Zdravím všechny, měl bych jedno takové odlehčené téma.
Co mají Vaši psi rádi, krom klasických pamlsků? Zajímá mě, pijí a mají rádi, řekněme:
pivo - jaké, černé, světlé, řezané, hodně hořké?
co např cider, nebo jiné "sladké lepidla?
Nebo jiné "lidské" a pro psy netradiční prohřešky?
Prosím, nechci zde, aby se vyvolala diskuze, " Alkohol za volant nepatří, natož psovi a pdobně". Jsme přeci rozumní lidé a neučíme naše psy "chlastat". Je to opravdu nadlehčené téma a jen tak pro zpestření.
Už i z přírody je přeci jasné, že i vlci, divocí psi a jiná zvířata si zpestřují svůj jídelníček o kvašená padlá jablka a jiné ovoce, či cokoli co kvasí.
Tak sem s tím.
Jen podotknu, že ta moje příšera pivko ne e.
Aspoň tedy zatím.
Co tedy ostatní rasy?
vejin
napsal(a):
Všichni naši psi pivo pijí, samozřejmě dáváme jen jednou za čas a jen na oblíznutí. Ale třeba borderák, miluje všechny tekutiny od bylinkových čajů, přes kávu až k tvrdému alkoholu, nesmíme nikde nechat nedopité hrníčky, skleničky, jinak v nestřeženém okamžiku už chlemtá :-D.
A jsou aktivnější, tedy, mají leší náladu a nebo je to uspává?
Našich pudlice je chvíli úplně jak raketa a potom si lehne a jen tak vesele kouká. A pivní láhev si drží u sebe.
vejin
napsal(a):
Tak takové množství aby se to projevilo, nikdy nedostali, jen jednou BOC vypil asi 1/4 hrníčku kafe a neuvědomuji si, že by se to nějak projevilo.
No ono trpasličí pudlík to bylo na dně té lahve. Takže ne moc. Ale byla úpně radostí bez sebe z té lahve a jazyk ji tam lezl a nevěděla, jak to pivko dostat ven. Takže nic nebezpecného.
K tomuto třeba jen tenhle krátký článek a příběh s pudlem prakticky potvrzuje to, co se tam píše...
http://dogsmagazin.cz/vse-o-psech/vyziva/alkohol-a-pes.
imattree
napsal(a):
K tomuto třeba jen tenhle krátký článek a příběh s pudlem prakticky potvrzuje to, co se tam píše...
http://dogsmagazin.cz/vse-o-psech/vyziva/alkohol-a-pes.
Ano. Chápu. Neberte to ale hlavně, že jsme tyrani. Nenaléváme psům a myslím si, že to nikdo nedělá, tak, aby se jim poškodil mozek.
Aliens_II
napsal(a):
Ano. Chápu. Neberte to ale hlavně, že jsme tyrani. Nenaléváme psům a myslím si, že to nikdo nedělá, tak, aby se jim poškodil mozek.
Ale jde právě o to, že psi jsou na alkohol mnohem citlivější než lidé a i malá dávka jim může ublížit. Neříkám že jste tyrani, ale že rizika jsou velká a neriskoval bych a kdykoli má někdo v mém okolí takovíhle nápady jsem na něj velmi nepříjemný. Navíc jak jednou pes ochutná alkohol velmi rychle na něm vzniká závislost a nechtěl bych potom řešit psa ničícího věci, vyjícího na celou ulici jen proto, že má abstinenční příznaky.
Možná jsem moc ochranitelský, ale riskovat to nebudu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Cidera a ani pivo nepiji (jedině Birella a ti to není úplně pivo...)
Co má psiska ale moje "kafe" (instatní kafe,2 lžičky cukru, půl na půl voda a mlíko - tomu říkám spíš moje kakao)
Za netradiční trochu beru bramborové knedlíky (nakrájim je na menší kousky a pak za ně cvičíme - dělám podctivé z brambor, né z pytlíku).
Dále pak sladké kokosky a nebo tatranku nebo jiné šušenky
Z mých předchozích psisek jeden měl rád pivo a druhý miloval kafe, nikde nesměl zůstat hrneček s kávou v jeho dosahu.
A mý současný psiska , jezevčice a špic zpucnou vše co se jim dostane pod čumák, takový popelnice, ale u pití nevím to jsem ještě nezkoušela.A pastevec má rád třeba větrníky, rolády a různý sušenky a z pití krom vody asi mlíko, taktéž jsem nezkoušela nic jinýho .
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Cidera a ani pivo nepiji (jedině Birella a ti to není úplně pivo...)
Co má psiska ale moje "kafe" (instatní kafe,2 lžičky cukru, půl na půl voda a mlíko - tomu říkám spíš moje kakao)
Za netradiční trochu beru bramborové knedlíky (nakrájim je na menší kousky a pak za ně cvičíme - dělám podctivé z brambor, né z pytlíku).
Dále pak sladké kokosky a nebo tatranku nebo jiné šušenky
Taky piju kakao, úplně stejné.
Můj "chlastal" jako mimino, to šel po všem - pivo, víno, suché portské... Nikdy nedostal příležitost si snad ani líznout, ale člověk musel být pořád ve střehu. V 6 měsících jako když utne, docela jsem si odfoukla.
Naši psi nechtěli nikdy nic, divného". Když měli psincák, nedostala jsem do nich ani ten čaj, na povzbuzení chuti k jídlu, jsem jim chtěla dát trochu birellu(jiné nebylo) a ani se toho nedotkli. Jediné, co jim chutná je mléko. Moc jsem toho ale nezkoušela, tedy z nepsích laskomin Našich špic měl rád logr z kafe, kámošky psi zase olivy
Aliens_II
napsal(a):
Ještě se zeptám k tomu mléku. Dělají Vám pesani rozdíl jestli je teplé, nebo studené?
Teplého se nenapije, nedávám z lednice(jim by to nevadilo, jsou venkovní, pijou vodu, ze které jen vyhodím led) ale trochu ohřeju, abych jim přilepšila Mám velkého psa a dostává tak 1.5dcl.
vejin
napsal(a):
Všichni naši psi pivo pijí, samozřejmě dáváme jen jednou za čas a jen na oblíznutí. Ale třeba borderák, miluje všechny tekutiny od bylinkových čajů, přes kávu až k tvrdému alkoholu, nesmíme nikde nechat nedopité hrníčky, skleničky, jinak v nestřeženém okamžiku už chlemtá :-D.
Máme to podobně u štěněte. Pivo pije když dostane příležitost, taky jen na oblíznutí. Pokud někde nechám hrnek s čajem, kávou nebo kakaem, tak by to taky vypil. Nevím jak tvrdý alkohol, s tím se nesetkal :-D
A starší pes: od piva se odvrací, tomu vyloženě smrdí, stejně tak tvrdý alkohol nebo víno. Co se týká čajů, tak když jsme mu ze zdravotních důvodů měli dávat čaj, tak neměl problém a vypil ho.
A z jídla, no asi to není úplně netradiční, ale staršího psa když pustím na zahradu, tak zobe ze stromu třešně, občas jablko, jahody, maliny, angrešt a rybíz. Mladší pes ještě úrodu nezažil tak nevím :-D A na procházkách si oba rádi trhají šípek.
Náš 9ti měsíční labrador se jednou pustil na nestřežený rum s colou, evidentně chutnal. Na Silvestra jsem vylila na stůl melounovou vodku, a tu taky stihnul obliznout, než jsem to stihla utřít, pivo taky šmakovalo. Samozdřejmě jsme mu nic nedávali naschvál, hajzlík se obsloužil sám. A to asi vše o našem rodinném alkoholikovi.