Tak ono to chce spíš průběžnou "podporu", nebo spíš respekt k tělu, aby právě tyto náročnější okamžiky zvládlo. V době mé nemoci nic speciálního. Tvaroh s medem, to je spíš na obalení nervů, ne? ;-)
Já jsem teda nebyla nemocná už pěkně dlouho, a když naposled jo, tak se ode mně moje zvířata odstěhovala ne nechtěla se mnou nic mít. To ale fakt stálo za to.
Brzo se uzdravte
nexxi
napsal(a):
Chci se zeptat, kdyz jste marod, podporujete nejak psovu imunitu, aby to od vas treba nechytnul? Nemyslim hned necim z lekarny, ale ja ted po dlouhy dobe marodim, tak davam tvaroh s medem, tak me napadlo, jak to mate vy ;).
Nikdy nijak, pesy se tulili olizovali a nikdy nic nechytili
tapina
napsal(a):
Tak ono to chce spíš průběžnou "podporu", nebo spíš respekt k tělu, aby právě tyto náročnější okamžiky zvládlo. V době mé nemoci nic speciálního. Tvaroh s medem, to je spíš na obalení nervů, ne? ;-)
Já jsem teda nebyla nemocná už pěkně dlouho, a když naposled jo, tak se ode mně moje zvířata odstěhovala ne nechtěla se mnou nic mít. To ale fakt stálo za to.
Brzo se uzdravte
Dekuju :).
Arni
napsal(a):
Pesanovi nedáváme nic, ale nějak ho k sobě moc nepouštím. A já to řeším česnekačkou a paralen Gripen. Čaj cibule, majoránka a med -vyluhovat.
Tak prave ja poznam ze jsem marod i podle cubiny. Ona je docela samostatna jednotka s pusobnosti po celym byte, ale jak vyhodnoti, ze jsem marod, tak se ode me nehne.. a naopak jak zas usoudi, ze jsem zdrava, tak si prelehne dle nalady.ale ted ju mam vsude u sebe a prave mam antibiotika, tak jsem mela strach o jeji imunitu.. i kdyz na zadne rymicky netrpiva :).
nexxi
napsal(a):
Tak prave ja poznam ze jsem marod i podle cubiny. Ona je docela samostatna jednotka s pusobnosti po celym byte, ale jak vyhodnoti, ze jsem marod, tak se ode me nehne.. a naopak jak zas usoudi, ze jsem zdrava, tak si prelehne dle nalady.ale ted ju mam vsude u sebe a prave mam antibiotika, tak jsem mela strach o jeji imunitu.. i kdyz na zadne rymicky netrpiva :).
Jo, když to není vážné, i těžkou chřipku mi pomohli překonat. Přesně, jak píšete. Ale já mám vlastně přítulky pořád. Akorát při tělesné, duševní nepohodě, vyloženě pečujou.
Ale jak už to vážné bylo (hospitalizace, operace, reoperace, následně lázně), tak mě vyloženě vyšoupli ze smečky. Bylo mi blbě pár dnů a den před tím, než mě odvezli rychlou, tak zvířata vyloženě zalezla, nešla na zavolání, nešla na jídlo, když jsem je chtěla vytáhnout, tak ode mě utekli.
A pak že nejsou zvířata chytřejší než lidi.
nexxi
napsal(a):
Myslím si pokud je pes dobře stravovaný tak má dobrou imunitu. Můj názor. Mně třeba před časem zlobil žaludek a Arni to poznal a jen mně pořád kontroloval, jinak by mně nenechal v klidu pořád vyzývá ke hře. a to neodbytně.
aj
napsal(a):
Mně by spíš zajímalo, jak řešíte venčení v případě nemoci. Hodně přispěvatelů z Fauny má aktivní plemena, kterým nestačí jen nějaká krátká půlhodinová procházka. To máte vždy někoho z rodiny, kdo je ochoten například týden-dva vás plně zastoupit ?
Tak ja musim zaklepat to, ze v tomhle je cubi a strasne rozumna. Miluje pohyb ale kdyz omarodim, tak proste prezije tyden o trech prochazkach na to nejnutnejsi a bezky zpatky na gauc. Nastesti umi odpocivat. Ani nechodi s hrackama ze se nudi. Opravdu zlaticko. Samozrejme ze ve chvili kdy se uzdravim ji to vsecko vynahradim dlouhejma prochazkama a behanim
aj
napsal(a):
Mně by spíš zajímalo, jak řešíte venčení v případě nemoci. Hodně přispěvatelů z Fauny má aktivní plemena, kterým nestačí jen nějaká krátká půlhodinová procházka. To máte vždy někoho z rodiny, kdo je ochoten například týden-dva vás plně zastoupit ?
Zatím jsme si vystačili sami, ale jsou tady děti ale spíš skvělá sousedka Věruška a náš pes ji dobře zná. navíc už je v důchodu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Od nás taky psi nikdy nic nechytli...jen když jsme fakt nemocný, tak se snažíme pesany moc nepusinkovat...pes by se nejraději pusinkoval furt...
Nemám aktivní plemeno...a navíc máme zahradu...myslím, že jsou psi rádi, že je nikam netahám, navezou se se mnou do postele a děláme "pelíškovej den" hlavně feňule je v sedmym nebi...to, že nejdou třeba dva až tři dny na prochajdu jim vůbec neva.
nexxi
napsal(a):
Chci se zeptat, kdyz jste marod, podporujete nejak psovu imunitu, aby to od vas treba nechytnul? Nemyslim hned necim z lekarny, ale ja ted po dlouhy dobe marodim, tak davam tvaroh s medem, tak me napadlo, jak to mate vy ;).
Při obyč nachlazení žádný zvláštní režim není, ale když mě sejmula těžká chřipka, držela jsem si je radši od těla.Malej byl tehdy štěně a fenka už měla 13let, takže pro sirch. plus jsem-stejně jako sobě kapala echinaceu na Imunitu. Plus furt jak medvídek mýval mýt ruce
ad venčení.Loni jsme to právě chytli oba dva -horečky já 40 druhá půle si střihnul jeden den dokonce 41. Tak to bylo maso. Venčení za barákem fakt na otočku, střídali jsme se podle toho, komu bylo aktuálně hůř.a psi měli trochu domácí program - hlavolamy a když užbylo líp, takcvičení z postele . třeba sed-leh, couvání, obíhání stolku a tak.