Za kolik toho sežere Irský setr

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Francis97

3.4.2016 11:03
Francis97

XXX.XXX.145.32

Zdravím

Plánuji si pořidit štěne irského setra, povaha, energie kolik je třeba pohybu je mi jasné, ale potřeboval bych vědět +- kolik stojí krmivo pro něj měsíčně?Když by část obsahovalo krmivo+něco vařené (Samostatně pro něj samozřejmě... ), jako student si pro zatím nemůžu dovolit například 3000 jen za krmivo jak mi někdo řekl. Děkuji za odpovědi :)

3.4.2016 11:09
TRISHLAND

XXX.XXX.36.3

Když ho budeš krmit graulovaným odpadem ze supermarketů, tak se vejdeš do 500, -. Když budeš hledat opravdu kvalitní pamlsky, krmivo a doplňky stravy, ti ani 3 000, - stačit nebude. Vždy záleží na finančních prostředcích majitele a jeho ochotě do psa investovat = jednoznačně to nelze říct. Ale například průměrné superprémiovky do 1 000, - seženeš a psovi měsíc vydrží.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2016 11:12

Krmivo je jen jeden z nákladů na psa. Co třeba veterina? Tam se částky za různá vyšetření a zákroky šplhají do tisíců.
Ptáš se zodpovědně, a právě proto ti doporučuji s pořízením psa počkat na dobu, kdy si budeš moct dovolit i tu veterinu...

3.4.2016 11:12
tapina

XXX.XXX.148.24

Nemyslím, že byste vyloženě musel krmit supermarketovým šrotem, ale kolem té tisícovky se i s pamlsky vejdete, pokud budete kupovat maso pro psy.

Horší je, pokud by pes byl nemocný nebo měl nějaký úraz, to s náklady zacvičí. Psa lze pojistit, ale nepokrývá to rozhodně všechno a myslím, že úplně malé štěně taky nepojistí.

3.4.2016 11:13
Felow

XXX.XXX.211.172

Když ho budeš chtít krmit opravdu dobře, kvalitnějšími granulemi, občas něco čerstvého na přilepšení a zpočátku hlavně v době růstu nějaká standartní chondroprotektiva, tak by se měl vejít do 1500Kč měsíčně.

Francis97

3.4.2016 11:18
Francis97

XXX.XXX.145.32

Díky za odpovědi, veterina je mi též jasná že stojí dost,1500 je snesitelné, ale krmit ho odpadem na úkor zdraví to zase ne. :).

3.4.2016 12:36
koňadra

XXX.XXX.128.31

Proč vůbec chcete setra? Co s ním zamýšlíte za aktivity?
Je potřeba počítat s tím, že pokud nebude využíván lovecky, tak bude potřeba ho zaměstnat jinak. Je to pes plný energie a např. procházky kolem baráku mu stačit nebudou. Rovněž je potřeba počítat s tím, že jsou to psi poměrně nároční na výcvik, hlavně v poslušnosti, že jeho lovecký pud bude dost silný a bez řádného výcviku by vám mohl také přinést spoustu starostí.

3.4.2016 13:52
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

koňadra napsal(a):
Proč vůbec chcete setra? Co s ním zamýšlíte za aktivity?
Je potřeba počítat s tím, že pokud nebude využíván lovecky, tak bude potřeba ho zaměstnat jinak. Je to pes plný energie a např. procházky kolem baráku mu stačit nebudou. Rovněž je potřeba počítat s tím, že jsou to psi poměrně nároční na výcvik, hlavně v poslušnosti, že jeho lovecký pud bude dost silný a bez řádného výcviku by vám mohl také přinést spoustu starostí.

A ještě je mi divné, že včera se tu někdo ptal, jak dohledat majitele tetovaného setra, a dneska kolik toho sežere štěně setra Ale tak třeba je to jen náhoda

3.4.2016 14:31

Mám psy cca padesátikilový (což je více než váží setr), krmím masem plus zelenina plus rýže a cca se s krmením na jednoho psa vejdu do tisícovky nebo něco málo přes.

3.4.2016 17:52
awake

XXX.XXX.115.136

Mám psa cca.30 - 35 kg a spořádá přibližně 15 kg granulí za měsíc.
Krmila jsem masem (cca.50 - 60 kg masa měsíčně) dva takto velké psy, dva malé (cca.5 kg) a dva kocoury, a stálo mě to měsíčně pro všechny cca.1500 Kč.

3.4.2016 18:48
LájošM

XXX.XXX.14.251

Nejlepší bude, když si to sám spočítáte. Vezmete si přibližnou váhu psa, najdete si krmení, kterým chcete krmit (u BARFu i u granulí je dohledatelná orientačně krmná dávka) a pak jen kalkulačku do ruky. Počítejte s tím, že ne každé granule psovi musí sedět, raději si vyhledejte víc značek.
Odhadem bych řekl, že vám pro setra bude stačit 12 kg granulí měsíčně. U masa hodně záleží na dostupnosti, jestli budete brát z nějakého obchodu z okolí přímo pro psy nebo pro lidskou spotřebu nebo jestli máte nějaký svůj zdroj. To samé přílohy, jestli si pěstujete sám zeleninu a ovoce nebo je budete muset kupovat.
A nezapomeňte i na ostatní psí potřeby, nejen očkování, ale i odčervení, něco proti parazitům, pamlsky, pomůcky k výchově a výcviku, poplatek obci atd. atd.
Pes je docela drahý koníček smajlík

břetoslav

16.6.2019 09:05
břetoslav

XXX.XXX.7.237

tvl to jsou reakce týpek si chce pořídit psa a ptá se kolik sežere a tady někteří lidi by mu to málem zakázali já mám fenku setra na myslivost ji nepoužívám uchovňovat ji nehodlám a štěňata plánuji je to skvělá společnice a kamarádka krmím masem a kupuji ho v márketech nastudujte si barf a bude to ok jo a s tou pojistkou je to super nápad mám ji pojištěnou u čp dá se tam vybrat :-)

16.6.2019 09:52
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

- nastudujte si barf a bude to ok

Nastudujte si datum dotazu.

16.6.2019 12:27

břetoslav napsal(a):
tvl to jsou reakce týpek si chce pořídit psa a ptá se kolik sežere a tady někteří lidi by mu to málem zakázali já mám fenku setra na myslivost ji nepoužívám uchovňovat ji nehodlám a štěňata plánuji je to skvělá společnice a kamarádka krmím masem a kupuji ho v márketech nastudujte si barf a bude to ok jo a s tou pojistkou je to super nápad mám ji pojištěnou u čp dá se tam vybrat :-)

Uchovnovat ji ne hodláte ale štěňata plánujete. Logika, opravdu.

16.6.2019 13:25

břetoslav napsal(a):

...mohu se prosím zeptat proč jí nechcete uchovnit.....

16.6.2019 15:12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...mohu se prosím zeptat proč jí nechcete uchovnit.....

protože:

"na myslivost ji nepoužívám" ...

Přidejte reakci

Přidat smajlík