Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

IvanaK

19.2.2016 00:38
IvanaK

XXX.XXX.194.29

Dobrý den, mám tříletou labradorku, má sklony k nadváze, jakmile je venku šeredně a pár dní třeba nejdeme běhat ven s míčkem, hned se začne zakulacovat. Krmím Calibra light,15kg asi za 920 Kč, obsah tuku 9%. Někde jsem četla názory, že Calibra není zas až tak kvalitní krmivo kvůli obsahu pšenice a obilovin. Mohli byste mi doporučit nějaké granule light, s nízkým obsahem tuku za přijatelnou cenu? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.2.2016 00:52

IvanaK napsal(a):
Dobrý den, mám tříletou labradorku, má sklony k nadváze, jakmile je venku šeredně a pár dní třeba nejdeme běhat ven s míčkem, hned se začne zakulacovat. Krmím Calibra light,15kg asi za 920 Kč, obsah tuku 9%. Někde jsem četla názory, že Calibra není zas až tak kvalitní krmivo kvůli obsahu pšenice a obilovin. Mohli byste mi doporučit nějaké granule light, s nízkým obsahem tuku za přijatelnou cenu? Děkuji.

A přijatelná cena je pro Vás co? Když chcete, aby pes zhubnul, z uhlohydrátů to nebude...pes zhubne max na kvalitních masových granulích, tam je výhoda mnohem menšího dávkování. A nejlépe se psu hubne na domácí přirozené stravě (maso se zeleninou).

IvanaK

19.2.2016 00:54
IvanaK

XXX.XXX.194.29

Momentálně kupuji Calibru a tam platím kolem tisícovky za pytel 15 kg. Myslela jsem nějak tak přiblizně kolem této ceny.

19.2.2016 00:58

IvanaK napsal(a):
Momentálně kupuji Calibru a tam platím kolem tisícovky za pytel 15 kg. Myslela jsem nějak tak přiblizně kolem této ceny.

Dobře a kolik gramů granulí dostává fenka denně?

IvanaK

19.2.2016 01:07
IvanaK

XXX.XXX.194.29

Přibližně kolem 300gramů denně na svoji váhu.

19.2.2016 01:11

IvanaK napsal(a):
Přibližně kolem 300gramů denně na svoji váhu.

Napadla mě Acana dog adult light & fit 13kg za 1237Kč, denní dávka vychází 173g-220g. Co vy na to?
http://www.spokojenypes.cz/krmiva-pro-dospele-psy-acana/acana-dog-adult-light-fit-13kg?id=64789.

IvanaK

19.2.2016 01:15
IvanaK

XXX.XXX.194.29

Taky jsem na ní koukala a ještě mě napadlo toto:

http://www.ontario-pet.cz/cz/vyrobek-107/ontario-low-activity-lamb-13-kg

19.2.2016 01:22

IvanaK napsal(a):
Taky jsem na ní koukala a ještě mě napadlo toto:

http://www.ontario-pet.cz/cz/vyrobek-107/ontario-low-activity-lamb-13-kg

Tak na zkoušku kupte jeden pytel Ontaria a uvidíte, třeba jí to zrovna sedne, a když ne, tak pak zkuste tu Acanu.

19.2.2016 01:29
19.2.2016 09:07
noemi

XXX.XXX.209.214

Psala jsem tady už několikrát.
Mám psa se sklonem k tloustnutí.
Granule light měly u něj vždy přesně opačný účinek.

Kupte kvalitní dospělácké granule ˇžádné light), snižte dávku, pokud pes bude mít hlad, zaplácněte něčím dalším (u nás funguje voda s přidaným masem, vajíčkem nebo jogurtem).
Pes krásně zhubl, kondice taky super.

19.2.2016 09:10
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Hlavně žádné light.

Acana nebo ještě lépe, maso s trochou zeleniny.

19.2.2016 09:13

"jakmile je venku šeredně a pár dní třeba nejdeme běhat ven s míčkem, "

a to děláte, tedy neděláte, proč ?

19.2.2016 09:50
honzapm

XXX.XXX.182.25

Kouďák celej život měl Acanu, odmalička. Neustále jsem slyšel, jak je silnej.
Při snížení dávky mi zvracel, jiné granule nežral. Denně běhal za kolem, plaval atd.
No, teď mu bude 12 let, aktivitu má rasantně sníženou, navíc má dietu K/d Hill´s.
Po té "dietě" přibral osm kilo! Takže jsem musel upravit dávku - a dostává příděl
jako pro 20-25 kilového psa (po tom přibrání měl 47). Čili téměř polovinu.
Nestěžuje si, nezvrací, neloudí...

Tudíž - když jsou dny, kdy máte kvůli počasí a jiným vlivům aktivitu sníženou,
tak snižte automaticky i dávku. A obecně snižte dávku. Stačí o pár granulek míň,
denně, pak se to za celý rok nastřádá.

19.2.2016 11:26
Psík

XXX.XXX.89.52

Neznám žádné granule, kterých by mohl pes sežrat kolik chce a přitom hubnul. Snad jedině nějaké nekvalitní, ale to se zase projeví na zdravotním stavu jinde.
Mě pomohla rada od Noemi, buď dát menší množství kvalitních granulí a nebo ještě lepší je maso + zelenina.
Maso pečlivě odvážím a aby se dost nažral, dám hodně zeleniny. Pes je spokojený, váha šla dolů celkem rychle.

19.2.2016 11:31
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Psík napsal(a):
Neznám žádné granule, kterých by mohl pes sežrat kolik chce a přitom hubnul. Snad jedině nějaké nekvalitní, ale to se zase projeví na zdravotním stavu jinde.
Mě pomohla rada od Noemi, buď dát menší množství kvalitních granulí a nebo ještě lepší je maso + zelenina.
Maso pečlivě odvážím a aby se dost nažral, dám hodně zeleniny. Pes je spokojený, váha šla dolů celkem rychle.

Ano přesně, jen pozor, právě že nekvalitní granule jsou nejhorší varianta pro dietu. Právě ta nekvalita směřuje psa k větší váze. Pozor na to.

Vím o čem mluvím. Mám opačný problém, potřebuji přibrat a krmím TOP krmivem a nenabere. Páč tam není z čeho nabrat. A větší dávky mi nesežere. Uhlohydráty, cukry a bordel, to je to a kde je jich mraky? V náhražkách.

Nechci říkat BARF, ale ano, tento směr je správná cesta, jak redukovat psovi váhu a jedno jestli nahoru, či dolů.

19.2.2016 11:34

Aliens_II napsal(a):
Ano přesně, jen pozor, právě že nekvalitní granule jsou nejhorší varianta pro dietu. Právě ta nekvalita směřuje psa k větší váze. Pozor na to.

Vím o čem mluvím. Mám opačný problém, potřebuji přibrat a krmím TOP krmivem a nenabere. Páč tam není z čeho nabrat. A větší dávky mi nesežere. Uhlohydráty, cukry a bordel, to je to a kde je jich mraky? V náhražkách.

Nechci říkat BARF, ale ano, tento směr je správná cesta, jak redukovat psovi váhu a jedno jestli nahoru, či dolů.

Uhlohydráty můžou být i kvalitní - "ty správné obiloviny", jako třeba v Artemiskách, Canine Caviar apod.

19.2.2016 11:34

IvanaK napsal(a):

Tříletá labradorka je mladé zvíře. potřebuje pohyb, hodně moc pohybu. ten nenahradíte nějakými dietními granulemi. Dejte feně zátěž aby nasvalila. Pak bude vypadat tak jak vypadat má. Když je venku ošklivé počasí nechodíte ven, proč ? labradorům počasí nevadí, naopak co je pro nás škaredě je pro ně ideální. v létě je jim vedro. netrapte fenu od mládí nějakými light granulemi, dopřejte jí práci a pohyb.

19.2.2016 11:36
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Uhlohydráty můžou být i kvalitní - "ty správné obiloviny", jako třeba v Artemiskách, Canine Caviar apod.

Já Vám rozumím a souhlasím.
Jen jsem reagoval na to levnější, tedy "nekvalitní", vše zachrání.

20.2.2016 19:30
nexxi

XXX.XXX.228.56

Docela "hladový" granule jsou magnusson.. a ještě mu čubina hubla po TOTW, ale my máme opačnej problém. vykastrovaná fena, která snad nikdy nepřibere.
jinak já teda chápu, že když je hnusně, tak dá člověk pár dní oraz a jde jenom na nejnutnější..dyt se dá hrát si se psem doma, tahat se o plyšáky, nebo prostě jenom lenošit. já se psem hodně běhám, chodíme po lesích v zápřahu atd, ale jak nastane hnusně, tak nemáme problém pár dní provozovat aktivní gaučing a nabírat energii na další dny.. fena ač mix ohaře je doma neskutečně klidná a nemá problém chrnět celý den, nebo mi asistovat u vaření.

20.2.2016 19:44
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

nexxi napsal(a):
Docela "hladový" granule jsou magnusson.. a ještě mu čubina hubla po TOTW, ale my máme opačnej problém. vykastrovaná fena, která snad nikdy nepřibere.
jinak já teda chápu, že když je hnusně, tak dá člověk pár dní oraz a jde jenom na nejnutnější..dyt se dá hrát si se psem doma, tahat se o plyšáky, nebo prostě jenom lenošit. já se psem hodně běhám, chodíme po lesích v zápřahu atd, ale jak nastane hnusně, tak nemáme problém pár dní provozovat aktivní gaučing a nabírat energii na další dny.. fena ač mix ohaře je doma neskutečně klidná a nemá problém chrnět celý den, nebo mi asistovat u vaření.

Velice správně řečeno. I když dnes jsem v tom hnusném počasí venku byl a běhala mi Alína přes hodinu. Ale lidí venku málo. Mám také tu výhodu, že doma je naprosto klidná a spí a spí a spí. Tím, jak venku si dává do těla, hry doma moc neděláme. Nicméně je to tím, jakého mám psa, ona to tak prostě má. Je ale pravda, že pokud je dlouhodobě bez aktivity, je nutno dávky jídla snížit. Vždyť do nich dupeme bílkoviny a krutou energii a tu potřebují někde vydat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík