Uživatel s deaktivovaným účtem

Asi před 3 lety jsem jedné nejmenované chovatelce čivav nakryla svým psem Multišampionem importem z Australie fenu za 2500kč za zapsané štěně o její fenku jsem se během krytí postarala. Očekávala jsem tedy když budu potřebat že mi stejným způsobem vyjde vztříc barbar Conan Zuzanij raj je podle mého názoru slušný průměrný výborný pes jednou výborný jednou velmi dobrý přesto jsem chtěla tímto pejskem krýt jaký byl pro mě šok když tato chovatelka si řekla 800 euro za krytí.Zdálo se mi to hodně neseriozní. Co si o tom myslíte? Co chovatelská etika? Existuje?Ráda bych znala Váš názor k této problematice.
"Očekávala jsem tedy když budu potřebat že mi stejným způsobem vyjde vstříc" Očekávala jste? Měli jste se spíš předem domluvit ne? Mě na tom tedy nepřijde nic divného. Nevím jaká je normální sazba u čivav za krytí, ale majitelka chtěla krýt u Vás a zaplatila co jste si za krytí řekla. Vy chcete krýt u ní tak buď zaplatíte kolik chce ona, nebo si najdete psa jinde. Nechápu proč se rozčilujete .

awake
napsal(a):
"Očekávala jsem tedy když budu potřebat že mi stejným způsobem vyjde vstříc" Očekávala jste? Měli jste se spíš předem domluvit ne? Mě na tom tedy nepřijde nic divného. Nevím jaká je normální sazba u čivav za krytí, ale majitelka chtěla krýt u Vás a zaplatila co jste si za krytí řekla. Vy chcete krýt u ní tak buď zaplatíte kolik chce ona, nebo si najdete psa jinde. Nechápu proč se rozčilujete .
Rozciluje se, ze je chovatelka napasna
Pokud jsem správně pochopila, tak jste před třemi lety neuzavřela žádnou dohodu, ani ústní, jen jste se domnívala, že tak-nějak recipročně vám CHS poskytne psa ke krytí za obdobných finančních podmínek. Jenže to je jen vaše představa. Pokud se vám nezdají finanční podmínky, tak si najdete jiného krycího psa. Myslím, že chovatelská etika tu nebyla porušena.
napsal(a):
Asi před 3 lety jsem jedné nejmenované chovatelce čivav nakryla svým psem Multišampionem importem z Australie fenu za 2500kč za zapsané štěně o její fenku jsem se během krytí postarala. Očekávala jsem tedy když budu potřebat že mi stejným způsobem vyjde vztříc barbar Conan Zuzanij raj je podle mého názoru slušný průměrný výborný pes jednou výborný jednou velmi dobrý přesto jsem chtěla tímto pejskem krýt jaký byl pro mě šok když tato chovatelka si řekla 800 euro za krytí.Zdálo se mi to hodně neseriozní. Co si o tom myslíte? Co chovatelská etika? Existuje?Ráda bych znala Váš názor k této problematice.
CH., JCH. BARBAR C...
Ocenění - Velmi nadějný 2,5 x výborný 2,3 x CAJC, BOJ,3x CAC,2x Res. CAC,1x Res. CACIB
Průměrný výborný pes?
Jinak co je psáno, to je dáno, pokud jste se nedomluvily s chovatelkou předem, není důvod dodržovat nepsané dohody. Krytí za určitých podmínek byla vaše volba stejně jako její.
Lexaurin
napsal(a):
No a hlavne place dobre, ale na spatnem hrobe, tady ji nikdo slevu neda A kdo je a neni seriozni o tom by se dalo diskutovat...
Nemohu se zbavit dojmu, že se takto vybavují osobní averze dvou majitelů CHS.
-Cena za krytí se mi zdá být vysoká ( ale v čivavách se neorientuji) myslím, že byla takto vysoko nasazená protože chovatelka nechtěla na rovinu odmítnout zadavatelku.
-Od zadavatelky mi zveřejnění tohoto problému nepřipadá férové, majitelku chovného psa lze snadno identifikovat a ta nemá možnost se vyjádřit.

Mezinárodní výstava Praha 15.5.2011 Barbar Connan Zuzanin raj velmi dobrý 3.

napsal(a):
Mezinárodní výstava Praha 15.5.2011 Barbar Connan Zuzanin raj velmi dobrý 3.
No a co?
Majitel krycího psa si může stanovit jakou cenu za krytí chce. A že měl ten pes VD mu neodpáře nijak ty šampionáty.
Kdyby to byl mizerný pes, proč vás tak štve, že nemáte krytí ze známosti za hubičku?
Cena je jen věc dohody vás dvou. Vy jste souhlasila s nízkou cenou, přestože jste nemusela. Ona zas nechce krýt skoro zadarmo. Možná jen není hloupá nebo vás chce od krytí z nějakého důvodu odradit, ale je jí blbé vám to říct na rovinu.
Když se vám to nelíbí, nikdo vás nenutí krýt zrovna tímto pejskem. Zas taková špička to není, čivav je na každým rohu plný pytel.
Někdy dá pes bez milionu titulů lepší štěňata než šampion, s kterým objeli tisíc výstav, aby dosáhli těch několik výborných.
Já osobně spíš koukám, jestli je pes opravdu zdravý, jaké má vyšetření, jaké potomky už případně dal, jak je to zdravotně v linii předků. Co by mi bylo do titulu, kdyby pes geneticky nesl něco špatného.

