Dobrý den, náš soused nechává několik hodin 9,10 přes den a nebo celou noc psa uzavřeného v autě, někdy tam jsou dva. Pes jim v bytě štěká a oni si jedou na celý den pryč, jednoho vezmou sebou a druhého strčí do auta. Nemá tam ani vodu nic. Je to týrání zvířat? Už 2x jsem to oznamovala na městskou policí a nic se neděje. Jak dále postupovat? Jsou na tohle nějaké zákony?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Osoba133
napsal(a):
Dobrý den, náš soused nechává několik hodin 9,10 přes den a nebo celou noc psa uzavřeného v autě, někdy tam jsou dva. Pes jim v bytě štěká a oni si jedou na celý den pryč, jednoho vezmou sebou a druhého strčí do auta. Nemá tam ani vodu nic. Je to týrání zvířat? Už 2x jsem to oznamovala na městskou policí a nic se neděje. Jak dále postupovat? Jsou na tohle nějaké zákony?
Zkuste to oznámit ne na Městskou, ale PČR!
N.u
napsal(a):
Policajti jsou paka.Možná až byste zavolala, že v autě leží chcíplej pes tak by teprv něco začali dělat. Jinak určitě vyfotit, natočit a ať tam je vidět i poznávací značka auta.Hlavně musíte zdokumentovat, že tam ti psi jsou několik hodin takže možná každou hodinu udělat záznam?
Souhlasím, když pošlete záznamy z průběhu kdy jsou tam zavření tak by s tím ochránci zvířat snad něco udělali?!
Jsem strašně pohoršená co je to za nápad ! kde to je tam snad pojedu ty zmetky proplesknout!jsem v životě neslyšela takovou kravinu, zavřít psa v autě! Lidè jsou různí, moje známá zase má neustále zavřeného ridgebacka(snad dobře píšu)v mini kotci nenávidí ho.Znáte nějakou organizaci, která je schopna se o to postarat, ten pes tam snad umře !
Osoba133
napsal(a):
Jaký rozdíl vidíte v tom, nechat psa v autě 10 hodin a zavřít ho do klece na stejnou dobu? To druhé je dnes bohužel běžné a klece si lidé navzájem doporučují jako výborné řešení nesamostatnosti nebo nečistotnosti.
scylla
napsal(a):
Jaký rozdíl vidíte v tom, nechat psa v autě 10 hodin a zavřít ho do klece na stejnou dobu? To druhé je dnes bohužel běžné a klece si lidé navzájem doporučují jako výborné řešení nesamostatnosti nebo nečistotnosti.
Aha, takže protože někdo zavírá psy do klece kde mají předpokládám aspoň vodu, ale hlavně vzduch tak je povoleno mít psa zavřeného půl dne v autě bez vody jídla a skoro bez vzduchu?
scylla
napsal(a):
Tak v autě bývá přece jenom jiná teplota, ne? V zimě si to tam pes zadejchá, ale v létě umře na přehřátí organismu raz dva. Považuju vás za zkušenou, takže byste tohle nevěděla?
N.u
napsal(a):
Aha, takže protože někdo zavírá psy do klece kde mají předpokládám aspoň vodu, ale hlavně vzduch tak je povoleno mít psa zavřeného půl dne v autě bez vody jídla a skoro bez vzduchu?
Asi jste nečetla dobře, já nepsala o kotci, ale o kleci. To je dost podstatn rozdíl. Auto může větrat a rozumný člověk ho postaví tak, aby nebylo na slunci. Jen mi vadí ty výkřiky, kdy je strašné týrání mít psa v autě, ale je naprosto v pořádku ho na stejný počet hodin zavřít do klece.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
scylla
napsal(a):
Asi jste nečetla dobře, já nepsala o kotci, ale o kleci. To je dost podstatn rozdíl. Auto může větrat a rozumný člověk ho postaví tak, aby nebylo na slunci. Jen mi vadí ty výkřiky, kdy je strašné týrání mít psa v autě, ale je naprosto v pořádku ho na stejný počet hodin zavřít do klece.
To, že auto někdo postaví do stínu, neznamená, že tam ten stín bude i za 5 hodin, a pokud je venku teplota 30°C ve stínu, tak tam ten pes opravdu nebude za 10 hodin happy .
Chápu to, že je pes v autě na akcích, kde je přes den pod stálou kontrolou majitele, ale zavřít psa do auta někde na pakrovišti, a jít na půl dne do dža, tak to mi opravdu normální nepříjde!
scylla
napsal(a):
Já teda nejsem příznivec psa v kleci ( ovšem beru v potaz, že za á jsou situace, kdy je to nutnost pro vlastní bezpečnost psa a je pak nutné dodržet určitá pravidla, a beru taky v potaz, že se z klece dá pro psa udělat příjemné bydlení a zázemí) Nicméně teda osobně vidím rozdíl mezi tím zavřít psa do klece a do auta. V tom autě se velmi rychle může upéct. Není vůbec dobře zavírat psa na celý den do klece, kde nemá dostatek pohybu a přístup k vodě, ale zavřít ho za stejných podmínek do auta je zatr velkej rozdíl.
Já bych počkala jak začne zase teplo a volala na PČR že tam leží asi mrtvý pes -dehydratace. podle mě můžete také rozbít okénko v autě v případě ohrožení života psa. takže pokud vím, že je horko a pes nemá vodu a je tam zavřený už od rána, tak tam zavolám, ověřím za jak dlouho přijedou popř. jestli můžu rozbít okno a dát psovi první pomoc.
Podle zadavatele hrůza, ale zase možná to není tak dramatické. Moji psi jsou v autě zavření na akci 3 dny a bez vody, protože bych měla v autě potopu. Samozřejmě přes den průběžně venčím a dostanou napít. V noci tam chrní samozřejmě také.
V týdne jezdí se mnou do práce, takže jsou v autě celé dopoledne. Chudinky.
joanne.s
napsal(a):
Snad je rozdíl, jestli je pes v autě sám bez přerušení deset hodin, anonymx.
Třeba tam ti psi také nejsou 10 hodin v kuse. Přece zadavatelka nestojí celou dobu u auta a nekontroluje jestli se psy jdou nebo nejdou ven.
Ale i tak mi přijde divné nechávat psa v autě. Chápu to na závodech, na akcích - to jo. Ale jen tak nechávat psa každý den v autě mi teda přijde divné.
anonymx
napsal(a):
Vozím je sebou do práce z časových důvodů. Každá minuta je dobrá. Když to vyjde jdeme ráno na stopy. Mají chrnět doma nebo v autě?
To nebylo myšleno na vás to bylo myšleno na psy, které popisovala zadavatelka.
Edit:
pokud jsou v autě dopoledne, tak je fakt, že je jedno zda chrní doma nebo v autě. Můj pes má taky auto rád a odpočívá tam. Ale jestli tam někdo dává psy na 10 hodin a v odpoledních hodinách, když už je tam teplo tak to je něco jiného.
joanne.s
napsal(a):
Anonymx, to si vážně myslíte, že pes když bude v autě třeba devět hodin v kuse sám, že celou dobu chrní?
Tolik hodin v kuse mi nespí ani dospělá kočka v bytě (po návratu domů to poznám, vidím, že má různé hračky roztahané po bytě apod.).
Mě teda pes 9 hodin v kuse (i více) spí úplně normálně. Pokud je před tím dostatečně unavený.
joanne.s
napsal(a):
A co říkáte na to, že jedna známá paní co má barák, svého rhodeského ridgebacka zavírá po dobu své pracovní doby do koupelny. To je taky normálka?
Prý proto, že by byt demoloval..
Jelikož sama mám psa, který je ničitel, tak to chápu. Ale nevím jak dlouhá je její pracovní doba a možná bych nevolila koupelnu, ale jinou místnost.
Já jsem mimo domov 6 hodin denně. Než odejdu tak psa unavím a potom spí v kleci. Pokud ho nechám volně tak nespí a ničí.
anonymx
napsal(a):
Podle zadavatele hrůza, ale zase možná to není tak dramatické. Moji psi jsou v autě zavření na akci 3 dny a bez vody, protože bych měla v autě potopu. Samozřejmě přes den průběžně venčím a dostanou napít. V noci tam chrní samozřejmě také.
V týdne jezdí se mnou do práce, takže jsou v autě celé dopoledne. Chudinky.
Mám to podobně a moji psi stráví v autě většinu dne s pruběžným napapájením, venčením a cvičením a v noci i doma někteří spi v autě..takže je týrám.
Něco jiného je přece když se psima jedete na akci a nebo když sousedoj vadí, že mu psi štěkají tak je strčí do auta.Oni si jedou na výlet a pes trčí v autě tak podle mě to normální není.
Viděla jsem na akci psa který byl v kleci v otevřenèm kufru, ale jak skákal a štěkal tak se kufr zabouchl a pes se přehřál.Nebyl to vůbec Hezký pohled a to tam nebyl zavřeny 10 hodin ale asi hodinu a to uplně stačilo.
N.u
napsal(a):
Něco jiného je přece když se psima jedete na akci a nebo když sousedoj vadí, že mu psi štěkají tak je strčí do auta.Oni si jedou na výlet a pes trčí v autě tak podle mě to normální není.
Viděla jsem na akci psa který byl v kleci v otevřenèm kufru, ale jak skákal a štěkal tak se kufr zabouchl a pes se přehřál.Nebyl to vůbec Hezký pohled a to tam nebyl zavřeny 10 hodin ale asi hodinu a to uplně stačilo.
No, ono pokud by tam pes nebyl opravdu 10 hodin v kuse, a byl dostatečně unavený tak si myslím, že to není tak hrozné. Samozřejmě v přiměřeném počasí a nebo na nějakém zastíněném místě a s pootevřenými okénky.
Pokud je pes unavený, tak to stejně prospí a pak si myslím, že je jedno jestli spí doma nebo v autě. Kdybych psa nenechala doma, ale vzala do práce a tam ho nechala v autě tak bude spát stejně tak jako doma.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Jestliže psa vrážej do auta mohli by mu snad aspoň postavit kotec. zas tak drahý to není a pro psa milionkrát lepší. z auta je kravál slyšet stejně jako z kotce. Za b se divim že jim nevadí posraný a prochcaný auto...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestliže psa vrážej do auta mohli by mu snad aspoň postavit kotec. zas tak drahý to není a pro psa milionkrát lepší. z auta je kravál slyšet stejně jako z kotce. Za b se divim že jim nevadí posraný a prochcaný auto...
Taky mě to napadlo, ale ono opravdu kdoví jak to je.Zadavatelka se už neozvala aby nám řekla jestli tam jsou zavřeny v kuse nebo je pouštěj vyvenčit, napít atd.Taky nevíme kde bydlí jestli v baráku v bytovce nebo paneláku. Jestli mají vůbec možnost jim postavit kotec.
Podle popisu zadavatelky jsem pochopila situaci takto.
Ráno, než jdou do práce, majitelé strčí své psy do auta, aby jim neštěkali v bytě.
Předpokládám, že auto je zaparkované někde poblíž jejich bytu.Na veřejném prostranství.A psi, nevím ani jak velcí a kolik jich je, natož typ a prostornost auta, jsou v tomto uzavřeném prostoru na nějak frekventované ulici absolutně klidní.Výhradně spí, neštěkají, nijak se neprojevují.Oproti tomu v bytě by štěkali.To se mi zdá k neuvěření.
A stav toho auta?To musí být odstavený kus určený výhradně k odkládání psů.Umím si představit, jak je vevnitř zachlupené, smradlavé, skla oblemcaná...A pak rodinka o víkendu do toho sedne a jede radostně k babičce na oběd
koně
napsal(a):
Podle popisu zadavatelky jsem pochopila situaci takto.
Ráno, než jdou do práce, majitelé strčí své psy do auta, aby jim neštěkali v bytě.
Předpokládám, že auto je zaparkované někde poblíž jejich bytu.Na veřejném prostranství.A psi, nevím ani jak velcí a kolik jich je, natož typ a prostornost auta, jsou v tomto uzavřeném prostoru na nějak frekventované ulici absolutně klidní.Výhradně spí, neštěkají, nijak se neprojevují.Oproti tomu v bytě by štěkali.To se mi zdá k neuvěření.
A stav toho auta?To musí být odstavený kus určený výhradně k odkládání psů.Umím si představit, jak je vevnitř zachlupené, smradlavé, skla oblemcaná...A pak rodinka o víkendu do toho sedne a jede radostně k babičce na oběd
Jenže ono to muže byt i jinak..auto muže mit v zadní časti boxy a v nich umístěné psi kteří tam prostě fakt spí a pruběžne je venčí a napají...jenže to třeba zadavatelka vubec nevídí jelikož není na te ulici 24 hodin denně.
Zrzavci
napsal(a):
Já teda nejsem příznivec psa v kleci ( ovšem beru v potaz, že za á jsou situace, kdy je to nutnost pro vlastní bezpečnost psa a je pak nutné dodržet určitá pravidla, a beru taky v potaz, že se z klece dá pro psa udělat příjemné bydlení a zázemí) Nicméně teda osobně vidím rozdíl mezi tím zavřít psa do klece a do auta. V tom autě se velmi rychle může upéct. Není vůbec dobře zavírat psa na celý den do klece, kde nemá dostatek pohybu a přístup k vodě, ale zavřít ho za stejných podmínek do auta je zatr velkej rozdíl.
Potřetí opakuji - že považuji pro psa pohodlnější dobře použíté auto (stín, větrání, voda) než klec, kam se většinou ani voda nevejde.
Znala jsem dámu, abych byla slušná, pro kterou zkoušky a závody se psem měly vysokou hodnotu, vyšší než wellfare jejího psa, ráno psa vyvenčila, jela s ním do práce, pracovní dobu ho nechala v autě v podzemní garáži a z práce jela rovnou na cvičák. Kupodivu to málokomu připradalo špatné. Tak nevím.
To je jako když učíte psa dnes moderní různé triky nebo dogdancing, lidé vám budou tleskat. Moc jsem se pobavila, když známý k takovému videu počítačově přidělal pruhované pozadí a písek jako podlahu a už se sepisovaly petice proti cirkusům se zvířaty. Když byl trik zveřejněn, nikdo se kupodivu za nos nechytil.
scylla
napsal(a):
Potřetí opakuji - že považuji pro psa pohodlnější dobře použíté auto (stín, větrání, voda) než klec, kam se většinou ani voda nevejde.
Znala jsem dámu, abych byla slušná, pro kterou zkoušky a závody se psem měly vysokou hodnotu, vyšší než wellfare jejího psa, ráno psa vyvenčila, jela s ním do práce, pracovní dobu ho nechala v autě v podzemní garáži a z práce jela rovnou na cvičák. Kupodivu to málokomu připradalo špatné. Tak nevím.
To je jako když učíte psa dnes moderní různé triky nebo dogdancing, lidé vám budou tleskat. Moc jsem se pobavila, když známý k takovému videu počítačově přidělal pruhované pozadí a písek jako podlahu a už se sepisovaly petice proti cirkusům se zvířaty. Když byl trik zveřejněn, nikdo se kupodivu za nos nechytil.
A od ust sa nam takto neprasi? Je sranda ako sa vedia veci prekrutit... ak sa nemylim, ale detaily teda celkom sedia, tak popisovana dama sa na tu moznost len spytala a po uvazeni to nikdy nespravila
RoncaZ

XXX.XXX.20.88
To je zase diskuse... U nas psi do auta skaci ze je nejde skoro dostat ven
Pokud je venku jak je, tak muze byt pes v aute klidne 12 hodin denne.
Pokud mate vazny duvod (a dukaz) domnivat se, ze dochazi k tyrani zvirat, konejte, jinak se radsi starejte o sve nejsou tu futky a nic, z ceho by slo aspon naznakem posoudit...
Tak abych to upřesnila. Bydlíme v paneláku. Majitelé jsou mladí lidé okolo 20-25 let kteří bydlí v bytě 1kk. Mají dva psy oba dva jsou směsky středního vzrůstu. Od Vánoc mají mimino, takže proto šli psi bokem. Auto stojí hned před hlavním vchodem do paneláku a před našimi okny. A jelikož směnuji, tak opravdu vím že tam jsou v kuse tolik hodin. Ráno vyjdou z baráku, nechají psy udělat potřebu a zavřou je do auta. Někdy přijedou odpoledne, někdy až večer. Psí tam nemají ani vodu ani deku nic. A celou dobu co tam jsou tak střídavě štěkají, vyjí a běhají ze předu dozadu a čekají kdo se kde objeví. Každej ze sousedů kdo přichází domů jde očima do aut s jestli tam ti chudáci jsou. Jak přijedou domů, psy nechají udělat potřebu a jdou domů. Takže tihle psi asi nikdy výlet, nebo procházku po louce, delší ven cenu nezažili... opravdu to není týrání? ?
RoncaZ
napsal(a):
To je zase diskuse... U nas psi do auta skaci ze je nejde skoro dostat ven
Pokud je venku jak je, tak muze byt pes v aute klidne 12 hodin denne.
Pokud mate vazny duvod (a dukaz) domnivat se, ze dochazi k tyrani zvirat, konejte, jinak se radsi starejte o sve nejsou tu futky a nic, z ceho by slo aspon naznakem posoudit...
Můj pes taky rád skáče do auta když ví, že někam jede. Ale pochybuji že kdyby věděli vaši psi že je tam na 12hodin každej den zavřete a půjdete do háje, že tam s takovou radostí budou skákat. Ano konám, proto se ptám na.názor když s tím MP nic neudělala. Nebudu na veřejný portál dávat fotky, kde je každý může použít abych z toho měla problémy. Takže.pokud nemáte co poradit tak se starejte o sebe vy.!