Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.2.2016 21:53

Podelte se, ktera neznama a malo-znama plemena psu znate smajlík Zacnu mollosem Cao de castro laboreiro.

11.2.2016 23:36
milannn

XXX.XXX.90.222

Je jich neuvěřitelná spousta :)
Doporučuji skupinu na facebooku: www.facebook.com/groups/434973399985962/.

11.2.2016 23:42
milannn

XXX.XXX.90.222

Ale když už jste téma založila, přidám se smajlík

Pacific bulldog

Další z pokusů obnovit původní typ buldoka, hlavně jeho povahu a zdraví. Vypadá velmi zajímavě a sportovně. Záležet si dávají prý hlavně na povahách a zdraví. Made in USA.

11.2.2016 23:48
milannn

XXX.XXX.90.222

Кыргызская приотарная собака

Velmi zajímavé a dokonale endemické plemeno psa ze Střední Asie. Konkrétně se vyskytuje jen na jihovýchodě Kyrgyzstánu, v oblasti východního Pamíru. Neznáme konkrétní název tohoto plemene, v ruských zdrojích je označován prostým názvem "priotarnaja sobaka". A skutečně se nachází na tamních pastvinách a salaších v nadmořské výšce cca 4000 m.n.m.

Přestože nás vzhled navádí na myšlenku příbuznosti s Australským honáckým psem, toto ruští experti vylučují z důvodu extrémní izolace v horách. Stejný názor je publikován i ve vztahu k Lajce. Nicméně zastává podobnou práci jako AHP, a to práci se stády jaků, kteří se v této oblasti chovají. Kromě nahánění ovšem funguje (zdá se možná i více) jako ochránce stád před vlky a jinými šelmami, a to spolu se Středoasiaty (tamní subtyp Dobot).
Strava je typická pro toto prostředí, tedy těsto, chléb, zbytky. Maso si psi opatřují sami lovem syslů, myší a dalších menších živočichů. Výška v kohoutku cca 60 cm.

12.2.2016 08:32

Bezva! smajlík Pokracuji. Recky mastif (ovcak), chova se na severu Recka a je to perfektni волкодав. Recti mastifove jsou zdravi, nevybiravi v jidle, mohou spat pod sirym nebem v lete i zime. Velikost 70-75cm a 40-55kg. Charakterove vlastnosti jsou nemenne, navenek az flegmaticky zjev skryva velkou miru agrese k cizim lidem, tito psi jsou velmi sloziti na vychovu a vycvik, proto take nejsou popularni.Jako zajimavost je to, ze jim Rekove kupiruji jen jedno ucho, aby pry byli videt, ze opravdu bojuji s vlky. Recky mastif je surovy vlkodav, ktery ma sve misto u stada vysoko v horach.

12.2.2016 12:52
milannn

XXX.XXX.90.222

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bezva! smajlík Pokracuji. Recky mastif (ovcak), chova se na severu Recka a je to perfektni волкодав. Recti mastifove jsou zdravi, nevybiravi v jidle, mohou spat pod sirym nebem v lete i zime. Velikost 70-75cm a 40-55kg. Charakterove vlastnosti jsou nemenne, navenek az flegmaticky zjev skryva velkou miru agrese k cizim lidem, tito psi jsou velmi sloziti na vychovu a vycvik, proto take nejsou popularni.Jako zajimavost je to, ze jim Rekove kupiruji jen jedno ucho, aby pry byli videt, ze opravdu bojuji s vlky. Recky mastif je surovy vlkodav, ktery ma sve misto u stada vysoko v horach.

https://www.youtube.com/watch?v=Zkcdjc8njh8
https://www.youtube.com/watch?v=M9lmpY3-2KU
https://www.youtube.com/watch?v=P36JCv-2ExQ.

Neregistrovaný uživatel

12.2.2016 13:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.179

Jihovýchodoevropský ovčák – Bucovina

Je to přírodní plemeno s původem v Karpatech (Rumunsko, Srbsko). Plemeno se rozvíjelo a vzniklo v oblastech severovýchodního Rumunska, hrabství Bucovina, rovněž i na jihu Dunaje (Srbsko). Plemeno je úspěšně využíváno pro obranu krav a skotu a jako hlídací pes.

12.2.2016 20:27
milannn

XXX.XXX.90.222

Собака Сулимова, Шакалайка

Tento pes je křížencem středoasijského šakala (25%) a něnětského sobího psa (nenětská lajka). Plemeno bylo vyvinuto Klimem Sulimovem pro leteckou bezpečnostní službu společnosti Aeroflot v Rusku.
Sám Sulimov charakterizoval své psy tak, že díky lajce dokáží fungovat od teplot okolo -50 st.C až do +40 st.C, ve kterých se naopak vyžívá šakal. Cílem bylo vytvořit psa s extrémně vyvinutým čichem do tvrdých podmínek.Primární vyuzití tohoto plemene bylo na podporu bezpenosti na letišti - mají totiž neuveritelně dobrý čich.
S šlechtění tohoto psa se začalo v roce 1975, avšak první psi byli použiti az v roce 2002 k detekci bomb a vyhledávání narkotik.
Existuje velmi málo jedinců tohoto neoficiálního plemene a převážně jsou majetkem bezpečnostní služby společnosti Aeroflot.

Na první fotce něnětský pes, na druhé šakal.

12.2.2016 21:36

Já jsem na ty nešlechtěné "vořechy", tak mám přehled hlavně o nich. Přiznejte se, kdo zná karolínského psa?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Karol%C3%ADnský_pes.

12.2.2016 21:38
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Já jsem na ty nešlechtěné "vořechy", tak mám přehled hlavně o nich. Přiznejte se, kdo zná karolínského psa?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Karol%C3%ADnský_pes.

No ovšem pozor. To je hodně pěkný pes. A nikdy jsem o něm neslyšel.

12.2.2016 21:41

milannn napsal(a):

Tento pes je křížencem středoasijského šakala (25%) a něnětského sobího psa (nenětská lajka). Plemeno bylo vyvinuto Klimem Sulimovem pro leteckou bezpečnostní službu společnosti Aeroflot v Rusku.
Sám Sulimov charakterizoval své psy tak, že díky lajce dokáží fungovat od teplot okolo -50 st.C až do +40 st.C, ve kterých se naopak vyžívá šakal. Cílem bylo vytvořit psa s extrémně vyvinutým čichem do tvrdých podmínek.Primární vyuzití tohoto plemene bylo na podporu bezpenosti na letišti - mají totiž neuveritelně dobrý čich.
S šlechtění tohoto psa se začalo v roce 1975, avšak první psi byli použiti az v roce 2002 k detekci bomb a vyhledávání narkotik.
Existuje velmi málo jedinců tohoto neoficiálního plemene a převážně jsou majetkem bezpečnostní služby společnosti Aeroflot.

12.2.2016 21:50

Aliens_II napsal(a):
No ovšem pozor. To je hodně pěkný pes. A nikdy jsem o něm neslyšel.

Nádhera, a vůbec všechna přírodní plemena. Naprosto funkční proporce, liší se vlastně jen v drobnostech podle prostředí, kde žijí.

12.2.2016 21:53

Vezměte si třeba novoguinejáka. To samé. Když je dovezli do Lešné, tak jsem se tam hned řítila je okouknout. Nikde nikdo a jeden z nich tam se mnou "pokecal" za plotem půl hodiny, pak si lehnul 20 cm ode mně a usnul. Málem jsem se pomátla. Měla jsem chuť ho ukrást.

12.2.2016 22:46
Zrzavci

XXX.XXX.255.119

milannn napsal(a):

Nepletu-li si název rasy, viděla jsem je pracovat a jsou to extradříči.

12.2.2016 22:51

Vezměte si třeba novoguinejáka. To samé. Když je dovezli do Lešné, tak jsem se tam hned řítila je okouknout. Nikde nikdo a jeden z nich tam se mnou "pokecal" za plotem půl hodiny, pak si lehnul 20 cm ode mně a usnul. Málem jsem se pomátla. Měla jsem chuť ho ukrást.

A zaspivali jste si?

13.2.2016 07:35

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Je to přírodní plemeno s původem v Karpatech (Rumunsko, Srbsko). Plemeno se rozvíjelo a vzniklo v oblastech severovýchodního Rumunska, hrabství Bucovina, rovněž i na jihu Dunaje (Srbsko). Plemeno je úspěšně využíváno pro obranu krav a skotu a jako hlídací pes.

Hezcí psi!

13.2.2016 13:04

Neregistrovaný uživatel

13.2.2016 13:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Hezcí psi!

Blízký příbuzný Tornjaka...

13.2.2016 16:01
hunter

XXX.XXX.168.162

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Jsem rád, že po mnoha letech vím, jak se jmenuje to tele, které mě chtělo sežrat...

Neregistrovaný uživatel

13.2.2016 16:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

hunter napsal(a):
Jsem rád, že po mnoha letech vím, jak se jmenuje to tele, které mě chtělo sežrat...

Bucovina se snad v ČR zatím nechová teprv nedávno sem dostali Tornjaka, ale Bucovina nevím, nevím...

13.2.2016 16:44
hunter

XXX.XXX.168.162

Možná to byl jen velmi podobný kříženec, jsem se ho zapomněl zeptat na papíry, když jsem lezl na strom. A právě, že jsem měl tu čest ho potkat v jeho domovině, proto mě to upoutalo.

Neregistrovaný uživatel

13.2.2016 16:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

hunter napsal(a):
Možná to byl jen velmi podobný kříženec, jsem se ho zapomněl zeptat na papíry, když jsem lezl na strom. A právě, že jsem měl tu čest ho potkat v jeho domovině, proto mě to upoutalo.

Ach tak to je jiná
Pokud si ho potkal v Rumunsku, tak tam maj jak Tornjaky, Carpantiny (není až takhle flekatý), tak Bucoviny, tak je možné, žes ho opravdu potkal

13.2.2016 17:33
kobylatko

XXX.XXX.45.44

23.2.2018 15:18

Indochina dingo

Je to Vietnamské primitivní plemeno žijící v středních a horských oblastech. Je to jejich prastaré domorodé plemeno. Jsou drženi etnickými menšinami u domů na lov(prasat). Mají obvykle černou a červenou barvu.

23.2.2018 16:33
tero

XXX.XXX.237.89

milannn napsal(a):

Ten je zajímavý. Kdo ví jakou má povahu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík