Zdravím pejskaři
Chtěla bych se zeptat těch, kdo importovali štěně ze zahraničí jestli měl někdo psa na splátky. Nebo jestli víte jak se k tomu v zahraničí staví, když prodávají ven a zájemce by potřeboval štěně na splátky.
Plánuji import z Rakouska, chovatelka je velmi milá, komunikace je bez problému. V době kdy jsem si štěně zamluvila jsme mluvili o ceně, kterou teď navýšila, jelikož krycí pes dokázal své kvality na Cruft´s kde se umístil na 3. místě a majitel mu dodělal nepovinné testy, čili se zvýšili náklady na krytí. Cena se zvýšila o 500 eur s čím jsem nepočítala.
Zajímá mě jestli to někdo řešil a jak jste se s chovatelem domluvili
Ria
napsal(a):
Zdravím pejskaři
Chtěla bych se zeptat těch, kdo importovali štěně ze zahraničí jestli měl někdo psa na splátky. Nebo jestli víte jak se k tomu v zahraničí staví, když prodávají ven a zájemce by potřeboval štěně na splátky.
Plánuji import z Rakouska, chovatelka je velmi milá, komunikace je bez problému. V době kdy jsem si štěně zamluvila jsme mluvili o ceně, kterou teď navýšila, jelikož krycí pes dokázal své kvality na Cruft´s kde se umístil na 3. místě a majitel mu dodělal nepovinné testy, čili se zvýšili náklady na krytí. Cena se zvýšila o 500 eur s čím jsem nepočítala.
Řešila jsme opačně - jako chovatelka. Bohužel v dnešní době a po zkušenostech - na splátky prostě NE. Asi není zrovna férové navýšit již domluvenou cenu, to jsem nikdy neudělala, i když také otec štěňat mezi nakrytím a prodejem získal významné tituly, ale je to právo chovatelky. Navýšení je hodně výrazné, asi bych spíš popřemýšlela, jestli skutečně potřebuji psa z tohoto spojení a právě od této chovatelky.
Upřimně- i když se vám prodávající zdá být milá, tak mně její jednání nepřipadá solidní. Pochybuji, že by dodatečně doplácela za krytí. Jestli trváte na tomto konkrétním chovu, tak vám nezbývá než se s chovatelkou domluvit, navrhněte ji, že ji původně domluvenou částku dáte v hotovosti a navýšení doplatíte ve splátkách. Já bych však z takového kšeftu raději vycouvala.
Ria
napsal(a):
Zdravím pejskaři
A štěně je teda už na světě nebo ne? To jsem z toho úplně nepochopila, když píšete i to, že "se zvýšili náklady na krytí", protože jsem ještě neslyšela o tom, že by chovatel doplácel peníze za krytí, když pes po nakrytí dodělal nějaký titul, apod...
Pokud už jsou štěňata na světě, máte ho déle zamluvené a teď přišla chovatelka s tím, že cena bude o 500 euro vyšší, tak mi to přijde hooodně nekorektní chování. Máte sepsanou předkupní smlouvu? Tam je přece daná cena, za kterou bude štěně prodáno, ne? Předpokládám, že jste na štěně dávala už rezerv.poplatek, ne?
Osobně se mi toto dodatečné zdražení štěněte nelíbí a pokud by to nebylo pro mě zcela top spojení, na které čekám x let, tak bych se porozhlédla jinde.
Nebo je možná varianta co naznačila Lavacca. Mluvila jste předběžně s majitelkou v době kdy ještě neměla nakrytou fenu. Mezitím pes absolvoval nějaké testy a cena za krytí se zvýšila a to se promítlo do ceny štěňat. V tom případě je jednání chovatelky v pořádku. Ovšem navýšení o 500 E se mi zdá hodně.
Nepovažuji to za fér jednání, nevím, co je to za plemeno, ale asi bych zvážila jestli nutně potřebuji psa za takové peníze, nebo se poohlédnu jinde po nějakém podobném spojení. Je také možné, že chovatelka cenu navýšila, protože si to nějak rozmyslela a ve skutečnosti nemá zájem vám štěně prodat a nechce vám to říct na rovinu. Češi jako chovatelé většinou nemají venku zrovna nejlepší pověst.
