potabr

XXX.XXX.151.223
Jaké máte zkušenosti s ohlávkou pro pejsky? Máme hodně "bláznivého" psa když je venku a vubec se na nikoho nesousředí a táhá jako blázen.
Učit psa u nohy vubec nepomáha a on si venku stejně děla co chce a vubec nereaguje.. Jenom tahá a hledá žrádlo.
Slyšel jsem, že je na to dobrá ohlávka.
Jedná se o 30kg psa a už se nedá utáhnout. Tahá dokonce i na ostnáči který jsem pro jeho dobro rovnou vyhodil. Chvilku na tom chodil jak beránek a pak si na to zvykl a začal tahat i na tom, takže ostnáč byl pro tohoto psa zbytečný.
Pomohla vám ohlávka ? Jak to vubec funguje ? On se venku chce tahat hlavně za zbytkama co by mohl sežrat a očuchat a díky tomu se na nic jiného nesoustředí.
Je to hyperaktivní kříženec pitbulla a labradora :D.
potabr

XXX.XXX.151.223
Nefunguje a nebo proč fuj ?
Možná, že je "jenom" nevychovaný a je to s ním těžkě, to Vás po čase utáhnu i s ohlávkou - doporučuji knihu Jak trénovat nemožného psa.
Pokud byl poslušný a tohle je z ničeho nic (i když podle popisu to vypadá spíš na to "jenom") - možná je nemocný. Tohle mi začla dělat fenka - všichni říkali puberta, kdoví jaké metody, ale byla nemocná. Bylo to hrozné období.
potabr

XXX.XXX.151.223
On je hyperaktivní a strasne zravej. Vychovavat se ho snazime durazne, jenze je to zlobivej rebel.. Vubec se nesoustredi.
potabr

XXX.XXX.151.223
On tahal uz drive, zkouselo se ho trenovat u nohy na pamlsky atd. Ale nic nepomohlo. Venku se na pamslek ani nesoustredi a tahne dal.
Ta zravost je strasnej problem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

potabr
napsal(a):
On je hyperaktivní a strasne zravej. Vychovavat se ho snazime durazne, jenze je to zlobivej rebel.. Vubec se nesoustredi.
Musíte ho před výcvikem unavit.

potabr
napsal(a):
On tahal uz drive, zkouselo se ho trenovat u nohy na pamlsky atd. Ale nic nepomohlo. Venku se na pamslek ani nesoustredi a tahne dal.
Ta zravost je strasnej problem.
A nosí nahubek?
potabr
napsal(a):
Musíte mu ukázat, proč se na vás má soustředit. A silou mu to neukážete, jak vidno.
Ta naše je taky aktivista, poděs, silný pes, na to, jak je relativně malá. Ale kupodivu naprosto nejlíp ji má namotivovanou naše babička, co má 140cm a 50kilo i s postelí.
potabr
napsal(a):
Jaké máte zkušenosti s ohlávkou pro pejsky? Máme hodně "bláznivého" psa když je venku a vubec se na nikoho nesousředí a táhá jako blázen.
Učit psa u nohy vubec nepomáha a on si venku stejně děla co chce a vubec nereaguje.. Jenom tahá a hledá žrádlo.
Slyšel jsem, že je na to dobrá ohlávka.
Jedná se o 30kg psa a už se nedá utáhnout. Tahá dokonce i na ostnáči který jsem pro jeho dobro rovnou vyhodil. Chvilku na tom chodil jak beránek a pak si na to zvykl a začal tahat i na tom, takže ostnáč byl pro tohoto psa zbytečný.
Pomohla vám ohlávka ? Jak to vubec funguje ? On se venku chce tahat hlavně za zbytkama co by mohl sežrat a očuchat a díky tomu se na nic jiného nesoustředí.
Je to hyperaktivní kříženec pitbulla a labradora :D.
Ohlávka by vám mohla pomoct, když s ní budete citlivě pracovat. Nasadit ohlávku, na ní vodítko, druhé vodítko na obojek psa a používat jí citlivě, abyste psovi neublížili - krční páteř. Na ohlávku se nepřipínají žádné couračky nebo něco takového a nikdy se s ní neškube. Na to velký pozor.
potabr

XXX.XXX.151.223
S nahubkem to je stejne. To stejne chce ocichat minimalne kazdy drobek a malickost..
Nikdo toho pejska nechape. Snazime se mu dat vychovu, ale nic na nej neplati.
Je to krizenec labradora a matka je pitt/stafford.
Znamej ma stene z jeho rodiny a ten je poslusny tak jsem si jednoho krizence take vzal.
Jenze nas pes se zvladat moc neda. Rika to hodne lidi.
Za tyden zkusime cvicak, ale nemyslim, ze to nejak pomuze. Jelikoz pes povely umi, ale totalne je ignoruje a dela je jen kdyz se mu hodej.
Ohlavka je vyborna pomocka, ale nestaci ju len nasadit a cakat na zazrak, treba s nou pracovat.
Zasadna vyhoda je, ze ak vas pes na obojku odtiahne kam chce, s ohlavkou sa mu to uz nepodari, takze nez si vzijete sposob prace ktorym ho odnaucite toto spravanie natrvalo, s ohlavkou sa aspon nebude utvrdzovat v tom ze sa ide tam kam on chce a ze ked to nejde silou, tak to pojde vacsou silou.

linduš
napsal(a):
Měla jsem na velmi složitého psa. chvilinku jakž takž...pak mě odtáhl i na ohlávce. zbytečná věc. zkusila jsem jinou metodu "výcviku" a dneska ho pod dozorem uvedou i děti.
zkus to jinak, nech si poradit fígle jak na něj a poctivě zkoušej, co by mohlo pomoct zrovna tvému psu
A proč zadavateli neporadite rovnou?
potabr

XXX.XXX.151.223
Prave, ze s ohlavkou by to mohlo bejt lepsi nez na tom ostnaci.
Na ostnaci chodel chvilku dobrej nez si zvykl a pak zacal tahat, takze jsem ho vyhodil.
S ohlavkou kdybych trosku skubl tak by se mozna prestal soustredit na ocichavani vselijakych drobku na zemi.
Doma na voditku pejsek umi, jenze venke je neovladatelny.
Nevim jestli to ma co delat s tim, ze je to krizenec. Ale je to velice obtizny pes a dalo by se rict
"alfa samec" i kdyz neni agresivni a lidi miluje a radosti se nekdy i pocura kdyz nekoho vita.
potabr

XXX.XXX.151.223
Ostnac jsem zkusil jen kvuli tomu, ze na voditku tahal tak silne, ze sotva lapal po dechu a skrtil se.
Takze ostnac a nebo skrceni vyjde defakto na stejno.
potabr
napsal(a):
S nahubkem to je stejne. To stejne chce ocichat minimalne kazdy drobek a malickost..
Nikdo toho pejska nechape. Snazime se mu dat vychovu, ale nic na nej neplati.
Znamej ma stene z jeho rodiny a ten je poslusny tak jsem si jednoho krizence take vzal.
Jenze nas pes se zvladat moc neda. Rika to hodne lidi.
Za tyden zkusime cvicak, ale nemyslim, ze to nejak pomuze. Jelikoz pes povely umi, ale totalne je ignoruje a dela je jen kdyz se mu hodej.
Snad vám dobře poradí a pomůzou.
Naše fenka je z 8 sourozenců, kříženci loveckého a bull plemen,6 si stěžovali na něco podobného, co píšete Vy. Přitom na srazu těch 6 odpadlo podstatně dřív, než naše 2 hyperaktivistky a páníčkové si řekli, že jsou na tom ještě dobře. My s těmi dvěma, co si nestěžujem, teda celkem makáme a tím pes nabírá fyzičku, čímž si děláme i trochu hůř. Jde to blbě unavit, unaví se "stopováním" nebo tréninkem. Musíte psa nějak navázat na sebe, dovést ho k tomu soustředění. Mrkněte na tu knihu, jen pro inspiraci. To, co se Vám zdá zlé, bude vaše plus.
Držím palec.

Ohlávku používám...ale ne kvůli tahání, ale defakto místo košíku, fena jí má nasazenou, ale vodítko na ní připínám až v případě, že je nutné projít kolem nějakýho odvážnýho malýho otravy, aby po něm fena nechňapla, abych byla upřímná neumím si představit, že kdyby na ní chtěla tahat, tak že by jí v tom ohlávka zabránila...maximálně by to dopadlo tak, jako když se vám plaší kůň, sice ho na otěži udržíte, ale nedá se říct, že je to spořádaná chůze vedle vodiče...
ale opravdu nemám zkušenost ohlávka a pes, který táhne.
potabr
napsal(a):
Na ostnaci chodel chvilku dobrej nez si zvykl a pak zacal tahat, takze jsem ho vyhodil.
S ohlavkou kdybych trosku skubl tak by se mozna prestal soustredit na ocichavani vselijakych drobku na zemi.
Nevim jestli to ma co delat s tim, ze je to krizenec. Ale je to velice obtizny pes a dalo by se rict
"alfa samec" i kdyz neni agresivni a lidi miluje a radosti se nekdy i pocura kdyz nekoho vita.
Chyba bude v kantorovi .
Hybaj na cvičák !
Dávno jste tam měli chodit.
A né tam strčit nos a předem vědět, že to tomu složitému
kříženci nepůjde.
Chce to nechat si poradit, dát tomu čas a trpělivost a makat !
To byste se nestyděl s ohlávkou vylézt před barák ?
potabr

XXX.XXX.151.223
Ohlavka a nebo pes ktery vas taha jako saska a vy se za nim vlacite :D To je uz defakto jedno.
rapotacka11
napsal(a):
Chyba bude v kantorovi .
Hybaj na cvičák !
Dávno jste tam měli chodit.
A né tam strčit nos a předem vědět, že to tomu složitému
kříženci nepůjde.
Chce to nechat si poradit, dát tomu čas a trpělivost a makat !
To byste se nestyděl s ohlávkou vylézt před barák ?
Zvysok prispevku okej, ale hanbit sa za ohlavku je blbost.
Clovek sa ma hanbit vtedy, ked je jeho pes neovladatelny natolko, ze ohrozuje svoje okolie.
Ohlavka je pomocka, ktora ked je spravne pouzita tak psa nie ze neohrozuje, ale ani mu nesposobuje prehnane neprijemne pocity.
100x radsej stretnem na ulici psa na ohlavke, nez agresivne tela ktory ku mne dotiahne majitelku po bruchu, lebo "sa hanbila s ohlavkou vyliezt pred barak".
potabr
napsal(a):
S ohlávkou neškubejte ani ve snu, vůbec na škubání zapomeňte.

Někdo nemá na to, aby vychoval psa... A zrovna zřejmě zadavatel.
Má li plnou "kešenici", třeba tady to udělají za něj .
http://www.vaspes.com/clanky/nase-sluzby.html.
""""""""""""""""""""""""""""""
Zaměstnat !
Zabavit !
Není to krása ?
Https://www.youtube.com/watch?v=ri6k9GPKCG0.
http://www.vaspes.com/clanky/video-klienti.html.
Osobně si myslím, že tohle je třaskavá směs.
Jak znám labrouše ze cvičáku, tak jako štěňata jsou to, s prominutím, ztřeštěná "hovada"- velmi pohybliví, rozevlátí velcí psi, kteří mají své páníčky jaksi "programově" na háku a dělají si s nimi, co chtějí- jako by druhý konec vodítka vůbec nevnímali. Pokud páníček má zkušenosti a vydrží, tak se to tak nějak kolem roku a půl mění. Znám i super poslušné labrouše se zkouškami, ale ta práce s nimi byla fakt náročná.
Navíc je třeba mít na zřeteli, že labrador není gaučák, ale pes, určený k jasně definované práci! Ale co udělá přimíchání pittstafforda, to si neumím představit.
-
Pro zadavatele: především mazejte na nějaký slušný cvičák a nenechte se odradit prvními "neúspěchy". Bude to určitě o mnoho náročnější, než kdybyste si vzali psa nějakého "nekomplikovaného" společenského či jednoduše pracovního plemene, jako je třeba NO.
No ale co už, byla to vaše volba, a tak si s tím musíte poradit.
Ta ohlávka by nebyla řešení problému, ta jenom oddálí nutnost psa vychovat- VYCHOVAT!
(Mimochodem, píšete, že "učení chůze u nohy vůbec nepomáhá"- ono jde o to, JAK ho to učíte; jestli s ním prostě tak jako škubete a říkáte: knoze, knoze, anebo ho učíte na pamlsek, na hračku, jak odměňujete, jak se k němu chováte celkově... a to už patří do oblasti, kde vám rady po internetu fakt nepomohou. )
Nejlepší rada je, abyste s ním vyrazili někam, kde vám poradí osobně.
V každém případě byste měli se psem začít opravdu intenzivně denně pracovat- tak, abyste ho nejen "zaměstnali/unavili", ale aby se zlepšilo vaše vzájemné navázání.
Bude to běh na dlouhou trať a sami si s tím asi neporadíte.

Potabr, to netahání jsi učil třeba takhle?:
http://blog.koira.cz/nezarazene/pojd-se-mnou.
Jak znám labrouše ze cvičáku, tak jako štěňata jsou to, s prominutím, ztřeštěná "hovada"- velmi pohybliví, rozevlátí velcí psi, kteří mají své páníčky jaksi "programově" na háku a dělají si s nimi, co chtějí- jako by druhý konec vodítka vůbec nevnímali. Pokud páníček má zkušenosti a vydrží, tak se to tak nějak kolem roku a půl mění. Znám i super poslušné labrouše se zkouškami, ale ta práce s nimi byla fakt náročná.
Úplně to vystihuje to moje 10ti měsíční rozjívené tele. I když bych řekla, ze to zvladame, tak mě to pobavilo.
tapina
napsal(a):
Snad vám dobře poradí a pomůzou.
Naše fenka je z 8 sourozenců, kříženci loveckého a bull plemen,6 si stěžovali na něco podobného, co píšete Vy. Přitom na srazu těch 6 odpadlo podstatně dřív, než naše 2 hyperaktivistky a páníčkové si řekli, že jsou na tom ještě dobře. My s těmi dvěma, co si nestěžujem, teda celkem makáme a tím pes nabírá fyzičku, čímž si děláme i trochu hůř. Jde to blbě unavit, unaví se "stopováním" nebo tréninkem. Musíte psa nějak navázat na sebe, dovést ho k tomu soustředění. Mrkněte na tu knihu, jen pro inspiraci. To, co se Vám zdá zlé, bude vaše plus.
Držím palec.
Jé můžu poprosit fotku? Také máme kombinaci bull a lovečák.
marcelaamax
napsal(a):
Jé můžu poprosit fotku? Také máme kombinaci bull a lovečák.
Omlouvám se, jsem v práci a ještě chvíli budu,1 máte ve zprávě,1 mám na profilu, nějaké jsou tu v diskusi:
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3076557/co-se-zbytky-kociciho-zradla#a3080860
a ještě v té diskusi Nejlepší obojek, jak jsme se i bavili spolu.
Má teď kolem 23kg, v nejlepší kondici měla 26kg, celkem dlouho ale marodila a nemohli jsme ji dostat přes 21, tak teď jsme snad na dobré cestě.
Ohlávky na některé psy zabere, a na některé ne. Každý pes je individuální. Zkusila bych si koupit nějakou odbornou literaturu, jak správně vychovat psa a podle toho učit, např. již výše zmíněnou knihu "Jak cvičit nemožného psa" a nebo je i hromada knih o tom, jak psa naučit chodit na vodítku. Kdysi jsme s tím taky mívali problémy, ale už jsme to zvládli. Pozitivní motivací a bez ohlávky.