Blízké setkání třetího druhu, ;-)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2016 13:34
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Zdravím, tak dnes poprvé. Zajíc.
Panáček si to štrádoval po betonové silnici a číhnul nás a byl v pasti. Musel totiž proti nám.
A blbec to riskul, no pud sebezáchovy mu velel utíkej a jedno kudy. Tákže se prohnal na dva metry od nás.
Jako peklo. Ta nevěděla, teda věděla, co dělat, ale vyla a kňučela, tak, že bych i brečel, ale pustit ji nešlo. To by byla katastrofa a zajíc by asi nebyl už zajíc. Ten její pud pozorovat, jak je úplně napnutá, bez vnímání okolního světa, to chce zažít. Úžasná zkušenost.
Dostávala se do pohody tak 15 minut a nechtěla do práce. Odřídit ji v tu chvíli bylo absolutně nemožné. Nevnímala nic. Ale šla, na vodítku, šla, ale hlava a nohy chtěly jinam a točila se a točila.

Nevím, jestli se z toho dá vyvodit, ale myslím si, že moc dobře ví, co to bylo a že to chtěla zabít. Proč to říkám, že při hrách se psy a to i s malilinkatými plemeny toto nemá. Ano, provokuje, nejoblíbenější místo její je krk druhého psa, ale pud zabít v tom nemá.
Nicméně vím, že je potřeba býti velmi na pozoru a vím, že se i strhává do "neřízené" zábavy, ale nemyslím si, že je schopna jiného psa zabít. Nejsem zkušený a nepíši to zde, jako nějakou omluvu a uchlácholení sama sebe, ale i tak, dnešek mi ukázal, že "třetí" druh, ten lovený, to je brutal pudová záležitost.

Zkuste taky popsat vaše postřehy, či příběhy podobného rázu.

Ten zajíc, hmmm, nebyl by špatný. Špikovaný slaninkou, dobrá smetanová omáčka, jééé jo.

16.2.2016 13:45
mishule

XXX.XXX.99.26

Zdravím,

zrovna řešíte, zda krmit masem a jakým a takového zajíčka jí nenecháte ulovit! Ne dělám si legraci, samozřejmě. :)

Moje fenka (BOC) má sice silné, opravdu silné pastevecké pudy, ale i tak na ní jde vidět, že kdyby mohla, určité tvorby by zardousila. Tak například cyklisty a narkomany, případně jedoucí auto by byla supr čupr mňamka.

Co se týče divokých zvířat, třeba srnky ráda pozoruje, to samé s ptactvem, i náš soused, Medvěd nenažraný jí nijak nevadí. Spíš má problém s vynálezy moderní doby, tj. auta, kola, cokoli, co se pohybuje rychleji než ona a nemá to nohy. To se vždycky našponuje, nevidí, neslyší, člověk může povelovat jak chce... (ač přes neustálý trénink dělá pokroky, to jí musím nechat).

Co se týče hry se psi, tak nemá problém - doma má dvě bílé chlupaté koule, které jí nahrazují ovečky a u sousedů si hraje s yorkem úplně nádherně. Nechá prcka, aby po ní skákal, lezl, pacičkami ji dloubal do čumáku...

Po velkých psech zase hravě skáče ona, to je pak panečku podívaná, když na sobě, do krků zakousnutí, leží BOC a Československý vlčák.

16.2.2016 13:56
Andrýsek3

XXX.XXX.48.88

My jsme nedávno měli poklidnou procházku lesoparkem, když slyším nějaký křik, ze křoví vylítl nějakej jelen (bylo to hrozně veliký) asi metr od nás, za ním v závěsu nalepenej rotvajler. Já než se stihla vzpamatovat co se to sakra děje a zakřičet na puberťáka, tak vylítl asi maximálně 10 metrů, protože hrozná sranda, oni běží, běžím taky. Okamžitě se po startu vracel ke mně, takže nadšení veliký.

16.2.2016 13:57
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Náš první ohař, když se učil o čem ohařina je (a já s ním) a co to je klid před zvěří, na tom byl podobně. Zvíře je totálně mimo. Nevnímá majitele. A to se s ním pracovalo od malinka, za zvěří jsme chodili, pozorovali, učil se seděl a v klidu koukat na zvěř v dálce. Takže měl "přípravku" Jamile došlo ale na těsný kontakt, bylo to logicky, o něčem jiném. Ale postupem času, se to opracovalo a dovedlo k ohaří dokonalosti /pro mě je úžasný pohled na pevně vystavujícího ohaře/. Třeba feňule ohaří z útulku k nám přišla jako vrah :D, sice stará a totál bez kondice (nevyšla schody do prvního patra), ale to jí nebránilo v tom, aby na vodítku! při večerní procházce nedostala ježka a to podotýkám, nejsem venčič, psy mám v oku nestále, protože vždy je situace, které jde výchovně/výcvikově využít a mám to "zadarmo". I přes to se jí to podařilo. Další na pořadníku byl potkan, stačilo jí vidět kosa a byla v ajfru. Nebyla schopná vnímat. No ale i tady se podařilo to opracovat. Současný mlaďas je vědec, ten nevyvádí, naopak sám mě vyzve ke spolupráci, ať se jdu podívat, jak pracuje a co našel.
Chrt je něco absolutně jiného než ohař, ale... dala bych si postupem času tu práci a pracovala na tom, aby se naučila mě vnímat. Situace bych se snažila vyhledávat v přírodě, na vodítku, s feňulí zajištěnou. Pomůže to k její ovladatelnosti, prohloubí to váš vztah. Nejde o to jí zvěř zakazovat, to půjdete proti její přirozenosti, ale pokusit se dát tomu nějaký "řád". Jak říkám, chrt není ohař, který má geneticky dáno, najít vystavit, nehonit - a jen se k tomu musí dopracovat, ale věřím, že určitýho stupně opracování by se docílit dalo. A vy byste měl záchrannou brzu pro nečekané situace (a že jich život dokáže nasázet ).

16.2.2016 13:59
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Aliens_II napsal(a):
Panáček si to štrádoval po betonové silnici a číhnul nás a byl v pasti. Musel totiž proti nám.
A blbec to riskul, no pud sebezáchovy mu velel utíkej a jedno kudy. Tákže se prohnal na dva metry od nás.
Jako peklo. Ta nevěděla, teda věděla, co dělat, ale vyla a kňučela, tak, že bych i brečel, ale pustit ji nešlo. To by byla katastrofa a zajíc by asi nebyl už zajíc. Ten její pud pozorovat, jak je úplně napnutá, bez vnímání okolního světa, to chce zažít. Úžasná zkušenost.
Dostávala se do pohody tak 15 minut a nechtěla do práce. Odřídit ji v tu chvíli bylo absolutně nemožné. Nevnímala nic. Ale šla, na vodítku, šla, ale hlava a nohy chtěly jinam a točila se a točila.

Nevím, jestli se z toho dá vyvodit, ale myslím si, že moc dobře ví, co to bylo a že to chtěla zabít. Proč to říkám, že při hrách se psy a to i s malilinkatými plemeny toto nemá. Ano, provokuje, nejoblíbenější místo její je krk druhého psa, ale pud zabít v tom nemá.
Nicméně vím, že je potřeba býti velmi na pozoru a vím, že se i strhává do "neřízené" zábavy, ale nemyslím si, že je schopna jiného psa zabít. Nejsem zkušený a nepíši to zde, jako nějakou omluvu a uchlácholení sama sebe, ale i tak, dnešek mi ukázal, že "třetí" druh, ten lovený, to je brutal pudová záležitost.

Ten zajíc, hmmm, nebyl by špatný. Špikovaný slaninkou, dobrá smetanová omáčka, jééé jo.

No ja chodim s tibetandou do lesa, tam blbneme, skace na parezy, leze na stromy, hrajeme na schovku, proste zamestnavam ji, aby si nezacala hledat zabavu sama, je to navic ovcanda a tohle blbnuti mikuje.Jednou jsem sla i s manzelem, ktery si, jak jinak chtel povidat, no a na kopci srnka, nestihla jsem zareagovat zavcas a mi lá Bíba mizela v dáli za bilymzrcatkem.Mam ji naucenou na pistalku, piskam zasadne 1x, tak jsem to udelala a...nic...a dlouho ňic, zapichla jsem manzela do mista odkud vypalila a vydala se do kopce ji hledat, uz jsem ji videla ztracenou, zranenou, no psycho.Najednou susteni listi a kdo se to neriti zpet nez Bibinka.No ja se nepozorovane vratila ddo mista odkud se vyritila a cekala co bude. Zadtavila asi 5 metru ode me, protoze videla, ze nejsem v pohode.Vim, ze kdybych ji sprdla, utekla by, tak jsem jen rekla:"Jdeme", pobidla manzela a vsichni jsme vyrazili.Nepripnula jsem ji, jen ji zase zacala zamestnavat.Super. Fakt se mi ulevilo, ta doba, nez se vratila, byla nekonecna, ten strach.Od te doby se psem navolno chodim nejradeji sama, monitoruji okoli, predvidam...,.

16.2.2016 13:59
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aliens_2 - no, jsme na tom podobně, ne-li stejně Zajíce by zakousnul, naštěstí ho nedožene. To už vím jistě, jednoho, se sežranýma ušima a zadním stehnem jsem minulý týden pochovávala v zahradě Bohužel se psem za prdelí, nenašel žádnou díru ven V noci. Srny prožene, taktéž nedožene, ale když je nahnal taky k plotu, tak se jich už bál, otočil se a utekl. Takže tam se nebojím. Bojí se i obyčejné kozy Cirkus dělá podobný, jako ta vaše(na flexině) jen ne tak dlouho, za pár vteřin se zklidní. Kdyby byl na volno, tak ho nemám šanci stopnout, taktéž nevidí, neslyší. S tím mne nebetyčně s.re, ale za ta léta, už to beru jako něco, co prostě nezměním...Pes v pohodě rozlišuje, na jiného psa jako na kořist nezaútočí, nevím proč, ale asi je to taky nějaké pudové. Máme kamarády, malé JRT, minijorky a v pohodě.

16.2.2016 14:06
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Zrzavci napsal(a):
Náš první ohař, když se učil o čem ohařina je (a já s ním) a co to je klid před zvěří, na tom byl podobně. Zvíře je totálně mimo. Nevnímá majitele. A to se s ním pracovalo od malinka, za zvěří jsme chodili, pozorovali, učil se seděl a v klidu koukat na zvěř v dálce. Takže měl "přípravku" Jamile došlo ale na těsný kontakt, bylo to logicky, o něčem jiném. Ale postupem času, se to opracovalo a dovedlo k ohaří dokonalosti /pro mě je úžasný pohled na pevně vystavujícího ohaře/. Třeba feňule ohaří z útulku k nám přišla jako vrah :D, sice stará a totál bez kondice (nevyšla schody do prvního patra), ale to jí nebránilo v tom, aby na vodítku! při večerní procházce nedostala ježka a to podotýkám, nejsem venčič, psy mám v oku nestále, protože vždy je situace, které jde výchovně/výcvikově využít a mám to "zadarmo". I přes to se jí to podařilo. Další na pořadníku byl potkan, stačilo jí vidět kosa a byla v ajfru. Nebyla schopná vnímat. No ale i tady se podařilo to opracovat. Současný mlaďas je vědec, ten nevyvádí, naopak sám mě vyzve ke spolupráci, ať se jdu podívat, jak pracuje a co našel.
Chrt je něco absolutně jiného než ohař, ale... dala bych si postupem času tu práci a pracovala na tom, aby se naučila mě vnímat. Situace bych se snažila vyhledávat v přírodě, na vodítku, s feňulí zajištěnou. Pomůže to k její ovladatelnosti, prohloubí to váš vztah. Nejde o to jí zvěř zakazovat, to půjdete proti její přirozenosti, ale pokusit se dát tomu nějaký "řád". Jak říkám, chrt není ohař, který má geneticky dáno, najít vystavit, nehonit - a jen se k tomu musí dopracovat, ale věřím, že určitýho stupně opracování by se docílit dalo. A vy byste měl záchrannou brzu pro nečekané situace (a že jich život dokáže nasázet ).

Ja si pochvaluji, ze se me fenka "pta" .Vzdy, kdyz o neco jde, se na me podiva a ja ji dam odpoved fo ma delat.Ale to jsme cvicili odmalinka.Co se zvirat tyce, meme povel:"Podivej na ptacka"- to si sedne, podiva a bezi ke mne pro odmenu.No a kdyz jsme na poli a je tam hejno holubu, podiva na me a jaji poslu je prohnat, vznesou se a ona se radostne vraci za mnou.Kdyz ji poslu po vzdy po jejich usednuti nekolikrat, ma toho za chvili plne zuby A hlavne to neni zakazane ovoce

16.2.2016 14:07
kamila123

XXX.XXX.42.35

Co zajíc a nedej bože srny ty at se klidně pasou, pro našeho Daga to nic není a to je pastevec (ko), ale takovej běžec a ještě když vyhrožuje policií to je sranda.

16.2.2016 14:10
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

kamila123 napsal(a):
Co zajíc a nedej bože srny ty at se klidně pasou, pro našeho Daga to nic není a to je pastevec (ko), ale takovej běžec a ještě když vyhrožuje policií to je sranda.

, cool. My ještě autobusy a náklaďáky a metro.

Běžci nic, pokud nemá pocit, že něco nesou, občas by na něj chtěla, ale je to takové, naznačím a nejdu. Kola zdá se klid.

16.2.2016 14:13
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Bestie jednou naháněla po polích zajíce tak dlouho, až vyčerpáním padl, a apaticky ležel... Tak si šťastná lehla vedle něho a olizovala mu uši.
Její největší uštvanou kořistí byl cyklista-zahrádkář. Míjel nás, na staré Ukrajině chlapík v montérkách, na řídítkách plechovou konev, pozinkované kýble, motyky, na nosiči přepravku taky s nářadím, na štangli přivázané hrábě... Bestie běhala volně, ignorovala ho.. a on na ni zarachotil kýblem a zaštěkal. Vyrazila po něm, snažil se ujet... po pár metrech se mu pověsila na nohu a šel k zemi. Rachot jak při inventuře v kovošrotu! Ale vzal to s humorem.

Gufák si ode mě schytal, když jednou na psocházce proti nám vyšlo kotě, a otřelo se mu o nohy. Vteřina, sklonil se, rafl. Doslova kotě přepůlil a šel dál.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.2.2016 14:15

lesnížínka napsal(a):
Aliens_2 - no, jsme na tom podobně, ne-li stejně Zajíce by zakousnul, naštěstí ho nedožene. To už vím jistě, jednoho, se sežranýma ušima a zadním stehnem jsem minulý týden pochovávala v zahradě Bohužel se psem za prdelí, nenašel žádnou díru ven V noci. Srny prožene, taktéž nedožene, ale když je nahnal taky k plotu, tak se jich už bál, otočil se a utekl. Takže tam se nebojím. Bojí se i obyčejné kozy Cirkus dělá podobný, jako ta vaše(na flexině) jen ne tak dlouho, za pár vteřin se zklidní. Kdyby byl na volno, tak ho nemám šanci stopnout, taktéž nevidí, neslyší. S tím mne nebetyčně s.re, ale za ta léta, už to beru jako něco, co prostě nezměním...Pes v pohodě rozlišuje, na jiného psa jako na kořist nezaútočí, nevím proč, ale asi je to taky nějaké pudové. Máme kamarády, malé JRT, minijorky a v pohodě.

Když jsem měla afgánskýho chrta ten opravdu neměl problém zajíce doběhnout a to i v případě, že měl zajíc náskok...když se to stalo poprvé a vidím, jak chrťák ušáka dobíhá...začala jsem hledat místo kam zatím mrtvolku toho chudáka ukryju, protože nést ve tři hodiny odpoledne zajíce zabydlenou čtvrtí mi nepřišlo jako nejlepší nápad a že se pro něj později vrátím autem...ale ejhle chrt zajíce doběhl...předběhl...očuchal a po zjištění, že se nejedná o psího kamaráda na hraní se zklamaně vrátil zpět ke mě...

16.2.2016 14:16
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Tak je mi jasné, že čím více takových setkání, tak tím lépe. Ne abych ji to "deformoval", tu úplně šílenou touhu. Ale spíš ji prosadit, že je to "normální". Bohužel nemám ji od štěněte a neměl jsem možnost ji cokoli učit a co vím, tak v tom Irsku jedou právě jen na toto. Ber ho, leť a škubni. Hotovo. Na vyhánění zajíců a králíku z nor používají ochcočené fretky, nebo lasice, nebo tak něco a psi čekají, kde vyletí a jedou. Dokonce na takové lovy se chodí i v noci a lovec, tedy člověk, svítí z dálky tomu Lurcherovi na tu "kořist" a ten letí a letí a loví.

16.2.2016 14:21
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Aliens_II napsal(a):
Tak je mi jasné, že čím více takových setkání, tak tím lépe. Ne abych ji to "deformoval", tu úplně šílenou touhu. Ale spíš ji prosadit, že je to "normální". Bohužel nemám ji od štěněte a neměl jsem možnost ji cokoli učit a co vím, tak v tom Irsku jedou právě jen na toto. Ber ho, leť a škubni. Hotovo. Na vyhánění zajíců a králíku z nor používají ochcočené fretky, nebo lasice, nebo tak něco a psi čekají, kde vyletí a jedou. Dokonce na takové lovy se chodí i v noci a lovec, tedy člověk, svítí z dálky tomu Lurcherovi na tu "kořist" a ten letí a letí a loví.

No a co to presmerovat na to loveni"střapce"? Ma kamaradka "krotitelka psu" mi, kdyz byla moje stene, doporucovala, at si poridim bic, privazu ji na nej"korist" a proste ji necham behat za tim bicem. Vyhoda pro lenochy, penecek je na miste, jen se toci

16.2.2016 14:27
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Hodonak - bestie jednou naháněla po polích zajíce tak dlouho, až vyčerpáním padl, a apaticky ležel... Tak si šťastná lehla vedle něho a olizovala mu uši. - podobně to dělá mamky feňul, ta ho zase zasedne (naštěstí je malá )
Aliens_2 - tak je mi jasné, že čím více takových setkání, tak tím lépe - ha, ha...tomu bych ráda věřila, ale neomrzí, ani nezevšední Teda ne tomu našemu a obávám se právě, že ani chrtu, který je na to šlechtěný. Řeším to s ním 7let a troufám si říct, že jsme se neposunuli ani o...Pokud si sám neřekne(z nějakého důvodu - únava třeba) že na něj kašle, tak já nemám šanci. A to několik zajíců, srn apod. potkáváme x krát týdně, pokud nám nešmatlají kolem baráku, tak na prochajdě každopádně. Jsme v Karpatech. Naštěstí zase nemám absolutně problém s běžci, vozidly, cyklisty...tak alespoň něco

16.2.2016 14:29
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Lexaurin napsal(a):
No a co to presmerovat na to loveni"střapce"? Ma kamaradka "krotitelka psu" mi, kdyz byla moje stene, doporucovala, at si poridim bic, privazu ji na nej"korist" a proste ji necham behat za tim bicem. Vyhoda pro lenochy, penecek je na miste, jen se toci

Určitě v budoucnu budeme "coursingovat", to ji myslím pomůže hodně. Ale potřebuju bezpečné prostředí, louka moc nepomůže. I když ano, pokud vezme střapec, tak letí a letí. Zastaví se, tak by mohla zůstat, ale ona hledá dál a jakmile najde jiný objekt, letí dál.
Zase se vrátím k zemi původu, tam právě také fungují tak, že těch králíků po té louce, terénu běhá mraky a pokud se jim nepodaří ulovit jednoho, okamžitě mění směr, cíl a jedou po jiném.

Už jsem slyšel, že je tady v Praze, snad Kyje, malá písková dráha, snad 100m. Ale nemůžu to zatím najít. Někde u Průmyslové ulice, nebo tam někde.

16.2.2016 14:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lexaurin napsal(a):

To jde u malého psa, u velkého je to pár kroků, to by jste neutočila Navíc...můj pes tedy hned pozná, že je to, jen" hračka a kašle na to. Hračky ho skoro vůbec nezajímají, to už by musel být superznuděný

16.2.2016 14:31
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

lesnížínka napsal(a):
Hodonak - bestie jednou naháněla po polích zajíce tak dlouho, až vyčerpáním padl, a apaticky ležel... Tak si šťastná lehla vedle něho a olizovala mu uši. - podobně to dělá mamky feňul, ta ho zase zasedne (naštěstí je malá )
Aliens_2 - tak je mi jasné, že čím více takových setkání, tak tím lépe - ha, ha...tomu bych ráda věřila, ale neomrzí, ani nezevšední Teda ne tomu našemu a obávám se právě, že ani chrtu, který je na to šlechtěný. Řeším to s ním 7let a troufám si říct, že jsme se neposunuli ani o...Pokud si sám neřekne(z nějakého důvodu - únava třeba) že na něj kašle, tak já nemám šanci. A to několik zajíců, srn apod. potkáváme x krát týdně, pokud nám nešmatlají kolem baráku, tak na prochajdě každopádně. Jsme v Karpatech. Naštěstí zase nemám absolutně problém s běžci, vozidly, cyklisty...tak alespoň něco

Tak s tím budu žít prostě.
Je taková a byla tak vyšlechtěná. S tím nic nenaděláme.

16.2.2016 14:32
ronx

XXX.XXX.223.75

No ja som mal presne opačnú situáciu ako tu každý píše. Mám kríženca jazvečíka a weimara a raz na prechádzke ho mám j. pekne na volno ideme hore kopcom, išiel tak 5m predo mnou druhý pes pri mne, naraz jazvečík pridal ale ja som tomu nevenoval nejakú veľkú pozornosť a išli sme proste ďalej až kým pes mi nezačal miznúť na druhej strane kopca a zrazu to v skoku otočil a nenormálny šprint naspäť okolo mňa ako keby som tam ani nebol a za ním si v kľude idú ľudia s koňmi z lesa, tak sa tých koní zľakol že som ho našiel až o 10 min asi pol kilometra ďalej u strýka na dvore kde sme boli pred tým akurát pozrieť, sedel si tam a čakal

16.2.2016 14:33
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aliens_II napsal(a):
Určitě v budoucnu budeme "coursingovat", to ji myslím pomůže hodně. Ale potřebuju bezpečné prostředí, louka moc nepomůže. I když ano, pokud vezme střapec, tak letí a letí. Zastaví se, tak by mohla zůstat, ale ona hledá dál a jakmile najde jiný objekt, letí dál.
Zase se vrátím k zemi původu, tam právě také fungují tak, že těch králíků po té louce, terénu běhá mraky a pokud se jim nepodaří ulovit jednoho, okamžitě mění směr, cíl a jedou po jiném.

Už jsem slyšel, že je tady v Praze, snad Kyje, malá písková dráha, snad 100m. Ale nemůžu to zatím najít. Někde u Průmyslové ulice, nebo tam někde.

100m se mi zdá hodně málo, to je asi pro malé psy, to by bylo u té vaší také jen na pár skoků... Také jsem chtěla s tím naším pošuchem zkusit...u nás bohužel nic takového v okolí není(nejblíž 50km) a navíc se to musí složitě nasmlouvat předem, náhubek a pod...to není zvyklý.

16.2.2016 14:36
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

lesnížínka napsal(a):
To jde u malého psa, u velkého je to pár kroků, to by jste neutočila Navíc...můj pes tedy hned pozná, že je to, jen" hračka a kašle na to. Hračky ho skoro vůbec nezajímají, to už by musel být superznuděný

No, my jsme nastesti vasni vky do fotbalu, takze jsem bic nekupovala

16.2.2016 14:43

Aliens_II napsal(a):

Sem jste nekoukal? http://www.vycvikhrou.cz/
Podle fotek by mohl být cvičák oplocený, ale osobně jsem tam nikdy nebyla, tak nevím..

16.2.2016 14:45
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Jako existuje v Praze greyhound park. V Motole. Ovšem teda. Je to dost "hogo-fogo". A jestli vůbec by mě pustili na pár koleček na tréninkovou dráhu. Myslím, že pro veřejnost to asi nebude. Spíš být člen, ale to nepotřebuji. A jestli ano, tak kolik jako za třá jeden běh? Pětikilo? Fííí. No uvidím. Teď to tam mají zavřené z technických důvodů, ale až to rozjedou, tak se zkusím poptal, ale myslím, že ne e. A taky Motol je dost od ruky, ale kdyby tak 2x týdně, i to pomůže a Alína by byla v sedmém nebi.

16.2.2016 14:47
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Podle fotek by mohl být cvičák oplocený, ale osobně jsem tam nikdy nebyla, tak nevím..

No jooooooooo, to bude asi ono.
Díííky, už mi to tu kdysi někdo radil, ale ta fota jsem nevnímal.

16.2.2016 14:47

Aliens_II napsal(a):

U nás jsou normální holubi, ale stejně je sem tam cvičně prožene. Jen už nemá ten šílený výraz a dá se zastavit. Vysvětlit veverky se mi nějak nedaří, to se kolikrát snažil i vylézt na strom. Králíci ještě hůř. Jen tedy u nich nemá moc jasno, protože pak obchází stromy, na který mu zdrhnul. Když tam před ním můžou prchat pipiny a veverky, tak proč ne králík, to dá rozum.
Jednou jsem ale zažila situaci, kdy pár m od nás zmateně pobíhal srnec - v Průhonickém parku. Sestra mého psa by vyrazila vraždit neprodleně, ne tak můj hormon. Jednolitá vlna hárání byla na jednom z vrcholů, takže pán tradičně čenich u země a nonstop degustace. Probral ho až šílený dusot, jen vzhlédl, hlavou mu proběhlo něco ve stylu 'a co jako?' a hned se zas vrátil k podrobné analýze vzkazů.

16.2.2016 14:49
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

I když toto je právě těch 100m. Ale je to přesně ono.

Dog racing

Jedná se o krátkou rovnou trať, cca 70-100 m, která je ohraničena plotem, takže pes nemůže utéci. Cílem
a/ jako první do cíle
b/ v co nejrychlejším čase na konec.

16.2.2016 14:53

Aliens_II napsal(a):

Ty Kyje jsou úplně na prd. Kdysi někdo z Prahy hlásil, že si s přáteli pořizují naviják a že se bude někde v Praze běhat, jen tak, ne ofiko. Nic z toho nakonec nebylo. Jinak jestli se vám bude chtít, tak Kolín je za bukem a můžete potrénovat, co na to madam. http://www.drahakolin.cz/index.php/treninkovy-kalendar
Coursing probíhá různě i okolo Prahy.

16.2.2016 14:53
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Aliens_II napsal(a):

To je jasný, že pokud má už lov v krvi, bude to o něčem jiném, jak říkám spíš jde o to, trošku to posunout jinam, nepočítat s tím, že se to vyřeší úplně. ale jak říkám, mít aspoň malou záchrannou brzdu. Já bych si s tím pohrála, a viělo by se, kam až dokážeme dojítl.

16.2.2016 14:55
Arni

XXX.XXX.111.238

Tak tedy blízká setkání třetího druhu. Nevím co by naši pesani dělali kdyby potkali takového kocourka.

16.2.2016 14:55

Aliens_II napsal(a):
No jooooooooo, to bude asi ono.
Díííky, už mi to tu kdysi někdo radil, ale ta fota jsem nevnímal.

Ja

16.2.2016 14:56
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Lexaurin napsal(a):

Nemusíte shánět ani bič. U nás v polích roste taková dlouhá rákosovitá tráva, nebo si člověk vystačí s dlouhým proutkem.

16.2.2016 14:57
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

U nás jsou normální holubi, ale stejně je sem tam cvičně prožene. Jen už nemá ten šílený výraz a dá se zastavit. Vysvětlit veverky se mi nějak nedaří, to se kolikrát snažil i vylézt na strom. Králíci ještě hůř. Jen tedy u nich nemá moc jasno, protože pak obchází stromy, na který mu zdrhnul. Když tam před ním můžou prchat pipiny a veverky, tak proč ne králík, to dá rozum.
Jednou jsem ale zažila situaci, kdy pár m od nás zmateně pobíhal srnec - v Průhonickém parku. Sestra mého psa by vyrazila vraždit neprodleně, ne tak můj hormon. Jednolitá vlna hárání byla na jednom z vrcholů, takže pán tradičně čenich u země a nonstop degustace. Probral ho až šílený dusot, jen vzhlédl, hlavou mu proběhlo něco ve stylu 'a co jako?' a hned se zas vrátil k podrobné analýze vzkazů.

Holubi, no to je klasika, jednoho už jsem ji rval z huby, ale to byl takový chcípák, sotva to chodilo. Problém je, že tady jedna bába je krmí, furt a furt. Tak je občas proženeme na 10m vodítku.
Veverky a různá jiné drobná zvířátka, to je úplně to samé co u Vás. Ta kdyby mohla, tak je na stromě. Ale to ví a není to ten masakr, jako u toho dnešního zajíce.

Zeptám se. Jak je to s možností chodit se psy do toho parku v průhonicích? A co dendrozahrada u tank and go? A je to bezpečně oplocené? Nebo děravé, jak síto? Jsem myslel, na učení se chodit bez vodítka v po louce, ale pořád ještě v uzavřeném parku.

16.2.2016 15:00
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

lesnížínka napsal(a):

Tak ohař není úplně malej pes a jde to výborně.

16.2.2016 15:00
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Arni napsal(a):
Tak tedy blízká setkání třetího druhu. Nevím co by naši pesani dělali kdyby potkali takového kocourka.

Tak to je síla. To by byl ukrutný boj. A myslím, že kočka by vyhrála. Zvlášť kocouři, ti se většinou nebojí a postaví se psu.

16.2.2016 15:01
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Aliens_II napsal(a):
Holubi, no to je klasika, jednoho už jsem ji rval z huby, ale to byl takový chcípák, sotva to chodilo. Problém je, že tady jedna bába je krmí, furt a furt. Tak je občas proženeme na 10m vodítku.
Veverky a různá jiné drobná zvířátka, to je úplně to samé co u Vás. Ta kdyby mohla, tak je na stromě. Ale to ví a není to ten masakr, jako u toho dnešního zajíce.

Zeptám se. Jak je to s možností chodit se psy do toho parku v průhonicích? A co dendrozahrada u tank and go? A je to bezpečně oplocené? Nebo děravé, jak síto? Jsem myslel, na učení se chodit bez vodítka v po louce, ale pořád ještě v uzavřeném parku.

A zrovna těch holubů bych využila u nich bych začala s tím, že bych se snažila, aby se pes uklidnil a vnímall mne. Tu situaci máte připravenou, víte o ní, můžete ji využít ke cvičení, máte to zadara smajlík a až by se naučila vnímat u holubů, posunula bych se dál.

16.2.2016 15:05

Aliens_II napsal(a):
I když toto je právě těch 100m. Ale je to přesně ono.

Dog racing

Jedná se o krátkou rovnou trať, cca 70-100 m, která je ohraničena plotem, takže pes nemůže utéci. Cílem
a/ jako první do cíle
b/ v co nejrychlejším čase na konec.

Jo tak to bude asi ono. On ten dog racing bude ale něco jiného než coursing, který tam také nabízejí. Třeba bude delší.

Najít někde velký oplocený pozemek pro coursing bude asi oříšek. Být Vámi tak se ale nebojím toho, že Vám chrtík během běhu uteče někam jinam. Na coursingu jsem se byla párkrát podívat. Funguje to tak, že vypustíte pejska s jdete si stoupnout na místo, kam přijede střapec. Všichni pejsi (a to nejen chrti) měli po vypuštění oči jen pro střapec. Nedokážu si představit chrta, kterého by v půlce běh přestal bavit a koukal by, co jiného by ulovil. Střapec pak zastaví na místě, kde už čeká majitel a dříve než se pes stačí rozkoukat a poohlédnout se po jiné kořisti, je majitelem odloven :).

16.2.2016 15:06
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Zrzavci napsal(a):
A zrovna těch holubů bych využila u nich bych začala s tím, že bych se snažila, aby se pes uklidnil a vnímall mne. Tu situaci máte připravenou, víte o ní, můžete ji využít ke cvičení, máte to zadara smajlík a až by se naučila vnímat u holubů, posunula bych se dál.

Ano, ano, to víte, že to děláme. Ale někdy ji dopřát. Alíno, prožeň je.
Ale umím ji zastavit, tedy aspoň na vodítku. Vidím, že by chtěla a těsně před startem, nesmíš.

Jo a umí mě dotáhnout domů. Né z hospody, , ale člověk se zastaví, pokecá s ní a řekne. Tak co, jdeme domů? A se sebere a jde přes celý park domů, ke vchodu. A táhne na vodítku.
Je to děsná potvora.

16.2.2016 15:14

Aliens_II napsal(a):

Dendrozahrada má pro psy zákaz. Park ok, ale jen na vodítku (ha ha, aha :). Někdy tam něco divokého běhá, tak když je navolno, tak jsem nonstop nastartovaná skákat po stopovačce. Pokud je bez, tak to už je lehce smrt ve vočích.

Na dog racing ani nemyslete, může se zranit. Ani svého psa bych nepustila, nelíbí se mi ta "brána" na konci, ve víru lovecké vášně by se do ní pes nemusel trefit. Viděla jsem to v reálu a je to spíš taková sranda pro normální psy.

16.2.2016 15:24
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Dendrozahrada má pro psy zákaz. Park ok, ale jen na vodítku (ha ha, aha :). Někdy tam něco divokého běhá, tak když je navolno, tak jsem nonstop nastartovaná skákat po stopovačce. Pokud je bez, tak to už je lehce smrt ve vočích.

Na dog racing ani nemyslete, může se zranit. Ani svého psa bych nepustila, nelíbí se mi ta "brána" na konci, ve víru lovecké vášně by se do ní pes nemusel trefit. Viděla jsem to v reálu a je to spíš taková sranda pro normální psy.

Ano, ano. Děkuju. Ten dog racing jsem hodil jen, že tam bylo info o té dráze. To bych ji nenechal. S voříškama. Ono totiž by museli voříšci pochopit, že by měli dohonit ji, jinak ona s nima nepoběží, aby byla první. Buď by musela mít psa za prdelí a nebo ona by naháněla jiného.

16.2.2016 15:27

Aliens_II napsal(a):

Jestli vás váš pejsek v případě setkání s drobný zvířectvem neposlechne ani na stopovačce, určitě ho nepouštějte na volno ani v oploceném parku, kde se drobná zvířací havěť vyskytuje dost často. Jeden útěk a všechno, co jste do té doby psa naučil, bude v trapu. Každý jeho útěk, vás posune zpátky na začátek a můžete začít trénovat znovu od začátku. Vím o čem mluvím, párkrát jsem to zažila, a když jsem pak viděla kolik toho jeden takový útěk natropil, tak bych si nejradši nafackovala :).

16.2.2016 15:30
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Aliens_II napsal(a):
Ano, ano, to víte, že to děláme. Ale někdy ji dopřát. Alíno, prožeň je.
Ale umím ji zastavit, tedy aspoň na vodítku. Vidím, že by chtěla a těsně před startem, nesmíš.

Jo a umí mě dotáhnout domů. Né z hospody, , ale člověk se zastaví, pokecá s ní a řekne. Tak co, jdeme domů? A se sebere a jde přes celý park domů, ke vchodu. A táhne na vodítku.
Je to děsná potvora.

To je super, že to děláte, ale... nedělala bych jí -aspoň zatím ne - bordel v tom, že někdy může. Já osobně to vidím tím způsobem, že buď "všechno" (tedy někdo, kdo to neřeší a nechá psa být) a nebo nic. Aby v tom měl pes jasno. Naši psi můžou třebas pozorovat- dozorovat myše u děr, ale honit je ne. První ohař to měl dotažené k dokonalosti tak, že mohl dělat "chůvu" zajícům který chodila zeječice klást na zahradě. Stál nad nimi a ani se jich nedotkl. Feňuli útulkový bych tuhle roli nesvěřila, ale ovladatelná je skvěle, zajíc ji vyrazím před nosem a ví, že nesmí.

Je šikovná, že už to doma, bere opravdu jako doma, jako zázemí a ví, kudy tam. Dobrá pojistla. My máme povel: "Kdo bude první nahoře?" (tedy na podestě) a čokle letí a předhánějí se, kdo tam bude první. Protože kdo je nahoře a to pouze všema čtyřma tlapkama, je oceněn.

16.2.2016 19:41
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Taky pořád trénujeme, aby dokázal vnímat i za předpokladu, že je někde zvěř. Ptáci už jsou celkem v pohodě, se zajícema je to horší, protože měl možnost ho dvakrát prohnat. Srnky ho zatím nezajímají.

Co jsme ale řešili denně byli králíci. Psa mám vevnitř, ale pokáždé když jsem ho pustila na dvůr, tak první cesta byla ke králíkárně, rozeběhl se a skočil na pletivo, a dorážel na králíky. Několikrát jsme museli králíkárnu opravovat protože úplně vylomil dvířka. Vždycky jsem mu dávala najevo, že to nemá dělat, ale další den to vždy znova udělal. Už ale asi věděl, že nemá. Skočil na králíkárnu jakoby nenápadně a hned běžel pryč, ale udělat to musel.

Začala jsem tím, že jsem ho před králíkárnou posadila a chtěla jsem, aby se soustředil na mě, za soustředění jsem odměňovala a chválila. Postupně jsem se přibližovala blíž, až jsme mohli stát přímo před králíkárnou. To zvládal, ale stejně jakmile jsem ho pustila ze dveří, musel na tu králíkárnu alespoň jednou skočit.

Včera ráno jsem ho pustila ven, najednou slyším šílený řev, tak běžím za ním. Zasekla se mu packa v pletivu a vyváděl jak blázen. Nevím jak se mu to podařilo, ani by mě to nenapadlo, ale asi za drápek a polštářek se zasekl. Packu jsem mu vyndala a naštěstí se mu nic nestalo, ale od té doby zatím na králíkárnu neskočil, tak možná se poučil.

16.2.2016 19:47
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

marcelaamax napsal(a):
Taky pořád trénujeme, aby dokázal vnímat i za předpokladu, že je někde zvěř. Ptáci už jsou celkem v pohodě, se zajícema je to horší, protože měl možnost ho dvakrát prohnat. Srnky ho zatím nezajímají.

Co jsme ale řešili denně byli králíci. Psa mám vevnitř, ale pokáždé když jsem ho pustila na dvůr, tak první cesta byla ke králíkárně, rozeběhl se a skočil na pletivo, a dorážel na králíky. Několikrát jsme museli králíkárnu opravovat protože úplně vylomil dvířka. Vždycky jsem mu dávala najevo, že to nemá dělat, ale další den to vždy znova udělal. Už ale asi věděl, že nemá. Skočil na králíkárnu jakoby nenápadně a hned běžel pryč, ale udělat to musel.

Začala jsem tím, že jsem ho před králíkárnou posadila a chtěla jsem, aby se soustředil na mě, za soustředění jsem odměňovala a chválila. Postupně jsem se přibližovala blíž, až jsme mohli stát přímo před králíkárnou. To zvládal, ale stejně jakmile jsem ho pustila ze dveří, musel na tu králíkárnu alespoň jednou skočit.

Včera ráno jsem ho pustila ven, najednou slyším šílený řev, tak běžím za ním. Zasekla se mu packa v pletivu a vyváděl jak blázen. Nevím jak se mu to podařilo, ani by mě to nenapadlo, ale asi za drápek a polštářek se zasekl. Packu jsem mu vyndala a naštěstí se mu nic nestalo, ale od té doby zatím na králíkárnu neskočil, tak možná se poučil.

Á. Spálil se. Taky je to poučné.

O to aby mě vnímala se snažím hodně. Je to důležité, protože ona je pes lovící okem. A oči jsou u ni primární smysl. O to je to těžší, ale je chytrá, až moc, jen hodně svéhlavá.

16.2.2016 19:52
conie

XXX.XXX.206.202

kamila123 napsal(a):

Ještě pro pastevce "chutnější" - spoluobčan tmavší pleti a třeba trochu "posilněný". Pak děkuji za to, že nejsem žádná lehká váha a čubu v případě nouze "ukotvím".

16.2.2016 20:28

Aliens_II napsal(a):
Á. Spálil se. Taky je to poučné.

O to aby mě vnímala se snažím hodně. Je to důležité, protože ona je pes lovící okem. A oči jsou u ni primární smysl. O to je to těžší, ale je chytrá, až moc, jen hodně svéhlavá.

Můj pes taky loví očima, což je děs, protože vidí a všímá si daleko líp (a hlavně dřív) než já.

16.2.2016 20:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

conie napsal(a):
Ještě pro pastevce "chutnější" - spoluobčan tmavší pleti a třeba trochu "posilněný". Pak děkuji za to, že nejsem žádná lehká váha a čubu v případě nouze "ukotvím".

Sem nevěděla, že pastevci jsou rasisti

16.2.2016 21:21
conie

XXX.XXX.206.202

lesnížínka napsal(a):
Sem nevěděla, že pastevci jsou rasisti

To určitě ne, ještě by je EU mohla zakázat! Ale mají vynikající čich... na vše...

16.2.2016 23:39
balisek

XXX.XXX.13.46

Do Motola Vás nepustí, je to profi dráha výhradně pro greye s řádnou dostihovou licencí. Zajeďte si do Kolína, tam je to opravdu fajn.

I kdybyste zajíce potkával 100x denně, chrtovi nikdy nezevšednísmajlík. Jakmile ušáka zmerčí, vystartuje a nemáte šanci ho odvolat. Tento pud je zafixován tak hluboce, že jej nelze vymýtit žádnou výchovou.

Jinak pokud jde o honičky se psy, není to o tom, že by chrt měl záměrnou snahu druhému psovi ublížit. Spíše se nechá příliš strhnout a v loveckém zápalu může svou "oběť" zahnat kdovíkam nebo jí zvalchovat.

16.2.2016 23:50
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

balisek napsal(a):
Do Motola Vás nepustí, je to profi dráha výhradně pro greye s řádnou dostihovou licencí. Zajeďte si do Kolína, tam je to opravdu fajn.

I kdybyste zajíce potkával 100x denně, chrtovi nikdy nezevšednísmajlík. Jakmile ušáka zmerčí, vystartuje a nemáte šanci ho odvolat. Tento pud je zafixován tak hluboce, že jej nelze vymýtit žádnou výchovou.

Jinak pokud jde o honičky se psy, není to o tom, že by chrt měl záměrnou snahu druhému psovi ublížit. Spíše se nechá příliš strhnout a v loveckém zápalu může svou "oběť" zahnat kdovíkam nebo jí zvalchovat.

Děkuji. Myslel jsem si to s tím Motolem.
Tak je jasné, že jí ty pudy brát nebudu. Při téch hrách je občas vidět, že trochu vlčí, ale slyší a zvedám hlas a beru na sebe pozornost. Ono když je na hřišti 10 psů, tak je to docela šrumec. Dost jsme se divili s ostatními majiteli, jak dokáže zaměstnat célé hřiště. Ale je to fajn. Nechat psy takto vyběhat.

17.2.2016 07:30
manbea

XXX.XXX.70.116

Já měla fenu azavaka, milovala hry se psy, ale byla u ní velká výhoda, že ji nebavilo psy honit, měla to přesně naopak. Milovala, když psi honili ji, nechávala si je běhat těsně za zadkem a když už už už se zdálo, že ji některý dostihne, jen zlehka přeřadila na vyšší rychlost a pro všechny tak zůstávala nepolapitelná. Bylo legrační pozorovat, jak se někteří psi s jekotem a vytřeštěnýma očima snažili mojí fenku dostihnout, ona situaci kontrolovala koutkem oka, leč nikdo na ní neměl (a ona to dobře věděla) . Pejskaři nás měli rádi, protože nikdo jiný ty jejich pudly, kokry a něm. ovčáky tak dobře nevyvenčil.
A k tomu lovení. Měla jsem ji společně s vycvičeným ohařem, který byl pro ni bůh, otec, vychovatel, partner a nevím co ještě. Od mala od něj odkoukávala jeho chování (takže se např. skvěle naučila přivolání) a v kontaktu se zvěří dokonce dokázala ovládnout své pudy a naučila se vystavovat. Spíše to bylo asi číhání, než klasické ohaří vystavování, ale po zvěři nešla a v momentě "ztuhnutí" nebyl problém pro ni dojít a přesměrovat ji na sebe.
Každopádně s chrtem se člověk nenudí, jeho majitel se musí naučit počítat ne do deseti, ale nejméně do sta, nicméně funkčnímu soužití s těmito krasavci se nic nevyrovná.

17.2.2016 10:09
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

manbea napsal(a):
Já měla fenu azavaka, milovala hry se psy, ale byla u ní velká výhoda, že ji nebavilo psy honit, měla to přesně naopak. Milovala, když psi honili ji, nechávala si je běhat těsně za zadkem a když už už už se zdálo, že ji některý dostihne, jen zlehka přeřadila na vyšší rychlost a pro všechny tak zůstávala nepolapitelná. Bylo legrační pozorovat, jak se někteří psi s jekotem a vytřeštěnýma očima snažili mojí fenku dostihnout, ona situaci kontrolovala koutkem oka, leč nikdo na ní neměl (a ona to dobře věděla) . Pejskaři nás měli rádi, protože nikdo jiný ty jejich pudly, kokry a něm. ovčáky tak dobře nevyvenčil.
A k tomu lovení. Měla jsem ji společně s vycvičeným ohařem, který byl pro ni bůh, otec, vychovatel, partner a nevím co ještě. Od mala od něj odkoukávala jeho chování (takže se např. skvěle naučila přivolání) a v kontaktu se zvěří dokonce dokázala ovládnout své pudy a naučila se vystavovat. Spíše to bylo asi číhání, než klasické ohaří vystavování, ale po zvěři nešla a v momentě "ztuhnutí" nebyl problém pro ni dojít a přesměrovat ji na sebe.
Každopádně s chrtem se člověk nenudí, jeho majitel se musí naučit počítat ne do deseti, ale nejméně do sta, nicméně funkčnímu soužití s těmito krasavci se nic nevyrovná.

Ano, ano, chrti. Je to přesně tak, jak píšete. Pokud lidé, ač ze začátku nedůvěřivý (a ani se nedivím), vidí, že je chrt schopen jejich psy běžecky zaměstnat, jsou za to rádi. Ta moje dělá to samé, libuje si, když strhne psy, aby ji naháněli, akorát, když už nemohou, nebo nechtějí, jde je prudit, jako že, "Dělej, vstávej, to bylo málo". Jako nejlepší plemena, se kterými jsme měli tu čest na tyto hry se jeví "borderky", JRT, a jiní teriéři, kníračové, taky ridgebackové a mnoho dalších. Dokonce máme za kámoše i jorkšírky, takový jeden ocásek je tam, který nebojí se ničeho a běhá jak rychlonohý mravenec, no je to občas zábavné to vše sledovat.

Pak se ještě vyžívá v kradení všeho, co se háže k aportu. To si taky libuje, když jim to ukradne. V tu chvíli občas vznikne takové to, vrrr, dej to sem, to je moje, ale vždy v korekním duchu psí řeči, i když se při tom cení zuby.

17.2.2016 10:13
marcelaamax

XXX.XXX.210.165

Aliens_II napsal(a):
Ano, ano, chrti. Je to přesně tak, jak píšete. Pokud lidé, ač ze začátku nedůvěřivý (a ani se nedivím), vidí, že je chrt schopen jejich psy běžecky zaměstnat, jsou za to rádi. Ta moje dělá to samé, libuje si, když strhne psy, aby ji naháněli, akorát, když už nemohou, nebo nechtějí, jde je prudit, jako že, "Dělej, vstávej, to bylo málo". Jako nejlepší plemena, se kterými jsme měli tu čest na tyto hry se jeví "borderky", JRT, a jiní teriéři, kníračové, taky ridgebackové a mnoho dalších. Dokonce máme za kámoše i jorkšírky, takový jeden ocásek je tam, který nebojí se ničeho a běhá jak rychlonohý mravenec, no je to občas zábavné to vše sledovat.

Pak se ještě vyžívá v kradení všeho, co se háže k aportu. To si taky libuje, když jim to ukradne. V tu chvíli občas vznikne takové to, vrrr, dej to sem, to je moje, ale vždy v korekním duchu psí řeči, i když se při tom cení zuby.

Nám by se také hodil chrt na vylítání Můj pes si nejraději s jinými hraje tak, že lítá, prostě klidně dokola a je vidět jak moc ho to baví. Jenže většinu psů po půl hodině užene tak, že už lehají a nechtějí a on má ještě spousta energie. Bohužel v okolí nikdo chrta nemá

17.2.2016 10:26
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

marcelaamax napsal(a):
Nám by se také hodil chrt na vylítání Můj pes si nejraději s jinými hraje tak, že lítá, prostě klidně dokola a je vidět jak moc ho to baví. Jenže většinu psů po půl hodině užene tak, že už lehají a nechtějí a on má ještě spousta energie. Bohužel v okolí nikdo chrta nemá

Jestli máte velkou zahradu a je to poblíž Phy se stavíme na výlet. Bude ovšem potřeba hodně vody a třá trochu masa. To první pro psy a to druhé, no to by se vidělo.
Nebo stačí "kološvárské" zelí. Jedna paní ho zde prý dělá, jako delikatesu.

17.2.2016 10:27

Můj chrt taky sloužil k vylítání ostatních psů...jeho nejoblíbenější kamarádka feňule leonbergra to vydržela jen chvilku, pak už jen stála a otáčela hlavu za mým, rychle kolem ní kroužícím, chrťákem...je fakt, že stačila půl hoďka a mohli jsme jít domu s vylítanými psy...

17.2.2016 10:34
Iliena

XXX.XXX.196.24

marcelaamax napsal(a):

Jé to taky známe . Akorát nám nedávno do skupiny začala chodit paní s portugalským vodním a to je taky neunavitelná střela, které nikdo nestačil. Takže holky si perfektně sedly a dokáží řádit i když ostatní už nemůžou a jen leží

17.2.2016 10:55
marcelaamax

XXX.XXX.210.165

Aliens_II napsal(a):
Jestli máte velkou zahradu a je to poblíž Phy se stavíme na výlet. Bude ovšem potřeba hodně vody a třá trochu masa. To první pro psy a to druhé, no to by se vidělo.
Nebo stačí "kološvárské" zelí. Jedna paní ho zde prý dělá, jako delikatesu.

No zahradu máme sice velkou, ale neoplocenou. Ale oplocené místo by se ve vesnici našlo, případně cvičák cca 8 km odsud Nicméně, bohužel jsme od Prahy cca 80 km. Škoda, moc ráda bych jednou viděla, jak pes spokojeně padne vyčerpáním po hře s jiným psem, zatím vidím odpadávat jen ty jiné . Navíc když psi padnou, tak mého psa to štve a neustále je vybízí aby běhali dál Takže se pak vždycky rozloučíme, kamarádi jdou domů s unaveným psem, a nás ještě čeká pár km procházka, cvičení, házení a schovávání balónků a vymýšlení různých zábavných věcí

Ale jsem za to ráda, chtěla jsem hodně aktivního psa smajlík Až vyroste tak s ním chci zkusit běhat v zápřahu a brát ho na kolo. Někdy bych chtěla zkusit coursing, má velký kořistnický pud, tak myslím, že by ho to bavilo. Nevíte jak je to s kříženci a coursingem? Jestli si to můžou někde jen tak zkusit?

17.2.2016 10:57
marcelaamax

XXX.XXX.210.165

Iliena napsal(a):
Jé to taky známe . Akorát nám nedávno do skupiny začala chodit paní s portugalským vodním a to je taky neunavitelná střela, které nikdo nestačil. Takže holky si perfektně sedly a dokáží řádit i když ostatní už nemůžou a jen leží

No, my na tohle máme na cvičáku boxera, taky torpédo Když jsme byli na společné procházce od cvičáku tak ti dva spolu vydrželi lítat pořád.. Všichni pak dávali do aut unavené psy, jen můj pes a boxer pořád koukali, co se ještě bude dít, že snad nemyslíme vážně, že už se pojede domů

Taky škoda, že nebydlíte blíž, by si rozuměli smajlík

17.2.2016 11:09
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

marcelaamax napsal(a):
No zahradu máme sice velkou, ale neoplocenou. Ale oplocené místo by se ve vesnici našlo, případně cvičák cca 8 km odsud Nicméně, bohužel jsme od Prahy cca 80 km. Škoda, moc ráda bych jednou viděla, jak pes spokojeně padne vyčerpáním po hře s jiným psem, zatím vidím odpadávat jen ty jiné . Navíc když psi padnou, tak mého psa to štve a neustále je vybízí aby běhali dál Takže se pak vždycky rozloučíme, kamarádi jdou domů s unaveným psem, a nás ještě čeká pár km procházka, cvičení, házení a schovávání balónků a vymýšlení různých zábavných věcí

Ale jsem za to ráda, chtěla jsem hodně aktivního psa smajlík Až vyroste tak s ním chci zkusit běhat v zápřahu a brát ho na kolo. Někdy bych chtěla zkusit coursing, má velký kořistnický pud, tak myslím, že by ho to bavilo. Nevíte jak je to s kříženci a coursingem? Jestli si to můžou někde jen tak zkusit?

80km není nic.

Až se udělá pěkné počasí, jaro se blíží, i když to tak nevypadá, tak se domluvíme a my si uděláme výlet.
Tak na to myslete a my dojedem. Cestování máme rádi.

17.2.2016 11:12
marcelaamax

XXX.XXX.210.165

Aliens_II napsal(a):
80km není nic.

Až se udělá pěkné počasí, jaro se blíží, i když to tak nevypadá, tak se domluvíme a my si uděláme výlet.
Tak na to myslete a my dojedem. Cestování máme rádi.

Tak to by bylo super smajlík Jinak my také rádi cestujem vlakem, a do Prahy by nebyl problém zajet

17.2.2016 11:32
kobylatko

XXX.XXX.45.44

conie napsal(a):

No nebo opilci a jinak omámení lidi.To je pak náš vyloženě nas.anej že se divím že mu u toho ještě nežnou oči .

17.2.2016 11:38
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Arni napsal(a):

Jezevčanda ta by ji chtěla asi ulovit ale pastevec né ten je s kočkama kámoš .Když jsme měli ještě venku u plotu postavenou Avii a my se vraceli z prochajdy tak jsme šli okolo ní a na rezervě seděla kočka, stuhla bo nevěděla co se bude dít a neměla z tama jak zdrhnout, no Benouš ji začal očuchávat a olizovat , kočka jen čuměla div neflákla z tý rezervy dolů jak z toho byla vyvalená , no tak jsem ho nechala se seznámit s kočkou a šlo se.Kočka se pak schovala pod Avii a nevěřícně na nás koukala .

17.2.2016 12:09
Arni

XXX.XXX.111.238

kobylatko napsal(a):
Jezevčanda ta by ji chtěla asi ulovit ale pastevec né ten je s kočkama kámoš .Když jsme měli ještě venku u plotu postavenou Avii a my se vraceli z prochajdy tak jsme šli okolo ní a na rezervě seděla kočka, stuhla bo nevěděla co se bude dít a neměla z tama jak zdrhnout, no Benouš ji začal očuchávat a olizovat , kočka jen čuměla div neflákla z tý rezervy dolů jak z toho byla vyvalená , no tak jsem ho nechala se seznámit s kočkou a šlo se.Kočka se pak schovala pod Avii a nevěřícně na nás koukala .

Kdysi jsem měl bulíka a ten teda kočky nemusel. Zrovna tak ježky. Jednou na zahradě štěkání, vrčení.Jdu se podívat, ježek v klubíčku a náš bulík celou tlamu od krve, ne a ne pochopit že to nepůjde. Vzal sem ježka na lopatu, a hodil za plot. On třeba sám sobě kupíroval ocas. Jdu pro něj ke kotci, pes vrtí ocasem, skáče a zjištuji že sem postříkaný od krve. Teprve potom sem si všimnul, že mu chybělo tak 3 cm ocasu. Se psy vycházel neskutečně dobře, tam nebyl žádný problém.

17.2.2016 12:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

kobylatko napsal(a):
No nebo opilci a jinak omámení lidi.To je pak náš vyloženě nas.anej že se divím že mu u toho ještě nežnou oči .

To by mohl být spolupracovník MUDr. Nešpora

17.2.2016 12:19
marcelaamax

XXX.XXX.210.165

Arni napsal(a):
Kdysi jsem měl bulíka a ten teda kočky nemusel. Zrovna tak ježky. Jednou na zahradě štěkání, vrčení.Jdu se podívat, ježek v klubíčku a náš bulík celou tlamu od krve, ne a ne pochopit že to nepůjde. Vzal sem ježka na lopatu, a hodil za plot. On třeba sám sobě kupíroval ocas. Jdu pro něj ke kotci, pes vrtí ocasem, skáče a zjištuji že sem postříkaný od krve. Teprve potom sem si všimnul, že mu chybělo tak 3 cm ocasu. Se psy vycházel neskutečně dobře, tam nebyl žádný problém.

S tím ježkem mám podobnou zkušenost.

Dokud spal retrívr venku tak nás tím celkem pravidelně budil. Ideálně tak ve 2 - 3 v noci začal hrozně štěkat. Prostě si nedal pokoj dokud jsme nevylezli ven. Když jsme vyšli měl v tlamě ježka, jenže nám ho ani za nic nechtěl dát. Vždycky ho položil před sebe, ale jak jsme se přiblížili zase ho vzal a nechtěl pustit. Nikdy jsme ho to neodnaučili. Museli jsme to řešit tak, že jsme napustili kýbl s vodou, do něj mu potopili čumák a až když se potřeboval nadechnout tak pustil. Možná to zní drasticky, ale jinak jsme toho ježka nevypáčili Jsem docela ráda, že už pes v noci není venku, už jsem byla zvyklá jak začal štěkat, že jsem šla napouštět kýbl, vzala lopatu abych pak ježka odnesla a šlo se na akci.

17.2.2016 12:20
Arni

XXX.XXX.111.238

lesnížínka napsal(a):
To by mohl být spolupracovník MUDr. Nešpora

Tak nevím, mám dojem že pan doktor je trochu taky zvláštní. Asi z bylinek.

17.2.2016 12:23
kobylatko

XXX.XXX.45.44

marcelaamax napsal(a):
S tím ježkem mám podobnou zkušenost.

Dokud spal retrívr venku tak nás tím celkem pravidelně budil. Ideálně tak ve 2 - 3 v noci začal hrozně štěkat. Prostě si nedal pokoj dokud jsme nevylezli ven. Když jsme vyšli měl v tlamě ježka, jenže nám ho ani za nic nechtěl dát. Vždycky ho položil před sebe, ale jak jsme se přiblížili zase ho vzal a nechtěl pustit. Nikdy jsme ho to neodnaučili. Museli jsme to řešit tak, že jsme napustili kýbl s vodou, do něj mu potopili čumák a až když se potřeboval nadechnout tak pustil. Možná to zní drasticky, ale jinak jsme toho ježka nevypáčili Jsem docela ráda, že už pes v noci není venku, už jsem byla zvyklá jak začal štěkat, že jsem šla napouštět kýbl, vzala lopatu abych pak ježka odnesla a šlo se na akci.

U nás se na ježky jen vrčí a štěká , tak vemu kybl a lopatku ježka tam nakutálím a vynesu za plot .

17.2.2016 12:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

kobylatko napsal(a):
U nás se na ježky jen vrčí a štěká , tak vemu kybl a lopatku ježka tam nakutálím a vynesu za plot .

U nás se ježek nahlásí, panička mu dá granule, nemocného přeléčíme

17.2.2016 12:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Arni napsal(a):
Tak nevím, mám dojem že pan doktor je trochu taky zvláštní. Asi z bylinek.

No a podobné by mu tam pes kobylátka vodil

17.2.2016 12:32
Arni

XXX.XXX.111.238

lesnížínka napsal(a):
No a podobné by mu tam pes kobylátka vodil

Když to dnes vidím, tak by se uchodila

17.2.2016 12:35
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Arni napsal(a):
Když to dnes vidím, tak by se uchodila

No to asi jó .Ale i moji předchozí psi neměli rádi opilce a podobný individua ale to asi každý pes .

17.2.2016 12:36
mishule

XXX.XXX.99.26

kobylatko napsal(a):

Sousedovic pes, měli kokra, vždycky ježky, hlavně ty mladé, nosil v tlamě jako kořist - donesl k ohni, kde jsme seděli, pochlubil se a bylo. My pak ježky ve velkém vozili k lesu.

17.2.2016 12:37
marcelaamax

XXX.XXX.210.165

kobylatko napsal(a):

Mě nejvíc dokázalo naštvat, když jsem v noci v pyžamu nesla ježka na lopatě co nejdál, a on se za hodinu vrátil

17.2.2016 12:38
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Tak hlášení z pravidelné procházky je asi takové:
Setkání žádné.

Pha, Kavčí Hory, velká sněhová nadílka a stále padá a padá, chvílemi ultrapadá. V parku nad Podolím nikdo. Bobky pod sněhem, takže nebylo co dát do huby, zvěř zalezlá, nikde nic k ulovení.
V Podolí v malém bazénu se rochnilo asi deset vorvaňů a zdá se, že si to pěkně užívali.
Z některých se pěkně kouřilo.

A má dáma zjistila, že je venku nevlídno a tahala a tahala zpět do práce, do tepla.

17.2.2016 12:49
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aliens_II napsal(a):
Tak hlášení z pravidelné procházky je asi takové:
Setkání žádné.

Pha, Kavčí Hory, velká sněhová nadílka a stále padá a padá, chvílemi ultrapadá. V parku nad Podolím nikdo. Bobky pod sněhem, takže nebylo co dát do huby, zvěř zalezlá, nikde nic k ulovení.
V Podolí v malém bazénu se rochnilo asi deset vorvaňů a zdá se, že si to pěkně užívali.
Z některých se pěkně kouřilo.

A má dáma zjistila, že je venku nevlídno a tahala a tahala zpět do práce, do tepla.

No koukám na radar Vzhledem k tomu, že zítra máme po x letech cestu do Prahy, jsem z toho dost naštvaná U nás zatím ani neprší, ani nesněží...doufám, že to vydrží ještě pár hodin, co půjdeme taky ven.

17.2.2016 18:24
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Tak dnes další zářez. Utavili jsme hafana. A paní o něm říká. Vzali jsem si prý štěně JRT bez PP a ono z toho bylo nakonec to na videu. Ale paní hned. Já vím, já vim, bez papírů.
Ale pes parádně aktivní. Šikovný. Jinak dneska super hodina neustálého běhu, sprintů. Teď už to moje číslo spí a sní. A fotka ještě ukazuje jak se dokážeme poskládat na poradě našeoho oddělení.
Snad z toho něco bude vidět.

Ach tak videa nejdou.

Love vera

17.2.2016 19:24
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

4.5.2016 11:45
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Tak zrovna jsme se vrátili z procházky, kdy jsme potkali tři srnky. Šli jsme po lesní cestě a vedle stráň a pod ní silnice, srnky vyběhli ve stráni asi 5 metrů od nás, naštěstí pes na stopovačce, s jiskrou v oku jsem ho co nejrychleji zachytila, byl stuhlej jak kámen, chuděry srnky ani nevím kam nakonec běželi, jen jedna stála nehybně na stejném místě nalepená na plotě jedné firmy. No honem jsem psa odlákala na balonek, ufff ještě, že neskočili do silnice.

4.5.2016 12:06

kobylatko napsal(a):

Moja fenka na večernej prechádzke narazila dva krát do ježka. Ináč bývame blízko lesa, tak skoro každý deň stretneme srnky alebo líšku...

4.5.2016 23:30

Moja fenka na večernej prechádzke narazila dva krát do ježka. Ináč bývame blízko lesa, tak skoro každý deň stretneme srnky alebo líšku...

Tak u mě už staršího data...byla jsem v zimě s chrtem u nás v takovým údolí a z lesa vyjeli dva chlapi na koních a jeden mu říká "tak co chrte...jdeme si zaběhat?"...pobídli koně a odcválali...chrt na ně čuměl jak zjara (bylo to poprvé co viděl koně takhle zblízka), kdybych ho neodvedla tak tam stojí asi dodnes...krasavec jeden inteligentní

5.5.2016 00:04
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Tak u mě už staršího data...byla jsem v zimě s chrtem u nás v takovým údolí a z lesa vyjeli dva chlapi na koních a jeden mu říká "tak co chrte...jdeme si zaběhat?"...pobídli koně a odcválali...chrt na ně čuměl jak zjara (bylo to poprvé co viděl koně takhle zblízka), kdybych ho neodvedla tak tam stojí asi dodnes...krasavec jeden inteligentní

Ještě abych ho podpořil. Ono by mu to po chvíli došlo a koně by prohnal. Jsou přeci jenom hodně inteligentní a i jinak. My to víme. Přece nebudu machrovat a dám jim trochu náskok.

5.5.2016 06:57

Aliens_II napsal(a):
Ještě abych ho podpořil. Ono by mu to po chvíli došlo a koně by prohnal. Jsou přeci jenom hodně inteligentní a i jinak. My to víme. Přece nebudu machrovat a dám jim trochu náskok.

ježiš...no to mě nenapadlo...no hold mám dloooouhé vedení

5.5.2016 21:36
balisek

XXX.XXX.131.211

Moje chrty také koně nijak zvlášť nezajímali. Moc velké a asi nezajímavě vonící.

Sam 90210

6.5.2016 21:04
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Mě se dneska naskytl neuvěřitelný zážitek na který snad nezapomenu do konce života, no byl to spíš horor s několikanásobnou vraždou.
Nebylo to na procházce ale u nás doma, je po obědě, všude klid, po poledni, slunce pálí a jdu na dvůr na kterém je i pes a jdeme spolu na louku, která je hned za chlévem. Vyjdu si takhle na kopeček a zahlídnu jak něco kolem potoka poskakuje, pes okamžitě vystartoval já za ním běžím jak maratonec, pes naráží do plota za potokem a když ho doběhnu za plotem na mě čumí 4 lišky s 2 kačenama v hubě. Já zůstala zmražená, lišky taky jen pes se za nima zběsile a marně snaží prolézt skrz malinkou myší díru. Políčko je oplocené, každá den to tam procházím a ta díra tam ráno ještě nebyla, pes mi škodnou loví, nevím jak to dělá, na noc je na volno venku a skoro každý měsíc nějakou potvoru donese, škody jen minimální, jen dnes nějak zaspal na sluníčku, výsledek je 8 mrtvých kachen během pár minut.

6.5.2016 21:07

Sam 90210 napsal(a):
Mě se dneska naskytl neuvěřitelný zážitek na který snad nezapomenu do konce života, no byl to spíš horor s několikanásobnou vraždou.
Nebylo to na procházce ale u nás doma, je po obědě, všude klid, po poledni, slunce pálí a jdu na dvůr na kterém je i pes a jdeme spolu na louku, která je hned za chlévem. Vyjdu si takhle na kopeček a zahlídnu jak něco kolem potoka poskakuje, pes okamžitě vystartoval já za ním běžím jak maratonec, pes naráží do plota za potokem a když ho doběhnu za plotem na mě čumí 4 lišky s 2 kačenama v hubě. Já zůstala zmražená, lišky taky jen pes se za nima zběsile a marně snaží prolézt skrz malinkou myší díru. Políčko je oplocené, každá den to tam procházím a ta díra tam ráno ještě nebyla, pes mi škodnou loví, nevím jak to dělá, na noc je na volno venku a skoro každý měsíc nějakou potvoru donese, škody jen minimální, jen dnes nějak zaspal na sluníčku, výsledek je 8 mrtvých kachen během pár minut.

To zamrzí

Sam 90210

6.5.2016 21:10
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

To zamrzí

Hlavně nas*re

6.5.2016 21:35

Sam 90210 napsal(a):
Hlavně nas*re

To taky

6.5.2016 22:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Sam 90210 napsal(a):

No páni, tak to jste měla zážitek...já tedy, jako člověk milující každého tvora, bych liškám snad i ty kachny přála. Ale sama nic nechovám(krom psů a koček) tak se mi to asi pěkně kecá S liškou mám také jednu, vlastně dvě Když jsme dostavěli barák, zjistili jsme, že asi v trase lišákova putování, páč nám procházel zahradou sem tam(ploty ještě nebyly) a to klidně v neděli v poledne. Jednou muž na služebce, já tady na samotě sama(ještě bez psů) a najednou v noci na terase za barákem rachot zahradního nábytku. Tak si říkám, dopr...nám tam snad někdo krade! Vezmu halogenku baterku, otevřu okno, posvítím...a dole na mne čumí vyvalený lišák, že co jako?!? Jsem mu vynadala, že jsem se málem posr...strachy. Jindy se mi zase od dveří ztrácely boty, respective jedna byla vždycky odnesená někde po zahradě. Nelezlo mi to do hlavy. První jsem si myslela, že ji fakt někdo kradnul a ztratil ji potmě cestou. Po cca páté, už to bylo divné. Nakonec mi to došlo, až jsem čichnula a zjistila, že bota je pochcaná. Tuším jsem v lišákovi měla ctitele, mužových si ani nevšimnul

6.5.2016 22:18
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Ja jsem se svym ovcackym psem poprve potkala ovecky. Dospelky bile, ale mimina cerna jak certi. Byla jsem zvedava jak bude fenulka reagovat. No litala kolem plotu a vyzyvala je ke hre .Pritom kdyz byla stene, mela tendence past me, stipkala me do podkoleni, musela jsem ji dat jasne najevo, ze nejsem zadna vovce

Sam 90210

6.5.2016 22:19
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

lesnížínka napsal(a):
No páni, tak to jste měla zážitek...já tedy, jako člověk milující každého tvora, bych liškám snad i ty kachny přála. Ale sama nic nechovám(krom psů a koček) tak se mi to asi pěkně kecá S liškou mám také jednu, vlastně dvě Když jsme dostavěli barák, zjistili jsme, že asi v trase lišákova putování, páč nám procházel zahradou sem tam(ploty ještě nebyly) a to klidně v neděli v poledne. Jednou muž na služebce, já tady na samotě sama(ještě bez psů) a najednou v noci na terase za barákem rachot zahradního nábytku. Tak si říkám, dopr...nám tam snad někdo krade! Vezmu halogenku baterku, otevřu okno, posvítím...a dole na mne čumí vyvalený lišák, že co jako?!? Jsem mu vynadala, že jsem se málem posr...strachy. Jindy se mi zase od dveří ztrácely boty, respective jedna byla vždycky odnesená někde po zahradě. Nelezlo mi to do hlavy. První jsem si myslela, že ji fakt někdo kradnul a ztratil ji potmě cestou. Po cca páté, už to bylo divné. Nakonec mi to došlo, až jsem čichnula a zjistila, že bota je pochcaná. Tuším jsem v lišákovi měla ctitele, mužových si ani nevšimnul

Taky parádní příhoda, mě to rozveselilo Snažím se tím ukliďnovat že to ta liška potřebuje pro mladé a pod, ale moc to nezabírá, jen ta představa že se mi takhle naučí chodit na drůbež dvě kachny jsem málem obrečela, vím zní to divně, jen už jsme je měli pár let, člověk si na ně zvykne, ochočí je, člověk by nevěřil jak jsou tato zvířata společenská a trpí když přijdou o člena hejna, kačer vysedával, kvákal a vyhlížel k potoku tu svou kachnu, žal se už nevrátí, ty ostatní byli letošní mladé to mě tak nebolí, jako ty dvě moje oblíbené

6.5.2016 23:38

Trošku jsem pohledala v archivu, jsou krásné, ale neskutečně drzé.
Tohle máme v lese za chalupou, drůbež nechovám. Kdo chová, má citelné ztráty i když soused tu má přímo drůbeží pevnost, na noc zavírá, ale lišky si chodí bezpečně ve dne.

6.5.2016 23:43

Ještě připíšu :
Srnky už kladnou mladé. Dneska zvečera na procházce - v louce se pásla srna, kousek od ní, z ještě nízké trávy, koukala dvě ušiska. Když nás srna viděla, odběhla do lesíka, uši zůstaly na místě smajlík.
Tak pozor na ty hafany, kteří honí ! Srnče nemá šanci a máma zahnaná bůhví kam - taky nic moc.

7.5.2016 12:16
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Trošku jsem pohledala v archivu, jsou krásné, ale neskutečně drzé.
Tohle máme v lese za chalupou, drůbež nechovám. Kdo chová, má citelné ztráty i když soused tu má přímo drůbeží pevnost, na noc zavírá, ale lišky si chodí bezpečně ve dne.

Ty vado. Ale jsou pěkné. Ovšem být tam s psicí, asi by bylo zle. Ale nepouštím ji, nicméně by byla hustě na nervy. A ještě v noci by třepala při spaní svýma hůlkama, jak se ji sní, jak je loví.

7.5.2016 12:20

Aliens_II napsal(a):
Ty vado. Ale jsou pěkné. Ovšem být tam s psicí, asi by bylo zle. Ale nepouštím ji, nicméně by byla hustě na nervy. A ještě v noci by třepala při spaní svýma hůlkama, jak se ji sní, jak je loví.

Pod tím smrkem je nora, než byste byli na 50 m (?) byly by schované. Fotky jsou z fotopasti.

24.8.2016 19:58

Dneska na procházce mě ten můj labísek první pěkně naštval. Byli jsme v přírodě na volno, on jako labrador miluje vodu, až abnormálním způsobem. Stačí mu i potůček a je šťastný jak blecha. Nikde nebylo nic vidět, žádná voda, jen velké houští a keře, všude ostny, bylo to jak v šípkové růžence a pes začal větřit. Tak jsem bystřila kde se co objeví, v tom chtěl vletět do toho houští, říkám mu ať tam nechodí. Poslechl a jdeme dál, po pár metrech to zkoušel znovu, zase říkám ať tam nechodí, poslechl, ale musela jsem zvýšit hlas. A o pár sekund později tam stejně vletěl. Volám na něj a nic, jen jsem slyšela jak se tam čvachtá ve vodě. Nakonec přiběhl, ale až na 2.přivolání. Celý mokrý, špinavý, obalený v bahně. Si říkám no paráda, ještě ho musím pochválit že přiběhl. Kámoška že prý ten je ale nevychovaný, vůbec neposlouchá a jak vypadá... Jsem byla úplně zklamaná

Jinak ok, držel se do 30-40m ode mě, hlídal si mě a co chvilku se ohlížel jestli jdu. Na zkušební zavolání vždycky hned letěl za mnou a vzorně předsednul. Jsem se snažila aby viděla že i poslouchá
No a nakonec ten můj ďáblík zabodoval.
Už jsme byli na cestě zpátky, on šel asi 15 metrů před náma a v tom z křoví těsně před ním, snad 1m před psem vyběhli 2 zajíčci. On se zastavil, vteřinu zíral, zajíci běželi pryč a on okamžitě vystartoval za nima. Okamžitě pískám na píšťalku a pro jistotu volám jásavě ke mně a on se normálně na místě otočil a běžel za mnou

Jsem na něj patřičně pyšná

24.8.2016 20:34
Andrýsek3

XXX.XXX.216.170

Dneska na procházce mě ten můj labísek první pěkně naštval. Byli jsme v přírodě na volno, on jako labrador miluje vodu, až abnormálním způsobem. Stačí mu i potůček a je šťastný jak blecha. Nikde nebylo nic vidět, žádná voda, jen velké houští a keře, všude ostny, bylo to jak v šípkové růžence a pes začal větřit. Tak jsem bystřila kde se co objeví, v tom chtěl vletět do toho houští, říkám mu ať tam nechodí. Poslechl a jdeme dál, po pár metrech to zkoušel znovu, zase říkám ať tam nechodí, poslechl, ale musela jsem zvýšit hlas. A o pár sekund později tam stejně vletěl. Volám na něj a nic, jen jsem slyšela jak se tam čvachtá ve vodě. Nakonec přiběhl, ale až na 2.přivolání. Celý mokrý, špinavý, obalený v bahně. Si říkám no paráda, ještě ho musím pochválit že přiběhl. Kámoška že prý ten je ale nevychovaný, vůbec neposlouchá a jak vypadá... Jsem byla úplně zklamaná

Jinak ok, držel se do 30-40m ode mě, hlídal si mě a co chvilku se ohlížel jestli jdu. Na zkušební zavolání vždycky hned letěl za mnou a vzorně předsednul. Jsem se snažila aby viděla že i poslouchá
No a nakonec ten můj ďáblík zabodoval.
Už jsme byli na cestě zpátky, on šel asi 15 metrů před náma a v tom z křoví těsně před ním, snad 1m před psem vyběhli 2 zajíčci. On se zastavil, vteřinu zíral, zajíci běželi pryč a on okamžitě vystartoval za nima. Okamžitě pískám na píšťalku a pro jistotu volám jásavě ke mně a on se normálně na místě otočil a běžel za mnou

Jsem na něj patřičně pyšná

No vidíte, takže nenaštval super
A jinak to taky znám, hlavně když jdu s kamarádkou a její výchovnou feňulí (bojí se jí), která se začne klepat a přiletí jakmile trochu houkne, nacož můj tvrdohlavec je občas takový svůj, už je to.lepsi, ale když je s touhle fenkou, tak se chová jak debil*. No tahá a vše, to jsou vždy poznámky od kamarádky, přitom on je jinak zlatý netahá atd.. pak to vysvetlujtr.

24.8.2016 20:40
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

Hlasim dalsi setkani s jezkem . Zatimco pri prvnim jezkovi z nej byla Biba div ziva, dorazela, stekala, delala hraci vypady...pri asi patem setkani d dalsim jezkem mu dala najevo, co si o nem mysli-radne ho ocuchala a pak...pridrepla nad nim a pocurala ho

25.8.2016 10:21
knedlyk

XXX.XXX.173.87

Taky mám příhodu. Můj neohrožený jezevčík, který dělá ramena na kvakazáky, rád by mordoval kočky atp, si jako páv vykračuje po lesní cestě. Najednou úhybný manévr. Očividně se něčeho lekla, ale zvědavost jí nedovolí stáhnout ocas a pelášit za paničku. Tudíž skáče, odskakuje, snaží se zvýšit si sebevědomí vrčením a vydáváním roztodivných zvůků...prostě taneček, ve kterém se kombinuje strach a snaha zneškodnit nepřítele. Chvíli to z dálky pozoruju, tipovala jsem to právě taky na ježka...Jaké bylo mé překvapení, když jsem k objektu došla... a z něj se vyklubal plesnivý kobilinec...Opravdu hrdina ten můj pejsek...

25.8.2016 10:21
knedlyk

XXX.XXX.173.87

Pardon kobylinec.

17.10.2016 17:33
Iliena

XXX.XXX.37.7

Tohle mi dneska vyjelo na facebooku a musím se podělit. Téééda to je šikula

https://www.facebook.com/LinoKlinika/videos/1165295496883166/?hc_ref=NEWSFEED

hned to první video...

17.10.2016 17:44
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Iliena napsal(a):

hned to první video...

Také jsem koukala, asi to má naučené. To můj pes by takhle v klidu bohužel nebyl, špatný zážitek jako štěně a doteď to napravujeme.

Ale co jsem měla retrívra, tak ten byl na tohle skvělej. Hodně jsme se s ním najezdili po veterinách, na různá vyšetření a všechno zvládal, jakoby věděl, že mu chceme pomoct. Když jsme jezdili nějakou dobu na kapačky tak už si automaticky lehal a celé dvě hodiny než to dokapalo v klidu ležel. Na rentgenech v klidu zůstal ležet na boku nebo tak jak jsme potřebovali a nikdo ho nemusel ani držet.

Už jsem to tady jednou řešila, že mi fakt připadalo, jakoby věděl, že mu to má pomoct a jako by za to byl i vděčný. Ale nevím, zda je to možné.

17.10.2016 18:34
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Iliena napsal(a):

hned to první video...

Jee to by jsme taky potřebovali, pes má od.malička hrůzu z veterináře, teď jsme byli úplně jinde na veterině, nikdy tam nebyl, a už jsem.ho do.ordinace musela zase tahat jako kozu. Zajímavý, jak to cítí a ví. Má strach i z vyndávání klíštěte, prohlídky čehokoliv (moje chyba, nenaučila jsem ho to jako štěně), jakmile nesu kapičky apod. Tak už stáhne ocas. Poserka. Přitom, ani ho tam nikdo nijak hrozně netrápil.

17.10.2016 18:40
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Andrýsek3 napsal(a):
Jee to by jsme taky potřebovali, pes má od.malička hrůzu z veterináře, teď jsme byli úplně jinde na veterině, nikdy tam nebyl, a už jsem.ho do.ordinace musela zase tahat jako kozu. Zajímavý, jak to cítí a ví. Má strach i z vyndávání klíštěte, prohlídky čehokoliv (moje chyba, nenaučila jsem ho to jako štěně), jakmile nesu kapičky apod. Tak už stáhne ocas. Poserka. Přitom, ani ho tam nikdo nijak hrozně netrápil.

Máme to podobně. Teda s tím, že Cooper do ordinace normálně vesele jde, jde veta i "pozdravit", ale jakmile vzal do ruky jakýkoli "nástroj" tak byl konec.

Měl to od té doby, co mu jako štěněti jiný pes natrhnul ucho a vet mu dával hodně bolestivou injekci.

Ale chodili jsme tam pak na návštěvy, kdy dostal jen pamlsek, vet ho podrbal a zase pryč. Hodně to pomohlo, ale i tak to není ono.

17.10.2016 18:45
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

marcelaamax napsal(a):
Máme to podobně. Teda s tím, že Cooper do ordinace normálně vesele jde, jde veta i "pozdravit", ale jakmile vzal do ruky jakýkoli "nástroj" tak byl konec.

Měl to od té doby, co mu jako štěněti jiný pes natrhnul ucho a vet mu dával hodně bolestivou injekci.

Ale chodili jsme tam pak na návštěvy, kdy dostal jen pamlsek, vet ho podrbal a zase pryč. Hodně to pomohlo, ale i tak to není ono.

My to máme přesně obráceně, když už ho dostanu do ordinace, ale že je to někdy boj tak už pak docela dobrý. Ale minule ho udržet na stole bylo taky umění. Teď chodíme k jinému vetovi (menší klinika)a ti jsou všichni úžasní, oproti klinice, na kterou jsme chodili předtím, tak hrozně zvířata milujou. Jeden veterinář říkal, ať ho nestresuju, že ho klidně očipuje v čekárně. nakonec jsme to zvládli v ordinaci.

17.10.2016 18:49
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Andrýsek3 napsal(a):
My to máme přesně obráceně, když už ho dostanu do ordinace, ale že je to někdy boj tak už pak docela dobrý. Ale minule ho udržet na stole bylo taky umění. Teď chodíme k jinému vetovi (menší klinika)a ti jsou všichni úžasní, oproti klinice, na kterou jsme chodili předtím, tak hrozně zvířata milujou. Jeden veterinář říkal, ať ho nestresuju, že ho klidně očipuje v čekárně. nakonec jsme to zvládli v ordinaci.

Jo my máme také super veta. Právě on sám nabídnul, že mužeme chodit jen tak, aby zjistil, že se nic neděje. Když jsme ještě měli Maxe a už na tom nebyl nejlépe, tak za ním jezdil domů, aby jsme ho nemuseli někam tahat, když mu nebylo dobře.

Jednou jsme byli v jiné ordinace a bylo to tam o něco lepší, asi tím, že tam byla doktorka (žena). Jinak on je co se týče cizích lidí (hlavně chlapů) takový opatrný, nedůvěřivý. Buď se mu někdo líbí tak, že by ho nejradši celého upusinkoval a nebo nelíbí tak, že k němu prostě nejde a dotyk od něho mu není příjemný.

17.10.2016 18:54
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

marcelaamax napsal(a):
Jo my máme také super veta. Právě on sám nabídnul, že mužeme chodit jen tak, aby zjistil, že se nic neděje. Když jsme ještě měli Maxe a už na tom nebyl nejlépe, tak za ním jezdil domů, aby jsme ho nemuseli někam tahat, když mu nebylo dobře.

Jednou jsme byli v jiné ordinace a bylo to tam o něco lepší, asi tím, že tam byla doktorka (žena). Jinak on je co se týče cizích lidí (hlavně chlapů) takový opatrný, nedůvěřivý. Buď se mu někdo líbí tak, že by ho nejradši celého upusinkoval a nebo nelíbí tak, že k němu prostě nejde a dotyk od něho mu není příjemný.

Jsem myslela, že druhý odstavec je stále o vetovi. u pusinkovaní mi to došlo.

Neregistrovaný uživatel

17.10.2016 19:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Aliens_II napsal(a):

Škoda že se nejde vypnout anonymně já mám bohaté zkušenosti co se týče lovení psů, bydlíme kousek u lesa a na zahradě se nám potuluje kde co, kolik koček už u nás na zahradě padlo za vlast, kun, cizích slepic co se k nám nevím jak dostali... Dokonce i srna a to máme celkem vysoký plot bez dír a jiných. Jednou jsem musela dorážet i bažanta, nic moc, jinak to v jakým je pes tranzu při lovu a zabití je pud, je to pud který nejde vymazat, ve psech to je, nikdy si naši psi ani jiným psům nijak neublížili, hold teriér se nezapře a lov taky ne. Ale pud lovu nemá absolutně nic společného s agresivitou na jiné psy nebo lidi. To je jiná pohádka.

17.10.2016 19:31
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Andrýsek3 napsal(a):
Jsem myslela, že druhý odstavec je stále o vetovi. u pusinkovaní mi to došlo.

17.10.2016 20:35

Andrýsek3 napsal(a):

Moje ovčanda musela být do ordinace vlečena a strkána (doslova...jeden člověk jí táhnul na vodítku a druhý strkal ze zadu), nakonec veterinář jezdil k nám domů (nevím jestli to taky nebyl pozůstatek ze štěněcího věku, když měla parvo a byli jsme na veterině denně na injekcích)

Zvláštní úkaz ale je, že můj pes, kterého ostatní psy nesmírně zajímají (chrt...miluju všechny psy, moje feňule...nenávidím všechny psy) si u veta žádnýho psa nevšímají a dělají, že jsou v čekárně sami...s chrtem jsem vždycky očkování platila předem, protože jakmile dostal injekci, okamžitě odcházel...

Minulý týden jsem byla na veterině s feňulí, zavolali nás do ordinace a jen tam vlezem, tak proti nám dobrman, co nás šel pozdravit...já dle poučky, hlavně zachovejte klid a myslete na to jak máte vše pod kontrolou, jsem se vyděsila a jediný, co mi blesklo hlavou bylo "ještěže máme košík" a moje bojovnice přehlídla dobrmana jak žitnej lán, naprosto bez reakce, potkat ho takhle nepřipravená tváří v tvář venku, tak by ho minimálně pořádně seřvala...

17.10.2016 20:54
Iliena

XXX.XXX.37.7

Andrýsek3 napsal(a):

Jo taky by jsme to potřebovali . U nás je to tak, že do čekárny přímo vletí, hopsá tam po všech lavicích, i ordinace se doslova procpe... no ale jakmile ji vysadíme na stůl, tak okamžitě na zadní a předníma nás objímá okolo krku

23.3.2017 16:29
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Tak dneska jsme po dlouhé době narazili na srnky (4) jedna kolem nás běžela, když Barney zrovna kadil, ostatní jsme potkali dál po cestě, asi mladé.
Tak jsem si psa přípla a všichni tři (dvě srnky utekli) jsme na sebe na ani ne 10 metrů minutu zírali.

24.3.2017 13:19

Alliens : naše setkání se zajícem, zajíc nepřežil...asi chtěl zřejmě spáchat sebevraždu, počíhal si až kolem půjde velký pes (erdelka) a rozběh se přímo na ní, fena ho samozřejmě stopla(lehla na něj) v půlce ho vzala do huby a zacloumala a pustila-zajíc ochrnutej. Já ho pak musela...víme co. Až po tom, co ho pustila teprv koukala co to je, prostě to byl mžik.
Jednou takhle před ní z houští vyletěly koroptve, vyskočila a jednu chytla...já z toho měla vždycky málem smrt, ty koroptvičky strašně u toho vyplašení kdákaj.
Prostě psina v momentě překvapení jednala instinktivně. (obě zvířátka byla zužitkována ve prospěch psa).
V tranzu byla jedině z koček- nebyla kočičí socializace.

25.3.2017 12:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.203

Cena za zabití zajíce při dopravní nehodě a upytlačení
je asi 3 900, -
za divočáka myslím říkali 22 000, -.
ČR 2 - Šťastnou cestu (s Rosákem)

Teď je období mláďat a pejskaři to jistě respektují a nevyrušují .

26.3.2017 22:01

rapotacka11 napsal(a):
Cena za zabití zajíce při dopravní nehodě a upytlačení
je asi 3 900, -
za divočáka myslím říkali 22 000, -.
ČR 2 - Šťastnou cestu (s Rosákem)

Teď je období mláďat a pejskaři to jistě respektují a nevyrušují .

To si měl jít ušák raději sednout na hlavní. U nás je problém, že zajici žijí prakticky ve městě (opravdu poznám zajíce od králíka) Koroptve jednu zimu slídily kolem Billy, kachny "březňačky" hnízdí v nejfrekventovanějším místě pro venčení, kam chodí půlka sídliště- já osobně jsem na hnízdo i s kachnou málem šlápla, ani psina o ní nevěděla, srny chodí po louce, pár metrů od paneláků, divočáci nejsou pozadu...

notregistered

26.3.2017 22:07
notregistered

XXX.XXX.211.67

To si měl jít ušák raději sednout na hlavní. U nás je problém, že zajici žijí prakticky ve městě (opravdu poznám zajíce od králíka) Koroptve jednu zimu slídily kolem Billy, kachny "březňačky" hnízdí v nejfrekventovanějším místě pro venčení, kam chodí půlka sídliště- já osobně jsem na hnízdo i s kachnou málem šlápla, ani psina o ní nevěděla, srny chodí po louce, pár metrů od paneláků, divočáci nejsou pozadu...

A to sídliště se jmenuje Řáholec, co smajlík

26.3.2017 22:17

notregistered napsal(a):

Asi bledá závist, co

26.3.2017 22:24
tapina

XXX.XXX.211.251

notregistered napsal(a):

Tak třeba i na Flóře (výstavišti) v Olomouci jsou zajíci... že by tam nějak blízko byla příroda, nevím.

Onehdá u nás v lázních hned u výlezu z nádraží směrem do sídliště běží velký zajíc a v trávě byl malý, taky odběhl. Na place, které je od města psané jako pro volný pohyb psů. Se psy tam lidi fakt chodí. Zajíci se tam dostali jistě z nedalekého pole, jenomže už i tam se čile staví.

Vloni na jaře jsem fotila srnky, když jsem byla u babičky, v podstatě hned u sídliště, mají tam teda zábranu pro zvěř, ale byly na tě špatné straně smajlík Prasátka taky utekla z obory.

Tak na venkově a v tam Řáholci mají zvířata aspoň rozum, ta městská moc ne.

27.3.2017 08:56

Na venkově? Odešly až když jsem zařvala "mazejte od těch jablek".

27.3.2017 23:31
Zrzavci

XXX.XXX.174.104

Ono je to těžký, člověk bere zvířatům jejich životní prostor (např. u nás v polích/loukách, kde byl ještě před "pár lety" klid - nejdřív to rozřízli dálnicí a teď si část luk přivlastnili kolaři - něco je cyklostezka - to by jetšě bylo fajn, ale zařízli se i dovnitř luk se stařinou a křovím a udělali si tam cykloparkt", kde řádí na uměle vytvořených kopcích, vlnách, překážkách. Ta zvěř už nemá klid nikde, zajíci zmizeli, srnky se smrskly na čtyři kusy, který odpoledne poplašeně běhají sem a tam, zůstalo slovy pár bažantů a jedno hejno koroptví/, takže prostě protože zvířata nemají už ten prostor, kde žít a hledat si přirozenou potravu stahují se nelogicky k lidským obydlím /proto např. ten rapidní nárůst divočáků v okolí měst /. S naším prvním ohařem jsem měla super zážitek, když jsme vyšli z domu na podestu a tam dřepěl zajíc. Byla jsem ráda, za dobře vychovanýho psa, který to ustál a ani se nehnul a zajíc mohl na pohodu odejít.

27.3.2017 23:46

Letná veverky, divocí králíci, ježci. Mraky. Potkany nepočítám. V Karlíně u Vltavy bažanti. Hodně bažantů. Kachny apod. se nás netýkají, voda je smrtelně nebezpečná, kyselina hadr. V Rokytce nutrie, ty jsou taky mimo, plavat s nimi nebude. Na koně je zvyklý, sem tam ze sportu prožene holuby, sežrat je nechce. Centrum města ho vycvičilo, když venku navolno vidí srnu, tak se nejdřív zamyslí, jestli je vůbec zajímavá, zatímco ho odchytím. Ušatí jsou horší, ty chápe jako velkou veverku, kterou je třeba prohnat, dokud neskočí na nejbližší strom.

28.3.2017 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Včera jsme byli na výletě. U takového potůčku, který bych nazvala spíše smradlavou stokou, seděla bezradná kačena na břehu, vedle cyklostezky, po které jsme šli my. Chtěla skočit do vody, ale to si netroufnula(a vůbec se jí nedivím) a přetrpěla mého řvoucího psa, který šel dva metry od ní na vodítku a snažil se ji dostat. Není úplně nepříčetný, ale ani ho nezklidním tak, aby v klidu a potichu prošel. My si zase postavili barák v polích, od poslední ulice 250m. Od té doby už se výstavba přiblížila, ale nedivila jsem se, že kolem chodí srnky, po zahradě liška, ondatra, kuna, bažanti a zajíci, bydlí u nás ježci, i jsme měli 4 ježčátka. Oni tu byli dřív a já jsem ráda, že je tu život.

28.3.2017 17:19
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Pražským a i mimo doporučuji návštěvu stanice metra C Chodov. Stačí vyjít ven a jsou tam dva palouky a zajíců jsou tam desítky. Žíjí tam mezi dálnicí, točny autobusů MHD a metrem. Jsou tam a žijí a množí se už několik let.

28.3.2017 20:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aliens_II napsal(a):
Pražským a i mimo doporučuji návštěvu stanice metra C Chodov. Stačí vyjít ven a jsou tam dva palouky a zajíců jsou tam desítky. Žíjí tam mezi dálnicí, točny autobusů MHD a metrem. Jsou tam a žijí a množí se už několik let.

I s vaší madam? U nás přežili jen ti chytří(ti co utekli než se probudí pes a nebo našli v pravý čas díru) Ti co trefili plot bohužel (zatím dva kusy).

28.3.2017 22:45

Tohle je zajimavy tema.
Pes je krizenec. "Teriera" je v nem fura.
Ve meste uz si dokazal zvyknout na vsechno mozny.
Videl kde co, vi ze "nesmi", ale hlavne vi, ze je to zbytecny - bo je na vodaku a pod kontrolou.
Max bafne, ze tam neco je - hlasic... Staci usmernit, uklidnit.
V lese zvlada uz taky na 1-.
Nikam zbytecne nelita (max. zajdu si probehne, ale nijak extremne - 50 metru a vraci se...?) - nema to cenu a za ty "sankce po navratu" mu to nestoji...(musi pak chvili pochodovat u nohy - zadny cmuchani...).
Kone, kravy, slepice, ovce, kachny, lamy, husy... uplne v klidu. I ZOO dava s prehledem. Bez silenstvi.

Ale projit kolem party fetek, nebo ozralu... v klidu? Tak to je jina.
Asi neni zver, jako zver...

28.3.2017 22:53

lesnížínka napsal(a):
I s vaší madam? U nás přežili jen ti chytří(ti co utekli než se probudí pes a nebo našli v pravý čas díru) Ti co trefili plot bohužel (zatím dva kusy).

Zajíc nenoruje- to králík, těch je po sídlištích všude dost...

28.3.2017 22:56

Tohle je zajimavy tema.
Pes je krizenec. "Teriera" je v nem fura.
Ve meste uz si dokazal zvyknout na vsechno mozny.
Videl kde co, vi ze "nesmi", ale hlavne vi, ze je to zbytecny - bo je na vodaku a pod kontrolou.
Max bafne, ze tam neco je - hlasic... Staci usmernit, uklidnit.
V lese zvlada uz taky na 1-.
Nikam zbytecne nelita (max. zajdu si probehne, ale nijak extremne - 50 metru a vraci se...?) - nema to cenu a za ty "sankce po navratu" mu to nestoji...(musi pak chvili pochodovat u nohy - zadny cmuchani...).
Kone, kravy, slepice, ovce, kachny, lamy, husy... uplne v klidu. I ZOO dava s prehledem. Bez silenstvi.

Ale projit kolem party fetek, nebo ozralu... v klidu? Tak to je jina.
Asi neni zver, jako zver...

Náš jezevčík rozlišoval i barvu a nespletla ho ani bílá teplákovka.

28.3.2017 23:03

..."znackova teplakovka" - jasnej indikator neresti :). Mas recht.
To bude mozna ono :) To mi nedoslo. Diky.

29.3.2017 07:55
Atheira

XXX.XXX.240.42

Náš jezevčík rozlišoval i barvu a nespletla ho ani bílá teplákovka.

Mám to samý. Jediný co, tak že si musím všimnout první já. Jako tu maj někteří se srnama. Abych stihla zareagovat a případně obejít dostatečně velkým obloukem nebo změnit směr.
S lesní a polní zvěří naopak problém nemáme.

29.3.2017 09:43

Atheira napsal(a):
Mám to samý. Jediný co, tak že si musím všimnout první já. Jako tu maj někteří se srnama. Abych stihla zareagovat a případně obejít dostatečně velkým obloukem nebo změnit směr.
S lesní a polní zvěří naopak problém nemáme.

Není ono to náhodou tak : Vy si všimnete, změníte směr, obejdete velkým obloukem. Když to tak uděláte "100x", pes má zafixováno, že ti oni jsou něco divného čeho se panička bojí, radši se vyhne...Kdybyste kolem nich chodila v klidu, jako kolem jiných - možná by ani pes tak nevyváděl. Oni nás hafani moc dobře čtou. Něco jiného je, když jde o hlučné a navíc opilé.

29.3.2017 09:56
Atheira

XXX.XXX.240.44

Není ono to náhodou tak : Vy si všimnete, změníte směr, obejdete velkým obloukem. Když to tak uděláte "100x", pes má zafixováno, že ti oni jsou něco divného čeho se panička bojí, radši se vyhne...Kdybyste kolem nich chodila v klidu, jako kolem jiných - možná by ani pes tak nevyváděl. Oni nás hafani moc dobře čtou. Něco jiného je, když jde o hlučné a navíc opilé.

Bylo to přesně naopak. Ona první vyváděla.
Jako že bych se bála kolem někoho projít? No jistě. Můžu za to já, pes cítí, že mám strach, který nemám, jak jinak. Až pak jsem začala dělat takováhle "opatření".
A jako upřímně? Já se jí ani nedivím. Narodit se do toho, do čeho ona, taky bych je chtěla sežrat. Měla problém s lidma komplet. Ale to se v klidu podařilo napravit, nicméně tohle je problém podstatně větší... A vůbec, tak co už. V okolí běžně takové lidi nepotkáváme a nějak nemám důvod snažit se ji učit, že jsou v pohodě, když většinou nejsou.
Jsem si víc než jistá, že kdybychom potkaly takové, kteří jsou zcela normální jako jiní lidé, které běžně potkáváme, nebude z nich šílet. Jenže ona je realita trochu jiná a to, na co jsme zatím měly možnost narazit, byl opravdu skvělý výběr.

29.3.2017 10:28
Atheira

XXX.XXX.240.170

Ještě pro doplnění - Osobně mám ten názor, že člověk, který dovede psa (který s potkáváním lidí ve městě normálně nemá problém) sám o sobě nějak vykolejit, aniž by páneček první nějak reagoval nebo si toho člověka vůbec všiml, je divný.
Jak jste, orionko, sama zmiňovala. Psi nás dovedou číst víc než dobře. Proč by to mělo platit jen na jejich vlastní lidi?

Beru to tak, že jakmile se člověk nezamlouvá psům, je zkrátka něco špatně.

29.3.2017 10:34

"obejdete velkým obloukem. Když to tak uděláte "100x", pes má zafixováno, že ti oni jsou něco divného "
a nám se veeelkým obloukem vyhýbali ti "oni"...

29.3.2017 11:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Zajíc nenoruje- to králík, těch je po sídlištích všude dost...

Králíka jsem tady v přírodě v životě neviděla...leda v Austrálii Já myslela díru - díru v plotě co nám tu nadělali psí kamarádi a sousedovic háravka Psu jinak stačí, že ho vyžene a je dostatečně uspokojený. Dírou by projel tank, ale to za zajdou nevyběhne. Problém je, když za ním valí a zajíc se snaží procpat plotem tam, kde díra není

29.3.2017 11:07
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Atheira napsal(a):
Ještě pro doplnění - Osobně mám ten názor, že člověk, který dovede psa (který s potkáváním lidí ve městě normálně nemá problém) sám o sobě nějak vykolejit, aniž by páneček první nějak reagoval nebo si toho člověka vůbec všiml, je divný.
Jak jste, orionko, sama zmiňovala. Psi nás dovedou číst víc než dobře. Proč by to mělo platit jen na jejich vlastní lidi?

Beru to tak, že jakmile se člověk nezamlouvá psům, je zkrátka něco špatně.

Beru to tak, že jakmile se člověk nezamlouvá psům, je zkrátka něco špatně. - normálně bych s váma souhlasila, nemít rasu, co mám. On totiž má rád všechny lidi, může to být feťák i ožrala...ostatně ti se za ním u plotu na pokec zastavují nejčastěji A jsem si naprosto jistá, že negativní emoci k těmto živlům, v něm podporujete vy. Nemyslím to špatně, nevím, kdo by byl nadšený, kolem něčeho takového chodit(tedy kromě mne ) Ne, nejsem nadšená a chápu, že být to nějaká cizí podezřelá individua - měla bych to stejně. Ale tady se důvěrně všichni známe, máme své bezdomovce, ožraly i fetky, ale přesto s nima mluvíme, zdravíme se(pokud jsou v použitelném stavu) Takže pes tohle ze mne neucítí...

29.3.2017 11:23

lesnížínka napsal(a):
Králíka jsem tady v přírodě v životě neviděla...leda v Austrálii Já myslela díru - díru v plotě co nám tu nadělali psí kamarádi a sousedovic háravka Psu jinak stačí, že ho vyžene a je dostatečně uspokojený. Dírou by projel tank, ale to za zajdou nevyběhne. Problém je, když za ním valí a zajíc se snaží procpat plotem tam, kde díra není

Jé, žínko, to se špatně díváte. Divokých králíků je v Čechách víc než zajíců. Tedy místně. Možná u vás opravdu nejsou.

29.3.2017 11:25
Atheira

XXX.XXX.240.171

lesnížínka napsal(a):
Beru to tak, že jakmile se člověk nezamlouvá psům, je zkrátka něco špatně. - normálně bych s váma souhlasila, nemít rasu, co mám. On totiž má rád všechny lidi, může to být feťák i ožrala...ostatně ti se za ním u plotu na pokec zastavují nejčastěji A jsem si naprosto jistá, že negativní emoci k těmto živlům, v něm podporujete vy. Nemyslím to špatně, nevím, kdo by byl nadšený, kolem něčeho takového chodit(tedy kromě mne ) Ne, nejsem nadšená a chápu, že být to nějaká cizí podezřelá individua - měla bych to stejně. Ale tady se důvěrně všichni známe, máme své bezdomovce, ožraly i fetky, ale přesto s nima mluvíme, zdravíme se(pokud jsou v použitelném stavu) Takže pes tohle ze mne neucítí...

Uvedu vám tu dva téměř totožné příklady - za bílého dne, ve městě mezi lidmi. Skupinka nějakých praštěných středoškoláků po mně pořvávala prasárničky. Nereaguju, je mi to jedno. Takových individuí je všude plno a každou chvíli někde někdo něco pořvává. Fena nereaguje, prostě jdem dál.
Stejně tak na mě za bílého dne ve městě, kde kolem byli i jiní lidé, pořvávali romové. Vzdálenost byla prakticky stejná, moje reakce to samé. Nějak to neřeším, prostě jdu dál a je mi to zcela upřímně a nefalšovaně fuk. Ve feně to dunělo a chvíli ani nechtěla jít. Opodál byl u lavičky s pánem nějaký NO, ten po partičce na férovku vylítl hned, co se tam objevila. V tu chvíli se neudržela ani moje fena. Uklidnit se nechali oba, my pak normálně odešly.
Následná reakce sice byla způsobená chováním toho druhého psa, nicméně už sama na ně vrčela. V předchozím případě jí něco takového ani nenapadlo, přestože já si nikoho z nich nevšímala ani v prvním ani druhém případě.

Naopak jsou lidi, který by sežrala láskou, párkrát už se jednalo o takové ty velmi zajímavé typy, před kterými by minimálně ne jeden důchodce s křižováním utekl. Takže si pořád nějak stojím za tím, že ti psi prostě reagují proto, že se jim na těch lidech opravdu něco nezdá.
Jistě, že to můžu přiživovat já svým postojem k tomu konkrétnímu člověku. Bavím se tu ale o situacích, kdy je mi ta osoba opravdu upřímně ukradená.

Na potkávání cizích lidí je opravdu zvyklá, byť jsme z vesnice a většinu místních zná (Máme tu dva všeobecně známé zhulence, se kterými nikdy neměla nejmenší problém... asi proto, jak jsou pořád veselí :D). Hodně často reaguje přívětivě, když za námi někdo nový přijde. Maximálně se může stát, že nechce od každého hladit a drbat, ale to je spíš o tom, že ona prostě tak úplně drbací za všech okolností není.

29.3.2017 23:20

Naši bezďáci u obchoďáku...jednou takhle přivážu psinu u kaufu, nakoupím, vylezu ven, a naše madam má přední opřené o jednoho z nich slastně nasává jeho krabicákový odér a ten jí drbe po celých zádech...do teď si myslím, že si jí měřil naše princezna byla pěkná kanálie...

Skorojezevčík v tom měl jasno- tenkrát moc bezdomovců a smažek ještě nebylo- a nejdivnější byli cikáni...poznal ho i na pěší zóně mezi lidma a měl tu bílou teplákovku...

10.10.2017 14:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ještě než se rozepíšu...kde je vlastně Aliens_II?!? Nejste s ním někdo v kontaktu, Pražáci?
Kolem našeho se potuluje srneček. Není úplně mladý, má už větší parůžky, ale přijde mi nějaký poloochočený, vyloženě se pohybuje i na místech, kde je pohyb lidí, aut...Minulý týden jeden den stál a druhý ležel, jedné sousedce v polooplocené zahradě, nevadil mu můj pes(který ho naštěstí neviděl) lítající cca 20m od něj. Ovšem dneska, jsem měla téměř srdeční zástavu Přecházím se psem po loučce od potoka k silnici(taková zkratka, soused tam vysekal pruh) Takže jdem po tom vysekaném a samojed se na okraji vyšší suché trávy zastaví a čichá a čichá. Já stojím u něj, pořád něco melu, prší, šustím v pláštěnce a když tak čekám, rozhlížím se. A cca 5m od nás v té vyšší trávě leží jak socha a kouká na nás srnec! Krve by se ve mně nedořezal. Kouknu na psa, nic, čichá, ale bylo vidět, že stopu zachytil. Naštěstí foukalo směrem od nás k srnci. Vzhledem k srdeční zástavě jsem se pokusila co nejklidněji nadechnout a pevným, rádoby klidným hlasem blekotat dál na psa, něco jako: pojď prší, budem mokruše, jdem pozdravit kavkazačku Mollynku a přes rameno jsem koukala na střídačku na psa a na srnce. Už jsem od něj byla větší kus, takže kdyby po srnci vystartoval, neměla bych šanci nijak zasáhnout. Za chvíli jsem o tom vyprávěla sousedu myslivci a ten mne ujistil, že srnec by ho v sebeobraně nejspíš propíchnul parůžkama. Klepala jsem se ještě doma Muž mi na to řekl: máš být ráda, že tady máme hezkého ochočeného srnečka! No já bych byla, být tam bez psa...

10.10.2017 17:33

lesnížínka napsal(a):
Ještě než se rozepíšu...kde je vlastně Aliens_II?!? Nejste s ním někdo v kontaktu, Pražáci?
Kolem našeho se potuluje srneček. Není úplně mladý, má už větší parůžky, ale přijde mi nějaký poloochočený, vyloženě se pohybuje i na místech, kde je pohyb lidí, aut...Minulý týden jeden den stál a druhý ležel, jedné sousedce v polooplocené zahradě, nevadil mu můj pes(který ho naštěstí neviděl) lítající cca 20m od něj. Ovšem dneska, jsem měla téměř srdeční zástavu Přecházím se psem po loučce od potoka k silnici(taková zkratka, soused tam vysekal pruh) Takže jdem po tom vysekaném a samojed se na okraji vyšší suché trávy zastaví a čichá a čichá. Já stojím u něj, pořád něco melu, prší, šustím v pláštěnce a když tak čekám, rozhlížím se. A cca 5m od nás v té vyšší trávě leží jak socha a kouká na nás srnec! Krve by se ve mně nedořezal. Kouknu na psa, nic, čichá, ale bylo vidět, že stopu zachytil. Naštěstí foukalo směrem od nás k srnci. Vzhledem k srdeční zástavě jsem se pokusila co nejklidněji nadechnout a pevným, rádoby klidným hlasem blekotat dál na psa, něco jako: pojď prší, budem mokruše, jdem pozdravit kavkazačku Mollynku a přes rameno jsem koukala na střídačku na psa a na srnce. Už jsem od něj byla větší kus, takže kdyby po srnci vystartoval, neměla bych šanci nijak zasáhnout. Za chvíli jsem o tom vyprávěla sousedu myslivci a ten mne ujistil, že srnec by ho v sebeobraně nejspíš propíchnul parůžkama. Klepala jsem se ještě doma Muž mi na to řekl: máš být ráda, že tady máme hezkého ochočeného srnečka! No já bych byla, být tam bez psa...

No paráda, tak hlavně, že to dobře dopadlo...a jinak myslím, že Aliens se tady na to krajcvajc, asi nemá tu trpělivost jako my žensky, aby furt dokola řešil kastrace pro a proti, PP a pod., tak asi radši vezme Alínu a jdou ven...a dobře dělá

10.10.2017 19:03

..."Muž mi na to řekl: máš být ráda, že tady máme hezkého ochočeného srnečka! No já bych byla, být tam bez psa"
Možná ten srneček nebyl tak moc ochočený, jako trošku(jak to napsat a neurazit)...
přichcíplý ? Nebo ani ne tak ochočený, jako drzý. Zná vás, spoléhá na to, že pes bývá na vodítku. Čeká do poslední chvíle...asi váš lovec není tak hloupý, aby se dal zapíchnout od srnce.

10.10.2017 19:14
Andrýsek3

XXX.XXX.34.143

Taky jsem si nedávno říkala, kde je Aliens. Pěkně to tu oživil, byl fajn, a zajímalo by mě, jak mu to jde s chrticí.

10.10.2017 21:02
pan Brouček

XXX.XXX.79.4

lesnížínka napsal(a):

Soused je zřejmě veselá kopa.
Schválně zkuste najít někde na internetu případ, kdy srnec někomu zabil psa.

10.10.2017 21:53

Srnec v úzkých není ochočená ovečka...jednou jsem si myslela, že sama vymotám srnce z pásky z ohrazení pastviny, měl to namotané na parůžkách. Taková malá koza, fakt pidi srneček. Tahám ho tahám na pásce k sobě a když byl ode mě na cca těch pět metrů- zaútočil. milého srnce jsme nakonec zdolali ve třech (dva chlapi a já)
U chaty jsme taky měli takového srnce, ležel nebo se pásl hned vedle asi 15m v neposekané trávě u vedlejší chaty a to od rána jely sekačky, cirkule, ryk dětí...
Jako dítě jsem chodila krmit ochočeného srnečka, když dorost byl zlý...trkal.

10.10.2017 22:02

pan Brouček napsal(a):
Soused je zřejmě veselá kopa.
Schválně zkuste najít někde na internetu případ, kdy srnec někomu zabil psa.

Není to sice pes, ale sranda to taky není...
PS: chtěla jsem napsat pr*del, ale nepustilo mě to vložit příspěvek (obsah vulgarismů) smajlík

https://www.youtube.com/watch?v=R-SNs69eRfk
https://www.youtube.com/watch?v=LNGGbozilko.

11.10.2017 00:06
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

..."Muž mi na to řekl: máš být ráda, že tady máme hezkého ochočeného srnečka! No já bych byla, být tam bez psa"
Možná ten srneček nebyl tak moc ochočený, jako trošku(jak to napsat a neurazit)...
přichcíplý ? Nebo ani ne tak ochočený, jako drzý. Zná vás, spoléhá na to, že pes bývá na vodítku. Čeká do poslední chvíle...asi váš lovec není tak hloupý, aby se dal zapíchnout od srnce.

O tom, jestli není přihcíplý, jsem také onehdá uvažovala...když ležel sousedce za dveřma do zahrady a čuměl na kousek dál běhajícího mého psa. Ale pak jsem ho dvakrát viděla postávat, tak jsem si řekla, že je prostě voprsklej. Worka už za ním párkrát vypálil, ale nikdy ho neměl tak blízko, doslova před nosem. A po pár metrech ho nechal být. Připadá mi, že se ho Worka bojí(či má rozum) a nevšímá si ho. Před nějakými 14 dny mu vyběhnul od našeho hnojiště. Pes tam čmuchal, kdyby srnec vydržel, nešel až tam k němu, kde ležel. Ale vyběhnul, já stála na cestě(a čekala na psa a hlídala, jestli náhodou něco nejede) a najednou mi před nosem vykluše srnec, zastaví na kraji cesty, prohlédne si mne(asi měřil, jak moc nebezpečná-na rozdíl od psa, jsem já) a když viděl, že za ním letí pes, začal s rozvahou vyklusávat po poli. Pes vyběhl do místa, kde stál před tím srnec a jen ho pohledem provázel. Žádný cirkus, jak on umí. A dnešek, i když je to k neuvěření, má pokračování: jdeme večer z prochajdy, úplně potmě(bylo kolem půl osmé) Pes tentokrát na vodítku, se z lesa sotva vleče naší ulicí. Kolem prvního domu je takový průchod za domy a k potoku. Když je na volno, tak tudy proběhne, jestlipak tam soused nemá slípky Takže i teď potmě, šel alespoň na kraj krátkého svahu a hodil do průchodu okem. Já také, jen tak ze zvyku. A srnec stojí zase nějakých 5m od nás, jak bůh pomsty, jen siluetu hlavy jsem zprvu viděla, jak na ni dopadalo ještě trošku světla ze vzdálené lampy. Zprvu jsem ani nevěřila vlastním očím, blesklo mi, že už mi z něho asi hrabe, ale pes ho zachytil a poskočil trochu směrem k němu a srnec se otočil na patě a odkráčel do tmy. Dál jsem nesledovala, ale zrychlila krok, kdyby si to s tím odchodem rozmyslel, protože jsem viděla, že se hned zase zastavil. A pes dál nijak na něj nereagoval a klidně šel dál. Mají asi nějakou nepsanou dohodu či co. Naštěstí, tedy doufám Jinak mne vážně trefí brzo šlak...

11.10.2017 06:37
pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Není to sice pes, ale sranda to taky není...
PS: chtěla jsem napsat pr*del, ale nepustilo mě to vložit příspěvek (obsah vulgarismů) smajlík

https://www.youtube.com/watch?v=R-SNs69eRfk
https://www.youtube.com/watch?v=LNGGbozilko.

Útok kohouta taky může pro člověka skočit zraněním, a lišku nebo kunu také asi v sebeobraně v kurníku napadne. Ale že by těm šelmám něco hrozilo, to asi ne.

11.10.2017 08:24

lesnížínka napsal(a):
O tom, jestli není přihcíplý, jsem také onehdá uvažovala...když ležel sousedce za dveřma do zahrady a čuměl na kousek dál běhajícího mého psa. Ale pak jsem ho dvakrát viděla postávat, tak jsem si řekla, že je prostě voprsklej. Worka už za ním párkrát vypálil, ale nikdy ho neměl tak blízko, doslova před nosem. A po pár metrech ho nechal být. Připadá mi, že se ho Worka bojí(či má rozum) a nevšímá si ho. Před nějakými 14 dny mu vyběhnul od našeho hnojiště. Pes tam čmuchal, kdyby srnec vydržel, nešel až tam k němu, kde ležel. Ale vyběhnul, já stála na cestě(a čekala na psa a hlídala, jestli náhodou něco nejede) a najednou mi před nosem vykluše srnec, zastaví na kraji cesty, prohlédne si mne(asi měřil, jak moc nebezpečná-na rozdíl od psa, jsem já) a když viděl, že za ním letí pes, začal s rozvahou vyklusávat po poli. Pes vyběhl do místa, kde stál před tím srnec a jen ho pohledem provázel. Žádný cirkus, jak on umí. A dnešek, i když je to k neuvěření, má pokračování: jdeme večer z prochajdy, úplně potmě(bylo kolem půl osmé) Pes tentokrát na vodítku, se z lesa sotva vleče naší ulicí. Kolem prvního domu je takový průchod za domy a k potoku. Když je na volno, tak tudy proběhne, jestlipak tam soused nemá slípky Takže i teď potmě, šel alespoň na kraj krátkého svahu a hodil do průchodu okem. Já také, jen tak ze zvyku. A srnec stojí zase nějakých 5m od nás, jak bůh pomsty, jen siluetu hlavy jsem zprvu viděla, jak na ni dopadalo ještě trošku světla ze vzdálené lampy. Zprvu jsem ani nevěřila vlastním očím, blesklo mi, že už mi z něho asi hrabe, ale pes ho zachytil a poskočil trochu směrem k němu a srnec se otočil na patě a odkráčel do tmy. Dál jsem nesledovala, ale zrychlila krok, kdyby si to s tím odchodem rozmyslel, protože jsem viděla, že se hned zase zastavil. A pes dál nijak na něj nereagoval a klidně šel dál. Mají asi nějakou nepsanou dohodu či co. Naštěstí, tedy doufám Jinak mne vážně trefí brzo šlak...

Lidmi vychovaný a ochočený srnec je opravdu lidem nebezpečný. Tím, že ztratil plachost. On člověk beze zbraně je hodně bezbranný a zranitelný. Však o tom Mládek dávno před lety zpíval smajlík. Stejně by asi srnec do střetu se psem nešel - mimo období říje ( červenec ?) Je oprsklý, je zvyklý, že na něj pes nesmí.
Máme to na loukách se srnami podobně ( i když ne do takových důsledků ). Stojí a koukají, jak se se psem blížíme, stojí i když je pes na volno a míří směrem k nim. Zvykly si, že je odvolán. Sem tam ho nechám, aby je zahnal do lesa, aby si moc "nemyslely". Nechají ho doběhnout hodně blízko, než jim dojde, že by měly pohnout.

11.10.2017 15:54
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

pan Brouček napsal(a):
Útok kohouta taky může pro člověka skočit zraněním, a lišku nebo kunu také asi v sebeobraně v kurníku napadne. Ale že by těm šelmám něco hrozilo, to asi ne.

Trochu mimo téma, ale jste mi připomněl jiného souseda, se kterým jsem onehdá mluvila. Nesl pod paží dozadu ke kurníku slepici, než jsem na něj zavolala(dávala jsem mu houby) Tak ji postavil na terasu(teprve jsem si jí všimnula, až pes vyjeveně na pipku koukal) Říkám: jé, co ta slepice? A on, že předevčírem jim zase kuna zmasakrovala kurník, tři jsou po smrti, zůstala jen tato a pak jedna, ale tu asi bude muset zabít. Tuhle prý našel u dvěří v rohu na botech. A už prý přežila kuny třetí útok. Asi vždycky uteče k tomu baráku a kuna až tam nejde. A do kurníku už nechce chodit(má recht) a místo toho si vždycky večer ustele na těch botech. A on ji nesl zase do kurníku, bylo mi jí líto Ta slepice by si zasloužila důchod ne polívku, nebo zadávení kunou, chudinka...

Přidejte reakci

Přidat smajlík