Zdravím, máme rodinného pejska, píši rodinného, neb chlupáč bydlí u rodičů :) (jak manžel s oblibou praví - už archivního), malý, chlupatý kříženec cca 12kg, teď mírně při těle - ale hubneme :),12let a je chemicky kastrovaný. Gaučák :) něco jako špic, trochu šmrcnutý jezevčíkem - dlouhé tělo, krátké nohy :D.
Pejsek je krmen výhradně jen domácím, tzn. vaří se mu doma jen pro něj. Občas když se někam jede, tak se mu bere konzerva. Žrádlo se mu dává dohromady asi se lžičkou ovesných vloček, neb jinak se nám po... a zvrací. Je to nalezenec a má od mala problémy se žaludkem.
V posledním roce cca po té chemické kastraci (upřímně nevím proč ho vetka rovnou nevykastrovala normálně, když ho měla na stole v narkóze neb mu rvala zuby, ale co...) začal přibírat. Přesto, že jsem rodiče varovala, že nesmí dostat nic jiného než své žrádlo, znáte to..., ale vždyť on je to kamarád - a šup mu páreček, kus chleba se sýrem, zmrzlinku z talíře, kus buchty a s psa se stala postupně koulička...mno a pomalu, ale jistě se mu čím dál obtížněji chodí (příčinu bychom věděli že...) takže dietka (zabrala jakš takš) a paní vetka naordinovala kolagen - pidi pixle za 300Kč (pomohl a společně s dietou se to lepšilo)... prý po dobrání má mít 3 týdny pauzu, jenže je dnes je to týden kdy začala pauza a pes už opět nemůže moc chodit (teda on je lenoch od přírody, ale teď je to znát že nevyleze ani malý schodek, chodí jako by tuze, opatrně si i lehá, prostě ho to bolí, chápu)...
Prosím poradíte nějaký přípravek s kolagenem co by se mohl brát pořád ideálně větší balení za rozumnou cenu :) :) (jeden jsem našla jen s tím nemám žádnou zkoušenost http://www.psickata.cz/product.php?id_product=1335 tak se ptám tu :) ) a je to frfňa tak ať se to dá dát do žrádla a nepozná to... :)
PS: nemá skoro zuby, proto nemůže dostávat klouby a tvrdé, proto bohužel je nutné řešit to nějak jinak...
díky :) prosím připište i nějaké své postřehy se života se psem :)
Foto: letní a zimní sestřih - po ostříhání je spokojenější :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Http://4fitness.cz/vyhodna-baleni-naplne/collagen-hydrolyzovany-1000-g-hydrolyzat-kolagenu-289kc-p-113/ Ten kupuji já, funguje skvěle.
napsal(a):
Http://4fitness.cz/vyhodna-baleni-naplne/collagen-hydrolyzovany-1000-g-hydrolyzat-kolagenu-289kc-p-113/ Ten kupuji já, funguje skvěle.
Naše čubina jezevčík x špic, letos jí bude 14 let, váha do 15kg (měla když jsem jí vážila naposled), krmena masem + přílohy, občas grancle.Dostává Alavis Triple Blend pro koně a paráda.
Http://www.activeanimal.cz/eshop/kloubni-vyziva/
http://www.activeanimal.cz/zbozi/aa/kloubni-vyziva/14-sada-navazenych-surovin-pro-kloubni-vyzivu-psu-a-kocek-500g/
Popočítejte jestli by vás to nevyšlo dobře tady, je tam i doporučené složení kloubní výživy, kterou si můžete sami namíchat.

Felow
napsal(a):
Alavis Celadrin - jako jediný umí obnovit i zcela chybějící chrupavku ( při ostheoartroze starých psů).
A to je někde vyzkoumáno? U potravinových doplňků se účinnost, pokud vím, nijak neprokazuje.
napsal(a):
A to je někde vyzkoumáno? U potravinových doplňků se účinnost, pokud vím, nijak neprokazuje.
Ano. Je to uznaný kanadský patent.
http://www.uspesna-lecba.cz/nejlepsi-kloubni-vyziva/.

Ta stránka je prostě prodejní stránka, žádný nějaký oficiální dokument či odkaz na něj jsem tam nenašla.
napsal(a):
Ta stránka je prostě prodejní stránka, žádný nějaký oficiální dokument či odkaz na něj jsem tam nenašla.
Stránka není prodejní stránkou, jsou tam uvedeny studie a historie výzkumu preparátu a jeho účinků. Odkaz přidaný pod článkem je odkaz na stránky jiného webu, kde je možné přípravek koupit, ale tyto stránky nejsou prodejní, tam prezentují lékaři odborné posouzení.
napsal(a):
Jedná se o patentovaný kanadský výrobek, který má oficielně uznaný výsledek. Přidávám i odkaz na patent
http://www.google.com/patents/US20070238695.

Skúste mu dať bravčové paprče. Sú dobré na kĺby - obsahujú kolagén.
napsal(a):
Skúste mu dať bravčové paprče. Sú dobré na kĺby - obsahujú kolagén.
Leda tak uvařený sulc z vepřových nožiček. Zadavatelka píše, že pejsek nemá zuby...
Jinak já bych spíš doporučila něco s MSM (i proti bolesti) a hlavně dietu. Je to opravdu velmi důležité. Pokud si rodiče nemůžou odpustit mňamky, tak víc pohybu (radši několikrát denně kratší procházky).
Já svým psům dávám Alavis Triple Blend pro koně - je to sypký prášek, tak to snadno zamaskujete do žrádla.

kobroor
napsal(a):
Leda tak uvařený sulc z vepřových nožiček. Zadavatelka píše, že pejsek nemá zuby...
Jinak já bych spíš doporučila něco s MSM (i proti bolesti) a hlavně dietu. Je to opravdu velmi důležité. Pokud si rodiče nemůžou odpustit mňamky, tak víc pohybu (radši několikrát denně kratší procházky).
Já svým psům dávám Alavis Triple Blend pro koně - je to sypký prášek, tak to snadno zamaskujete do žrádla.
To som si už nevšimol a neprečítal, tak potom urobiť z toho nejaký vývar.
Díky za rady :) sulc má rád :) tak to občas zkusíme (vařené kuřecí, trochu sulcu, rýži nebo něco podobného - vločky to musí mít jinak má frajdu, a vitamíny to by mu mohlo chutnat :) ), jen to nesmí být moc často (mastné) neb by se nám z toho taky mohl po... :) Koupím nějaké větší balení MSM nebo kolagenu uvidíme co vybereme a trošku lenochovi změníme režim :). Hehe ikdyž nevím kdo bude víc trpět jestli tchán nebo pes :D :D znáte to...