Moskevský strážní pes

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Citunka

5.4.2016 19:51
Citunka

XXX.XXX.187.178

Můžete mi prosím poradit? Mám 4 letou Moskevačku, je skvělá, chodila jsem s ní chvíli na cvičák, ale asi jsem nebyla až tak důsledná, protože na přivolání : Cito ke mě, někdy jde a někdy na to kašle.Když jdu za ní abych si to s ní vyřídila proč neposlechla, tak uteče.Docela tohle mě štve.Nikdy jsem to velice neřešila, ale bohužel teď mi došlo, že musí poslechnout.Máme domek a je na zahradě, Denně s ní chodím ráno na procházku.Moc vám děkuji za odpověď.Jinak je ůžasná, je to můj mazlíček, taky můj první velký pes.Je úžasná a jsem s ní šťastná, ale tohle jsem nějak nezvládla.Myslím ten povel.Ještě jednou moc děkuji za odpověď Alena.

5.4.2016 20:18
anonymx

XXX.XXX.133.94

Citunka napsal(a):
Můžete mi prosím poradit? Mám 4 letou Moskevačku, je skvělá, chodila jsem s ní chvíli na cvičák, ale asi jsem nebyla až tak důsledná, protože na přivolání : Cito ke mě, někdy jde a někdy na to kašle.Když jdu za ní abych si to s ní vyřídila proč neposlechla, tak uteče.Docela tohle mě štve.Nikdy jsem to velice neřešila, ale bohužel teď mi došlo, že musí poslechnout.Máme domek a je na zahradě, Denně s ní chodím ráno na procházku.Moc vám děkuji za odpověď.Jinak je ůžasná, je to můj mazlíček, taky můj první velký pes.Je úžasná a jsem s ní šťastná, ale tohle jsem nějak nezvládla.Myslím ten povel.Ještě jednou moc děkuji za odpověď Alena.

Vtipne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.4.2016 20:31

Mě takhle haprovala kdysi moje německá ovčanda (ovšem to jsme začali řešit už asi kolem roku- roku a půl...už si nepamatuji přesně), za mě byly ještě tzv. svazarmovský cvičáky a alespoň v tom našem se se psy nikdo moc necrcal...já si feňuli cvičila sama a s tím přivoláním mi pomohla kamarádka se svým vycvičeným NO...pesanům jsme dali volno, pak zaveleli "ke mě" a moje fena šla místo ke mě za psem k mojí kamarádce...ta jí švihla lehce vodítkem přes nohy a řekla "mazej k paničce"...stačilo jí to 2x a během deseti minut chodila na první dobrou...vždycky.
Oříškem byl můj afgánský chrt...tam přivolání jako takové nefungovalo vůbec na nic...takže jsem to nakonec řešila povelem "čekej" a pro psa jsem si došla.
Neberte to jako návod (nejsem žádná výcvikářka) je to jen moje zkušenost.
Současní psi jsou šťastní, že je přivolám a můžou se přetrhnout, aby ke mě doběhli, tam žádné učení nebylo třeba.
Pak jsem měla ještě setra...(vzali jsme si ho jako dvouletého chudáka z kotce bez jakéhokoliv výcviku), tam to byl cca měsíc na stopovačce...
Myslím, že základ nedávat psovi povel, když není šance, že ho provede...pokud vidíte, že na vás kašle, tak jí nepřivolávejte...
Na každého psa asi platí něco trochu jiného..

5.4.2016 20:43
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Přidám, že má madam taky spíše raději čeká, až si pro ni dojdu. Na chodbách, v barácích a místnostech poslouchá perfektně, ale venku je to trochu horší. Moc dobře slyší, jo jó. Ale když má přijít, tváří se, jako kdybych byl její nepřítel číslo jedna. No a občas se tedy umane přijít a příjde velikánská pochvala. Ale většinou to je boj. Chce to trpělivost a klid.

5.4.2016 20:51

Aliens_II napsal(a):
Přidám, že má madam taky spíše raději čeká, až si pro ni dojdu. Na chodbách, v barácích a místnostech poslouchá perfektně, ale venku je to trochu horší. Moc dobře slyší, jo jó. Ale když má přijít, tváří se, jako kdybych byl její nepřítel číslo jedna. No a občas se tedy umane přijít a příjde velikánská pochvala. Ale většinou to je boj. Chce to trpělivost a klid.

No jó, známe svý lidi (tedy vlastně chrty)...kdy už můj přišel, tak to bylo překvapení dne číslo jedna a já se nestihla rozplývat "no to je hooodnej pejsek, takovej poslušnej, on k paničce přišel" na to konto většinou chrt znechuceně poodešel...a asi doufal, že ho nikdo neviděl s jeho trapnou paničkou

Jinak ještě k zadavatelce...žádnýho moskeváka osobně neznám, jak jsou na tom obecně s poslušností (resp. přivoláním)? některá plemena s tím mívají problém.

5.4.2016 20:54
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No jó, známe svý lidi (tedy vlastně chrty)...kdy už můj přišel, tak to bylo překvapení dne číslo jedna a já se nestihla rozplývat "no to je hooodnej pejsek, takovej poslušnej, on k paničce přišel" na to konto většinou chrt znechuceně poodešel...a asi doufal, že ho nikdo neviděl s jeho trapnou paničkou

Jinak ještě k zadavatelce...žádnýho moskeváka osobně neznám, jak jsou na tom obecně s poslušností (resp. přivoláním)? některá plemena s tím mívají problém.

Neskutečné, jak jsou ty zkušenosti s těmi psími "kočkami" úplně stejné.

5.4.2016 20:55

Aliens_II napsal(a):
Neskutečné, jak jsou ty zkušenosti s těmi psími "kočkami" úplně stejné.

6.4.2016 01:37
litanie

XXX.XXX.166.41

...Když jdu za ní abych si to s ní vyřídila proč neposlechla, tak uteče.

Už má zafixované :příjdu, panička mne potrestá

Řešení: příjdu, i když později, panička mne nepotrestá, poplácá mne a znovu pustí a znovu přivolá, přijdu a panička mne nepotrestá, tak to zkusíme ještě jednou, podruhé, potřetí, hurá, panička mne netrestá...

6.4.2016 06:55

"ale asi jsem nebyla až tak důsledná, protože na přivolání : Cito ke mě, někdy jde a někdy na to kašle.Když jdu za ní abych si to s ní vyřídila proč neposlechla, tak uteče"
ne asi, ale nebyla jsi důsledná a nenaučila jsi ji to. Ono platí takové pravidlo - když už člověk z pusy vypustí nějaký ten povel, tak taky musí zajistit, aby ho pes splnil. Pokud si nejsem jista, že pes na přivolání přijde a nemám ho mechanicky jištěného, tak si pro něj radši bez povelu V KLIDU přijdu nebo použiju nějaký jiný volnější povel (tady jdeme - a jdu pryč, já používám hodně - místo přivolání - "stůj" - pro psa jednodušší...apod.)

Takže začni znovu s nácvikem přivolání a tentokrát např. s jištěním stopovačkou - psu dej stopovačku, vypusť z pusy povel, pokud pes nereaguje, stopovačkou pošleš impuls, případně si psa na té stopce přitáhneš k sobě a - POCHVALA + ODMĚNA! I nucený příchod musí být odměněn, za příchod psa nikdy netrestám! Samozřejmě platí - začínáš v klidném prostředí bez rušivých vlivů a teprve postupně ztěžuješ. Povel vydáváš psu, který tě vnímá (je něčím zaujat, začichán...nejprve důrazně oslovím jménem či nějak, a až se na mě pes jukne, tak vydávám povel). Povel vydávám jen jednou (krom úplných začátků, kdy buduju spojení slova s pohybem/chováním).

Zkus se zamyslet nad používáním klikru, ona na to ta zvířátka dobře reagují.

6.4.2016 08:54
marcelaamax

XXX.XXX.210.181

Souhlasím s radami tady. Pes ten povel asi ještě nemá pořádně zažitý. Pokud víš, že ho nepřivoláš tak ho radši vůbec nevolej. A určitě po tom co na něho zavoláš a on na to kašle si pro něho nechoď.. Buď to má spojené s tím, že si pro něho dojdeš a potrestáš ho a nebo na tebe úplně kašle a je to pro něho skvělá hra na honěnou a tak utíká.

Jak už tu někdo psal, chce to nejdříve trénovat v klidném prostředí a když to tam bude už perfektně zvládat tak postupně trénovat tam kde je větší a větší ruch. Pokud to tam zase nepůjde, tak se vrátit o krok zpátky. Pokud pes přijde, tak vždycky hodně pochválit. I když ho třeba nevoláš a on jde k tobě, můžeš toho využít a ten povel mu dát a pak pochválit, pohrát si. Ukázat mu, že se vyplatí přijít. Možná bych ještě zkusila se psovi na procházkách schovávat, aby si tě začal více hlídat.

A doporučuji to přivolání trénovat jen tak, ne vždycky když je fakt nutné psa přivolat (jako že vidíš lidi nebo jiného psa v dálce atd...). Já jsem si takhle zadělala na problém s retrívrem, nějak jsem to podcenila a psa přivolávala jen když to bylo nutné, došlo to do fáze, že jsem psa zavolala a on už se hned začal rozhlížet co kde je, protože věděl, že když ho volám tak se něco děje. Jinak po přivolání mu dej zase volno, aby si to nespojil tak - přijdu - půjdu na vodítko.

6.4.2016 09:00
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

marcelaamax napsal(a):
Souhlasím s radami tady. Pes ten povel asi ještě nemá pořádně zažitý. Pokud víš, že ho nepřivoláš tak ho radši vůbec nevolej. A určitě po tom co na něho zavoláš a on na to kašle si pro něho nechoď.. Buď to má spojené s tím, že si pro něho dojdeš a potrestáš ho a nebo na tebe úplně kašle a je to pro něho skvělá hra na honěnou a tak utíká.

Jak už tu někdo psal, chce to nejdříve trénovat v klidném prostředí a když to tam bude už perfektně zvládat tak postupně trénovat tam kde je větší a větší ruch. Pokud to tam zase nepůjde, tak se vrátit o krok zpátky. Pokud pes přijde, tak vždycky hodně pochválit. I když ho třeba nevoláš a on jde k tobě, můžeš toho využít a ten povel mu dát a pak pochválit, pohrát si. Ukázat mu, že se vyplatí přijít. Možná bych ještě zkusila se psovi na procházkách schovávat, aby si tě začal více hlídat.

A doporučuji to přivolání trénovat jen tak, ne vždycky když je fakt nutné psa přivolat (jako že vidíš lidi nebo jiného psa v dálce atd...). Já jsem si takhle zadělala na problém s retrívrem, nějak jsem to podcenila a psa přivolávala jen když to bylo nutné, došlo to do fáze, že jsem psa zavolala a on už se hned začal rozhlížet co kde je, protože věděl, že když ho volám tak se něco děje. Jinak po přivolání mu dej zase volno, aby si to nespojil tak - přijdu - půjdu na vodítko.

Aaa tohle jsem taky udělala špatně se štěníkem...taky jsem zjistila, že po každé když ho volám, tak už se rozhlíží, kouká kde je ten pes, že pujde na vodítko, naštěstí jsem to nějak podchytila a už se nerozhlíží, když ho volám, ale občas to ještě udělá. Chybama se člověk učí

6.4.2016 09:03

Však to je za prvé vůbec o nutnosti tréninku/učení a za druhé o té postupnosti tréninku - reflex na povel musím vybudovat v podmínkách, kdy je pes na mě plně soustředěn a nic ho neruší, teprve pak můžu ztěžovat...

6.4.2016 09:13
marcelaamax

XXX.XXX.210.181

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Však to je za prvé vůbec o nutnosti tréninku/učení a za druhé o té postupnosti tréninku - reflex na povel musím vybudovat v podmínkách, kdy je pes na mě plně soustředěn a nic ho neruší, teprve pak můžu ztěžovat...

Ano, já s retrívrem to přivolání trénovala, jenže pak jak už to uměl za všech okolností, tak jsem to trénovala nevědomky jen na cvičáku a na procházkách jsem to používala už jen když jsem potřebovala a nebo když jsme vyloženě cvičili. Ani mi to nějak nedošlo. Až po nějaké době jsem zjistila, že vlastně jakmile ho na procházce zavolám, tak kouká co se děje. Začala jsem ho zase volat i jen tak a dělat to přestal smajlík

6.4.2016 12:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Sardullah a Aliens_II - No jó, známe svý lidi (tedy vlastně chrty)...kdy už můj přišel, tak to bylo překvapení dne číslo jedna a já se nestihla rozplývat "no to je hooodnej pejsek, takovej poslušnej, on k paničce přišel" na to konto většinou chrt znechuceně poodešel...a asi doufal, že ho nikdo neviděl s jeho trapnou paničkou - samojed...přesně, s výrazem, no tak aby jsi se neposr..." se k tomu přišourání, znechuceně zase odšourá s výrazem, a už probůh neotravuj"
Zadavatelko, neberte to jako návod...on samojed je plemeno, které není nebezpečné ani lidem, ani psům, je mírumilovný právě, na rozdíl od moskeváka.

Neregistrovaný uživatel

6.4.2016 14:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Tak moskevák je poloviční pastevec, musí vědět a znát, že to myslíš vážně, pokud nejsi důsledná, což evidentně nejsi, tak se nediv, že na tebe hází bobek...
Takže 4 roky ne roky, na stopovačku a jedem povel ke mně a do zblnutí, až bude chodit na každý zavolání, stopovačku nech vláčet, až přijde i po měsíci opravdu úplně, zkus na volno...

Přidejte reakci

Přidat smajlík