat, ale zaměstnat ze 40% tělo a ze 60% hlavu, jinak se těšte na peklo. Ovšem, jestli koupíte NO čistokrevné bez pp, tak je to jedno.

Janae

6.2.2016 16:39
Janae

XXX.XXX.244.27

Fiona.Praha napsal(a):
Vlčí špic by to být nemohl? Ten není hlídací? A ten je docela velký, ne?

Přiznávám, že ani pořádně nevím jak vypadá, okouknu to.
Ale těch moc není, že?
Zapomněla jsem v úvodu napsat, že do štěněte hodláme investovat přibližně 15-17tis. Tím teda padá i královský pudl.

Janae

6.2.2016 16:41
Janae

XXX.XXX.244.27

Pokud si pořídíte NO z pracovní linie, kde oba rodiče budou mít alespoň zvv3, tak bych Vám nedoporučovala si takové štěně brát. Makat znamená se psovi na plno věnovat, nejen vychovàvat, ale zaměstnat ze 40% tělo a ze 60% hlavu, jinak se těšte na peklo. Ovšem, jestli koupíte NO čistokrevné bez pp, tak je to jedno.

POkud budeme pořizovat NO, tak s PP. V okolí bylo dost problému s NO bez PP, buď povahových nebo to byl zvláštní kříženec.

6.2.2016 16:43

Janae napsal(a):
POkud budeme pořizovat NO, tak s PP. V okolí bylo dost problému s NO bez PP, buď povahových nebo to byl zvláštní kříženec.

Dobře a jak si přrdstavujete to hlídání?

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 16:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Janae napsal(a):
A je vhodný do domu?
Náš hovarart doma vysloveně trpí, leží v tom nejchladnějším koutě, evidentně je mu strašný hic a touží po pobytu jít ven.
Salašnik je ještě víc osrstěný.

Moment neplést si Bernského salašnického psa (který je dlouhosrstý, podsaditý, povahou dobrák - hlídání nemá v povaze - původně tažný pes). Velký švýcarský salašnický pes je krátkosrstý pes s podsadou, spíše robustnějšího vzhledu, povahou ke své smečce milou, k cizím nedůvěřivou, spíš ostřejší...
Ano, znám dost lidí, kteří ho mají v domě, ale stejně tak v zatepleném kotci...

Janae

6.2.2016 16:50
Janae

XXX.XXX.244.27

Asi tak jako hlídá náš hovík. HLídá pouze zahradu, venku mu cizí lidi jsou volní, hranice je pro něj plot. Budí hrůzu, ovšem pokud vyjede zubama, tak po ruce a vlastně pokousaný nebyl nikdy nikdo. To mu vysloužilo pověst zlého psa a nám dodává pocit bezpečí.

U nového psa bych ocenila, kdyby kromě hlídaní domu hlídal i domácí zvířata. Zahal kunu, vydru, lišku. Ale to už by byla jen třešinka na dortu, oželím to.

6.2.2016 16:55

Janae napsal(a):
Asi tak jako hlídá náš hovík. HLídá pouze zahradu, venku mu cizí lidi jsou volní, hranice je pro něj plot. Budí hrůzu, ovšem pokud vyjede zubama, tak po ruce a vlastně pokousaný nebyl nikdy nikdo. To mu vysloužilo pověst zlého psa a nám dodává pocit bezpečí.

U nového psa bych ocenila, kdyby kromě hlídaní domu hlídal i domácí zvířata. Zahal kunu, vydru, lišku. Ale to už by byla jen třešinka na dortu, oželím to.

Màm takový pocit, že k vám se NO nehodí, spíš tak sl.čuvač.

Janae

6.2.2016 17:01
Janae

XXX.XXX.244.27

Se slovenským čuvačem máme zkušenosti oba, já jen jako dítě, ale manžel jako puberťák. Čuvače jsme zamítli rovnou. Manžel potřebuje psa, co poslechne na slovo, já psa co ho můžu vzít na procházku a i pustit z vodítka. To ani jeden čuvač z našich vzpomínek nesplňuje.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 17:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Čuvač těžko...povahou hodně k hovíkovi.
Čuvač je též tvrdohlavý (spíš samostatný) a tvárný také úplně není...

6.2.2016 17:03
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Janae napsal(a):
Přiznávám, že ani pořádně nevím jak vypadá, okouknu to.
Ale těch moc není, že?
Zapomněla jsem v úvodu napsat, že do štěněte hodláme investovat přibližně 15-17tis. Tím teda padá i královský pudl.

Nevím, jestli je vlčí špic vhodný. Mám dojem, že jsem v jiné diskusi četla, že je hlídací. Ale jestli je to pravda, nevím.
Ani nevím, jak je velký. Viděla jsem ho jednou a byl fakt obr, ale nevím, jestli to byl obr nebo standard

Janae

6.2.2016 17:07
Janae

XXX.XXX.244.27

A u čuvače jsme se oba shodli, že cizí lidi pustili bez problému do baráku, ovšem už je nepustili z baráku. Potřebujeme obrácený postup hlídaní.

6.2.2016 17:10
milannn

XXX.XXX.90.222

Janae napsal(a):
Se slovenským čuvačem máme zkušenosti oba, já jen jako dítě, ale manžel jako puberťák. Čuvače jsme zamítli rovnou. Manžel potřebuje psa, co poslechne na slovo, já psa co ho můžu vzít na procházku a i pustit z vodítka. To ani jeden čuvač z našich vzpomínek nesplňuje.

Manžel potřebuje psa, co poslechne na slovo, já psa co ho můžu vzít na procházku a i pustit z vodítka.

V tom případě rovnou zapomeňte na moskeváka a vybírejte ze služebních.

6.2.2016 17:15
aj

XXX.XXX.50.88

A co leonberger ? ten by se vám nelíbil ?

Janae

6.2.2016 17:17
Janae

XXX.XXX.244.27

milannn napsal(a):
Manžel potřebuje psa, co poslechne na slovo, já psa co ho můžu vzít na procházku a i pustit z vodítka.

V tom případě rovnou zapomeňte na moskeváka a vybírejte ze služebních.

Vzhledově jsme se shodli na velkém knírači, ale mám strach z povahy. Ale máme strach z povahy, jak moc je akční?
A co Černý ruský teriér, je to blbý nápad, ten by se mi vzhledově líbil moc.

Janae

6.2.2016 17:18
Janae

XXX.XXX.244.27

aj napsal(a):

Leonberger je krásný.

6.2.2016 17:25

Čuvač těžko...povahou hodně k hovíkovi.
Čuvač je též tvrdohlavý (spíš samostatný) a tvárný také úplně není...

No dobre, ale ted si predstav NO z prac.linie. Tak jedine rexe.

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

No dobre, ale ted si predstav NO z prac.linie. Tak jedine rexe.

Jedině tak...

aj napsal(a):

Ti hoodne trpi na zanety kuze

6.2.2016 17:42
aj

XXX.XXX.50.88

My měli dva a ani jeden ho neměl ani náznakem.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 17:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Asi kus od kusu, kamarádka má chovku Grand Aiveko (chovku leonbergerů) a ni jeden tento problém neměl...

6.2.2016 19:41
milannn

XXX.XXX.90.222

Janae napsal(a):
Vzhledově jsme se shodli na velkém knírači, ale mám strach z povahy. Ale máme strach z povahy, jak moc je akční?

Tak ten Černý ruský by mohl být hodně zajímavý adept.

6.2.2016 20:40

milannn napsal(a):
Tak ten Černý ruský by mohl být hodně zajímavý adept.

Velký knírač není moc akční, je chytrý, cvičitelný, hlídací, hrůzu budící, doprovodný - na procházky bezva. Černý ruský podobně. Volila bych knírače, jediný problém je úprava srsti, musí být odborná. Ale zase nebudete mít doma chlupy.

6.2.2016 20:41
manbea

XXX.XXX.18.54

Pak ještě existuje úžasné plemeno nikoliv tedy vzhledem , ale povahou a to je Flanderský Bouvier. Možná, že by vaše požadavky na povahu splňoval. Občas tu hledá někdo doprovodného psa ke koním a divím se, že ještě nikoho nenapadl. Jsou to psi, kteří ve válce běhali s depešemi, vyhledávali raněné apod. Jsou vytrvalí, nesmírně věrní, s velkou loajalitou ke své rodině, zkrátka jsou to psi s velkým P.

6.2.2016 20:42

Janae napsal(a):

Povahy knírače se bát nemusíte, černý ruský je trošku větší oříšek.

6.2.2016 20:47

Moment neplést si Bernského salašnického psa (který je dlouhosrstý, podsaditý, povahou dobrák - hlídání nemá v povaze - původně tažný pes). Velký švýcarský salašnický pes je krátkosrstý pes s podsadou, spíše robustnějšího vzhledu, povahou ke své smečce milou, k cizím nedůvěřivou, spíš ostřejší...
Ano, znám dost lidí, kteří ho mají v domě, ale stejně tak v zatepleném kotci...

Trošku bych oponovala. Bernský salašník by měl být hlídací. Poznala jsem takovou fenu. U chalupy bez plotu, přesně věděla, kde je hranice, nikdy pozemek neopustila a případný narušitel hodně rychle poznal, kde je hranice pozemku. Vypadala jako miloučký medvídek, ale cizí ji nepohladil - stačilo, když se podívala.

6.2.2016 20:52

manbea napsal(a):
Pak ještě existuje úžasné plemeno nikoliv tedy vzhledem , ale povahou a to je Flanderský Bouvier. Možná, že by vaše požadavky na povahu splňoval. Občas tu hledá někdo doprovodného psa ke koním a divím se, že ještě nikoho nenapadl. Jsou to psi, kteří ve válce běhali s depešemi, vyhledávali raněné apod. Jsou vytrvalí, nesmírně věrní, s velkou loajalitou ke své rodině, zkrátka jsou to psi s velkým P.

Http://olx.ro/i2/oferta/bouvier-des-flandres-ciobanesc-de-flandra-ID5dVyY.html#:1ebdbdaf89.

6.2.2016 20:55

manbea napsal(a):

Honak to je smajlík

Janae

6.2.2016 21:15
Janae

XXX.XXX.244.27

Děkuji za pomoc.
Manžel je ochotný ustoupit s NO ve prospěch velkého knírače.
Nejspíš máme vybráno, úprava srsti nevadí.

6.2.2016 21:35

Janae napsal(a):
Děkuji za pomoc.
Manžel je ochotný ustoupit s NO ve prospěch velkého knírače.
Nejspíš máme vybráno, úprava srsti nevadí.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 22:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.207

Trošku bych oponovala. Bernský salašník by měl být hlídací. Poznala jsem takovou fenu. U chalupy bez plotu, přesně věděla, kde je hranice, nikdy pozemek neopustila a případný narušitel hodně rychle poznal, kde je hranice pozemku. Vypadala jako miloučký medvídek, ale cizí ji nepohladil - stačilo, když se podívala.

Jeden z mála se najde, mám takového berňáka doma
Ale je to jeden z mála...

6.2.2016 23:37

Jeden z mála se najde, mám takového berňáka doma
Ale je to jeden z mála...

Tak s tou mojí známou už by byli dva. Ale Ajša už bohužel není.

14.3.2016 16:12
Koník5678

XXX.XXX.97.6

Leonberger hlídá lidi ne majetek. Pro vás myslím nevhodný ( leonky mám cely život asi od tří let).

14.3.2016 17:47
tarunka

XXX.XXX.8.131

Janae napsal(a):
Nastíním naší situaci.
Bydlíme na kraji vsi, téměř samota, velká zahrada.
Pes by měl být většího vzrůstu, ne menší než německá ovčák.
Měl by být hlídací - to je důležité, nechceme psa vítacího.
Vhodný k dětem a k ostatním zvířatům.
Pes bude mít přístup do domu.
Já psům moc nerozumím, ale se psem budu trávit většinu času, měl by být lehce ovladatelný.
Manžel psům rozumí, je psí duše, výchova bude na něm.
Já psa nic učit nebudu, moje funkce je venčení (denně procházka asi 10km) a krmení, ovšem měl by se ode mne nechat odvolat.
Ne útulkového, psům moc neholduju a útulkovému bych nikdy nevěřila.

Ne NO, sice asi splňuje vše co je psáno, ale nemám je ráda.
Ne hovawart, máme teď a je to celkem tvrdohlavé zvíře, mě neuznává jako pána a i manžel by radši něco tvárnějšího (je zvyklí na NO).

Já hlasuji pro dogu, ale znala jsem pouze jednu a ta splňovala vše. Ovšem dle jednoho exempláře nemůžu usuzovat. Manžel jí nechce, je krátkověká a prý i hloupá.

Děkuji.

Za mne bych doporucila SAO meli jsme fenku suprovy zvire

14.3.2016 18:02

tarunka napsal(a):
Za mne bych doporucila SAO meli jsme fenku suprovy zvire

SAO jako lehce ovladatelného psa? Jako méně tvrdohlavého a tvárnějšího než HW? To asi ne...

jenom mi nedá - můj HW udělá, co mi na očích vidí,24/7 připravený na jakoukoliv činnost se mnou, ovladatelný, poslušný...lehkou ovladatelnost a ochotu ke spolupráci mají jako plemenný znak...tvrdohlavost a "netvárnost" přiřazovat k plemeni není moc košer

Přidejte reakci

Přidat smajlík