Pes olizuje neustále druhým psům přirození

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dom

1.4.2016 20:09
Dom

XXX.XXX.37.18

Dobrý den, můj pes neustále olizuje druhým psům přirození ať jsou to psi který zná nebo ty se kterýma se potkáme na procházce. Je to neúnosný fakt to dělá pořád. Potká se se psem a okamžitě jde na to. Ne aby se s jim normálně ičuchal už me to dost štve. Nevíte co to způsobuje nebo jak to řešit ?... Děkuji.

1.4.2016 20:22
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Není to náhodou pitbull?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2016 20:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dom napsal(a):
Dobrý den, můj pes neustále olizuje druhým psům přirození ať jsou to psi který zná nebo ty se kterýma se potkáme na procházce. Je to neúnosný fakt to dělá pořád. Potká se se psem a okamžitě jde na to. Ne aby se s jim normálně ičuchal už me to dost štve. Nevíte co to způsobuje nebo jak to řešit ?... Děkuji.

Moja fena začala takto olizovať druhú fenu, ktorá sa začala hárať, ale ináč to nerobí.
´Zároveň je toto gesto upokojujúce. Pes ním dáva najavo, že nechce ohrozovať. Robí to preto, aby ho ten, koho olizuje, nenapadol. Svojím správaním hovorí: „Som priateľský a som veľmi rád, že ťa vidím.“ alebo „Som bezmocný, neubližuj mi.“ V niektorých prípadoch ide o gesto podriadeného jedinca, ktorý si chce týmto správaním „kúpiť“ pozornosť dominantného jedinca´. Text som skopíroval zo stránky http://www.psisvet.sk/index.php/o-psoch/vychova-a-vycvik/953-rec-psieho-tela-preco-ma-pes-olizuje.

Dom

1.4.2016 21:16
Dom

XXX.XXX.37.18

Aha děkuji moc :) ale všichni ti psi spíš než aby si je tím vlastně koupil tak na něj začnou vrčet a vyjedou protože jim to vadí :|... Nedá se to nijak odnaučit nebo alespoň minimalizovat ? Nevíte ?

Dom

1.4.2016 21:16
Dom

XXX.XXX.37.18

Ne ne je to kříženec foxe.

1.4.2016 22:51
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Dom napsal(a):
Ne ne je to kříženec foxe.

Á, tak to se omlouvám. Máme kámoše pita a ten dělá to samé. A jednomu hafanovi to hrozně vadilo a kousal ho do huby a pit jen koukal a chodil a oblizoval.

2.4.2016 10:34
lev

XXX.XXX.253.186

Tak ho nenechte, aby to dělal. Psa přivolám a navedu ho na jinou činnost. Může to být i spůsob podřízení se, ale také to může vést k pořádné rvačce.

2.4.2016 11:33
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Prostě ho to nenechte dělat, důrazné NE a odvést na jinou činnost, mě třeba pes kdyz mu bylo pul roku zkoušel naskakovat na jiného psa hned jsem ho sundala (strčila) a nesmíš, zkusil znovu, to samé pak už to neudělal, nebo kdyz k fenám až moc čmuchá, ( ne normální očmuchávání, ale strčí hlavu až bůh ví kam) drcnu do něj a nesníš a uz to neudělá. Máme kamaráda jehož pes naskakuje stále na našeho, nic jiného během procházky nedělal..hrozně otravné.

2.4.2016 11:50
Nelinka..

XXX.XXX.54.5

Moje fenka to dělá taky. Olízne očuchá a pak si jde hrát. Ale problém jsem s tím ještě neměl.

Dom

2.4.2016 13:56
Dom

XXX.XXX.37.18

Durazne rikam ne davam ho rpyc jdu s nim treba s mickem si hrat pokady kdyz to dela ho odvedu a on moc dobre vi ze to nesi ale dela tk proste nevim uz jak mu to mam vysvetlit rozhodne ho to deat nenecham ale odnaucit senam to nevede pritoze jemu to reknete 100x ale on to po 101 stejne udela at mu to renete jak chcete durazne a jdete s nim klidne si hrat a nebo pamlsky neco cvicit.. Tak to dela. :|.

Neregistrovaný uživatel

4.4.2016 09:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Dyť je to normální psí komunikace!
Stejně, jako očichávání zadků...

Nemá to nic společnýho s dominancí, ani s ničím takovým, když se potkaj 2 psy, tak jsi jdou očichat genitálie a není výjimkou, že si i líznou...

Spíš bych řekla, že to tvůj pes dělá, protože má málo "psích" kontaktů...

Pokud ti to přijde neúnosné, ok, zakaž mu to, ale myslím, že čím víc ho bude takto "izolovat" od normální psí komunikace, tím to bude horší...

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík