Francis97

XXX.XXX.145.32
Zdravím
Plánuji si pořidit štěne irského setra, povaha, energie kolik je třeba pohybu je mi jasné, ale potřeboval bych vědět +- kolik stojí krmivo pro něj měsíčně?Když by část obsahovalo krmivo+něco vařené (Samostatně pro něj samozřejmě... ), jako student si pro zatím nemůžu dovolit například 3000 jen za krmivo jak mi někdo řekl. Děkuji za odpovědi :)
Když ho budeš krmit graulovaným odpadem ze supermarketů, tak se vejdeš do 500, -. Když budeš hledat opravdu kvalitní pamlsky, krmivo a doplňky stravy, ti ani 3 000, - stačit nebude. Vždy záleží na finančních prostředcích majitele a jeho ochotě do psa investovat = jednoznačně to nelze říct. Ale například průměrné superprémiovky do 1 000, - seženeš a psovi měsíc vydrží.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Krmivo je jen jeden z nákladů na psa. Co třeba veterina? Tam se částky za různá vyšetření a zákroky šplhají do tisíců.
Ptáš se zodpovědně, a právě proto ti doporučuji s pořízením psa počkat na dobu, kdy si budeš moct dovolit i tu veterinu...
Nemyslím, že byste vyloženě musel krmit supermarketovým šrotem, ale kolem té tisícovky se i s pamlsky vejdete, pokud budete kupovat maso pro psy.
Horší je, pokud by pes byl nemocný nebo měl nějaký úraz, to s náklady zacvičí. Psa lze pojistit, ale nepokrývá to rozhodně všechno a myslím, že úplně malé štěně taky nepojistí.
Francis97

XXX.XXX.145.32
Díky za odpovědi, veterina je mi též jasná že stojí dost,1500 je snesitelné, ale krmit ho odpadem na úkor zdraví to zase ne. :).
Proč vůbec chcete setra? Co s ním zamýšlíte za aktivity?
Je potřeba počítat s tím, že pokud nebude využíván lovecky, tak bude potřeba ho zaměstnat jinak. Je to pes plný energie a např. procházky kolem baráku mu stačit nebudou. Rovněž je potřeba počítat s tím, že jsou to psi poměrně nároční na výcvik, hlavně v poslušnosti, že jeho lovecký pud bude dost silný a bez řádného výcviku by vám mohl také přinést spoustu starostí.
koňadra
napsal(a):
Proč vůbec chcete setra? Co s ním zamýšlíte za aktivity?
Je potřeba počítat s tím, že pokud nebude využíván lovecky, tak bude potřeba ho zaměstnat jinak. Je to pes plný energie a např. procházky kolem baráku mu stačit nebudou. Rovněž je potřeba počítat s tím, že jsou to psi poměrně nároční na výcvik, hlavně v poslušnosti, že jeho lovecký pud bude dost silný a bez řádného výcviku by vám mohl také přinést spoustu starostí.
A ještě je mi divné, že včera se tu někdo ptal, jak dohledat majitele tetovaného setra, a dneska kolik toho sežere štěně setra Ale tak třeba je to jen náhoda

Mám psy cca padesátikilový (což je více než váží setr), krmím masem plus zelenina plus rýže a cca se s krmením na jednoho psa vejdu do tisícovky nebo něco málo přes.
Nejlepší bude, když si to sám spočítáte. Vezmete si přibližnou váhu psa, najdete si krmení, kterým chcete krmit (u BARFu i u granulí je dohledatelná orientačně krmná dávka) a pak jen kalkulačku do ruky. Počítejte s tím, že ne každé granule psovi musí sedět, raději si vyhledejte víc značek.
Odhadem bych řekl, že vám pro setra bude stačit 12 kg granulí měsíčně. U masa hodně záleží na dostupnosti, jestli budete brát z nějakého obchodu z okolí přímo pro psy nebo pro lidskou spotřebu nebo jestli máte nějaký svůj zdroj. To samé přílohy, jestli si pěstujete sám zeleninu a ovoce nebo je budete muset kupovat.
A nezapomeňte i na ostatní psí potřeby, nejen očkování, ale i odčervení, něco proti parazitům, pamlsky, pomůcky k výchově a výcviku, poplatek obci atd. atd.
Pes je docela drahý koníček
břetoslav

XXX.XXX.7.237
tvl to jsou reakce týpek si chce pořídit psa a ptá se kolik sežere a tady někteří lidi by mu to málem zakázali já mám fenku setra na myslivost ji nepoužívám uchovňovat ji nehodlám a štěňata plánuji je to skvělá společnice a kamarádka krmím masem a kupuji ho v márketech nastudujte si barf a bude to ok jo a s tou pojistkou je to super nápad mám ji pojištěnou u čp dá se tam vybrat :-)

břetoslav
napsal(a):
tvl to jsou reakce týpek si chce pořídit psa a ptá se kolik sežere a tady někteří lidi by mu to málem zakázali já mám fenku setra na myslivost ji nepoužívám uchovňovat ji nehodlám a štěňata plánuji je to skvělá společnice a kamarádka krmím masem a kupuji ho v márketech nastudujte si barf a bude to ok jo a s tou pojistkou je to super nápad mám ji pojištěnou u čp dá se tam vybrat :-)
Uchovnovat ji ne hodláte ale štěňata plánujete. Logika, opravdu.

břetoslav
napsal(a):
...mohu se prosím zeptat proč jí nechcete uchovnit.....

napsal(a):
...mohu se prosím zeptat proč jí nechcete uchovnit.....
protože:
"na myslivost ji nepoužívám" ...