Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Beatom

25.3.2016 16:51
Beatom

XXX.XXX.83.20

Štěňata nechtějí sát z láhvíčky. Myslím, že ten dudel je na ně moc tvrdý. Může to být tím? Má někdo tip, čím nejlépe dokrmovat? Děkuji.

25.3.2016 17:05
surika

XXX.XXX.42.151

Savou vatu nebo kapesník, pokapat mlékem a vložit do tlamičky. Při používání lahviček hrozí u nejmenších štěňat zadušení (když je příliš velký otvor) a nebo smrt z vyčerpání a nedostatku potravy (naopak při příliš malém otvoru).

25.3.2016 18:25
anonymx

XXX.XXX.128.120

Mate lahvicku a dudlik pro psy?

25.3.2016 18:40
lev

XXX.XXX.253.186

Proč máte potřebu dokrmovat ?Pokud mají matku ? Jak stará jsou štěňata ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.3.2016 18:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

surika napsal(a):
Savou vatu nebo kapesník, pokapat mlékem a vložit do tlamičky. Při používání lahviček hrozí u nejmenších štěňat zadušení (když je příliš velký otvor) a nebo smrt z vyčerpání a nedostatku potravy (naopak při příliš malém otvoru).

Mohu mít na Vás otázku?

26.3.2016 06:35
ivulka2

XXX.XXX.155.174

lev napsal(a):
Proč máte potřebu dokrmovat ?Pokud mají matku ? Jak stará jsou štěňata ?

Mam podobnou otázku ? spousta chovatelu...neví vubec nic o přirozené laktaci mléka a zbytečně zmatkuje a dává štěnatum uměle mleko.
Fena první dny asi tak 3-5 dní ma mlezivo což je pro štěnata asi nejduležitější krmení v životě obsahuje obrovské množství protilátek, obsahuje startéry pro zažívání čemuž se vyčistí střeva od smolky a nastartuje se cele trávení.Obsahuje vice živin, tuku i bílkovin takže je hodnotnější než později produkovane mléko
Mlezivo fena spoušti kdykoliv neustále celých těch 3-5 dní takže veminka jsou na první pohled jakoby prázdná a po zatáhnutí je to jen pár kapek ale to v tomto věku štěnat stačí.produke mléka závisí od odběru a pokud v tomto období začne chovatel zmatkař přikrmovat tak automaticky štěně meně saje od matky a tím se sníží další laktace.V tomto období se muže stát že jsou štěnata uknouranějši a obzvlášt u fenky prvničky ale to není většinou hladem ale spíš tím že fence i štěnatum chvilku trva než se nauči co a jak.Dalši normální stav je že 1-2 den muže byt porodní váha bud na stejne urovni nebo muže i trochu klesnout což je taky normální 2-3 den začne jít nahoru.
Od asi 5 dne začne produkce normálního mléka tam už je to trošku jinak fena už nespouští mléko jak si které řekne ale spouští ho většinou v intervalech 3-4 hodin a tento interval se postupně protahuje...
Krmeni feny první týden není potřeba feně dávat nějaka kvanta jídla já osobně dávám v den porodu jen pití +glukozu, vajičko(jen žloutek ) jinak nic fena je většinou nažraná plodové vody a plodových lužek takže toho má plne kecky a pokud se tento den nakrmí hodně tak většinou pak 2-3 dny je problem s příjmen jakehokoliv krmení.fenu nechávám v klidu a krmim až další den odpoledne nebo na večer.Největši záhul pro fenu je od druhého týdne a to začnu krmit tolik kolik sežere.

26.3.2016 08:43
lev

XXX.XXX.253.186

Souhlasím s Ivulkou2, akorát to krmení feny je nutné přizpůsobit velikosti matky. Čím menší fena, tím více potřebuje a nelze jí nechat půl ani půl dne o hladu.

26.3.2016 08:56
conie

XXX.XXX.206.202

Já ze zkušenosti nechávám fenu sežrat max 2-3 placenty, jinak hrozí průjem, který je pro kojící matku vyčerpávající. Začátečních chovatel si hlavně musí dát pozor na to, aby fena dostatečně pila, některé totiž odmítají opustit porodní bednu a od štěňat se nejdou ani napít. pro první dny dávám feně misku s vodou těsně k bedně tak, aby na ni dosáhla a nemusela ani vstávat. Po porodu dávám vývar s masem a rýží, suché kvalitní granule má fena od porodu k dispozici trvale. K případnému dokrmování používám běžnou kojeneckou láhev s měkkým dudlíkem s malinkým otvorem, aby štěně muselo sát. Ale přikrmuji, pokud je to potřeba, až starší štěňata (naposled od 12. dne) při velmi početném vrhu a jde o střední plemeno.

Neregistrovaný uživatel

26.3.2016 09:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

conie napsal(a):
Já ze zkušenosti nechávám fenu sežrat max 2-3 placenty, jinak hrozí průjem, který je pro kojící matku vyčerpávající. Začátečních chovatel si hlavně musí dát pozor na to, aby fena dostatečně pila, některé totiž odmítají opustit porodní bednu a od štěňat se nejdou ani napít. pro první dny dávám feně misku s vodou těsně k bedně tak, aby na ni dosáhla a nemusela ani vstávat. Po porodu dávám vývar s masem a rýží, suché kvalitní granule má fena od porodu k dispozici trvale. K případnému dokrmování používám běžnou kojeneckou láhev s měkkým dudlíkem s malinkým otvorem, aby štěně muselo sát. Ale přikrmuji, pokud je to potřeba, až starší štěňata (naposled od 12. dne) při velmi početném vrhu a jde o střední plemeno.

Tak ono dost záleží na početnosti vrhu - v prvním týdnu to fena samozřejmě ukrmí sama, ale pokud budu mít 12 hlavý vrh, tak si nenechám čubu vydrancovat, a od 2. týdne dokrmuju. Odchovat tolik štěňat pro fenu přirozené není, a ve volné přírodě by jich půlka pozdechala, takže tam je pomoc s krmením podle mě zcela na místě.

26.3.2016 10:17
aj

XXX.XXX.5.173

Já taky přikrmuji pouze početné vrhy. Lahev s dudlíkem mám pro všechny případy připravenou už před porodem. Nejlépe se mi osvědčila ta, co je prodávána se sušeným mlékem Royal canine. ( mám to z Rakouska, tak nevím, zde se to dodává i nás k mléku). Dudlíky +lahvičky prodávané zvlášť mi připadali moc tvrdé ( malé plemeno).

26.3.2016 17:37
conie

XXX.XXX.206.202

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak ono dost záleží na početnosti vrhu - v prvním týdnu to fena samozřejmě ukrmí sama, ale pokud budu mít 12 hlavý vrh, tak si nenechám čubu vydrancovat, a od 2. týdne dokrmuju. Odchovat tolik štěňat pro fenu přirozené není, a ve volné přírodě by jich půlka pozdechala, takže tam je pomoc s krmením podle mě zcela na místě.

Tak my jsme měli před 3 lety 9 štěňat, vloni 11. Takže s početnými vrhy mám zkušenost. Dokrmuji ve chvíli, kdy poznám, že je to potřeba, fena je úžasná a mléčná, ale nechci ji nechat zničit, takže pomůžu. Je to hodně o zkušenosti a intuici, vyladit, co od feny a co přidat. Ale rozhodně s tím nespěchám, mateřské mléko je plně nenahraditelné.

26.3.2016 22:29
lev

XXX.XXX.253.186

Štěńata se dají přikrmovat kvalitní syrovou masovou kašičkou jakmile otevřou oči.

Přidejte reakci

Přidat smajlík