Průměrný výborný pes znamená že pes není CACIB BOB Klubový šampion apod Výbornou není schopen kdykoli obhájit velmi dobrý 1 byl i na MV Praha 5-6.5.2012.
napsal(a):
Průměrný výborný pes znamená že pes není CACIB BOB Klubový šampion apod Výbornou není schopen kdykoli obhájit velmi dobrý 1 byl i na MV Praha 5-6.5.2012.
Je přeci úplně jedno zda se jedná o nadprůměrného nebo podprůměrného psa. Nikdo vás nenutí krýt zrovna tímto psem. Jestliže se vám cena zdá vysoká najděte si jiného krycího psa.
napsal(a):
Pro každého je průměr jiný. Někomu stačí na průměr CAC, někomu nestačí ani CH.
Je pravda že se dá titul "vyjezdit", takže pokud někdo dostane VD a na další výstavy již nejede neznamená to, že by toho šampiona neměl také . Takový VD pes ale může být daleko kvalitnější než zmíněný "vyježděný" šampion.
Má fena také získala jeden den BOS a druhý den byla "jen" VD. Ono také záleží na rozhodčím a jeho rozhodnutí jestli se mu pes líbí nebo ne. Neznám psa co by nebyl alespoň jednou za život "jen" VD.
conty
napsal(a):
A stejně by mě zajímalo, jak je to s tím krycím poplatkem. Dřív se dávala šestina z vrhu...
Ale to už je dost dávno, ta šestina z vrhu, to už se dnes asi nepraktikuje. Teď poslední dobou je docela běžné v ČR, že se kryje za dohodnutou částku za každé štěně a podle toho kolik se narodí štěňat se tato dohodnutá částka vynásobí. Upřimně, abych platil v ČR 800, - Euro na dřevo hned po krytí u čivav, to mohu jet krýt pomalu za stejnou částku nebo i nižší do zahraničí a přivézt si nepříbuznou krev na naše odchovy. Já vím, že majitel psa si může říct jakou částku chce a já, když se mi to nelíbí s ním nemusím krýt - ale když už bylo pani nakryto za nějakou dohodnutou částku za štěně a platla až podle počtu narozených štěňat, tak bych také očekával, že se ke mně zachová stejně. A kdyby mi někdo nakryl za dohodnutou částku za štěně, tak bych mu příště nakryl taky tak a nechtěl bych po něm majlant na dřevo. Tak podle mne se zadavatelka může porozhlédnout po krycím psovi třeba na Slovensku, tam si myslím nakryje čivavu za levnější polatek než je 800, - Euro. Je to o svědomí a etice, také bych očekával, že když se k někomu zachovám solidně a dám mu dobré podmínky a dobrou cenu za krytí, tak bych očekával, že solidní člověk se ke mně zachová obdobně a nabídne mi obdobné podmínky.
Dobrý večer.Jak jsem pochopila, píše ona, paní" o mě a beze mě...a tak jen pár slov také z mé strany. Ano kdysi mi nakryla se slevou 500, -kč na štěněti / v roce 2012 /.A tak když mi teď po delší době zavolala a chtěla nakrýt, mým průměrným, importovaným psem GrandCH.CH.JCH.Barbarem Conanem Zuz.raj, tak jsem jí také slevila z 800Eu na 600Eu, ale to Vám již nenapsala.Ano kde je nějaká chovatelská etika? Kde je slušnost, když od někoho něco potřebujete? Tato paní na mě do telefonu křičela, že jsme se všichni zbláznili, že to zveřejní, kolik si beru za krytí ...už nenapsala, že jsem nebyla jediná u koho zjišťovala ceny krycích psů, komu křičela a vyhrožovala do telefonu, že i 300 Eu se jí zdálo hodně za krycího psa z řad, průměrných, importovaný šampionů se zahraniční linií" .Pokud se mi cena krycího psa nelíbí, můžu krýt jiným.Jezdíme výstavy, kupuji si štěňata ze zahraničí, kryji zahraničními psy, kdo mě zná ví...pejsci jsou pro mě vším.A každý chovatel také ví jaké jsou na vše náklady.Jinak p. BILUSIK - tato paní těžko nakryje v zahraničí, ona hledá jen laciné krytí a kope kolem sebe, když jí chovatelé odmítnou.A já jsem ráda, že jsem jí nenakryla.

Není pravda že jsem na Vás křičela a není pravda že se mi 300 euro zdálo mnoho kryla jsem špičkovým psem z Ruska za platila 500euro bez jakýchkoli připomínek za kvalitu si člověk rád připlatí ale draze platit za průměr? Ano to je ono je to o serioznosti slušnosti a korektnosti té dané chovné stanice a to právě u Vás a tom právě na této diskuzi jde!Jak se říká za dobrotu na žebrotu.
Je dobré, že se zde vyjádřila i druhá strana (zdebenicka). Je těžké takto soudit, mám pocit, že zde jde už i o nějaké osobní antipatie. Fakt je ten, že mezi kamarády - chovateli a mezi cizími lidmi - chovateli většinou platí jiná pravidla. Nicméně krycí poplatek je vždycky otázka dohody. Nebo, přesněji řečeno, majitel psa určí cenu a majitel feny ji buď akceptuje, nebo hledá jinde. Nikdo však není povinen stanovovat stejné podmínky. Zdebenicka napsala, že slevu taktéž poskytla. Že si svého psa cení víc než zadavatelka svého, to je její úhel pohledu, na který má právo. Nicméně krycí poplatek 800 EUR (= cca 21000 Kč) je tedy dost hrozný - co když se narodí 2 štěňata (u čivav dost pravděpodobné). Taky nevím, kdo si může dovolit dát na stůl 21 000 Kč a potom teprve nakrýt. Rozhodně spravedlivější je zaplatit podle počtu štěňat. Ale čivavy nechovám, tak nemohu soudit.

Pokud jde čistě o chovatelský záměr a ne o pragmatické uvažování, tak chovatelé jsou schopni dát cokoliv bez ohledu na návratnost investice (ta je mimo módní plemena stejně většinou ztracená). Úplně nechápu vyhrocení situace zrovna u plemene, kde je daleko větší výběr ideálního krycího psa.
zdebenicka
napsal(a):
Dobrý večer.Jak jsem pochopila, píše ona, paní" o mě a beze mě...a tak jen pár slov také z mé strany. Ano kdysi mi nakryla se slevou 500, -kč na štěněti / v roce 2012 /.A tak když mi teď po delší době zavolala a chtěla nakrýt, mým průměrným, importovaným psem GrandCH.CH.JCH.Barbarem Conanem Zuz.raj, tak jsem jí také slevila z 800Eu na 600Eu, ale to Vám již nenapsala.Ano kde je nějaká chovatelská etika? Kde je slušnost, když od někoho něco potřebujete? Tato paní na mě do telefonu křičela, že jsme se všichni zbláznili, že to zveřejní, kolik si beru za krytí ...už nenapsala, že jsem nebyla jediná u koho zjišťovala ceny krycích psů, komu křičela a vyhrožovala do telefonu, že i 300 Eu se jí zdálo hodně za krycího psa z řad, průměrných, importovaný šampionů se zahraniční linií" .Pokud se mi cena krycího psa nelíbí, můžu krýt jiným.Jezdíme výstavy, kupuji si štěňata ze zahraničí, kryji zahraničními psy, kdo mě zná ví...pejsci jsou pro mě vším.A každý chovatel také ví jaké jsou na vše náklady.Jinak p. BILUSIK - tato paní těžko nakryje v zahraničí, ona hledá jen laciné krytí a kope kolem sebe, když jí chovatelé odmítnou.A já jsem ráda, že jsem jí nenakryla.
A když vám před 4 lety, jak píšete zadavatelka nakryla za nějakou dohodnutou částku za každé odchované štěně, tak proč vy ji nemůžete nakrýt za nějakou dohodnutou částku za každé štěně ( třeba i vyšší, když třeba máte kvalitnějšího psa) ? Vždyť ona po vás taky nechtěla peníze na dřevo hned po krytí ? To je asi jádro sporu, že podle zadavatelky jste se k ní zachovala jinak než ona k vám - dáváte ji za krytí zcela jiné podmínky než jste u ní měla sama - to je asi to o co jí jde a co jí vadí a to asi nazývou tou slušností a etikou - vy jí dáváte jiné podmínky za krytí než jste měla vy u ní. To se pak nedivte, že je naštvaná...
napsal(a):
Pokud jde čistě o chovatelský záměr a ne o pragmatické uvažování, tak chovatelé jsou schopni dát cokoliv bez ohledu na návratnost investice (ta je mimo módní plemena stejně většinou ztracená). Úplně nechápu vyhrocení situace zrovna u plemene, kde je daleko větší výběr ideálního krycího psa.
Asi jde o princip - zadavatelka jí nakryla za solidnějších podmínek - placena dohodnutá částka až podle počtu narozených štěňat - a oproti tomu nabídka krytí za 650, - Euro bez ohledu kolik se narodí štěňat - může být třeba jen jedno (nenabídne ji nějakou částku za každé štěně jako měla sama, když kryla u ní ). To jsou opravdu diametrálně odlišné podmínky za krytí, takže jádro sporu je podle mne zřejmé.

bilusik
napsal(a):
Asi jde o princip - zadavatelka jí nakryla za solidnějších podmínek - placena dohodnutá částka až podle počtu narozených štěňat - a oproti tomu nabídka krytí za 650, - Euro bez ohledu kolik se narodí štěňat - může být třeba jen jedno (nenabídne ji nějakou částku za každé štěně jako měla sama, když kryla u ní ). To jsou opravdu diametrálně odlišné podmínky za krytí, takže jádro sporu je podle mne zřejmé.
Tak to samozřejmě. Výsledná cena se odvíjí od počtu narozených štěňat ve většině případů a je to takový nejférovější model, to je bez debat. Jen mi přijde až úsměvné hrotit to na iFauně zvlášť v případě čivav, u jejichž chovu je všeobecně známé, jak se to tam mydlí. Nehledě na to, jací týpci se na chov už z důvodu popularity plemene nalepili. Já jsem jim u sporu nesvítila, tak nemůžu soudit. Kdybych se ocitla v situaci, kterou popisuje zadavatelka, tak bych byla taky naštvaná, ale ventilovat křivdu do éteru, kde bych vypadala jako... To je fuk. Ještě bych chápala drby drb a fňukání v rámci klubu/ů, ale tohle je takové dětinské a prvoplánově zákeřné. Budí to dojem, že zadavatelka očekává, že ji ostatní politují. A pokud se maximálně zadaří a bude tady někdo od čivav, jedině dobře, proto pěkně zveřejníme jméno psa.

bilusik
napsal(a):
A když vám před 4 lety, jak píšete zadavatelka nakryla za nějakou dohodnutou částku za každé odchované štěně, tak proč vy ji nemůžete nakrýt za nějakou dohodnutou částku za každé štěně ( třeba i vyšší, když třeba máte kvalitnějšího psa) ? Vždyť ona po vás taky nechtěla peníze na dřevo hned po krytí ? To je asi jádro sporu, že podle zadavatelky jste se k ní zachovala jinak než ona k vám - dáváte ji za krytí zcela jiné podmínky než jste u ní měla sama - to je asi to o co jí jde a co jí vadí a to asi nazývou tou slušností a etikou - vy jí dáváte jiné podmínky za krytí než jste měla vy u ní. To se pak nedivte, že je naštvaná...
Asi tak si to myslím i já. Ale ona se nějaká přirozená lidská slušnost ze společnosti vytratila.
A proto stoupá i počet agresivních psů - lidé jsou na sebe taky "jako psi " !
napsal(a):
Asi tak si to myslím i já. Ale ona se nějaká přirozená lidská slušnost ze společnosti vytratila.
A proto stoupá i počet agresivních psů - lidé jsou na sebe taky "jako psi " !
No o tom bych za tři měsíce se psem mohl vyprávět, kdy člověk, je více agresivnější, než jeho pes. Ti se aspoň, i když občas štěkáním a malou přestřelkou domluví, vyříkají si to, ale lidé?
Škoda mluvit, tedy psát.
Mně tedy nepřijde úplně vpohodě tady veřejně osočovat chovatelku, která má vlastního psa a sama se může rozhodnout komu, kdy a za jakých podmínek bude krýt. Zvlášť ještě, když má stěžovatelka máslo na hlavě a její chovatelská etika je na té úrovni, že jí zakázali chov ;) Čivavy nabízejí krytí i dráž, i levněji a osočená chovatelka má, pokud já vím, dobrou reputaci. Mně řekla za připuštění taky 800€ a nevztekám se kvůli tomu jako malý děcko...

Pokud tvrdí chovatelka že nabízela krytí za 650 euro tak lže! To je jako bych tvrdila že prodává štěňata za 1000 euro.Denydol bych doporučovala ctít presumci neviny protože svůj spor řeší soud anebo Vy víte co se stalo v roce 1979? Každý ať si nejdřív zamete před vlastním prahem. Znovu opakuji je to o korektnosti a serioznosti dostala výhodné krycí podmínky i kvalitnějším psem a tyto podmínky neuměla opětovat. Toť vše.Ať si každý o této chovné stanici udělá svůj názor.

Umíte číst? Sláva! Na krytí už vůbec netrvám! Jen zde na diskuzi prezentuji neseriozní a nekorektní chování jedné chovatelky.Nic víc nic míň.
napsal(a):
Umíte číst? Sláva! Na krytí už vůbec netrvám! Jen zde na diskuzi prezentuji neseriozní a nekorektní chování jedné chovatelky.Nic víc nic míň.
A co je tom neseriozního ? Vy jste stanovila cenu a podmínky, ona ji zaplatila a nakryla.
Chtěla jste krýt vy, tak ona stanovila cenu a podmínky a vy jste je odmítla a nenakryla.
Dle příspěvku Denydol, chovatelce tu cenu za krytí jiní zaplatí, tak nechápu proč by měla nějak výrazně slevovat vám. Pes je její a může si sama rozhodnout komu a za kolik nakryje.
Berte to jako ponaučení do budoucna a hned při krytí vašim psem si vyjednejte podmínky pro případné další krytí vaši feny.

No pokud v tom neserioznost nevidíte pak je mi Vás upřímně lito. je velmi usměvné jak mě zde někdo poučuje jak si mám vyjednávat podmínky krytí. Pokud jsem já poprvé kryla svým psem tak diskutující buď nebyla na světě nebo ještě nevěděla jak pes vypadá.Nebo ano v roce 1971?

napsal(a):
No pokud v tom neserioznost nevidíte pak je mi Vás upřímně lito. je velmi usměvné jak mě zde někdo poučuje jak si mám vyjednávat podmínky krytí. Pokud jsem já poprvé kryla svým psem tak diskutující buď nebyla na světě nebo ještě nevěděla jak pes vypadá.Nebo ano v roce 1971?
Milá paní, zapomeňte na podmínky chovu v roce 1971. Dnes jsme přece o kus vpředu, dnes vás podvedou, i když máte smlouvu sepsanou ( nebo přečtenou ) právníkem, s tím, že než to případně
soud rozhodne...O miliony, o celé domy takhle lidi přišli a vy řešíte jedno krytí...

Plně s Orionkou souhlasím!
bilusik
napsal(a):
A proč by to měla dělat? Mají spolu snad uzavřenou nějakou smlouvu? Nemají. Tak co jako?Každý si poplatek určuje, jaký chce - zdá-li se mi moc vysoký, nakryju si jinde.
Tady osobně mi to přijde jako dětský truc - já prostě chci nakrýt psem druhé chovatelky a chci stejné podmínky krytí jako jsem měla já před 4 lety. A chci a chci a když ona nechce, tak ji aspoň pomluvím a nechám se poplácat po zádech, jaká jsem chudinka... je to trapné a neprofesionální. A čekala bych to od dítěte, ne od dospělého.
Ano, čekala bych podobný přístup pokud spolu 2 chovatele úzce spolupracují, ale 2 chovatelé, kteří spolu nespolupracují a jeden byl u druhého 1x krýt? Vždyť je to k smíchu !

lavacca
napsal(a):
A proč by to měla dělat? Mají spolu snad uzavřenou nějakou smlouvu? Nemají. Tak co jako?Každý si poplatek určuje, jaký chce - zdá-li se mi moc vysoký, nakryju si jinde.
Tady osobně mi to přijde jako dětský truc - já prostě chci nakrýt psem druhé chovatelky a chci stejné podmínky krytí jako jsem měla já před 4 lety. A chci a chci a když ona nechce, tak ji aspoň pomluvím a nechám se poplácat po zádech, jaká jsem chudinka... je to trapné a neprofesionální. A čekala bych to od dítěte, ne od dospělého.
Ano, čekala bych podobný přístup pokud spolu 2 chovatele úzce spolupracují, ale 2 chovatelé, kteří spolu nespolupracují a jeden byl u druhého 1x krýt? Vždyť je to k smíchu !
Mě to tak k smíchu nepřijde. Já to trošku připodobním někam jinam :
Známému chovateli loni k jaru došlo krmení ( seno ), vy byste mu ochotně vypomohla a seno, kterého byste měla plnou stodolu, mu přenechala. Letos ( nebo napřesrok) se situace obrátila. Vy bez sena, soused plnou stodolu. A on by se vám vysmál - zadarmo ?
Ne, ne - dej 1000, - za balík - teď k jaru - obvyklá cena.
To Orionka: Mezi sousedy se na to pohlíží jinak, znají se spolu mnoho let a navzájem si vypomáhají drobnými službičkami ( v lepších případech). Kdyby chovatelky mezi sebou dlouhodobě vycházeli, znali se a navzájem si kryli, tak by byla situace jiná.
Jen proto, že zadavatelka jednou před 3 lety nakrývala, nemůže automaticky očekávat, že "zdebenicka" ji nakryje za stejných podmínek.

To je právě o té korektnost já pomohu tobě ty pomůžeš mě! A o tom to je.Naprostý souhlas Orionko!
lavacca
napsal(a):
...A proč by to měla dělat? Mají spolu snad uzavřenou nějakou smlouvu? Nemají. Tak co jako?... To je právě to o té slušnosti a etice v chovu, která se dnes většinou vytratila. Zadavatelka ji dala solidní podmínky a platbu až podle počtu narozených štěňata a tato ji to nedokázala solidně a slušně vrátit - to je jádro pudlla. Víte, dříve před x lety se stačilo v chovu psů klidně domluvit ústně a potřást si rukou a nebyl problém a platilo to, a když se jeden zachoval solidně, druhý mu to oplatil - dnes nestačí ani sepsané smlouvy. Takže bohužel to není k smíchu, ale k pláči kam kynologie, chov a nenažranost některých chovatelů co chov mají jako jejich jedinou živnost a příjem spěje. Dřív se tím lidé neživili, měli to jako náročnoho koníčka při práci, nebyli na příjmu ze psů závislí jako na jediném příjmu, proto to možná bylo jiné. Dnes se ten koníček povýšil v některých případech jen na byznys a to je asi ta chyba, lidskost se vytratila...
aj
napsal(a):
To Orionka: Mezi sousedy se na to pohlíží jinak, znají se spolu mnoho let a navzájem si vypomáhají drobnými službičkami ( v lepších případech). Kdyby chovatelky mezi sebou dlouhodobě vycházeli, znali se a navzájem si kryli, tak by byla situace jiná.
Jen proto, že zadavatelka jednou před 3 lety nakrývala, nemůže automaticky očekávat, že "zdebenicka" ji nakryje za stejných podmínek.
Bohužel ani to už vždycky neplatí, že soused pomůže sousedovi, kamarád kamarádovi. Nedávná zkušenost: pozvali jsme si kamaráda, aby nám pomohl vyměnit okna - mysleli jsme si (naivně), že to vezme jako výpomoc kamarádovi. Chyba lávky! Řekl si o peníze, které bere normálně firma. Byli jsme docela v šoku, ale dobře nám tak! Nezeptali jsme se předem, nějak nám nedošlo, že tento kamarád asi nechápe kamarádství jako my. Aby ale nedošlo k mýlce: nechtěli jsme to zadarmo, chtěli jsme jen nějakou "normální" cenu - za dva dny, kdy pracoval cca 6 h denně, si vzal 7,5 tisíce, my mysleli tak max.4. No, poučení pro příště. Ale s tímhle "kamarádem" už žádné příště nebude, to je jasné.
Takže už se nedivím ani tomu, že ani v chovu psů už neplatí oplácet slušnost slušností.
Nemůžete přeci srovnávat pomoc v nouzi a normálně domluvený krytí. Tahle diskuze je úplně o ničem. A proč? Protože někdo si v zahraničí koupil psa, vypiplal si ho, udělal s ním šampióny a nemá potřebu, aby s ním kryl kde kdo? To, že se s někým soudím ještě neznamená, že nemáte co vyvolávat zlou krev na veřejnosti... Přesně jak jste psala - zamést si před vlastním prahem! Proto si přečtěte, co tady píšete a zamyslete se... Já nenapsala nic nepravdivého, takže presumpcí neviny se ohánějte u soudu a ostatní chovatele nechte na pokoji. Paní Zdeňka nemůže za vaše problémy. Vytahujete špínu, kde není a oháníte se slušností a vyhrožujete? To jsou mi paradoxy...
To Koňadra: jasně, já bych to taky tak nějak brala. Očekávali jste nějakou cenu, ale ta byla vyšší. Zanadáváte si, postěžujete si doma a řeknete si, byli jsme blbí, že jsme se nedomluvili na začátku, případně - až bude soused něco potřebovat, zachováme se podobně.
Kdyby zadavatelka napsala, že krytí je drahé a za nevýhodných podmínek, tak bych mohla souhlasit. Ale žádný zákon porušen nebyl a řešit to takhle na veřejném fóru ( kdy ona zůstává v anonymitě, ale majitelka krycího psa se snadno identifikuje) mi nepřipadá férové.
aj
napsal(a):
To Koňadra: jasně, já bych to taky tak nějak brala. Očekávali jste nějakou cenu, ale ta byla vyšší. Zanadáváte si, postěžujete si doma a řeknete si, byli jsme blbí, že jsme se nedomluvili na začátku, případně - až bude soused něco potřebovat, zachováme se podobně.
Kdyby zadavatelka napsala, že krytí je drahé a za nevýhodných podmínek, tak bych mohla souhlasit. Ale žádný zákon porušen nebyl a řešit to takhle na veřejném fóru ( kdy ona zůstává v anonymitě, ale majitelka krycího psa se snadno identifikuje) mi nepřipadá férové.
Samozřejmě, že žádný zákon porušen nebyl, ale o etice a solidnosti (nebo nesolidnosti ) to prostě je. Když si někdo sám levně nakryje a platí až po narození štěňat - a sám nabídne vysokou platbu hned po krytí, to mi jako solidní a slušné jednání vůči tomu prvnímu moc nepřijde. Prostě někdo to holt povýšil jen na byznys, ale nic se s tím nedá dělat.
Já vidím tento příspěvek od zadavatelky jen jako mstu a zlomyslnost.
Asi bych takovému člověku, jestli se podobně choval už dřív, nenakryl. Proč bych měl poskytovat službu, byť za úplatu, nezdvořákovi, s máslem na hlavě, bez chovatelské etiky? Nechtěl bych mít jména mých psů v rodokmenu u někoho takového.

Denydol
napsal(a):
Chovatelská etika by vám velela krýt i přesto, že na stěžovatelku mezitím vylezl najevo průšvih, přestali jí vydávat pp a ona se soudí? Nebo byste doufala, že vám nekývne...?
No jestli zadavatelce stopli chov, tak jí pes ani krýt nesmí.
Denydol
napsal(a):
Chovatelská etika by vám velela krýt i přesto, že na stěžovatelku mezitím vylezl najevo průšvih, přestali jí vydávat pp a ona se soudí? Nebo byste doufala, že vám nekývne...?
Ale to jste jí třeba mohla říct na rovinu, že počkáte až jak dopadne soud, jestli jí znovu začnou vydávat PP, pokud ne tak vůbec nekrýt - co kdyby vám na krytí za vašich podmínek kývla, co byste dělala - nakryla byste nebo ne ( asi nakryla, protože byste měla svých 800, - Euro na ruku a jestli dostane PP by vám tak asi bylo jedno) ? O etice jsem samozřejmě mluvil mezi dvěma chovateli co nemají žádný průšvih a jeden vyšel kdysi druhému vstříc, takže si to na oplátku třeba oplatí srovnatelnými podmínkami.
bilusik
napsal(a):
Ale to jste jí třeba mohla říct na rovinu, že počkáte až jak dopadne soud, jestli jí znovu začnou vydávat PP, pokud ne tak vůbec nekrýt - co kdyby vám na krytí za vašich podmínek kývla, co byste dělala - nakryla byste nebo ne ( asi nakryla, protože byste měla svých 800, - Euro na ruku a jestli dostane PP by vám tak asi bylo jedno) ? O etice jsem samozřejmě mluvil mezi dvěma chovateli co nemají žádný průšvih a jeden vyšel kdysi druhému vstříc, takže si to na oplátku třeba oplatí srovnatelnými podmínkami.
Ono určitým lidem vždy nejde vše říct narovinu. Já nemám žádného šampiona na krytí, ty si musím platit ;) Ale osočená byla v prekérní situaci, kdy jí o krytí požádala chovatelka, u níž kdysi sama kryla a ona respektovala její podmínky a teď tato chovatelka po ní chce, aby jejím šampionem kryla v chs, kterou osočovatelka založila (asi na manžela) po stopce, kterou dostala a byl z toho humbuk. Já třeba mám problémy se vykroutit ze situací, který jsou mi nepříjemný. A tady se teď chovatelka, která má čistou pověst, osočuje z neetickýho chování a touze po penězích... To mi (jako někomu, kdo by se mohl ocitnout ve stejné pozici, stejně jako vy všichni) přijde nejen absurdní, ale od zadavatelky neuvěřitelně drzé. I kdyby ona byla čistá jako lilie, nemá právo určovat cenu cizího psa. Může s ní buď souhlasit nebo ne! Zadavatelka si taky stanovovala cenu sama a když teď kryje jinde, asi těžko někdo může očekávat, že ona mu za 5 let nakryje za stejných podmínek (navíc s pověstí ). Tohle je snad zdravý selský rozum. A když už jsme u toho, tak paní Zdena dělá i nepovinné vyšetření patel a co jsem vysledovala, tak má zájem i o své odchovy, které prodala. Není jí cizí problematika množíren. Nesuďte lidi předčasně ;).
napsal(a):
Mě to tak k smíchu nepřijde. Já to trošku připodobním někam jinam :
Známému chovateli loni k jaru došlo krmení ( seno ), vy byste mu ochotně vypomohla a seno, kterého byste měla plnou stodolu, mu přenechala. Letos ( nebo napřesrok) se situace obrátila. Vy bez sena, soused plnou stodolu. A on by se vám vysmál - zadarmo ?
Ne, ne - dej 1000, - za balík - teď k jaru - obvyklá cena.
Tady ale pletete jablka s hruškama. Vztahy mezi sousedy jsou úplně někde jinde než 2 chovatelek, které se evidentně nekamarádí, atd.
Jak jsem psala, chápala bych rozhořčení, pokud by spolupracovaly a jezdily spolu např. na výstavy, bavily se spolu o směru svého chovu, apod. To ale evidentně tento případ nebude.

lavacca
napsal(a):
Tady ale pletete jablka s hruškama. Vztahy mezi sousedy jsou úplně někde jinde než 2 chovatelek, které se evidentně nekamarádí, atd.
Jak jsem psala, chápala bych rozhořčení, pokud by spolupracovaly a jezdily spolu např. na výstavy, bavily se spolu o směru svého chovu, apod. To ale evidentně tento případ nebude.
Všimla jste si, že jsem nepsala o sousedech, ale zcela záměrně o chovatelích, co na tom že ovcí ( např.).
bilusik
napsal(a):
...A proč by to měla dělat? Mají spolu snad uzavřenou nějakou smlouvu? Nemají. Tak co jako?... To je právě to o té slušnosti a etice v chovu, která se dnes většinou vytratila. Zadavatelka ji dala solidní podmínky a platbu až podle počtu narozených štěňata a tato ji to nedokázala solidně a slušně vrátit - to je jádro pudlla. Víte, dříve před x lety se stačilo v chovu psů klidně domluvit ústně a potřást si rukou a nebyl problém a platilo to, a když se jeden zachoval solidně, druhý mu to oplatil - dnes nestačí ani sepsané smlouvy. Takže bohužel to není k smíchu, ale k pláči kam kynologie, chov a nenažranost některých chovatelů co chov mají jako jejich jedinou živnost a příjem spěje. Dřív se tím lidé neživili, měli to jako náročnoho koníčka při práci, nebyli na příjmu ze psů závislí jako na jediném příjmu, proto to možná bylo jiné. Dnes se ten koníček povýšil v některých případech jen na byznys a to je asi ta chyba, lidskost se vytratila...
Je to obchod jako každý jiný. Nakryješ mi za mnou akceptovatelné podmínky, které jsem např. poskytla já tobě dříve? Ne? Ok, najdu si krycího psa jinde. Co na tom vidíte za problém? Ono jsou snad čivavy na vyhynutí, že paní potřebuje nutně krýt tímhle jedním psem? Kdo z nás ví, jaké má s tím systémem placení poplatku xxxx, - /štěně majitelka psa zkušenosti? Třeba se už spálila s nepoctivým zájemcem a radši chce peníze takhle dopředu. Vždy je to o dohodě.
Navíc můžu si klidně desetkrát myslet něco o nenažranosti majitelky krycího psa, když chce takhle peníze na dřevo, ale rozhodně to nebudu rozmazávat někde na anonymním fóru. Nota bene uvedu-li jméno její psa, ale sebe schovávám za nickem... to je dle mého ta největší neslušnost, která se tu děje.
napsal(a):
Všimla jste si, že jsem nepsala o sousedech, ale zcela záměrně o chovatelích, co na tom že ovcí ( např.).
Ok, tak ne o sousedech (to jsem se chytla Anja7, která o nich psala), ale rozhodně byste někomu zcela cizímu takhle nepomáhala. Byl by to při nejmenším známý, apod. A tam jsou vztahy jaksi jinde...
Což ale evidentně zde není. Že se chovatelky viděly 1x při krytí ještě neznamená, že se berou za známé, apod.
Kvído 46

XXX.XXX.140.92
Nechovám toto plemeno, takže vše berte jen teoreticky, v chovu se pohybuji už spoustu let a mám jak chovné feny, tak psy, importy.
Nikdy bych v ČR neplatila v Eurech a jednorázový poplatek.
U mě není špičkový pes s vyjezděnými tituly, ale musí mít i spoustu vyšetření, povahu, odchovy a navíc i majitele, který je rozumný, vezme si za krytí až po narození a zapsání štěňat a popř. je i nápomocen s prodejem.
Nikdo neví, jak budou štěňata z uvedeného krytí vypadat, tudíž mi nadhodnocený krycí poplatek příjde mimo. V zahraničí je situace samozřejmě jiná.
Co když budou štěňata nestandardní, s vrozenými vadami? Jak to mají ošetřeno smluvně?
Import je u mě buď ze země původu, popř. z takové země, kde se chovají nepříbuzní jedinci a chov je na vysoké úrovni.
koňadra
napsal(a):
U mne špičkový krycí pes není ten, který má vyježděných 10,20... titulů, ale ten, který dává i s průměrnými fenami slušná až výborná štěňata. Je to tzv. zlepšovatel v chovu. A to může být zrovna tak šampion, jako klidně i pes s VD - vlastní zkušenost.
Jenže, bohužel, to, jestli je pes zlepšovatel, se pozná až po jeho několika krytích a tedy několika vrzích, často až na sklonku jeho života. Proto taky často kryji "staříky". Má to ale dvě výhody - jednak ten stařík (a taky jeho majitel! To v nepolední řadě) už ví, co má dělat (v případě prvničky docela plusové body) a také já zhruba vím, co mohu očekávat od štěňat.

koňadra
napsal(a):
Jenže, bohužel, to, jestli je pes zlepšovatel, se pozná až po jeho několika krytích a tedy několika vrzích, často až na sklonku jeho života. Proto taky často kryji "staříky". Má to ale dvě výhody - jednak ten stařík (a taky jeho majitel! To v nepolední řadě) už ví, co má dělat (v případě prvničky docela plusové body) a také já zhruba vím, co mohu očekávat od štěňat.
No jo, ale zase všeho s mírou. Když "zlepšovatel" nakryje půl ČR, tak je to trochu kontraproduktivní.
Kvído 46
napsal(a):
Nechovám toto plemeno, takže vše berte jen teoreticky, v chovu se pohybuji už spoustu let a mám jak chovné feny, tak psy, importy.
Nikdy bych v ČR neplatila v Eurech a jednorázový poplatek.
U mě není špičkový pes s vyjezděnými tituly, ale musí mít i spoustu vyšetření, povahu, odchovy a navíc i majitele, který je rozumný, vezme si za krytí až po narození a zapsání štěňat a popř. je i nápomocen s prodejem.
Nikdo neví, jak budou štěňata z uvedeného krytí vypadat, tudíž mi nadhodnocený krycí poplatek příjde mimo. V zahraničí je situace samozřejmě jiná.
Co když budou štěňata nestandardní, s vrozenými vadami? Jak to mají ošetřeno smluvně?
Import je u mě buď ze země původu, popř. z takové země, kde se chovají nepříbuzní jedinci a chov je na vysoké úrovni.
Taky bych nehradil v ČR krycí poplatek na dřevo ani v Kč ani v Eurech, to už bych si zaplatil srovnatelnou nebo nižší cenu za krytí na dřevo na Slovensku a přivezl bych si novu nepříbuznou krev. U spousty plemen je tady naštěstí dost majitelů solidních krycích psů, kteří nakryjí za sjednanou cenu za každé odchované štěně.
napsal(a):
No jo, ale zase všeho s mírou. Když "zlepšovatel" nakryje půl ČR, tak je to trochu kontraproduktivní.
Jasně, když jde o málopočetné plemeno, tak se chov dostane do slepé uličky. Jenže to se dostane tak jako tak - když není krycích psů na výběr. Já chovám tak početné plemeno, že když má plemeník 50 krytí, tak se toho moc nestane.
Tandys

XXX.XXX.224.113
Taky bych nehradil v ČR krycí poplatek na dřevo ani v Kč ani v Eurech, to už bych si zaplatil srovnatelnou nebo nižší cenu za krytí na dřevo na Slovensku a přivezl bych si novu nepříbuznou krev. U spousty plemen je tady naštěstí dost majitelů solidních krycích psů, kteří nakryjí za sjednanou cenu za každé odchované štěně.
Nekomu staci Alik odvedle, tam mu nakryji radi i za poplatek za stene, za vysetrene a kvalitni kryci psy se plati trzni ceny. Kdo somruje at nechova a hlavne at nekryje a nezebra o slevy, potažmo spini druhe. To je fakt uroven zadavatelko-stydte se !
Tandys
napsal(a):
Nekomu staci Alik odvedle, tam mu nakryji radi i za poplatek za stene, za vysetrene a kvalitni kryci psy se plati trzni ceny. Kdo somruje at nechova a hlavne at nekryje a nezebra o slevy, potažmo spini druhe. To je fakt uroven zadavatelko-stydte se !
Někomu také stačí špičkový krycí pes, co má vyježděného junioršampiona a českého šampiona, s DKK 0 / 0, vyšetřením srdce a v PP linii na 2 světové a jednoho evropského vítěze - a nakryje si takovým psem za dohodnotou částku za každé štěně ( i když ta částka za každé štěně není malá). A někdo jako vy kryje v ČR Alíkem od vedle za pořadnej ranec na dřevo, protože mu to asi přijder normální a nemá v chovu jméno a neumí si domluvit lepší podmínky... Já tvrdím jen svůj názor, že v ČR bych za hotové po krytí nekryl (třeba psem co nakryl před mojí fenou už třeba 5 nebo 6 fen, to už nemá smysl ), to si radši vyjedu za hranice a nakryju za hotové zahraniční krytí s nepříbuznou krví na české odchovy - v tom bych smysl viděl.

koňadra
napsal(a):
Jasně, když jde o málopočetné plemeno, tak se chov dostane do slepé uličky. Jenže to se dostane tak jako tak - když není krycích psů na výběr. Já chovám tak početné plemeno, že když má plemeník 50 krytí, tak se toho moc nestane.
Jasně, no. Málopočetní pak jezdí tisíc km na krytí a vozí se jedinci ze zámoří.
kvido46

XXX.XXX.140.210
bilusik
napsal(a):
Někomu také stačí špičkový krycí pes, co má vyježděného junioršampiona a českého šampiona, s DKK 0 / 0, vyšetřením srdce a v PP linii na 2 světové a jednoho evropského vítěze - a nakryje si takovým psem za dohodnotou částku za každé štěně ( i když ta částka za každé štěně není malá). A někdo jako vy kryje v ČR Alíkem od vedle za pořadnej ranec na dřevo, protože mu to asi přijder normální a nemá v chovu jméno a neumí si domluvit lepší podmínky... Já tvrdím jen svůj názor, že v ČR bych za hotové po krytí nekryl (třeba psem co nakryl před mojí fenou už třeba 5 nebo 6 fen, to už nemá smysl ), to si radši vyjedu za hranice a nakryju za hotové zahraniční krytí s nepříbuznou krví na české odchovy - v tom bych smysl viděl.
Souhlasím s tímto názorem.
napsal(a):
Pokud holt nechci někomu nakrýt a je jedno z jakého duvodu tak prostě řeknu cenu a podmínky o kterých vím že jsou pro druhou stranu neakceptovatelné, je to jednoduché a logické a slušnost té druhé strany je se spíš zamyslet proč mi nechce nakrýt a pokud mám máslo na hlavě tak to holt akceptuji a jdu krýt jinde.Pokud po někom chci chovatelskou etiku tak ji musím mít sama.
Love vera

XXX.XXX.68.148
Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)
Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.
Love vera

XXX.XXX.68.148
Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)
Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.
Bohužel i já se musím přidat na stranu těch, co stěžovatelku znají a to myslím, docela dobře. Svými odchovy bez PP se vesele všude chlubí, to je jedna věc. Další věc je ta, že obvolala "X" chovatelů a někteří z nich jí na přímo odmítly, další jí sdělily cenu, načež byl hovor ukončen bez pozdravu. O výhrůžkách, které si mnozí chovatelé museli vyslechnout je asi už i zbytečné se zmiňovat.
Stěžovatelka je mezi chovateli čivav velice dobře známá a většina se jí vyhýbá anebo s ní komunikuje pouze ze slušnosti.
Toto je pouze ubohá snaha poškodit jméno solidní chovatelky.

Pro abehe bych vzkázala že si koleduje o podání tresního oznámení pro pomluvu! Jak můžete bez důkazů o někom tvrdit že má štěňata bez pp.To je máte i Vy že ? Já mohu taky tvrdit že jste utýrala psa.Taky vím kdo jste a co děláte jak otravujete slušné chovatele obtěžujete je telefonicky a psa nikdy nekoupíte jen obtěžujete a děláte zle.Pokud o někom rozhlašujete nepravdu bez důkazů poškozování dobrého jména je totiž trestné.Ale spíš Vás lituji ukazuje to na nervovou poruchu chtělo by to navštívit odborníka psychiatra.
Dobrý den, Unive. Tvrdit může samozřejmě kdo chce, co chce a na každého jednou dojde, a to i na Vás. Ovšem pokud vím (lze si snadno ověřit Váš zákaz chovu), tak Vy nejste chovatelkou, ale pouze rozmnožovatelkou pejsků, přičemž chov je veden na jméno Vašeho muže a Vy se pouze "vezete", tudíž nevím jak by mohlo být Vaše již takto zásadně pošramocené renomé ještě více poškozené. Vaše jméno, kdyby se tu zveřejnilo, lidí kteří byly Vámi napáleni by se nejspíš ozvalo mnohem více. O obtěžování chovatelů bychom si mohly vykládat hodiny a hodiny a snadno by se asi určovalo, která osobnost je pro chov a chovatele čivav horší, jestli Vy, když nabízíte spousty štěňátek, které vydáváte za kvalitní a s PP, přestože žádný PP neměli, nemají a ani mít nemohou nebo já když sháním štěňátko jedině s PP a jak píšete obtěžuji se svými dotazy při výběru společníka na "X" let.

To co tu tvrdíte jsou naprosté nesmysly a pomluvy které ukazují na Vaši psychickou poruchu: jste skutečně paranoidní a za svou nemoc nemůžete. Je mi Vás úpřímně lito trpite bludy když tyto nepodložené kecy rozšiřujete a nemáte pro své tvrzení jediný důkaz! Na pomluvu pamatuje trestní řád.Ale Vy jste asi psychicky nemocná takže s Vámi vést diskuzi je bezpředmětné a bláznům se nesmí odporovat proto na Vaše pomluvy již nebudu reagovat! To je to nejhorší co se Vám může stát nereagovat na na bludy psychicky nemocného člověka.
napsal(a):
To co tu tvrdíte jsou naprosté nesmysly a pomluvy které ukazují na Vaši psychickou poruchu: jste skutečně paranoidní a za svou nemoc nemůžete. Je mi Vás úpřímně lito trpite bludy když tyto nepodložené kecy rozšiřujete a nemáte pro své tvrzení jediný důkaz! Na pomluvu pamatuje trestní řád.Ale Vy jste asi psychicky nemocná takže s Vámi vést diskuzi je bezpředmětné a bláznům se nesmí odporovat proto na Vaše pomluvy již nebudu reagovat! To je to nejhorší co se Vám může stát nereagovat na na bludy psychicky nemocného člověka.
Tak Vy pár příspěvků výše vyhrožujete pomluvou za urážku a lži, a ve svém příspěvku použijete také x urážek (viz paranoia, psychická nemoc)?! Zajímavý dvojí metr!