Záleží na domluvě. Někdo s tím problém mít nebude, jiný chovatel ano. Těžko radit v tomto ohledu.
Sice mi její chování připadá také nekorektní. Ale čert ví, co v tom je. Mohli mít sepsanou smlouvu, že v případě úspěchu se dodatečně zvedne cena krytí o x procent. Pokud v něm majitel viděl potenciál, ale zkouška ho teprve čekala. Majitelka se mohla nechat ukecat o další peníze, které pak rozpočítala do štěňat, nebo jen chce víc.
Pokud však chcete konkrétního psa a majitelka je komunikativní, nebál bych se ozvat. Tady za ní nikdo nerozhodne...
Ta madam z Rakouska je prostě vychcaná. Pokud jste se dohodli na ceně měla by platit a hotovo. Podle mého selského rozumu je jedno, že krycí pes byl nakonec kosmonaut a letěl na měsíc. Je to prostě nefér jednání a ona moc dobře ví, že ty budoucí štěňata prodá i za zvýšenou cenu. Ve středověku by ji jako prodávající hodili na pranýř, při dalším prohřešku usekli ruku, pak druhou. Nikdo by se s ní nepáral. Dané slovo platilo! Vy jste se domluvili a ona Vas podvedla.
Je mi to osobně líto, ale šel bych od toho.
Je mi jedno co si kdo myslí a jestli ona na to má či nemá právo. Je to nesmysl, slovo je dané a hotovo. Neměla teda domlouvat ceny předem, než věděla čím a kým bude krýt.
Je mi jasné, že ten kdo kryl ji zvedl cenu taky. Jsem o tom přesvědčen, ale to je její problém.
Nene štěňátka na světě ještě nejsou a krytí ještě neproběhlo. Teď mi majitelka psala právě novinky o psu a plánu který chce s fenkou před krytím zvládnout. Pes absolvoval nějaké vyšetření ohledně alergii a nějaké přenosné skryté nemoci. Vše vyšlo negativně, ovšem testy stály 5 000 eur. Zapomněla jsem dodal, že pes je z USA a posílá se zmražené sperma. Už to tak udělala i loni se psem z Austrálie. Takže ano toto spojení mi za to opravdu stojí a prošla jsem rodokmen ze všech stran, konzultovala jsem to se vetem a poradkyní chovu a je perfektní. Dostala jsem na toto spojení doporučení, nemyslím si, že by měla problém nebo mi nechtěla štěně prodat. Máme společné přátele, takže se může u nich na mě informovat, dělá se to myslím běžně. Cenu ji zdělila majitelka psa minulý týden, takže když souhlasila musí vědět, že se jí to vyplatí. Řekla že v případě narození většího počtu štěňat může cenu snížit. Předloni se fence narodily 4 štěňata, takže asi chce aby jsme počítali s vyšší cenou.
Budu muset se zeptat. Jen jsem chtěla vědět jestli má někdo zkušenost. Zatím děkuji.
Ria
napsal(a):
Nene štěňátka na světě ještě nejsou a krytí ještě neproběhlo. Teď mi majitelka psala právě novinky o psu a plánu který chce s fenkou před krytím zvládnout. Pes absolvoval nějaké vyšetření ohledně alergii a nějaké přenosné skryté nemoci. Vše vyšlo negativně, ovšem testy stály 5 000 eur. Zapomněla jsem dodal, že pes je z USA a posílá se zmražené sperma. Už to tak udělala i loni se psem z Austrálie. Takže ano toto spojení mi za to opravdu stojí a prošla jsem rodokmen ze všech stran, konzultovala jsem to se vetem a poradkyní chovu a je perfektní. Dostala jsem na toto spojení doporučení, nemyslím si, že by měla problém nebo mi nechtěla štěně prodat. Máme společné přátele, takže se může u nich na mě informovat, dělá se to myslím běžně. Cenu ji zdělila majitelka psa minulý týden, takže když souhlasila musí vědět, že se jí to vyplatí. Řekla že v případě narození většího počtu štěňat může cenu snížit. Předloni se fence narodily 4 štěňata, takže asi chce aby jsme počítali s vyšší cenou.
Budu muset se zeptat. Jen jsem chtěla vědět jestli má někdo zkušenost. Zatím děkuji.
Ale to je hrozně naivní. Přátelé a ona je vlastně hodná.
No dělejte, jak myslíte. Ty peníze stejně seženete, neb jste rozhodnutá toho psa mít.
Aliens_II
napsal(a):
Ale to je hrozně naivní. Přátelé a ona je vlastně hodná.
No dělejte, jak myslíte. Ty peníze stejně seženete, neb jste rozhodnutá toho psa mít.
Asi tak. Po té, co Ria napsala další informace, bych do toho nešla už vůbec. Kdo ví, jestli štěně vůbec bude potomek rodičů psaných v PP. Papír snese všechno a zkoušku DNA asi nikdo dělat nebude. Ale je to samozřejmě věc Rii, za co chce dát svoje peníze. Chtěla slyšet názory, tak je má a pak už je to její boj.
Tomu se mi nechce věřit, aby udělala něco takového . V dnešním světě internetu by se to vědělo, že tohle dělá. Že by zrovna se psem který se umístil na Crufťs by to majitelka psa dopustila a nechala se takhle podplatit? Neříkám, že to není možné, ale nevěřím tomu.
Ano jsem rozhodnutá. 500 eur není až tak hrozná částka (pokud to opravdu navýší), ale teď mi to udělalo menší čárku přes rozpočet. Žádnou zálohu ani rezervační poplatek nechce. Štěně přiděluje až kolem 5 týdne, kdy se projevuje povaha, výstavní postoj, barva...Jsme domluvené, že kolem 5 týdne přijedu a teprve tam složím zálohu. Taky se může stát, že se narodí jen fenky, nebo pes nebude odpovídat mým požadavkům...
Ria
napsal(a):
Tomu se mi nechce věřit, aby udělala něco takového . V dnešním světě internetu by se to vědělo, že tohle dělá. Že by zrovna se psem který se umístil na Crufťs by to majitelka psa dopustila a nechala se takhle podplatit? Neříkám, že to není možné, ale nevěřím tomu.
Ano jsem rozhodnutá. 500 eur není až tak hrozná částka (pokud to opravdu navýší), ale teď mi to udělalo menší čárku přes rozpočet. Žádnou zálohu ani rezervační poplatek nechce. Štěně přiděluje až kolem 5 týdne, kdy se projevuje povaha, výstavní postoj, barva...Jsme domluvené, že kolem 5 týdne přijedu a teprve tam složím zálohu. Taky se může stát, že se narodí jen fenky, nebo pes nebude odpovídat mým požadavkům...
Tak v klidu, bez emocí a s chladnou hlavou. Myslím, že Vám tu nikdo nepřeje nic zlého. Není to rohlík, kde jsou občas myší bobky. Berete si závazek a radost. Kupujete si. A určitě ne za malé peníze. A je to a bude to živé.
Tak opatrně.
Arni
napsal(a):
Chovu psů nerozumím. Pro mne laika v 5 týdnech výstavní postoj?
V 5 týdnech se dělají první ''postojovky''. Sama nevím jak to chovatel typuje, ale už to asi mají v oku a vědí... Dívá se jak je štěně stavěno - jestli má už teď silnější kostru, jak je oproti jiným nasrstěn, jestli má dlouhý nebo krátký krk...nedá se to samozřejmě říct na 100%, navíc pes se vybarvuje a dodělává postupně.
Ria
napsal(a):
V 5 týdnech se dělají první ''postojovky''. Sama nevím jak to chovatel typuje, ale už to asi mají v oku a vědí... Dívá se jak je štěně stavěno - jestli má už teď silnější kostru, jak je oproti jiným nasrstěn, jestli má dlouhý nebo krátký krk...nedá se to samozřejmě říct na 100%, navíc pes se vybarvuje a dodělává postupně.
Tak v 5ti týdnech toho vážně moc nepoznáte. Promiňte, ale celé jednání mi nepřijde právě solidní. Já osobně bych do toho nešla.
I když je to celé podivné Crufts byl před rokem a další teprve bude za 14 dnů a třetí místo ? A nějaké testy ? Jaké konkrétně ? I když 500Euro je jak u nás 500Kč. A jestli tam stojí štěně 3500 Euro, tak to je jako kdyby u nás stálo 3500Kč...nelze přepočítávat kurz...a do dé doby, jestli se vůbec něco narodí, si peníze opatříte. Možná by vás přišlo levněji si koupit psa v USA...třeba po sourozenci zméněného superpsa.
Chování chovatelky mi přijde také podivné, no upřímně - jsme pro ně velká konkurence...
To Ria- evidentně jste si vybírala rozvážně. Pokud fena ještě není ani nakrytá, tak těch 500 E do doby odběru štěňat můžete našetřit. Nebo pokud si s chovatelkou "sednete" tak vám třeba přistoupí i na splátky. Někdy je to hodně o osobních sympatiích. Jelikož si tak pečlivě vybíráte, předpokládám, že chcete vystavovat, to vám může získat plusové body v očích chovatelky.
Samozřejmě že loňské Cruftˇs nikde jsem nepsala, že letošní Neptala jsem na názory ohledně jednání chovatelky ale na řešení splátek v zahraničí, jaká byla a nebyla domluva, co je třeba sepsat, na co si dát pozor atd.. Chovatelce jsem to napsala a počkám na odpověď, jinak to stejně nejde. Nebylo by to levnější to mi věřte...jen za transport psa bych dala to co za něj dám tady. Vaše přirovnání 500 eur je jak u nás 500 kč mi příjde směšné Kdyby to tak bylo nepřemýšlím nad splátkami , ale díky za názor.
Ria
napsal(a):
Máme doma psa který měl žít na Floridě, chovatel udělal pro export vše co k tomu patří. Jak to dopadlo?Nebylo zaplaceno, tak je na valašsku.Já jen že lidé v jiných zemích nejsou všichni také košer. Ale víte víc o chovatelce než já, mně to přijde podivné.
Já mám importa ze zahraničí, chovatelka nechtěla zálohu, ale vyplacení plné částky při odběru štěněte. Majitelé sourozenců mého psa (jeden letěl do Anglie, druhý do Ruska) platili plnou částku předem, formou bankovního převodu.
Nevím jaké kupujete plemeno, pokud se řadí mezi ta méně početnější, může (a měla by) být chovatelka při výběru krycího psa náročnější, což se promítá v ceně za krytí. Zatím je vše jak píšete v jednání, nyní má chovatelka ještě právo upravovat ceny jak chce a je na zájemcích, zda se přizpůsobí a štěníka si zarezervují. Do odběru máte nejméně 5 měsíců, to si peníze ještě našetříte. Přeji šťastnou ruku při výběru .
Ria
napsal(a):
Samozřejmě že loňské Cruftˇs nikde jsem nepsala, že letošní Neptala jsem na názory ohledně jednání chovatelky ale na řešení splátek v zahraničí, jaká byla a nebyla domluva, co je třeba sepsat, na co si dát pozor atd.. Chovatelce jsem to napsala a počkám na odpověď, jinak to stejně nejde. Nebylo by to levnější to mi věřte...jen za transport psa bych dala to co za něj dám tady. Vaše přirovnání 500 eur je jak u nás 500 kč mi příjde směšné Kdyby to tak bylo nepřemýšlím nad splátkami , ale díky za názor.
Takže když se vám nelíbí, že vám je tu taktně naznačeno, co se vám může stát -tak na rovinu. Štěně na splátku v zahraničí vám nikdo nedá. Nemáš - nekupuj. Ono si dost chovatelů naběhlo a pp jim zůstaly doma a peníze za štěně taky neviděli (např. když se pes nevyvedl). Jako chovatel už nedám ani splátku tady, a to ani kámošům, ti bývají nejhorší. Nemáš, máš možnost si půjčit, instituci u nás půjčujících peníze je dost, chovatel není kasička. A jak jsem psala pro Rakousko jsme velká kynologická konkurence, tak abyste se v konečné fázi nedivila.
Rio: sice mě po tom nic není, ale hned v úvodním příspěvku jste psala, že chovatelka cenu navýšila o 500 EUR a teď všichni tady kalkulují, že to je cena štěněte. Já to tedy chápu tak, že původní cena byla nějaká (třeba 300 EUR) a po zvýšení bude 800 EUR. Takže jde o to, nakolik vás opravdu to štěně vyjde a jestli vám za to stojí. Soudím, že asi ano. Ať je to jak chce, já bych do těch rizik za ty peníze nešla. Ale to je můj názor.
Zajíci se počítají až po honu. Vzhledem k tomu, že není ještě ani úspěšně nakryto, tak má majitelka plné právo hýbat s potencionální cenou. Teď už se mi to nezdá nekorektní. V předstihu oznámila, že štěňata budou o 500e dražší.
Pokud si nejste jistá, jak formulovat smlouvu, doporučil bych se obrátit na právníka. Pokud bude smlouvu sepisovat druhá strana, nechte si nejdřív poslat náhled a opět prodiskutujte s právníkem.
Zdravotní testy za 5.000 Eur (135 tis. Kč)?! Cvičně jsem sečetla, kolik by mě stálo absolvovat 100% dostupných vyšetření v Genomii (90 různých testů) - dohromady bych zaplatila 107.234 Kč. Cena za jeden PCR test se pohybuje mezi 1.000 - 1.500 Kč (40-55 Eur), ceny amerického Idexxu či německého Labokinu jsou naprosto srovnatelné.
Podle mě se majitel psa i chovatelka jen snaží kapitalizovat dobrý výsledek psa na výstavě Cruft's, co je samozřejmě legitimní. Neumím posoudit, zda je příplatek 500 Eur adekvátní nebo nikoliv - to musíte vyhodnotit sama.
Pokud s chovatelkou nemáte dlouhodobý osobní vztah a její naprostou důvěru, ve splátky příliš nedoufejte. Prodej na splátky není obvyklý, jelikož pokud kupující přestane platit, jen velice těžce z něj bude chovatel peníze vymáhat - natož pokud se jedná o člověka žijícího v zahraničí. Zkuste se zeptat sama sebe, zda byste třeba prodala nějakému Rakušanovi na splátky své auto...
Omlouvám se za mylnou informaci, projela jsem vzkazy a popletla jsem částky. Jedná se o Brucella canis test, který stál kolem 1800 eur.5000 eur stály náklady majitelku psa do Anglie Test neznám a doteď nevím k čemu je přesně dobrý a jak moc je to výhodné mít na toto testovaného psa. První emaily mám promazané, nenašla jsem jestli myslela, že chce na to nechat testovat i štěňata, která v 7 týdnu testuje i na nepovinnou hluchotu (která u nás stojí 3000-5000). Ještě jednou opakuji, že cenu 500 eur nenapsala jako pevné zvýšení, ale možnou při menším počtu štěňat.
Tímto dotazem jsem samozřejmě nemyslela, že bych splácela nějakých 500 eur, ale větší částku na kterou by chovatelka přistoupila. Kdyby cena zůstala popř. se navýšila o 100 eur tak ok, ale kdyby se stalo a dala 500 eur, tak bych to uvítala. Chtěla jsem vědět jestli má vůbec smysl nad tímto přemýšlet a jestli má s tímto někdo zkušenost jak se k tomu v zahraničí staví. Když by na to nepřistoupila, tak to překousnu. Chtěla jsem jen znát postřehy nikoli vyvíjet hádky.
Děkuji všem zapojeným do diskuze a loučím se
Ria
napsal(a):
Omlouvám se za mylnou informaci, projela jsem vzkazy a popletla jsem částky. Jedná se o Brucella canis test, který stál kolem 1800 eur.5000 eur stály náklady majitelku psa do Anglie Test neznám a doteď nevím k čemu je přesně dobrý a jak moc je to výhodné mít na toto testovaného psa. První emaily mám promazané, nenašla jsem jestli myslela, že chce na to nechat testovat i štěňata, která v 7 týdnu testuje i na nepovinnou hluchotu (která u nás stojí 3000-5000). Ještě jednou opakuji, že cenu 500 eur nenapsala jako pevné zvýšení, ale možnou při menším počtu štěňat.
Tímto dotazem jsem samozřejmě nemyslela, že bych splácela nějakých 500 eur, ale větší částku na kterou by chovatelka přistoupila. Kdyby cena zůstala popř. se navýšila o 100 eur tak ok, ale kdyby se stalo a dala 500 eur, tak bych to uvítala. Chtěla jsem vědět jestli má vůbec smysl nad tímto přemýšlet a jestli má s tímto někdo zkušenost jak se k tomu v zahraničí staví. Když by na to nepřistoupila, tak to překousnu. Chtěla jsem jen znát postřehy nikoli vyvíjet hádky.
Sice jste se už rozloučila, ale snad se nebudete zlobit, že se podělím, že mi ze strejdy googla vypadl brucella canis test za 725, - (Vedilab v Plzni).Třeba v té Americe to dělají nějak extra, nevím. Kdyby mě zajímalo, na co je ten test dobrej, pak by se to dalo určitě zjistit snadno, ale kdybych byla ve vaší situaci, pak bych si to zjistila určitě...
A jen mimochodem, ano, přeprava psa do Anglie na výstavu je z Ameriky sice nákladná, ale nechat si to pak natvrdo proplácet v krytích natolik, aby to zájemce nutilo zvednout cenu každého štěněte o plus minus 500€... no to tedy nevím.
Co se týká smlouvy, a na to jste se ptala, vidím to na poměrně velký problém, protože by ta smlouva musela být platná (správně napsaná) v obou zemích. To znamená poměrně značné komplikace, resp. opět další výdaje... o nadstandardních vztazích a důvěře s onou chovatelkou ani nemluvě...
Ria
napsal(a):
Aha, tak to je zas jiná.
No, taky záleží, o jak moc ta cena byla zvýšena. Tj. kolik původně chtěla za štěně... nicméně pochybuji, že by přistoupila na splátky. Ani v ČR Vám moc lidí štěně na splátky po špatných zkušenostech nedá, natožpak někdo z ciziny.. ale zas máte docela dost času si ty peníze našetřit než štěňata budou k odběru, ne? Tak by to zas takový zásah neměl být...
Ria
napsal(a):
Zdravím pejskaři
Rozhodně si myslím, že vám nikdo nic v zahraničí na splátky nedá a osobně bych se ani neptal (stejně tak jako já bych nedal štěně nikomu na splátky ani u nás ani do zahraničí). Kdybych to štěně chtěl, tak s chybějící částku půjčím v rodině, chovatelce zaplatím plnou cenu a nedělám před ní chudáka a nežádám o splátky, to fakt nepůsobí dobře. Půjčte si od někoho z rodiny nebo od přátel a splácejte jim nebo se na štěně vyprdněte - takhle jako vy bych to opravdu neřešil.
bilusik
napsal(a):
Rozhodně si myslím, že vám nikdo nic v zahraničí na splátky nedá a osobně bych se ani neptal (stejně tak jako já bych nedal štěně nikomu na splátky ani u nás ani do zahraničí). Kdybych to štěně chtěl, tak s chybějící částku půjčím v rodině, chovatelce zaplatím plnou cenu a nedělám před ní chudáka a nežádám o splátky, to fakt nepůsobí dobře. Půjčte si od někoho z rodiny nebo od přátel a splácejte jim nebo se na štěně vyprdněte - takhle jako vy bych to opravdu neřešil.
Myslím si totéž. A navíc Ria asi nemá ve více věcech moc jasno, dávkuje nám tady neúplné a zmateční informace a chce relevantní rady.
"Jedná se o Brucella canis test, který stál kolem 1800 eur.5000 eur stály náklady majitelku psa do Anglie Test neznám a doteď nevím k čemu je přesně dobrý a jak moc je to výhodné mít na toto testovaného psa."
Brucelóza je bakteriální onemocnění, jehož nosičem jsou zejména králíci a je přenosné i na člověka. V chovu způsobuje potraty fen a neplodnost psů a většinou prochází do chronického stádia. Infikovaná zvířata se proto nesmí používat v chovu a doporučuje se kastrace.
Test na Brucella canis stojí v USA cca 20 dolarů.
bilusik
napsal(a):
Asi tak a osobně bych do tohodle nešla nepřipadá mi to jako korektní at už jsou informace jakékoliv.Jestliže je chovatelka nekorektní už ted a tak konečna cena muže byt nakonec uplně jina a podstatně větši, pokud to děla problém už ted tak bych se na to vyprdla, kvalitních štěnat ještě bude hodně a nema cenu riskovat a hnát se do něčeho takového.
Ria
napsal(a):
Nečítala som všetky príspevky, ale niektoré ma dosť zarazili, vidím že aj český národ podobne ako ten náš slovenský má vo zvyku do všetkého rýpať a všetko napádať :)
Mne jednanie chovateľky príde úplne normálne a to či sa dohodnete na splátkach je vždy individuálne a na dohode konkrétnych dvoch ľudí. Ja som takto šteňa ešte nepredávala, ale mám dobrú známu, ktorá už niekoľkokrát šteňa na splátky dávala aj do zahraničia. Vždy si nechala originál rodokmeňu ona ako chovateľka až do zaplatenia poslednej splátky a až potom sa pes prepisoval na nového majiteľa. Toto musí byť samozrejme podložené aj zmluvou. Nejaké riziko tam bude vždy, hlavne pre chovateľku, ale ak tú kúpu riešite už dlhšie a rozumne jej vysvetlíte, že to je pre vás veľa peňazí a vzhľadom na navýšenú cenu si to šteňa inak nebudete môcť dovoliť tak neverím, že niečo nevymyslíte
Uživatel s deaktivovaným účtem

katkaa1
napsal(a):
Nečítala som všetky príspevky, ale niektoré ma dosť zarazili, vidím že aj český národ podobne ako ten náš slovenský má vo zvyku do všetkého rýpať a všetko napádať :)
Mne jednanie chovateľky príde úplne normálne a to či sa dohodnete na splátkach je vždy individuálne a na dohode konkrétnych dvoch ľudí. Ja som takto šteňa ešte nepredávala, ale mám dobrú známu, ktorá už niekoľkokrát šteňa na splátky dávala aj do zahraničia. Vždy si nechala originál rodokmeňu ona ako chovateľka až do zaplatenia poslednej splátky a až potom sa pes prepisoval na nového majiteľa. Toto musí byť samozrejme podložené aj zmluvou. Nejaké riziko tam bude vždy, hlavne pre chovateľku, ale ak tú kúpu riešite už dlhšie a rozumne jej vysvetlíte, že to je pre vás veľa peňazí a vzhľadom na navýšenú cenu si to šteňa inak nebudete môcť dovoliť tak neverím, že niečo nevymyslíte
Tak jako tu psal někdo přede mnou. V Čechách bych možná o splátky požádala, ale v Rakousku nikoliv. I tak na nás koukají skrz prsty, tak proč jim ještě dávat záminku k tomu, aby na nás koukali jako na chudáky s tím, že nám dělají milost. Buď zadavatelka chce to štěně za každou cenu ( nevíme ani plemeno a jestli za to opravdu stojí, taky je jedno, jestli by za to stálo nám ), pak určitě peníze sežene - však jí dneska půjčí na každém rohu. Nebo ho oželí. O splátky bych ani nežádala.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Tak jako tu psal někdo přede mnou. V Čechách bych možná o splátky požádala, ale v Rakousku nikoliv. I tak na nás koukají skrz prsty, tak proč jim ještě dávat záminku k tomu, aby na nás koukali jako na chudáky s tím, že nám dělají milost. Buď zadavatelka chce to štěně za každou cenu ( nevíme ani plemeno a jestli za to opravdu stojí, taky je jedno, jestli by za to stálo nám ), pak určitě peníze sežene - však jí dneska půjčí na každém rohu. Nebo ho oželí. O splátky bych ani nežádala.
Přesně, to se nedělá dělat ze sebe socku a chudáka, pokud štěně chce, má přijet s dohodnutou částkou a neotravovat se splátkama chovatele, to fakt nepůsoí dobře u nás natož ve světě a určitě to nebude dobrá vizitka. Já bych to prostě udělal jinak, a pokud bych do toho s navýšenou cenou šel, tak bych si peníze sehnal a tam bych jel s penězma a o žádné splátky bych jak žebrák nežádal.