Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.3.2016 18:51
tancoska

XXX.XXX.64.4

Zajímalo by mě jaký jsou ceny u jiných plemen.U mého plemene jsou ceny furt vyšší a vyšší.Jde o SBT.Můžete napsat kolik jste zaplatili za vaše štěně s PP?Rasu a cenu.Děkuju

29.3.2016 19:30
N.u

XXX.XXX.159.234

Tak ceny rostou jako u všeho. My jsme vždy platili těch 20-30 tisíc (rotvik, staford)
Teď budeme platit za bandoga 2000euro.

29.3.2016 19:36
conie

XXX.XXX.206.202

Vše se odvíjí od poptávky. Pokud chcete momentálně moderní a atraktivní plemeno, tak si připlatíte. Jinak: trpasličí pinč - 8 tis., německý pinč - 12 tis., šarplaninec - 10 tis., beauceron - 15 tis.

29.3.2016 20:23
plumosus

XXX.XXX.99.35

Mám 2 fenky plemene bílý švýcarský ovčák s PP i ze stejné chovky B a C vrh, takže začínající chovka. Cena první 10 000 kč, druhá 14 000kč. Záleží na chovateli, co si za štěně řekne a na chovném páru, jsou i za vyšší cenu.

29.3.2016 20:41
awake

XXX.XXX.115.136

conie napsal(a):
Vše se odvíjí od poptávky. Pokud chcete momentálně moderní a atraktivní plemeno, tak si připlatíte. Jinak: trpasličí pinč - 8 tis., německý pinč - 12 tis., šarplaninec - 10 tis., beauceron - 15 tis.

Jé Vy jste měla Bosíka? Já je mám již 19 let
A cena? Od nuly do 15ti tisíc za import.

29.3.2016 20:50
conie

XXX.XXX.206.202

awake napsal(a):
Jé Vy jste měla Bosíka? Já je mám již 19 let
A cena? Od nuly do 15ti tisíc za import.

Ne, já jsem o něm kdysi uvažovala, ale známí ho pořizovali pře 1,5 rokem.

29.3.2016 21:04
bartrand

XXX.XXX.47.177

Kdyz uz je to tohle tema, rad bych se zeptal na cenu stenat kontinentalnich pripadne americkych buldoku. Jde mi o kvalitni psy. Moje predstava je americky okolo 15tis, kontinentalni okolo 25tis za stene, ale rad bych to mel primo od lidi co v tom chodi, jsem totiz zatim jen ve fazi okukovani.

29.3.2016 22:08
LájošM

XXX.XXX.14.251

Ceny jsou vždy závislé na nabídce a poptávce, takže i během pár let se mohou hodně lišit. A i u stejného plemene se ceny liší klidně o 100%. A bohužel to nemusí být jen kvalitou spojení.
Já si koupil psa vysněného plemene s PP až podezřele levně, ale bylo to proto, že chovatelka věděla, kam psa dává, že se s ním bude cvičit i vystavovat a že bude o psovi celý jeho život dostávat zprávy. Druhého psa stejného plemene jsem kupoval jen o pár let později z jiné chovky, byl 2x tak drahý a nakonec se ukázalo, že geneticky není zrovna do chovu přínos a ani výstavně není špička. Takže prodejní cena nemusí i při pečlivém výběru a studování rodokmenů znamenat perfektního chovného psa.

30.3.2016 00:18
bilusik

XXX.XXX.168.4

tancoska napsal(a):
Zajímalo by mě jaký jsou ceny u jiných plemen.U mého plemene jsou ceny furt vyšší a vyšší.Jde o SBT.Můžete napsat kolik jste zaplatili za vaše štěně s PP?Rasu a cenu.Děkuju

Ceny u veterinářů a za krmení a za výstavy jsou rok od roku také pořád vyšší a vyšší a nikdo se tomu nediví... U našeho plemene jsou ceny také asi o 3 až 4 tisíce v průměru vyšší než byly ceny před 6 nebo 7 lety. Přijde mi to normální.

30.3.2016 07:27
conie

XXX.XXX.206.202

bilusik napsal(a):
Ceny u veterinářů a za krmení a za výstavy jsou rok od roku také pořád vyšší a vyšší a nikdo se tomu nediví... U našeho plemene jsou ceny také asi o 3 až 4 tisíce v průměru vyšší než byly ceny před 6 nebo 7 lety. Přijde mi to normální.

Proč neuvedete plemeno a částku? O tom snad má být toto vlákno.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.3.2016 08:15

V rodině teď pořizovali anglického buldoka. Pěkný a nadějný kluk-25 000, -.

30.3.2016 08:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Zajímá mě orientační cena za RR.
Tušíte někdo ? Dík.

30.3.2016 08:51
bilusik

XXX.XXX.168.4

conie napsal(a):
Proč neuvedete plemeno a částku? O tom snad má být toto vlákno.

Vlákno je o tom, o čem píší příspěvky přispívající ( vy snad nebudete druhým určovat o čem je vlákno a očem mají psát a o čem ne... ). A já píši o tom, že mi to přijde normální, že se zvedají cena za štěňata u různých plemen s tím jak zvedají ceny veterínáři a prodejci krmiv a poplatky za výstavy. U dobře prodejných módních plemen s tím korespondují prodejní ceny a zvedají se více, u hůře prodejnýchg plemen se zvedají málo nebo i stagnují - ceny určuje sám trh - nabídka a poptávka u daného plemene, když je více zájemců než volných štěňat na trhu, tak jde cena zákonitě nahoru a nelze se tomu divit.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 09:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Cena je velmi pohyblivá, ať jde o jakékoliv plemeno.
Záleží na několika faktorech - jací jsou rodiče (odkud pocházejí, jak jsou pracovně nebo výstavně úspěšní), jestli bylo krytí tady nebo v zahraničí, o jakou jde krev, atd atd...
Pak dál záleží, jestli chceš psa pro výstavní/pracovní ambice, nebo ho chceš jen domů. Tam se s cenou taky pěkně zamává, atd atd...
Takže cena může být klidně od 6.000 a pak výš...

30.3.2016 09:24
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

rapotacka11 napsal(a):
Tušíte někdo ? Dík.

RR 20-25 tis. Sousedka kupovala psa a stál 25k, -. Krásný kousek. Roste úžasně.

30.3.2016 09:40
conie

XXX.XXX.206.202

bilusik napsal(a):
Vlákno je o tom, o čem píší příspěvky přispívající ( vy snad nebudete druhým určovat o čem je vlákno a očem mají psát a o čem ne... ). A já píši o tom, že mi to přijde normální, že se zvedají cena za štěňata u různých plemen s tím jak zvedají ceny veterínáři a prodejci krmiv a poplatky za výstavy. U dobře prodejných módních plemen s tím korespondují prodejní ceny a zvedají se více, u hůře prodejnýchg plemen se zvedají málo nebo i stagnují - ceny určuje sám trh - nabídka a poptávka u daného plemene, když je více zájemců než volných štěňat na trhu, tak jde cena zákonitě nahoru a nelze se tomu divit.

To, proč ceny mírně stoupají a že jsou také závislé na poptávce je jasné snad každému myslícímu. Já jen nechápu, proč máte (není myšleno jen vy) problém uvést cenu vašeho plemene s PP. Samozřejmě je určité rozpětí od do, ale lze přece napsat cenu. kterou jsem zaplatila já nebo někdo z mé rodiny nebo za jakou prodávám štěňata. Třeba to nějakému zájemci pomůže při orientaci v cenách s PP a bez PP a přiměje to někoho nepodpořit množitele zakoupením bezpapíráčka. Obecné povídání nikoho nezaujme, konkrétně uvedené částky ano.

30.3.2016 09:48
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

conie napsal(a):
To, proč ceny mírně stoupají a že jsou také závislé na poptávce je jasné snad každému myslícímu. Já jen nechápu, proč máte (není myšleno jen vy) problém uvést cenu vašeho plemene s PP. Samozřejmě je určité rozpětí od do, ale lze přece napsat cenu. kterou jsem zaplatila já nebo někdo z mé rodiny nebo za jakou prodávám štěňata. Třeba to nějakému zájemci pomůže při orientaci v cenách s PP a bez PP a přiměje to někoho nepodpořit množitele zakoupením bezpapíráčka. Obecné povídání nikoho nezaujme, konkrétně uvedené částky ano.

Perfektní!

30.3.2016 09:59
ivulka2

XXX.XXX.155.174

A ted bych možna položila jinou otázku jak určujete cenu svojich štěnat podle čeho ?Přiští tyden jedu krýt takže uvažuji i o ceně jak ji stanovit.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 10:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

ivulka2 napsal(a):
A ted bych možna položila jinou otázku jak určujete cenu svojich štěnat podle čeho ?Přiští tyden jedu krýt takže uvažuji i o ceně jak ji stanovit.

Já vždy propočítávala...

Tedy sečteš si všechny dosavadní náklady s fenou spojená - výstavy, bonitace, rtg, ... + krytí a vyleze ti z toho nějaká částka + si k tomu napočítej krmení (ideálně na 1 štěně - to pak budeš násobit), zařízení PP, přejímku vrhu... A vyleze ti nějaká celková částka a pak to rozpočítáš na vrh a uvidíš

30.3.2016 10:07
anonymx

XXX.XXX.27.66

ivulka2 napsal(a):

Podle toho jaký je o konkrétní štěňata zájem a komu je prodávám.

30.3.2016 10:14
bilusik

XXX.XXX.168.4

conie napsal(a):

Tak stačí vám cenové rozpětí u hodně moloss plemen ( cane corso, bulmastif, bordeauxská doga, brazilská fila, a podobná moloss plemena ) se pohybuje cena 15 až 35 tisíc Kč za štěně v závislosti na kvalitě, výsledku DKK ( případně i DLK), výstavních výsledcích a krevních linií - jestli se jedná o tuzemské či zahraniční krytí, jestli jsou předci v PP v ČR hodně rozšíření či nikoliv. Tak pořád je to pro většinu laiků nic neříkající rozpětí 15 až 35 tisíc Kč za štěně uvedených moloss plemen - a nevidí v tom žádný rozdíl, proč by měli dávat za štěně 30 tisíc Kč, když jinde mají to samé s PP za 15 tisíc Kč.

30.3.2016 10:16
ivulka2

XXX.XXX.155.174

anonymx napsal(a):
Podle toho jaký je o konkrétní štěňata zájem a komu je prodávám.

Tak to bude složité mam tam jednoho top zájemce které mi vzhledem k jeho výsledkum a planum se štěnětem pokud vše vyjde udělá top reklamu takže cena...necena a pak mam několik zahraničních zájemcu..a pak pár kamarádu ze cvičáku kteří znaji konkretní zvíře takže tam zas musí byt cena jiná... to bude složité...

30.3.2016 10:33
sufle

XXX.XXX.49.81

rapotacka11 napsal(a):
Tušíte někdo ? Dík.

No, my před několika lety pes 15.000, -
Kamarádka loni 18.000, -
Ale stále se dají i za těch patnáct, pokud někdo nechce špičku (asi)

Černý teriér fenka 15.000, - byla poslední z vrhu. Ostatní prý šli za 18.000, -
Barzoj kamarádky 15.000, -.

30.3.2016 10:37
conie

XXX.XXX.206.202

ivulka2 napsal(a):

Při stanovení ceny přihlížím ke samozřejmě ke kvalitě chovného páru (výstavy, zkoušky, zdravotní testy), běžné ceně plemena, k poptávce a nabídce a teprve pak k vlastním nákladům. V ceně zohledňuji i své letité chovatelské zkušenosti a perfektní péči o štěňata a následný chovatelský servis. Se zájemci o ceně NIKDY nesmlouvám, tak jako nesmlouvám já, pokud si kupuji štěně. Mám stanovenou rozdílnou cenu pro tuzemské a zahraniční zájemce, cenu uvádím v inzerátech, nestydím se za to, co za svá štěňata chci, cenu si dokážu zdůvodnit.

30.3.2016 10:43

Basenji zpravidla za 15, zřídkakdy se najde i nestandard za půlku v ceně bez PP. Ovšem netestovaný bez PP je hodně, ale opravdu hodně o ústa.

30.3.2016 10:44

Rtw průměr 15, ale top i za 25.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 10:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

No, teď poveze rtw ze Srbska...1200E což je 33.000

30.3.2016 10:46

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No, teď poveze rtw ze Srbska...1200E což je 33.000

já ale nemluvím o importu

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 10:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

já ale nemluvím o importu

No, až pes tu bude mít první štěnda, tak pod 30.tis zřejmě nepůjdou...

30.3.2016 10:49

No, až pes tu bude mít první štěnda, tak pod 30.tis zřejmě nepůjdou...

Možné je všecko.

30.3.2016 13:20
N.u

XXX.XXX.52.21

My pořizovali prvního RTW za 25 před 9 lety a ted za 30 z ČR, ale je to kvalita.

30.3.2016 14:54
bartrand

XXX.XXX.203.180

V rodině teď pořizovali anglického buldoka. Pěkný a nadějný kluk-25 000, -.

Nemá nikdo přehled o ceně amerických a kontinentálních buldoků? Od anglických jsem upustil kvůli jejich zdravotních problémů a pro to že bych chtěl psy brát sebou i letadlem. Díky.

30.3.2016 18:05
Prestige

XXX.XXX.71.69

Tak am. buldok, záleží jaké má PP, a jaké rodiče. Ale cena tak kolem 12.000 kč, ale pokud je krytí v zahraničí, tak tam může jít cena až kolem 800-1000 euro.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 18:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

N.u napsal(a):
My pořizovali prvního RTW za 25 před 9 lety a ted za 30 z ČR, ale je to kvalita.

A z jaké CHS?

Kacis

30.3.2016 18:59
Kacis

XXX.XXX.120.248

Pes darovaný ovšem pořizovací cena 1200e a fena o dva měsíce mladší za 16 tisíc.

30.3.2016 19:42
N.u

XXX.XXX.3.8

A z jaké CHS?

To je chlap který neprodává vůbec do ČR, nýbrž do Ruska.My jsme od něj dostali štěně jen přes našeho známého ale dlouho jsme otravovali

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

N.u napsal(a):
To je chlap který neprodává vůbec do ČR, nýbrž do Ruska.My jsme od něj dostali štěně jen přes našeho známého ale dlouho jsme otravovali

A název CHS?

30.3.2016 20:30
N.u

XXX.XXX.3.8

Copak máte pocit, že lžu? No na to už jsem si tu zvykla
CHS Rottweiler Terezinský dvůr

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 20:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

N.u napsal(a):

Nevím, zajímalo mě to, protože běžná cena v čr je poloviční, a chtěla jsem vědět kdo má nej RTW chov v republice, abych si rozšířila všeobecný přehled
Jinak znám jen CHS rotvíků Terezský dvůr, ale koupit si psa za 30 tyček, tak si jméno chovky zatraceně dobře pamatuju

30.3.2016 21:02
N.u

XXX.XXX.190.246

V 8.měsících na cvičáku. No není to krasavec? Jinak jak jsem říkala dohadoval nám ho známej který dělá porotce na výstavách my jsme si pak akorat pro štěně zajeli.Jinak jak jsem psala teď za bandoga budem platit 50 tisíc ze Slovenska a to už si pamatovat opravdu budu

30.3.2016 21:11
bilusik

XXX.XXX.168.4

N.u napsal(a):
V 8.měsících na cvičáku. No není to krasavec? Jinak jak jsem říkala dohadoval nám ho známej který dělá porotce na výstavách my jsme si pak akorat pro štěně zajeli.Jinak jak jsem psala teď za bandoga budem platit 50 tisíc ze Slovenska a to už si pamatovat opravdu budu

Na můj vkus malinko světlejší pálení a s tím koresponduje i malinko světlejší oko. Tak podle mého názoru co se týče exterieru by to chtělo asi tmavší pálení a tmavší oko. Ale to je jen můj názor co se týče exterieru co vidím z fotky co mně praští do očí na první pohled.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 21:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

N.u napsal(a):

Jako pes je pěknej, ale přiznám se, že za ty peníze bych čekala psa bez exterierových vad (světlé oko, vytočené přední tlapy, chyby v barvě).

30.3.2016 21:15
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

bilusik napsal(a):
Na můj vkus malinko světlejší pálení a s tím koresponduje i malinko světlejší oko. Tak podle mého názoru co se týče exterieru by to chtělo asi tmavší pálení a tmavší oko. Ale to je jen můj názor co se týče exterieru co vidím z fotky co mně praští do očí na první pohled.

No já jako laik musím říci, že ten pes vypadá naprosto špičkově. To se jen tak nevidí.

30.3.2016 21:18
tapina

XXX.XXX.211.145

Jako pes je pěknej, ale přiznám se, že za ty peníze bych čekala psa bez exterierových vad (světlé oko, vytočené přední tlapy, chyby v barvě).

Nemůžou být ty tlapy tím, že stojí na blbém povrchu? Ostatní nevím. Jen tak pro zajímavost.

30.3.2016 21:18
bilusik

XXX.XXX.168.4

Aliens_II napsal(a):
No já jako laik musím říci, že ten pes vypadá naprosto špičkově. To se jen tak nevidí.

Tak to jste u tohoto plemene opravdu asi laik, to příliš světlé pálení a to světlé oko je patrné na první pohled ( stejně tak to platí i pro černé dobrmany s pálením). Takže exterierová špička to už z těch dvou důvodů co jsem napsal nebude a ty peníze bych za tohoto psa určtě nedal. Třeba to bude kvalitní v povaze a čisté rentgeny, ale to z fotky nepoznáme...

30.3.2016 21:20
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

bilusik napsal(a):
Tak to jste u tohoto plemene opravdu asi laik, to příliš světlé pálení a to světlé oko je patrné na první pohled ( stejně tak to platí i pro černé dobrmany s pálením). Takže exterierová špička to už z těch dvou důvodů co jsem napsal nebude a ty peníze bych za tohoto psa určtě nedal. Třeba to bude kvalitní v povaze a čisté rentgeny, ale to z fotky nepoznáme...

Právě to jiné zbarvení mě velmi zaujalo. Ty nohy jsem viděl, ale myslel jsem, že stojí jen divně. A ty oči, tak to fakt nemám ani páru. Ale vidíte. Třá je exterierově nevyhovující, ale pro mé oko velmi atraktivní.

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

tapina napsal(a):
Nemůžou být ty tlapy tím, že stojí na blbém povrchu? Ostatní nevím. Jen tak pro zajímavost.

Má to na všech fotkách, i vsedě;-).

Lexaurin

XXX.XXX.190.168

N.u napsal(a):

No kdyz nekdo neví co s penězma...

30.3.2016 21:22
tapina

XXX.XXX.211.145

Má to na všech fotkách, i vsedě;-).

Jo ake furt je na těch šutrech - balancuje. Co myslíte? Není to možné?

30.3.2016 21:23
bilusik

XXX.XXX.168.4

Aliens_II napsal(a):
Právě to jiné zbarvení mě velmi zaujalo. Ty nohy jsem viděl, ale myslel jsem, že stojí jen divně. A ty oči, tak to fakt nemám ani páru. Ale vidíte. Třá je exterierově nevyhovující, ale pro mé oko velmi atraktivní.

A právě to světlé pálení a světlé oko je u rotvíků ( i černých dobrmanů s pálením ) chyba. A světlejší (dravčí oko ) je také dost chyba. Žádané je k té černé barvě syté pálení a tmavé oko.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 21:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

tapina napsal(a):
Jo ake furt je na těch šutrech - balancuje. Co myslíte? Není to možné?

Myslím že ne - když budete balancovat, tak si nevykroutíte nohy do naprosto nestabilního postoje, a tohle se vsedě docela dobře pozná

30.3.2016 21:29
tapina

XXX.XXX.211.145

Myslím že ne - když budete balancovat, tak si nevykroutíte nohy do naprosto nestabilního postoje, a tohle se vsedě docela dobře pozná

Byste se divil ;-) Díky za odpověď.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 21:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

tapina napsal(a):
Byste se divil ;-) Díky za odpověď.

Ten pes má vytočený tlapy na všech fotkách - to není náhoda. Taky jednoho takovýho psa vystavuju, a zamaskovat to aspoň v postoji je skoro nadlidský výkon

30.3.2016 21:35
N.u

XXX.XXX.204.253

Tlapky má v pořádku...Zkusím sem dat foto AZ ho vyfotím na betonu a ne na kamenech...Jinak právě to světle pálení se mi líbí Nemáme ho na chov tak nějakè extererierovè vady v barvě mi srdce netrhají

30.3.2016 21:37
bilusik

XXX.XXX.168.4

Aliens_II napsal(a):

Tak nějak to tmavé pálení má vypadat (a s tím i tmavé oko) - vkládám ilustrační foto.

30.3.2016 21:38

N.u napsal(a):

A co ta víčka? Katastrofa Myslím, že chovek v RF, co mají mnohem kvalitnèjších rtw je mnohem více.

30.3.2016 21:44
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

bilusik napsal(a):
Tak nějak to tmavé pálení má vypadat (a s tím i tmavé oko) - vkládám ilustrační foto.

Ano ano. Takového znám. Proč se těm psům ty nohy rvou dozadu pro vystavení? To je děs.
O co jako jde? Znám plemena, kde takový postoj je naprosto přirozený, ale toto?

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 21:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

N.u napsal(a):
Tlapky má v pořádku...Zkusím sem dat foto AZ ho vyfotím na betonu a ne na kamenech...Jinak právě to světle pálení se mi líbí Nemáme ho na chov tak nějakè extererierovè vady v barvě mi srdce netrhají

Takhle, pokud má super povahu je zdravej, a nekupovali jste jej s perspektivou do chovu, tak je všechno v pořádku, a ať vám dělá radost, ale VDčkový zvíře se dá pořídit za třetinovou cenu.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 21:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Aliens_II napsal(a):
Ano ano. Takového znám. Proč se těm psům ty nohy rvou dozadu pro vystavení? To je děs.

Podle mě ten pes stojí normálně

30.3.2016 22:06
koňadra

XXX.XXX.128.31

bilusik napsal(a):

Tohle je pěkný rotvajler, ten od Ppppp.. má opravdu světlé pálení, ale více mě vadí to světlé oko. Nicméně u obou je hrozný ten dlouhý ocas, to mě k rotvíkovi prostě vůbec nesedne. Ale, samozřejmě, je to možná i věc zvyku, zatím jsem si ale na boxery, rotvíky, dobrmany... s dlouhým ocasem prostě nezvykla.

Ale abych se vrátila k původní otázce: jak stanovit cenu štěňat.
Tak v životě mě nenapadlo počítat, na kolik mě ta štěňata přišla a z toho odvozovat jejich cenu. To je - podle mne - úplný nesmysl. To bych se zřejmě dostala na takovou cenu, kterou by nikdo nezaplatil. Kupujícího totiž zrovna tyto počty vůbec nezajímají. Takže vycházím jedině z ceny, za kterou prodávají ostatní známí chovatelé a prodávám přibližně za stejnou cenu. Nepoměřuji se se začátečníky, kteří prodávají kolikrát o 1/3 levněji a ještě nemohou prodat. Přece jen za 30 let chovu už nějaké jméno mám a nemusím je devalvovat tím, abych prodávala pod cenou. Ale vše je o poptávce a nabídce. Jsou období, kdy mám štěňat více než zájemců a jsou období, kdy i mně zůstávají štěňata delší dobu doma. Přitom to může být i po stejných rodičích, takže to ani není "o původu" a kolik mají rodiče titulů. A pak cenu štěňat určuji samozřejmě i podle toho, komu prodávám. Jsou lidé, kteří ode mne už štěňata dostávají darem, protože vím, že se u nich budou mít dobře a pro reklamu mého chovu udělají maximum tím, že psa budou předvádět na výstavách, zkouškách, soutěžích... prostě všude, kde to jde.

30.3.2016 22:06
N.u

XXX.XXX.204.253

Takhle, pokud má super povahu je zdravej, a nekupovali jste jej s perspektivou do chovu, tak je všechno v pořádku, a ať vám dělá radost, ale VDčkový zvíře se dá pořídit za třetinovou cenu.

Není do chovu a povaha je super i když ta puberta sním teď dost mává A my zrovna nejsme z těch co koukají na peníze

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 22:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

N.u napsal(a):
Není do chovu a povaha je super i když ta puberta sním teď dost mává A my zrovna nejsme z těch co koukají na peníze

Pokud to máte takto, tak je všechno v pořádku, a puberta přejde

30.3.2016 22:19
lev

XXX.XXX.253.186

N.u napsal(a):

Nejvíce by mě vadila ta spodní víčka. To psovi vadí i v životě...

30.3.2016 22:22

lev napsal(a):
Nejvíce by mě vadila ta spodní víčka. To psovi vadí i v životě...

Vždyť to říkám.

30.3.2016 22:23

N.u napsal(a):

Mohu se zeptat, z jakého je spojení?

30.3.2016 22:37
bilusik

XXX.XXX.168.4

Aliens_II napsal(a):

Já se nebavím o výstavním postoji, dal jsem vám ilustrační fotku, jak má vypadat správné žádané pálení a tmavé oko. Co a jak staví na výstavách do výstavního postoje je věc druhá. Ale staví se tak na výstavách do postoje u drtivé většiny služeních plemen, ale to je věc druhá to neřeším, toto je ilustrační fotka k té barvě pálení, jak má vypadat, a jak je požadována - a k tomu správně tmavé oko. Takže ten rotvík se světlým pálením a světlým okem by na výstavách už z těchto dvodu důvodů v exterieru moc neuspěl. A jestli to někdo prodává za 50 litrů, jako špičku i v exterieru, tak si myslím, že to v exterieru špička určitě není.

30.3.2016 22:41
bilusik

XXX.XXX.168.4

N.u napsal(a):

No ale koupit VDčkové zvíře (v exterieru a barvě průměrné ) a nechat si nabulíkovat, že je to špička, to vás asi dost napálili. Také si myslím, že se dají pořídit ve stejné kvalitě co máte za třetinovou cenu. Ale když vám to nevadí, tak mne už vůbec ne. Ale o exterierové špičce u tohoto plemene mám jinou představu, a jak říkám povahu a rentgrny DKK z fotky nepoznáme.

30.3.2016 23:40
N.u

XXX.XXX.204.253

Vy ste zase chytrý až to bolí Mě absolutně nezajímá Ják má vypadat pálení a co je žadanè.Kdybych ho měla na chov tak ano, ale Já ho na chov nemám tak si prostě koupím psa jaky se mi líbí a mě rotvici s tmavým pálením neberou tak o co vám jde?Myslím si, že by vzhledem překonal většinu vašich psů i s tím nežádaným pálením.Tak sem dejte vaše pejsky ať se podíváme co mají doma odborníci a, že stál 30litrů no a co i kdyby stál 100 koupila bych ho zas.Pro mě to kvalitní pes je a i kdyby měl na zádech vyholeno "Vyliž si" Tak vám to může být fuk

30.3.2016 23:48
bilusik

XXX.XXX.168.4

N.u napsal(a):
Vy ste zase chytrý až to bolí Mě absolutně nezajímá Ják má vypadat pálení a co je žadanè.Kdybych ho měla na chov tak ano, ale Já ho na chov nemám tak si prostě koupím psa jaky se mi líbí a mě rotvici s tmavým pálením neberou tak o co vám jde?Myslím si, že by vzhledem překonal většinu vašich psů i s tím nežádaným pálením.Tak sem dejte vaše pejsky ať se podíváme co mají doma odborníci a, že stál 30litrů no a co i kdyby stál 100 koupila bych ho zas.Pro mě to kvalitní pes je a i kdyby měl na zádech vyholeno "Vyliž si" Tak vám to může být fuk

To co píšete může napsat jen opravdu někdo, kdo si vybral plemeno, kterému ani za mák nerozumí a nečetl jeho standard a nebyl se podívat na nějaké bonitaci či výstavě, jak to má vypadat. Jen hlupáci si nechají vnutit průměr za přemrštěnou cenu... Ale to je vaše věc a je nám to opravdu fuk, že vás napálili a udělali z vás hlupáka, jen tu píšeme svůj názor na to, co vidme na první pohled na fotce, že to opravdu není špička, tak jak to má správně vypadat.

31.3.2016 00:01

Pppppp či kolik tam těch p je... ano, za třicet taců to je jistě "kvalita", určitě pán neprodává štěňata ani v rámci ČR. Ale nechcete psa do chovu, však jen dobře, vždyť s takovým ocasem byste mohli - tedy pes mohl - mít problémy, krom jiných nedostatků. Je to ošklivé, když vám někdo domácího mazla takto pohaní, vím. Vy nemůžete za to, že máte pocit exclusivního jedince, a pritom...A ještě několikrát, prosím, zdůrazněte, že vám na penězích nezáleží! Pokud je ten pes povahově OK, jen dobře, zdraví se ukáže časem. S tím bandogem za pade budete mít možná podobné štěstí, pošlete pak foto. To je krása, když chovatel prodá tak ošklivé (pardon) zvíře za třicet táců - a ne, opravdu vám ho nezávidím, je mi to fuk.

31.3.2016 00:05

Pppppp či kolik tam těch p je... ano, za třicet taců to je jistě "kvalita", určitě pán neprodává štěňata ani v rámci ČR. Ale nechcete psa do chovu, však jen dobře, vždyť s takovým ocasem byste mohli - tedy pes mohl - mít problémy, krom jiných nedostatků. Je to ošklivé, když vám někdo domácího mazla takto pohaní, vím. Vy nemůžete za to, že máte pocit exclusivního jedince, a pritom...A ještě několikrát, prosím, zdůrazněte, že vám na penězích nezáleží! Pokud je ten pes povahově OK, jen dobře, zdraví se ukáže časem. S tím bandogem za pade budete mít možná podobné štěstí, pošlete pak foto. To je krása, když chovatel prodá tak ošklivé (pardon) zvíře za třicet táců - a ne, opravdu vám ho nezávidím, je mi to fuk.

31.3.2016 00:07
sorana

XXX.XXX.66.106

N.u napsal(a):

To máte pravdu do chovu s PP by opravdu vhodný nebyl. Buďte rádi, že nechcete chovat a jezdit po výstavách, byli byste zklamáni. To je vaše věc, že nekoukáte na peníze, ale v tomto případě byl pejsek opravdu dost předražený a napálili vás.

31.3.2016 00:12

N.u napsal(a):

Tak buď jsem slepa nebo Vy kecáte. Pod FCI taková chovka zapsaná není.

Neregistrovaný uživatel

31.3.2016 06:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Tak buď jsem slepa nebo Vy kecáte. Pod FCI taková chovka zapsaná není.

Pod FCI je CHS Terezský dvůr, ale nechce se mi věřit, že by dlouholetý chovatel, který ví, jak má RTW vypadat, prodal štěně s exterierovýma vadama, za takovou raketu (barva, oči, a tlapy už jsou vidět na štěněti v době odběru), a ještě v ČR, aby bylo na očích, a dělalo mu blbou reklamu.

31.3.2016 07:32
tapina

XXX.XXX.211.145

Omlouvám se za offtopic.

Musím se ale Pppppppp trochu zastat, i když zrovna ta prezentace názorů a důvodů nebyla nejšťastnější. I když nerozumìm rotvajlerům.

Delší dobu s manželem sledujeme 1 plemeno. V čr je cena obvykle 12,5 - 25tis. Kdyby za námi přišel někdo, komu věříme, přišel a řekl že ví o člověku. Ten by to měl takhle : tyto psy už chovám 35 let, jdu trochu jiným směrem, takže na výstavy to asi moc nebude, ale mohu vám garantovat, že za 20let nebyl zdravotní problém, krom nějakých úrazů. Moc se v čr o nich nedoslechnete, protože jsou v zahraničí, tady jsou nějaké fotky, reference, tady si o tom vedu záznamy. Protože psy do chovu mám zas ze zahraničí a protože o má šrěňata je zájem, je cena 37000.Tak by bychom asi taky měli ošklivého psa.

Ze všech psů, co jsem do teď měla, byla jediná fena NO s PP a to jsem ji měla v podstatě nedopatřením. Jinak samé vořechy. Co teď mám poslední fenu, tak je na tom zdravotně poměrně bídně a co já jsem si nechala "vnutit" postupů, pod nadějí, že jí to pomůže, i když vnitřně jsem o tom úplně přesvědčená nebyla. O penězích nemluvím, protože to je fakt až to poslední.

31.3.2016 08:04
Andrýsek3

XXX.XXX.39.6

Ten pes je nádherný.

31.3.2016 08:11

tapina napsal(a):
Omlouvám se za offtopic.

Musím se ale Pppppppp trochu zastat, i když zrovna ta prezentace názorů a důvodů nebyla nejšťastnější. I když nerozumìm rotvajlerům.

Delší dobu s manželem sledujeme 1 plemeno. V čr je cena obvykle 12,5 - 25tis. Kdyby za námi přišel někdo, komu věříme, přišel a řekl že ví o člověku. Ten by to měl takhle : tyto psy už chovám 35 let, jdu trochu jiným směrem, takže na výstavy to asi moc nebude, ale mohu vám garantovat, že za 20let nebyl zdravotní problém, krom nějakých úrazů. Moc se v čr o nich nedoslechnete, protože jsou v zahraničí, tady jsou nějaké fotky, reference, tady si o tom vedu záznamy. Protože psy do chovu mám zas ze zahraničí a protože o má šrěňata je zájem, je cena 37000.Tak by bychom asi taky měli ošklivého psa.

Ze všech psů, co jsem do teď měla, byla jediná fena NO s PP a to jsem ji měla v podstatě nedopatřením. Jinak samé vořechy. Co teď mám poslední fenu, tak je na tom zdravotně poměrně bídně a co já jsem si nechala "vnutit" postupů, pod nadějí, že jí to pomůže, i když vnitřně jsem o tom úplně přesvědčená nebyla. O penězích nemluvím, protože to je fakt až to poslední.

Nějak nerozumím tomu, co tím chcete říct? Jdu trochu jiným směrem=co? Povahově? Reference? A navíc, asi nechovám pod FCI, tak Vám tohohle nestandarda šoupnu za třicítku a Vy, jelikož se Vám zdá, že budete mít něco extra významného, mi tu třicítku dáte a ještě poděkujete... Promiňte, ale člověk, co uvěří a dá nesmyslnné peníze za to, co je na fotkách, je buď opravdový laik nebo hlupák.

31.3.2016 08:15
tapina

XXX.XXX.211.145

Nějak nerozumím tomu, co tím chcete říct? Jdu trochu jiným směrem=co? Povahově? Reference? A navíc, asi nechovám pod FCI, tak Vám tohohle nestandarda šoupnu za třicítku a Vy, jelikož se Vám zdá, že budete mít něco extra významného, mi tu třicítku dáte a ještě poděkujete... Promiňte, ale člověk, co uvěří a dá nesmyslnné peníze za to, co je na fotkách, je buď opravdový laik nebo hlupák.

Ne, říkám "kdyby". To se nestane. Ale asi i já (právě protože jsem laik) bych na to takhle "naletěla". Jako na jiné věci. Kór kdyby mi to doporučil někdo známý.

31.3.2016 08:19
tapina

XXX.XXX.211.145

Nejde tam o to "něco extra významného", ale o to pouhopouhé "zdraví".

Jo, chápu, že je to blbě pochopitelné. Myslím, že třeba byste se mi i vysmála, co to mám teď. A právem. Ale tak to je.

31.3.2016 08:20

tapina napsal(a):
Ne, říkám "kdyby". To se nestane. Ale asi i já (právě protože jsem laik) bych na to takhle "naletěla". Jako na jiné věci. Kór kdyby mi to doporučil někdo známý.

Třeba se vyjadří i majitelka fotek, protože být laik neznalec, vysolit 30tis za... a ještě se tím kasat, jak jsem dobře nakoupil, màm něco, co jiní nemají...je poněkud mimo.

31.3.2016 08:23

tapina napsal(a):
Nejde tam o to "něco extra významného", ale o to pouhopouhé "zdraví".

Jo, chápu, že je to blbě pochopitelné. Myslím, že třeba byste se mi i vysmála, co to mám teď. A právem. Ale tak to je.

Proč bych se Vám měla vysmívat, není 5...každého volba, co si pořídí.Ale ten "krasavec", jak je pes titulován, je pouze v očích jeho majitele, ona není objektivní. A co se týče zdraví, tomu nevěřím.

31.3.2016 08:24
tapina

XXX.XXX.211.145

Třeba se vyjadří i majitelka fotek, protože být laik neznalec, vysolit 30tis za... a ještě se tím kasat, jak jsem dobře nakoupil, màm něco, co jiní nemají...je poněkud mimo.

Ano, píšu - prezentace nebyla nejšťastnější. Já třeba, pokud by to bylo to "kdyby", tak bych se nikde neprezentovala, kór kolik to stálo, jen bych byla nesmírně šťastná, že to vyšlo. Ane některé věci se zaplatit nedají.

31.3.2016 08:25

tapina napsal(a):
Ano, píšu - prezentace nebyla nejšťastnější. Já třeba, pokud by to bylo to "kdyby", tak bych se nikde neprezentovala, kór kolik to stálo, jen bych byla nesmírně šťastná, že to vyšlo. Ane některé věci se zaplatit nedají.

Některé věci...které? Zdraví?

31.3.2016 08:30
tapina

XXX.XXX.211.145

Některé věci...které? Zdraví?

Ano, to především.

To je to, na co dodnes nildo pazent nemá ;-).

31.3.2016 08:31

tapina napsal(a):
Ano, to především.

To je to, na co dodnes nildo pazent nemá ;-).

To máte pravdu

31.3.2016 08:35
tapina

XXX.XXX.211.145

Patent. Ach jo.

No ve zkratce, pokud by mi někdo doporučil nějakého chvatele, který by měl psy víc pracovní (nohaté, ne tolik zavalité, jak je aktuálně výstavně žádoucí) a měl odchovy dlouhodobě zdravé, tak ty peníze dám i za "esteticky bezcenné" zvíře. A budu ráda za každý den.

31.3.2016 08:39

tapina napsal(a):
Patent. Ach jo.

No ve zkratce, pokud by mi někdo doporučil nějakého chvatele, který by měl psy víc pracovní (nohaté, ne tolik zavalité, jak je aktuálně výstavně žádoucí) a měl odchovy dlouhodobě zdravé, tak ty peníze dám i za "esteticky bezcenné" zvíře. A budu ráda za každý den.

Já Vás jako laika chápu, ale nesouhlasím. Standard je jeden, ikdyž jiné organizace si píší své standardy.

31.3.2016 08:48
tapina

XXX.XXX.211.145

Já Vás jako laika chápu, ale nesouhlasím. Standard je jeden, ikdyž jiné organizace si píší své standardy.

Ja vím, že standard je jeden, ale něco je víc žádáno, tak se to podporuje. Co je opačným směrem od tohoto, nebo třeba nedostatečně vyjádřené, i když v rámci standardu, je ok, ale ne nej. Tak proto každý nemůže být výstavním multišampionem, že jo.

Jako ano, ideál je zdravý a nejkrásnější. (Všimněte - zdravý laicky, selsky, buď je nebo není, není žádný "nejzdravější" - i když v chovatelství i na to jsou stupnice).

Ano, je to těžké. Proto laik si myslí, že udělá dobře, když si nechá poradit ;-).

31.3.2016 08:57

tapina napsal(a):
Ja vím, že standard je jeden, ale něco je víc žádáno, tak se to podporuje. Co je opačným směrem od tohoto, nebo třeba nedostatečně vyjádřené, i když v rámci standardu, je ok, ale ne nej. Tak proto každý nemůže být výstavním multišampionem, že jo.

Jako ano, ideál je zdravý a nejkrásnější. (Všimněte - zdravý laicky, selsky, buď je nebo není, není žádný "nejzdravější" - i když v chovatelství i na to jsou stupnice).

Ano, je to těžké. Proto laik si myslí, že udělá dobře, když si nechá poradit ;-).

Něco je víc žádáno? Tak pokud nechci primárně psa na výstavy, tak vybírám z "pracovní linie". No ohledně toho zdraví, tak zrovna u rtw, kteří trpí od alergií přes dermatitidy až po rakoviny, tak výběr zdravého jedince opravdu zajistí jen gen.testy a víra v chovatele. Tak samozřejmě, že udělá nejlépe, když si nechá poradit, sle hlavně záleží od koho

31.3.2016 08:58
bilusik

XXX.XXX.168.4

Andrýsek3 napsal(a):
Ten pes je nádherný.

Ano, pro někoho, kdo nezná standard daného plemene a rotvíkům nerozumí, tak tomu se může zdát nádherný. Ale v konkurenci na mezinárodní nebo klubové výstavě by to asi rozhodčí pro dané plemeno viděl jinak než vy...

Neregistrovaný uživatel

31.3.2016 09:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

tapina napsal(a):

Nemyslím si, že majitelka toho pejska má za ty peníze nějakou záruku zdraví (nevím, co je to za spojení, ale zrovna v této CHS lítají dysplazky jako prase, a ty spodní víčka taky nejsou úplně TOP).
Jinak já to, že odchovávám zdravé psy považuju za samozřejmost, ne jako něco, za co si má majitel štěňete připlatit 100% přirážku k ceně (navíc bez záruky, že pes opravdu zdravý bude).

31.3.2016 09:01

Nemyslím si, že majitelka toho pejska má za ty peníze nějakou záruku zdraví (nevím, co je to za spojení, ale zrovna v této CHS lítají dysplazky jako prase, a ty spodní víčka taky nejsou úplně TOP).
Jinak já to, že odchovávám zdravé psy považuju za samozřejmost, ne jako něco, za co si má majitel štěňete připlatit 100% přirážku k ceně (navíc bez záruky, že pes opravdu zdravý bude).

Tsk Vy už víte, co je to za chovku ten Terezínský dvůr?

31.3.2016 09:03
tapina

XXX.XXX.211.145

Něco je víc žádáno? Tak pokud nechci primárně psa na výstavy, tak vybírám z "pracovní linie". No ohledně toho zdraví, tak zrovna u rtw, kteří trpí od alergií přes dermatitidy až po rakoviny, tak výběr zdravého jedince opravdu zajistí jen gen.testy a víra v chovatele. Tak samozřejmě, že udělá nejlépe, když si nechá poradit, sle hlavně záleží od koho

Ano jsem ráda, že jsme se nakonec pochopily. O tom všem bylo celé to kdyby smajlík Díky, že jsme to mohly rozebrat ;-).

31.3.2016 09:04

tapina napsal(a):
Ano jsem ráda, že jsme se nakonec pochopily. O tom všem bylo celé to kdyby smajlík Díky, že jsme to mohly rozebrat ;-).

Jo, v poho

31.3.2016 09:10
tapina

XXX.XXX.211.145

Ona jsou právě některá plemena tak pověstná svým nezdravím, že je to pak těžké. A když by někdo tu cenu tak nastavenou měl, tak to přece není přirážka - kór když to lidi kupují a má převis zájemců. Jo tak asi fakt v tomto případě sehrála svou roli určitá neinformovanost.
Tak ode mě tu máte pohled laika s jeho myšlenkovými pochody - a dobře, že šíříte osvětu, rozumně, klidně - to Vám jako chovateli velmi přidává na kreditu

Neregistrovaný uživatel

31.3.2016 09:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Pod FCI je CHS Terezský dvůr, ale nechce se mi věřit, že by dlouholetý chovatel, který ví, jak má RTW vypadat, prodal štěně s exterierovýma vadama, za takovou raketu (barva, oči, a tlapy už jsou vidět na štěněti v době odběru), a ještě v ČR, aby bylo na očích, a dělalo mu blbou reklamu.

Ale jo, tak aspoň chovatel vydělal...

Neregistrovaný uživatel

31.3.2016 09:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Tsk Vy už víte, co je to za chovku ten Terezínský dvůr?

Terezínský dvůr neexistuje, a o tom, že si to majitel nejspíš spletl s Terezským dvorem, což je dlouholetá CHS rotvíků jsem psala už v počátku této diskuze

31.3.2016 09:18

Terezínský dvůr neexistuje, a o tom, že si to majitel nejspíš spletl s Terezským dvorem, což je dlouholetá CHS rotvíků jsem psala už v počátku této diskuze

No to vím, že neexistuje, koukala jsem na web.stránky Terezského dvora a poslední novinky jsou před 8mi lety.

Neregistrovaný uživatel

31.3.2016 09:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

No to vím, že neexistuje, koukala jsem na web.stránky Terezského dvora a poslední novinky jsou před 8mi lety.

To jo, ale oni pak ještě měli další odchovy - poslední byl tuším "M", a po výstavách teď chodí 2 letá zvířata z Lkovýho vrhu.

Neregistrovaný uživatel

31.3.2016 09:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

To, že někdo neaktualizuje svůj web neznamená, že chovat přestal

To jo, ale oni pak ještě měli další odchovy - poslední byl tuším "M", a po výstavách teď chodí 2 letá zvířata z Lkovýho vrhu.

Aha, dík za informaci.

To, že někdo neaktualizuje svůj web neznamená, že chovat přestal

Ale Wulfi, to přece víme

Neregistrovaný uživatel

31.3.2016 09:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Ale Wulfi, to přece víme

Tak ty píšeš že web je 8 let bez reakce...

31.3.2016 09:30

Tak ty píšeš že web je 8 let bez reakce...

No to píšu, ale jenom jako pozastavení se nad tím, já kalkulovala s možností ne pod fci.

Neregistrovaný uživatel

31.3.2016 09:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

No to píšu, ale jenom jako pozastavení se nad tím, já kalkulovala s možností ne pod fci.

Jo tak

31.3.2016 09:53
balisek

XXX.XXX.131.211

Když se to vezme kolem a kolem, paní Ppppp je snem každého chovatele. Potřebuje se hlavně pochlubit, kolik desítek tisíc stál její pes, aniž by řešila takové hlouposti jako je standard - takže ráda zaplatí nadprůměrnou cenu za podprůměrného psa jen pro pro ten pocit, že "zrovna nejsme z těch co koukají na peníze". Z mého pohledu sice trochu divné, ale budiž jí přáno. smajlík.

Ale zpátky k cenám. Kromě poptávky je ovlivňuje i dostupnost plemene. Když jsem se v 90. letech poprvé zakoukala do čínských naháčů, stáli pár desítek tisíc, jelikož se jednalo o první odchovy u nás a v ČR i SR existovaly snad dvě CHS. Dneska hezkého typového psa odpovídajícího standardu pořídíte za polovinu tehdejší ceny. Totéž platí třeba pro thajské ridgebacky (kdysi jsem se o ně zajímala - moc se mi líbí, ale odradila mě jejich složitější povaha). Stále je to sice drahé plemeno s cenou kolem 30 tisíc, zdaleka však nedosahuje původních částek 80 -100 tisíc Kč.

Takže cena nemusí vždy jen růst - i když toto se týká spíše specifických, nepříliš "profláklých" plemen.

31.3.2016 10:03
conie

XXX.XXX.206.202

No, on chovatel asi ví, proč prodává do Ruska a ne tady...

Neregistrovaný uživatel

31.3.2016 13:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

conie napsal(a):
No, on chovatel asi ví, proč prodává do Ruska a ne tady...

Ale prodává i tady, a zrovna Rusové jedou exterier na hodně vysoké úrovni - nevím, jak přímo RTW, ale třeba u dobrmanů jsou chovatelská velmoc (a nejen u těch), takže myslím, že u rotvíků to bude dost podobný

31.3.2016 13:23

Ale prodává i tady, a zrovna Rusové jedou exterier na hodně vysoké úrovni - nevím, jak přímo RTW, ale třeba u dobrmanů jsou chovatelská velmoc (a nejen u těch), takže myslím, že u rotvíků to bude dost podobný

Přesně

jolyha

31.3.2016 14:14
jolyha

XXX.XXX.229.101

balisek napsal(a):
Když se to vezme kolem a kolem, paní Ppppp je snem každého chovatele. Potřebuje se hlavně pochlubit, kolik desítek tisíc stál její pes, aniž by řešila takové hlouposti jako je standard - takže ráda zaplatí nadprůměrnou cenu za podprůměrného psa jen pro pro ten pocit, že "zrovna nejsme z těch co koukají na peníze". Z mého pohledu sice trochu divné, ale budiž jí přáno. smajlík.

Ale zpátky k cenám. Kromě poptávky je ovlivňuje i dostupnost plemene. Když jsem se v 90. letech poprvé zakoukala do čínských naháčů, stáli pár desítek tisíc, jelikož se jednalo o první odchovy u nás a v ČR i SR existovaly snad dvě CHS. Dneska hezkého typového psa odpovídajícího standardu pořídíte za polovinu tehdejší ceny. Totéž platí třeba pro thajské ridgebacky (kdysi jsem se o ně zajímala - moc se mi líbí, ale odradila mě jejich složitější povaha). Stále je to sice drahé plemeno s cenou kolem 30 tisíc, zdaleka však nedosahuje původních částek 80 -100 tisíc Kč.

Takže cena nemusí vždy jen růst - i když toto se týká spíše specifických, nepříliš "profláklých" plemen.

Taky ti naháči v začátcích chovu vypadali úplně jinak než teď... i když se standard nezměnil, tak zrovna u tohoto plemene to snad musí vidět i slepý. Dříve se pod hairless variantou vystavovali opravdu naháči. Dnes s čistým naháčem nemáte sebemenší šanci, vyhrávají depilovaní mezitipoví psí, které když necháte nějaký ten měsíc bez úpravy, kdekdo vám řekne, že máte vcelku hezkou labutěnku, jen že by mohl mít o malilinko hustší srst... Dnešní výstavní "naháči" (myslím čínské) již nemají s naháčem prakticky nic společného - v exteriéru bez úprav. Co se týká ceny, máte samozřejmě pravdu, konkrétně u nich šly ceny dolů opravdu velmi výrazně.

31.3.2016 16:36
balisek

XXX.XXX.131.211

Výstavní naháči se doholovali už v devadesátkách. Tady je foto jednoho z prvních českých naháčů z roku 1996 - jak vidíte, také to byl mezityp: http://nahaci.cz/images/ppc1096_2.jpg

Pokud jde o silné mezitypy, u nich opravdu bez spočítání zubů nebo DNA testu nezřídka nepoznáte, že to není labuť. Nejčastěji však potkáte střední mezityp a ten je z mého pohledu ideální - má stále velmi líbivý exteriér a přitom péče je nepoměrně snadnější.

Máte pravdu, že naháč v rozporu s obecně zažitými představami není bezúdržbový pes. Péče však není příliš náročná ani z hlediska času, ani z hlediska pracnosti či techniky. To už mě třeba víc "prudilo" trimování vlkodava - sice jsem to musela dělat méně často, ale zas to zabralo půl dne a opravdu člověk musel "umět".

PS: Dnešní naháčci jsou zdraví, vitální psíci, kteří sice vypadají jako panenky, ale klidně s Vámi ujdou horskou túru.

jolyha

31.3.2016 19:44
jolyha

XXX.XXX.229.101

balisek napsal(a):
Výstavní naháči se doholovali už v devadesátkách. Tady je foto jednoho z prvních českých naháčů z roku 1996 - jak vidíte, také to byl mezityp: http://nahaci.cz/images/ppc1096_2.jpg

Pokud jde o silné mezitypy, u nich opravdu bez spočítání zubů nebo DNA testu nezřídka nepoznáte, že to není labuť. Nejčastěji však potkáte střední mezityp a ten je z mého pohledu ideální - má stále velmi líbivý exteriér a přitom péče je nepoměrně snadnější.

Máte pravdu, že naháč v rozporu s obecně zažitými představami není bezúdržbový pes. Péče však není příliš náročná ani z hlediska času, ani z hlediska pracnosti či techniky. To už mě třeba víc "prudilo" trimování vlkodava - sice jsem to musela dělat méně často, ale zas to zabralo půl dne a opravdu člověk musel "umět".

PS: Dnešní naháčci jsou zdraví, vitální psíci, kteří sice vypadají jako panenky, ale klidně s Vámi ujdou horskou túru.

Ano, s tím zdravím máte vcelku pravdu a že to jsou aktivní psíci a ne čistě gaučoví povaleči, to vím. Mně jen udivuje, že ačkoliv stardard je stále stejjný, na výstavách u mnohla plemen potkáte zvířata, která standardu v podstatě vůbec neodpovídají.

viz. třeba ten zmiňovaný čínský chocholatý pes :
OCAS: Chochol je dlouhý a splývající, omezený na spodní dvě třetiny ocasu. Řidší chochol je přijatelný.

TLAPKY: Drápky jakékoliv barvy, středně dlouhé. Ponožky v ideálním případě omezené na prsty, ale v žádném případě nepřesahující vrchol nadprstí.

SRST: na těle nesmí být větší osrstěné plochy. Kůže je jemná, hladká, na omak teplá.

Nebo takový bišonek:
OSRSTĚNÍ

SRST: Jemná, hedvábná, tvarem chlupů připomínající vývrtku; velmi volná, podobná srsti mongolské kozy. není hladká ani zapletená; dosahuje délky 7 až 10 cm.

ÚPRAVA: Pes může být představen s lehce upravenými tlapami a tlamou.

Už jste někde na výstavě viděli psa, který by měl pouze a jen lehce upravené tlapy a tlamu? Já tedy ne, potkávám tam "vymodelované panenky."

A takových plemen je bohužel dost a dost. Občas prostě nechápu k čemu je vlastně standard plemene dobrý, když se podle něj neposuzuje. Donedávna u bišonů ve standardu bylo, že jsou zcela bez úpravy srsti...

Neregistrovaný uživatel

31.3.2016 22:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.177

Tak takovýhle rtw maj v Srbsku...

2.4.2016 19:14
ruru29

XXX.XXX.5.37

Ten rtw ma do špičky dost daleko. Mne na nem tedy nejvíc vadi ta lymfaticka hlava. P. Frank prodava i do ČR, podívejte se na katolog z vystavy napr a sviha jeden vrh za druhým. Tohle je naprosto průměrný pes, za 30 to je teda sila smajlík

2.4.2016 19:42
Arni

XXX.XXX.111.238

Nerozumím, můžete mi vysvětlit pojem lymfaticka hlava? Děkuji. Jen abych neumřel blbý

2.4.2016 19:46
ruru29

XXX.XXX.5.37

Lymfaticka - hodně volné kůže, taková těžší hlava, nevim jak to popsat. Lymfstickou hlavu mají třeba molosoidni plemena.

2.4.2016 19:51
Arni

XXX.XXX.111.238

ruru29 napsal(a):
Lymfaticka - hodně volné kůže, taková těžší hlava, nevim jak to popsat. Lymfstickou hlavu mají třeba molosoidni plemena.

Děkuji, mně ten pojem Lymfaticka nějak nesedí , tak se ptám.

2.4.2016 19:51
ruru29

XXX.XXX.5.37

Je to pojem který se užívá i ve standardu plemen.

2.4.2016 19:54
Arni

XXX.XXX.111.238

ruru29 napsal(a):
Je to pojem který se užívá i ve standardu plemen.

Děkuji.

12.4.2016 18:33
keska

XXX.XXX.253.166

Od cen štěňat s PP jste se dostali docela daleko Vrátím se tedy k původnímu tématu, kvůli kterému jsem se dočetla až dolů Jaká je cena pudla toy nebo trpasličího a jsou i u tohoto plemene výstavní a pracovní linie rozdělené?

Neregistrovaný uživatel

12.4.2016 19:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

keska napsal(a):
Od cen štěňat s PP jste se dostali docela daleko Vrátím se tedy k původnímu tématu, kvůli kterému jsem se dočetla až dolů Jaká je cena pudla toy nebo trpasličího a jsou i u tohoto plemene výstavní a pracovní linie rozdělené?

Myslím, že u typických SPOLEČENSKÝCH plemen pracovní linii nenajdete, protože jejich prací je dělat společnost člověku

12.4.2016 19:10
keska

XXX.XXX.253.166

Myslím, že u typických SPOLEČENSKÝCH plemen pracovní linii nenajdete, protože jejich prací je dělat společnost člověku

No on ale pudl není jen společenské plemeno. Původně to byl lovecký pes a stejně jako jsou chrti na výstavy nebo na coursing, tak jsem myslela, že jsou pudli na výstavy nebo sport a velcí dokonce obrana apd.

Neregistrovaný uživatel

12.4.2016 19:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

keska napsal(a):
No on ale pudl není jen společenské plemeno. Původně to byl lovecký pes a stejně jako jsou chrti na výstavy nebo na coursing, tak jsem myslela, že jsou pudli na výstavy nebo sport a velcí dokonce obrana apd.

Pudl JE společenské plemeno, a to, že s ním někdo něco dělá, neznamená, že má speciálně šlechtěnou pracovní linii.

13.4.2016 08:59
keska

XXX.XXX.253.166

Pudl JE společenské plemeno, a to, že s ním někdo něco dělá, neznamená, že má speciálně šlechtěnou pracovní linii.

Už chápu, proč se jakákoliv diskuse na internetu téměř vždy dostane k hádkám Jsem laik, s pudly zkušenost mám, ale před 15 lety a samozřejmě byli bez PP. Rok pročítám kde co, když čas dovolí a byla jsem na výstavě, abych se utvrdila v tom, že chci opět pudla a tentokrát tedy s PP, když je tam ta "jistota". Slušně jsem vznesla dotaz, ale opravdu nadřazenost odpovědí ve stylu "vy jste hňupi, že to nevíte" mě zvedá ze židle.
A co se určení "společenské plemeno" týče, zase podle mě neznamená, že je to pes jen na gauč, aby dělal společníka, zejména tedy u plemen s loveckými předky, jako je pudl. Proto byl ten dotaz.
A co se týče množek nemnožek. Na mezinárodní výstavě psů v Ov jsem se bavila s několika majiteli vystavovaných psů a nikdo mi nevyvrátí, že ti, kteří mají doma 8 psů a 8 fen nebo smečku chrtů, kteří jsou jen na zahradě nebo na vodítku, protože jinak by utekli, tak mají psy jako koníčka a né na prachy. Hledají šampióny, nechávají si štěňata, které mají slibnou budoucnost a když je jich doma 16 a 2-3 fenky se hárají najednou, jistojistě je uhlídají před dalšími osmi psy...
Ano, i já teď dám pro mě hříšné peníze za chlupaté nic, protože jsem se nechala strhnou diskuzemi o důležitosti PP, zdravotních testů a pod., ale nejsem přesvědčena o tom, že pes s PP nikdy nepochází z množírny.
Nicméně můj dotaz na cenu pudla toy či trpasličího s PP trvá. Děkuji...

Sam 90210

13.4.2016 09:08
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Kamarádka si pořizovala toye za 15 000, ale už je to 5 let tak nevím jak jsou ty ceny dnes, myslím že 10-15 tis. v pet kvalitě kolem 8.

13.4.2016 09:10
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

keska napsal(a):
Už chápu, proč se jakákoliv diskuse na internetu téměř vždy dostane k hádkám Jsem laik, s pudly zkušenost mám, ale před 15 lety a samozřejmě byli bez PP. Rok pročítám kde co, když čas dovolí a byla jsem na výstavě, abych se utvrdila v tom, že chci opět pudla a tentokrát tedy s PP, když je tam ta "jistota". Slušně jsem vznesla dotaz, ale opravdu nadřazenost odpovědí ve stylu "vy jste hňupi, že to nevíte" mě zvedá ze židle.
A co se určení "společenské plemeno" týče, zase podle mě neznamená, že je to pes jen na gauč, aby dělal společníka, zejména tedy u plemen s loveckými předky, jako je pudl. Proto byl ten dotaz.
A co se týče množek nemnožek. Na mezinárodní výstavě psů v Ov jsem se bavila s několika majiteli vystavovaných psů a nikdo mi nevyvrátí, že ti, kteří mají doma 8 psů a 8 fen nebo smečku chrtů, kteří jsou jen na zahradě nebo na vodítku, protože jinak by utekli, tak mají psy jako koníčka a né na prachy. Hledají šampióny, nechávají si štěňata, které mají slibnou budoucnost a když je jich doma 16 a 2-3 fenky se hárají najednou, jistojistě je uhlídají před dalšími osmi psy...
Ano, i já teď dám pro mě hříšné peníze za chlupaté nic, protože jsem se nechala strhnou diskuzemi o důležitosti PP, zdravotních testů a pod., ale nejsem přesvědčena o tom, že pes s PP nikdy nepochází z množírny.
Nicméně můj dotaz na cenu pudla toy či trpasličího s PP trvá. Děkuji...

Mě teda přijde, že Vám bylo odpovězeno normálně a že to nebyla nějaká nadřazená odpověď.

Samozřejmě, že společenské plemeno se nemusí jen válet na gauči.

A ano, i chov psů s PP může být množírna, a proto je dobré se do chovatelské stanice zajet nejdříve podívat a udělat si svůj názor. Serióznímu chovateli taková návštěva určitě nebude vadit. A cenu štěňat bych zjišťovala asi taktéž tam

13.4.2016 09:14
keska

XXX.XXX.253.166

Sam 90210 napsal(a):
Kamarádka si pořizovala toye za 15 000, ale už je to 5 let tak nevím jak jsou ty ceny dnes, myslím že 10-15 tis. v pet kvalitě kolem 8.

Děkuji. Co prosím znamená pet kvalita?

Sam 90210

13.4.2016 09:17
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

keska napsal(a):

Štěně nevhodné na výstavy a další chov, např. s exteriérovou vadou, pouze na mazlíka:).

13.4.2016 09:17
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

keska napsal(a):

Pes vhodný na mazlíčka, ne na chov.

13.4.2016 09:20
keska

XXX.XXX.253.166

marcelaamax napsal(a):
Mě teda přijde, že Vám bylo odpovězeno normálně a že to nebyla nějaká nadřazená odpověď.

Samozřejmě, že společenské plemeno se nemusí jen válet na gauči.

A ano, i chov psů s PP může být množírna, a proto je dobré se do chovatelské stanice zajet nejdříve podívat a udělat si svůj názor. Serióznímu chovateli taková návštěva určitě nebude vadit. A cenu štěňat bych zjišťovala asi taktéž tam

Děkuju. K chovateli to máme 400 km, tak to bude buď a nebo. Myslím tedy buď se mi budou podmínky líbit a pejska si koupím nebo ne a odjedu s prázdnou, ale proto bych ráda nejdřív věděla, jestli to není cena přehnaná.
Cenu nabízeného štěněte jsem si tam samozřejmě zjistila, ale ráda bych měla přehled, v jaké cenové relaci se tato rasa pohybuje, protože mi přijde dost vysoká a téměř všechny inzeráty uvádí "cena dohodou". Tak to je pak těžko se v tom vyznat

13.4.2016 09:23
keska

XXX.XXX.253.166

Sam 90210 napsal(a):
Štěně nevhodné na výstavy a další chov, např. s exteriérovou vadou, pouze na mazlíka:).

Aha, děkuji za vysvětlení. Takový brouček by byl u nás vítán, ale asi jsou všechny štěňátka výstavní a vhodné pro chov, protože pod 15000 nejdou .

Sam 90210

13.4.2016 09:25
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

keska napsal(a):
Aha, děkuji za vysvětlení. Takový brouček by byl u nás vítán, ale asi jsou všechny štěňátka výstavní a vhodné pro chov, protože pod 15000 nejdou .

No musíte fakt hodně hledat a obvolávat víc chovek, nebo taky prostě počkat až se takové štěně objeví.

13.4.2016 09:36
keska

XXX.XXX.253.166

Na pracovní linii jsem se krom jiného ptala i proto, že jsou opravdu používání i k "lovu" nebo možná spíš k donášení kořisti. To zase jen člověk udělal ze psa hračku

Sam 90210

13.4.2016 09:40
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Pudl je velmi všestranné plemeno, hodí se skoro na všechno.

Neregistrovaný uživatel

13.4.2016 09:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

keska napsal(a):
Na pracovní linii jsem se krom jiného ptala i proto, že jsou opravdu používání i k "lovu" nebo možná spíš k donášení kořisti. To zase jen člověk udělal ze psa hračku

Toho bažanta vám donese až na primitivní plemena každý pes, když ho to naučíte, ale vzhledem k tomu, že pudl nepatří mezi lovecká plemena, nemůže ani skládat zkoušky, a tím pádem se stát lovecky upotřebitelným - z toho vyplývá, že ani nemůže mít žádnou prcovní linii. Nechápu, co se vám zdá na mé odpovědi nadřazené - nenapadá mě, jak jinak vám vysvětlit, že pudl není lovecké plemeno.
Pokud chcete loveckého psa, tak si vybírejte mezi loveckými plemeny.
Jinak chrti jsou smečková zvířata, takže je mají chovatelé ve smečkách - jeden chrt je většinou nešťastný, a každý chrtař dospěje k tomu, že si k tomu prvnímu pořídí dalšího. Uhlídat od sebe psy a feny v době hárání není nic tak těžkýho, když má člověk odpovídající zázemí.

xerxes

13.4.2016 10:07
xerxes

XXX.XXX.13.96

Toho bažanta vám donese až na primitivní plemena každý pes, když ho to naučíte, ale vzhledem k tomu, že pudl nepatří mezi lovecká plemena, nemůže ani skládat zkoušky, a tím pádem se stát lovecky upotřebitelným - z toho vyplývá, že ani nemůže mít žádnou prcovní linii. Nechápu, co se vám zdá na mé odpovědi nadřazené - nenapadá mě, jak jinak vám vysvětlit, že pudl není lovecké plemeno.
Jinak chrti jsou smečková zvířata, takže je mají chovatelé ve smečkách - jeden chrt je většinou nešťastný, a každý chrtař dospěje k tomu, že si k tomu prvnímu pořídí dalšího. Uhlídat od sebe psy a feny v době hárání není nic tak těžkýho, když má člověk odpovídající zázemí.

Nehledě na to, že pokud chce někdo dělat chov kvalitně, nemůže to postavit na jedné feně a jednom psovi, kteří se zamilovali a jsou tatínek a maminka. Je potřeba řešit o genetickou variabilitu, neopakovat vrhy, vybírat pouze ty nejlepší a případně k sobě nejvhodnější jedince rodokmenem, krevně i povahou a vzhledem. To se na dvou jedincích opravdu nedá.
Pro mě je množitel někdo, kdo má jednu fenu a opakovaně ji kryje, má na další a další vrhy (byť s PP a s mašličkama, v růžové dečce doma v obýváku), bez ohledu na to že se potomci ztratí v propadlišti dějin.
Raději koupím od někoho kdo si vede větší chov-rozumí genetice, má psy venku, zdravé, pozorné a odolné. Takový člověk ví co psi a práce kolem nich obnáší. Zatím jsem importovala vždy jen od podobných chovatelů a nikdy mne neoslovila nabídka takychovatele, který si udělal štěňata byť s PP, ale na své jediné feně. Když má někdo jednu fenu, často rád přimhouří oko nad jejími nedostatky, jen aby měl štěňátka.

13.4.2016 10:12
keska

XXX.XXX.253.166

xerxes napsal(a):
Nehledě na to, že pokud chce někdo dělat chov kvalitně, nemůže to postavit na jedné feně a jednom psovi, kteří se zamilovali a jsou tatínek a maminka. Je potřeba řešit o genetickou variabilitu, neopakovat vrhy, vybírat pouze ty nejlepší a případně k sobě nejvhodnější jedince rodokmenem, krevně i povahou a vzhledem. To se na dvou jedincích opravdu nedá.
Pro mě je množitel někdo, kdo má jednu fenu a opakovaně ji kryje, má na další a další vrhy (byť s PP a s mašličkama, v růžové dečce doma v obýváku), bez ohledu na to že se potomci ztratí v propadlišti dějin.
Raději koupím od někoho kdo si vede větší chov-rozumí genetice, má psy venku, zdravé, pozorné a odolné. Takový člověk ví co psi a práce kolem nich obnáší. Zatím jsem importovala vždy jen od podobných chovatelů a nikdy mne neoslovila nabídka takychovatele, který si udělal štěňata byť s PP, ale na své jediné feně. Když má někdo jednu fenu, často rád přimhouří oko nad jejími nedostatky, jen aby měl štěňátka.

Taky osvěta pro laika. Děkuji.
V tom případě by bylo jako vhodný dotaz na chovatele i to, kolikátá štěňata fenka má. Kolik je v pořádku a kolik je už na jedno zvíře moc?

xerxes

13.4.2016 10:16
xerxes

XXX.XXX.13.96

keska napsal(a):
Taky osvěta pro laika. Děkuji.
V tom případě by bylo jako vhodný dotaz na chovatele i to, kolikátá štěňata fenka má. Kolik je v pořádku a kolik je už na jedno zvíře moc?

Podle výsledků. Na špičkové feně, s titulem která v tu dobu měly pouze dvě feny v ČR, jsem udělala tři vrhy. Zatím žádná moje fena ani více vrhů neměla. Možná až bude jediná s tím titulem v ČR, bude mít vrhy 4 ;-).

13.4.2016 10:23
keska

XXX.XXX.253.166

Nechci loveckého psa. Ptala jsem se jen, jestli se u pudlů rozlišuje také výstavní a "pracovní". Tím nebylo myšleno jen lovec. U chrtů je to výstavní a závodní, u loveckých lovec, pak jsou pokud vím obranáři, záchranáři apod. Možná to není odborné označení, ale šlo mi o to, že např. u chrtů jsem se dočetla, že závodní linie bývá zdravější, lépe osvalená, bytelnější, u výstavních se jedná hlavně o body za vzhled. Proto ten dotaz na pudly...Stačilo napsat u pudlů je jen jedna linie. Děkuji.

xerxes

13.4.2016 10:25
xerxes

XXX.XXX.13.96

V žádném plemeni není jen jedna linie. To by byl chov hodně špatně vedený.

13.4.2016 10:27
keska

XXX.XXX.253.166

xerxes napsal(a):
V žádném plemeni není jen jedna linie. To by byl chov hodně špatně vedený.

Špatně jsem to asi napsala. Myslela jsem výstavní nebo pracovní. Takže jen jedno určení? Nevím, jak se to nazývá.

Sam 90210

13.4.2016 10:28
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Myslím že u pudlů se to nerozlišuje.

13.4.2016 10:35

Pridam ceny skotskych terieru
15-30 tis.
Feny, psenicna barva a kvalitni rodice cenu zvedaji k horni hranici
Papirova stenata z hrubou vadou vyrazujici z chovu se zpravidla davaj za polovicku

13.4.2016 10:37
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

keska napsal(a):
Špatně jsem to asi napsala. Myslela jsem výstavní nebo pracovní. Takže jen jedno určení? Nevím, jak se to nazývá.

Http://sampionizvysociny.wbs.cz/IX-plemena-spolecenska.html
http://www.sampionizvysociny.cz/SKUPINY-PSU-FCI.html.

13.4.2016 10:49
keska

XXX.XXX.253.166

rapotacka11 napsal(a):
Http://sampionizvysociny.wbs.cz/IX-plemena-spolecenska.html
http://www.sampionizvysociny.cz/SKUPINY-PSU-FCI.html.

Děkuji za odkazy.
Shrnutí je jasné...z loveckého psa byl vyšlechtěn čistě společenský. Honba za penězi a představa člověka, co s tvorem udělat...

13.4.2016 12:56

Poodle working lines jsou, nejsou tady. google mi za zlomek vteřiny ukázal jednu českou chovku, kde agility pudl znamená pracovní pes.) a dost zahraničních, kde pracovní pudl znamená lov kachen a tak.
tady nic takového nehrozí.

Neregistrovaný uživatel

13.4.2016 13:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

keska napsal(a):
Nechci loveckého psa. Ptala jsem se jen, jestli se u pudlů rozlišuje také výstavní a "pracovní". Tím nebylo myšleno jen lovec. U chrtů je to výstavní a závodní, u loveckých lovec, pak jsou pokud vím obranáři, záchranáři apod. Možná to není odborné označení, ale šlo mi o to, že např. u chrtů jsem se dočetla, že závodní linie bývá zdravější, lépe osvalená, bytelnější, u výstavních se jedná hlavně o body za vzhled. Proto ten dotaz na pudly...Stačilo napsat u pudlů je jen jedna linie. Děkuji.

Ale to, že pudl nemá pracovní linii jsem vám napsala hned v první a druhé odpovědi na váš dotaz
Jenomže chrti mají dostihy a coursing jako seriózní výkonnostní zkoušky, pořádají se pro ně šampionáty se zadáváním mezinárodních titulů (CACIL), mají i na výstavách pracovní třídu. U pudla nic takového nenajdete.

13.4.2016 16:01
aritim

XXX.XXX.19.70

N.u napsal(a):

Nejspíš jde o to, že jste psala, že pejsek byl sice za vyšší cenu, ale zato kvalita. Ale ten váš pejsek je kvality spíše podprůměrné. Že vám to nevadí a peněz za něj nelitujete je v pořádku, ale nemůžete ho prezentovat jako kvalitního zástupce plemene.

14.4.2016 09:45
keska

XXX.XXX.253.166

Ale to, že pudl nemá pracovní linii jsem vám napsala hned v první a druhé odpovědi na váš dotaz
Jenomže chrti mají dostihy a coursing jako seriózní výkonnostní zkoušky, pořádají se pro ně šampionáty se zadáváním mezinárodních titulů (CACIL), mají i na výstavách pracovní třídu. U pudla nic takového nenajdete.

Vzhledem k příspěvku od megiii se mi potvrdilo to, co jsem si myslela. Jen bohužel né u nás
Děkuju megííí.

14.4.2016 09:46
keska

XXX.XXX.253.166

Poodle working lines jsou, nejsou tady. google mi za zlomek vteřiny ukázal jednu českou chovku, kde agility pudl znamená pracovní pes.) a dost zahraničních, kde pracovní pudl znamená lov kachen a tak.
tady nic takového nehrozí.

Děkuju

14.4.2016 10:19
balisek

XXX.XXX.131.211

xerxes napsal(a):

Záleží na tom, k jakému účelu si psa pořizujete. Když jsem kupovala jedince do chovu, nelitovala jsem peněz, kilometrů ani času a při výběru jsem zohledňovala spoustu faktorů. Samozřejmě jsem přednostně sáhla po psovi z renomované a časem prověřené CHS, která už něco odchovala, měla za sebou prokazatelné výsledky a slušnou chovnou základnu.

Teď na "stará kolena" mám doma už pouze jednoho pejska společenského plemene jako mazlíka. Pochází od chovatelky s jedinou naprosto průměrnou fenkou, která totéž spojení opakovala 3x. Vím, že můj pes nevyhraje Cruft's a jeho krevní linie není tak skvělá, aby by po sobě nutně musel zanechat potomky. Já však už nemám ani výstavní, ani chovatelské ambice - je to opravdu pes jen a pouze pro radost.

Má standardní exteriér, netrpí žádnými neduhy, starší sourozenci se taky těší dobrému zdraví, rodiče jsou řádně vyšetřeni, index příbuzenské plemenitby odpovídá běžným normám. Co víc bych si od psa - společníka mohla přát? Příjemná cena byla jen další bonus navíc.

A že se můj pes a jeho krev jednou ztratí "v propadlišti dějin"? To mě opravdu netrápí...

Přidejte reakci

Přidat smajlík