Rada ohledně flexi vodítka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2016 18:08
Iliena

XXX.XXX.37.7

Dobrý večer,
nikdy jsem flexi vodítko neměla, ale chtěla bych ho pořídit na dobu hárání a popř. na výlety kde musí být pes na vodítku, ale nemusí nutně cupitat u nohy. Nevím po kterém sáhnout, aby hlavně vydrželo. Mám kříženku bulíka cca 20 kg. Teď o víkendu budu objednávat ze stránek spokojenypes, mají jich tam spoustu, ale jak říkám vůbec netuším které . Máte s nimi zkušenost, najde se tam nějaké které by pro nás bylo vhodné? Moc děkuji za rady
http://www.spokojenypes.cz/voditka-pro-psy/?par=znacka|flexi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2016 18:46

Pro 10 kg cvoka, v krizi se na 10 m vyběhá jak na lonži - Flexi Giant Professional. Pásek má šíři 1,7 cm, tak neublíží ani jiným psům, nezamotává se.
http://voditka-pro-psy.heureka.cz/flexi-voditko-giant-professional-pasek/.

11.3.2016 20:12

Iliena napsal(a):
Dobrý večer,
nikdy jsem flexi vodítko neměla, ale chtěla bych ho pořídit na dobu hárání a popř. na výlety kde musí být pes na vodítku, ale nemusí nutně cupitat u nohy. Nevím po kterém sáhnout, aby hlavně vydrželo. Mám kříženku bulíka cca 20 kg. Teď o víkendu budu objednávat ze stránek spokojenypes, mají jich tam spoustu, ale jak říkám vůbec netuším které . Máte s nimi zkušenost, najde se tam nějaké které by pro nás bylo vhodné? Moc děkuji za rady

Máme přesně to co Ollie, dokonce i stejnou barvu http://www.spokojenypes.cz/voditko-flexi-giant-professional-10m-50kg-pasek-cerna-1ks/

A jsme spokojení, máme ho 4 roky a používáme občas - právě tam kde pes musí být na vodítku a chci mu dopřát trochu volnosti. Mám labradora s váhou 36kg.

11.3.2016 20:16
conaf

XXX.XXX.25.154

Vemte klasické od Flexi, jsou nejlepší.

11.3.2016 20:33
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Máme přesně to co Ollie, dokonce i stejnou barvu http://www.spokojenypes.cz/voditko-flexi-giant-professional-10m-50kg-pasek-cerna-1ks/

A jsme spokojení, máme ho 4 roky a používáme občas - právě tam kde pes musí být na vodítku a chci mu dopřát trochu volnosti. Mám labradora s váhou 36kg.

Mám přesně to samé. Jen musím upozornit, že klade docela silný odpor a záleží na psu, jestli si zvykne. Je velmi kvalitní. Jen ten můj větroplach už ho jednou překlousla. Tak jsem ho nechal sešít. Je ale naprosto perfektní.

11.3.2016 21:09
Iliena

XXX.XXX.37.7

Děkuji moc tak jo půjdeme do něj. Akorát ho koupím jinde, asi na zoohitu, tam je o 150 Kč levnější a poštovné taky zdarma.

11.3.2016 21:12
Iliena

XXX.XXX.37.7

Aliens_II napsal(a):
Mám přesně to samé. Jen musím upozornit, že klade docela silný odpor a záleží na psu, jestli si zvykne. Je velmi kvalitní. Jen ten můj větroplach už ho jednou překlousla. Tak jsem ho nechal sešít. Je ale naprosto perfektní.

Myslím, že to u nás nehrozí (to překousání), dokonce ani jako malý štěně nikdy nezkoušela vodítko kousat . Na ten odpor si snad zvykne taky, i když jak říkám od mala neměla problém s vodítkem, ani se stopovačkou (ale ta nebavila nás), s obojkem, postrojem a i obleček je jí fuk. Teda přesně do doby než dojdeme domů, to schválně nabourá do dveří a pak se začne šoupat po zemi, aby jsme jí ten obleček konečně sundali

11.3.2016 21:14
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Iliena napsal(a):
Děkuji moc tak jo půjdeme do něj. Akorát ho koupím jinde, asi na zoohitu, tam je o 150 Kč levnější a poštovné taky zdarma.

Ještě upozorním, že v ruce je pořádně cítit. Takže budete mít opravdu pocit kontroly. Váží dost, ale vrátí se Vám to v supr pocitu.10m je pecka a uvidíte, jak bude hafoun spokojený.

11.3.2016 21:25
Iliena

XXX.XXX.37.7

Aliens_II napsal(a):
Ještě upozorním, že v ruce je pořádně cítit. Takže budete mít opravdu pocit kontroly. Váží dost, ale vrátí se Vám to v supr pocitu.10m je pecka a uvidíte, jak bude hafoun spokojený.

Už jsem ho objednala . Jsem zvědavá jak se na to bude tvářit

11.3.2016 23:59

Iliena napsal(a):
Už jsem ho objednala . Jsem zvědavá jak se na to bude tvářit

Na postroj je odpor v pohodě, moje 10 kg střevo nemá problém. Naopak potlačuje hmotnost, protože pes vodítko tahem nadlehčuje. Běžně mám vodítko v ruce třeba i 3 h v kuse a zátěž necítím.
Jednu nevýhodu to ale má. Tuhle jsem si vzala lehké Vario a celé venčení jsem prožila v hrůze, že uvidíme holuba a pes bude v čudu. Že to lehké malé něco psa neudrží. Pocit jistoty nula.

12.3.2016 10:23
noemi

XXX.XXX.64.236

U nás klasika - flexina 8 m do 25(20) kg.
Zakoupené ve zverimexu v ČR - vždy se do roka prošoupalo, kupovali jsme vždy nové.
Totéž zakoupení u zoohitu (u nás byly pouze šedé v kombinaci s černou, tam černé v kombinaci s šedou) - drží už 3 sezonu naprosto bez problémů.

Netuším, zda je to má paranoa, ale když čtu, jak si Němci vyrábějí pro sebe kvalitní suroviny a k nám cpou šunty ve stejném obalu, napadá mě jejich podobná kreativita i s vodítky.
Paradoxně jsem totiž zoohitovou barvu vodítka nikde u nás neviděla a oni zase nevedou tu, která je dostupná u nás.

12.3.2016 10:37
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Iliena napsal(a):
Dobrý večer,

My máme od Flexi - comfort 3. Mám ho už snad 10 let, nevím jestli se ještě vyrábí, ale na netu ho nemůžu najít. Má gumovou rukojeť, je příjemné do ruky. Je 5m dlouhé a je do 50 kg. Měla jsem ho na retrívra, používali jsem na místech, kde psi museli být na vodítku a nebo poblíž silnice. Teď ho používám na štěně na venčení před cvičákem, protože je to hned vedle silnice. Je pořád jak nové. Ale možná kdybych si kupovala flexi teď a chtěla ho používat nějak víc, tak bych koukla po nějakém s páskem místo lanka.

31.7.2016 12:24
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Dobré odpoledne, sháním taky vodítko flexi, jedeme na hory a nelajsknu si tam mít psa na volno, plus to asi ani není na některých místech možné. Nechci, aby ťapkal na metrovem vodítku.
Našla jsem jedno, které by vyhovovalo, ale má jen 5 metrů a nejsem si jistá jestli to není málo.
http://www.spokojenypes.cz/voditko-flexi-design-m-l-pasek-5m-modra/
Koukala jsem na vodítka, která tu byla doporučena a to už mi přijdou opravdu veliká a dráha, a ono bude většinu roku (snad) ležet v šuplíku.8m by vyhovovalo, mam 30 kg psa.

31.7.2016 12:55

Andrýsek3 napsal(a):
Dobré odpoledne, sháním taky vodítko flexi, jedeme na hory a nelajsknu si tam mít psa na volno, plus to asi ani není na některých místech možné. Nechci, aby ťapkal na metrovem vodítku.
Našla jsem jedno, které by vyhovovalo, ale má jen 5 metrů a nejsem si jistá jestli to není málo.
http://www.spokojenypes.cz/voditko-flexi-design-m-l-pasek-5m-modra/
Koukala jsem na vodítka, která tu byla doporučena a to už mi přijdou opravdu veliká a dráha, a ono bude většinu roku (snad) ležet v šuplíku.8m by vyhovovalo, mam 30 kg psa.

Nejlevnější máte asi těch 7 m, ale zas bacha na lanko.
http://www.zbozi.cz/hledani/?q=Vod%C3%ADtko%20FLEXI%20Classic%20Long%207m%2050%20kg%7Cčervené.

31.7.2016 12:59
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Nejlevnější máte asi těch 7 m, ale zas bacha na lanko.
http://www.zbozi.cz/hledani/?q=Vod%C3%ADtko%20FLEXI%20Classic%20Long%207m%2050%20kg%7Cčervené.

Děkuji.
Právě bych asi raději to páskové. Marně přemýšlím, jestli bude stačit 5 metrů.

31.7.2016 13:05
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Andrýsek3 napsal(a):
Děkuji.

Není to žádná hitparáda, ale jestli to je jen nárazovka, berte ten pětimetr.

31.7.2016 13:25

Andrýsek3 napsal(a):
Děkuji.

Mám desítku, osmičku i pětku. Tedy pětku má maminka (senior) a když na ní koukám z okna, tak chudák pes (malý 10 kg) je od ní do pár kroků. Vlastně tuhle jsme to přehnali s melounem, tak jsem pozdě večer na pětce byla jen nechat vyčůrat a přišlo mi, že mi jde pomalu u nohy. Za mě je pětka zoufale málo, osmička už se dá. Nicméně tu mám jako zálohu, první 8 m Vario bylo jen lanko a to je při dané délce opravdu nebezpečné.

31.7.2016 15:10
Andrýsek3

XXX.XXX.14.55

Mám desítku, osmičku i pětku. Tedy pětku má maminka (senior) a když na ní koukám z okna, tak chudák pes (malý 10 kg) je od ní do pár kroků. Vlastně tuhle jsme to přehnali s melounem, tak jsem pozdě večer na pětce byla jen nechat vyčůrat a přišlo mi, že mi jde pomalu u nohy. Za mě je pětka zoufale málo, osmička už se dá. Nicméně tu mám jako zálohu, první 8 m Vario bylo jen lanko a to je při dané délce opravdu nebezpečné.

Sakruš a to už jsem ji chtěla koupit tak asi 8mi metrovou si priplatim no.. tahle byla hezká i vzhledově

31.7.2016 15:48
Clayton

XXX.XXX.136.58

Přesně tak, když Flexi, tak od osmi metrů výš, jinak to pro velkého psa nemá smysl a je to rozdíl od krátkého vodítka tři kroky.
My máme pěti i desetimetrové. To kratší je na houby úplně, a až u toho desetimetrového můžu říct, že to má smysl a pes se trošku projde.
Mimochodem, Flexi nesnáším, takže ho používám maximálně 14 dní v roce a to když fena hárá a má nejlepší období.
A cena odpovídá kvalitě, Giant je opravdu spolehlivé, je dělané na opravdu velké psy, takže se nebojím.

31.7.2016 17:30

Andrýsek3 napsal(a):
Sakruš a to už jsem ji chtěla koupit tak asi 8mi metrovou si priplatim no.. tahle byla hezká i vzhledově

Ona to není vyloženě vražedná částka navíc a pokud Flexi nebudete používat denně, tak vydrží i víc generací. ;) Jinak váhy se vůbec nemusíte bát, ta moje desítka Giant váží asi 870 g a kolikrát jsem s ní běhala celý den a v pohodě. Jak to naviják napíná, tak část váhy přebírá pes.

31.7.2016 20:10
noemi

XXX.XXX.64.236

Nečetla jsem, o jak velkého psa se jedná, ale určitě bych šla do tohoto:

http://www.bitiba.cz/shop/doplnky_potreby_pro_psy/voditka_a_obojky/flexi_voditka/flexi_large/485060

http://www.bitiba.cz/shop/doplnky_potreby_pro_psy/voditka_a_obojky/flexi_voditka/flexi_large/566757

Cena není tak šílená v porovnání s "normálními" vodítky.
O fous dražší mají na www.zoohit.cz - když přiberete nějakou drobnost, máte od 799, - dopravu zdarma.
Na www.bitiba.cz je doprava zdarma od 999, - Kč.

31.7.2016 20:12

Já bych šla jedině do Flexi Giant, nebo něco v podobné kvalitě. Těm levnějším nevěřím. Používám ji málo, ale chci aby to bylo spolehlivé vodítko. Je to páskové. Můj labík má 36kg a flexi je 8m, s váhou do 50kg. Myslím že ideální. A není nijak extrémně těžká, ani mně to nepřijde. Máme ji 4 roky.

31.7.2016 22:43
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

noemi napsal(a):
Nečetla jsem, o jak velkého psa se jedná, ale určitě bych šla do tohoto:

http://www.bitiba.cz/shop/doplnky_potreby_pro_psy/voditka_a_obojky/flexi_voditka/flexi_large/485060

http://www.bitiba.cz/shop/doplnky_potreby_pro_psy/voditka_a_obojky/flexi_voditka/flexi_large/566757

Cena není tak šílená v porovnání s "normálními" vodítky.
O fous dražší mají na www.zoohit.cz - když přiberete nějakou drobnost, máte od 799, - dopravu zdarma.
Na www.bitiba.cz je doprava zdarma od 999, - Kč.

Jee ta první je hezká, a i ne tak drahá. Díky. No normální vodítko kupují za 100, přepínací kvalitní

31.7.2016 22:47

Andrýsek3 napsal(a):
Jee ta první je hezká, a i ne tak drahá. Díky. No normální vodítko kupují za 100, přepínací kvalitní

Ta první je nějaký omyl, všechny Gianty jsou stejné, tj. ta druhá.

31.7.2016 22:54
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

A jooo.
Ja nevím asi koupím toto: Flexi Vario L, pásek 8m a 50kg, jaký je v tom rozdíl oproti tomu Giantu?

31.7.2016 22:56
noemi

XXX.XXX.64.236

Jo, jo - ono se to musí na té stránce nahoře přepnout, a pak se zobrazí správně - netušila jsem, když jsem vkládala odkaz .

31.7.2016 23:10

Andrýsek3 napsal(a):
A jooo.
Ja nevím asi koupím toto: Flexi Vario L, pásek 8m a 50kg, jaký je v tom rozdíl oproti tomu Giantu?

Vario slabší naviják, uzavřená konstrukce, tenčí a užší popruh, lehčí a subtilnější. Giant se lépe drží, lepší pocit jistoty - z ruky nevylétne, když pes magor vyrazí. Ale jestli nemáte cvoka a chcete vodítko použít nárazově a v podstatě formálně, tak bych to neřešila a vzala Vario.

1.8.2016 08:01
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Vario slabší naviják, uzavřená konstrukce, tenčí a užší popruh, lehčí a subtilnější. Giant se lépe drží, lepší pocit jistoty - z ruky nevylétne, když pes magor vyrazí. Ale jestli nemáte cvoka a chcete vodítko použít nárazově a v podstatě formálně, tak bych to neřešila a vzala Vario.

Diky Ollie. Tak koukám na ceny a na bitiba.cz mají Giant levnější než Vario, takže asi vezmu to.

1.8.2016 16:11

Andrýsek3 napsal(a):
Diky Ollie. Tak koukám na ceny a na bitiba.cz mají Giant levnější než Vario, takže asi vezmu to.

Ještě ten Giant je možná lepší v tom, že jak je naviják zvenku přístupný, tak když se vám pásek náhodou otočí při navíjení, u Giantu ho lehce vrátíte zpátky. No a kdyby něco, jakákoliv oprava vč. výměny pásku je jednodušší. A samozřejmě čištění je taky úplně v pohodě.

Na foto vytočený popruh.

17.8.2016 10:25
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Tak dneska přišlo vodítko, nakonec jsem vzala Vario, když přišlo, tak jsem si říkala, že jsem měla vzít Giant. No to je jedno. Tak jsme byli zkusit, já to nikdy v ruce neměla a na dlouhé procházky, kde bude muset být uvázaný je to opravdu fajn. Je to dost veliký, a já musela furt přehmatávat, abych dosáhla na to "tlačítko" zastavovací. má to docela sílu, celkem to s ním cukne, když to zase pustím, ale délka a jinak pohodlnost super, ani jsme na těch 8metru nedošli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík