Zdravím, hodláme rozšířit smečku a taky bychom měli kupovat nové auto, tak taky zjišťujeme. Chtěli bychom auto - dodávku, něco typu mercedes vito, toyota proace. Zatím nás nejvíc zaujala varianta samostatné klimatizace, asi zn. bycool. Manžel s tou klimatizací má dobrou zkušenost z práce. Co spíš řešíme je uspořádání prostoru v dodávce, chtěli bychom tam mít 2 pevné přepravky na psy plus nějaké to spotrovní vybavení. Tak právě nevíme, jestli by nebyl lepší pickup ( jen psi) + vozík.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
tapina
napsal(a):
Zdravím, hodláme rozšířit smečku a taky bychom měli kupovat nové auto, tak taky zjišťujeme. Chtěli bychom auto - dodávku, něco typu mercedes vito, toyota proace. Zatím nás nejvíc zaujala varianta samostatné klimatizace, asi zn. bycool. Manžel s tou klimatizací má dobrou zkušenost z práce. Co spíš řešíme je uspořádání prostoru v dodávce, chtěli bychom tam mít 2 pevné přepravky na psy plus nějaké to spotrovní vybavení. Tak právě nevíme, jestli by nebyl lepší pickup ( jen psi) + vozík.
Vozík je naprosto fantastická věc!
O vozíku jsem také uvažovala, ale nenašla jsem odvahu do toho jít. I když jsou vozíky „vymakané“, s odpružením a klimou, nejsem si jista, jestli fungují tak, jak mají. Asi by to chtělo se do něj nechat zavřít sama a vyzkoušet to. Jenže tyto vozíky jsou rozděleny na kotce a do toho se fakt nevejdu. A ještě bych se bála, že klima např. přestane v létě fungovat. Takže to řeším tak, že psy mám v autě a věci na vozíku nebo na střeše.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
koňadra
napsal(a):
O vozíku jsem také uvažovala, ale nenašla jsem odvahu do toho jít. I když jsou vozíky „vymakané“, s odpružením a klimou, nejsem si jista, jestli fungují tak, jak mají. Asi by to chtělo se do něj nechat zavřít sama a vyzkoušet to. Jenže tyto vozíky jsou rozděleny na kotce a do toho se fakt nevejdu. A ještě bych se bála, že klima např. přestane v létě fungovat. Takže to řeším tak, že psy mám v autě a věci na vozíku nebo na střeše.
Mí psi jsou ve vozíku spokojenější než v autě - jednak jsou tam větší boxy, ale hlavně je tam pořád dobrá teplota, narozdíl od auta, kde je v zimě kosa, v létě vedro (pokud zrovna nejedete). I kdyby klima přestala fungovat, tak vozík je z termoizolačních panelů, takže se neprohřívá ani nepromrzá, zatímco v autě máte za 20 minut na sluníčku "vymalováno". Vozík můžete nechat na přímým slunci celý den, a psům je tam furt dobře
Já to moc neřeším, pokud jedu pickupem, tak psům na korbě jen otevřu okna. Tam ani jiná možnost není. V osobáku max zapnu klimatizaci, mám jen u řidiče. Psi se mi ještě neuvařili. Pokud někde musím nechat psy v autě, tak je jen přivážu a nechám otevřený kufr/korbu.
Vozík je nejspíš nejlepší věc, ale má svá omezení. Největší problém je, že spousta lidí s tím ve finále neumí jezdit. Občas jsem se nestačil divit kreacím při parkování. Nevím, jak to je s jízdou po nezpevněném povrchu, kdyby někdo dojížděl po polňačce na cvičák.
Kamioňáci používají kompresorové nezávislé klimatizace. Odpařovací je méně účinná a tipuji, že bude šíleně zvlhčovat vzduch, což ve finále udělá ráj pro plísně a bakterie.
Rozdíl mezi dodávkou a pickupem je obrovský. Jestli auto nemá být i pracovní nástroj (vozit krmení, dřevo) a jezdíte převážně po silnici, volil bych dodávku. Většina bude mít v lepší výbavě i samostatnou klimu pro posádku. Pickup+vozík se mi zdá jako šílenost. Poznáte v kombinaci prázdná korba+vozík na "posmrkaném" povrchu, nebo na čerstvém sněhu.
Vidíte, já myslela psy v pickupu (nebo dodávce) + vozík na sportovní vybavení. O psím vozíku jsme zpočátku taky uvažovali, ale nakonec jsme se (zatím, předběžně) rozhodli právě pro ty pevné přepravky do zavazadlového prostoru. Mj. i protože manžel úplně nebyl přesvědčený o zajištění klimatizace.
Ta klimatizace, kterou jsem zmiňovala, je kompresorová, a opravdu jsou s ní nejlepší zkušenosti, nízká (takřka žádná) poruchovost, jede i při nezapnutém motoru atd. Psíky bychom určitě nenechávali v autě dýl bez dozoru, ale ono stačí to samotné cestování, jaké bylo v loni léto, to byl děs.
Zatím máme osobák, kufr je věčně obsazený, zadní sedačky pro psa super, ale tak nějak už pro nikoho jiného.
Manžel právě docela jezdíval služebně s pickupem (pravda, vždy plně naloženým) + vozík (taky plně naložený), tak pořád protěžuje tuto variantu s odůvodněním, že bez vozíku bych to řídila i já. Já jsem spíš pro tu dodávku. Nechci řídit nic :-p.
U výběru auta asi bude hrát roli vícero kritérií. Také i velikost psů a sportovních potřeb.
Z vlastní zkušenosti se mi jeví praktičtější dodávka. Spolucestující na sedačkách, v kufru psi, box na střechu a kola na držák za auto, dodatečná bagáž může být i v autě. A můžete vyjet na 14 dní k moři. A psi jsou v klimatizovaném prostoru.
Myslím, že nakonec stejnou práci udělá i každý druhý kombík či suv se střešním boxem.
Do doublecab pickupů dáte nejspíš podobné množství věcí, ale za cenu ztráty komfortu jak pro posádku vzadu, tak pro psy na korbě. Mám rád pickupy, ale jejich výhody jsou jinde, průjezd terénem, tahání těžkého nákladu. A parkování více než 5m auta s vozíkem bude problém téměř kdekoliv...