Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bazz

28.3.2016 22:55
Bazz

XXX.XXX.178.61

Dobrý den. Máme 2 fenky a jednu chceme na podzim nechat připustit, ale tu druhou pro její vrozenou vadu a kožní problémy a protože je bez PP nechceme dále rozmnožovat, a já teď stojím před problémem, zda ji nechat nyní vykastrovat( poprvé hárá), nebo počkat. až ta druhá bude mít štěňata. Nemám představu co s kastrovanou fenkou dělá přítomnost štěňat. Bojím se, aby pak nedocházelo k nějakým rozkolům mezi fenkama. Nemáte s tím někdo zkušenost? Obě fenečky se mají moc rády, protože spolu vyrůstají odmalička a jsou jako dvě sestry. Bazz.

29.3.2016 02:01
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Bazz napsal(a):
Dobrý den. Máme 2 fenky a jednu chceme na podzim nechat připustit, ale tu druhou pro její vrozenou vadu a kožní problémy a protože je bez PP nechceme dále rozmnožovat, a já teď stojím před problémem, zda ji nechat nyní vykastrovat( poprvé hárá), nebo počkat. až ta druhá bude mít štěňata. Nemám představu co s kastrovanou fenkou dělá přítomnost štěňat. Bojím se, aby pak nedocházelo k nějakým rozkolům mezi fenkama. Nemáte s tím někdo zkušenost? Obě fenečky se mají moc rády, protože spolu vyrůstají odmalička a jsou jako dvě sestry. Bazz.

Tak ji nekastrujte vůbec. Je to nutné? V době hárání ji ohlídáte.

29.3.2016 06:16
scylla

XXX.XXX.150.32

Bazz napsal(a):

Může mezi nimi docházet k rozkolům, kastrovaná fenka nebude ke štěňatům tolerantní. Není třeba jí kastrovat, stačí hlídat. Navíc, když poprvé hárá, je ještě štěně, takže pokud byste si to tou kastrací chtěli mermo - mocí ulehčit, nechte jí aspoň dospět.

29.3.2016 07:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Scyllo vím, že jste absolutně proti kastracím, ale nepiště bludy. Proč by kastrovaná fenka neměla být ke štěňatům tolerantní? Jako, že by své, skorosestře" štěňata záviděla? Bude stejně tolerantní jako každý jiný pes. Většina psů i fen bere štěnda normálně a dovolí jim hodně, pouze nějak narušení jedinci napadnou i štěně. To má ale co dočinění s povahou a ještě více s výchovou, ne s tím, jestli je pes kastrovaný či ne.
Máma má fenku kastrovanou a nejradši si hraje se štěňaty, cizích velkých psů se bojí(je malá).

29.3.2016 08:21
scylla

XXX.XXX.150.32

lesnížínka napsal(a):
Scyllo vím, že jste absolutně proti kastracím, ale nepiště bludy. Proč by kastrovaná fenka neměla být ke štěňatům tolerantní? Jako, že by své, skorosestře" štěňata záviděla? Bude stejně tolerantní jako každý jiný pes. Většina psů i fen bere štěnda normálně a dovolí jim hodně, pouze nějak narušení jedinci napadnou i štěně. To má ale co dočinění s povahou a ještě více s výchovou, ne s tím, jestli je pes kastrovaný či ne.
Máma má fenku kastrovanou a nejradši si hraje se štěňaty, cizích velkých psů se bojí(je malá).

Je mnoho kastrovaných fen, která štěňata netolerují a přímo je napadají. Znám několik takových, které to začaly dělat po kastraci. To, že je vaše fenka tolerantní, je dobré, ale to neznamená, že to tak bude u všech fen.
Jak byste řešila pak to, že fena tolerantní nebude? Kastrace je nevratná a změny v povaze, které s sebou nese, také.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.3.2016 08:36

Nekastrujte jí vůbec. Ted mé kožní problémy po kastraci se jí to pravděpodobně zhorší. Jinak je pravda že nekastrovaní psi kastráty moc neberou.Přeci to že máte fenu neznamená že jí musíte množit a nebo kastrovat. Prostě jí při hárání ohlídejte. Kastrace je hlavně móda ze zahraničí, kde ti pitomci kastrují snad úplně všechno aby měli bezproblémové mazlíky a taky je to dobrý kšeft pro veterináře.

29.3.2016 08:58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nekastrujte jí vůbec. Ted mé kožní problémy po kastraci se jí to pravděpodobně zhorší. Jinak je pravda že nekastrovaní psi kastráty moc neberou.Přeci to že máte fenu neznamená že jí musíte množit a nebo kastrovat. Prostě jí při hárání ohlídejte. Kastrace je hlavně móda ze zahraničí, kde ti pitomci kastrují snad úplně všechno aby měli bezproblémové mazlíky a taky je to dobrý kšeft pro veterináře.

Přestalo se kupírovat, začalo se ve velkém kastrovat ! Takový stálý příjem pro veterináře od zdravých zvířat.

29.3.2016 09:05

Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2718551/blesk-9-let-pratelsky-vhodny-do-bytu-krizenec-bude-cipovany-a-kastrovany/

Nad takovýmhle inzerátem se mi "otvírá kudla v kapse". Ten konkrétní pes žil bezproblémově 9 letv bytě nekastrovaný. Teď se psychicky frustrovaný ocitl v útulku, tak ho vystaví další velké zátěži a vykastrují ho ! Není to na palici ? Nebo spíš přes palici, dotyčnému o.s.
Takový zajištěný příjem pro spřáteleného veterináře. Vzala bych mu diplom !

29.3.2016 09:23

Bazz napsal(a):

Měla jsem kastrovanou a dvě nakastrované feny.Kastrovaná fena odchovala s oběma nekastrovanými fenami několik vrhů, hrála si s nimi, čistila je, byla pro ně tou nejlepší tetou.Obě feny ji bezproblémů ke svý štěňatům odmalička pouštěly.Narozdíl od nekastrovaných kdy by ta co štěňata neměla, štěňata té druhé v prvních dnech nejraději zakousla a i když potom byli větší nekastrovaná fena si se štěňata té druhé nikdy nehrála.

29.3.2016 10:13
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Měla jsem kastrovanou a dvě nakastrované feny.Kastrovaná fena odchovala s oběma nekastrovanými fenami několik vrhů, hrála si s nimi, čistila je, byla pro ně tou nejlepší tetou.Obě feny ji bezproblémů ke svý štěňatům odmalička pouštěly.Narozdíl od nekastrovaných kdy by ta co štěňata neměla, štěňata té druhé v prvních dnech nejraději zakousla a i když potom byli větší nekastrovaná fena si se štěňata té druhé nikdy nehrála.

Jsem ráda, že napsal někdo, kdo má konkrétní zkušenosti Ono to totiž vůbec není o kastraci a jak se která fenka bude při štěndech chovat, je také ve hvězdách...

29.3.2016 10:46
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Mám hodně různorodou smečku - kastrovaní, nekastrovaní, psi i feny a stále k nám různě přibývají nalezenci a zase ubývají do adopcí. A sama za sebe můžu říct, že kastrace na chování ke štěňatům nic nemění - vždycky záleží na povaze konkrétního jedince a ne na tom, jestli prodělal nějakou operaci.

29.3.2016 11:37
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Koho že kdo nebere?

Prosím, raději přestaňte psát nepravdy. To by asi všichni kastráti byli odstrčení, nebo kde jako? Kdyby je nekastrovaní nebrali a že jich tedy po světě běhá. Ach jo.
Neskutečné.

bazz

29.3.2016 12:16
bazz

XXX.XXX.226.5

Moc Vám Všem děkuji za názor, asi počkám na podzim, kdy snad bude mít naše fenka Jorkšíra štěňata a pak se uvidí. Druhá fenka je Stafordšírský bulterier, a větší zlato neznám. Má tak báječnou povahu, že o kastraci uvažuji jen proto, že není papírová a má zdravotní problémy. Navíc je to taková ňouma hodná, že se na vycházky skoro bojím teď chodit, protože v sobotu, ač byla na vodítku, tak na ní naskakoval jorkšír a ona v klidu seděla a všechno si nechala líbit, až jsem jí musela zvednout před neodbytným nápadníkem( rozdíl asi 14 kg) do náruče. Bylo bylo by to legrační, kdybych neměla nervy, že mi jí obskočí.

29.3.2016 12:22

Aliens_II napsal(a):
Koho že kdo nebere?

Prosím, raději přestaňte psát nepravdy. To by asi všichni kastráti byli odstrčení, nebo kde jako? Kdyby je nekastrovaní nebrali a že jich tedy po světě běhá. Ach jo.
Neskutečné.

V jiném vlákně píšu o kousnutí mých psů. Možná náhoda...Ale oba byli kastrovaní a oba zpražil jedním rafnutím jedinec opačného pohlaví. Jinak docela bez příčiny, fena chtěla psa nevšímavě minout, ten se otočil a rafnul.
Pes fenu, která ho rafla, neobtěžoval. Možná opravdu náhoda. Možná je to složitějí, než se na první pohled zdá. Většinou problémy neměli.
( Zdůrazním, že byli kastrovaní ze zdrav. důvodů. Většinou s kastrací nesouhlasím, tak kdyby to někdo postřehl, aby mi to neomlátil...).

29.3.2016 12:36

Aliens_II napsal(a):
Koho že kdo nebere?

Neskutečné.

Myslíte že je to nepravda ?Já si to nemyslím. Měla sem už hodně psů i fen, ani jeden kastrovaný nebyl, a ani jeden z nich nestál o kontakt z kastrátem. Buďto je naprosto ignorovali, nebo kastráta napadli. i ted mám hodně přátelského mladého retrievra, hraje si z každým, ovšem ne s kastrovaným psem sousedů, toho by pokousal. Myslíte že je to tolik náhod. Mívali jsme kastrovanou kočku, věčně se vracela domů dorvaná od cizích i našich vlastních nekastrovaných koček, nepřijali jí a ona se neuměla bránit. Dobře někdy kastrace u nemocného psa musí proběhnout, ale kastrovat zdravá zvířata je proti přírodě, at se vám to líbí nebo ne.

29.3.2016 12:40
manbea

XXX.XXX.70.116

Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2718551/blesk-9-let-pratelsky-vhodny-do-bytu-krizenec-bude-cipovany-a-kastrovany/

Nad takovýmhle inzerátem se mi "otvírá kudla v kapse". Ten konkrétní pes žil bezproblémově 9 letv bytě nekastrovaný. Teď se psychicky frustrovaný ocitl v útulku, tak ho vystaví další velké zátěži a vykastrují ho ! Není to na palici ? Nebo spíš přes palici, dotyčnému o.s.
Takový zajištěný příjem pro spřáteleného veterináře. Vzala bych mu diplom !

A nejhorší je, že když o něho projevíte vážný zájem a nabídnete nový trvalý domov se vší láskou a péčí, tak vám ho nevykastrovaného v žádném případě nedají. Ovšem ne každý zase chce mít doma kastráta...

29.3.2016 13:16

manbea napsal(a):
A nejhorší je, že když o něho projevíte vážný zájem a nabídnete nový trvalý domov se vší láskou a péčí, tak vám ho nevykastrovaného v žádném případě nedají. Ovšem ne každý zase chce mít doma kastráta...

Přesně.

29.3.2016 15:16
umpa.lumpa

XXX.XXX.51.15

Myslíte že je to nepravda ?Já si to nemyslím. Měla sem už hodně psů i fen, ani jeden kastrovaný nebyl, a ani jeden z nich nestál o kontakt z kastrátem. Buďto je naprosto ignorovali, nebo kastráta napadli. i ted mám hodně přátelského mladého retrievra, hraje si z každým, ovšem ne s kastrovaným psem sousedů, toho by pokousal. Myslíte že je to tolik náhod. Mívali jsme kastrovanou kočku, věčně se vracela domů dorvaná od cizích i našich vlastních nekastrovaných koček, nepřijali jí a ona se neuměla bránit. Dobře někdy kastrace u nemocného psa musí proběhnout, ale kastrovat zdravá zvířata je proti přírodě, at se vám to líbí nebo ne.

A jak víte, kdo tu kočku dorval?

29.3.2016 15:31

umpa.lumpa napsal(a):

Vím, že nekastrované kočky ( polodivoké ) ty kastrované můžou z jejich prostoru vyhnat. Ale zas na druhou stranu, nekastrovaný kocour mi chodil domů tak dorvaný, že už nikdy více. Jo, mladý, to se při mrouskání koček na několik dní "ztratil" a vracel se smrdutý, ale jako king. Jak stárnul, chodil za kočkami dál, ale vracel se čím dál tím víc dorvaný. Na nekastrovaného vesnického kocoura se dožil vysokého věku ( cca 10 let ), ale chodil opravdu hodně drvaný - hlava, uši, krk, tváře...až se jednou nevrátil. Udržet ho doma nebylo možné.

29.3.2016 15:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Moje zkušenost: kastrovaná fenka, nemá s žádnými psy problém. Psi si čichnou a nezajímá je, stejně jako by nehárala. Feny si čichnou a nezajímá je, stejně jako by nehárala. Má své psí kamarády a kamarádky, se kterýma se potkává na venčení. S některýma jen tak šlapou, s některýma si třeba hrajou na hoňku. Mám kastrované kočky: kočku a kocoura,8leté. Mají volný pohyb po okolí, chodí k nám občas do zahrady i nějaké cizí kočky. Nikdy se nestalo, že by jedna z koček přišla dorvaná, snad jednou jsem zaznamenala nějaký škrábanec, ale to nemuselo být ani z rvačky - také jsem už kočce tahala z ocasu obrovský zahnisaný trn(z trnky) kdežto mamčin nekastrovaný kocour, byl vloni celý rok v tak šíleném stavu a tak strašně imrvére dorvaný, až se rozhodla, že ho vykastruje. Najednou to ustalo, úplně se přestal toulat...už byl skoro hezky zarostlý a přibíral, pak jako když utne, přestal žrát a pošel. Nejspíš něco chytnul z toho svého, randění"

29.3.2016 21:06

Naše ani jedna z kastrovaných fen neměla ve smečce problém ani se psy ani s nekastronanými fenami.Jedna dokonce až do 12 let vedla celou smečku. V 5 letech k mám, se synovou přítelkyní, přibyl do smečky nekastrovaných psů, nekastrovaných fen a kastrované feny, kastrovaý pes berňák.Do smečky zapadl bez problémů.vůdčímu čuvačovi se podřizoval a ten ho nikdy nenapadl, naopak nejmladší nekastrovaná fenka se podřizovala jemu.
A kastrované kočky.Momentálně máme doma 6 kastrovaných kocourů, dva nekastrované, jednu nekastrovanou kočku a dvě kastrované kočky.Snášejí se úplně bez problémů, a když je zima spí všichni na jedné hromadě ve chlévě.Porvaný přišel jenom starší nekastrovaný kocour z námluv.Ostatní kočky se pohybují volně po okolí domu, kde se pohybují i cizí nekastrované kočky a kocouři, a přesto ani jeden kastrát není porvaný.

29.3.2016 22:43

umpa.lumpa napsal(a):

Tak že jsme je při tom viděla, napadali jí naši nekastrovaní kocouři.

30.3.2016 07:10

Kočky bych do toho vůbec netahala...

Hlavně - kastrace je pouze jeden z mnoha vlivů! Takže jednoznačně prohlašovat, že kastrace způsobí to či ono je dost blbost. Je to objektivní změna organizmu, to v každém případě, co to ale přinese jednomu každému zvířeti je individuální.
Mí oba psi, nekastrovaní samci, mi chováním kastráta (samce) vždy oznámí. Pastevec teda hodně výrazně (ono se říká, že přírodniny jsou na toto citlivější než plemena kulturní a navíc má přírodnina je poněkud emotivnější), u druhého psa tu odlišnou reakci cizí ani nepozná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík