Ještě by nebylo od věci, které plemeno máte na mysli. Protože jsou FCI Neuznaná plemena, jako např. Chodský pes, kdy je plemeno registrováno u FCI, psi mají normálně průkaz původu, mohou se vystavovat v neuznaných plemenech a v národní ceně, akorát ještě nesplnila všechny podmínky pro plné uznání plemene.
A potom jsou prostě neuznaná plemena, např. biewer york (Pokud se bavíme o FCI), která nemají s FCI nic společného a na její výstav nesmějí, důvěryhodnost organizace vydávající jejich průkazy původu a samotný jejich původ patří do jiné diskuze.
A potom jsou úplně plemena, která snad nic ani neuznává, např. páriové, nebo místní typy pastevců v horách v Kavkazu atd.
Aliens_II
napsal(a):
A výstavy leda "voříškovské". Berte to tak, že se s Vámi moc nikdo bavit nebude. Pokud. Pokud se náhodou tady nenachází nějaká komunita, klub, společenství, které mají stejné neuznané plemeno, jako máte Vy.
Nepište bludy.
Se spousty neuznanymi plemeny (Non FCI) můžete na výstavy v ČR, Slovensku atd.
A s kontinentálním buldokem tuplem.
Sama toto plemeno vystavuji, takže to vím.
burunduk
napsal(a):
Nepište bludy.
Se spousty neuznanymi plemeny (Non FCI) můžete na výstavy v ČR, Slovensku atd.
A s kontinentálním buldokem tuplem.
Sama toto plemeno vystavuji, takže to vím.
Ale paní, nevěděl jsem, jaké to bylo plemeno.
By mě zajímalo, kam bych chodil třebas s takovým Taiganem.
Takže se omlouvám a hormony dolů. Díky.
Tak tam by to měl být ten první případ. Je to FCI neuznané plemeno, takže se může vystavovat v určitých skupinách, myslím, že může na např. lovecké zkoušky, mají normálně průkaz původu, akorát nejsou ještě plně uznaní, i když podmínky již splnili.
To jsem se dočetl zde:
http://snug-chs.cz/nase-plemena/kontinentalni-buldok/
Myslím, že pokud jim napíšete, tak vám to vysvětlí a budete mít jistotu.
KiraDingova
napsal(a):
Co to znamená? Má takový pes nějaká omezení? Nesmí na výstavy? Canisterapii se věnovat může? Děkuji
Konti buldoka vlastním, canisterapii se s ním můžete věnovat, pokud zrovna váš kus bude mít k tomu vhodnou povahu.
Viz canisterapeuticky řád. Najdete na netu.
Já jsem to zkusila přes jednu organizaci, jen na zkoušku si ověřit, zda by byl vhodný, ne oficiální test.
Omezení nemá žádná, můžete s ním dělat cokoliv jen budete chtít a co zvládne.
Ale agility spíš ne :)
Když tak se ptejte, pokud Vás něco napadne.
lev
napsal(a):
Neuznaná plemena, která jsou zapisována pod ČMKU, bohužel lovecké zkoušky skládat nemohou. Ostatní zkoušky ano.
Ok, lovecinu tedy ne. Ale zase buldok delajici lovecké zkoušky, nebo cokoliv co se lovu týče, to mi nejde moc dohromady :) Ale samozřejmě vše je možné, třeba do toho zrovna nějaký bude zapálený.
Kontinentální buldok je zapisovaný pod ČMKU jako společenské plemeno, tudíž nemůže dělat lovecké zkoušky už z toho důvodu. Potom jsou neuznaná plemena, která jsou sice vedena jako lovecká pod ČMMJ, ale ve finále zkoušky také nemohou dělat, protože naši zákonodárci opět vymysleli jeden zákon (o myslivosti) jako paskvil a tam se píše, že zkoušek se mohou zúčastnit jen plemena uznaná FCI. Přitom by stačilo, kdyby někdo nechtěl být papežštější než papež a bylo v zákoně napsáno...plemena uznaná nebo registrovaná u FCI... Tímto se "vyřadili" ze hry např. patterdale teriéři, o jejich loveckých schopnostech není třeba pochybovat.
006

XXX.XXX.120.162
Kacis

XXX.XXX.116.2
Neuznané plemeno znamená že dostane klasické PP a na výstavy může a mají svou skupinu Non FCI...plemena dosud neuznaná bere FCI tak, že mají zazadano o uznání ale nemají ještě splněné podmínky a se psem můžete dělat úplně cokoliv.
Kacis

XXX.XXX.116.2
Paterdale teriér je taky Non FCI a mají lovecké zkoušky, takže můžou dělat lovecinu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Neuznané plemeno je plemeno, které nepodléhá celosvětové kynologické organizaci FCI nebo jen částečně (dá se říct je čekatel přijetí do FCI) a ty jsou pak v registru FCI, neboli non FCI.
Třeba v registru FCI je Chodský pes, Pražský krysařík, atd... na cmku.cz najdeš všechna plemena, která jsou v registru.
A pak jsou plemena, která zatím nejsou v registru FCI, mají pouze své kluby a to je např. Pitbull, Shilonský ovčák, atd...
Psi v registru FCI se mohou zúčastňovat výstav, které pořádá FCI, ale pro zatím nedostávají ocenění: CACIB čekatelství mezinárodního šampiona.
Psi, kteří mají pouze své kluby, nejsou pod FCI, ty si pořádají výstavy sami. Rovněž si sami dávají tituly atd... Což má smysl jen pro členy klubu (prakticky oficiálně se tituly nepřiznají - mají hodnotu pouze pro členy klubu, mimo klub jsou tyto tituly spíš pro dobrý pocit - lajcky řečeno tyto tituly mají takovou hodnotu asi jako na voříškyádě - jsou důležité pro členy klubu, pro ostatní ne, narozdíl od titulů, které získá pes na výstavě pořádanou FCI). To je asi jedna z mála nevýhod...
Kacis
napsal(a):
Paterdale teriér je taky Non FCI a mají lovecké zkoušky, takže můžou dělat lovecinu.
Nic o tom nevíte! Patterdale mohl získávat zkoušky do r.2004 - do novely zákona o myslivosti. Nyní lze získat zkoušky jen v zahraničí (včetně Slovenska), ale ty jsou tady z pohledu zákona k ničemu, mají význam snad jen z chovatelského hlediska.
Kacis
napsal(a):
Neuznané plemeno znamená že dostane klasické PP a na výstavy může a mají svou skupinu Non FCI...plemena dosud neuznaná bere FCI tak, že mají zazadano o uznání ale nemají ještě splněné podmínky a se psem můžete dělat úplně cokoliv.
To také není tak úplně pravda. Pravdu má wulfina. Plemena neuznaná, ale registrovaná u FCI, se mohou zúčastňovat výstav v rámci FCI, ale mohou získávat pouze tituly CAC, nikoliv CACIB.
Podobně v soutěžích v pracovním výkonu nemohou tato plemena získávat CACIT, takže nejsou pouštěni na mezinárodní akce - nejspíš také proto, že zbytečně zabírají místo těm, kteří mezinárodní tituly sbírat mohou, tedy jsou příslušníky uznaných plemen.
koňadra
napsal(a):
To také není tak úplně pravda. Pravdu má wulfina. Plemena neuznaná, ale registrovaná u FCI, se mohou zúčastňovat výstav v rámci FCI, ale mohou získávat pouze tituly CAC, nikoliv CACIB.
Podobně v soutěžích v pracovním výkonu nemohou tato plemena získávat CACIT, takže nejsou pouštěni na mezinárodní akce - nejspíš také proto, že zbytečně zabírají místo těm, kteří mezinárodní tituly sbírat mohou, tedy jsou příslušníky uznaných plemen.
Tak nějak jsem chtěl na začátku této diskuze navázat, ale pak jsem to vzdal.
Paní wulfina a koňadra mají pravdu. Pokud si člověk sežene psa, který je prostě neuznán, tak se s ním nikdo bavit nebude a jde jen o klubovou záležitost, pokud vůbec existuje. Jsou i čekatelé a seznam neuznaných, ale již vedených pod FCI, některá zde již uvedená plemena a tam to je o něco lepší situace.
KiraDingova
napsal(a):
Pokus o obnovu ať nemusím zakládat nové téma.
Mohl by mi ti někdo doporučit chs kontinentálních buldoků? Snug má z minulých let moc pěkná štěňata. Máte zkušenosti?
Snug má psy typově hodně do Angličanů. Dle standardu má mít kontinentální buldok čumák trochu delší, jde hlavně o zdraví - lepší snazší dýchání.
Ale to už záleží, co je Vám lidsky a esteticky blíže a jestli chcete spíš psa na okrasu nebo psa, co zvládne delší procházku bez chrceni s jazykem na veste při víc jak patnácti stupních, co zvládne výcvik případně atd.
Stanic, co chovají kontíky v ČR moc není (cca 5), tak si je projeďte, budete mít rychlý rozhodování :).
imattree
napsal(a):
Tak tam by to měl být ten první případ. Je to FCI neuznané plemeno, takže se může vystavovat v určitých skupinách, myslím, že může na např. lovecké zkoušky, mají normálně průkaz původu, akorát nejsou ještě plně uznaní, i když podmínky již splnili.
To jsem se dočetl zde:
http://snug-chs.cz/nase-plemena/kontinentalni-buldok/
Myslím, že pokud jim napíšete, tak vám to vysvětlí a budete mít jistotu.
Bohužel lovecké zkoušky NON FCI plemena - tedy neuznaná FCI, skládat nemohou.